190 millió példányt adtak el a Grand Theft Auto 5-ből

Szerző: xoki | 2023. November 12. | hír | 25 hozzászólás

Több mint egy évtized után a Rockstar Games végre készen áll, hogy lerántsa a leplet a következő Grand Theft Auto játékról. A fejlesztőcsapat december elején fogja megmutatni régóta készülő játékát, és a Grand Theft Auto 5 sikerét látva teljesen egyértelmű, miért nem siették el a dolgot.

A vállalat legutóbbi pénzügyi beszámolója részeként a Take-Two Interactive felfedte a GTA 5 és a Red Dead Redemption 2 legfrissebb eladási adatait. Egy iparági elemző, DomsPlaying pedig megosztotta velünk, hogy a Grand Theft Auto 5-ből további 5 millió példány talált gazdára az elmúlt negyedév óta, így az eladott darabszám elérte a 190 milliót.

A Red Dead Redemption 2 közel sem olyan népszerű, mint a GTA 5, de továbbra is jól teljesít: az elmúlt negyedév óta további 2 milliót adtak el, így összesen 57 millió fogyott belőle, azaz mindössze egymillióval marad el minden idők legkelendőbb játékainak hetedik helyétől.

A Grand Theft Auto 6 megjelenése után valamelyest biztosan lecsökken az érdeklődés a GTA 5 iránt, de ettől függetlenül biztosan eléri majd a 200 milliót, ezzel hosszú időre bebiztosítva a legkelendőbb játékok második helyét.

Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto V
Megjelenés: 2015. April 14. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Rockstar North
Hozzászólások: 25
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
pcboy avatar
én meg ingyen bezsebeltem anno epic stornál xd Különben lehet hogy san adreason nőttem fel és emiatt nem tudok ezzze la résszel azonosulni de nekem zavaró az hogy 3 főszereplőt irányítunk egy helyett.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Úgy nem nehéz,hogy nem adnak ki új részt,csak ugyanazt 3 generáción keresztül.
2
3
1
0
💬 1
CulturalCat avatar
@santakigyo: Ha egyszerűen beválik miért ne tennék. Megcsinálhatná ezt bármelyik más kiadó is, mondjuk az Ea az nfs-sel csak amilyen szarokat adnak ki mostanában biztos csőd lenne :D.
0
0
0
0
no avatar
Anno olvastam , hogy kicsit több mint 500 millió dollárba került a game mire teljesen kész lett.Annyit azért megér ez a játék, hogy ne veszteséges legyen .Anno jókat szórikáztam rajta, bár a story módot soha nem vittem ki.
0
0
0
0
💬 2
Legendrush27 avatar
@Dpoci: Számoljunk csak utána ! 200 millió eladott példány 500 millió költség , tehát 1 eladott példány 2,5 dollár fejlesztési költségbe került, ebben nincs benne az online mód bevétele a GTA pass stb.... Egy példány átlag ára legyen mondjuk 35 dollár . 35-2,5 😂 van egy "kevés haszon🤣
2
0
0
0
TeMeRolEee avatar
@Legendrush27: Azt nem szabad elfelejtetni, hogy közben fent kellett tartani az online szervereket (PS3/X360, PC, XO, PS4/5), illetve ebből fizették a 6. rész fejlesztésének első fázisait, plusz a staff fizuja is javarészt ebből jöhetett. Persze pluszban jött hozzá az a rakat pénz ami az online-hoz kapcsolódó miktrotranzakciókból jött be 😄, de ez már csak hab a tortán 😄
0
0
0
0
TommyVercetti0_X avatar
Minden létező platformon tegyük hozzá de még ingyen is osztogatták :D
1
0
0
0
Zollee avatar
Az Gta -V ben ha bekapcsolod a Tv-t akkor szokott menni rajta egy Princess Buble Gum Című anime, és natívan végig megy ott a sorozat. 2-évad van belőle.

Hát igen storyt azt nem vittem végig, pedig nagyon jó, de ott valahol a tv-elött ragadtam aztán nem igen játszottam vele. 😅
0
3
0
0
Bonnie and Clyde avatar
Én csalódtam ebben a részben, valahogy nem hozta azt a szintet amit az eddigiek a grafikát leszámítva.. 😕
0
0
0
0
💬 16
no avatar
@Bonnie and Clyde: Neked legalább van izlésed. Ilyen szemét szar 3 karaktert összekukázni meg ilyen idióta történetet...
Az online az rendben volt.
0
9
0
0
kismadar avatar
@BBnet: Van ízlése, erre az utolsó mondattal a saját ízlésedet meg is cáfolod: "az online rendben volt" 😂 Jó sok jelzőt fel lehet sorolni az online-ra, de pozitív az nem nagyon van!
1
0
0
0
no avatar
@kismadar: hát ha te mondod... 😆😎
0
0
0
0
Bonnie and Clyde avatar
@BBnet: A karakterekről ne is beszéljünk vicc az egész sztori minden ez a játék csak nem GTA, szégyen az előzőekre nézve komolyan még 1 és 2nek is komolyabb küldetései voltak... szomorú, remélem 6 jobb lesz. 😕
0
0
0
0
TommyVercetti0_X avatar
@Bonnie and Clyde: Szerintem meg az online része lett szétbarmolva köszönhető a mérhetetlen sok hackernek nem győzi bannolni őket a Rockstar!!!
0
0
0
0
Bonnie and Clyde avatar
@TommyVercetti0_X: Nem játszottam az online résszel csak keveset, viszont engem csak a single érdekel bármilyen játék legyen ha az nincs számomra hallott az a game. 🙂
0
0
0
0
no avatar
@Bonnie and Clyde: Hát igen. Ilyenkor látszik, hogy az emberiség nagy része két dimenzióban működik. Sajnos ebben az évezredben egyre inkább igaz, hogy a pénzkereséshez nem kreatívitás és minőség teremtés kell, mert nem azokból van több ember.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Bonnie and Clyde: Sokakat szerintem a modern világ is eltántorított, hiszen a korábbiak világa ettől, amit ez képvisel egy kicsit más, meg aztán jó volt oda visszamenni, sokunknak, akik akkor voltak fiatalok ez bőven az ismeretlennel ért fel, de még a 4 is, pedig az is az akkori modern világba illett, de az abban lévő részletességi dolgok és a keményebb hangvitel jót tett neki, ez viszont a jópofáskodósabb, durván gangster karakterré válásra ment rá, amivel nem lett volna gond, csak ha ezt a 80-as 90-es évek világába teszed azon hangulattal máris jobb az összkép, már csak ha a körítést és mondjuk a rádió adások ráhatását is nézzük, így viszont inkább egy gangster filmre hasonlít, ahol a figurák újra próbálnak valamit alkotni. Nem véletlen olyan a három karakter sem, kíváncsi leszek miként lépik meg az új rész két karakterét, örültem volna egy saját karakter készítésének, ha már nagyon modern világ, persze a kötődés stb. valószínű ki lesz dolgozva a szereplők között és nyilván így nem mindegy, de adott volna valami extrát talán az egészhez mindez.
0
0
0
0
Bonnie and Clyde avatar
@Andor1997: Ezt értem én, nekem ami nem tetszik az 5ben az a komolyság hiánya van 3 karakter akik minden csak éppen közel sincsenek egy szinten az eddigiekkel, most ki kíváncsi egy szappanoperára egy gtaban köze nincs hozzá meg yoga hagyjuk már, s ilyenek a fő küldik, ami jó volt az a bankrablás az gta stílus de a játék nagy része vicc ilyen szempontból 2szer vittem végig 100% de elég volt bőven, ha a 6 ezt foglya folytatni akkor nagy bajok lesznek bár amilyen alapemberek elmentek nem lepődnék meg.
2
0
0
0
Andor1997 avatar
@Bonnie and Clyde: Na igen erre gondoltam a "másvilág" téma alatt, teljesen más az egész, réginek volt egy egy kis misztériuma, bár az amcsiknak biztos közelebbi érzés, de a világ többi részének nem.
0
0
0
0
Bonnie and Clyde avatar
@Andor1997: Maga a játék nem rossz de a gtakhoz szerintem édes kevés ez a rész, plusz meg a karakterek sem igazán szerethetőek bár ez az én véleményem csak de még sok fórumon olvastam ilyeneket. :)
0
0
0
0
titusz avatar
@Bonnie and Clyde: Akkor én inkább nem is írok semmit. Szeretem a gta sorozatot ,de az 5dik részét még nem vittem végig, pedig megvan már vagy 8 éve. Annyira nem fogott meg, h elmondani nem tudom,pedig többször elkezdtem,de mindig beleunok.A hangulata nem fogott meg.. ami a többi részben volt..számomra.Hihetetlen, de igaz... hozzáteszem online se játszok.😅
0
0
0
0
Bonnie and Clyde avatar
@titusz: Igen ez így van beleun az ember sokszor én is csak a neve miatt játszottam ki másodszor csak pc miatt vittem végig mivel szebb a grafika mint xbox 360 de elég volt, a többit a mai napig előveszem.
0
0
0
0
titusz avatar
@Bonnie and Clyde: A többit én is elő szoktam venni most pl. A San Andreast nyomatom a 2005osset... Akkora nosztalgia főleg, ha beülök egy autóba.. azok a rádió zenèk fú nagyon adja. 😃
0
0
0
0
no avatar
@Bonnie and Clyde: Törölt hozzászólás
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció