Erősítőkröl, mélyládákról minden!
Helló! Azért nyitottam ezt a témát mert nem nagyon értem ezeket a dolgokat és lenne egy-két kérdésem:
Pl.:Mondjuk egy 500W-os mélynyomóhoz hány watt-os erősítő kell???
Fontos-e az erősítő márkája?
És hogy miért fontos hogy maga a hangszóró mekkora ládában van???
És ha van ilyen téma akkor 1000 bocs.:D
Pl.:Mondjuk egy 500W-os mélynyomóhoz hány watt-os erősítő kell???
Fontos-e az erősítő márkája?
És hogy miért fontos hogy maga a hangszóró mekkora ládában van???
És ha van ilyen téma akkor 1000 bocs.:D
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Fel akarom újítani a kicsikéimet de a keret hiányzik róluk és úgy nem az igazi.
Kicsi szobába kellene, kinek mi a véleménye róla?
Csillagok helyén aqua . hu
Leginkább filmnézésre használnám és tényleg kicsi (4x4m-es) szoba.
Én mondjuk nem vagyok valami nagy szakértője az erősítőknek, még sose volt erősítőm meg mélyládám😃 Csak sima 5.1-em van egy logitech z-5500 de azt már jól ismerem😃
Hacker: az az erősítő nem túl kevés ahhoz a hangfalhoz?
mondjuk előny lenne ha 4 hangfalat lehetne rákötni 😃
én most csináltam tesómékkal házibulit és oda vittem a Genius hangfalamat annyival megmódosítva hogy 2 darab 120wattos mélnyomó szólt és nem az eredeti 😃 hát atom jól szólt csak még is kéne egy erősebb mert nagyobb térre kéne egy bikább cuccos 😃 tesüméknál ez elég volt de ha nagyobb helyet akarok megtölteni hanggal kell egy bika cucc 😃
nos a lényeg az hogy szeretnék valami olyan szettet venni ami jó házibulikhoz 😃 ugyan msot elég volt a GEnius hangfalam 2 darab 120as mélyládával de erősebbet szeretnék 😃
na most én ebből a hangfalból gondoltam 2 darabra kezdetnek :
[url]http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=1407020&pid=303058[/url]
meg ehhez kéne valami erősítő amibe lehet külön mélyládát dugni de én még nem találtam olyat
tehát reményeim szerint valami jó kis 2.1es rendszert szeretnék de az se gáz ha nincs mélyláda csak ütős basszusa legyen 😃
az jó lenne h a az erősítő digitális lenne de az nem lényeg csak ütős hangcucc legyen... 😃
árat nem mondok de azért ne szálljunk el vele 😃
előre is köszi a segítséget 😃
valaki nem tud ajánlani kész ládát SAL SR3040es hangszórókhoz?? pl. kocsiládákban is jól szólna nem?
sziasztok
mélyládát szeretnék venni és az lenne a kérdésem hogy 8-9 ezer forintért lehet venni normális mélyládát? vagy inkább ne vegyek?
miért?
sziasztok
mélyládát szeretnék venni és az lenne a kérdésem hogy 8-9 ezer forintért lehet venni normális mélyládát? vagy inkább ne vegyek?
na jó vásárolgatást😀
25-150Hz-ig dolgozik míg a Polk 23-160Hz-ig tehát nagyobb frekvencia tartományban dolgozik
25-150Hz-ig dolgozik míg a Polk 23-160Hz-ig tehát nagyobb frekvencia tartományban dolgozik
Tényleg jó árban van de eggyel magasabb kategóriát szeretnék.
[LINK]
bár igazából minden pénztárca függő😀
Ez azért nem egy kategória a DSW 500-al... 😀
jha hát az biztos, viszont most akcióban igen jó vétel, csak azért gondoltam😀
[LINK]
Ez azért nem egy kategória a DSW 500-al... 😀
Mindegy.A lényeg, hogy AB osztályú.
Bár 14 évesen biztosan jobban tudod... 😆
Emlékszem rád te voltál a csodagyerek aki cumiüveg helyett tranzisztorból szívta az árút... 😆 Na hagyuk egymást... 😀 Ne irj hülyeségeket a fórumra mert van aki komolyan is veszi!
Ezt néztem még: [LINK] De tudásában a közelében sincs a Polk Audionak! Mondjuk 50k-val olcsóbb is a Jamo SUB 300
esetleg még ezt is érdemes lenne szerintem fontolóra venned
[LINK]
Emlékszem rád te voltál a csodagyerek aki cumiüveg helyett tranzisztorból szívta az árút... 😆 Na hagyuk egymást... 😀 Ne irj hülyeségeket a fórumra mert van aki komolyan is veszi!
Ezt néztem még: [LINK] De tudásában a közelében sincs a Polk Audionak! Mondjuk 50k-val olcsóbb is a Jamo SUB 300
Én ezt a mélynyomót néztem ki magam a rendszeremhez: [LINK]
Ebbe az árkategóriában nincs ellenfele! A jamo Sub 300-at néztem még amit ez bekajál vacsorára! Egy 130k-s mélynyomóra mondtad hogy olyan mint egy autórádió... [url]http://www.streamaudio.hu/index.php?P=prod&GY=75&S=2&ID=1240&FK=&AK=33&SE=252[/url] 😆 Olvasd végig a cikket amit az előbb belinkeltem. "olyan mint egy autórádió" ez nagyon tetszett! Te tudod egyáltalán mit jelent a D osztály???
Egy kis segítség:
D osztályú erősítők
A D-osztályú erősítők kapcsoló üzemben működnek, aminek következtében jellemzőjük a nagy hatásfok, jellemzően 90% feletti a korszerű konstrukciókban. Mivel a kimenete mindig teljesen ki vagy teljesen be van kapcsolva, a veszteségek minimálisak. Egy egyszerű módszer, az impulzusszélesség-moduláció (PWM) is használatos; a nagy teljesítményű kapcsoló üzemű erősítők digitális technikát használnak, mint a sigma-delta moduláció, hogy nagy teljesítmény érjenek el. Régebben hangtechnikai eszközökben csak mélysugárzókhoz használtak a korlátozott sávszélesség, és a viszonylag nagy torzítás miatt, a félvezetős eszközök fejlődése azonban lehetővé tette a hifi minőségű, a teljes hallható frekvenciasávot lefedő D-osztályú erősítők kifejlesztését, a hagyományos erősítőkhöz hasonló jel/zaj aránnyal, és torzítással.
Nem véletlenül emelik ki mindenhol külön hogy D osztályú digitális erősítővel mivel ez pozitívum... 😀
csak mélysugárzókhoz használtak a korlátozott sávszélesség, és a viszonylag nagy torzítás miatt
Látod még az erősítömmel sem vagy tisztába, az erősítőm 7.1-es... Kategória győztes mélynomóról beszélünk: [LINK] és nem 150W-os hanem 200W-os...
"A Polk Audio felsőkategóriás DSW sorozatának középső darabjának stílusjegyeit már megismerhettük a kisebb sorozatban, csak itt minden jobban definiált. Életerős, természetes hangja van, amely ki is tud vetkőzni magából, amennyiben akarjuk. Zenén, és filmen is Pazar előadást nyújt, a funkciójához mérten hibátlanul van megépítve, és olyan szolgáltatásokat nyújt, amit ebben a kategóriában nem tarthatunk alapvetőnek."
forrás: Házimozi és AutóHifi Studio
Szerintem ezzel a "tudással" inkább mellőzd a tanácsok osztogatását! 😀
Ebbe az árkategóriában nincs ellenfele! A jamo Sub 300-at néztem még amit ez bekajál vacsorára! Egy 130k-s mélynyomóra mondtad hogy olyan mint egy autórádió... [url]http://www.streamaudio.hu/index.php?P=prod&GY=75&S=2&ID=1240&FK=&AK=33&SE=252[/url] 😆 Olvasd végig a cikket amit az előbb belinkeltem. "olyan mint egy autórádió" ez nagyon tetszett! Te tudod egyáltalán mit jelent a D osztály???
Egy kis segítség:
D osztályú erősítők
A D-osztályú erősítők kapcsoló üzemben működnek, aminek következtében jellemzőjük a nagy hatásfok, jellemzően 90% feletti a korszerű konstrukciókban. Mivel a kimenete mindig teljesen ki vagy teljesen be van kapcsolva, a veszteségek minimálisak. Egy egyszerű módszer, az impulzusszélesség-moduláció (PWM) is használatos; a nagy teljesítményű kapcsoló üzemű erősítők digitális technikát használnak, mint a sigma-delta moduláció, hogy nagy teljesítmény érjenek el. Régebben hangtechnikai eszközökben csak mélysugárzókhoz használtak a korlátozott sávszélesség, és a viszonylag nagy torzítás miatt, a félvezetős eszközök fejlődése azonban lehetővé tette a hifi minőségű, a teljes hallható frekvenciasávot lefedő D-osztályú erősítők kifejlesztését, a hagyományos erősítőkhöz hasonló jel/zaj aránnyal, és torzítással.
Nem véletlenül emelik ki mindenhol külön hogy D osztályú digitális erősítővel mivel ez pozitívum... 😀
csak mélysugárzókhoz használtak a korlátozott sávszélesség, és a viszonylag nagy torzítás miatt
Egy kis segítség:
D osztályú erősítők
hát nekem a szobámba van egy 800w os méyláda
tisztán leadott 100w -al hajtom amugy eladó a cucc ha érdekel valakit. megbeszélhetjük pü-ben!
van róla pár videóm
[LINK]
Nekem teccik, főleg az a poharas vidi, az kemény volt 😃
de én teljesen meg vagyok elégedve a saját kis Logitech X-210esennek!
tisztán leadott 100w -al hajtom amugy eladó a cucc ha érdekel valakit. megbeszélhetjük pü-ben!
van róla pár videóm
[LINK]
hasznos tanácsok 😃