Milyen külső adattárolót vegyek?

Szerző: sickboybzz, 2021. January 29., téma
Fórum » Periféria
Külső HDD, SSD, pendrive.
Hozzászólások: 14
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
sickboybzz avatar
Köszönöm mindenkinek a választ. Úgy látom tuti megoldás nincs, ami el tud romlani, az el is fog. Gyártási hiba, rossz széria. Egyenlőre egy ideiglenes megoldás lett, vettem egy külső házat, kiszerelem a régi gépből a hdd-t, így másolgatni sem kell, az a noti úgyis csak netezésre lesz használva, arra elég a kis ssd. Majd, ha lesz egy jó ajánlat veszek egy külsőt, most már nem sürgős, a nas csábító, de nem használnám ki.
0
0
0
0
sickboybzz avatar
Sziaszok.
A segítségetekkel (is) vettem egy új laptopot. Azonban a mai játékok méretei eléggé megszaladtak, velem pedig a ló szaladt meg, így megtelt a gyári 1TB-s HDD. Annak a cseréje gari miatt még közel 3 évig nem opció, így marad a külső.

Teljesen laikusként: egy külsőnél gond lehet a videolejátszás egy jobb minőségű film esetén, akadozni fog? Vagy egyenértékű egy beépített winchesterrel? Csak az usb porttól függ? Érdemes-e ssd-t venni, vagy bőven jó a HDD filmre, zenére. Munka, játék maradna csak a beépítetten. Melyik adatra kell kiemelten figyelni? Melyik márka kerülendő / ajánlott?
És végül, mennyire tartósak, megbízhatóak ezek? Úgy 10 éve volt külső meghajtóm (egy asztali pc winchestere külső házban), az két évig sem bírta, aki csinálta, aszerint azért, mert sokat volt ki-be huzigálva. Ez is sokat lesz (naponta biztosan).
Köszönöm
0
0
0
0
💬 12
Warlordcommander avatar
@sickboybzz: https://edigital.hu/kulso-merevlemez/wd-elements-2tb-25-kulso-merevlemez-usb30-fekete-wdbu6y0020bbk-eesn-p415552?utm_source=arukereso.hu&utm_medium=price-comparison&utm_term=415552

Ilyenem van, adattárolásra, zenéknek meg filmeket is erről nézek. Gyors, nem akadozik filmnézés közbe (nem is értem hogy miért akadozna), nem melegszik nagyon és nem is olyan nagyon nagy, zsebben bőven elfér.
Van belőle 1tb-os is meg 3, 4 is azt hiszem.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@sickboybzz: Veszel egy szimpla tetszőleges kapacitású normál HDD-t.
Utána egy ilyet, vagy ehhez hasonlót: Axagon Aline Box 3.5
[LINK]
Nekem kettő van és tökéletesek.

Nekem volt kifejezetten külső HDD-m WD gyártmány, de garancia után 1 hónapra rá megadta magát. És a teljes adatmenyiséget vitte magával...
Azóta kerülöm a kifejezetten gyári külső HDD-t.

Ui: Külső házból sem kell a nagyon extrát venni!
Rövid ideig volt egy ilyenem: [LINK]
De miután egyszer csak megmagyarázhatatlan okok miatt RAW-lett az egyik 6TB HDD-m adatállományából, visszavittem a boltba a házat és a HDD-t (vissza is kaptam a ház vételárát, mert kiderült az volt a ludas és nem a HDD).
Utána jóbarátom ajánlotta ezt az Axagon Aline Box 3.5 házat, és nem csalódtam benne. Neki is van kettő belőle és teljesen jók.
0
0
0
0
sickboybzz avatar
@Scorn Face: Köszi, ezzel az a legnagyobb bajom, hogy kell neki 220, ágyban filmnézéshez nem ideális. Házam még van is, abban ment tönkre a winchesterem régen és az sem a legolcsóbb volt, valami wintek, ott a ház nem bírta a ki-bekapcsolgatást, kihúzogatást. Azóta egy dvd író van rákötve, azzal elboldogul, igaz kb félévente egyszer használom.
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@sickboybzz: Esetleg NAS-ra nem gondoltál? Nem kell kibe dugdosni, hálózatról elérsz mindent.
pl. [LINK]
Esetleg egy Seagate Expansion Desktopot [LINK]
0
0
0
0
sickboybzz avatar
@ben_aloha: Igazság szerint semmire nem gondoltam, nem vagyok otthon az effélékben, de teljesen jó lenne a Nas is. Arról a tv-k, vagy set top boxok is elérhetik a filmeket?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@sickboybzz: Ha egy hálózaton van minden akkor elérheti bármi. Sőt a NAS lényege, hogy bárhol ahol van internet elérd a tartalmát távolról IS.

Egy régebbi, de jó kis hasznos leírás, ami nekem is segített mikor vettem a NAS-t. [LINK]
0
0
0
0
sickboybzz avatar
@reszler112233: Köszi, közben utánaolvastam én is. Nekem az jött le, hogy akkor éri meg a többletköltség, ha többlemezes verziót veszek, azok védik egymást. Viszont ennyiért veszek két sima külső hdd-t, amiből az egyiket csak a féltett fájlok tárolására használom. És még mindig marad egy újra, ha a használatban levő tönkremegy. Cserébe nem csak én spórolok helyet, hanem itthon mindenki... Még meg kell ezt rágni, nem szántam rá ennyi pénzt.
A tiéd hány éves?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@sickboybzz: Picivel több mint 1 éve mert 2019.08.22.-én rendeltem meg. Először 2x4TB mervelemezzel, de mivel egyből belőttem az SHR-t a 4TB hamar megtelt, így vettem mégegy 4TB-ost, amiből még van szabad hely.
Itt egy kalkulátor amivel lehet variálni a RAID-et.:[LINK]

Illetve egy hasznos leírás a DSM-ről illetve a cikk eljén egy PH oldalra vezető link Milyen NAS-t vegyek? címszóval: [LINK]

Nekem is elsőnek húzósnak tűnt az ár és rágódtam én is rajta, de utólag egyáltalán nem bánom. Nap mint nap a NAS-ról nézem a sorozatokat/filmeket. Jobbára mondjuk csak az van rajta.
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@sickboybzz: Otthoni felhasználásra felesleges a többlemezes, veszel bele egy nagy vinyót, elég az.
Vagy, veszel egy routert, ami alkalmas rá, rádugsz egy usb-s vinyót, és lesz egy "gagyinas"-od.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@sickboybzz: Tapasztalataim szerint a sima 2.5"-os külső HDD-k messziről kerülendők. Eleve kevésbé strapabíróak, lassabbak és hát egyáltalán nem tartom jó ötletnek a 2 USB dugós áramfelvételt.
Én vettem egy olcsó, adapterrel üzemelő 3.5"-os merevlemezhez való házat, bele tettem az akkor is már 6-8 éves merevlemezt (mindez volt 2015ben) és azóta is üzemel.

Igazából elgondolkoztam a lecserélésén egy asztali dokkolóra. Praktikus lehet, ha az ember szokott tákolgatni.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@SuperPuma: Nálunk van itthon 3db 2,5"-os hdd, az egyik kb 7 éves, a másik 4 a 3. meg 2, és egyiknek sincs semmi baja.
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
@sickboybzz: Szia!
Én az ADATA HD770G 2TB ÜTÉSÁLLÓ KÜLSŐ HDD -t tudom ajánlani.
Gondolom mivel a nevében is benne van, hogy ütésálló így ha az ágyról véletlen leesik nem lesz baja.

https://kulso-merevlemez.arukereso.hu/adata/2tb-ahd770g-2tu32g1-c-p500742675/
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció