Nem tudom a Windowst ssd-re telepíteni

Szerző: Spiderpok, 2020. April 04., téma
Fórum » Asztali PC
Üdv mindenki!

Hosszas próbálkozások után úgy döntöttem, hogy a segítségeteket kérem!
A számítógépemben egy Gigabyte Z270P-D3 alaplap van. Eddig egy western digital HDD volt az egyetlen tárolóegységem, de most úgy döntöttem, hogy SSD-re váltok. Vettem is egy Samsung 970 EVO Plus m.2 nvme és egy Samsung 860 QVO 2,5'-os ssd-t.
A gépről letöröltem mindent, készítettem egy Windows 10 telepítő pendrive-ot és megpróbáltam felrakni a Windowst az m.2 ssd-re, de nem jártam sikerrel. Többször újrapróbáltam különböző módon, megpróbáltam a 860 qvo-ra is, de sikertelenül.
A HDD-re továbbra is gond nélkül fel tudom telepíteni rendszert, de az SSD-kre nem sikerül.
Mi lehet a gond? Mi teendőm van, ami megoldhatja a problémám?
Előre is köszönöm a segítséget!
Hozzászólások: 3
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
wezz avatar
https://youtu.be/No-ct8pQcIg?t=90 Ez alapján sikerülnie kellene. Ha eddig nem jött össze. (A CSM / Secure Boot funkciókat kell babrálni hogy felismerje neked a dolgot.)
0
0
0
0
Spiderpok avatar
Telepítéskor, ha a boot menu-ből az usb-t választom ki (uefi prefixum nélkül), akkor az összes meghajtóra azt írja, hogy nem található partíció és nem is lehet létrehozni.

Ha a UEFI usb-t választom ki, akkor gond nélkül megy a telepítés, de a telepítés után, miután újraindul a gép csak visszadob a telepítés kezdetéhez, ha meg kihúzom a pendrive-ot, akkor egy olyan üzenet jelenik meg, hogy "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key"
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Spiderpok:
de a telepítés után, miután újraindul a gép

BIOS-ba be és a boot sorrendet ha átállítod kézzel a M.2 SSD-re? Akkor nem pendriveról indul és nem kezdené újra az installt
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció