Lootbox mizéria

Szerző: Palanova, 2021. February 23., téma
Fórum » Játékokról általában
Nem új téma, és talán már nem is aktuális, de szerintem mindenképpen érdekes.

A [LINK] szerint Hollandia után Belgium is betiltotta a lootboxokat, szerencsejátékra hivatkozva (a linkelt hír 2018 április 25-ei). Pár játék esetén végül mégiscsak engedélyezték, de ami érdekes, hogy számos nagy név esetén életbe lépett a tiltás. És amiért aktuális: kb egy hete ahogy elkezdett tombolni a Black Friday láz a World of Warships belga játékosai elkezdtek panaszkodni hogy a fórumokon említett 24-12-6-1 darabos lootboxokat nem látják a prémium shopban. Mint kiderült, a tiltás miatt.

Amennyi tapasztalatom van a lootboxokkal, szerintem van jó megoldások a témában:
- Star Trek Online lootboxai, ahol minden boxban van 1-4 Lobi kristály. Egy űrhajó 600-800-1200 kristályba kerül, de a boxból ki is eshet. Így, ha elég boxot nyitsz összejöhet elég kristály amiből, meg lehet venni azt amit akartál és ami a boxból addig nem esett ki. Boxok random esnek a játék közben és kulcsot lehet: ilr pénzért vásárolni vagy farmolással összegyűjtött prémium fizetőeszközért vásárolni.
Más kérdés, hogy a kristályért vett, boxból esett hajókat csak egy karakterrel használhatod, nem úgy, mint a többi, ilr pénzért vásárolt vagy farmolással összegyűjtött prémium fizetőeszközért vett hajóm, ami accounthoz kötött, nem karakterhez.
Hozzászólások: 1
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
[url]https://arstechnica.com/gaming/2021/02/epic-will-pay-off-class-action-loot-box-settlement-with-in-game-currency/?utm_source=fark&utm_medium=website&utm_content=link&ICID=ref_fark[/url]

Epic will pay off class-action loot-box settlement with in-game currency
Fortnite and Rocket League players will get over $78 million in digital goods.

- ehhez azért pofa kell.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció