Hálózati csatlakoztatás

Szerző: Attila571, 2018. October 24., téma
Fórum » Asztali PC
Csakis kizárólag otthon használatos pc-n melyik hálózati csatlakoztatást kell választani?
Otthonit vagy a nyílvánost? Mert nekem nyílvánoson van és én attól tartok hogy bárki láthat vagy csatlakozhat a hálózatomra. Wifi routerem wpa2 aesk titkosítással védve van.
Csak egy számítógép van otthon és én nem akarok ilyeneket hogy fájlmegosztás nyomtatómegosztás stb...
Otthoni hálózat biztonágosabb vagy hagyhatom nyílvánoson?
Segítsetek nem tudom melyikre állítsam! Nektek milyenre van csatlakoztatva?
Hozzászólások: 10
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
NemAzaSrac avatar
Sziasztok, valaki tudja miert jelenik meg ez a problema, Ubisoft connect-en tolom pc-n de ez jon be folyamatosan "No multiplayer privileges mountain 00208" nem talalok semmi megoldast a neten, szeretnem jatszani a baratnommel co-op ba es ezt irja ki folyamatosan mikor csatlakozna hozzam 2 napja keresek megoldast de semmi, tudna valaki segiteni nekem ebbe ha meg kerem ? Koszonom
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Szeretnék ráskubizni a jelszintekre egy fantasztikusan megdizájnolt Arris CM820 modemen, viszont a gyártó által megadott (192.168.100.1) IP címmel nem tudok csatlakozni. Próbáltam közvetlenül kábelen keresztül, illetve routeren keresztül wifivel. Esetleg valaki ismeri a talány nyitját?
Még mindig a feltöltéssel van a probléma, de már azon vagyok, hogy a Vidanetet (és úgy ekte a Telekomot) fel fogom áldozni egy azték istenségnek
0
0
0
0
💬 2
visor261 avatar
@SuperPuma: :
1. Leszeded, futtatod [LINK]
2. Rákötöd a modemet, megnézed mi az új eszköz ip-je.
3. ?
4. Siker
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@visor261: 1. Begyűjtés
2.

3. Profit
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Üdv! Van egy olyan problémám, hogy egyetlen PC-ről sem tudok fényképet feltölteni sem facebookra, sem hardverapróra, használtautóra, deviantartra, de még csak egyetlen képmegosztó oldalra sem. Ugyanígy vannak oldalak, amik rettentő lassan működnek (pl a facebook és a hahu). Telefonról fel tudok tölteni képeket. Ugyanakkor letölteni és neten játszani tudok normális sebességgel, szokásos pinggel. Próbáltam a routert újraindítani, kihúzni a hálózatból, újracsatlakoztatni. Már kezd rettentő fusztráló lenni. Van valami lehetőség, ötlet? Spoiler!
...én már a benzines rongyon és a gyufán gondolkozom
0
0
0
0
sokeszter avatar
Hali, megoldódott a probléma, az ottani modem pusztult el....
0
0
0
0
sokeszter avatar
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni internet csatlakozás miatt. Összeraktam egy Intel gépet másnak, itthon telepítettem rá mindent,op. rendszert, drivereket frissen a netről, és mikor készen lettem ,elvittem az illetőnek, ott minden kábelt a helyére tettem,a netes kábelt is, és egyszerűen nem érzékeli a modemet, nincs internet elérés. Ki írja,hogy egy hálózati kábel nincs bedugva. Nálam meg minden rendben volt, volt internet ahogy bedugtam a kábelt. Egyszerűen nem tudom mi lehet a hiba. Win.8.1-es rendszert tettem rá. Tudnátok segíteni ebben? Előre is köszi!
0
0
0
0
no avatar
1.

Otthoni hálózat (megbízunk azokban akiket engedünk kapcsolódni)

- hálózatfelderítés bekapcsolva (látjuk a hálózatra kötött gépeket és azok is látnak minket)

- Otthoni csoport létrehozása, vagy ahhoz való csatlakozás engedélyezett (gépek közti fájlmegosztás engedélykérések nélkül)

2.

Munkahelyi hálózat

- hálózatfelderítés bekapcsolva

- Otthoni csoportok használata nem engedélyezett

3.

Nyilvános hálózat (bárki hozzáférhet)

- hálózatfelderítés kikapcsolva (nem látják egymást a hálózatra kapcsolt gépek)

- Otthoni csoportok használata nem engedélyezett.

Wifi az más tészta. Wpa2 aes az otthonra elég. Tovább is lehet fokozni, de ezen felül az már csak plusz pár perc fejfájást okoz annak aki a wifidet akarja használni (rejtett wifi, mac cím szűrés, stb..).
0
0
0
0
Techthomas avatar
Elég érdekes kérdés!Nyilván ha otthon használod akkor a nevéből adódóan otthoni hálózatot válaszd egy akár több gép esetén is. Nyilvánost általában kávézókba hasonló helyeken szokott lenni.Biztonság meg védelem szerintem ottan ér végett ha már meg nyitsz egy weblap böngészőt onnantól kezdve nem vagy biztonságba kivéve ha van egy jó vírus irtód sok sok biztonsági védelemmel ellátva,napra készen! Wifi router jelszó annyit ér hogy valaki ha fogja a jelet a kód nélkül nem tud rá csatlakozni! Erről ennyi volna a véleményen bár nem vagyok egy szaki..
0
0
0
0
no avatar
Csakis kizárólag otthon használatos PC- n melyik hálózati csatlakozást kell választani? A magánt vagy a nyílvánost? Annyi hogy egy számítógép van otthon és én nem akarok megosztást meg felderítést. Jelenleg nyilvánoson van, azt úgy érzékeli a gép hogy az a saját hálózatom vagy sem? Vagy az otthoni hálózat biztonságosabb? WiFi routerem jelszóval védett. Segítsetek nem tudom melyiket válasszam. Nektek melyik hálózati csatlakozás van beállítva? Előre is köszönöm.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció