4k videó szaggat

Szerző: zsolt9, 2018. March 14., téma
Fórum » Asztali PC
Sziasztok!

Vettem nemrég egy gopro hero 6 Black kamerát, ami ugye képes a 4k 60 FPS re, azonban amikor felvettem egy videót ezzel a minőséggel és a számítógépemen le akartam játszani, akkor szaggatot a kép / nem ment, csak a hang.A kamerával semmi gond nincsen , mivel kipróbáltam, hogy feltöltöttem youtubra és ott nem volt ilyen gond.
A gépem körülbelül 5 éves, az alaplap típusát nem tudom, de 8 gb DDR3 ram van benne egy Intel Core i5 4590 3,30 ghz és egy Amd Readon r9 200 series 2 gb videókártya.
Az lenne a kérdésem, hogy mit kéne lecserélnem a gépben, hogy tudjak dolgozni/nézni 4k 60 Fps vagy 1080p 240 fps videókat.
VÁlaszokat előre is köszönöm.
Hozzászólások: 1
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TuskenRaider avatar
Hali, látom már elég rég tetted fel a kérdést de azért megpróbálok válaszolni rá.
Tehát a 4K videózáshoz vagyis lejátszás és editáláshoz, mert gondolom szerkeszteni is szeretnéd a kép-hang állományokat bizony van hardver követelmény erősen. Találtam egy infót miszerint minimális 4K rendszerkövetelmény, CPU: Core i7 2.3GHz 4mag, GPU: NVIDIA GeForce GT 750M, RAM: 8Gb, HDD: 7200rpm.
De a gopro oldalon is fellelhető pár infó [LINK]
Ha youtube-ra felnyomtad ott valszeg csak 1080p lett belőle, azért nem szaggat, a procid elvileg elég erős hozzá, az r9 el sem lehet probléma a leggyengébb tipusa is elég erös hozzá, Ha vin 10-et használsz érdemes megnyitni a feladatkezelöt mielött lejátszol egy UHD videót ott látni fogod mit mennyire terhel meg a lejátszás, amelyik komponensnél kiugróan magas értéket mutat a grafikon ott lessz a bibi, az nem bírja a strapát. Vélemlnyem szerint a merevlemez cseréjén kéne elgondolkodni, leginkább is mert 240fps-nél már van adatforgalom rendessen, tehát javaslatom vegyél egy SSD-ét. 😀 egy olcsóbb is már sokkal gyorsabb mint a leggyorsabb merevlemez. ezen gondolkodj el, ha még nem késő. Üdv.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció