Kinek, mi volt a legelső gépe?
Ebben a témában, mindenki leírhatja, milyen géppel vette kezdetét a saját PC-s korszaka.
Sztori:
Nekem egy Pentium 2 vel kezdődött minden, 9 évesen, szülinapi ajándékként. Monitorral, billentyűzettel, egérrel komplettan lett véve. Akkoriban nagyon örültem neki. :)
A konfiguráció:
- P2 226MHz (Slot 1)
- 128MB SD RAM
- Matrox VGA
- 3.1 GB HDD
Bővebben itt ==> https://gepigeny.hu/user/krissz/eszkozok/159803
Játékok hozzá (vagyis mikkel játszottál rajta):
Néhány cím amikre így emlékszem :D
- Captain Claw
- FunRun
- Warcraft II - Battle.Net Edition
- Go, Piggo, Go!
- Need for Madness 1 és 2
- 4x4 Evolution
- LEGO Racers
- Age of Empires 2
- Disney Action Game: Hercules
- LeoLion (1997 es asszem)
- Asterix and Obelix (1997 es asszem)
- GEX
- State of War
stb
Mettől meddig volt meg? (kb):
2007 től kb egészen 2012 ig
Akkori ára? (kb)
Ha jól emlékszem 15.000 volt
Valami hasonló vázlat alapján írjátok meg ti is ha szeretnétek, hogy "Kinek, mi volt a legelső gépe?"
Topik indító: Krissz
Sztori:
Nekem egy Pentium 2 vel kezdődött minden, 9 évesen, szülinapi ajándékként. Monitorral, billentyűzettel, egérrel komplettan lett véve. Akkoriban nagyon örültem neki. :)
A konfiguráció:
- P2 226MHz (Slot 1)
- 128MB SD RAM
- Matrox VGA
- 3.1 GB HDD
Bővebben itt ==> https://gepigeny.hu/user/krissz/eszkozok/159803
Játékok hozzá (vagyis mikkel játszottál rajta):
Néhány cím amikre így emlékszem :D
- Captain Claw
- FunRun
- Warcraft II - Battle.Net Edition
- Go, Piggo, Go!
- Need for Madness 1 és 2
- 4x4 Evolution
- LEGO Racers
- Age of Empires 2
- Disney Action Game: Hercules
- LeoLion (1997 es asszem)
- Asterix and Obelix (1997 es asszem)
- GEX
- State of War
stb
Mettől meddig volt meg? (kb):
2007 től kb egészen 2012 ig
Akkori ára? (kb)
Ha jól emlékszem 15.000 volt
Valami hasonló vázlat alapján írjátok meg ti is ha szeretnétek, hogy "Kinek, mi volt a legelső gépe?"
Topik indító: Krissz
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
2. PC fronton meg 386DX40, 5,25" Floppy meghajtóval, 20MB merevlemezzel, Axion besárgult monitorral, Win 3.1 és DOS 6.22 Operációs rendszerrel. Utóbbi könyvét megvettem, megtanultam, és vígan írtam batch fájlokat. Régi szép idők...
Legelső gép otthon ha jól emlékszem egy 486SX volt (vagy 386, 5 évesen nem néztem mi van benne) 2*4MB EDO ram, valamint 170MB-s Quantum HDD. Integrálva volt az ATA vezérlő a lapra. Az azért nem volt gyakori akkoriban. Amúgy valami Compaq volt, de egyszerűen nem találom mai napig a pontos típust. (De megeshet, hogy egy klón)
A legelső saját egy 120Mhz-s Pentium volt, Acorp lappal, 2*8MB EDO rammal, S3 Trio videokártyával, valamint a kötelező 320mb-s Seagate merevlemez és 20X-es (Talán Hitachi) CD olvasó.
A legelső amit én építettem (Büszke is vagyok rá 😆😉 egy 200as Pentium volt 32MB SDR rammal, Acrop 5VX32 alaplappal, 2MB-s Ati Mach 64 videokártyával, 4GB-s Maxtor HDD-vel, 52X-es Creative CD olvasóval. ESS SoundBlaster 1869 kártyával. A gépházat egyik haverom tyúkóljából mentettem ki
Spoiler!
Ja és ha emlékeim nem csalnak.akkor 1989-ben 24.000-ret kellett lecsengetni érte egy B 50 Simson olcsóbb volt. Csak összehasonlítás képpen hogy akkor mi mennyibe került.