VR headsetekről

2016. March 20., téma
Fórum » Periféria
VR headset-ekről minden!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bukta2 avatar
Na! Ha ez összejönne az tuti odaverne mindent! Kicsi, könnyű... elvégre egy szemüveg végső soron... és ha a minősége is elfogadható lesz, mert valószínűleg azért nem lesz a legjobb a piacon de végre nem egy bumfordi tégla lesz az ember fején !!!!! És ez nálam az egyik legfontosabb dolog a VR-ben ( a kényelem) mert lehet akármilyen jó 1 szeműveg belsőre ha egy nehéz kényelmetlen fos az egész! Előbb kell szerintem a kényelemre rámenni és utána a többire az idő múlásával azok úgyis egyre jobbak lesznek (hardverek)

[url]https://www.kickstarter.com/projects/viture/viture-game-and-stream-anywhere-anytime?ref=9zx2gr&gclid=Cj0KCQjwpv2TBhDoARIsALBnVnn_d2vy9kxrdU3EFZp303GX5t8PNhHKcnT-nRrv7rHn7Tay7fC4WOAaAtx-EALw_wcB[/url]
1
0
0
0
💬 1
zelcsi avatar
@bukta2: Nem rossz de sajnos még nagyon drága ez is!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.
Jelenleg htc vive fullszettem van.
És elgondolkodtam hogy lecseréljem e egy quest 2-re.
A probléma az hogy a pc-m épphogycsak képes a vr-re, bár eddig nem tapasztaltam szaggatást magasabb beállításon sem. (Ryzen 5 2600, radeon rx 570+jó sok memória)
Vajon a quest 2nek a nagyobb felbontás miatt sokkal nagyobb a gépigénye mint vive nak? Mert gépet egyelőre nem nagyon szeretnék fejleszteni. Lehet akkor inkább maradnék még a vive-nál mert ez így legalább stabilan működik.

A másik dolog hogy gondolom a steamen vásárolt játékokat tovább tudnám használni quest2-n

Köszi a válszokat, üdv mindenkinek!
0
0
0
0
Twist avatar
Sziasztok. A feleségem bedobta a közösbe, hogy neki VR kell. Elkezdtem nézegetni, de nekem nem olyan egyértelmű ez a dolog. Azt hittem van HTC meg Oculus és kész. Ahol megakadtam az az Oculus volt, azon belül is a quest. Nekem a verzióiból (256, 128, 64) az jön le, hogy ez valami standalone dolog lenne, amihez nem (feltétlenül) kell számítógép.
Ez igaz, és van VR-ekből ilyen, illetve számítógépre köthető verzió? Ha igen, melyik a jobb (minőség, megbízhatóság, gyorsaság)? Van külömbség a rajtuk futtatható szoftvereken, játékokon? Például ami HTC-n megy, az nem megy Oculuson, vagy ami az Oculuson belül a Rift-en megy, az nem megy a Quest-en? A kontrolleren és headseten kívül mennyire érdemes hozzá beszerezni a plusz detektorokat, mint a HTC tracker?
Tudom, sok kérdés, de ennyiért nem szívesen veszek olyasmit amiről később derül ki, hogy hülyeség.
0
0
0
0
💬 6
vyne avatar
@Twist: Szia! A questet erdemes abbol is a quest 2-t ha a stand alone is szerepet jatszana. Kotheted gepre is jobb grafika miatt. Oculushoz jonnek exclusiveok amik altalaban eleg jok is szoktak lenni. Steam vr-os jatekot is meg lehet oldani, hogy fusson olyan ami nincs az oculus store-ban. Sensorokra nincs szukseg az inside out tracking miatt(kamerak a headseten).
Nem mellesleg eleg olcso ahhoz kepest milyen specifikaciokkal rendelkezik.(300dollar)
Ha full pc vr lenne a cel akkor valve index. Nagyobb fov, jobb hangrendszer +kenyelmesebb. Nem tudom, hogy oculus exclusive jatekokat tudnal e rajta jatszani de nem hiszem. Eleg borsos ara is van, kb 1000-1200 dollar ha jol tudom.
0
0
0
0
Twist avatar
@vyne: Köszi a segítséget! Nem cél a full pc VR, csak nem tudtam mik a lényeges külömbségek a kettő közt. Amit szeretnék, hogy a lehető legkevesebb kompromisszumot kelljen kötni a futtatható játékok számával. És ebből úgy néz ki, hogy a quest lesz valóban a nyerő.
0
0
0
0
vyne avatar
@Twist: No problem, jo mulatsag nagyon a vr, plane ha elsore nyomjatok. Nem fogtok csalodni.
Nekem quest 2 van, tokeletesen meg vagyok vele elegedve. Kristaly tisztan latni mindent es egesz konnyu is.
Ha a skyrimot szeretted akkor azt mindenkepp probald majd ki vr-ban, ehhez azert majd kell egy link kabel, de felmodolt skyrim vr-on bazi jo.
0
0
0
0
visor261 avatar
@Twist: szerintem is a quest2 jelenleg a legjobb ár/érték vr.
"futtatható játékok számával" != "játékok minősége"Spoiler!
androidra is sok játék van..., de a pc/konzolosok valahogy jobban vonzanak

igen jól gondolod a quest egy vr szemüveg+android összegyúrva és le kell rá szedned a dolgokat ezért kell meggondolni mit szeretnél rajta csinálni mielőtt választanál, mint egy mobilnál lényegében...

naggyából a vr terep:

budget parasztok: valami olcsó 1-10k értékű hüvely amibe bele kell raknod a mobilod
tökéletes filmek nézésére, egy két alap játékra, lényegében játék mobilon.

stand alone complexity: a mobilod bele van építve a szemüvegbe ezek már húzósabbak árba de már jobb a hardware,támogatás(szinte mindenben az előzőhöz képest) lényegében konzol(ps3/4)

pc master race: van egy vr szemüveged ami nem működik anélkül hogy lenne egy (erős)pc-vel összekötve, lényegében pc-s játékokal(amiknek van vr verziójukSpoiler!
vr verzió nélkül is lehet simulálni a vr-t de az nem olyan jó irányításilag és nehezebb belemerülni
) vagy már vannak csak pcvr exclusive ami kifejezetten vr-re van kalibrálva ezeknek a legjobb a támogatása. Ezek a legdrágábbak de a legjobb minőségűek is.

kakukk tojás: néhány stand alone vr használható pc vr-ként is kábellel rákötve, és ha erős a géped akkor ugyan az a játék akár szebben(több fps folytatólagosabb a képmozgás) futhat.

És igen vannak külön platformok mint a ps/pc/box occulus/htc/steam és igen vannak külön exclusive játékok is. Szal ha valamit kinéztél akkor meg kell nézni hogy milyen eszköz lenne a legjobb.

Tömören:
film nézéséhez + 1,2 gyengébb játékhoz ott a google cardboard
alap vr élményhez jó a quest, de ha kikerülsz az érzékelők látószögéből akkor vagy rosszul vagy nem érzékelnek
a jobb élményhez pl valve index
a mégjobb élményhez szükség van base station-re hogy minimalizálják a holtteret
a legjobb élményhez kellenek extra trackerek
és a jelenlegi legvalóságos élményhez haptic feedback kit kell meg egy vr pad.
0
0
0
0
Twist avatar
@visor261: Köszi a kimerítő választ!
Semmiképp sem gagyiban gondolkozom. A futtatható játékok száma inkább amiatt fontos, mert engem inkább a pc-s vr játékok érdekelnek, a feleségem viszont tutira oda lesz az összes létező árkád kacatért a ping-pongtól kezdve a virtuális városnézésig.
Ha jól láttam, a quest pont egy ilyen kakukktojás, ami gépre kötve is működik, szóval eddig a leg esélyesebb.
0
0
0
0
visor261 avatar
@Twist: Nincs mit 😃

Igen jelenleg ez a legjobb ár/érték arányba jelenleg ebben a kategóriában. Ha nem kéne új kártyát vennem hozzá én is beruháznék egyre...
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Sziasztok!
Ezt a Trinus PSVR programot használta már valaki a gépén Playstation VR-al?
0
0
0
0
Maros avatar
Sziasztok, tudnátok segíteni?! Mivel jobb a HTC Vive Pro mint az Oculus Rift S ?
0
0
0
0
💬 14
no avatar
@Maros: [list]Könnyebb
Magasabb Hz
Nagyobb felbontás
Nagyobb és fejlettebb tracking[/list]
0
0
0
0
Maros avatar
@LordSzalko: Még azt nem tudod véletlenül, hogy ehhez a HTC Vive Pro-hoz járnak e controllerek? Itt a link:
https://www.alza.hu/htc-vive-pro-d5352596.htm?o=3
0
0
0
0
no avatar
@Maros: Ez szimplán a headset-et tartalmazza és a hozzá való kábeleket. A rendes VR élményhez a Full Kit-et kell keresned.

Ha komoly VR-t szeretnél akkor inkább az Index-et ajánlom, nekem jó tapasztalataim vannak vele. Minden téren jobb a Vive Pro-nál és olcsóbb is.
0
0
0
0
Maros avatar
@LordSzalko: Köszi szépen a segítséget meg a tanácsot, megtekintem azt is. 😃 Én mondjuk szívem szerint Oculus Rifr S-et szeretnék, de sehol nem találok raktáron, mindenhol kifogyott. Használtan idegentől meg nem akarok venni.
0
0
0
0
no avatar
@Maros: Hát most elkapkodták őket az tény, Index-et sem kapni már egy ideje (ismét) folyamatosan lerabolják a készleteket.

Rift S az egy másik kategória, de az árazása is barátibb nyilván, 200k-ért már jár a csomagban az ami egy normális élményhez kell. Viszont ha ilyen árazásban gondolkodsz akkor a Quest is alternatíva lehet.
0
0
0
0
Maros avatar
@LordSzalko: Vagy esetleg még ezt nézegetem:
https://www.alza.hu/htc-vive-cosmos-d5686249.htm?o=5
Erről a VR-ról mi a véleményed?
Jelenleg ezeket a VR játékokat szeretném kipróbálni:
Creed: Rise to Glory
Half-Life: Alyx
DOOM VFR
Wolfenstein: Cyberpilot
0
0
0
0
no avatar
@Maros: A Cosmos-nak a kontrollerei nem az igaziak elvileg vannak követési problémái, meg van akinek hamar lemerül stb. + némi bevilágításra is panaszkodna, viszont szebb a képe mint a Rift S-nek és a beépített hangszórói is elvileg jól szólnak.

Én a Rift S-t venném ebben az árkategóriában, érdemes lenne várni vele. Vagy YOLO aztán megrendeled a Cosmos-t , ha tetszik megtartod, ha nem akkor élsz a 14 napos visszavételivel. 😆 Játékoknál viszont nézd, hogy melyik headset támogatott.
0
0
0
0
Maros avatar
@LordSzalko: Köszi a segítséget! 😃 Még egy kicsit várok hát ha kapnak Rift S-t, ha meg nem akkor szerintem megrendelem a Cosmos-t. 😆 Drágábbakat azért is nem igazán akarok venni, mert még életemben nem próbáltam VR-ozni, és ki tudja, hogy aztán fog e tetszeni élőben. Videók alapján bejön, de csak akkor tudom meg igazán ha már kipróbáltam. 😎
0
0
0
0
no avatar
@Maros: Nincs mit, sok sikert hozzá 😎
0
0
0
0
Maros avatar
@LordSzalko: Heló! Na megvettem a Cosmost, tegnap meg is jött. 619€ volt Alzán. Most épp a Creed: Rise to Glory játékot játszom rajta, és sikerült a kezemet szétvernem a szekrényen a lábamat pedig az ágy sarkában miközben ringben voltam! LOL 😂😂😂😀😎😆 Jó kezdet😃 Eddig amúgy meg vagyok vele elégedve! 😉😀😃😆😂
0
0
0
0
no avatar
@Maros: Az ***a lol, jó szórakozást hozzá 😆
0
0
0
0
Maros avatar
@LordSzalko: Köszi! 😆
0
0
0
0
no avatar
@Maros: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Maros avatar
Őt alapből felrakom addig az ágyra, hogy véletlenül se lépjek rá! 😃
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 14
Maros avatar
@Gyrger72: Heló! Még aktuális? Engem érdekelne!
0
0
0
0
Maros avatar
@Gyrger72: Semmi baj! Amúgy meg voltál vele elégedve? Én is most VR szemüvegek után érdeklődök az új Half Life miatt.
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
@Maros: Eredetileg én egy Oculus Rift S -t szerettem volna vásárolni, csak még használtan is borsos volt az ára.
A HTC Vive -ot én 1 darab bázisállomással vettem meg, majd csak később vettem hozzá 1 darab kontrollert. Még így is jól működött, lehetett vele játszani és filmet nézni. Bár jobb lett volna egy teljes szett.
0
0
0
0
Maros avatar
@Gyrger72: Szerinted mennyiért tudnék egy normális VR szemüveget venni felszereléssel együtt az új Half Hife-hoz? Te amúgy, hogy már próbáltad a VR-t szerinted megéri rá befektetni?
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
@Maros: 100-150 körül már szoktak árulni használt HTC-t vagy Oculus-t.
Most így jobban bele gondolva nekem nem igazán jött be ez a VR (azért is adtam el).

Akkor érdemes VR-t venni, ha: Elég erős hozzá a gép, van egy nagy szobája az embernek, teljes és hibátlan szettet tud venni vagy újat, sok VR címet ki akar próbálni, nem szédül.

Két dolog biztosan ellenezni fogja a VR vásárlást: első a szülők, kettő a pénztárca.

Csak akkor vegyél VR-t (márkától függetlenül) ha jól átgondolod!
0
0
0
0
Maros avatar
@Gyrger72: Köszi az információkat! 😀😃😉
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
@Maros: Bocsi, ha kioktatásnak tűnt!
Nekem nem érte meg, mivel csak porosodott az asztalomon, és nehéz is volt megszabadulni tőle.
Ha más VR játékokat is kiakarsz próbálni a Half Life -on kívül, akkor jobban megéri.
0
0
0
0
Maros avatar
@Gyrger72: Dehogy is! Nem vettem kioktatásnak, inkább örülök neki, hogy őszintén kifejtetted magadat! Amúgy a Half Life-on kívül még a Creed: Rise to Glory játékot szeretném kipróbálni. De még azért jól átgondolom ezt az egészet. 😆
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Gyrger72: Én azért még megemlíteném az Oculus Questet ami az elsődleges headset jelen pillanatban az Oculusnál így azt fejlesztik orrba szájba, nekem elvileg ma hozza a futár 444€ az új ára (nemtudom mennyi most a ft) olyan 355ft kürül volt amikor en néztem utoljára az árfolyamot 1€

Tehát a Questhez nem kell semmilyen bázis állomás saját hardvere van így pc sem kell hozzá és pc hez csatlakoztatva kábellel teljesértékű rift s-ként lehet használni.... tehát jelen pillanatban első VR headsetnek ez a legjobb ár/érték arányú vr headset.
Itt egy kis olvasni való! Az url meg a kepmegosztás ezen az oldalon egy rakás szar tehát inkább bevágom az egész URL-t.

https://ipon.hu/magazin/cikk/oculus-quest-a-minden-egyben-csodaszemuveg?__cf_chl_jschl_tk__=aa12029de819105c9810c1876f2bfea7abd9e9d7-1586320472-0-AcUzLBUKd_rbx7kquMfG2KtKwgVj3cw9mnQfHudQSdZv-82gT4ydR8GAWkLNUJgCsmF75j-WjGo3rACQ-SM5dIQvralIp5IWo4MSrVgJzMrc_ntmmhLhBvRKGmJTbFjpT0eGqvwtaye0GUmcUHSu2rpT83pG-vKtzIkyqlCYejTSmDSRJ-_tUIFPpD8LA_nByYvTXvlq-2vDwWWuIc8QLj3DSeGmq_1AIqZyiSc7RICTwa_5nVKUdPESciPkGRqiUVvvoJuYNlXOwmEaZtuZLkNkrreic8Uy_eSwCUhQJFwW63sCSVNWoJnWk6XmcufofV9P8Ga4sbfEEFFDQXKmBKFTDmgwUsMWvQSS_dn2wPI-DuywhNxs8W32k8wOyTHN1JDaxGZucd4cWTDHi1Q30Og
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Nem rossz a Quest, de komolyabb címek nyúzására nem igazán alkalmas mobilitása miatt, gépre valóban csatlakoztatható, de ha úgy többet használná az ember akkor inkább Rift S. Ezek mellett hamar lemerül, a mobil kiépítésének köszönhetően nehéz, nem olyan pontos mint versenytársai és minimális fénybeszivárgással rendelkezik, a komolyabb PC-s címek esetén pedig gyenge képminőség.

Quest az tényleg azoknak való akik az egyszerű címeket keresik, avagy sokat utaznak, nincs otthon PC vagy szimplán gyenge, akkor valóban jó a Quest.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@LordSzalko: A felárnak ára van, és szerintem ár/értékben a legjobb választás!
0
0
0
0
bukta2 avatar
@LordSzalko: Még annyit hogy a Rift S az kenyelmesebb fejpántot kapott de viszont a lencséi nem állíthatóak... és ha valaki nem esik bele a megadott tartományba ami ha jól tudom 55-75mm pupilla távolság (így valahogy) akkor nem ajánlatos megvenni mert a szoftveres állítási lehetőség sem segít sokat a helyzeten és nagyot ront az élményen, viszont hogy a rift s mellett is szóljon valami több subpixelje van mint a questnek ezáltal valamellyest szebb a kép de kissebb a felbontasa, több csoporttagomnak is van mind2 és azt mondják ha nem 5 perc eltéréssel használják a kettőt észre sem vehető a képi különbség.Tehát a questnél hardveresen is állíthatóak a lencsék ami nagyon fontos lehet képminőség szempontból,persze ha jó a pupilla távolság és inkább pc a platform akkor rift S!
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Igazából mindkét modellnek megvan a tábora, Quest az jó kezdő VR lehet aki ténylegesen csak ismerkedik a dologgal egyenlőre és nem a komolyabb címekre hajt, avagy nem adna ki érte kapásból nagy összeget a többi kit-hez képest, vagy a feljebb említett dolgok miatt. Persze több is a kompromisszum vele, de ezek inkább a komolyabb felhasználás mellett jönnek elő inkább, de ha már olyan szintre ér az ember akkor el lehet gondolkodni egy komolyabb szetten.

Én is rengeteget nézegettem melyik kit milyen adottságokkal bír, aztán végül is Index lett belőle, persze nálam inkább a komolyabb felhasználás van előtérben, a mobilitás meg nem volt nézőpont. Egy sokat utazó ausztrál barátom is Quest-et használ pont az utóbbi dolog miatt.
0
0
0
0
levi1998 avatar
Nézegettem az R9 380-at Oculus Rifthez használnám, de nem tudom elég lenne-e rá, mivel sokan írták, hogy rosszabb mint az R9 290, szerintetek megérné rá beruházni?
0
0
0
0
no avatar
Szerintem jól is teszed, ha vársz egy kicsit vele.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Meg várom vele az őszt! Hátha jön mellé még 1-2 megoldás más gyártóktól is.
0
0
0
0
no avatar
EU-n belül nincs vám.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Akkor meg még drágább!
0
0
0
0
DomY avatar
Zoli73 de ha nagyon kell, rendelni tudsz külföldről 😀 csak kell vámot fizetni :/
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Én nekem is a HTC a szimpatikus és meg is venném, ha kis hazánkban lehetne kapni de még nem kapni! 😕
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Szerintem azért nem pörög a téma, mert még korai lenne, előbb pár játékosnak is megkellene itt vennie közölünk, csak éppen nem olcsó mulatság! 😂 Én tervezem, csak ugye a vasnak is elég erősnek kell lennie hozzá, így nálam pl. VGA csere is kell hozzá, hát pl. ez is ugye 1 ok, amiért nem olcsó mulatság.... 😊

...Ráadásul a drágább VR-el szemezgetek inkább, az OR helyett a HTC Vive + Steam kombós páros jobban bejön jelenleg (a HTC nem csak hardeveresen tűnik nekem jobbnak de szerintem a Steam támogatása sem elhanyagolható, ha filmezés helyett játékra kell nekünk a VR elsősorban) de még várom, hogy olvasni tudjak visszajelzéseket az első igazi felhasználóktól, akik nem valami korai verzióját tesztelték, hanem a most forgalomba kerültet, ami már a fogyasztóknak/játékosoknak lett szánva.
0
0
0
0
DeadPlayIt avatar
Telefonhoz az olcsó vr headsetek se rosszak 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Én megvárom az őszt vele, hogy mi alakul ki az ocolus vs htc vs sony harcból meg még addig hátha társul be még valaki melléjük. 😀
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
Itt ha lejjebb görgetsz megtalálod az oculus gépigényét + ingyen letölthetsz egy alkalmazást ami letszteli hogy géped alkalmas-e rá.
[LINK]
0
0
0
0
levi1998 avatar
Ezen a konfigon rendben menne az Oculus és játékai?
AMD A8-5600K
AMD Radeon HD7870
8GB RAM Kingston 1600 MHz
0
0
0
0
Funes avatar
Hát srácok én egyet tudok mondani, használjátok egészséggel, és mindenek előtt használjátok mértékkel !😀
Mert ugye "jóból" is megárt a sok...😊
0
0
0
0
no avatar
Tudod, az a baj ezzel a "rá fognak függeni" logikával, hogy az első faággal is ezt csinálták a majmok. Aztán, mi nem történt, valamelyik leesett...
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Ahogy a monitor előtt ülés is! Úgy hogy teljesen mindegy! Én biztos vagyok abban hogy beruházok egyre! 😜
0
0
0
0
Funes avatar
Ugyanúgy, ahogy a Facebook-ra vagy az okostelefonra, ráfognak függni az emberek a Vr-ra is..
Arról ne is beszéljünk, hogy hány embernél fog epilepsziát okozni ez a cucc, mert lesz jó pár az biztos, szédülés, hányinger stb ... És ugye, aki hajlamos rá, annak a látását is súlyosan ronthatja.
0
0
0
0
Flash avatar
Bud: Szerintem ennek semmi köze az emberi kapcsolatokhoz, vagy ahhoz, hogy ki mennyi időt tölt a szabadban stb...
Ugyanazt fogják csinálni az emberek, amit eddig is, csak a virtuális valóságban.
Amikor kivonul egy csapat haver az utcára, leülnek egymás mellé, és mindegyik tapicskolja a buzi símogatós hülyetelefonját, na AZ a kurva gáz, nem a VR...
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Illetve alsó kategória 😊
Spoiler!
https://i.ytimg.com/vi/B0ONlL6Tj4Q/maxresdefault.jpg
0
0
0
0
visor261 avatar
Akinek van pénze annak Avegant Glyph+Leap Motion+Virtuix Omni
akinek nincs Google Cardboard+[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Ez lesz az első életképes VR-generáció (a '90-es évekbeli próbálkozásokat hagyjuk, az akkori technológia még egyértelműen nem volt alkalmas erre). Teljes mást élményt adhat, néhány játékot teljesen más megközelítésből készülhet el (gondoljunk a Keep Talking and Nobody Explodes-ra), és teljesen új célokra is használható lesz (interaktív, virtuális múzeumok; vagy holdséta, bármi ilyesmi élmény átélésére). Egy újabb terület lesz, amit azonban tartalommal is meg kell tölteni, az első VR-headsetek között biztosan a tartalomkínálat lesz az egyik legfontosabb szempont, amely majd szétválogatja őket a jövőben.

A másik pedig az előzővel arányos az ár. A legolcsóbb kombó (PlayStation 4 + PS VR) is 750-800 dollártól indul, a többieknél a fejlettebb hardverrel együtt csak maga a headset kerül ennyibe, a meghajtásához szükséges hardver pedig legalább még egyszer ennyit kóstál. És így, 750-1600 dollár elköltése után még nincs rá semmilyen tartalmunk. Ez persze az idő (és később majd generációk) múlásával nyilván csökkenni fog, de szerintem ez egy igen lassú folyamat lesz.

A magas árral és a nagy hardverigénynek köszönhetően pedig kicsi lesz a célközönség köre, ennek pedig az egyetlen következménye az lesz, hogy még magasabbról indulnak a tartalmak és egyéb kiegészítők árai is.

A mobil VR terén még ennyire sem látom át a helyzetet, túl sokan akarnak egyszerre belépni a területre. Amiből nyilván egyesek nagyon jól fognak járni, mások pedig sokat fognak bukni.

Leginkább az ár miatt esélytelennek látom, hogy az elkövetkezendő pár évben saját VR-headsetem legyen (hacsak egy Google Cardboard nem 😜), de azért megpróbálom majd mindet kipróbálni, ha lesz rá lehetőségem és követni is fogom az eseményeket.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
HakuDragon:
És ráköltöd 5db VR Headset árát, mire lesz belőle egy pályaautócska..
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Árából inkább veszek valami kadettet amit átépítek pályaautónak.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Engem nagyon érdekel! És kb ősz ,karácsony között tervezek egyet vásárolni. Addigra talán letisztul az egész és kiderül melyik mit tud, melyikhez milyen szolgáltatások és kiegészítők lesznek! Meg talán még pár gyártó kijön a maga megoldásaival addigra! 😀 Én amit nagyon várok hogy megjelenjen az ez!
[LINK]
0
0
0
0
krutka avatar
engem sem nagyon hoz lázba ez a VR őrület. Az alattam lévő tag véleményét osztom én is 😃
0
0
0
0
Funes avatar
Engem hidegen hagy ez a "valóság", véleményem szerint, csak még jobban lebutítja az ember agyát.
De arra tökéletesen jó lesz, hogy még kevesebb időt töltsenek az emberek a szabadban.....😕
0
0
0
0
MoonW avatar
Hogy-hogy nem pörög ez a téma? 😀 Valaki tervez VR-t vásárolni?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció