Magától bekapcsol a gép!

Szerző: mtrelax, 2009. March 11., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólások: 127
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Nekem akkor kapcsol be (alvó módból) amikor felkapcsolom a lámpát. (A lámpa ugyan abban a konnektorba van bedugva mint a gép DE NEM A GÉPBE). Amikor meg a gép be van kapcsolva és felkapcsolom a lámpát akkor az a rendszerhang hallatszik amikor bedugsz a gépbe pl.: egy egeret vagy a billentyűzetet. Tudtok valami megoldást? Lehet, hogy az eszközének érzékeli? (Mondjuk megnéztem az eszközöknél, de nem volt ott).
0
0
0
0
💬 1
nemvagyokitt avatar
@DAnAbel07: írd meg a konfigod és megmondom mivel lehet probléma.
0
0
0
0
Schwin94 avatar
Ez érdekes ilyen velem még nem fordult elő.

Spoiler!
Hívd a szellemirtokat 😃 vagy készíts kamera felvételt azon látszodni szokott az ilyen ha valaki mászkál. 😉
0
0
0
0
SonyBl4ck avatar
Lenne egy érdekes problémám...Ahogy bekapcsolom a tápot 5-7mp után a gép automatikusan elindul...Valami megoldás? Elvileg nem szabadna elindulnia magától
0
0
0
0
💬 1
NeTuddMeg avatar
@SonyBl4ck: alaplap hiba volt öcsém gépénél.. de érdekes módon neki csak akkor indult el magától, ha volt benne VGA kártya. ha kivettem, akkor nem, viszont cserébe semmi egyéb módon nem volt hajlandó bekapcsolni. 😃
0
0
0
0
Liptik avatar
Bekapcsol, nem kikapcsol?
0
0
0
0
Dani46 avatar
Csak ismételni tudom magamat és nem kell semmit átírkálni,és működik legalábbis nálam.

Eszközkezelő--hálózati kártyák---energiagazdálkodás---az eszköz felébresztheti a gépet(vedd ki a pipát)nekem ez segített,azóta nem kapcsol vissza.
0
0
0
0
no avatar
Én bárhogy állítottam le a gépet, pár mp. után mindig újraindult. Win10-ben, BIOS-ban minden javasolt beállítást kipróbáltam, semmi nem használt. Végül egy CMOS törlés (ASUS Z97 C lapon battery-t kivettem, majd vissza) megoldotta a dolgot, azóta rendben kikapcsol.
0
0
0
0
unknown avatar
Érdekes dolgokat csinál ez a Winfos 10.. :-D
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Nekem jó a hét is. Majd ha indokolt lesz, átvánszorgok.
0
0
0
0
no avatar
Hát lehet hogy windows 10 miatt van.. Nekem is az van, gyűlölöm nagyon..
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Egyszer már írtam a bekapcsolásra egy egyszerű, de nagyszerű megoldást.Áramtalanítani kell és már esélye sincs hogy bekapcsoljon.Nekem minden éjjel áramtalanítva van a gépem.Bár a laptopomon Win 10 van.Azzal nekem nem az a gond hogy bekapcsol magától hanem hogy nem kapcsol ki hiába megyek rá a leállításra.Csak akkor kapcsol ki teljesen ha nyomva tartom a bekapcsoló gombot.
0
0
0
0
96HORVATH69 avatar
Még mindig szeret bekapcsolni a számítógépem. 😃 Ezt a windows 10 műveli vele? Hány embernél fordult elő?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Komolyan leállítás gombra alvó funkciót programoztak?
0
0
0
0
no avatar
Genius Netscroll 110 -em van, eléggé régi, és kikapcsolom a gépet, megmozgatom az egeret és elindul a gép, billentyűnél nincs ilyen. Más egérrel is teszteltem, az USB -s volt, nem PS/2.. Lehet a csatlakozó a baja? Vagy mi lehet a baja? 😃
0
0
0
0
vladtepes2 avatar
Dani64: Én létrehoztam egy parancsikont, az elérési út helyére ezt írtam: shutdown /s /t 0 majd leraktam tálcára. Egy katt és már kapcsol is ki a gép.

Szerk: Semmi feléledés és alantas akció 😀
0
0
0
0
Twist avatar
Dani46: Tökéletesen igazad van. Tudniillik a Windows 10 egyik sajátossága, hogy SOHA nem kapcsol ki teljesen a gép. Szóval BIOS-ban semmi haszna a Wake On Lan kikapcsolásának, mert el sem jut addig.
0
0
0
0
SpongyiBob avatar
Köszi a tippeket, kipróbálom én is, aztán majd kiderül.. 😀
0
0
0
0
nata12 avatar
Köszi szépen! Ezt az opciót még nem próbáltam. remélem jó lesz.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Eszközkezelő--hálózati kártyák---energiagazdálkodás---az eszköz felébresztheti a gépet(vedd ki a pipát)nekem ez segített,azóta nem kapcsol vissza.
https://kepfeltoltes.hu/160227/188856800N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
nata12 avatar
Srácok! Nekem olyan gondom van, hogy mikor kikapcsolom a gépet egyből vissza kapcsol magától. Érdekes, hogy ezt nem mindig csinálja. Valakinek esetleg valami ötlet? Köszi!
0
0
0
0
Omis avatar
Ezt kövesd lődd ki a pirosan jelöltet és nem fog felébredni😃
ez egy igen régi dolog!
https://kepkezelo.com/images/5dbksw3kkcowu47zor3s.jpg

Hibernálásból a vga,hdd,net,cpu,simán felébresztheti.
0
0
0
0
SpongyiBob avatar
Ja persze, a hibernálás is ki van kapcsolva 😀
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
az enyém hibernálásból szokott felébredni.. egyébként kussban marad egész éjjel 😀
0
0
0
0
SpongyiBob avatar
Sziasztok! Sajnos az én gépem is magától bekapcsolós szindrómás. Dettó mint itt Twistnél. Random fogja magát és bekapcsolgat - ugyan nem mindig - de általában este mikor leállítom. Van hogy 5 perc múlva, van hogy rögtön. Alvó módba tenni képtelenség, mert rögtön fel is ébred. Már odáig szűkítettem a kört hogy az alaplap nem hibás - már erre is gondoltam - , de mivel sokaknak jelen van ez a hiba így ezt is kizártam. Csak maga a Win 10 sem lehet hibás, mert az előző sok éves konfigomon még csak hasonló sem volt. Egér, hálózat, bill. nem ébresztheti fel a gépet, mert ez is le van tiltva. Utána néztem neten és ott írták többen is hogy ezt a hibrid alvás mód is okozhatja. No igen ám de nekem nincs is ilyen beállítás az energiagazdálkodási lehetőségeknél. Szóval ott tart a szűkítés, hogy tuti a BIOS-ban van valami beállítás... de mi? Pedig nem vagyok egy hülye gyerek, de itt már mindent megnéztem. Akinek van valami ötlete azt szívesen fogadom! 😀

Szerk.: Egyébként billenő kapcsolós hosszabbítóba van bedugva a gép szóval ki tudom lőni, de akkor is ott van a bogár az agyban, hogy ez így nem normális, illetve el is felejthetem kilőni az áramot..
0
0
0
0
Puffin avatar
Haverom csinálta mindig úgy neki egy idő után beadta a kulcsot. Csak ebből gondoltam. Én csak akkor áramtalanítok ha tudom hogy hosszabb ideig nem kapcsolom be a gépet. Mondjuk én szünetmentesről vagyok.
0
0
0
0
Funes avatar
Piero, ezt miből gondolod, hogy az áramtalanítás nem tesz jót a gépnek ?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
2009 óta mióta megvan a gépem, igaz már azóta pár alkatrész cserélve lett, minden éjjel áramtalanítva van és semmi baja. A kicserélt alkatrészek nem mentek tönkre csak fejlesztés céljából lett cserélve.
0
0
0
0
no avatar
5 éve áramtalanítom a mostani gépemet, ne mondj hülyeséget. Szálámálejkum
0
0
0
0
Puffin avatar
Minden éjjeli áramtalanítás sem tesz jót a gépnek szerintem.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Nekem esélye sincs hogy bekapcsoljon a gépem.Áramtalanítva van minden éjszaka.Mondjuk a laptopomból az aksit nem veszem ki soha, de az sem kapcsolt még be magától soha, pedig azon már Windows 10 van.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
a srácnak igaza van nekem múltkor hajnalba magától bekapcsolt elemelkedett az asztaltól és 3x megpördül a levegőben a gépem a monitoron pedig az villogott hogy windows10 pedig 7 van rajta

egyszóval a gépem megszállott lett
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Ha ki van kapcsolva a gép, nem fut rajta semmilyen rendszer. Úgy meg a Windows nagyon nem tud csinálni semmit. (Pedig ha tudna, akkor csinálhatna nekem reggelente kávét is 😊 )
0
0
0
0
drabie22 avatar
rbenji ez mekkora baromság 😆 Ennyi erővel a telód se használd mert lehallgatnak, az ablakokat is sötétítsd be mert belátnak. Már ne haragudj, de ha ilyen paragép vagy, akit minden hülyeséggel be lehet etetni ami a neten van, inkább ne is használd az internetet sem 😶
0
0
0
0
Funes avatar
Micsoda teória, hol hallottad ezt ?
0
0
0
0
rbenji05 avatar
Halottam egy olyan hírt ,hogy akkor szokott bekapcsolni magától ,amikor rá van kötve egy webkamera
vagy bármilyen kamera.Este vagy amikor kivan kapcsolva hosszabb ideig bekapcsol készít egy képet és leáll majd továbbítja a microsoftnak.Ezek csak Windows 7,8,10-es OP rendszereknél van.
A Windows 10 nem csak ,hogy képet készít ,hanem hangot is rögzít nappal is.Én ezért nem telepítek Windows 10-et.
0
0
0
0
Twist avatar
Igen, ez tökéletes tüneti kezelésnek. Bár ettől függetlenül megnyugtató lenne tudni, hogy vajon mitől kel önállóan életre.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
A falban lévő konnektor és a gép közé egy hosszabbítót amin van egy kapcsoló.Ezt kapcsolgatva mint én is teszem, megóvod a falban lévő konnektort.De ha lehet túlfeszültségvédőst mert az óvja is valamilyen szinten a gépet.
0
0
0
0
Twist avatar
Windows 10 és a gép cseréje óta csinálja, úgyhogy vagy egy új komponens, vagy a Win 10. Nem altatom, a hibernáció meg ki van kapcsolva. "Start menü" -> Főkapcsoló -> Leállítás.
Nem a gépet féltem az áramtalanítástól, hanem a konnektor fog elengedni a falban a sok ki-be húzástól (a hosszabbítók többnyire elég passzentosak)
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Ki is kapcsoljátok a gépet ténylegesen vagy csak alvóra esetleg hibernálásra kapcsoljátok? Mert alvónál illetve hibernációnál előfordulhat sok mindentől hogy felébred egy gép.Másrészt a kihúzás nem hiszem hogy kárt okozna.Én évek óta leveszem este a gépről az áramot igaz nem kihúzom hanem mivel túlfeszültség védős 6 helyes elosztóban vannak így annak a kapcsolóját lekapcsolom minden este.(Minden ebbe van kötve beleértve a routert is, csak a modem megy mert a házi telefon is arról megy, de az más konnektorból kapja az áramot.)
Mondjuk a 6 dugó kevés így a 6-osba is van 2 db földelt 3-as elosztó.
0
0
0
0
Twist avatar
Azt hittem egyedi problémám, de úgy tűnik, hogy egész közösség szerveződött már köré 😃
Szóval, a hónapokban cseréltem gépet, és azóta van ez.
Aminek köze lehet hozzá:
- Sharkoon VG4-W ház
- Sharkoon 700W+ WPM táp
- ASRock Fatal1ty Z97 Killer alaplap
UEFI-ben ki van kapcsolva minden wake-on esemény. Nem kel fel egérre, sem billentyűzetre. Ki van kapcsolva a dehumidifier funkció, ki van kapcsolva az intel smart connect. Tehát minden amire felkelhetne, mégis naponta egyszer, teljesen random (többnyire este 9 után) minden előzmény nélkül bekapcsol. Jelen pillanatban a megoldásom rá az, hogy konnektorból kihúz, de ezt nem tartom szerencsésnek. Van valakinek ötlete?
0
0
0
0
zsexer avatar
Azok a fórumtémák.. 😃 Most látom 😃
0
0
0
0
gamerklub2 avatar
Jay333:nem hiszem hogy hibás lenne a kábelei,figyu ha hibás lenne akkor be se kapcsolna.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Ugyan ez a problémám új gép teljesen de a ház az a régi és még mindig ezt csinálja elképzelhető ,hogy a ház bekapcsoló kábelein a foglalat hibás?
-Felkapcsoltam az éjjeli lámpát este és akkor kapcsolt be a gép.
Ha valaki tud benne segíteni előre is köszönöm.😀
0
0
0
0
Omis avatar
felesleges Jumperolni
Elküldtem neki mit csináljon és nem fog felébredni a gépe!
0
0
0
0
Krissz avatar
Bejumperolod alaplapon, hogy ne kapjon áramot kikapcsolás után a gép kimenetei, USB,LAN. Magyarul nemlessz benne áram, kevesebb esély van a wake up ra.
0
0
0
0
Omis avatar
Az lehet hogy a lan kartya fel ebresztette a geped le kell tiltani vagy kihuzod este mindig lan kabelt..
https://kepkezelo.com/images/590ah86zl03p09z013ny.jpg
0
0
0
0
96HORVATH69 avatar
Sziasztok! Éppen most az éjjel filmezek az asszonnyal és meghallottam egy felbúgást (pörgést) ami egyértelműen a gépem volt. Mondom wtf. A barátnőm is rendesen beparázott mivel egyikünk se látott még ilyent.

Na szóval. Wind 10 em van mióta kiadták és eddig soha nem csinált ilyent a gép. 😲 Szóval ez mi lehet?
0
0
0
0
bukta2 avatar
carl18 ez jó volt 😂
0
0
0
0
Liptik avatar
Akinek bekapcsol, szerintem a BIOS-ban nézze meg.
0
0
0
0
xX_GamerHUN_Xx avatar
Nekem is bekapcsol, de csak vasárnap kb 6 órakor.
0
0
0
0
no avatar
A Skynet létrejött 😃 Kezdődik srácok 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció