Élet külföldön, hol jobb?
Sziasztok!
Ahogy olvasgatom a forumokat egyre tobb tagnal latom, hogy vagy mar kint elnek mas orszagban vagy epp szandekoznak ki menni valahova.
Ez a topik lehetoseget ad az informaciok cserejere... Ki, hol, mit, miert, mennyiert dolgozik abban a bizonyos orszagban ahol van.
Minden temahoz kapcsolodo kerdes megbeszelheto! Remelem hasznos lesz mindenki szamara! :)
Ahogy olvasgatom a forumokat egyre tobb tagnal latom, hogy vagy mar kint elnek mas orszagban vagy epp szandekoznak ki menni valahova.
Ez a topik lehetoseget ad az informaciok cserejere... Ki, hol, mit, miert, mennyiert dolgozik abban a bizonyos orszagban ahol van.
Minden temahoz kapcsolodo kerdes megbeszelheto! Remelem hasznos lesz mindenki szamara! :)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hála istennek voltam kint németbe 1 hónapot az iskola jóvoltából és ott tanultam hegeszteni is meg azért nagyon sok ragadt rám a nyelvből ( 1 hónap alatt többet tanultam mint az iskolánkban 3 év alatt ahol órán csak filmnézés volt)
Egyébként tesóm az MVM-nél míg sógorom az erőműben dolgozik és jóval 300 fölött kapnak csak sajnos a fizetésük nem arányos az elvárt munkával. Míg tesóm nap mint nap felmászik a távvezetékoszlopra ahol 100 féleképpen meghalhat (persze utána adhatják a 10 milliós életbiztosítást az már nem segít) addig sógorom amellett hogy keményen dolgozik rengeteget kell tanulnia. Külföldön mind a ketten többszörösét keresnék meg ha a szakmájukban dolgoznának de ez van. Ezért gondolom, hogy itthon is meg lehet élni csak nem mind egy, hogy mit kell tenni ugyan azért a pénzért. :/ És gyanítom én sem leszek könnyebb helyzetben ha ez a cél.
Igazából 3-400 ezer forint itthon is megkereshető csak be kell dolgozni egy jó helyre magadat. Jelenleg még álláskeresésben vagyok de én először mindenképp megpróbálom itthon megkeresni a megélhetésre szükséges összeget.
Később több tapasztalattal egy hegesztő minősítéssel és kellő nyelvtudással pedig irány svájc-ba pár évig ott amennyit lehet spórolok autóra,házra amire kell.
Ez van most aztán meglátjuk mi lesz. 😀
megyunk együtt !Australia a kedvencem !😀Itt Londonban azért nem mosolyognak meg olyan coo-coo-k mert nics nap !ha meg van akkor meg kidőlnek 😀...ha meg én mosolygok...isten az atyám ,hogy volt,hogy számon kertek ...
Akik nagyon hazafias beallitottsaguak, biztosan nehezen emesztik meg es esetleg le is nezik azokat akik kimennek mashova. En azt mondom, hogy aki teheti menjen. Sehol nem konnyu elsore, de ha szorgalmas vagy akkor a befektetett ido es ero megterul. 😀
A fizetése kb. az ötszöröse mint ha itt keresné szóval megéri kimenni én is menni fogok 2-3 év múlva szerintem. (habár én zenésznek készülök.)
Mindenképp ha az ember kimegy dolgozni külföldi céghez menjen és ne magyar által!
Bejelentés után meg szépen nézzen utána hogy rendesen bevan-e jelentve nem csak 4 órára mert úgye lehet igényelni családi pótlékot meg egyébb elég szép sumákat fizetnek meg úgye általába van 13 havi ami nem 10 ezer ft mint itthon😀!
En voltam tavaly nemetbe, 1000 eu-t kerestem havonta szalassal csak a kajat fizettem. Ott az volt a gaz, hogy magyar valallkozoval mentem ki, es "al valalkozokent jelentettek be" es tudni illik ha kulfoldre mentek, akkor sosem szabad hagyni hogy alvallalkozokent jelentsenek be, mert akkor nem tudom de vhogy kijatszanak es 1300-1500 eu helyett csak 1000 eu-t kapsz. Es tapasztalatbol tudom, hogy a magyar valallkozok csak a lehuzasra mennek! 2 honapot dolgoztam ott, es a masodik honapban nem kaptam meg azt az 1000 eu-t(300.000ft). Kaptam a nyugatiba 1000ft-t azt szevassz.... Es az a legcsunyabb, hogy a sogorom apja volt az a valallkozo... Szal 2 honap alatt kerestem kb 300.000ft! Ezert mondom, hogy nagyon vigyazzatok meg ha protekcioval is juttok ki, mert ma marsenkiben se lehet bizni!!
Amugy, toopa, milyen vallalkozasban gondolkodsz? Van konkret elkepzeles?
És nem rossz megyében élek Győr-Moson-Sopron megyében! ahol azért van munka lehetőség és mégis haldoklik a gyárak folyamatosan csödölnek be a válalkozásokal együtt nincs az embereknek pénze igy munka sincs!!!
Ami tartja magát az a Győri audi!
Azon töröm a fejem hogy idővel indítani kellene valami vállalkozást, aztán azt felfuttatni annyira hogy a bejövő pénzből otthon vígan eléljek. Egyik család ezt csinálta itt.
Ez egy kis város, nincsenek annyira elszállva az árak, viszont nincs is annyi minden mint mondjuk egy megyeszékhelyen. Néha bizony be kell buszoznom Gloucester-be ha mondjuk be akarok menni egy sports direct-be. De ez engem nem zavar, mindig is szerettem utazni.
Imádom ezt a boltláncolatot, eszméletlen hogy milyen akcióik vannak. Olyan cuccokat amiket otthon csak több tízezerét kapnék meg, itt sokszor leakciózva megkapom a töredékéért.
Vendeglatasban jellemzo az, hogy ha igy van hamarabb haza kuldenek, sajnos. En is ebben a cipoben vagyok. Guildford eleg draga hely, mi egy studioert fizetunk 925-ot all bills... etc.
Te mit dolgozol? Es melyik reszen laksz?-szerk. Mar csekkoltam. 😀
itthon megultáltaták velem a válalkozok:/
egyébként a osztrákok sokszor játszák ki a saját országukat hogy 4 órára bejelntik őket aztán dolgoznak 10 et😀!
Csak sok ember úgye nem mer lépni mert hogy 1 hónap nélkülözés amig megkapja a első fizut de én azt mondom simán megéri persze nem azt mondom hogy erdélyből járjanak ide dolgozni de már volt rá erre is példa!
Én dolgoztam együtt bulgáral meg románal ausztriába mondhatni nagyon jól megértetük egymást hogy 3 nyelven beszélgettünk én meg csak lestem hogy aha biztos úgy van mivel se bulgárul se románul nem tudok és kissé leis néztek hogy ők barnábbak voltak mint én pedig énse vagyok a legvilágosabb nyáron😃!
Én személy szerint inkább fizetek kicsit többet azért hogy nyugisabb és jobb körülmények között éljek, de mindenkinek mások az igényei.
Az étel és a ruházkodás relatív olcsón megúszható ha nem ész nélkül csinálja valaki.
Ami a munkát illeti, tőlünk még soha nem küldtek haza valakit az akarata ellenére. Ha nincs meló, akkor a csoportvezető néha megkérdez egy-két embert hogy lenne-e kedve hazamenni hamarabb, de olyan nem volt hogy már pedig most haza mész. Viszont van olyan melóhely ahol tényleg ez a helyzet, nem te döntesz. Bemész egy nyolc órás műszakra, és a felénél közlik hogy maradsz tizenkettőzni. Ha nem tetszik, akkor kereshetsz másik melót.
Szóval van difi munkahely és munkahely között.
Az nagy segítség lehet ha van külföldön élő barát akire számíthat a kiköltözést tervező.
én úgy tudom hogy rendes müszakok vannak nincs olyan hogy haza mész mert most nincsenek annyian de itt a határoknál ez nincs is ilyen nagyon!
Gyárak picit nehezebb ott inkább protekciós a dolog de simán bekerülhetsz
azért a havi 1200-14000 euró megvan ami olyan 4 száz ezer Ft ami ha úgy vesszük nem rossz!
Viszont ezt a 3 hónap meló 1 hónapot nem dolgozok nem igazán szivlelik vagy ide költözök a határmentéhez vagy nem is gondolkodsz külföldön mert ezt nem igen szivlelik egy munkahelyense! talán németországba megbeszélhető hogy mondjuk te ledolgozol 3-4 hónapot és akkor 1 hónapra hazamennél a engedélyezett 2 hét helyet
mert az tudom, hogy a megelhetes az draga. Es a lakber is!
Ne ringassatok magatokat almokba. Maradjatok jozan gondolkodasuak. Jozan magyar paraszti esszel. Sehol nincs kolbaszbol a kerites, de nyilvan jobb mint otthon. De mas orszagokban is kemenyen kell melozni.
egyébként németországba legtöbb gyár add szálást😀 egyedül ételt kell venni de nagybátyám azt mondta olcsó😀
Kezd el de nagy németet senkitől nem várnak el értsd meg amit mondanak az alapszavakat és már nyert ügyed van😀