Nem kellett volna újra rakni. Driver kellett volna hozzá, mivel a proci nem Plug and Play-es. Így nem ismerte fel a win. Manuálisan kellett volna feltelepíteni a proci drivert.
Win98 is felismeri az új hardvert, és lehet is hozzá telepíteni a drivert, ha megvan az hozzá.
Viszont azt furcsának találtam Win2000-nél, hogy feltelepítettem a rendszert 1 procival, s mikor beraktam a telepítés után a másodikat, akkor az istenért se akarta felismerni. Ezért újraraktam a rendszert miközben mindkét proci benne volt a lapban.
Azért van itt pozitívum is az ME-vel, pl. automatikus hardver felismerés és telepítés (persze csak akkor, ha van megfelelő driver illesztő), nekem speciál pörgősebb volt az ME a Win98 SE nél, de tényleg több a negatívuma... Nőtt a hardverigény (P150/32MB), dosba nem lehetett kilépni stb....
Majdnem pont olyan mint az a gép amit először vettem magamnak, csak az dx2 66MHz volt!! 😆 azon szépen ment! Ja és a Commander Keen is!! de én akkoriban inkább a Dos Navigator-t használtam valamiért jobban tetszett (vagy mi).
Na most leformáztam a vinyót itt a core 2 duo-s gépen, viszont nem gyorsformázást csináltam, hanem rendeset. 720 MB van lepartíciónálva.
Na most sikerült, nincs missingoperating system. Az IDE setup-ban kijelöltem a merevlemez tényleges adatait, és így most már jó lett. Bár gondolom most jön majd a nehezebbik része a dolognak. 😆
Én a helyedben egy teljes HDD használnék fel, egy partícióval. Mérvadó lehet a HDD kora is, mert lehet ugyan, hogy a setupban ismeri, de egy újabb, gyorsabb HDD-t a DOS boot.ini-je már nem tud kezelni, azért írogatja ki, hogy ezt-azt nem találtam. Egy ősöreg, lassú HDD-t használj, ha egy mód van rá.
Átállítottam, hogy most nem a floppy-ról bootoljon, de így is ezt írja ki. Érdekes... Ha beteszem a 4. floppy-t (Suplemental disk-et) Akkor kiírja, hogy system disk or non system disk error.
Kész rémálom. Telepítettem már 3.1-es Win-t, 7 floppys volt, fel váltva reklamált. Egyszer a 2., utána meg a 4. vagy 5. floppy állapotát kifogásolta, miszerint nem tudja olvasni.
Néhány retro hangulatot idéző kép:
Viszont azt furcsának találtam Win2000-nél, hogy feltelepítettem a rendszert 1 procival, s mikor beraktam a telepítés után a másodikat, akkor az istenért se akarta felismerni. Ezért újraraktam a rendszert miközben mindkét proci benne volt a lapban.
íme, érdekes:
erre gondoltam
Wolfenstein 3D-re majd kíváncsi leszek.
Trident VGA 512 KB
8 MB Ram
Futnia kéne rajta simán. 😜
Na most sikerült, nincs missingoperating system. Az IDE setup-ban kijelöltem a merevlemez tényleges adatait, és így most már jó lett. Bár gondolom most jön majd a nehezebbik része a dolognak. 😆
A narancssárga színre gondolsz? 😆 Régi monitor ez már. 1998-as darab.
ja, most látom a 4. -en narancssárgának látszik,de a 3. képen eléggé rózsaszínűnek tűnt 😃
Na a formázás segített. Komoly a floppy-ról való telepítés.
Dos, Windows 3.1, Windows 95, Windows 98, Windows 98 SE, Windows ME, Windows 2000
Most jelenleg Dos-t fogok telepíteni egy 486-os szerkezetre: