OUYA

Szerző: Mort2195, 2012. July 12., téma
Fórum » Konzol
Most olvastam róla, és hát én nekem egyszerűen leesett az állam tőle. Mindössze 99 dollárért (kb 25.000ft) lesz kapható és minden olyan jól hangzik, ez már túl tökéletes :D A konzol amúgy a kickstarternek köszönhetően valósul meg, 950.000 dollár kellett, hogy legyen ilyen konzol, és jelenleg már majdnem 4 milliót küldtek, szóval elég sikeres is lehet. Itt a cikk róla:

Ouya – Új konzol a láthatáron

No nem egy MS vagy Sony bejelentésről van szó, hiszen a next-gen gépek bejelentése még várat magára. Most egy új jelentkező szeretné megismertetni magát a játékosokkal, mely még akár sikeres is lehet. Hogy miért?

A Kickstarteren útnak indított elgondolás ötletgazdája szerint 950 ezer dollárra lett volna szüksége ahhoz, hogy üzembiztosan elinduljon termelés és hogy a papírra vettet tervekből valóság váljon. Ez az összegbeli határ már az első 12 órában bőven túlszárnyalta az elképzeléseket, hiszen ennyi idő alatt már 2 millió dollárnál tartott a számláló.

Az Ouya egy Androidon alapuló konzol lesz, mely mindösszesen 99 dollárért lesz megvásárolható. Az összeg szerény egy olyan hardverért, amely felvonultat egy négymagos NVIDIA Tegra 3-as processzort, 1GB rendszermemóriát és 8GB-nyi háttértárat, amely SD kártyával tovább bővíthető. A konzolt HDMI csatlakozóval köthetjük a tévére, mely természetesen támogatja az 1080p megjelenítést is. Emellett egy USB 2.0 port lesz rajta. Wi-Fi-ből egy 802.11 b/g/n szabványt támogatót kapunk, Bluetooth-ból pedig egy 4.0-ás verziót. A kontroller vezeték nélküli lesz, két analóg karral, 8 akciógombbal és touchpaddal. A rendszerből pedig a 4.0-ás fog futni rajta.

Érdekessége az egész új konzolnak, hogy szabadon bárki számára buherálható lesz. A gyártó kifejezetten arra kéri a turkálni vágyókat, hogy hozzanak ki minél többet a gépből. Természetesen a gép módosítása semmilyen garanciavesztéssel nem jár. Így tényleg szabadon hackelhető, rootolható.

A játékok felhozatala vegyes lesz, lényegében az FPS-től stratégiai játékokig minden megtalálható lesz rajta. Ami fontos, hogy minden játék teljesen ingyenesen lesz letölthető bárki számára, ez kikötés a fejleszteni vágyók irányába, hogy nem kérhetnek pénzt érte. Viszont egy játékban bizonyos plusz tartalomért már lehet pénzt kérni, ez nem tiltott. Ezekből a bevételekből 30%-ot igényel az Ouya.

Rengeteg támogatója van az Ouya-nak, ezt a fentebb említett összeg is bizonyítja, hogy nem csak egy sufni megoldásról van szó. Sőt, állítólag ismert hardver és játékfejlesztők is támogatják a projektet.



Remélem Magyarországon is kapható lesz, kb 30.000ft-os áron, mert akkor nálam tuti vétel :)
Hozzászólások: 24
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
zsiroslangos avatar
Már el is felejtettem, hogy létezett ilyen konzol. 😆
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Erről a szemétkupacról is van fórum mi a szar? 😆
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@TRACERHD: Még jóhogy itthon nem lehetett kapni 😆😆😆
0
0
0
0
edom789 avatar
nincs az az isten hogy ingyen legyenek a minőségi game ek rá nem hülyék a jéték készítők bizto nem fognak elesni pénztől ez miatt ott van még ugye a ps3 meg a box 360! ha ingyen is lesznek rá a játékok akkor se a drága játékok pl RE6 ACIII stb stb Én maradok a Ps3 nál 😃
0
0
0
0
no avatar
Nekem eddig is ingyen voltak a gamek,letoltom a netrol es kesz.😀
0
0
0
0
soneX ZED avatar
jó kis szerkezet lesz 😃
0
0
0
0
AnonimMC avatar
Már bocs de első hallásra & Látásra ez valami gagyi kínai gamecube utánzatnak tűnt 😆
0
0
0
0
jasko avatar
engem is lenyűgözött,tuti vétel
0
0
0
0
Hagrid avatar
Nem,nem olyan,nem lesznek olyan szintű játékok,ez egy android alapú konzol lesz arm processzorral,tehát ne várjatok többet mint egy androidos játék,esetleg jobb grafika+1-2 dolog.
0
0
0
0
patrikk911 avatar
Ez olyan mint a ps3 meg az xbox?
0
0
0
0
no avatar
Érdekesen hangzik, de remélem a külsőn ha kiadják változtatnak mert jó ronda😶
0
0
0
0
Davezorrr avatar
én egy normális mmorpg-t tudnék elképzelni rá......elhagyva a kardokat,varázslatokat és efféle clicheket.Mondjuk egy olyan világgal ahol a korok keverednek : lennének fejlettebb és kevésbé fejlett városok,faluk,portyázók,lehetne atomot dobni és akkor pl. 1hétig nem lehetne abba a körzetbe menni ahol a robbanás volt,vagy aki ott volt az nem tudna beloginolni 5 napig ezzel is arra serkenteni a játékosokat h összetartsanak és megvégyék a várost stb.
0
0
0
0
Revengex avatar
Ha ez tényleg így lesz ahogy mondják, akkor szerintem megéri 😀 És én tuti fogok venni belőle. Minden játék ingyen? Ilyenkor lehet gondolni az MW3 aka BF3-ra? És más játékokra is?
0
0
0
0
Sicu33 avatar
minden játék teljesen ingyenesen lesz letölthető bárki számára

Na erre kíváncsi leszek😉
0
0
0
0
Davezorrr avatar
am. meg egy egységes "PC-Konzolt" kéne csinálni egy egységes hardware-l,egér+bill+controller támogatással....nem lenne gond az optimalizálással,minden game kijönne rá,normális árú játékok pl. max 6000ft-ig (vkinek még ez is sok,mint pl. nekem )
Minden játéknak amit megveszel lenne egy aktivációs kódja amit a gép tárol,h eltudd adni vagy cserélni a játékokat később.Ha vki meg dolgozik akkor pc-n tegye : irodai cuccok,photoshop,programozás,stb.
Szal ez egy ilyen multimédiás cucc lenne.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ez nem olyan konzol lesz hogy ilyen cod meg ilyenek mint az xbox és a ps3. Hisz ez androidos gép ARM processzorra teljesen más rá programozni. Erre olyasmi játékok lesznek szebb grafikával mint androidra.
0
0
0
0
Hagrid avatar
Gondolom ilyen androidos meg ios-os (vagy hasonló) játékok lesznek nem kell pc meg konzol szinteket várni,semmi komoly nem lesz szerintem.
( Az Android Ice Cream Sandwichet futtató konzol tehát nem próbál beszállni a nyers erő versenyébe, bár azt azért tudni kell, hogy hasonló specifikációval ha nem is "nextgen", de igencsak látványos játékokat lehet létrehozni. (Gondoljunk csak a Real Racing 2-re, vagy a Shadowgun, Dead Trigger párosra)[Gamer365.hu-ról]
0
0
0
0
JustMusic avatar
Az biztos. Nagy hírverés lesz, ha azok a játékok amik PC-re nem is, de erre kijönnek. Akkor kaszálni fognak. Nem egy eget rengető ára van, és utána már semmit nem kell fizetni.
Szóval utána a nagy cégek rághatják majd magukat hogy nem szálltak be, ha esetlegesen beüt a kaszálás! (vagy is a pénzszerzés 😃 )
0
0
0
0
Demoz avatar
Ha van rá esély, hogy olyan játékok is lesznek rá, amik nem jöttek ki PC-re, - gondolok itt a Red dead redemption-re - akkor biztosan a PC-vel rendelkezők nagy része venni fogja.
0
0
0
0
JustMusic avatar
Ezek szerint teljesen ingyen lesznek rá a játékok.
0
0
0
0
Demoz avatar
Tehát akkor a játékok ingyenesek lesznek rá? Mert ha igen, akkor nagyon megéri.
Arra vagyok kiváncsi, hogy a nagyobb játékok hogyan fognak rajta futni, mivel az az 1gb rendszermemória lehet, hogy kicsi lesz.
0
0
0
0
Davezorrr avatar
majd ha komolyabb játékok fognak kijönni rá (ami egyszer eljön) akkor megéri még a hülyének is csak az a bibi h azért a nagy játékfejlesztők nem fognak beszálni h ingyen odaadjanak pl. új cod részt....de aztán ki tudja...
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció