ATI vs. nVidia

Szerző: Keratesz, 2008. November 26., téma
Fórum » Asztali PC
[color=#ff0000]Szerintetek melyik jobb?? ATI vagy az nVidia? Indokoljátok lécci!!:D[/color]
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
+1 tipikus dolog, és szerintem is így van: 80-85 FPS alatt nem jó játszani Laughing soft

Ez igy is van! 😃 😃 😃
Na jo nem mert 25töl mär elvezhetö a jätek,de mondjuk az en karim es a ref kari közöt a Batman AC be pont egy akadäs a külömbseg.Az en karim csinäl 25-31Fps-t mig videokbol lättam,hogy a ref 570 12-19et magyarul brutäl lag!Jo ha erös 40 felet vagy mert vannak szituk amikor beleszalad nälam is jätekoknäl egy alacsony szintre!Pl:fut egy game 60fps-n,de valami ujdonsägot kap infonak a kari es pär mäsodpercig 35-40fps aztän vissza szalad 60ra! 😃
0
0
0
0
Keksz03 avatar
az akár driver is lehet vagy akármi, 5 FPS nem mérvadó! mondtam én h egy i5-nél több nem kell! 4 magos athlon édes kevés egy 7970 mellé...
0
0
0
0
no avatar
I5 2500kval
[LINK]
5fps anyira nem veszes,de azert ez is meredek,mert ez az a proci ami egy gamernek több nem is kell!
0
0
0
0
extremezone avatar
ja de megvan neki. akkor proci.
0
0
0
0
extremezone avatar
Az athlon proci lehet. Szerintem nem tudja lekezelni normálisan.
Vagy valószínüleg nincs 8GB RAM-ja
Akinek nincs meg az AMD oldalán írott igény, az ne vegyen ilyen VGA-t!
0
0
0
0
no avatar
De 30 fps???Az rengeteg!!!!!!Ket NV vs. Ati közöt is nem hogy ugyan azon a szeriän!
0
0
0
0
extremezone avatar
Szerintem nem véletlenül írja mellé az FX4100/6100 -as sorozatot. azok azért erősebbek mint az Athlon, amivel az emberke tesztelt. Valószínüleg azok már bőven le tudnák kezelni a 7970-est.

+1 tipikus dolog, és szerintem is így van: 80-85 FPS alatt nem jó játszani 😃

Na jó... igazából szerintem az 50-55 is elég, csak ne akadjon.
0
0
0
0
no avatar
AMDvel:
[LINK]
Itt ha lent olvasod a sräc beiräsät kicsit kivan idegileg! 😃
I73930kval:
[LINK]
ezt azert tenyleg nem ertem!
0
0
0
0
no avatar
De keresek egy videot,mert itt azt irjäk,hogy ugy lett ez felfedezve,hogy a neten talält videos összehasonlitäsok miat többen panasszal eltek az Atinäl,de a kärtyäk bevizsgäläs utän tökeletesek voltak!
0
0
0
0
no avatar
Pont ez a baja az NV es Atinak is!Szerintem itt a DX11.1-el basztak el valamit!Mert az nem lenne meglepö valjuk be,mert a DX10 ota regenyeket lehetne irni csak a hibäkrol! :S
0
0
0
0
no avatar
Körülneztem es a legtöbb adat az volt amit irtam,de hozzätettem,hogy az en karim adata sem stimmol ott!
0
0
0
0
extremezone avatar
Nem akarok kontrázni de Kish: ezek szerint ahelyett hogy vitáztál volna csak körül kellett volna nézned.

Ximo: Nem volt garis 😞 De nem baj. Gigabyte 6850OC (meglepetésemre) ugyan azt a teljesítményt, sőt néha még jobbat is nyújt az ENGTX 560-nál.

A 7970-nek meg vannak írva az igényei az amd.com-on.
- 500W PSU
- 4-8GB RAM
- FX4100 / Phenom II X4
- CF Support motherboard
- 1x 6 pin + 1x 6+2 pin PSU cable
0
0
0
0
Keksz03 avatar
Kish24 írta:
Keksz03
Köszönöm az infot,de az en karim az emlitett teszt alatt amit läthattäl 253W-t zabält mint a diszno nem 213-t.De ez nem zärja ki,hogy a 7970-nel igy van.
Inkäbb terjünk ätt egy erdekesebb temära: mit szoltok ahoz hogy a DX11.1re az Ati is meg az Nvidia is panaszkodik,hogy nagyon megnöt a proci igenyük a kariknak.Ertem en itt azt,hogy a 7970 kari egy AMD x6-os procival es egy i73960e vel majdnem 40 fps elterest mutat dx11ben,mig a pci 2.0 es a 3.0 közöt max 5%-os gyorsuläs lenne eszlelhetö.Az Nvidia is megerösitette ezt a tenyt,hogy a 600-as beta kariknäl ugyan ezt eszleltek!

hát nem nagyon értem a dolgot! főleg h egy x6-os procit ezek szerint totálisan leterhelne...azt azért kétlem! lehet nem a legújabb architektúra de azért 6 mag teljesen kihasználva kevés legyen az sztem túlzás! majd türelmesen megvárom a Guru3D-s tesztet, akkor elhiszem! 😀
PCI-E 3.0 meg nem nagy szám, de ezt már rég megmondták! 😀 a 3DMARK huszároknak majd 3-4way SLI/CF mellett hoz pár pontot és örülhetnek, ennyit ér!

szerk: ráadásul ez senkinek sem jó, mivel egy átlag usernek max 4 magos procija van, senki nem fog 2011-es foglalatba fektetni annyiért!
0
0
0
0
no avatar
Keksz03
Köszönöm az infot,de az en karim az emlitett teszt alatt amit läthattäl 253W-t zabält mint a diszno nem 213-t.De ez nem zärja ki,hogy a 7970-nel igy van.
Inkäbb terjünk ätt egy erdekesebb temära: mit szoltok ahoz hogy a DX11.1re az Ati is meg az Nvidia is panaszkodik,hogy nagyon megnöt a proci igenyük a kariknak.Ertem en itt azt,hogy a 7970 kari egy AMD x6-os procival es egy i73960e vel majdnem 40 fps elterest mutat dx11ben,mig a pci 2.0 es a 3.0 közöt max 5%-os gyorsuläs lenne eszlelhetö.Az Nvidia is megerösitette ezt a tenyt,hogy a 600-as beta kariknäl ugyan ezt eszleltek!
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Nekem sincs túlmelegedési gondom a GTX 570-emel.
0
0
0
0
ximo avatar
extremezone írta:
VISSZA A TÉMÁHOZ:

Nekem ASUS ENGTX560 DC VGA-m volt. januárig. És elfüstölt.

Ennyi.

Ez nagyon szomorú 😞 De legalább biztosan garis volt még... Én el sem tudom képzelni milyen ideges lennék ha elszállna a Gtx 560-am, szerencsére az enyém nem nagyon melegszik, soha nem volt még 70fok felett (persze szoftveresen mérve)
0
0
0
0
Keksz03 avatar
Kish24 írta:
Nem en irok baromsägokat!Bizonyicsd mint en,föleg azt hogy a 7970 kari elvan 190W-al.Talän ha nem dugod fel az egyik 12V-os ägat.Min pd 220W max PD 250W Link:[LINK]

a 7970 nem eszik 200 felett!
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Asus 8600gt nekem is,de havernak 2006 ota meg mindig megy Innovision 8600a.Asus-t nem veszünk Geforcebol!Ugyan ugy van amit meg Atibol nem veszünk!Szerintem erröl enyit!
0
0
0
0
extremezone avatar
VISSZA A TÉMÁHOZ:

Nekem ASUS ENGTX560 DC VGA-m volt. januárig. És elfüstölt.

Ennyi.
0
0
0
0
no avatar
Es szepen kerek is!Nem nehez!Elöre is köszönöm a tesztet,mert en is agyalok regota egy Mac gepen,ezert is erdekelne mit tud grafikusan!
0
0
0
0
extremezone avatar
Biztos lehetsz benne , hogy megéri, és abban is hogy ezek után én a helyében nem is néznék ide vissza, hanem hagynám azokat akik b*sztatnak. De attól még kérhetsz tőle tesztet.
0
0
0
0
no avatar
En a temänäl maradok es akkor szeretnek kerni töle egy 7970 es tesztet,hogy összehasonlitsuk a kärtyäinkal,mert az ö procijäval 100%-t tud kihozni a karibol,mint en is!Megeri e nekem is Atira vältanom?
0
0
0
0
extremezone avatar
Na ezen a fórumon is csak az emberek közt megy a vita?

Hol marad innen a címben említett ATi Vs. nVidia?

Am Faith Mansont meg (nem akarok én védeni senkit!) de hagyjátok már. Attól hogy nektek nem tellik Mac-re. Kish te meg örülj az s2011-es intelednek (faithnek jobb gépe van és ezt már te sem bírod? 😉)

De tényleg hol maradt el az ATi vs. nVidia?
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Ezen b*romi sok értelme van vitázni, de komolyan.....
Inkább maradjunk az eredeti VITA nélküli topick-nál ha lehet.
0
0
0
0
CptGhost avatar
Na már megint kezditek. Ebből már komolyan, nekem elegem van!
De ezt már ne itt firtasd! maradjunk inkább az ATi-nVidia párosnál.
0
0
0
0
no avatar
7970 van a tökömet.Kepet sem tudot a geperöl felrakni.Nem csodälom,hogy räd szältak a többiek, föleg lapartman.Dobj egy teszt mint en es akkor meg BOCSÄNATOT is kerek töled!!!!
0
0
0
0
CptGhost avatar
Faith Manson:

7970-es van nem? Akk minek vitázol? tudod hogy mennyit fogyaszt mert azt használod. Miért nem hagyod a ...?
0
0
0
0
CptGhost avatar
Én is 7970-et szeretnék, és állítom (láttam ezt élőben is) nem kell neki több 185-190W-nál. Még az MSI OC ha megeszik 200-at 220-at.
Nem kell neki az előírt 250W.
0
0
0
0
no avatar
Nem en irok baromsägokat!Bizonyicsd mint en,föleg azt hogy a 7970 kari elvan 190W-al.Talän ha nem dugod fel az egyik 12V-os ägat.Min pd 220W max PD 250W Link:[LINK]
0
0
0
0
CptGhost avatar
Faith-
Tényleg senki nem olvasta el a legutolsó hozzászólásod 😃
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Sokáig volt nVidiám. anno GTX220 az elfüstölt. Aztán GTX250, az is. Nem megbízható, ugyan nagy, de ingadozó a teljesítménye, és SLI-ben meg egy 750W-os táp nem elég 2db GTX450-es nek se.

sztem az 750 és nem 550.

De mind1. elírások mindig voltak lesznek. Ezen nem kell vitatkozni.
0
0
0
0
Faith Manson avatar
szóval nem olvastad el, hogy 550-est a TÁP ra írtam...

Akkor én láttam rosszul, viszont nem mondtam rosszat, mert az XFX az nem a BART hanem a CAYMAN magot használja. A BART az erősebb.
0
0
0
0
no avatar
Faith Manson

1.Az utolso kepnel ott a link is barätom es ott läthatod,hogy egy XFX Radeon 6970-es teszt videojäbol szedtem az adatokat!
2:Nekem volt GTX 570OC SLI-m es elbirta a 700W-os täpom!Haver adta kölcsön a kärtyäjät!Pedig a 450nel es az 550nel is joval többet zabäl az enyem!
0
0
0
0
Faith Manson avatar
Én a tápra írtam , hogy 550-es !!
0
0
0
0
niteforce avatar
Kornel77 írta:
Faith Manson írta:
nem is kell ... két külön nézet. Az a lényeg, hogy az nVidia egy Fos ( véleményem szerint ) és nem éri meg azt a pénzt amit elég pofátlanul elkérnek érte!

Nem tarós, és nem kifizetődő VGA.

Csak ezt ne írtad volna 10-15 W-vel eszik többet mind a GTS 450 --> Azért ezt mégis, Mire írtad válasznak?

Arra hogy mindegy hogy GTS 450 vagy GTX 550 Ti..Mert mind a kettő elél Sliben egy 750W-s tápon..azért..

GTS-450 SLI-nek elég egy jó 450-es is 😀
0
0
0
0
CptGhost avatar
Azt azért én is megnézném hogy a valós működésében hol fogyaszt egy GTX460 kevesebbet mint egy GTS 250...
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Faith Manson írta:
nem is kell ... két külön nézet. Az a lényeg, hogy az nVidia egy Fos ( véleményem szerint ) és nem éri meg azt a pénzt amit elég pofátlanul elkérnek érte!

Csak ezt ne írtad volna 10-15 W-vel eszik többet mind a GTS 450 --> Azért ezt mégis, Mire írtad válasznak?

Arra hogy mindegy hogy GTS 450 vagy GTX 550 Ti..Mert mind a kettő elél Sliben egy 750W-s tápon..azért..
0
0
0
0
Faith Manson avatar

0
0
0
0
Kornel77 avatar
Faith Manson írta:
a kort csak mellékesen írtam😉

Csak ezt ne írtad volna 10-15 W-vel eszik többet mind a GTS 450....öcsém.. --> Ezt nem értem, hogy mire írtad.
És akkor legalább ne öcsémezz, mert lány vagyok 😉

Jó..akkor lány...Öcsémet,nem azért szúrtam oda.

Nem Offolok tovább..
0
0
0
0
Faith Manson avatar
a kort csak mellékesen írtam😉

Csak ezt ne írtad volna 10-15 W-vel eszik többet mind a GTS 450....öcsém.. --> Ezt nem értem, hogy mire írtad.
És akkor legalább ne öcsémezz, mert lány vagyok 😉
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Faith Manson írta:
kölök? Ne kezdjün el azon vitázni, hogy ki az idősebb!

Mert talán nem csak a VGA használja...

Am 550-est akartam írni.... 😠

Itt nem a korról van szó,hanem hogy félre beszélsz...

Csak ezt ne írtad volna 😆 10-15 W-vel eszik többet mind a GTS 450....öcsém..
0
0
0
0
Faith Manson avatar
kölök? Ne kezdjün el azon vitázni, hogy ki az idősebb!

Mert talán nem csak a VGA használja...

Am 550-est akartam írni.... 😠
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Faith Manson írta:
... az az egy 6 pin-es az 1x6 +1x6+2

vagyis összesen 185W

De ahogy nézem a géped,az első hozzászólásod,elég röhejes kölök vagy 😆 De térjünk vissza...Hogy ne lenne elég 2-nek egy 750W-s táp? 😃

GTS 450-hez 1 6 pines kell...
0
0
0
0
Faith Manson avatar
Habár az új AMD 7970 is fogyaszt maxon 180-190W-ot de nem folyamatosan + leállítja a GPU egyes részeit ha nem használod.
0
0
0
0
Faith Manson avatar
... az az egy 6 pin-es az 1x6 +1x6+2
1 6 pines és 1 8pines kell neki.
Ugyan arról beszélünk?

vagyis összesen 185W
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Faith Manson írta:
Soikáig volt nVidiám. Tudom, hogy mennyit fogyaszt. SLI-ben, nincs SCore mint az ATi-nál. Mind a két VGA-t max feszültséggel látja el, folyamatosan!

😆 Ember,nem vagy tisztában a dolgokkal....

Maximum Graphics Card Power (W):106W.. 1 6 Pines csatin megél...Nem értelek ember 😃
0
0
0
0
Faith Manson avatar
Soikáig volt nVidiám. Tudom, hogy mennyit fogyaszt. SLI-ben, nincs SCore mint az ATi-nál. Mind a két VGA-t max feszültséggel látja el, folyamatosan!
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Faith Manson írta:
Azt nemtom' hogy mennyire vettétek észre, de az utolsó képen egy Mobiliti6990 van összemérve egy GTX570-es VGA -val. Azért nem ugyan az a kettő. Próbálj kicsit valóságosabb érveket és képeket feltenni az ATi fikázására.
+
A GTX570-nek a párja kb. a HD6950/6970. Egy olyan teszben megnézném, hogy a BART magos ATi-t mennyire verném meg a GTX570 !

Sokáig volt nVidiám. anno GTX220 az elfüstölt. Aztán GTX250, az is. Nem megbízható, ugyan nagy, de ingadozó a teljesítménye, és SLI-ben meg egy 750W-os táp nem elég 2db GTX450-es nek se.

Én teljesen átpártoltam az ATi mellé, és maradok is, addig amíg az nVidia ki nem ad egy bármilyen körülmények között használható kártyát!

GT 220-GTS 250-GTS 450.... 2 DB GTX 450 (Ami GTS ) Hol nem elég neki 750W-s táp? 😆 Ne beszéljünk hülyeségeket már..
0
0
0
0
Faith Manson avatar
Azt nemtom' hogy mennyire vettétek észre, de az utolsó képen egy Mobiliti6990 van összemérve (vagy én látok rosszul) egy GTX570-es VGA -val. Azért nem ugyan az a kettő. Próbálj kicsit valóságosabb érveket és képeket feltenni az ATi fikázására.
+
A GTX570-nek a párja kb. a HD6950/6970. Egy olyan teszben megnézném, hogy a BART magos ATi-t mennyire verném meg a GTX570 !

Én teljesen átpártoltam az ATi mellé, és maradok is, addig amíg az nVidia ki nem ad egy bármilyen körülmények között használható kártyát!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció