Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bronson avatar
amíg nem esik szét a kép vagy hasonló hibák/lefagyás játékokban, addig mehetsz... baja nem lesz, ha lefagy, újraindítod és leveszed az órajeleket. Csak lassan haladj...
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Nem lesz ott gond ameddig nem emelsz feszultseget!
0
0
0
0
komorszabi avatar
Sziasztok, véleményetekre lennék kíváncsi, hogy a VGA-mat (Gtx 650ti) szerintetek meddig lehet fesz. emelés nélkül húzni? És, ha egy kicsit tovább húzom a kelleténél, akkor nem fog megdögleni? Nyílván a hőmérsékleteket állandóan figyelem, és eddig nem ment tovább 62c- nál.
0
0
0
0
xsebix avatar
BulleTPC

Köszi a segítséget, sikerült a 3ghz-es cél...
Annyiban volt más a helyzet, h a cpu ratiom az nekem 7.5 a max, arra is állítottam...
FSB North Bridge 333mhz-en van
És ahhoz, h a ramokat betudjam állítani 9** mhz-re az FSB Frequency-t 400-ra kellett állítanom...

Úgy néz ki stabil a rendszer.. 😀
0
0
0
0
BulleTPC avatar
Szia! 😀
Feszültséget ekkora emelés mellet, csak akkor kell emelni, ha a oprendszer szokatlanul instabil, ujraindul lefagy stb.
Igen tökéletes helyen szeretnél húzni 😀
Először: Állitsd át az AI Overclock Tunert [ Manualra]
Majd a cpu ratiot settingnél a num,erikus számokkal ezt ird be : 09.0
Ha ez megvan a North bridge fsb-t állitsd be 333-334, ( 334, ha biztos 3000-3004 MHz-re szeretnéd, 333 ha olyan 2997 😀
Majd ha ez megvan a dram frequencit állitsd ,ha 800 mhz-es ram,od van olyan 9**-ra, ha 1066-os akkor 10** -11**-re, attol függ, hogy ha nem szeretnél feszültséget emelni ez a helyes beállitás.
Majd a bios fő füleinél keress egy olyan fület hogy CPU Settings, itt alul találhat lessz egy csomo oprcio enabled és desabled állapotban...
Mindegyiket állitsd disable-d ra kivéve a execute disable bit maradjon enabled.
Ez azért kell, hogy a proci mindig 3 Gh-en fusson, ne ugráljon le 1500-ra meg stb, igy a stabil 3 Ghz-ed meglessz.
Ha az oprendszer inditási problémával zaklat, kifagy stb, akkor kell feszt emelni, de arról, készitek majd egy videot ha szeretnéd 😀
0
0
0
0
xsebix avatar
Helló mindenki!

Adott a "mostani" konfigom és szeretném a procit felhúzni 3ghz-re...
Még soha nem tuningoltam így semmi fogalmam nincs, hogy állhatnék neki a dolognak ezért feltennék 1-2 kérdést... :

Mindenképp a BIOS-ban kell állítgatnom vagy van rá valami szoftver is?
Milyen értékeket kell változtatnom és milyen arányban egymáshoz?
Nem szeretnék feszt, emelni, szerintetek 3ghz-ig tudom húzni a procit fesz emelés nélkül?
Ha BIOS-ban kell állítgatnom akkor milyen menü pont alatt pontosan?
Csináltam 1 képet a helyről amire gyanakszom, h ott kell... Íme https://kepfeltoltes.hu/140319/DSC_0205_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ha kell még valamiről kép csinálok csak mondjátok miről....

Előre is köszi a segítséget! 😀
0
0
0
0
szilver avatar
huncut98:Ha kiírt neked ilyet a táp hogy túl fesz miatt lekapcsolt akkor még szerencsés vagy.Nekem egy HKC 550 wattos tápom volt amikor leváltottam a GTS 450-et a HD 6950-re és persze kíváncsiságból "ráeresztettem" a Furmark-ot(burn test) a kártyára.Hát nem telt el 5 perc sem és a gép hirtelen lekapcsolt.Arra gondoltam hogy csak áramszünet lehet,de amikor láttam hogy a monitor bekapcsoló gombja világit és megéreztem az égett szagot,akkor már fogtam a fejem hogy "úr isten"! 😃 Azt hittem hogy elvitt még magával valami mást is.De szerencsére nem(azért remegő kézzel kapcsoltam be amikor beszereltem az új tápot).Azóta megtanultam hogy fontos a minőség,főleg tápnál!!!Minden esetre egy élmény volt az biztos. 😃
0
0
0
0
cseszka avatar
huncut98:Egy minöségi 450-500W elég kell h legyen,nekem ctg 600 van,és vitte a 6870CF karikat is,most jelenleg gtx760 van,de nincs vele gond.Volt MSI GTX275 OC karim ami ment szintugy egy chieftec 450W táppal,azzal se volt gond.Az 550W ami oda van irva a gyenge minöségre szól valszeg,mint irtam,attol gyengébb minöségi táppal is dolgozott.
0
0
0
0
huncut98 avatar
hat gagyi van ezt am is leakarom cserelni de nem szeretnek 900wattosat feleslegnek
koszonom szepen a valaszokat 😀
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Tuningolni úgy kell hogy fokozatosan addig húzod amíg stabil a kártya. Először csak az egyiket hogy ki tudd szűrni mi okozza a hibát addig a másik órajelet alapon hagyod. Ha megvan az a pont ahol az egyik stabil (1-2 nap aktív használat) akkor jöhet a másik.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Még a GTX770 is kevesebbet fogyaszt mint a GTX275 az miatt nem kell aggódnod. Ha a táp miatt kapcsol ki akkor a gép nem ír ki semmit csak lekapcsol mintha áramszünet lenne. Milyen tápegységed van? Mert az hogy 500W nem sokat mond... Ha valami gagyi akkor azt mindenféleképp cseréld.
0
0
0
0
huncut98 avatar
volt mikor csak ugy lazan lekapcsolt es akkor valami ilyesmit irt: a tap egyseg tulfeszules okabol kikapcsolt vagy valami ilyesmi. a kartyaval tuning nekul nincs bajom mert vegulis majd nem minden jatekkal fullon jatszok a bf4 a 25 ala nem megy fullon resolution scale 100% al csak akkor ha mar 1 oraja tolom akkor mar le szokott esni az fps de akkor grafo le fel es mar ugyan ugy porog 😀 leg inkabb azert szeretnem tudni hogy a tapi-e mert most akarok egy kis frissitest egy gtx760 ra vagy 770 re munkatol fugg es ha keves lenne akkor azt is akarok cserelni.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Ha a táp lenne a gond akkor egyszerűen kikapcsolna a gép. Ha alapon nem elég akkor tuningal is kevés lesz a mai játékokhoz sajnos.
Nálam 930/1100Mhz-ig volt stabil az 570 SLI:
https://prohardver.hu/dl/upc/2011-05/42681_p38171.jpg
0
0
0
0
huncut98 avatar
Sziasztok! Van nekem egy PNY GeForce GTX 275 896MB-os kartyam, szeretnek rajta egy picit huzni, de valamilyen oknal fogva ha egy picit felhuzom akkor kevesebbet fogyaszt es a core clock-ja le megy 633MHz-rol 300MHZ-ra. Nem lehet a tapegyseg? Mert amikor nincs huzva akkor egy nagy teljesitmenyu jateknal a tapi el kezd sipolni. Ja kartyanak 550W kell de nekem 500W tapi van. A valaszt elore is koszonom.
0
0
0
0
XfighterX avatar
mk9 hez kellen az fps. majd nem mindig 40-48fps némelyik pályán akár fel megy 50 fölé is de valamikor 40 fps alá csökken és ezért szeretném tuningolni a gépem hogy legalább normálisan mennyen a játék.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
44. oldal share memory rész([url]ftp://europe.asrock.com/manual/FM2A55M-DGS.pdf[/url] de már írtam, hogy tök felesleges. Persze attól még megnézheted. Egyébként mekkora plusz teljesítményt akarsz? Az alaplapod nem igazán a tuningolásra van. Mondhatni egyáltalán nem arra van. Hová kéne a teljesítmény? Melyik játékba és hány fps van most?
0
0
0
0
XfighterX avatar
értem és a biosban hol tudom azt meg ézni hogy meddig lehet húzni a vgát?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Persze nyugodtan húzhatod már ha tudod csak éppen tök felesleges. Egyébként kézikönyvben a biosban elvileg csak 512-ig lehet de elképzelhető, hogy ez egy későbbi biosnál bővítve lett.
0
0
0
0
XfighterX avatar
szerintem igen. De azt mondta a boltos akitől meg vettem ez a gépet hogy nyugodtan huzhatom a vgát 2gb-ra
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Valamelyikőtök vette fáradtságot és megnézte, hogy A4 3300 APU IGPről beszél? Egyébként nem hiszem, hogy lenne értelme 1gbot adnia neki mert sajnos gyenge az az igp és nem azért mert kifogy a vramból. Egyébként a memóriáid dual channelben mennek biztosan? Órajel emelés picit talán gyorsítana igen.
0
0
0
0
XfighterX avatar
értem. és ha órajeleket emelnék az gyorsítana a gépen valamennyit?
0
0
0
0
PoPet avatar
Akkor sem tudsz memória méretet növelni. A egy fizikai dolog.. A kártyára van integrálva. Órajeleket tudnál emelni, de nem ajánlom, ha nem értesz hozzá.
0
0
0
0
Puffin avatar
ha 512-es a videókarid memória mérete akkor azt nem tudod felemelni 1GB-ra
0
0
0
0
XfighterX avatar
valaki le írná hogy kell a videokártyát túlhúzni? ez a videokrátyámnak a neve AMD Radeon 6410D most 512-es de minimum 1gigásra szeretném felhúzni. Csak nem tudom hogy kell. Ha valaki tudja írja már le 😀
0
0
0
0
kispampy avatar
Köszönöm a segítséget! Megpróbálom akkor a szorzót emelni.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
kispampy: Szorzót megemelted ? Tedd 8x, időzítéseket, 9-9-9-24 vagy 27.
Ha így sem jó emeld a feszt 1.65v.
0
0
0
0
szilver avatar
uhh hát ilyet én még nem láttam az az igazság. :/ fogalmam sincs hogy mitől van ez.nekem is 1333MHz-en van alapból a ramok,de ha felrakom 1600MHz-re akkor semmi gond nincs továbbra sem.Pedig a 4db-ból 2 nekem is Hyper-x,igaz ezek blue.
0
0
0
0
kispampy avatar
Nekem van problémám a memóriákkal. Pontosan ezt az üzenetet írja ki ha a BIOS-ba 1600-ra állítom.

https://abload.de/img/20140309_104358d9uan.jpg
0
0
0
0
szilver avatar
Milyen hibát ír ki pontosan?
0
0
0
0
bassus16 avatar
Egy kis segítség kellene.
Vett sógorom egy fx8320-at és ha elindítjuk a gépet a ramok 1333MHz-en mennek nem kellene ennek magasabb MHz-en mennie? Kingstone Hyperx 1600MHz-es ramja van.Ha a BIOS-ba főljebb rakjuk a ramot 1600MHz-re akkor a BOOT-olásnál valami hibát ír ki és nem tőlt be a windows és visszaálítja magát 1333-ra.
0
0
0
0
Bronson avatar
egy kis tuning sosem árt! 😉 ha tudod hogy kezdj neki...
0
0
0
0
horvathhh avatar
Sziasztok! Az én AMD Phenom 955 x4-es procimat érdemes kicsit felhúzni a 6870-esem mellé?
Előre is köszönöm a válaszokat!
0
0
0
0
xsebix avatar
Köszi a gyors választ akkor szerintem meg is veszem az Asus lapot.... 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Játékoknál kb semmit sem jelentene a ddr2 és ddr3 különbsége. Asust jól látod, lényegesen jobb lesz tuningra de 3ghz fölé is tudsz majd menni szerintem. Szinte biztosan. Hűtő viszont nem tudom elég lesz-e de valószínűleg igen.
0
0
0
0
Bronson avatar
szerintem az Asust válaszd! jobban felszerelt, komolyabb darab! a különbség nem valami számottevő...
0
0
0
0
xsebix avatar
Üdv!

Kéne 1 kis tanács... A Mostani konfigomat szeretném kicsit fejleszteni...
1 lapot szeretnék venni amivel feltudom húzni a procim 3ghz-re...

2 lap van jelenleg kiszemelve amiket használtan vennék :
[LINK] 14.000 FT
[LINK] 12.000 FT

Azt tudom, h az az Asus lap jó tuningra, de ha a másik lap is elég arra amit szeretnék akkor azt választanám mert támogat DDR3 ramokat és akkor már azokat is lecserélném..

Egyáltalán mennyit számítana, játékokban, h 4gb ddr2 1066mhz vagy 4gb ddr3 1066mhz ram van a gépben, számottevő lenne a különbség?
0
0
0
0
Devis avatar
Nem. Se a lap, se a proci nem arra van kitalálva.
Tuningos proci "k"-val végződik (pl. 2500K)
Tuningos lap pedig pl z77,z68, vagy z87 típusú. A tiéd h61-es.
0
0
0
0
no avatar
asus P8 H61-M LX3 PLUS R2.0
kingston 8gb ddr3 1333 ram
FSP Hexa 500W tápegység
Intel Core i5 3350P
SanDisk Extreme 128GB
GIGABYTE Ház GZ-P5
Sapphire Radeon R9 270X Dual-X OC 2GB 256bit DDR5 PCI-E 11217-01-20G
Samsung SH-224DB

ezt a gép rendszer-t lehet tuningolni ?
0
0
0
0
Bigbeni4 avatar
Üdv.
Szerentém OverClockolni a CPU-m(AMD E-350 DC 1.6 GHz.Valamint a GPU-m(HD 6310).
Ehhez szeretnék segitséget kérni, hogy hogyan tudnám ezt megoldani és egáltalán jelentene-e valami FPS változást játékokban.
0
0
0
0
xsebix avatar
Üdv,
Mennyire alaplap függő a proci tuningolása?
A jelenlegi lapommal feltudnám húzni szerintetek 3ghz-re a procim?
0
0
0
0
RedRabbit avatar
RIbeni: Cpu+Gpu tuning, ram legyen az utolsó, játék alatt amúgy sem vennéd észre a különbséget.

De, hogy válaszoljak. 1.65v 12-15-14-35= 2800Mhz, magas időzítések miatt játék alatt kb 2 Fps-t hozna, cserébe eszeveszett módon melegedne.😆
0
0
0
0
RIbeni avatar
Sziasztok!

Van egy ilyen memóriapárom: [url]http://www.patriotmemory.com/product/detail.jsp?prodline=5&catid=34&prodgroupid=232&id=1251&type=1[/url]

Ezek ugyebár 1600 Mhz-esek.

Meddig tudom őket tuningolni, illetve, milyen feszt kell nekik adnom?

Előre is köszi...
0
0
0
0
mathejocy avatar
Apoliner : Az előző drivert teljesen le kell törölni.Ne telepítsd rá szimplán.
0
0
0
0
taki10 avatar
Egy HP 6555b notebookban egy AMD Phenom II X2 N620 - 2.8Ghz-s proci van.
Megérné-e egy N870-eset rakni bele? (2.3 Ghz, X3, 3 magos)
Irodai, videóvágás, satöbbi munka van előnyben, de játék szempontjából is fontos lenne a gép.
Gyorsabb lesz ilyen környezetben, vagy lassabb?
Üdv,
Taki
0
0
0
0
no avatar
feltettem a egujabb drivert catalyst4.1 etnamst aztán semi nem indul...
0
0
0
0
no avatar
TylorrXII köszi választ már csak aza kéréds hogy akkor érdemesebb e biosban letiltani a proci videokártyáját
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Apoliner: Fesleges ilyenen gondolkodnod. Alig tudna hozzátenni már ha egyáltalán tudna hozzátenni az r7 260x teljesítményéhez. Elméletileg nem is működhet de ne is foglalkozz vele. Elég az r7 260x magába is.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció