Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Köszi a segítséget, sikerült a 3ghz-es cél...
Annyiban volt más a helyzet, h a cpu ratiom az nekem 7.5 a max, arra is állítottam...
FSB North Bridge 333mhz-en van
És ahhoz, h a ramokat betudjam állítani 9** mhz-re az FSB Frequency-t 400-ra kellett állítanom...
Úgy néz ki stabil a rendszer.. 😀
Feszültséget ekkora emelés mellet, csak akkor kell emelni, ha a oprendszer szokatlanul instabil, ujraindul lefagy stb.
Igen tökéletes helyen szeretnél húzni 😀
Először: Állitsd át az AI Overclock Tunert [ Manualra]
Majd a cpu ratiot settingnél a num,erikus számokkal ezt ird be : 09.0
Ha ez megvan a North bridge fsb-t állitsd be 333-334, ( 334, ha biztos 3000-3004 MHz-re szeretnéd, 333 ha olyan 2997 😀
Majd ha ez megvan a dram frequencit állitsd ,ha 800 mhz-es ram,od van olyan 9**-ra, ha 1066-os akkor 10** -11**-re, attol függ, hogy ha nem szeretnél feszültséget emelni ez a helyes beállitás.
Majd a bios fő füleinél keress egy olyan fület hogy CPU Settings, itt alul találhat lessz egy csomo oprcio enabled és desabled állapotban...
Mindegyiket állitsd disable-d ra kivéve a execute disable bit maradjon enabled.
Ez azért kell, hogy a proci mindig 3 Gh-en fusson, ne ugráljon le 1500-ra meg stb, igy a stabil 3 Ghz-ed meglessz.
Ha az oprendszer inditási problémával zaklat, kifagy stb, akkor kell feszt emelni, de arról, készitek majd egy videot ha szeretnéd 😀
Adott a "mostani" konfigom és szeretném a procit felhúzni 3ghz-re...
Még soha nem tuningoltam így semmi fogalmam nincs, hogy állhatnék neki a dolognak ezért feltennék 1-2 kérdést... :
Mindenképp a BIOS-ban kell állítgatnom vagy van rá valami szoftver is?
Milyen értékeket kell változtatnom és milyen arányban egymáshoz?
Nem szeretnék feszt, emelni, szerintetek 3ghz-ig tudom húzni a procit fesz emelés nélkül?
Ha BIOS-ban kell állítgatnom akkor milyen menü pont alatt pontosan?
Csináltam 1 képet a helyről amire gyanakszom, h ott kell... Íme
Ha kell még valamiről kép csinálok csak mondjátok miről....
Előre is köszi a segítséget! 😀
koszonom szepen a valaszokat 😀
Nálam 930/1100Mhz-ig volt stabil az 570 SLI:
Ha így sem jó emeld a feszt 1.65v.
Vett sógorom egy fx8320-at és ha elindítjuk a gépet a ramok 1333MHz-en mennek nem kellene ennek magasabb MHz-en mennie? Kingstone Hyperx 1600MHz-es ramja van.Ha a BIOS-ba főljebb rakjuk a ramot 1600MHz-re akkor a BOOT-olásnál valami hibát ír ki és nem tőlt be a windows és visszaálítja magát 1333-ra.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Kéne 1 kis tanács... A Mostani konfigomat szeretném kicsit fejleszteni...
1 lapot szeretnék venni amivel feltudom húzni a procim 3ghz-re...
2 lap van jelenleg kiszemelve amiket használtan vennék :
[LINK] 14.000 FT
[LINK] 12.000 FT
Azt tudom, h az az Asus lap jó tuningra, de ha a másik lap is elég arra amit szeretnék akkor azt választanám mert támogat DDR3 ramokat és akkor már azokat is lecserélném..
Egyáltalán mennyit számítana, játékokban, h 4gb ddr2 1066mhz vagy 4gb ddr3 1066mhz ram van a gépben, számottevő lenne a különbség?
Tuningos proci "k"-val végződik (pl. 2500K)
Tuningos lap pedig pl z77,z68, vagy z87 típusú. A tiéd h61-es.
kingston 8gb ddr3 1333 ram
FSP Hexa 500W tápegység
Intel Core i5 3350P
SanDisk Extreme 128GB
GIGABYTE Ház GZ-P5
Sapphire Radeon R9 270X Dual-X OC 2GB 256bit DDR5 PCI-E 11217-01-20G
Samsung SH-224DB
ezt a gép rendszer-t lehet tuningolni ?
Szerentém OverClockolni a CPU-m(AMD E-350 DC 1.6 GHz.Valamint a GPU-m(HD 6310).
Ehhez szeretnék segitséget kérni, hogy hogyan tudnám ezt megoldani és egáltalán jelentene-e valami FPS változást játékokban.
Mennyire alaplap függő a proci tuningolása?
A jelenlegi lapommal feltudnám húzni szerintetek 3ghz-re a procim?
De, hogy válaszoljak. 1.65v 12-15-14-35= 2800Mhz, magas időzítések miatt játék alatt kb 2 Fps-t hozna, cserébe eszeveszett módon melegedne.😆
Van egy ilyen memóriapárom: [url]http://www.patriotmemory.com/product/detail.jsp?prodline=5&catid=34&prodgroupid=232&id=1251&type=1[/url]
Ezek ugyebár 1600 Mhz-esek.
Meddig tudom őket tuningolni, illetve, milyen feszt kell nekik adnom?
Előre is köszi...
Megérné-e egy N870-eset rakni bele? (2.3 Ghz, X3, 3 magos)
Irodai, videóvágás, satöbbi munka van előnyben, de játék szempontjából is fontos lenne a gép.
Gyorsabb lesz ilyen környezetben, vagy lassabb?
Üdv,
Taki