A Windows 7-ről minden

2009. May 06., téma
Fórum » Szoftver
A-Z-ig a Windows 7-ről, kérdések, válaszok, stb.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
zsoltie06 avatar
Sziaszok, hogy lehet bootoló win7 et kiírni?
0
0
0
0
sisko avatar
Még egyszer szívesen 😆 Ha 4gb vagy több ramot szeretnél,akkor csakis a 64bites win7 jöhet szóba,ahhoz sajna újra kell húzni az egész rendszert 😞
0
0
0
0
Motyesz00 avatar
Nagyon szépen köszönöm még 1szer!!! 😉 😃
0
0
0
0
sisko avatar
Igen az,az x64 pedig a 64 bites.És nincs mit 😃
0
0
0
0
Motyesz00 avatar
értem nagyon szépen köszönöm a választ! 😀 bocsi de még 1 kérdés az X86 os windows az a 32 bittes igaz? 😀
0
0
0
0
sisko avatar
Motyesz00 írta:
Sziasztok! 😀 Nekem lenne 1 olyan kérdésem, hogy multkor telepitettük fel a Win7-et 32bittesset windozt 😃 nos és csak annyit szeretnék kérdezni , hogy , hogy csak 3GB rammot ír ki? pedig 4GB ramm van a gépembe... kérdeztem az 1ik ismerősömet az azt mondta h azért csak 3 ír ki mert 1 et használ a windoz 😃 és azt le vonja az össz ramból és ezért csak 3 GB ot ír ki a 4 helyett...

A 32 bites windowsok csak nagyjából 3,25 Gb ramot tudnak kezelni,bármennyit is pakolsz bele
0
0
0
0
Motyesz00 avatar
Sziasztok! 😀 Nekem lenne 1 olyan kérdésem, hogy multkor telepitettük fel a Win7-et 32bittesset windozt 😃 nos és csak annyit szeretnék kérdezni , hogy , hogy csak 3GB rammot ír ki? pedig 4GB ramm van a gépembe... kérdeztem az 1ik ismerősömet az azt mondta h azért csak 3 ír ki mert 1 et használ a windoz 😃 és azt le vonja az össz ramból és ezért csak 3 GB ot ír ki a 4 helyett...
0
0
0
0
niteforce avatar
erre már rámehet a win7, mindegy melyik verziót teszed, professional-t vagy ultimate-t ajánlok, az így sokat tud. ha később ramot bővítesz akkor 64 bitest tegyél fel.
0
0
0
0
Szykla avatar
Az alábbi konfigra érdemes-e windows 7-et rakni, és ha igen, akkor melyik verziót?

Processzor: AMD Athlon II X2 245 AM3 2.9GHz
Memória: Kingmax 2 GB DDR2 1066 Mhz
Videókártya: Sapphire ATI HD4730 512MB

Jah és tervbe van véve a Ram bővítés kb +4GB ( össz: 6GB )
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
gytomi írta:
Sziasztok!!

átállítottam 1680x1050-re a felbontást, eddig jó volt de most ugy tünik, mintha nem férne ki a monitorra, pl a start gombot nemlátom. Mi lehet a probléma

Lépj be a monitor menüjébe (monitoron egy gomb) és ott kell ezt beállítani...Az lett elállítva szerintem valahogy.😃
0
0
0
0
Krinya15 avatar
niteforce írta:
nem, arra az xp tökéletes

Köszönöm a választ 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
nem, arra az xp tökéletes
0
0
0
0
Krinya15 avatar
Intel 1.8 ghz, 1 Gb ram, 256 MB vga -ra érdemes lenne felrakni a win7-et?
0
0
0
0
gytomi avatar
Sziasztok!!

átállítottam 1680x1050-re a felbontást, eddig jó volt de most ugy tünik, mintha nem férne ki a monitorra, pl a start gombot nemlátom. Mi lehet a probléma
0
0
0
0
niteforce avatar
berki_zsolt írta:
Az alábbi konfigra érdemes-e windows 7-et rakni, és ha igen, akkor melyik verziót?

Cpu: AMD Athlon 4200+ 2200Mhz
Vga: Nvidia 8600 Gt
Ram: 1 gb

?

Köszi előre is. 😜

a RAM nagyon kevés neki, ezért erre inkább XP-t raknék, de 2 giga rammal már elég jól elfutna.
Tulajdonképpen bármelyik jó, attól függ szeretnél e merevlemez-titkosítást meg ilyesmiket csinálni.
0
0
0
0
randal avatar
berki_zsolt írta:

?

Köszi előre is. 😜

Ha nem nagyon játszol rajta akkor igen. Mondjuk a RAM-ot nem ártana bővíteni.
Ha a haverom rárakta, a régi gépére (amd sempron 1,9 GHz, 1 GB RAM, ATI radeon 9600 256 MB) akkor a tiéden is menne.
Én a professional 32 bitest raknám rá, de mehet az ultimate vagy az enterprise is, természetesen a 32 bites verzió.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar

?

Köszi előre is. 😜
0
0
0
0
niteforce avatar
karpad írta:
hello nem tudnátok segíteni hogy írjam ki a windows 7-et?

az iso fájlt nem bontod ki, hanem 4x es sebességgel képfájlként kiírod DVD-re
pl alcohol 120 progival
0
0
0
0
no avatar
Üdv! Ha csak újra szeretném tenni a rendszert, a másik meghajtóhoz nem akarok nyúlni (mivel ottvan minden, és azt nem szeretném formázni) akkor leformázom a rendszer meghajtót és simán telepítsem?
0
0
0
0
no avatar
hello nem tudnátok segíteni hogy írjam ki a windows 7-et?
0
0
0
0
toma888 avatar
De ez hol is van pntosan, mert ahogy leirtad én nem találom!
0
0
0
0
magyarlovag01 avatar
A frissítések között van egy kimomdottan win ellenörző update. Én csak azt nem frissítettem, és nincs baja. Ha meg kiirja azt a xart, akk meg tpbről szedj le másik loadert.
0
0
0
0
cseszka avatar
toma888 írta:
Persze hogy aktiváltam, akkor ugye újraindul a gép, miután megint bebootol, kikapcsolom a frissítéseket!
ÉS NEM TUDOM HOGY HOGYAN SZEDTE LE AZ EREDETISÉGELLENŐRZŐT!!!!

Hmm..nemtom.Rakd megint ujra,viszont addig huzd ki a netet.Miutánn mindent felraktál progik,driver,virusirto,aktiváld a wint,kapcsold ki a frissitéseket söt ezel kezd,majd utánna kapcsold be a netet.
0
0
0
0
toma888 avatar
Persze hogy aktiváltam, akkor ugye újraindul a gép, miután megint bebootol, kikapcsolom a frissítéseket!
ÉS NEM TUDOM HOGY HOGYAN SZEDTE LE AZ EREDETISÉGELLENŐRZŐT!!!!
0
0
0
0
cseszka avatar
Aktiváltad valami aktiválo progival?Loader?
Bár mikor felrakom a wint nekem is ki irja h frissitések,ott rányomom h nem,majd mikor teljesen kész a telepités(Win telepitése) ujra bekell állitanom h "soha nekeressen frissitést"
0
0
0
0
toma888 avatar
Sziasztok! Kellene egy kis segítség! Tegnap raktam újra a windows 7-et! Mivel a windowsom nem eredeti, kikapcsoltam az automatikus frissitéseket, de valahogy mégis kiírta, hogy a windows nem eredeti! Nem tudom, hogy ez hogy történhetett meg, nem töltöttem semmilyen frissitést, semmilyen eredetiségellenörzőt!!!

Valaki segítsen pls!!!
0
0
0
0
niteforce avatar
sziasztok, tegnap leszedtem a core temp progit, települt vele egy ilyen eszköztár, nekem nem kell, így letöröltem. De az ikonja ottmaradt az asztalon, de weboldalakon is látszik. Nem plazma TV-n nyomom hogy ez beégett volna, és lehet így mozgatni is. Hogy lehetne ezt eltüntetni? Itt egy screenshot

https://kepfeltoltes.hu/120103/1203212799K_pkiv_g_s_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
Devis avatar
nem sok mindent írtál le, kb a sötétbe tapogatózunk de:
ha a driver leáll szedj le másikat.
ha fájlok kellenek neki, gondlom physx-re vágyik, keress rá google-n h physx.dll, leszeded, és berakod a cod2 könyvtárjába. ha a legtöbb játék nem megy az lehet h azért van mert gyenge a vga
0
0
0
0
balint435 avatar
Win7 64 bit
Ati vidikari
és a legtöbb játék nemmegy
vki tudna segiteni
legtöbbször ez fogad: AZ "xy" Müködése leállt.
call of duty 2nél meg hiányoztak fájlok
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A többivel nem kell csinálni semmit se.

Csak azt kell újraformázni amin az xp van, mert 32-bitesről nem lehet simán upgradezni, hanem le kell törölni azt a particiüt, amin a 32-bites op.rendszer van, ha van azon ahova telepíteni szeretnéd a 64-bites Win7-et.
0
0
0
0
no avatar
üdv
ha most egy 32bites windows xp van a c meghajtóra telepítve, és le szeretném cserélni windows 7 64bitesre, akkor szükséges a többi meghajtóval csinálni valamit? vagy automatikusan a 64 bites rendszer is tudja majd kezelni?
köszönöm előre is
0
0
0
0
Sicu33 avatar
niteforce írta:
djwarp írta:
sisko írta:
Mit értesz az alatt,hogy próbaverzió ??? Teljes windows-t kellene feltenned,majd egy daz-féle loaderrel tudod aktiválni.Elöre cracketlt,buherált verziót nem ajánlok,csak a gond van vele.

Azt írja,hogy 29 nap van hátra az aktiválásig. A Windows aktiválása.
De nem tudom aktiválni😞

legegyszerűbb hogy szedsz egy eleve aktiváltat, sokkal jobb, nem kell minden újratelepítéskor szarakodni az aktiválással.

Találtam egy okos kis progit és azzal tudtam aktiválni😉

sisko írta:
BRUgamer : Ha a Norton ghost-al csináltál teljes particiómentést,akkor azt úgy tudod visszarakni,hogy a ghost boot-cd-ről indítod a géped,és a visszaállítást választod.

djwarp : már értem.Minden windowsra van 30 nap az aktíválásig tudtommal,arra meg javasoltam a daz loadert rendszergazdaként futtatva,ez a legelterjedtebb aktiváló.

Már sikerült!😉
De azért köszi😆
0
0
0
0
sisko avatar
BRUgamer : Ha a Norton ghost-al csináltál teljes particiómentést,akkor azt úgy tudod visszarakni,hogy a ghost boot-cd-ről indítod a géped,és a visszaállítást választod.

djwarp : már értem.Minden windowsra van 30 nap az aktíválásig tudtommal,arra meg javasoltam a daz loadert rendszergazdaként futtatva,ez a legelterjedtebb aktiváló.
0
0
0
0
Norbi1996 avatar
Sziasztok! Hogy lehet átállítani a rendszergazda nevét??? Be van írva a rendes nevem szóközzel és emiatt nem megy a fifa 12.... Hogy lehet átállítani??? Nagyon megköszönném a segítséget....
0
0
0
0
BRUgamer avatar
sziasztok amikor feltetem a windows7-et csinaltam egy GHOST kepet nem tudjatok hogy kel aszt most hasznalni ? ? ?
0
0
0
0
niteforce avatar
djwarp írta:
sisko írta:
Mit értesz az alatt,hogy próbaverzió ??? Teljes windows-t kellene feltenned,majd egy daz-féle loaderrel tudod aktiválni.Elöre cracketlt,buherált verziót nem ajánlok,csak a gond van vele.

De nem tudom aktiválni😞

legegyszerűbb hogy szedsz egy eleve aktiváltat, sokkal jobb, nem kell minden újratelepítéskor szarakodni az aktiválással.
0
0
0
0
Sicu33 avatar
sisko írta:

De nem tudom aktiválni😞
0
0
0
0
sisko avatar
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Helló all!
Van egy Win7-em 64Bites(Crack-es)és próbaverzió.
Van hozzá valami okos progi amivel megoldható lenne ez a probléma?
Előre is köszönöm!😀
0
0
0
0
gytomi avatar
Sziasztok!

Van egy olyan problémám, hogy Xfirén szeretnék dumálni a haverokkal, és ők engem hallanak is, de én őket nem. Valami
ötlet??
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Jobban megy a Win7 256 MB Ram-mal, mint az Xp. Kipróbáltam bent a suliban. Letiltottam a 2GB-ból 1,75GB-ot és nem laggolt egyáltalán, míg az Xp-nél már az is betette a kaput.

Xp-nél is kell kb. 1 giga ma már. 512 mb Ram-nál majdnem 80%-os a kihasználtság egy böngésző megnyitásával és az Utorrent használatával.
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Van egy Crack-es Win7-em 64Bites van hozzá crack is Pendrive-on
Ismerősömtől kaptam és azt mondta,hogy próbaverzió és ha megcrackelem akkor jó lesz.Igaz ez?😲
0
0
0
0
niteforce avatar
1 giga rammal is nagyon lassú már maga a nyers OS is, nemhogy még programokkal.
Legalább 2 kell alá, hogy normálisan fusson, de 2 az ilyen irodai gépekbe.
játékra 4 kell.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Cole10 írta:
Csáó!
Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy olvastam a Windows 7 követelményeti és van tesómnak egy laptopja abba 256 MB ram van most akkor azon nem futna normálisan a Windows 7 oprendszer???

Alapból megeszik 1 giga ramot 256 ram még az xp vel is lassú nemhogy win7 el.
0
0
0
0
Cole10 avatar
Csáó!
Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy olvastam a Windows 7 követelményeti és van tesómnak egy laptopja abba 256 MB ram van most akkor azon nem futna normálisan a Windows 7 oprendszer???
0
0
0
0
international avatar
Hát az audiodg.exe alkalmazás egy úgy nevezett hang motor ként szerepel a windows vista óta. Minden DSP és audio(hangok,efektek,hanghatások) itt kerül feldolgozásra. S ha vírusos lesz akkor képes nagy proci és memória kihasználtságot eredményezni.
Max annyit lehet vele csinálni hogy letiltod a hang efekteket és az ehhez kapcsolódó bővítményeket. Az hogy ez milyen eredményhez vezet azt én nem tudom.
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
helló .. már sok helyen kerestem a választ arra, hogy miért akad 3-3 másodpercenként a játék a gépemen, és meg is találtam: a hiba valami audiodg.exe.
win7-t használok és nem tudom mit csináljak vele!
szerintetek van rá megoldás?
kösz a válaszokat, sokat segítenétek 😀
0
0
0
0
Koppy96 avatar
super88 írta:
Koppy96 írta:
Nekem olyan problémám lenne, hogy az asztalon vannak olyan ikonok amik nincsenek is ott. Értem úgy, hogy törlésnél kiírja hogy a fájl nem található, users/Torch/asztalba ha bemegyek ott sem találom meg. Már nagyon idegesít mert most keletkezett egy 2. ilyen. Mi erre a megoldás ?

A nemkívánatos ikonok eltávolításához először is (rendszergazdaként) nézzünk be a "\Documents and Settings\Rendszergazda\Asztal" valamint "\Documents and settings\All Users\Asztal" könyvtárakba, hátha ide bújtak el előlünk és jogosultság híján nem tudunk megszabadulni tőlük.
-
Ha itt nem találjuk őket, nagy valószínűséggel a rendszerleíró-adatbázisban rejtőznek.
-
Indítsuk el a Windows Registry Editor-t (Start-Futtatás: regedit.exe) majd navigáljunk el a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\NameSpace kulcshoz, ahol alapértelmezésben négy hosszú kódból álló kulcsot találunk. Egyesével kijelölve ezeket a kulcsokat a jobb oldali táblában az "(Alapértelmezett)" sztring értékeként megláthatjuk az ikonok valódi nevét. Ha megtaláltuk a keresett betolakodókat egyszerűen töröljük a kulcsot.

Az 1. megoldásnál is az volt törlés közben hogy az elem nem található. A 2. megoldásnám nem volt ott semelyik 😕
0
0
0
0
super88 avatar
Koppy96 írta:
Nekem olyan problémám lenne, hogy az asztalon vannak olyan ikonok amik nincsenek is ott. Értem úgy, hogy törlésnél kiírja hogy a fájl nem található, users/Torch/asztalba ha bemegyek ott sem találom meg. Már nagyon idegesít mert most keletkezett egy 2. ilyen. Mi erre a megoldás ?

A nemkívánatos ikonok eltávolításához először is (rendszergazdaként) nézzünk be a "\Documents and Settings\Rendszergazda\Asztal" valamint "\Documents and settings\All Users\Asztal" könyvtárakba, hátha ide bújtak el előlünk és jogosultság híján nem tudunk megszabadulni tőlük.
-
Ha itt nem találjuk őket, nagy valószínűséggel a rendszerleíró-adatbázisban rejtőznek.
-
Indítsuk el a Windows Registry Editor-t (Start-Futtatás: regedit.exe) majd navigáljunk el a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\NameSpace kulcshoz, ahol alapértelmezésben négy hosszú kódból álló kulcsot találunk. Egyesével kijelölve ezeket a kulcsokat a jobb oldali táblában az "(Alapértelmezett)" sztring értékeként megláthatjuk az ikonok valódi nevét. Ha megtaláltuk a keresett betolakodókat egyszerűen töröljük a kulcsot.
0
0
0
0
Koppy96 avatar
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció