Az mitől lehet, hogy régi SSD-re (Samsung 840 EVO 120gb) és az új SSDre (Samsung 850 EVO 250GB) rakott windows 10 64bit, néha bootol néha nem? Úgy értem, hogy bekapcsolom a gépet és fekete képernyő marad, ha újraindítom akkor rögtön betölt.. és teljesen random csinálja, van hogy 1hétig sincs ilyen, van h 2nap zsinórban 2x. Sose volt még vele gondom, legrosszabb esetben 2xra mindig elindul és ha már megy semmi gondom nincs vele, de érdekelne a jelenség oka, esetleg megoldása. 😀
tibi211: Nem kell izgulni. A processzor vagy megy, vagy nem megy. Ha sikerült kifésülni a lábakat és megy a gép, akkor minden rendben, nem lesz vele gond. Ha gond lenne, nem is menne.
Üdv!
El követtem egy ostoba hibát!
Délutáni műszakból értem haza, vettem új pasztát mondom újra pasztázom a procit mert elég gagyi paszta volt rajta.
És elég fáradt voltam a lényeg h valahogy fordítva tettem be a prcit és elhajlott náhány láb/tű
de aztán sikerült vissza tenni és illeszkedett rendesen.
Fut normálisan a gép minden ***a játék alatt is ugyan olyan jó.
Az lenne a kérdésem h később fog lassulást okozni vagy ilyesmi??
Utána már nem akartam kivenni a procit a helyéről mondom lesz ami lesz.Szal megse néztem h egyeneseke a lábak. (Amúgy a szélén görbültek el)
De gondolom vissza hajlottak mert rendesen illeszkedett.
Csak kicsit ideges vagyok nehogy baj legyen vele.
köszi a válaszokat előre is.
basshunter2233: A 80-s nem jó fő meghajtónak (rendszer), meg úgy általában sem jó adattárolónak, mert semmi nem garantálja, hogy azon adatok megmaradjanak. Inkább ajtókitámasztó, fali dísz, asztaldísz, levélnehezék vagy hasonló nyugdíjas karrier való annak 😀
sziasztok 😀 van egy kérdésem ami igaz nem nagyon tartozik ide...
van egy Maxtor 6Y080L0 80Gb os ami ata-s és egy Hitachi np-nc110 250Gb amit egy netbookbol szedtem ki és sata II-es
nos a lényeg h a 80as winyónak 20% a kondiciója a teljesitménye 80% os...mig a 250é mind2 100% os..régebben voltak problémák a 80assal...meg néhány helyen szektorhibás is..szerintetek maradjon fő meghajtónak a 80as vagy megéri a 250-es winyót helyette használni? 😀 😀
Helló, ma elindítottam a gépet és nincs hang, a füles bevan dugva, mégse jó semmi. Akármit próbálok, hibaelhárító program, megmozgatni a vezetéket, kihúzni bedugni, nemtudom mi baja lehet.
Kép:
Egyenlőre jónak tűnik srácok, amd utilittyel letöröltem a drivereket, és jelenleg realtek driver telepítése után ígéretesnek tűnik.
Jah, hát nekem pl. egész napos bekapcsolt állapot mellett is 35C az alaplapom, ha nem játszok a gépen, csak pl. böngészek, v. filmezek, de elég jóféle a deszkám, meg elég jó a szellőzése is a házikómnak, így átlag szobahőmérséklet mellett is korrekt a vasam hőfoka is. Proci szintén egyébként 35C fokos nálam, ill. az azért picit ingázik 35-40C fok között, komolyabb terhelés (pl. játék, v. videó renderelés) nélkül. GPU böngészés mellett 34-35C, gondolom videózásnál picit több (még nem lestem meg), játék közben, pl. Witcher 3-nál ha jól rémlik volt közel 90C fokos is, de szerintem az is teljesen normális 1 leterhelt VGA esetében, Witcher 3 full grafikával, Full HD-ben, egy 4GB-os, OC-s kiadású GTX770-nek már izzasztó feladat tud lenni, de ugyanakkor elég szépen viszi ilyen felbontás mellett a W3-at is. 😀
Jah, közben már ő is írt vissza. Láttam, de köszi. A 49 C fok is sok szerintem egy kicsit az alaplapnak terhelés nélkül egyébként, de biztosan függhet az is magától az alaplap minőségétől, meg pl. a táp minőségétől + az egész ház szellőzésének a minőségétől. 😀
Bolti92:
Jól befűthettetek otthon, vagy komoly gondok lehetnek a vasad szellőzésével... 😂 De komolyan, 61 C fokon indul alapból az alaplapod, az szinte kizárt, hacsak nem jóval az átlag feletti szobahőmérséklettel rendelkeztek...
A VGA OK, hogy melegszik nálad -Nekem a laptopban közel 100 C fokra is felmegy a VGA (pont nem a legjobb típus melegedés szempontjából + ugye a laptopok szellőzése sem a legjobb alapból az asztali vasakhoz képest), mióta megvan, de sosem volt gondom vele. Igaz, legtöbbet az asztali PC-m használom játékra.-, 80-85 C fok még nem igazán sok VGA esetében, pláne, ha pl. közben nem a Super Mario-t játszod, hanem pl. a Witcher 3-at vele.
Az alaplapod viszont egyértelműen nagyon melegszik (alapból nagy a hőfoka), nagyobb állandó terhelés (pl. játék futtatása) nélkül nem szabadna 61 C-nak lennie.... Szerintem kapcsold ki teljesen, áramtalanítsad, majd kapd le az oldal lapját/borítását a házának és portalanítsad... DE pl. NE ronggyal próbáld, mert beleakadhat az alkatrészekbe... Vidd be szervízbe, ha nagyon nem értenél hozzá, nehogy több kárt okozz a takarításával, mint hasznot. Egyébként nam bonyolult dolog a takarítása, csak türelmesen kell csinálni, odafigyelve.
boti192: A kártyát is kitakarítottad? Nem mintha tönkrevágná a 80 fok, bírnak ezek ennyit is (nekem is ilyenem van csak Sapphire) bár az nem ment soha 65 fok fölé. Ha kipucoltad azt is, esetleg a venti szabályozást nézném meg vagy állítanám be, ha az sem segít, lehet egy újrapasztázás segíthet rajta. Amúgy próbáltad terhelni a gépet takarítás után? Fenn áll még a kikapcsolásos probléma?
Tudom ,hogy nem ide tartozik. De valaki nem tudja ,hogy ha a monitor felbontásánál nagyobb felbontást állítok be az Nvidia Driver-ben az károsíthatja a monitort? A választ előre is köszönöm! 😀
boti192: Bekukkantottál már a gépházba? A kártya hőfoka még hagyján de 80 fokos alaplap... Nagy a gyanúm, hogy alapos portalanítás kell a kártyán, proci hűtőn, alaplapon... mindenen.
Sziasztok egy olyan gondom lenne hogy az utóbbi 2 napba huzamosabb ideig játszottam akkor a játlk közbe le kapcsol a gép megnéztem a videokártya hő foka játék közbe fel megy 80-85 fokra is az alaplap az 61 fokos és a 80 fok az sok játék közbe vagy mi lehet a gond ?
a gépem adatai
Gigabyte R9 270 2GB Ddr5 OC
Amd fx 6300 Six Core Processor 3,50GHZ
Asus M5 A97 Evo R2.0
corsair cx430
Piero: A GTAV és a Fallout 4 alig használja a processzort. Előbbi ráadásul csak 4 magot, úgyhogy a proci fele be sincs kapcsolva. (Amúgy igazad van az alaplappal kapcsolatban...)
Thespartan: a processzor kihasználtság milyen a játékokban? Én arra tippelnék hogy felforr a VRM a lapon. Én valami komolyabb deszkát tettem volna FX8xxx alá.
Sziasztok!
Már akkor is tapasztaltam ezt időközönként,amikor gtx 660-am volt,de átváltottam gtx 770-re és hát fennáll az a probléma,hogy az fps-em eléggé ingadozik.A gépem teljesen le van írva miket tartalmaz és nemtudok dőlőre jutni mi lehet a baj,csak azt tudnám feltételezni,hogy az 500w-os chieftec kevés a gépembe...
na most konkretizálva a GTA 5-nél és a Fallot 4-nél csinálja leginkább azt,hogy vagy a felére leesik az fps és úgy megy aztán valamikor talán visszaugrik vagy pedig akár lemegy 2-3fps-re is.Van olyan is,hogy kikapcsol a gép csak úgy,szóval mi lehet a probléma?
Na ezt most a gépről írom. Kihúztam minden táp kábelt, csak az alaplapon hagytam rajta, és hirtelen fény gyúlt a gépházban... elkezdtek világítani a ledek. Rádugtam most megint mindent, és most meg működik...Ki érti ezt...
Pedig elméletileg elégnek kellene lennie a tápnak..idáig sem volt vele semmi gond. Egy valamivel kisebb fogyasztású gépben teszteltem. Eszembe jutott, hogy egy hete kiirta a gép, hogy valamelyik usb túlfeszültséget erzékelt miután áramszünet volt, de akkor nem foglalkoztam vele. Esetleg bekapcsolt a túlfeszültség védelem és attól nem kapcsol be? Bár logikátlan lenne egy hét elteltével.
Lehet alaplap is,nézd meg van e benne feketedés,ill pupos kondi....lehet táp is,attol függ milyen gépben tesztelted,mert a tied "szereti" az áramot,mig ha csak egy netezös gépbe próbáltad,annak elég volt...a te géped már többet huz,amit nem bir már el a táp.
Sziasztok. Az lenne a gondom, hogy nem kapcsol be a gép. Kb. Fél évig hibátlanul ment, most hirtelen leállt netezés közben. El sem indul most már. Belenéztem a gépbe, nem világitott semmi, se vga se alaplap, csak halványan pislákoltak. Viszont eléggé égett szag volt, nem tudom honnan jött. A tápot kiprobáltam egy másik gépben, működött. Esetleg az alaplap mehetett tönkre? Magától?
Nálam volt már rá példa hogy egy takartás megoldotta, de ez kb 100 az 1hez esély szerintem, szóval amig nem tudod máshol letesztelni, addig nem is tudod meg honnan indulj a problémamegoldással...
aha, annyi, hogy most max kábel van kéznél, de nem hiszem, hogy ez okozná
amúgy a post is késik, úgyhogy valszeg videókártya lesz, az segít ha kiszedem áttörölgetem?
istvantoth92: Én inkább a procira tippelnék mint ludas. És az a gtx750ti sem megy teljes kapacitással azzal a procival. Sajnos minimum (tényleg a minimum) egy Athlon II X4 740 az, ami kellene neked, ha ennél a konfignál maradnál, és a syindicate-el vagy ops3-al szeretnél játszani.
sziasztok a segítségeteket szeretném kérni amd a4 6300 apu 2x3.7ghz 8gb kingston hyper fury ram gigabyte geforce gtx 750 ti videókártya direkt játékra vettem gép ujra dobva minden driver klappol de valamiért mégis élvezhetetlen szaggatnak a játékok pl assassin creed syndicate black ops3 sajnos olyan lassunak is találom a gépet szerintetek mi baj lehet???kérlek segitcsetek😃
TrentonG: Szerintem a nagyobb gond a ház szellőzése. Pasztát meg lehet kapni bármelyik számtech boltban pár száz, vagy pár ezer forintárt, attól függ, melyiket veszed.
TrentonG: Szóval. A ház hűtéséből az alap, hogy elől és lent legyen egy venti, meg hátul és fent még egy. Ez utóbbi viszi ki a meleget. Az oldallapi ventilátor annyit segít, hogy kintről hideg levegőt fúj a processzorra, de azt is el kellene vitetni egy fenti, vagy hátulsó ventilátorral.
A pasztázás nem egy rakétatudomány. Leveszed a processzorról a ventilátort; letörlöd a régi pasztát egy kendővel a prociról, meg a hűtőről, ezután teszel egy borsónyit a pasztából a processzor közepére (vagy x-et rajzolsz, vagy Z-t, vagy bármely módszer jó) és visszarakod a processzorhűtőt.
csuz-li:
Pasztázáshoz nem értek, van venti a HDD-k előtt, és van a plexi oldalán is, a procin is van, meg a kártyán is. Szóval úgy van, hogy a gép a szoba sarkában van, szorosan rá 1 asztal. És alig tud szellőzni, szerinted átpakoljam valahova máshova?
El követtem egy ostoba hibát!
Délutáni műszakból értem haza, vettem új pasztát mondom újra pasztázom a procit mert elég gagyi paszta volt rajta.
És elég fáradt voltam a lényeg h valahogy fordítva tettem be a prcit és elhajlott náhány láb/tű
de aztán sikerült vissza tenni és illeszkedett rendesen.
Fut normálisan a gép minden ***a játék alatt is ugyan olyan jó.
Az lenne a kérdésem h később fog lassulást okozni vagy ilyesmi??
Utána már nem akartam kivenni a procit a helyéről mondom lesz ami lesz.Szal megse néztem h egyeneseke a lábak. (Amúgy a szélén görbültek el)
De gondolom vissza hajlottak mert rendesen illeszkedett.
Csak kicsit ideges vagyok nehogy baj legyen vele.
köszi a válaszokat előre is.
De megtanultam fáradtan nem szerelek gépet.
van egy Maxtor 6Y080L0 80Gb os ami ata-s és egy Hitachi np-nc110 250Gb amit egy netbookbol szedtem ki és sata II-es
nos a lényeg h a 80as winyónak 20% a kondiciója a teljesitménye 80% os...mig a 250é mind2 100% os..régebben voltak problémák a 80assal...meg néhány helyen szektorhibás is..szerintetek maradjon fő meghajtónak a 80as vagy megéri a 250-es winyót helyette használni? 😀 😀
Kép:
Egyenlőre jónak tűnik srácok, amd utilittyel letöröltem a drivereket, és jelenleg realtek driver telepítése után ígéretesnek tűnik.
a Ház sharkoon vaya
Alaplap Asus M5 A97 Evo R2.0
Táp :Corsair cx430
Jól befűthettetek otthon, vagy komoly gondok lehetnek a vasad szellőzésével... 😂 De komolyan, 61 C fokon indul alapból az alaplapod, az szinte kizárt, hacsak nem jóval az átlag feletti szobahőmérséklettel rendelkeztek...
A VGA OK, hogy melegszik nálad -Nekem a laptopban közel 100 C fokra is felmegy a VGA (pont nem a legjobb típus melegedés szempontjából + ugye a laptopok szellőzése sem a legjobb alapból az asztali vasakhoz képest), mióta megvan, de sosem volt gondom vele. Igaz, legtöbbet az asztali PC-m használom játékra.-, 80-85 C fok még nem igazán sok VGA esetében, pláne, ha pl. közben nem a Super Mario-t játszod, hanem pl. a Witcher 3-at vele.
Az alaplapod viszont egyértelműen nagyon melegszik (alapból nagy a hőfoka), nagyobb állandó terhelés (pl. játék futtatása) nélkül nem szabadna 61 C-nak lennie.... Szerintem kapcsold ki teljesen, áramtalanítsad, majd kapd le az oldal lapját/borítását a házának és portalanítsad... DE pl. NE ronggyal próbáld, mert beleakadhat az alkatrészekbe... Vidd be szervízbe, ha nagyon nem értenél hozzá, nehogy több kárt okozz a takarításával, mint hasznot. Egyébként nam bonyolult dolog a takarítása, csak türelmesen kell csinálni, odafigyelve.
Szerk: Az alaplapi hőfok azért már barátságosabb.
a gépem adatai
Gigabyte R9 270 2GB Ddr5 OC
Amd fx 6300 Six Core Processor 3,50GHZ
Asus M5 A97 Evo R2.0
corsair cx430
Már akkor is tapasztaltam ezt időközönként,amikor gtx 660-am volt,de átváltottam gtx 770-re és hát fennáll az a probléma,hogy az fps-em eléggé ingadozik.A gépem teljesen le van írva miket tartalmaz és nemtudok dőlőre jutni mi lehet a baj,csak azt tudnám feltételezni,hogy az 500w-os chieftec kevés a gépembe...
na most konkretizálva a GTA 5-nél és a Fallot 4-nél csinálja leginkább azt,hogy vagy a felére leesik az fps és úgy megy aztán valamikor talán visszaugrik vagy pedig akár lemegy 2-3fps-re is.Van olyan is,hogy kikapcsol a gép csak úgy,szóval mi lehet a probléma?
de így egyik napról a másikra, ezt nem hiszem el 😞
amúgy a post is késik, úgyhogy valszeg videókártya lesz, az segít ha kiszedem áttörölgetem?
mi lehet a hiba?
előre is köszi
A pasztázás nem egy rakétatudomány. Leveszed a processzorról a ventilátort; letörlöd a régi pasztát egy kendővel a prociról, meg a hűtőről, ezután teszel egy borsónyit a pasztából a processzor közepére (vagy x-et rajzolsz, vagy Z-t, vagy bármely módszer jó) és visszarakod a processzorhűtőt.
Pasztázáshoz nem értek, van venti a HDD-k előtt, és van a plexi oldalán is, a procin is van, meg a kártyán is. Szóval úgy van, hogy a gép a szoba sarkában van, szorosan rá 1 asztal. És alig tud szellőzni, szerinted átpakoljam valahova máshova?