Azért raktam vissza,hogy a lehető legmelegebbet érje el.Van a hátulján egy pici venti,8cm lehet talán.Turbo evo programot használtam a tuningra,auto tuning módban,de a feszültség alapon van,sztem csak a szorzót és a frekvenciát emelte.
Túl van,3877mhz és nem gyári a hűtő,egy AC freezer 7 pro van rajta.Mi az,h cpu temp 67fok,de AMD FX6100 package temp 51.2fok?Alaplap 32 fok.Mik számítanak magas hőmérsékletnek cpu,alaplapnál?
40 fok felett 95%. 😆 A GTX480-am rendszeresen dolgozott 100 fok felett. 80 fokig nem is engedtem neki, hogy 50% fölé menjen a venti. 😂 A 61 bőven jónak számít, nyugodtan visszavehetsz a ventiből, mert gondolom nem túl halk.
Ilyen a kártya,nem kéne túlmelegednie,bár ki tudja.Mi a normális működési hőmérséklet?61-ig már láttam felmenni,de most úgy van beállítva,hogy 40 fok felett már 95%-on mennek a ventijei.
Akkor legalább 1 darabig még nem kellenek a kék pirulák.
Komolyra fordítva, az érdekes dolog. Na, de továbbra is azt mondom, hogy az eredményekből többet megtudunk. 😀
Késő volt már, a "nem" lemarad. 😆 A lényeg, hogy AC. Jó márka. A nekem a VGA hűtőm AC. Pasztának Coollaboratory Liquid Ultra-t használok. Szerintem messze a legjobb a piacon, csak itthon nem könnyű beszerezni.
"Hát nem tudom én nem azt a cooler Mastereset használtam"
"ha jól emlékszem a nevére valami Artic m2 vagy x2"
Ezt használtam😀
Én magam írtam hogy Artic 😀!
Egyébként megkerestem és igen Artic Cooling MX-2 tőt használok jelenleg😀
és egész jó hőfokot produkál 23-26 fok alapaon terheléskor 45-50 fok
de játékokban 39-45 fokban megáll😀
10-15 perc ám az egész. 😀 Prime95 In-place large FFTs teszt, közben meg AIDA-val figyeled a hőmérsékletet, meg leáll-e a gép, és ha igen, hány foknál. Aztán ha kitaláltuk, hogy mi a gond, akár órákat is játszhat a barátnőd leállás nélkül.
😜
Csak szólok hogy a Cooler Master is forgalmaz hűtő pasztát😀
ha tölűk veszel hütöt szoktak is csomagoglni mellé általában😀 nekem legalább is van egy bontatlan😀
Viszont az artic ban lehet igazad van hogy Mx2 es nekem az rémlik😀 majd holnap pontositok😀!
Hát nem tudom én nem azt a cooler Mastereset használtam egy gépszaki haveromtól kaptam vagy 10 kis tubusost ajándékba kapta egy cégtől😀 ha jól emlékszem a nevére valami Artic m2 vagy x2 nem emlékszem a pontos nevére de holnap megmondom pontosra😀 de ha tévedek azért ne kövezetek meg😀!
Meg én annak idején így tanultam ezt mutaták és azt mondták se sok se kevés
Én folyékony fém pasztát használok (CPU-n és GPU-n is), ebből bőven elég volt 1 nagyobb (főtt)rizsszemnyi. Viszont a hagyományosból azért jóval több kell.
akkor ott gondok lehetnek! nálam bőven elegendő volt félrizs szemnyi papir zsepivel szépen szét oszlattam!
Igazából nem rossz, elegendőnek kell lennie ehhez a procihoz. Átszereléskor újrapasztáztad? Ha nem, az is lehet gond, ha igen, akkor lehet, hogy esetleg túl sok pasztát használtál (gyakori probléma).
Mondjuk ez:Corsair Carbide Series 300R CC-9011017-WW Windowed Gaming Case - Black by Corsair http://www.amazon.co.uk/dp/B008B6ONXA/ref=cm_sw_r_udp_awd_dQuAsb05J54TF
A Z11 árkategóriájából Corsair Carbide 300R, Tt Level 10 GTS (ha az tetszik jobban, akkor a Snow Edition), CM HAF 912 Plus. A Commander környékéről pedig Corsair Carbide 200R. Annak mondjuk elég snassz a külseje, de amúgy nagyon jó kis ház, messze a legtöbbet tudja ebben az árkategóriában.
Semmi baj vele, én a Corsair és Tt házakat preferálom, szóval nekem tetszik. A Zalman házak viszont elég szűkösnek tűnnek, ahogy a Giga is. Én a Tt-t ajánlom ezek közül, de ez némileg szubjektív vélemény. 😀
Házra vissztérve mi a baj,azzal amit linkeltem?Továbbá Zalman z9-ről mi a vélemény?a z11 nagyon alienes nekem,nem szeretnék olyat.Esetleg Gigabyte GZ G2 plus?
Slevin: A tápcsere óta csinálja, vagy már előtte is csinálta? Ha már előtte is, akkor lehet hűtés probléma, és az azt is magyarázná, hogy miért nem indul be 1 ilyen leállás után. Ha azóta, akkor egyértelműen táp. Ha ráeresztesz egy Prime95 large FFTs tesztet a procira, gyorsan kiderül, hogy a hűtéssel van-e a probléma. Közben természetesen figyeld AIDA-val vagy egyéb hőmérséklet-monitorozó progival a proci hőmérsékletét, és nézd meg, hogy hány foknál kapcsol ki, ha kikapcsol.
Mindenkép menj el egy szervízbe az a baj igy láthatatlanban nem lehet ilyen problémára igazából választ adni%
leírásodból olyan mint ha pont a tápal lenne gond de az alaplap is gyanús!
memória hiba az úgye kizárva mert kékhalált kéne kapnod!
A tápot kb. 2 hete vettem,kábelek szorosak és a többi alkatrész sincs még 1 éves.újrapasztáztam,az sem segített.Csak játék közben áll meg,néha 1 óra után,néha több.A megállás is furcsa számomra,mert nem indul el utána az első próbálkozásra.Bekapcsol,de nem bootol,ilyenkor csak a gomb hosszantartó nyomására áll meg és utána tudom rendesen bekapcsolni.Remélem érthetően írtam😀
Szerk: Látom a hűtőd nem gyári. 😀
Ilyen a kártya,nem kéne túlmelegednie,bár ki tudja.Mi a normális működési hőmérséklet?61-ig már láttam felmenni,de most úgy van beállítva,hogy 40 fok felett már 95%-on mennek a ventijei.
Komolyra fordítva, az érdekes dolog. Na, de továbbra is azt mondom, hogy az eredményekből többet megtudunk. 😀
"Hát nem tudom én nem azt a cooler Mastereset használtam"
"ha jól emlékszem a nevére valami Artic m2 vagy x2"
Ezt használtam😀
Én magam írtam hogy Artic 😀!
Egyébként megkerestem és igen Artic Cooling MX-2 tőt használok jelenleg😀
de játékokban 39-45 fokban megáll😀
😜
ha tölűk veszel hütöt szoktak is csomagoglni mellé általában😀 nekem legalább is van egy bontatlan😀
Viszont az artic ban lehet igazad van hogy Mx2 es nekem az rémlik😀 majd holnap pontositok😀!
Meg én annak idején így tanultam ezt mutaták és azt mondták se sok se kevés
Köszi.
leírásodból olyan mint ha pont a tápal lenne gond de az alaplap is gyanús!
memória hiba az úgye kizárva mert kékhalált kéne kapnod!
lehet ram hiba, proci hiba, alaplap hiba, laza kábel!