Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
mathejocy avatar
Ha már Sapphire,akkor már a Trixx-el húznám.
0
0
0
0
cseszka avatar
Catalyst-ban vagy pl MSI Afterbuner progival.
0
0
0
0
Kozi17 avatar
Sapphire HD6670 1GB GDDR5 PCI-e csak az AMD OverDrive-al tudom tuningolni?
0
0
0
0
mathejocy avatar
Tuning kedvelők figyelmébe ajánlom a Country Cup 2014-et.Mivel a hazai tuning csapatok egyesültek, és megalakult a Team Hungary ,ezért bárki szabadon csatlakozhat a csapathoz.Minden pontot szívesen fogad a közösség. [LINK] A verseny kiírása itt található. [LINK]
Köszönöm ! /Johni5/

Ha van kedve valakinek,és ideje,akkor kérem csatoljatok képeket ehhez az oldalhoz. [LINK]
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Kis lépésekben érdemes haladni. Általában 10 MHz-eket szoktak húzni egy lépésben. De általánosságban elmondható, hogy 10% Oc-ra jó esélyed van fesz emelés nélkül.
0
0
0
0
cseszka avatar
Ameddig stabil marad,vagy nemmelegszik tul.
0
0
0
0
horvathhh avatar
Sziasztok! MSI Afterburnerban meddig érdemes húzni a 6870-es kártyámat feszültség emelés nélkül ?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
ATX alaplap rögzítési méreteit valaki tudja? Egyedi házhoz kéne. Köszönöm.
0
0
0
0
no avatar
Üdv,néztem [LINK] ezt a guide-ot 4770K tuninghoz,2 dolog:1 mivel nem értek hozzá,nekem az jött le hogy elég beállítani a CPU voltage-ot fixen,a szorzót,illetve a RAMoknál kiválasztani egy XMP profilt,a többi feszültséget pedig lehet hagyni alapon(auto-n),nem kell őket piszkálni.Ez igaz vagy van amit még át kéne állítgatni?Másik a mode-oknál az adaptive a legszimpatikusabb,mert csak terhelés alatt növeli a feszt és az órajelet,idle-ben minden marad alapon,viszont azt mondta a fickó a videóban hogy az a hátránya hogyha olyan teszteket futtatok mint az Aida vagy a Prime 95 akkor hajlamos jóval nagyobb feszt adni a procinak mint ami meg lett adva,mert ezek a programok fölülírják a megadott beállításokat,viszont "real world" applikációk alatt ez nem fordul elő.Az a gond hogy így nehézkes tesztelni a dolgot,lehet hogy úgy kéne hogy manualon letesztelem hogy stabil-e a dolog és utána átteszem adaptive-ra?Vagy használjam inkább az offsetet?Csak azt meg nehéz belőni mert az nem fixen írja a feszültséget.Illetve másik kérdés még hogy még mindig érvényes Inteleknél ez az 1.5V-os RAM szabály?Tudtommal az Intelek IMCje nem szereti afölött,nekem egy régebben vásárolt Kingtson HyperX RAM-om van,2000 Mhz-s DDR 3 és 1.65V-on mennek,ha jól emlékszem volt valami szabály hogy valamelyik feszültség és a RAM feszültség között nem lehet nagyobb a különbség nem tudom én mennyinél,ez a szabály még él vagy a Haswellnél már nem?
0
0
0
0
RIbeni avatar
Lehet az AMD-sek megköveznek, de ha FX-9000 vagy i5 (alaplap cserével) között vacilálsz inkább az i-öt válaszd, az kevesebbet eszik a 6350-nél is, így nem kell táp sem. Az 1866 Mhz-es ram tuning nélkül 1600 Mhz-en fog működni, azzal nem lesz gond...

Én FX-8150-et cseréltem 3570K-ra és nem bántam meg. Esetenként sokkal gyorsabb volt az i5. Bár tudom FX-9000, de sokat zabál és nem tud annyival többet...

ui: a 700W elég kell hogy legyen az FX 9000 hez is.
0
0
0
0
higi08 avatar
sziasztok... a tanácsotokra van szükségem...jelenlegi konfigomat szeretném "tuningolni",és nem jutok dűlőre hogy az fx 6350-et cseréljem le fx 9000-es sorozat valamelyik tagjára(no de akkor tápcsere is játszik),vagy platformot váltsak socket 1150-re asus z97+i5 46.. ramom maradhatna az új lapban is(1866mhz)?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Akkor meg az lehetett bepipálva, hogy csak újraindítás után lépjenek életbe a beállítások.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Fel húztam és rá mentem az aply-ra de nem történt semmi.Újra inditottam a gépet és most már megy,bocsi a zavarásért!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
szerintem csak felhúztad a csúszkát és nem fogadtattad el. Szóval nem realtime követi a csúszkát a kártya órajele. De ezek csak feltételezések mert azt a progit még nem is láttam soha de afterburben így van és valszeg ott is mert a real time követés az elég szar lenne. Jobb így, hogy el kell fogadtatni.
0
0
0
0
no avatar
Ne hogy meg süssed a vga-t 😃 csak óvatosan a fesz emeléssel 😀
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Hali.Ma kiváncsiságból húzni akartam picit a videókártyát az Asus gpu tweak progival...Metró alatt nincsen CPU limitem mert a CPU kb 60-80%on megy.De hiába állitok a gpu órajelén meg a memory clock.on akkor is csak 874Mhz-vel működik bármeddig húzom.Az áramon is kell állitani vagy ilyesmi?Mert ahoz nem nyúltam meg őszintén mint kezdő félek is hozzá nyúlni 😀
0
0
0
0
cseszka avatar
Minimum Phenom II X4,vagy ha lehet,akkor egy AM3+ lap meg egy FX6300.
0
0
0
0
Crowe avatar
tudom, de az a gondom, hogy nem tudom hogy milyet vegyek, mert alaplapomba csak am3 jó am3+ nem és inkább új alaplap is kellene vagy egy használt phenom x4?
0
0
0
0
Crowe avatar
Tudom de mi legyen helyette?
0
0
0
0
cseszka avatar
Proci már elég gyenge...
0
0
0
0
Crowe avatar
Sziasztok!

Az az egy kérdésem lenne hogy ezekről mi a véleményetek:
-1TB Seagate 3.5" 7200rpm 64MB SATAIII winchester (ST1000DM003)
-FSP 500W HEXA+ 500 tápegység
-Sapphire Radeon R7 260X 2GB GDDR5 PCIExpress /11222-06-20G/ videókártya
-AMD Athlon x2 250 processzor
-Kingmax 1333 MHz DDR3 4gb ram
-ASUS M4A78LT-M LE alaplap

Köszi Crowe
0
0
0
0
jumbo avatar
Van Helsing 25

Az hogy a ramod mennyi MHz fut a WOT-nak szinte teljesen mindegy.Nem attól lesz élvezhetőbb a játék,grafika!!!!

1 lehetőség. A következő a helyzet.Hiába van neked elviekben 2400MHz- ramod,ha az alaplapod "csak" 2100MHz-ig tud kezelni OC val.A procid meg 1866MHz-t.
[LINK]
2.lehetőség.Engem is kidobál néha asztalra./Volt úgy hogy teljesen kidobott...de ez a vga miatt volt.Túlmelegedett./

Ha a ramok nem birják a játékot,összeomlik a rendszer,és kék halál a következménye.Nem kidobál.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
volt ra penz es jo ha nagy az hogy a WOT nemtom me nembirja erdekes mert minden mas jatek tokeletesen megy ha maxon van aze kerdeztem hogy ha huzom akkor az is birja vagy nem

kicsit zavaro hogy ha WOT al akarok jatszani visszakel venni 1866 ba
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
mi a pöcsnek neked 2400MHz? nem BF4 fullon.. csak egy WOT..
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
sziasztok

a kerdesem az hogy hogy tudnam a ramomat max mhz en hasznalni hogy a WOT ne lepkedjek ki allandoan ha 2400mhz en van akkor kilep allandoan jatek kozben ha visszaveszem 1866mhz be akkor mar nem

hogy huzzam a cpu ut hogy mehesen max mhz zen

fx 8350 es cpu a lap asrock 970 extreme3 a ram 1x4gb 2400mhz
0
0
0
0
horvathhh avatar
Köszönöm a válaszodat!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
akkor 2400-on megy. 2700 vlaszeg csak 1 max 2 magot használó alkalmazásnál jöhet össze. De inkább 1.
Max Turbo Frequency refers to the maximum single-core processor frequency that can be achieved with Intel® Turbo Boost Technology. See www.intel.com/technology/turboboost/ for more information.
0
0
0
0
horvathhh avatar
Vagyis ezt írja Intel(R) Core(TM) i5-4210U CPU @ 1.70GHz, 2394MHz
0
0
0
0
horvathhh avatar
AIDA-ban néztem 1,7GHz-en fut!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
2.7-ig felmegy ha kell. Hűtésnek bírnia kell azt is. Nézd meg pl egy prime95ben menyin megy. Vlaszeg nem 1.7 ghzen fog menni.
0
0
0
0
horvathhh avatar
Sziasztok! Vettem egy Notebookot amiben olyan az i5-nek a tulajdonsága, hogy 1.7GHz with Turbo Boost up to 2.7GHz. Ez mit takar? Csak a BIOS-ban tudom az órajelet állítani? És a hűtés bírná vagy kellene már hozzá notebook hűtő?
Előre is köszönöm a válaszokat!
0
0
0
0
feri917 avatar
Megtaláltam, köszi 😀
0
0
0
0
cseszka avatar
Igy kell h kinézzen a biosod.
https://www.3dnews.ru/assets/external/illustrations/2010/02/26/asus/bios.jpg
És itt tudod álligatni az órajelet.
https://i30.photobucket.com/albums/c330/Daveburt/Asus%20785Evo/DSCN0326.jpg
0
0
0
0
feri917 avatar
Athlon gépnél. Az FX processzoros gépem UEFI BIOS-os, így ott könnyebb sokkal a tuning, mint az Athlon-nál. Ott csak 2 programom van ami járt a laphoz és lehet vele húzni. Ez az Overdrive és a TurboV EVO.
0
0
0
0
cseszka avatar
Hogy hogy nincs benne?Benne kell h legyen.Meik gépnél huztad a procit?
0
0
0
0
feri917 avatar
Sziasztok.

Ma nekiestem a processzorom tuningolásának. Mivel a BIOS-ba nincs benne az az opció amivel az órajeleket tudom állítani, ezért az AMD Overdrive nevű programmal húztam, amit az alaplapomhoz adtak még anno. Alap feszültség mellett ( 1.325 Volt ), amit sajnos nem lehet emelni, 3.2 Ghz lett a végeredmény. Ez 10%-os túlhajtás, ami a max szinte ennél sajnos.

https://kepfeltoltes.hu/140902/oc_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
cseszka avatar
Turbo core tehnologia.Vagy valami ilyesmi a neve,intelnél is van,de nem valami sokat ér.Ha felmegy a cpu terhelése emel pár száz mhz-t az órajelenn,de nem lesz igazánn gyorsabb.Nálam kivan kapcsolva a TC,procit felhuztam 4000Mhz-re (+900Mhz) a cool'n'quiet bevan kapcsolva,igy ha üresben megy a gép leveszi az órajelet 1400Mhz-re.
0
0
0
0
ogre077 avatar
Siekerült minden köszi 😀 de egyent nem értek, a phennomnal mindik 3.5Ghz volt, itt a fx 6300 a cool quiet ki van kapcsolva, és mert van az hogy 3.5Ghz ról felugrik 3.8-ra ez normális?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Szerintem is bios frissítés kéne neki. Phenomod volt/van szal dobd bele frissítsd fel aztán dobd fele az FX 6300-at.
0
0
0
0
cseszka avatar
Ez közvetlen a proci beszerelés utánn történt?Ha igen,elöször próbálj meg egy bios resetet,vagy nézd meg másik procival,amivel még müködött,h mien fajta bios van rajta,mert lehet frissiteni kell.
0
0
0
0
ogre077 avatar
Hali mind! Pls help. Van egy új fx 6300 beraktam és beindul a gép megy a táp és a vga meg a procinak a hűtóje, olyan mist ha menne a gép de nincs kép, megnéztem egy szomszédnál ugyan ezt csinájla , mi lehet a hiba? aszt tudom hogy nem a vga hiba. Thx elöre a választ.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok lenne egy olyan kérdésem,hogy ez a tipusú ram Modul neve Kingmax FLFF65F-C8KF9 alapon 1333mhz megy egy A45300 as procival annak az fsb-t felhúztam 110mhz re így kaptam 1444mhz a ramtól de szerintetek 1600-at elbírja fesz emelés nélkül?
0
0
0
0
cseszka avatar
BenjaminHun:Igen,alapbol két venti van a proci hütöhöz.
SCoreblack:Nem,ujan fémes szine van,vagyis nincs rajta festés.Teszteltem már,és nem befolyásol semmitse a festés,megvan igyis a hütési hatásfoka.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
hyperx a "k" verziokat mind lehet! mivel szorzozár mentesek.

SCoreblack akkor gondolom igen 😀
0
0
0
0
SCoreblack avatar
"cseszka"
Jó lett meg minden,nem értek hozzá,de felvittél plusz egy réteget a processzor hűtődre, ez nem fogja befolyásolni a hűtési teljesítményt?

"BenjaminHun"
[url]https://www.google.hu/search?q=Thermaltake+Contac+39+cooler&num=100&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=nhT1U4mRD4fuyQOB-oCAAw&ved=0CAgQ_AUoAQ[/url]
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
HyperxPlus utána olvastam, hogy csak pár mhz-t tudsz nyerni sokat nem lehet mert instabil lesz.
0
0
0
0
no avatar
(i5 4590) hogy lehet húzni? 😃 Nem a K verziós hanem a sima.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Szép lett Cseszka am proci hűtőhöz alapból kétventi van?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció