Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Cooley avatar
Osynho: Sajnos FM2-ből csak szarabb procival lenne benne a keretben. Ésa csávó úgyis nagyon ritkán vesz gépet, szóval a bővíthetőség számára nem szempont.

Keksz03: Akkor csak annyit árulj el, hogy az asrock-ra miért csak Európában adnak 2-3 év garit, míg az USA-ban meg Ázsiában csak 1-et? Míg az ASUS/Giga/MSI világszerte minden termékükre 3évet ad?
0
0
0
0
no avatar
Ja teleg,BOCSANAT
1400*900 felbontas
0
0
0
0
Devis avatar
felbontás? részletesség? értelmetlen kérdésre nem lehet értelmesen válaszolni.
0
0
0
0
no avatar
Szoval akkor meg a Crysis 3-at is birni fognam"jatszani
A10-5800K-val???
0
0
0
0
Devis avatar
Megjegyezném hogy ez eXtreme 3-as lap, szóval nem felső kat. Egyébként igen, ventin kivűl megvagyok vele eddig elégedve
0
0
0
0
Osynho avatar
Devis:
Végül is a venti vezérlésen kívül akkor ez egy jó lap?
0
0
0
0
Devis avatar
na akkor beszállok én is a duma partyba.
Eddig világ életemben kerültem az Asrock-ot és a Gigát, de mit hozott a sors, Giga vga-m volt (6850), szerencsére azon gyorsan túladtam szal nem írok rá véleményt, max annyit h hűvös volt (bár mostani 5850-es MSI-m még hűvösebb). Lappal viszont szívás(?) lett mert Asrock lett. Első véleményem az volt, hogy tuti 2 nap után meghal, felrobban, elég stb. Össze cuccoltam a gépet, bekapcsoltam. Első szembe ütközés az volt, hogy minden venti maxon megy. Gondoltam (asus lap után) h perfomance-n megy az összes. Hát nem, igazából szó sincs iylesmiről. Asrocknál szintekre vannak bontva a ventik fokozatai. Cpu hűtés is rendkivűl idiótán van megcsinálva, hiszen be kell lőnöm egy hőfokot, hogy mennyi legyen a max amit elérhet a cpu. Addig a venti nem fog nagyobb fordulaton menni, majd ha az adott hőfokot kezdi elérni, akkor kezd jobban hűteni. Mondom jól van, eddig karó, ezzel is szenvedni fogok mint az 5850-es biosával (MSI pedig). Aztán jött a cpu magok feloldása l3-al együtt. Sikerült neki, nem szarta magát össze. Végül 3,5 ghz-ig fel lett húzva, 1,275-ös fesszel, ventik jól be vannak állítva, így a gépnek ha üresbe megy 0 a hangja. Így 31E-ért szereztem egy jó lapot (kinek mennyire jelent ez jót) és egy 4 magos cpu-t.
0
0
0
0
niteforce avatar
ezeket az ilyen 10-15 ezer forintos alaplapokra mondtam 😀
0
0
0
0
Keksz03 avatar
niteforce írta:
Szerintem sincs semmi baj az ASRock lapokkal. Volt már pár ilyen lapom nekem is, ma is hiba nélkül megy egy anyámék gépében. Ma nem tud egy olyan cég életben maradni egyszerűen, aminek a termékei nem ütik meg az elvárt színvonalat. És az ASRock sem tegnap kezdett el alaplapot gyártani. Az, meg hogy többet visznek vissza, annak is köszönhető, hogy sokkal többet vesznek. Egy átlag felhasználó nem úgy gondolkozik hogy na lássuk, ezen milyen kondenzátorok vannak, mennyire fogja támogatni a chipset a nitrogénes tuningot, hanem úgy hogy kezeli a procit, megy a gép, olcsó = ezt veszem meg. És az ASRock lapok erre készültek. Nem arra, hogy tuningrekordokat döntsenek velük, nem arra hogy 5 videokártyát hajtsanak. Átlag felhasználóknak vannak, akik csak egy egyszerű számítógépet szeretnének, átlagos használatra. Nekik teljesen megfelel.

Így igaz amit mondasz, sokkal több fogy belőlük, főként azért mert olcsón jót alapon ezt veszik az emberek, VISZONT azon állításodat h nem arra h tuning rekordokat döntögessenek vagy h több VGA-t hajtsanak nem helytálló ugyanis akad olyan kategóriában is nem egy ASRock lap ami ezekre a célokra tökéletes, de erről Nick Shih is tudna beszélni aki pl a mindenkori FM2-es tuning listán a 2. helyen áll eredményével amit egy FM2A85X Extreme6 lappal ért el de nem ez az egyetlen Top 10-es eredménye és többhöz is ASRock lapot használt! 😀

u.i.: Most gariztatunk pl egy Maximus V lapot, USB probléma, Reset gomb egyáltalán nem működik és a felső PCI-E néhány VGA-t nem hajlandó felismerni! Hangsúlyozom prémium kategóriás Asus lapról van szó ami meglehetősen drága...úgyh az Asus sem több semmivel a többi gyártóval szemben.
0
0
0
0
niteforce avatar
Osynho írta:
niteforce:
Ez az alsó-közép kategóriás lapokra igaz is. Nézd meg pl a feljebb linkelt Z77 OC Formula-t. 😀

azok meg minőségben, és szolgáltatásban is ott vannak mint a többiek.
0
0
0
0
Osynho avatar
niteforce:
Ez az alsó-közép kategóriás lapokra igaz is. Nézd meg pl a feljebb linkelt Z77 OC Formula-t. 😀
0
0
0
0
Lizard avatar
AZ Asrock lapokkal az ég világon semmi probléma manapság!
Régen valóban nem álltak a helyzet magaslatán,de az a múlt, azóta bizony számolni kell velük is a piacon, semmivel sem rosszabbak mint a konkurencia lapjai!
0
0
0
0
niteforce avatar
Szerintem sincs semmi baj az ASRock lapokkal. Volt már pár ilyen lapom nekem is, ma is hiba nélkül megy egy anyámék gépében. Ma nem tud egy olyan cég életben maradni egyszerűen, aminek a termékei nem ütik meg az elvárt színvonalat. És az ASRock sem tegnap kezdett el alaplapot gyártani. Az, meg hogy többet visznek vissza, annak is köszönhető, hogy sokkal többet vesznek. Egy átlag felhasználó nem úgy gondolkozik hogy na lássuk, ezen milyen kondenzátorok vannak, mennyire fogja támogatni a chipset a nitrogénes tuningot, hanem úgy hogy kezeli a procit, megy a gép, olcsó = ezt veszem meg. És az ASRock lapok erre készültek. Nem arra, hogy tuningrekordokat döntsenek velük, nem arra hogy 5 videokártyát hajtsanak. Átlag felhasználóknak vannak, akik csak egy egyszerű számítógépet szeretnének, átlagos használatra. Nekik teljesen megfelel.
0
0
0
0
Keksz03 avatar
GokuTM: semmi szükség a részvétedre, tapasztalatlan gyerek vagy még aki ráadásul elég tájékozatlan is!

Attól h idén már legálisan vásárolhatsz alkoholt meg cigarettát vagy h szeded a sok butaságot mert azt hiszed ha nagy és izmos vagy majd több leszel mások szemében attól ám még nem vagy felnőtt!

Értékeljük az álláspontod, elmondtad h szerinted az ASRock szar, igazából aki ért hozzá ezt természetesen cáfolja, úgyh azt tanácsolom h számítógépek helyett az érettségiddel foglalkozz inkább. 😀
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Hát azért került hozzám, mert elvileg az én dolgom lett volna megjavítani 😀 Csekkold a profilomon az infót, aztán világos lesz a kép. Nem az én lapom volt. A családban volt asus lap, egy P5ND2, de a saját magam vásárolt gépeimbe mindbe MSI-t tettem.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
apetit1989 írta:
Infóm, statisztikám nincs, viszont saját tapasztalat van: volt nálam egy asus lap, ami állandóan memória hibára csipogott be, többször volt beletéve vadonatúj ram, amit tönkre is tett. Látszólag a biosban minden smakkolt, később vettem észre, hogy valamilyen úton-módon felülírja minden bekapcsolásnál a beállításokat, és mindig alulfeszelte a ramokat. Új bios sem segített.
Nem emlékszem milyen alaplap volt az.

Ezt hivják úgy hogy k@rva nagy pekh. Nekem Asus deszkám van. Hmmmm olyan 3 éve? Nem tudom pontosan lehet hogy megvan az több is. Eddig anyi baj volt vele hogy 66 fokra felment a rosz hütés miatt. Amit orvosolt egy géphaz csere mos a 40 is alig éri el.

Igen nics semmiből tökéletes. Azon az áramköri lapon bármi meghibásodhat. Mert ugye elekroteknika. A világon nincs tökéletes gyártó. Az IBM szervergépek se birják 20 évekik ugyus elromlik ehyszer az egyik ram. Vagy eleve abbol a 1000000/1 selejt lesz valami okbol. És ugye pont hozzád került 1 rosz Asus deszka. :-\ Mondom Pekh.
0
0
0
0
Keksz03 avatar
GokuTM írta:
Osynho: Én nem vennék. Ugya eszemélyes tapasztalat, és a sok gariztatás.
Ezentúl sem fogom ajánlani. 😀

Keksz03: Nekem így tűnt, olvasva a hsz.-eidet.
Azt azért durvának tartom, hogy ha megrángatod a procidat, csak is ASRock. Nem kívánok Én rosszat, de nagyon rosszul süljön el 😀
Ez a szembenállás egy örök szembenállás lesz 😀

Csakis ASRock, nehogy azt hidd h egy sem tudja felvenni a versenyt egy Asus lappal mert akkor nagyon el vagy tévedve barátom! 😀
Nem egy Asrock lappal döntöttek rekordot...

Biztos lehetsz benne nem lesz problémám ha egyszer rászánom magam a vásárlásra! 😀

Az én kiszemeltem például Ő: [LINK]

[img]http://www.asrock.com/mb/photo/Z77%20OC%20Formula(m).jpg[/img]
0
0
0
0
Dani46 avatar
Mindenki vegyen azt amit akar😃
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Én nem tudom már hogy mi folyik itt.
Csak azt tudom hogy :
"Szabad országban szabad ember szabad akaratából azt mond és azt tesz, amit szabad" 😆
😂 😜
0
0
0
0
no avatar
Synda Rebirth írta:
ocsike123 írta:
Synda Rebirth írta:
apetit1989 írta:
Olyan nincs. Addig nem veszel gépet, míg nem jön össze a kellő pénz.

Ott a pont...azért megvenni a gyengébb minőséget mert 2k-el olcsóbb hülyeség.
Spórolni kell, nem gariztatni fél évente.😃

ocsike123: Az előre összerakott gép ? ... kerüld.😉
Igen az de miért kerüljem??

Cpu vga kivételével valószínű legalja hardverekből van összerakva.

AMD FX 6200 Boxed ///33k
MSI 970A-G46 /// 20k
MSI R7850 Twin Frozr 2GD5/OC 2GB ///53k
Kingston DDR3-RAM 8GB PC3-12800 HyperX Kit 2x4Gb /// 12k
Chieftec CTG-400-80P ///10k
BitFenix Merc Beta /// 10k

Össz: 138K

2x erősebb.
HDD DVD nincs benne használd a régit.😆

Keksz03: mi volt a probléma s1155 Giga lapokkal, P67 kezdetben gyengélkedett, bios frissítéssel már nem.😉

Köszi most el bizonytalanitorrál 😃 ösze rakom ezt a gépet online!
0
0
0
0
Keksz03 avatar
GokuTM írta:
Az Én véleményemet:
Egyrészt a személyes tapasztalat alakította ki.
Voltam tulaja, Gigának, MSI-nek, ASUS-nak, ASRock-nak.
Bajom csak az ASRock-al volt.
Másrészt a garanciáztatásnál is ASRock van az első helyen nálunk.

Nekem ez pont elég, hogy óvjam tőle magam, és mindenkit.
Én sem a márkát támadom. Pusztán ezen tapasztalataim alapján segít(enék)ek másoknak.

Keksz03: Ugye, ezen heves indulatok nem annak tudható be, hogy Te magad is ASRock tulajdonos vagy?😊

Heves indulatokról szó sincsen, ti idegeskedtek itt, én csak leírtam az álláspontom! 😀

Én úgy fogalmaznék h az én személyes tapasztalatom ami olyan 10 alaplap/év illetve a két szervizesünk tapasztalata akik 10-15 éve szerelnek számítógépet vezetett rá arra h Asrock alaplapot vegyek a gépembe és mit ad Isten ez is tökéletesen teljesít, csak úgy mint a másik több száz amit tavaly szereltünk el a különböző office és gamer konfigjainkba! 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
GokuTM:
Értem. Minden esetre a következő alaplapom valószínűleg Asrock lesz, azért is mert furdal a kíváncsiság. 😜

Viszont te kb azt mondtad, hogy max irodai gépbe és oda is csak fenntartásokkal való a márka. Ez azért elég erős kijelentés. 😀 Ráadásul nemrég pont te védted meg a Gigabyte-ot, mondván nem is rossz avga-k, csak pár ember kezdte híresztelni a negatív tapasztalatait. Ott ugyan ez a szitu, mint az Asrock-al. Az átlagosnál jóval több 6800-as Radeont vittek vissza hibák miatt. Statisztikailag releváns adatokról van szó, nem arról, hogy a szomszéd Vér Istvánnak lett hibás a kártyája. Ettől még maga a gyártó nem rossz! Az Asrock meg régen valóban a budget kategóriát képviselte, de ezt kinőtte mára. Hibás elektronikai cucc meg mindig lesz. Nekem pl meghalt egyszer egy Asus lapom a garancia lejárta után pár héttel. Ettől még nem óckodnék másik Asus lapot venni. 😀
0
0
0
0
no avatar
ocsike123 írta:
Synda Rebirth írta:
apetit1989 írta:

Cpu vga kivételével valószínű legalja hardverekből van összerakva.

AMD FX 6200 Boxed ///33k
MSI 970A-G46 /// 20k
MSI R7850 Twin Frozr 2GD5/OC 2GB ///53k
Kingston DDR3-RAM 8GB PC3-12800 HyperX Kit 2x4Gb /// 12k
Chieftec CTG-400-80P ///10k
BitFenix Merc Beta /// 10k

Össz: 138K

2x erősebb.
HDD DVD nincs benne használd a régit.😆

Keksz03: mi volt a probléma s1155 Giga lapokkal, P67 kezdetben gyengélkedett, bios frissítéssel már nem.😉
0
0
0
0
Keksz03 avatar
Osynho írta:
Keksz03:
Én is ilyesmiket hallottam hozzáértőktől, de itt felmerül az ellenkezője is, amit érdemes végigbeszélni, ezért is érdeklődtem, hogy mi alapján alakították ki a negatív véleményt. 😀

A negatív vélemény azért alakult ki mert az Asrock valóban gyengébb minőségben kínált olcsó lapokat, de ennek már jó ideje vége, az emberekben viszont ez maradt meg. A sok buta, olvasni nem képes ember pedig ezt híreszteli, hallja egy bugyuta haverjától és amikor szóba kerül még vitatja is! Ez pont olyan mint hogy az AMD CCC szar ezért vegyen mindenki NVIDIA-t...

Ezen nem lehet segíteni, a neten is rengeteg mindenről olvasni, hőzöngés h így szar a lap meg úgy hibás, de aztán mindig kiderül h ezeknek a 70% nem más mint hatalmas USER ERROR!

Az Asrock nagyon feltört, kihasználta azt h a Gigabyte szutyok lapokat gyártott LGA1155-re, MSI nem egy közkedvelt alaplap gyártó ráadásul a választék sem az igazi, Asus normális alaplapot elég drágán kínál, úgyh látták a rést ami nem más mint jó és megbízható alaplapok elfogadható áron mert ha elhagynak pár felesleges dolgot amikre valójában a felhasználók túlnyomó többségének nincs szüksége akkor olcsóbban gyárthatnak ugyanolyan minőségű alaplapokat, sőt azt is megkockáztatom h direkt adhatják olcsóbban mert ha jobban fogy akkor így is többet keresnek majd.
0
0
0
0
Osynho avatar
Keksz03:
Én is ilyesmiket hallottam hozzáértőktől, de itt felmerül az ellenkezője is, amit érdemes végigbeszélni, ezért is érdeklődtem, hogy mi alapján alakították ki a negatív véleményt. 😀
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Ezt csak alátámasztani tudom, és ez vonatkozik az Asus notebookokra, arányaiban abból érkezik a legtöbb ilyen-olyan hibás gép. De ez betudható annak is, hogy nálunk a megvett noteszok és gépalkatrészek legalább 1/3-a Asus.
0
0
0
0
Keksz03 avatar
Ezúton közölném akkor mindenkivel h az Asus alá tartozott az Asrock, ők kínálták az olcsóbb megoldások, aztán kiszakadtak és jelenleg is gyártanak alaplapokat minden igénynek megfelelően, kivételesen jó minőségben.
Mind az alsó, közép és felső kategóriában megbízható és minőségi alaplapokat árul, nem hiába lett a jelenkor egyik legjobb alaplap gyártója!

Természetesen a nagyon olcsó lapoktól nem kell sokat remélni, szarból nem lehet várat építeni...

Viszont bármelyik lapja felveszi a versenyt egy hasonló kategóriás Asus lappal. Vannak feature-ök amiket csak az Asus lapjai kínálnak de a legtöbb esetben ezekre nincs szüksége csak pár elvetemült felhasználónak, viszont én már nem egy Asus lappal fogtam mellé, arról nem is beszélve h mindenki isteníti és ezért meg is kérik az árát, amíg az Asrock ugyanazt tudja nyújtani csak olcsóbban.

Volt Asus Maximus V GENE Z77 alaplapom, tudom milyen a prémium kategória, de az biztos h ha egyszer oda jutok h megrángassam a 3570K-t akkor csakis egy high-end Asrock lapról lehet szó!

Elég sok gépet szerelünk el a boltban nap mint nap és biztosíthatok mindenkit h ritkaság számba megy az az Asrock lap amivel baj lenne, ugyanez az Asus-ról nem mondható el!!!
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Infóm, statisztikám nincs, viszont saját tapasztalat van: volt nálam egy asus lap, ami állandóan memória hibára csipogott be, többször volt beletéve vadonatúj ram, amit tönkre is tett. Látszólag a biosban minden smakkolt, később vettem észre, hogy valamilyen úton-módon felülírja minden bekapcsolásnál a beállításokat, és mindig alulfeszelte a ramokat. Új bios sem segített.
Nem emlékszem milyen alaplap volt az.
0
0
0
0
no avatar
Synda Rebirth írta:
apetit1989 írta:

0
0
0
0
Osynho avatar
GokuTM:
Van egy olyan érzésem, hogy soha sem fog felnőni a nagyokhoz.
Van ami nem változik, még ebben az iparágban sem.

Mitől van ilyen érzésed? Alá is tudod támasztani valamivel?

Azért megnézném az arcod, ha:

2. Veszel 40K-ért egy Alaplapot, ami "nem márkás". Belekezdesz egy kis tuningba és meghal...a poén kedvéért elvisz magával ezt azt. Egy kis Processzort, egy kis Videókártyát.

Na, már az alaplap is megöli a hardvereket? 😃 Egyébként miért biztos, hogy egy asrock hamarabb megöli, mint bármelyik más gyártó terméke?

Le lett írva, hogy ezeknek is megvan a saját helyük.
Gyenge gépekben netezni, Office-ozni. Ott megállják a helyüket. Nem kapnak nagy terhelést, strapálást.

Az a nem mindegy, hogy egy olyan márkát veszel, ahol kifoghatsz egy rosszat, vagy egy olyan márkát fogsz ki, ahol hátha kifogsz egy jót.

Igen, ezt te leírtad. 😀 És ezeket mire alapozod?

Félreértés ne essék, nem vagyok se elvakult Asrock fan, se a gyártó alkalmazottja. 😀 Sőt, még csak nem is volt Asrock alaplapom. Csak itt olyan sziklaszilárd negatív véleményeket látok, amik feltételezik, hogy komoly információk, statisztikák, tapasztalatok birtokában születtek. Na én ezekre lennék kíváncsi.
0
0
0
0
no avatar
GokuTM írta:
apetit1989 írta:

Na igen.
Én is 1 hónapja HD3850-el tolom(2500k stb. mellett), mert eladtam a HD5850Cf-et, és amíg nincs pénz, addig ez van. Sőt volt, hogy az iGPU-t haszáltam.
Gyűjtögetés és várakozás.

Neandervölgyi ugyanezt csinálta...gyűjtögetett várakozott.😂
Spoiler!
Ne vedd magadra viccnek szántam.😉
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Akár saját magamat is ajánlhatom élő példának, egész jó gépem van, pedig sosem voltam gazdag úrifiú.
Másik dolog, hogy nekem sosem volt ilyennel gondom, nekem nem büdös a munka. Ha nem is mindenből a legtutibb, de meg van minden földi jóm, nincs okom panaszra. egyelőre...
0
0
0
0
Manyik75 avatar
GokuTM írta:
Luiboy írta:
GokuTM írta:
TaylorXIII: Viszont talán még így is lassabb, mint egy Corsair 1333-on 😀

Luiboy: Nem fogtad a lényeget, nem baj 😀
Ami szar az szar, ami jó az jó. Ha Te használni akarod őket, tedd, de azért ne ajánld, ha netán egy kezdő érdeklődik.

hnemaria: Te egyébként most csak a ponthajhászásra mész?
Mert, hogy eddig értelmes, érdemi dolgot nem láttam még tőled, az biztos.

Eszem ágában sincs ami szar az szar.
Csak tudod valakinek csak arra van pénze . 😞
És tuning nélkül lehet hogy pont beleférne neki a "keretbe" egy codegen kingmax asrock trio abból az árból amiből te vagy én csak egy tápot veszünk.

Azért sokat nem kell fizetni a minőségért.
Akinek arra van, az gyűjtsön még egy 5-öst és meg is van.
Meg ha akarja vegyen, nem tuningol.
De Codegen-t akkor sem. Az maga a sátán.
Persze sokan védekeznek, nagyon okosan, hogy "Há de nekem még is megy 1 éve."
Ezeknek csak gratulálni tudok, és ajánlok nekik 1-2 olvasmánt, vagy akár 1-2 YouTube-on demonstárciót, mi történik ha egy 400W-os Codegenre ráküldünk 350W terhelést...szép tűzijáték.

Valakinek 5k is kurva sok pénz.
Ismerek olyat aki jött nálam és szolt hogy kelenne neki egy gép de max 30k van rá és új kellene 😲
Mondom az lehetetlen.
De azt mondta az csak egy gép mi kerül annyiba.
Szoval inkább hagyjuk én sem ajánlom a codegent sem a kingmaxot sem az asrockot.
De ha nincs rá keret akkor ami telik.

Egyébként az egyik gépem 6 hónap alatt épült meg épp a fent említettek miatt.
Előbb csak alaplap volt aztán ram proci és végűl a VGA
Ünnep volt számomra mikor először indult 😀
0
0
0
0
no avatar
apetit1989 írta:

0
0
0
0
no avatar
Hello
Ez a gép 135000-FT-be kerül szerintetek ezt vegyem??
ASUS-AMD FX HD QUAD CORE GAMER X4 4X3600Mhz
FX4100 12MB Total cache
BLACK EDITITON AM3+ 64Bit Support X6-X8 CPU
8192MB DDR3
2000GB SATA HDD
20X dual layer DVD író
ATI RADEON HD 7770 1024MB DDR5 DVI HDMI FULL HD
8 CH HD audió
10/100/100 Lan, 6DB USB 2.0, 2db elõlapi USB és audio
0
0
0
0
apetit1989 avatar
0
0
0
0
Manyik75 avatar
GokuTM írta:
TaylorXIII: Viszont talán még így is lassabb, mint egy Corsair 1333-on 😀

Luiboy: Nem fogtad a lényeget, nem baj 😀
Ami szar az szar, ami jó az jó. Ha Te használni akarod őket, tedd, de azért ne ajánld, ha netán egy kezdő érdeklődik.

hnemaria: Te egyébként most csak a ponthajhászásra mész?
Mert, hogy eddig értelmes, érdemi dolgot nem láttam még tőled, az biztos.

Eszem ágában sincs ami szar az szar.
Csak tudod valakinek csak arra van pénze . 😞
És tuning nélkül lehet hogy pont beleférne neki a "keretbe" egy codegen kingmax asrock trio abból az árból amiből te vagy én csak egy tápot veszünk.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Dehogy😃 Azt én csináltam meg egy másik csávó szerintem😃 Szóltak is, hogy ne idézzük többet egymást😃

GokuTM😃 Lehet😃 Még az 1066-os Corsair CL5-ös DDR2-es RAM is gyorsabb valamiben😃 De jó ez attól még😃
0
0
0
0
hnemaria avatar
Luiboy írta:
GokuTM írta:
Luiboy írta:
GokuTM írta:
Osynho írta:
Synda Rebirth írta:
Osynho írta:
Eléggé megnőtt az asrock-ot szeretők tábora az utóbbi években, talán nem véletlenül. 😀
Tápokból meg ugye a Corsair és a CM csak címkéz, mind a kettő márkának vannak gyengébb darabjai, így nem jó általánosítani.

megnőtt az asrock-ot szeretők tábora

Olcsó, emberek meg egyre csóróbbak ennyi az oka.
Felső kategóriában vannak jobb darabjai, de annyi pénzért a többi gyártó jobbat ad.😶

Pont, hogy a felső kategóriás Asrock lapoknak van egyre bővülő piaca. És pont azért mert jók és jó áron vannak, semmi köze a csórósághoz. Az olcsó lapok között is korrektek az úja lapjaik, a családban több is van ezek közül, tuning alatt, évek óta stabilak (persze ez nem statisztikailag releváns infó, de mégis. 😀 ).
Mióta nem az Asus tulajdona a cég és nem másodhegedűs, egyre jobb lapjaik vannak.

Szerintem meg tök mindegy meik márkát veszed.
Azért van garancia hogy ha bármi baj van akkor .....

1. Veszel 40K-ért egy Alaplapot, ami "nem márkás". Belekezdesz egy kis tuningba és meghal...

2. Veszel 40K-ért egy Alaplapot, ami "nem márkás". Belekezdesz egy kis tuningba és meghal...a poén kedvéért elvisz magával ezt azt. Egy kis Processzort, egy kis Videókártyát.

3. Veszel egy GAMER gépet, rákötöd egy Codegenre, amire ugye van garancia, és hopp viszi az egész gépet.

Akinek annyi esze van hogy nem márkás cuccal tuningol az meg is érdemli.

De többek közt nekem is van olyan ismerősöm aki nem tuningol és pl: Asrock alaplapban C2D proci kingmax ram és codegen táppal el van évek óta.
és ilyen több is van nem kellene az embereket rémítgetni.
Az első p4-emben egy 450-es codegen volt és ott egy 2,4-es celeront húztam 3,2-re és az a gép mai napig megy pedig már tiz éves szóval ennyi,
Egyébként éppúgy kifoghat az ember egy hibás corsairt vagy CM-et Vagy akár meik márkás tápot ezt nem lehet tudni soha .

És akkor én nézném meg az "arcod" Ha mondjuk kifognál egy "rossz" CM tápot és vinne mindent 😀

Gyenge gépekben netezni, Office-ozni. Ott megállják a helyüket. Nem kapnak nagy terhelést, strapálást.

Az a nem mindegy, hogy egy olyan márkát veszel, ahol kifoghatsz egy rosszat, vagy egy olyan márkát fogsz ki, ahol hátha kifogsz egy jót.

Komolyan, azért nem vagy te buta. Kár megjátszani, hogy érvelj.

Ez megint csak relatív mint mondtam nekem is volt anno a gamer gépemben codegen és mégis ment.
Mint ahogy egy márkásból is ki lehet fogni sz@rt.
Ezt soha nem lehet tudni.
Csak már unom hogy állandóan azt mondjátok hogy ez vagy az szar.
aki "buta" az majd a saját kárán megtanulja.
Aki meg okosabb az utána olvas és nem kel kérdezősködnie egyénektől hanem kideríti maga x y helyről.

a világ leghosszabb hozzászólása
0
0
0
0
Manyik75 avatar
GokuTM írta:
Luiboy írta:
GokuTM írta:
Osynho írta:
Synda Rebirth írta:
Osynho írta:
Eléggé megnőtt az asrock-ot szeretők tábora az utóbbi években, talán nem véletlenül. 😀
Tápokból meg ugye a Corsair és a CM csak címkéz, mind a kettő márkának vannak gyengébb darabjai, így nem jó általánosítani.

Felső kategóriában vannak jobb darabjai, de annyi pénzért a többi gyártó jobbat ad.😶

Pont, hogy a felső kategóriás Asrock lapoknak van egyre bővülő piaca. És pont azért mert jók és jó áron vannak, semmi köze a csórósághoz. Az olcsó lapok között is korrektek az úja lapjaik, a családban több is van ezek közül, tuning alatt, évek óta stabilak (persze ez nem statisztikailag releváns infó, de mégis. 😀 ).
Mióta nem az Asus tulajdona a cég és nem másodhegedűs, egyre jobb lapjaik vannak.

1. Veszel 40K-ért egy Alaplapot, ami "nem márkás". Belekezdesz egy kis tuningba és meghal...

3. Veszel egy GAMER gépet, rákötöd egy Codegenre, amire ugye van garancia, és hopp viszi az egész gépet.

De többek közt nekem is van olyan ismerősöm aki nem tuningol és pl: Asrock alaplapban C2D proci kingmax ram és codegen táppal el van évek óta.
Az első p4-emben egy 450-es codegen volt és ott egy 2,4-es celeront húztam 3,2-re és az a gép mai napig megy pedig már tiz éves szóval ennyi,
Egyébként éppúgy kifoghat az ember egy hibás corsairt vagy CM-et Vagy akár meik márkás tápot ezt nem lehet tudni soha .

És akkor én nézném meg az "arcod" Ha mondjuk kifognál egy "rossz" CM tápot és vinne mindent 😀

Komolyan, azért nem vagy te buta. Kár megjátszani, hogy érvelj.

Ez megint csak relatív mint mondtam nekem is volt anno a gamer gépemben codegen és mégis ment.
Mint ahogy egy márkásból is ki lehet fogni sz@rt.
Csak már unom hogy állandóan azt mondjátok hogy ez vagy az szar.
aki "buta" az majd a saját kárán megtanulja.
Aki meg okosabb az utána olvas és nem kel kérdezősködnie egyénektől hanem kideríti maga x y helyről.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ráadásul 1600MHzen van járatva szóval jó ez😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nekem is Kingmax van de én elvagyok vele😃
0
0
0
0
The Emptiness avatar
GokuTM írta:
Nem Szentírás amit írok.
Az az Én véleményem, ami kialakult és tartom.
Lehet ellenkező vélemény, vitázni is lehet, érvelni 1-1 dolog mellett, de kétlem, hogy változtatna bármi a véleményemen.

Ilyet nem mondtam csak hogy egyetértek. PL Nekem Kingmax van :-)
0
0
0
0
Manyik75 avatar
GokuTM írta:
Osynho írta:
Synda Rebirth írta:
Osynho írta:

0
0
0
0
no avatar
Komolyabb tuningosok nem vesznek olyan márkát...😆

1. Nem bírja
2. Nem szeretnének mást is cseréni.😜
3.Asrock 😂
0
0
0
0
The Emptiness avatar
GokuTM írta:
Osynho írta:
Synda Rebirth írta:
Osynho írta:
Eléggé megnőtt az asrock-ot szeretők tábora az utóbbi években, talán nem véletlenül. :)

Felső kategóriában vannak jobb darabjai, de annyi pénzért a többi gyártó jobbat ad.:X

Pont, hogy a felső kategóriás Asrock lapoknak van egyre bővülő piaca. És pont azért mert jók és jó áron vannak, semmi köze a csórósághoz. Az olcsó lapok között is korrektek az úja lapjaik, a családban több is van ezek közül, tuning alatt, évek óta stabilak (persze ez nem statisztikailag releváns infó, de mégis. :) ).

Na neked igazat adok :-) Szerintem se lenne szerencsés a 'gyenge' minőségűt megvenni.
0
0
0
0
Osynho avatar
Synda Rebirth írta:
Osynho írta:

0
0
0
0
DCMAN avatar
GokuTM írta:
DCMAN írta:
ennyire feljött az MSI?

Sosem volt honnan feljönni. Mindig az élvonalban volt az ASUS és Gigabyte társaságában.

ezt jó tudni.köszi!😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció