ATI vs. nVidia

Szerző: Keratesz, 2008. November 26., téma
Fórum » Asztali PC
[color=#ff0000]Szerintetek melyik jobb?? ATI vagy az nVidia? Indokoljátok lécci!!:D[/color]
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
GAMER2 avatar
Synda írta:
Itt egy teszt az "okosoknak" egyébként térben az állatok is látnak...példának okáért: ülj le a bokorba egy oroszlánnal szemben, úgyis megesz... 😊 😆

[LINK]

Ez sztem xar teszt szóval itt egy igazi: [LINK]
0
0
0
0
Cooley avatar
GokuTM írta:
Rendben. Ez csak egy vélemény, vagy amolyan meglátás volt.
Teljesen magán meglátás. Ha bántóan érintett, akkor elnézést 😀
Ez a "kussolsz" mondjuk kicsit erős. Szerintem itt a Gépigény.hu-n, kb 1-2 témakört érinthet az értelem megcsillantgatása. Informatika;hardverismeret leginkább.(Persze aláírom, hogy vannak olyan "extrém" esetek, akik nem tudnak helyesen írni, vagy 3 soros szövegnél nagyobbat értelmezni, logikai készségük 0-ők más tészta, itt nagyrészt nem erről van szó.) Na már most, ha valaki többet olvas ilyen témában, bizonyos oldalakon; Követi a minden napi híreket tehát naprakész, attól még nem biztos, hogy okosabb is. Maximum tájékozottabb ebben a témakörben.
Hogy értetőbb legyen az álláspontom, én nem hiszek abban, hogy az intelligenciát mérni lehet 😀

Én csak rákérdeztem, hogy mi alapján mondtad, mert nem értek egyet.
Keksz03 pedig az "okos" szóval élt, nem pedig a "tájékozott"-tal. 😀 Az IQ mérése gyakorlatilag ugye egy átlagolás, ami kellően sok ember esetén elég pontos képed ad, hogy ki hülyébb vagy okosabb a másiknál, arról persze már nem, hogy mennyivel. Viszont ha csak egy hangyaf@sznyival is, de okosabb nálam Keksz03, én leborulok előtte.
0
0
0
0
Cooley avatar
Gaboo7: Jobb hűtés = alacsonyabb hőfok = magasabb órajel = jobb teljesítmény. Legalábbis a GTX680-nál hála a dinamikus szarságnak:
https://tpucdn.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_680/images/clock_vs_temp.gif
😂
Pedig igencsak előszeretettel növeli ez a cucc a feszt is, ami extra hőtermeléshez vezet, amit bírni kell hűtéssel, nehogy azonnal menjen is vissza az órajel:
https://tpucdn.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_680/images/clock_vs_voltage.gif
😜
Persze ez OC-nál érdekesebb dolog. Illetve azért is lesz jó egy egyedi modell, mert egy ref-nél nem állítható a feszültség. Valamint egy 6+8 pin csatival csak stabilabb kitolni a TDP keretet 32%-kal, mint 2 6-pinessel, nem? Bár arról máig fingom sincs, hogy egy csatlakozó túlterhelése mennyire hátrányos. Egyáltalán miért mondják, hogy egy 6-pines csati max 75W teljesítmény leadására képes, amikor jócskán 6,25A felett is terhelhetőek, vagy nem? Ez a csatlakozós-fogyasztásos téma mindig is zavaros volt számomra, és még sosem találtam rá normális választ, valaki igazán helyre tehetne ilyen téren! 😃

GokuTM: "Max. annyi, hogy érthetetlenül mindig bevédi a Mestert, még akkor is ha Ő is tudja, hogy nincs igaza." Mi van? Volt már pár csúnya vitám régebben Gaboo7-tel... Én sosem állítok valótlan dolgokat, mert ha valamit nem tudok, inkább csöndben maradok, és minden állításomat alá is támasztom.

Keksz03: Hogy okosabb, mint te, arra a nyakamat teszem. Szívesen leülnék veled egy IQ tesztre. Keresek egy helyet, ahol lehet írni, szerzek időpontot, privátban megdumáljuk, aztán ha jobb eredményt érsz el, bocsánatot kérek, és soha többé nem mondok neked ellent. Inni fogom a szavaidat! Ellenkező esetben kussolsz, és nem vitázol az okosabbakkal.
Mensa-nál 1500-2000Ft, 2-2,5óra. Budapesti székhelyű, de gondolom minden megyeszékhelyen van rá lehetőség. Benne vagy? Úgyis régóta meg szeretném csinálni.
0
0
0
0
Keksz03 avatar
GokuTM írta:
Keksz03 írta:
GokuTM írta:
Igen, ismerős 😆 Sajnos volt szerencsém ízelítőt kapni a személyiségéből 😃😃😆

3 nap után adtam fel mikor már az észérvek/kész tények nem használtak és még nekem ment a "kurv@anyám" kb... 😀

Én is feladtam. Én csak le lettem "taknyos"-ozva.
Az Én érveim voltak a teszteredmények meg a hasonlók.
Az Ő érvei, meg hogy kis taknyos vagyok, ne szórjam az életbölcsességeimet, anyámék veszik a gépem(ami nem igaz, de hát ha ő mondja). Igaz, ezeknek semmi köze semmihez, na de ha mással már nem lehet támadni, ezek is jók 😆

same here! 😃 ő meg a cooley nevű "okos" haverja! 😃 mik vannak... 😃😃
0
0
0
0
Keksz03 avatar
GokuTM írta:
Igen, ismerős 😆 Sajnos volt szerencsém ízelítőt kapni a személyiségéből 😃😃😆

3 nap után adtam fel mikor már az észérvek/kész tények nem használtak és még nekem a "kurv@anyám" kb... 😀
0
0
0
0
Keksz03 avatar
hagyjad, gtx680 tesztek közül is csak azokat linkelgette ahol az nvidiák mindig is jobban szerepeltek Batman, BF3, de metro2033ról, AvP-ről vagy Deus Ex-ről nem hallott soha! 😃 aztán nyomatta a 15% különbséget, mert volt pár "pénzelt" oldal...ha elé raknád se hinné el az ellenkezőjét! 😃
0
0
0
0
Keksz03 avatar
nagyon sokat 😀 de ez már a "csak fusson le a 3dmark fagyás nélkül" kategória! szép eredmény, kicsivel megfejelte a 7970 rekordját! 😀
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
GokuTM írta:
Synda írta:
Vga nem összekeverendő a procival.😉 😆

Ati-t vette meg az Amd, nem fordítva.😀

Ez az egyik😃 😆 😆
A másik meg, hogy nem értem mi a baj az FX "Driverekkel"(Amik sokkal inkább Patch-ek, mint sem Driverek)😃😃
Nálam dobott a teljesítményen, ahogy az be is lett ígérve 😆 😃

Simán meglehet, hogy a kártyák is gyorsulnak még.

Konkrétan ennyit gyorsult/lassult a patchtől a mérések szerint az FX:
https://www.techpowerup.com/img/11-12-19/78a.jpg
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Keksz03 írta:
sz@rrá moddolt kártyával és nem léghűtéssel! 😃

https://overclockingpin.com/2/vidmod2.jpghttps://overclockingpin.com/2/front_epowern.jpg

Gaboo77: persze, álmaidban! 😃😃

Ez hány wattot zabálhatott? 😃
0
0
0
0
Keksz03 avatar
Gaboo77: persze, álmaidban esetleg! 😃😃

sz@rrá moddolt kártyával és nem léghűtéssel! 😃

https://overclockingpin.com/2/vidmod2.jpghttps://overclockingpin.com/2/front_epowern.jpg
0
0
0
0
Keksz03 avatar
Gaboo7 írta:
Kornel77 írta:
Gaboo7 írta:
Az árversenyről:
Gigabyte HD7970 - 152.870Ft
Gigabyte GTX680 - 148.345Ft

I.P.O.N árak. Azonos gyártótól néztem ugyanazon boltban... Mivel a GTX680 előállítási költsége alacsonyabb mint a 7970-é így tartósan a 7970 ára alatt tudnak maradni. Gyorsabb, olcsóbb és kevesebbet eszik a 680 így nem is kérdés melyik VGA éri meg most jobban, lassan beindul az árverseny... Remélem júniusra megnyirbálják rendesen az árakat. 😀

De ezek Ref hűtősek gondolom 😀 Majd jönnek a 6+8 pines gtx 680-ak,amik drágábbak lesznek 😀 És ez a fogyasztás különbség nem igazán sok 😀

Olcsóbb az előállítása a 680-nak ha elolvasod a teszteket ott feketén-fehéren leírják az egyszerűbb felépítés miatt. Miért kellene 6+8 pines változatot venni? Az még gyorsabb??? 😆

komolyabb OC miatt kell a 6+8 pin, de jön 8+8 pines verzió is GTX680ból!
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Eddig nem is tudtam, hogy a Zalman gyárt grafikus kártyákat is.
A régi Sapphire 4850-esemen volt zalman hűtő
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Na, úgy nézem hűtés gondok sem lesznek 😃
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Gaboo7 írta:
Nem értem hogy jönnek ide a nem ref hűtős darabok? Két ref hűtős kártya lett összehasonlítva azonos gyártótól mert az emberek nagy része ref hűtős VGA-t vesz. Én nem is vennék másmilyen hűtővel VGA-t mivel sült meg már nálam 3 ventis csoda OC kártya. Ref hűtőssel még nem jártam így.

Semmilyen ellenvetésként nem szántam,csak megjegyeztem.Nekem is refhűtős karim van,nincs is evvel baj.Csak mikor berobbant a Gigabyte vagy az Asus valami csúcs hűtős karival, több Vrammal szerelve,és van rá az embernek pénze,nincs ellenére megvenni 😀 De ref hűtősből nem tudom lesz-e 2 Gb-nél több Vrammar szerelt.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Nem értem hogy jönnek ide a nem ref hűtős darabok? Két ref hűtős kártya lett összehasonlítva azonos gyártótól mert az emberek nagy része ref hűtős VGA-t vesz. Én nem is vennék másmilyen hűtővel VGA-t mivel sült meg már nálam 3 ventis csoda OC kártya. Ref hűtőssel még nem jártam így.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Gaboo7 írta:
Kornel77 írta:
Gaboo7 írta:
Az árversenyről:

I.P.O.N árak. Azonos gyártótól néztem ugyanazon boltban... Mivel a GTX680 előállítási költsége alacsonyabb mint a 7970-é így tartósan a 7970 ára alatt tudnak maradni. Gyorsabb, olcsóbb és kevesebbet eszik a 680 így nem is kérdés melyik VGA éri meg most jobban, lassan beindul az árverseny... Remélem júniusra megnyirbálják rendesen az árakat. 😀

De ezek Ref hűtősek gondolom 😀 Majd jönnek a 6+8 pines gtx 680-ak,amik drágábbak lesznek 😀 És ez a fogyasztás különbség nem igazán sok 😀

Olcsóbb az előállítása a 680-nak ha elolvasod a teszteket ott feketén-fehéren leírják az egyszerűbb felépítés miatt. Miért kellene 6+8 pines változatot venni? Az még gyorsabb??? 😆

Mondtam is egy szóval hogy gyorsabb lesz? Csak általában a ref hűtősök a legolcsóbbak. De mind1,én nem akarok vitába keveredni.Szerintem várjuk majd meg a gyártóktól kiérkező nem refhűtős darabokat 😀
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Kornel77 írta:
Gaboo7 írta:
Az árversenyről:

0
0
0
0
Kornel77 avatar
Gaboo7 írta:
Az árversenyről:

0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Synda írta:
cseszka írta:
Csak az aza 55-60k.Mennyi volt mikor megjelent?Mert azért egy kétéves (Igen erös is) moddell,és eléggé tartja az árát.😕 hiányzik.Valahogy én félek a haznált kariktól,csak olyantól venném meg akit ismerek.

60k körül jön a hd 7850 ami gyorsabb.

Ára annyi volt 2 éve mint most a 680-nak.😆

https://tpucdn.com/reviews/AMD/HD_7850_HD_7870/images/cod4_1920_1200.gifhttps://tpucdn.com/reviews/AMD/HD_7850_HD_7870/images/bf3_1920_1200.gifhttps://tpucdn.com/reviews/AMD/HD_7850_HD_7870/images/stalkercop_1920_1200.gifhttps://tpucdn.com/reviews/AMD/HD_7850_HD_7870/images/arkhamcity_1920_1200.gifhttps://tpucdn.com/reviews/AMD/HD_7850_HD_7870/images/stalkercop_1920_1200.gif

Azt nem mondanám hogy gyorsabb a 7850 de kevesbbet eszik és hasonló sebességű(10-20% -al gyorsabb a 480 a legtöbb játéknál). 😀
0
0
0
0
cseszka avatar
GAMER2 írta:
cseszka írta:
Csak az aza 55-60k.Mennyi volt mikor megjelent?Mert azért egy kétéves (Igen erös is) moddell,és eléggé tartja az árát.😕 hiányzik.Valahogy én félek a haznált kariktól,csak olyantól venném meg akit ismerek.

Ha van rá gari akkor nem kell félni tőlük.😃

Most birtam volna cserélni a 6870-et egy ASUS GTX560Ti DC2-re,csak állitólag svájcból jött,gari nincs,láttam üzemel,de kitudja meddig,az enyimre meg van még kb 30Hó gar,annyival nemjobb a TI mint amennyi a rizikó.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
cseszka írta:

Ha van rá gari akkor nem kell félni tőlük.😃
0
0
0
0
cseszka avatar
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
cseszka írta:
Gaboo7 írta:
Az árversenyről:

Hát nekem jól megkéne hogy nyirbálják egymást.
Mikorra várható h 40000Ft lesz?😆Pár év.?😜

A GTX480 pl 2éve jelent meg és most 55-60k körül már használtan lehet kapni... 😀 Kitartás! 😆
0
0
0
0
cseszka avatar
Synda írta:
cseszka írta:
Gaboo7 írta:
Az árversenyről:

5 év használtan.😂

Huhh,az jó,akk már csak 1825-kell aludnom,és majd tesztelem Crysis 17-en.😀
0
0
0
0
cseszka avatar
Gaboo7 írta:
Az árversenyről:

0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Az árversenyről:

0
0
0
0
XHTX avatar
Én konkrét árversenyt nem várnék, mivel először az előző generációt kéne kisöpörni, majd aztán kéne hogy a TSMC legyártson annyit hogy tele legyenek a raktárak(ami most nem áll rendelkezésre), de még ez se feltétlen jelentené azt, mivel elég jól sikerült példányok, amíg megveszik így őket, nem hinném hogy érdekükben állna jelentősen árat csökkenteni, max annyira hogy ég verseny képesség meglegyen.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Keksz03 írta:
amíg nincs rendes driver addig hülyeség a kártyákat hasonlítgatni...egyik oldal ilyen, másik oldal olyan drivert használ, folyamatosan eltérő eredmények jönnek ki! arról nem is beszélve h az OC kérdése is nehézkes mert ki tudja h lesz-e még olyan GTX680 ami úgy húzható, ugyanez igaz a 7970.
az meg a másik h amiket belinkeltél az egyértelmű győzelem a gtx680 részére, de hol van a Stalker, hol van a Metro ésatöbbi ahol meg a 7970 nyer...
Ugyanazt tudja a 2 kártya, ha elég a 2GB vkinek és belefér a 150ezres ár akkor GTX680, akinek 3GB kell (eyefinity pl) az 7970et vesz ennyi!
Tartózkodjunk a továbbiakban az olyan kijelentésektől h "megalázza" stb mert pár % különbség minden csak nem alázás, főleg h nem tud csak az esetek 60%-ban nyerni a 7970 ellen...

Azért írtam,azokat a képeket linkeltem,amik a rendszerigényen voltak..Mert a hivataols teszt oldaláról nem lehet másolni a képeket,print screen kellene,de ahhoz nincs kedvem.Azért is van odalinkelve alúlra a teszt.

Ám ne legyen félreértés..én is jelen pillanatban a HD 7970 felé hajlok. Az a pár wattos + fogyasztás (5-15) Az meg lóf*sz
0
0
0
0
mathejocy avatar
legfőbbképpen úgy,hogy az AMD VGA-ja igencsak hamarabb jött ki.Még HA gyorsabb is,akkor is 5% az mióta alázás.Azt a 2 FPS-t a procival simán megfordítom.
0
0
0
0
Keksz03 avatar
amíg nincs rendes driver addig hülyeség a kártyákat hasonlítgatni...egyik oldal ilyen, másik oldal olyan drivert használ, folyamatosan eltérő eredmények jönnek ki! arról nem is beszélve h az OC kérdése is nehézkes mert ki tudja h lesz-e még olyan GTX680 ami úgy húzható, ugyanez igaz a 7970.
az meg a másik h amiket belinkeltél az egyértelmű győzelem a gtx680 részére, de hol van a Stalker, hol van a Metro ésatöbbi ahol meg a 7970 nyer...
Ugyanazt tudja a 2 kártya, ha elég a 2GB vkinek és belefér a 150ezres ár akkor GTX680, akinek 3GB kell (eyefinity pl) az 7970et vesz ennyi!
Tartózkodjunk a továbbiakban az olyan kijelentésektől h "megalázza" stb mert pár % különbség minden csak nem alázás, főleg h nem tud csak az esetek 60%-ban nyerni a 7970 ellen...
0
0
0
0
mathejocy avatar
Ez mind szép és jó.Driver kérdése is ez keményen.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Synda írta:
200k...😜

7970_140k

5% a lemaradása.😎

Több játékkal teszteltek,ott van,belinkeltem. Én csak azokat a képeket tettem ki amik rendszerigényen is kint voltak.
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Egyetem, mennyire várom már. És alig eszmélek fel, és itt is lesz már (Pontosan Szeptembertől.)
0
0
0
0
Keksz03 avatar
Hát lassan végzek az egyetemmel, mellette a számtech bolt úgyh nincs sok időm játszani. A Diablo 3 lesz ami a jövőben érdekel meg a Far Cry 3, addig Skyrim meg BF3. 😀
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Hát akkor is ráér,mert ez az 1 HD is elég lesz egy jó darabig 😃
0
0
0
0
Keksz03 avatar
😃 hát az nem egyhamar lesz, most 7970, 3. monitor, apróságok leszivta az egyenleget. Új asztalt is kell csináltatnom amin kényelmesen elférek majd. De hátha jó lesz a nyár. 😀
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Keksz03 írta:
Jók a phenomok nekem is 955 BE volt megrángatva, ha jó lenne a bull azt vettem volna de 8 mag sokat eszik főleg húzva igy maradt a 2500k. De ha javul visszatérek AMD az igazi. 😀

Kár lenne visszatérned már a 2500K-ról 😃 innentől már csak felfelé érdemes menni 😃
Berámolni még 1 HD 7970-et,és te vagy az úr a gáton 😃
0
0
0
0
Keksz03 avatar
Jók a phenomok nekem is 955 BE volt megrángatva, ha jó lenne a bull azt vettem volna de 8 mag sokat eszik főleg húzva igy maradt a 2500k. De ha javul visszatérek AMD az igazi. 😀
0
0
0
0
XHTX avatar
Synda írta:

Én inkább 2 évente cserélek,komplett gépet,tuti 2 év múlva lesz olyan olyan kártya+proci és még sorolhatnám,ami jóval gyorsabb mint amit most összeraktam.😕 😃

Két év múlva már nem hiszem hogy a klasszikus CPU+dVGA párost fogod választani. Mivel az utolsó IGP nélküli CPU is ki fog futni(vishera) már csak APU-kat fogsz szvsz találni, nem kihalt foglalatba újonnan. Az meg a másik hogy akkor már platformot fogunk venni, nem lesz keveredés, már ha az ember épeszű 😀
0
0
0
0
Keksz03 avatar
jaja jó is ez! 😀

[LINK]
0
0
0
0
Keksz03 avatar
hát ha van rá pénz akkor hajrá! 😀
0
0
0
0
Keksz03 avatar
Synda: a méret a lényeg mi? 😜 nem feltétlen csak vizuális élmény, pl autós játékoknál belátod a kanyart, FPS-nél sokszor megmentheti az életed plusz többet látsz akár ember akár jármű! meg hát feeling persze, pl fifáztam ott kaputól kapuig látni a pályát vagy stratégiát tolni 3 monitoron nem kis előny! 😀

lapartman997: sztem elég a CF, de monitor összevásárlás problémás lehet én is most rendeltem be a 3.at mert kifutott a típus amilyen a szélső kettő volt, az pedig problémás ha nem egyformák, pl nem egy magas, más a káva, talán a színek se passzolnak ezért adtam el a középsőm és rendeltem még egy ugyanolyat! 😀
0
0
0
0
Keksz03 avatar
Synda írta:
Keksz03 írta:
alig olcsóbb a ref az OC-tól! 130-140re jön ki, nem mondtam h vegyél 7970et csak h nem helytállóak az értékek! 😀
egyébként árról nem érdemes vitázni csak ha egy helyről nézzük mert mindig van olcsóbb hely!
7870 lesz még olcsóbb, sztem jobban megéri a 7870 CF, főleg ha utólag veszed a 2. vga-t ha már esett az ára! úgysem szorulsz rá 1 monitoron 2 vga-ra!

szerk: de ki beszél itt 7970ről, főleg CF-ről? 😃 én magam mértem jobb eredményeket mint a grafikonokon, 7870 CF-ről beszéltem h én abba fektetnék! 7970 CF jó vétel ha jó áron hozzá jut az ember és 1 monitorra korlátozódik!

Nem izgulok 3 monitorra,inkább rákötöm Tv-re ami 3x nagyobb mint a monitorom.😆
7970-et azért említettem,mert azt pipálta le csúnyán a tesztben,igaz nem tudhatjuk miféle teszt,de reálisnak tartom.

Én inkább 2 évente cserélek,komplett gépet,tuti 2 év múlva lesz olyan olyan kártya+proci és még sorolhatnám,ami jóval gyorsabb mint amit most összeraktam.😕 😃

24es monitorjaim vannak abból is 3db! hiábanagy a tv az csak 1 megjelenítő, nem lesz több amit látsz csak nagyobb! 😀

[LINK]
0
0
0
0
Keksz03 avatar
lapartman997 írta:
2 7970 annak kell, aki 3 monitoron játszik.

pontosan, bár egyelőre 1 is elég, alig kell pár játéknál kompromisszumokat kötni, nekem is egyelőre 1 fogja hajtani az eyefinity-t később ha lemegy az ára jöhet mégegy!
0
0
0
0
Keksz03 avatar
alig olcsóbb a ref az OC-tól! 130-140re jön ki, nem mondtam h vegyél 7970et csak h nem helytállóak az értékek! 😀
egyébként árról nem érdemes vitázni csak ha egy helyről nézzük mert mindig van olcsóbb hely!
7870 lesz még olcsóbb, sztem jobban megéri a 7870 CF, főleg ha utólag veszed a 2. vga-t ha már esett az ára! úgysem szorulsz rá 1 monitoron 2 vga-ra!

szerk: de ki beszél itt 7970ről, főleg CF-ről? 😃 én magam mértem jobb eredményeket mint a grafikonokon, 7870 CF-ről beszéltem h én abba fektetnék! 7970 CF jó vétel ha jó áron hozzá jut az ember és 1 monitorra korlátozódik!
0
0
0
0
Keksz03 avatar
ezek az értékek nem helytállóak! sztem 7850 CF erősebb, de 20-30% előnyt mondanék, árban viszont drágább és a 2 kártyával jönnek a problémák is! 😀
7870 CF a best! érdemes most venni egyet és ha esik az áruk mégegyet így ugyanott van az ember pénzben de jobb teljesítményben nem is kicsit!
0
0
0
0
XHTX avatar
Keksz03 írta:
Játékos vga a 7970 is, egyértelmű h a 3 monitoros rendszerekhez szánták, nem hiába 384bit meg 3GB. Full HD-ra a 7870 is bőven elég bármilyen játék legyen. Eleve nem értem minek vesz valaki 2db kártyát 1db monitorra h aztán legyen 2-300FPS mintha 60 felett számitana...

Elsősorban általános számításokra van(OpenCl-t támogató programokban toppon van), az már csak slussz poén hogy emellett képes grafikát is számolni.
Amúgy full HD-ra szvsz egy HD7850 is elég lenne magába.
Amúgy már egy kérdést: Nem tudjátok van valahol HD 7850 CF teszt?
0
0
0
0
Keksz03 avatar
Játékos vga a 7970 is, egyértelmű h a 3 monitoros rendszerekhez szánták, nem hiába 384bit meg 3GB. Full HD-ra a 7870 is bőven elég bármilyen játék legyen. Eleve nem értem minek vesz valaki 2db kártyát 1db monitorra h aztán legyen 2-300FPS mintha 60 felett számitana...
0
0
0
0
XHTX avatar
Kornel77 írta:
Keksz03 írta:
Kornel77 írta:
XHTX írta:
Annyira biztosként még nem kéne kezelni az a GTX685-öt, vagy tévdek?
Amúgy tényleg nincs értelme OC-zni, de azért jó megemlítés hiszen a HD7970-re cak hűtés kell, és mehet simán.

Tévedsz 😀 Most maradjunk annyiban..Egálban van a GTX 680 és a HD 7970..Amelyik olcsóbb azt éri meg venni. De a GTX 685 még gyorsabb lesz pár %-al a 680-tól..Szóval magától értetődő hogy az lesz az 1 magosok királya. 😀 Kivável ha az AMD nem zavarodik meg,és kidob valami über brutál 1 GPU-s bitangot.

nem kizárt h jön amd részről is csakúgy mint a 7890, de lehet már a 8000es szériára koncentrálnak inkább! igazából ezek a kártyák is feleslegesek ha azt nézzük, 7870 CF bőven elég bármire, ha nem szarik be a 6950em csak 1 héttel később már lehet nekem is az búgna a gépembe! 😀

Hát ja. Az már beteg verseny lenne..Hisz már ezek elegek minden alá 😀 GTx 685 is csak azért jön,hogy megmutassák mire lesznek képesek. Gondolom az már felesleges lesz+elég drága is ahhoz hogy megérje megvenni 😀

Ez már már csak marketingnek jó, hogy kinek van erősebb VGA-ja.
Azt meg nem hiszem hogy az AMD előrukkol még egy 1 GPU-s VGA-val a HD7970 fölé, kb nulla értelmét látom(ha nem nézem a marketinget).
Amúgy ami nekem külön nem tetszés hogy az nV a GTX680-at játékos VGA-nak tervezte, míg a HD7970 (úgy mint a Fermi) általános számításokra készült.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció