Anime

Szerző: bulldog95, 2009. November 06., téma
Fórum » Film, sorozat
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
flyaway2 avatar
dispPaP és milyen igazad van, ezt nem is figyeltem szempontként, de az igazat megvallva én is sokat gondolkoztam rajta. Ha ezt figyelembe veszem akkor az én szememben is 10/10.😃
Innentől viszont Spoiler!
Az endinget én is alaposan megfigyeltem és nekem is volt egy kissebb brainstormingom. Az Another Epilogue-ben viszont ottmaradt és segített a többieknek, viszont a következő special (szóval a 14.rész) csak annyiról szólt, hogy Yurinak van még egy f*sza terve, és Kanade ott még ellenségként tűnik fel, szóval nem tudom melyik árulja el, hogy reinkarnálódott.:/ VISZONT az elgondolkodtató, hogy ha időrendbe helyezzük, a Frontvonal nagyonrégóta harcol Kanadéval, Yuzuru meg nem tudom hol csöppen ebbe bele, DE az ő szívét ültették át Kanadéba, aki már régóta ott van! Yuzuru hol csúszott eddig?!
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
dispPaP: Igen csak meg kellett találjam azt a fránya gombot, de most már az is van 😀.
Mellesleg most elgondolkodtattál. Van egy olyan csúnya szokásom, hogy sose nézek meg special-okat vagy ova-kat az anime után. Persze van pár kivétel, de általában tartom ezt a szokást. Lényeg a lényeg, hogy miután az Angel Beats-t láttam kb. fél évre rá láttam az Another Ending-et és most megint van egy special, amit még nem láttam és úgy tűnik, hogy felforgatja a dolgokat rendesen.

szerk.: Utánakerestem ennek a specialnak, de még MAL-on sem mutatja.
0
0
0
0
dispPaP avatar
[LINK]

Jozsef: Meg rakhatnál rá mondjuk egy "feliratkozás" gombot... mert anélkül nehéz lesz. 😃 Amúgy a JoJo közel sem EGY manga, mivel a főszál 6 mangát foglal magában. Az első évad az első két mangát dolgozza fel, a két Stardust Crusaders évad meg a harmadikat, idén jön a negyedik is. Jelenleg egyébként 8 fejezete van mivel van két spinn-off szál, a 8. a Jojolion jelenleg is fut. És egyébként a Steel Ball Run lesz a legjobb!!!! (SC 2. évadát nekem is folytatnom kéne, abbamaradt!)

Flyaway #AB!: Én tudod miért szerettem azt az animét? Mert nagyon sokat lehetett gondolkodni a végén. BTW: Angel Beats! Továbbá Atom spoiler!
..
.

..
.

...
.
.
.

..

.
.
Sza'l ugye sajnos a special lelőtt a poént hogy Otonashi Yuzuru reinkarnálódott, de ha nem lenne a vége eléggé kétes maradna. Lévén a végén amikor Kanadeval beszélget mielőtt továbblépne nem tud, mivel volt egy ígérte hogy segít az embereken bármi áron(még az életében megfogadta) ám abban a helyzetben a legnagyobb segítséget úgy tudná nyújtani ha ott maradna és segítene továbbmenni a többieknek. Viszont ugye a Kanadevel sétálós végső jelenetnél CSAK EGY CSILLAG SZÁLLT FEL! Aka csak Kanade lépett tovább, VISZONT a zárójelenet ELŐTTI képen meg MINDENKI eltűnt a képről! Ergó most továbbment, vagy sem? Volt egy lezáró kép hogy egy Yuzurura hasonlító srác és egy Kanadera hasonlító lány találkoznak az életben, viszont az arcuk ki van takarva? Én ebből azt szűrtem le hogy közel sem biztos hogy Yuzuru az, sőt valszeg nem ő, lévén volt egy srác a történetben aki mindig maszkot viselt és hasonlított Yuzurura. BTW: Szerintem ott ragadt Yuzura...

Ezért kár azért a kib*szott Specialért mert elárulta hogy nem maradt ott Yuzuru, lévén az "Another Ending" specialban meg ott volt. Nálam a mai napig az egyik 10 pontos egyébként, meg a sok közül az egyik 1 pontos a Specialja. Imádom az ilyen elgondolkodtató témákat, volt olyan haver akivel NYOLC ÓRÁT vitatkozutunk anno ebben a témában!!!!!
0
0
0
0
flyaway2 avatar
Angel Beats befejezve! Nagyon megható kis története van. Én mondjuk nem sírtam rajta, de ha visszagondolok a szereplőkre akkor be-be könnyezek. Kb 1 éve belekezdtem, megnéztem az első rész felét és f*szságnak gondoltam, nem is volt kedvem megnézni és nem is tudom miért ezt néztem de az biztos, hogy nem bántam meg! 13 rész + 2 special, nagyon esélyes a rewatch, többször is. A drámákkal nagyon lágyszívű vagyok, szóval én nyugodt szívvel megadok neki egy 9/10et. Írnék a storyról, de szerintem még csak én nem láttam eddig közölünk.
Ja és csináltam tamagoyaki-t, és egész tűrhetőre sikerült. Szerintem rá fogok kapni az ázsiai konyhára.😃
0
0
0
0
xoki avatar
off:
😆
https://media.giphy.com/media/xTk9ZTkkl704mqPgek/giphy.gif

jozsefgyorfi szintén igy vagyok vele.
Mindig csak dicsértem mindent, mintha minden bejönne....
Majd meglátom, lehet lesz új, aztán legfőképpen delete 1 hónap után megint 😆
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
Hát én általában nem nézek meg semmit, ami legalább egy bizonyos mértékig nem tetszik, de persze sokszor van, hogy csak miután végig néztem jövök rá, hogy mekkora egy hülyeség volt. Én úgy veszem, hogy megpróbálok szinte mindenről irni, amit megnézek. Habár még nagyon az elején vagyok az egésznek és suli közben nem is lesz rá túl sok időm, főleg hogy közeleg az érettségi.
0
0
0
0
xoki avatar
Komolyan mondom mindjárt csinálok még egy új blogot 😆 😆
Olvasva itt őket mindig kedvet kapok az iráshoz, aztán a kevés reach után meg elmegy a kedvem tőle.... 😃
Igazából akárhányszor elkezdtem mindig arról irtam ami tetszett csak, és lehetséges hogy pont e miatt ment el a kedvem tőle. De igazából én se tudom a választ. 😃
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
dispPaP: Kösz a tanácsokat, majd igyekszem.

btw: [LINK] Persze ez csak az első. A Stardust Crusaders-ről majd később irok, ha megnéztem mind a két évadát.
0
0
0
0
dispPaP avatar
egyébként Jozsef. Jó lett a Berserk vélemény, de jóval többet lehetett volna írni a történetvezetésről és egyéb. Máskor próbáld tagolni, ne legyen hosszabb a bevezetés/látványra tartozó része mint maga a kibeszélése. Szvsz.

Írj a Rainbowról is!
0
0
0
0
sunny474 avatar
Sicu33: Üdv!

No. Megnéztem a Boruto-t. Nem tudtam kivárni a japán szinkront. Jó minőségben csak koreai van, így aki képes rá, várja ki a japánt. Borzasztó de kb 20 perc után már nagyjából megszokta a hallószerkezetem.
A karakterek jelleme érdekes volt. Sasuke pozitívan változott, Narutoról ez nem teljesen mondható el,de a film végére belátta a hibáját és jó volt látni h még neki is benőtt a feje lágya,így h végig felnőttesen viselkedett a film alatt. A fightok baromi jól sikerültek. Sasuke végre nem 30 másodpercet kapott. A story maga nem volt egy nagy durranás. A technológia fejlődés valahogy nekem nagyon nem illik bele a naruto világába. Összeségében azt mondanám h a Last, mint film jobb volt, de ez viszont mint fanservice baromi jóra sikerült. A célját elérte, lekötött ,szórakoztató volt.
8/10
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
Sicu33: Üdv köztünk 😀 .
0
0
0
0
xoki avatar
Sicu33: Üdv itt ^^
Nekem első animém volt, nagyon jó.

Szerintetek melyek azok a műfajok amik kezdenek kihalni?
hmm hát szerintem a horror, thriller meg hasonlóak. Attól függetlenül hogy nagyon keveset nézek belőle ezeket mondanám. Kevéssel találkozok a szezonális animék között. Most lesz majd egy pár az igaz, de édes kevés a többi fajta számához képest khm ecchi és harem khm
Egyébként még a mecha -t is megemlíteném, régen amikor indult az anime ipar szinte csak olyanok voltak néhány évben tudtommal, most meg 1-2 fedezhető fel néha...

Őszi szezon part 2
Nos nem úgy lett ahogy terveztem a véleményezést, csak 1 animét fog tartalmazni a part 2, mert őszintén szólva semmi kedvem a többit nézni jelenleg, van jobb elkezdve 😃

Noragami aragoto
Rövid leszek. Mivel 2. évadról van szó...
Ha az 1. évadhoz hasonlítom akkor 10/10. Mindent megtartott ami a jellegzetessége volt, szépen folytatta tovább a történetet, DE sajnos ez az anime első felére igaz csak főként. Aztán a második fele.... hát nekem baromi unalmas volt. Nem igazán jött be, mert nem volt rossz csak na, nem nyerte el a tetszésemet. Bishamon karaktere, és történetrésze viszont igen. Ez is kapcsolódik hozzá is de nem központi karakter. Ja és kicsit sok már ez a "csérogás" yukine részéről, mint valami kislány. Ezektől eltekintve ahogy emlitettem minden jó. Egy közepes 8/10 re pontozom ahogy az első évadot is
0
0
0
0
dispPaP avatar
(Szegény még nem tudja hogy még 1-2 évig húzzák azt is... 😃 )
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Szevasztok,én is csatlakoznék a klubhoz 😃
Én most a Yo Yo Hakusho - A szellemfiút nézem,szerintem nagyon jó,gyerekkoromban végignéztem,és most megint elő vettem,egyik kedvencem a Naruto után 😃
0
0
0
0
sunny474 avatar
BUÉK!

Thriller,talán. Szerintem ebben a műfajban évek óta nem volt említésre méltó alkotás.

Mennyi animét láttatok már összesen (befejeztetek) és abból mennyit bántatok meg?
Sajnos sosem tartottam számon. Pedig kíváncsi lennék. Amit végig tudtam nézni azzal úgy vagyok h időtöltésnek elment. Max azt az időt sajnálom amiből megnéztem x részt és dobtam mert annyira pocsék volt. pl. Monster musume. Asszem 3 részt ha láttam. Inkább a guillotine mint h még egyszer belenézzek.
0
0
0
0
dispPaP avatar
BÚÉK!

Ha az évben egynél több lesz már csodálkozni fogok!

Eszembe jutott hogy nagyon kevés a Slice of Life például, ami meg van az is keverve van valamivel.
0
0
0
0
norbli01 avatar
Boldog új évet! 😃 csak egy fogadalmam van: Idén több animét nézek 😜
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
Boldog és remélhetőleg jó animékben gazdag új évet kívánok 😀 😃
0
0
0
0
dispPaP avatar
Mennyi animét láttatok már összesen (befejeztetek) és abból mennyit bántatok meg?

A MAL szerint 745-öt, meg mellé van 92 dobott és 25 félretett.

Van pár amit megbántam... sorolom: SAO, Blood-C, Blood Lad, Hakuouki, Owari no Seraph, Ookami Kakushi, Arcana Famiglia, Brave 10, Highschool of the Dead, Gin no Saji, FSNUBW 1-2 évad, Campione, Cardfight Vanguard, Shinigami no Ballad, Soul Eater NOT!, Black Bullet, Mawaru Penguindrum, Zetman, Coppelion.... lenne még de kár sorolni. Úgy ahogy átnézve a saját listámat írtam. Egy rakad Ecchi még idejöhetne amit régebben néztem.

Mellesleg tudok olyat is ami szar volt de örültem hogy láttam, például két nagykedvencem: Moretsu Pirates, Kami no Puzzle.
0
0
0
0
norbli01 avatar
Csak nem hagyott nyugodni a kérdés:
Kérlek szépen... a listán az áll, hogy 51-et láttam (nem biztos hogy pontos) és amit megbántam...
Egyet sem... a legrosszabb így is a Kiddy Girl-and volt, de ezt sem bántam meg, tudnom kellett mi lesz a folytatásban, és ha a színvonal olyan mélyre süllyedt, hogy elképelni sem tudom mi történt Spoiler!
khm marketing khm
akkor sem volt olyan rossz, hogy megbánjam, nem tűnt idő pocsékolásnak 😃
0
0
0
0
dispPaP avatar
Igen láttam. Ütős a CGI, de miért kell megint CGI ezt nem értem. Az a baj, a mozgásanimációk csapnivalóak lesznek, ez már látszik.
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
dispPaP: Nem tudom, hogy láttad-e az új Berserk teaserét, de azzal a kinézettel, hát nem tudom...
0
0
0
0
dispPaP avatar
JoJo-ból jön a 4. manga feldolgozása is jövőre. 😃
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
[LINK]

Szerk:Be is fejeztem a JoJo első évadát és nagyon jó volt, nagyon frissitő.
0
0
0
0
xoki avatar
190 et láttam abból megbántam 3 at
Mindhárom esetében ugyanaz az ok kb. Mégpedig hogy vártam hogy ne unjam a sok dumát (aki esetleg nem tudná, utálom azt amikor nem történik semmi csak dumálnak, aztán kis akció vagy valami és megint...)
E 3 név szerint: Lucky star, glasslip, code geass
Ugyebár lenne több, csak általában azokat nem nézem végig 😃
funfact: lehet a naruto is ezek közé kerül majd 😆
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Olyan 15-t néztem plafon, de abból nem bántam meg semmit (Elvégre ha nem tetszett valami, nem néztem.)
0
0
0
0
flyaway2 avatar
Valahol 100 és 200 között tarthatok. Nagyonrég nem listázom, hogy miket néztem. Még az is lehet, hogy névről nem tudnám megmondani, hogy láttam-e vagy nem.😃 Ééés talán 2 vagy 3 van amit megbántam, az egyik az Akame ga Kill a másik kettőnek meg elfelejtetem a nevét de az egyik az egy szar vámpíros anime volt a másik meg egy ecchi.

És amúgy megnéztem a Puella Magi Madoka Magica-t. Tetszett, tényleg nem rossz, de a vélemények utánamiket olvastam sokkal többre számítottam. "Kendőzetlen brutalitás" "kegyetlenség" "szívszaggató érzelmek".... Hagyjuk már... 12 rész alatt senkit se szeretek meg annyira, hogy sírjak a végén...főleg nem ilyen karaktereket. Brutalitás? Megharapta a csaj fejét a boszorka de nem mutatták leszakadva vagy vérezni... Az, hogy harcolnak meg nem újdonság. Na de amúgy tényleg tetszett csak megvezetett más emberek véleménye, akik nagyon kiszinezték az írásukat.
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
rjueikichi: Arra a jóféle bizarra gondoltam 😆.

szerk:
Hát a közel 200 animéből amit láttam nem igazán bántam meg egyet sem. Persze ettől még vannak szörnyűek köztük, de még azokat sem bántam meg, hogy megnéztem.
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
Kizárólag a régit néztem meg. Mindig úgy csinálom, hogy ha van mozi is meg sorozat is akkor a sorozatot nézem meg.

btw: Elkezdtem a JoJo-t 😆. Az anime neve eléggé tükrözi magát a sorozatot, mert néha tényleg olyan bizarr érzés nézni 😜 .
0
0
0
0
dispPaP avatar
Én megmondtam. Amúgy az egész Berserk anime csak a manga első fejezete, innentől kezdődik a Dark Fantasy... ami nyáron jön remélhetőleg. De ugye a régi sorozatot nézted és nem a felhigított mozifilmet?
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
Megnéztem a Berserk-et. Nagyon jó volt, de iszonyatosan tömény volt az utolsó pár rész. Olyan hihetetlenül nehéz volt, hogy nem is tudom mit mondjak. A végén egyszerűen ott volt az a mindent elsöprő őrültség, de még inkább a végső reménytelenség és elég nehéz feldolgozni. Azt hiszem nagyon nagy fába vágtam a fejszémet ezzel az animével, de befejeztem és vitathatatlanul 10/10-et érdemel. Mindazonáltal, hogy nagyon jó, aki meg akarja nézni az kösse fel a gatyáját.
0
0
0
0
xoki avatar
Pontosan.

norbli01: ja hát azért volt ez part 1, majd a 2 be jönnek a rosszak (holnap este valószínű, de lehet lesz egy hét is 😆 Mivel nincs nagy ihletem végignézni őket) 😃 Kivéve egyet, csak hogy ott is legyen valami jó majd 😃

btw a shomin sample az 5/10 egyenlőre (elfelejtettem odairni), de feljebb nem hiszem hogy menni fog 😃
0
0
0
0
norbli01 avatar
Nem azt mondta hogy le törölte? O.o

jozsefgyorfi: Persze, mindenki máshogy pontoz, csak azért egy kicsit meglepett, főleg talán azért mert rosszabb aminékre számítottam
0
0
0
0
dispPaP avatar
Xoki miért nem elérhető a blogod?
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
Hát végül is mindenkinek megvan a saját pontozási módszere szóval csak nyugodtan. Objektiv pontozás meg amúgy sem létezik.
0
0
0
0
norbli01 avatar
xoki: Elég kegyesen pontoztál azt hiszem 😆
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
xoki: hát lehet, hogy én is benéztem pár részletet 😜 , őszintén szólva sokszor nagyon untam
leginkább a románc hajtott, hogy megnézzem, mert hát az a kedvenc genre(zsanra) számomra ,csak ebben elég szerencslétlen volt még az is

szerk.: Megnéztem a Seiken Tsukai no World Break-et is idő közben és habár én személy szerint élveztem, de 7/10-nél többet nem tudok neki adni az én skálámon. Tök jó volt meg minden és különösen tetszett a rész a múltbeli életekkel és emlékekkel kapcsolatban, de nem egy komoly mű. Például a főhősnek minden egyes harcában eszébe jutott egy múlt életéből valami és mindig azért tudott csak győzni, tehát úgy igazán semmiért sem szenvedett meg. Persze azt se szerettem volna ha 15 percen át az ellenség összezúzza és majd a végén valami légbőlkapott erővel nyer, de végül is majdnem ugyan az.
0
0
0
0
xoki avatar
jozsefgyorfi: igen, de alapból úgy vitték oda hogy tudták hogy az van neki, amikor igazából nem is. Lehet elsiklottam felette de nem vágom hogy honnan szedték ezt. Alapból az első rész ahogy kezdődik... nem vágom....

Igen, végre kinn van! Szép kis 50 perces rész. Most szedtem le, mindjárt megyek megnézni 😃
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
xoki:
Az izomfétises rész onnan jött, hogy ott van körülötte egy csomó lány és ugyebár farkast nem szabad a bárányok közé engedni ezért a fiú, hogy ott maradhasson melegnek vallja magát egyes emberek előtt.

És igen végre kijött a Working utolsó része, amire már régóta vártam és azt kell mondjam, hogy nem csalódtam benne. Legfeljebb az egyetlen kifogásom, hogy Takanashi és Mashiru kaphattak volna együtt úgy két perccel több időt a részben, de ettől még nem omlik össze a világ.
0
0
0
0
xoki avatar
Őszi szezon part 1:

Van néhány ahol az utolsó részt nem láttam, valamelyiknek meg felét se, de nem hiszem hogy változni fog a véleményem. Szóval part 1 be benne lesznek azok amelyekben biztos vagyok, hogy ez marad a vélemény, meg ugyebár az amit végignéztem. Menjünk legjobbtól legrosszabbig:

One Punch Man
Szerintem mindenki ismeri már itt szóval nem megyek bele a részletekbe és hogy miről is szól stb, inkább (mivel elég vegyes véleményen vagyunk úgy látom) a pontszámom indokolom meg.
9/10
Ennek két fő oka van.
Először is hogy végre láttam valami egyedi "erőt", és hogy a főszereplőt végre nem verik félhullára, majd ez után ő győzedelmeskedik.
Másodszor a grafika és animáció. Valami eszméletlen mennyire bejön. Rég láttam már ilyen nem elkapkodott/kidolgozott tájat stb. A karakterek grafja különösen bejön. Főleg a főszereplőnké 😃
https://www.kephost.com/images/2015/12/26/21.jpg
Igazából a történet egy paródia, de a mostaniak mellett nagyon komolynak mondanám 😃 Apropó paródia, ugyebár az köztudott hogy nálam megint egy + pont.
Valamint még + pont hogy nézette magát, minden héten vártam az új részt és igy élvezetes volt, abba viszont biztos vagyok, hogy egybe végignézve nem tetszett volna ennyire.
Valószínű hogy lesz 2. évad mivel sikeres lett, és ezen a ponton csak az tud majd csökkenteni, ha nem fog felmutatni semmi újat, mivel az tény hogy nem sok minden van újdonságként 3. részt követően, de ez a 12 rész pont elég volt erre, tehát igy pont jó volt, de a 2. évadban mutatnia kell valamit még hogy jó legyen és maradjon ez a véleményem...

Gochuumon wa Usagi Desu ka??
Dat moebetes man...
Szóval igen, még mindig a legjobbnak tartom ilyen téren.
Nem is térnék ki rá jobban, mert nem sokan szeretik itt a loli moe -t
8/10

Yuru Yuri San☆Hai!
3. évad
Az az egy bajom volt vele hogy sok ismertető jelként használt poént (pl yuri poénok 90% nem volt benne ami az első 2 ben igen) stb elhagytak és simán átrakták egy slice of life ba... Igazából úgy megállja a helyét, csak na..
8/10
viszont ez egy gyenge 8as

Komori-san wa Kotowarenai! és Onsen Yousei Hakone-chan
Azon ritka 3 perces epizódos animék közé tartoznak amelyek elég jók és élvezetesek amikor éppen egy nagyon kis idő van animére...
Az első különösen jó: cim durva fordításban Komori-san nem tud nemet mondani, amiből már rálehet jönni kb milyen lehet
7/10

Na legutoljára pedig

Ore ga Ojousama Gakkou ni "Shomin Sample" Toshite Gets♥Sareta Ken
Hát 5 rész láttam eddig....
ÖÖm nos ha klisé zavart akkor ezt ne nézd meg .... 😃 Vagyis bele se nézz. 99% ban azt tartalmaz, talán a helyszín mondható hogy picit más...
Ráadásul unalmas is. HA végig is nézem majd, annak az oka Hakua lesz :v
https://cdn-9chat-fun.9cache.com/media/photo/a1dvWqEnm_840w_v1.jpg
Ja egyébként a lényege hogy egy fiú úrihölgy iskolába kerül ahol csak lányok vannak, ők nem ismerik az egyszerű polgári viselkedést stb. Ez a fiú izomfétises b*ziként van ott ami fogalmam sincs honnan jött... inkább nem is akarom tudni, remélem elhagyják majd ezt a rész a továbbiakban....
0
0
0
0
dispPaP avatar
Most már énsem értem hogy ki mit nem ért. 😆
0
0
0
0
flyaway2 avatar
Hááát. Ezt én sem értem. Eleinte azthittem hogy link is van melle. Tévedtem.😃
0
0
0
0
norbli01 avatar
Ezt most én sem értem... 😆 Biztos azért van mert én írtam 😃
0
0
0
0
dispPaP avatar
Inkább azt magyarázd el hogy miért nem értesz papa!
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
norbli01: Hát úgy tűnik, hogy csak nem lett olyan forgalmas 😜.
0
0
0
0
norbli01 avatar
Milyen forgalmas lett hirtelen a fórum 😃 csak itt nézem, hogy miket írtok és csak ülök 😆 jövőre majd egyszer én is utol érem magamat, már tudom is mi lesz az új évi fogadalmam :'D
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
Nos meg is lennék azzal a bloggal. Nagyon kezdetleges, de a céljának megfelel.
[LINK]

Ushio to Tora első szezonjának ma jön ki az utolsó része és lehet arról is irok majd egy szösszenetet.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció