Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Richie1212 avatar
Sziasztok! Az miért szokott előfordulni hogy pl GTA V-nél miután a startmenüből visszalépek egy 10 másodpercig belassul a kép aztán újra 60 fps? Vagy most fifánál is ez volt de ott az egész szaggatott de miután újraindítottam a gépet semmi baja nem volt. Esetleg windows 10 vagy a direct x miatt?
0
0
0
0
hashimoto avatar
size83: a nb venti nem rossz ötlet, lehet megpróbálom. Van egy ezeréves celeronom, és azon pont egy pici procihűtő van.
0
0
0
0
Payphoner avatar
Ha csak egy éve áll szerintem nem kell attol félned hogy leég... Takaritsd ki, nezd meg a kábelek jol vannak e bedugva és mehet a menet. NIncs minek leégnie benne
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok van egy gépem de majdnem egy éve áll és megszeretném nézni hogy mi müködik és mi nem de külön külön nehogy valami leégjen hogy tudnám megnézni egyenként az alkatrészeket benne?
0
0
0
0
Memento Mori avatar
A 20K keret esetén akkor azt mondanám add el az alaplapod és vegyél valami jobb 990-es lapot. Pl Asus M5A99FX PRO R2.0 alaplap 25K körül már kapható használtan és a hőcsöves hűtése már elég jó. Egy új belőle 35 darab ezres. Várj még egy hónapot mondjuk spórolj még kicsit rá. Szvsz így úszod meg a legolcsóbban.
Vagy budget megoldás egy 4cm kis ventit az NB bordára. Barbárul hangzik, de míg víz alá nem tettem a lapom, én egy méretben megfelelő csavart behajtottam a bordák közti résbe, így fixálván a ventit. Mosfeten és NB-n is működött a dolog.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Hát, mint írtam nem nagyon értettem hozzá.
0
0
0
0
Puffin avatar
Én anno amikor FX-em volt azért vettem Asus 990FX Pro R2.0-ás lapot. Mondjuk akkoriban 31-32 ezer forint körül mozgott az a lap. De ott nem voltak ilyen problémák legalább.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Épp ezaz. 20k-nál több nem nagyon lenne rá. 'Annak idején', úgy lett véve, hogy sokáig ne kelljen rá költeni.. Hát, ez se jött össze.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Sajnos az alaplapcserénél gazdaságosabb megoldást nem tudok. Azonban egy jobb alaplap amin már nem kell félni a túlemelgedéstől 40-50K forint. Egyéb alternatívák drágák, vízhűtés, váltás intelre ott nincs northbridge és az össze komponens érintésre is max langyos. Én mégis utóbbit javasolnám azzal jársz a legjobban. Most még egész jól ki tudsz szállni az fxből.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Ezen meg épp ezek hiányoznak. Sajnos nem értettem akkoriban az alaplapokhoz..Lowcost, sz@r lap, hűtőborda a mosfeteken nincs, nb-en is csak egy "olyan is" borda, megfogod, ottmarad az ujjad...
0
0
0
0
Memento Mori avatar
A szomorú az hogy hetekig tartó kutakodás után az internet sötét zugában találtam rá az AMD 970-es chipsetek műszaki adataira. Az AMD szerint 110 fok az teljesen normális. Nálam nem, semmi ne legyen a gépemben 80-85 foknál tartósan melegebb. De ez a kisebb gond, amíg a tapasztalat az, hogy nemhogy 110 fokon de 90-en is anomáliákat okozott. Egyébként abban sem vagyok teljesen biztos, hogy a mofsetek nem melegszenek túl. A mosfet bordáira is külön szereltem egy 4cm ventit. Úgy már ésszerű keretek közt maradtak a hőmérsékletek, és hibátlanul üzemelt a gép is. Mindez hosszú hónapok keserves tapasztalata. Rengeteget szívtam mire kiszotyiztam mi a gond.
Azok tök jó értékek nálad.
0
0
0
0
hashimoto avatar
30perc játék után: CPU: 57fok, VGA: 47fok, egyedül az auxiliary(feltehetőleg ez a nb), az 89fok, de volt már 90+ környékén is. Win10 Home 64bitem van.A házban(Thermaltake Versa II), a házhűtő, és a procihűtő(Deepcool Gammaxx 300) dolgozik. Ha több infó kell a gépről, akkor leírom szívesen.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
BenceSzilvagyi:Pont a northbridge melegedése miatt váltottam platformot. Az egész házam felfűtötte, 5 db 12es és 2db 8as venti mellett is 70-80-90 fokos volt. És igen, simán tapasztalhatsz emiatt a teljesítménycsökkenést. Végén víz alá került, az már megoldotta a dolgot. Ha win7 lenne a gépeden tedd fel a bulldozer fixeket hozzá. Sajnos csak a release date után, utólag adott ki a microfos patchet amivel a modulos felépítéshez optimalizálta a windowst. A patch nélkül nevetségesen teljesített az akkori FX-em.
0
0
0
0
Puffin avatar
BenceSzilvagyi: hőfokok rendben vannak? (CPU,VGA)
0
0
0
0
hashimoto avatar
Hali. Northbridge túlmelegedéstől lag? Vagy mitől lehet? FX8350,MSI 970A-G43,R9 280.8G RAM. 'Szinte', mindegyik játékban elég gyenge teljesítményt érek el, míg mások hasonló konfiggal, sokkal jobbat. Gondoltam már arra is, hogy a lap nem jó hozzá, mivel nem látom az msi oldalán a procit a lap által támogatottak közt. Pedig állítólag jó hozzá.. Ha van valakinek ötlete, esetleg valami bios beállítási segítsége, írjon, előre is köszönöm.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
nekem működött usb-ről a 7 és a 10 is😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Windows 7-et tettem fel arra a gépre.
0
0
0
0
Krissz avatar
Windows 10 et raksz Piero?
0
0
0
0
Hunork avatar
Akkor ügyes vagy! 😀 Az USB okozta. Az fain amúgy, mert a boltokban pont USB-s full WIN10-et árulnak. 😆
0
0
0
0
Puffin avatar
Közben sikerült megoldanom... 😃 Az Istenért nem akarta pendriveról megcsinálni... Négy Windowst is próbáltam pedig. Sikerült egy DVD-re írt Win-t találni itthon, arról gond nélkül megy...
0
0
0
0
Hunork avatar
Piero: tipp: Bios-ban talán AHCI módban van a vinyó, átállítani IDE módra? Vagy fordítva, de úgy olvastam régebben, hogy itt kell trükközni.
0
0
0
0
Puffin avatar
Üdv!
Na most kérek segítséget! Valakinek van ötlete ezzel mit tudok kezdeni?
https://kepfeltoltes.hu/160729/DSC_0031_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
sarkozi11 avatar
Sziasztok. A Dying Light-nál meghatározott időközönként bead egy "hibát". Azért tettem "-be, mert nem is tudom, hogy mi ez. Elmegy a kép.. függőleges csíkok állnak meg és szürke a monitor. Kurzort, billentyűket, semmit nem érzékel. Ráadásul a hangfal iszonyatosan zúg, mint mikor valami gépnek a motorja zúgna. Csak újraindításra reagál, de a gomb megnyomása után csak 10-15 másodperccel indul újra. Még az NFS Carbonnál volt, mikor beállításokat változtattam, de azt letöröltem, más játéknál nincs ez a probléma. Teljesen új az egész gép (alig 1 hónapos), a fórum tagjainak segítségével raktam össze a gépet. Valakinek volt valami hasonló, vagy esetleg megoldást tudna-e?
0
0
0
0
xoki avatar
Valaki tud e rendszernaplót olvasni/elemezni, vagy rájönni belőle a hiba okára stb? Random bluescreen és random játék crash meg hasonló gondok vannak friss windowson....

Van Helsing 25: általában a szolgáltató nem engedélyezi, ilyen esetekben az szokott az oka lenni, pl én se tudok, de általában ha van router akkor lehet, de sima modem esetében a szolgáltatót kell megkérdezni.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
sziasztok nemtom lehet nemide kéne irnom ezt de van egy nagy gondom

van egy zte z😆sl 931vii v2.0 t-home os modemem és nemtudok portot kiengedni sehogy a port forward nem megy pedig jól állitottam de a dmz se megy nemtudok ts3 servert működtetni se semmit amihez portot kellene kiengedni már próbáltam default beállításokat ugyse jo ilyenkor mi van beszar a modem van mi a saját tűzfala kivan kapcsolva
0
0
0
0
csuz-li avatar
Mamac: Sajnos nincs nagyon ötletem nekem sem... Talán tönkrement az alaplapi vezérlés? Mondjuk ez sem valószínű...
0
0
0
0
ArtyomAlekseyevich avatar
Csuz-li!

Keresek majd valamit, de az az igazság hogy formázva lett a vinyó fullba, és a driverek telepítése után kapásból lett kipróbálva, és már akkor nem volt jó! :/
0
0
0
0
csuz-li avatar
Mamac: Azt meg tudod nézni, hogy a VGA-d miylen terheléssel fut? Csak mert van pár miner vírus, ami a GPU-t használja.
0
0
0
0
ArtyomAlekseyevich avatar
Sziasztok!

Olyan probléma ütötte fel a fejét, hogy a gépem nem használja ki a vga-t! Elindítok egy olyan gamet, amit csuklóból kellene futtatnia(l4d, konfig a profilomban), de szaggat mintha ez lenne a dolga! Egészen addig nem volt bajom, amíg fel nem frissitettem a gépet win10re! akkor még nem is jelentkezett a probléma, de szerintem bekaptam valami csúnya virust, mert a házat hűtő ventilátorom elkezdett leállni, majd újraindulni, a processzorom ventije meg úgy pörgött alapjáraton is, hogy ha nem lenne a gép a szekrény mellett, akkor lefújta volna az asztalról! 😃 Ekkor szóltam egy ismerősömnek, aki kicsit többet ért a dolgokhoz, hogy tegye fel nekem normálisan a 10-et! ez meg is történt, és innentől kezdve nem tudom kihasználni a vga-mat! Próbálkoztam a legújabb atis driverrel(crimson), visszatettem a win7-et, legfrissebb driverrel, a vga csak nem akar felpörögni! olyan mintha alapjáraton akarna csak dolgozni! :/ már nem tudom mit kezdjek, sajnos az én tudományom itt véget ért, és most Tőletek remélek segitséget!

Előre is köszönöm!
0
0
0
0
no avatar
Bios resit tolhatok es jo lesz?
0
0
0
0
Bandi094 avatar
Mostanában ilyen fekete négyzetek jelennek meg a képernyőn: [LINK]
Random, hogy hol van éppen, nem folyamatosan csak néha jön elő(1-2 naponta). Alapjárat ilyen fekete, játék közben pedig hasonló méretben szét esik,villog a kép. Néha lefagy a kép, és kapok egy hibaüzenetet, hogy „A képernyőillesztő nem válaszolt, és utána helyreállt”
Kezd meghalni szegény videokártya? 😞
0
0
0
0
no avatar
Sajnos masik tap nincs kitakaritva 2 honapja volt kb. Akkor mukodott rendesen, de valahol azt irjak huzzam ki a tapot stb stb.. Valaki segitene hogy oldhatnam meg? Mert sehol sem talalok leirast, bios resetet meg nem merek, meg azt se tom hogy kell.
0
0
0
0
Krissz avatar
Nincs másik tápod véletlen?
Azzal kipróbálni, meg kicsit kitakaritani/ujra összerakni a gépet.
Hirtelen más nemjut eszembe! :/
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok telorol vok es mar el sem akar indulni a gep tegnap meg sikerult, most ment tobb mint tiz percig de nem akar bootolni, meg a monitor sem ad kepet, segitsetek kerlek.
0
0
0
0
no avatar
R9 az kibirt olyan másfél évet de egy másik deszka alatt volt , most szinte minden új a gépbe... Nemtudod véletlenül hogy az rx 470 mikor lesz a pcx-nél?😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
apu96: Akkor azért annak is nézess utána egy szervizben, hogy nincs-e gond az alaplappal és az nyírja ki rendre a VGA-t. Persze előtte gariztasd a kártyát, csak ne tedd még be az újat addig, amíg nem biztos, hogy jó-e az alaplap.
0
0
0
0
Krissz avatar
TrentonG: azért mondom 😃 furcsállanám ezt a hidegben nemindul el dolgot, mikor kint van 30°C 😆
0
0
0
0
no avatar
Csuz-li: persze rendesen be van rakva meg minden kábelt ellenőriztem... Tudod csak kicsit hihetetlen mert 2 hónapja halt meg az r9 270 em, kaptam helyette gtx 950-et dehát akkor ugynézki hogy ezis bemondta az unalmast. Köszönöm szépen a segítségeteket😀
0
0
0
0
no avatar
Krissz: Nemtudom, 5-6 éve van meg a gép, és furcsa hogy pont nyáron jön elő, mikor még a klíma sincs bekapcsolva. :'D Olyan 26 fok lehet idebent.
0
0
0
0
Krissz avatar
Én elsőre tápra gyanakodtam volna hiba forrásaként, aztán olvasom hogy ASRock nál van ilyen hőmérséklettel kapcsolatos hiba, aztán elvetettem a tápos ötletet.
Hány fok van amúgy a helységben? Szerintem amúgy ennek a lehetőségnek olyan 10°C vagy alatt kellene előfordulnia, szerintem.
0
0
0
0
no avatar
Hali, autorun.inf vírus került a gépemre, leírtani nem tudtam sehogy, win7-et újratettem, formázás stb.. És most reggel ma 2 nap után olyan volt hogy reggel indítom a gépet, és elindul, ledek bekapcsolnak a hűtőnél, de a monitoron se kép se hang, fekete. Offoltam, tápot le, fel, aztán bentebb nyomtam a kábeleket is, és jó lett.. Olyat olvastam hogy akkor szokott lenni hogyha túl hideg a gép, és be kell melegedjen, ASROCK lapoknál olvastam azt is, majd elindult a gép, és kiírt valamit hogy fail boot several times vagy mi, meg 1 millió szöveget, és azóta jó, eddig 5 év alatt hiba nem volt ilyesmi.
0
0
0
0
csuz-li avatar
apu96: Továbbra is azt mondom, hogy VGA döglött, ha fizikailag rendesen be van rakva. És igen, előfordul, hogy egy hónap alatt meghal egy-egy példány. Erre van a garancia. Nem kivitelezhető, hogy minden egyes darab tökéletesen legyen legyártva.
0
0
0
0
no avatar
A vinyó kábele csak kilazult, mostmár villog a hdd led-je de igy se ad képet:s
0
0
0
0
csuz-li avatar
3LiT: Ha nem jó a HDD, attól még a monitoron látszik a BIOS és a gép ki is írja, hogy nem talál oprendszert...
0
0
0
0
NiXiT01 avatar
apu96: Azt mondad a hdd jel sem villog igaz? Ha ez a probléma még fent áll akkor lehet h a hdd d halt meg és azért nincs kép. 😀
0
0
0
0
no avatar
Leellenőriztem mindent de semmi. 1 honap alatt kajak meghal a gtx950?
0
0
0
0
csuz-li avatar
apu96: Ha mozgatásra változtak dolgok, akkor nézd át alaposan, hogy minden a helyén van-e. VGA rendesen benyomva, tápcsatlakozók mindenhol a helyükön. Ha ez nem segít, akkor nagy valószínűséggel a VGA hibás. Ha új, akkor garancia.
0
0
0
0
no avatar
Lehet meghalt a videokártya? Pedig szinte minden új a gépbe...
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
akkor nincs több ötletem
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció