AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Osynho avatar
gyenesmartin:
És ki használja a játékos gépét 800x600-on, low grafikával? 😃 Illetve kit érdekel, hogy mit tud egy modern processzor ilyen beállításokkal, ha az életben nem fogja így használni? 😃
Egyébként vga limites beállításoknál nem ugyanúgy terhelné le, mert a proci "várna" a vga-ra.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
lapartman997 írta:
Huhh Cooley! Nagyon köszi ezt a tesztet! Na, egy ilyenre vártam! Mert tudod valaki úgy méri össze hogy 800x600-as felbontáson minimum grafikán mérik! Itt végre maximumon mérték! Tényleg erős! Erősebb mint az i7! Ha húzva lenne az is 50%-al akkor elverné az i7-et! Mégegyszer köszi a tesztet! Én csak szarokat találtam ilyen közepes grafikán 1024x768 meg ilyenekkel.
Úgy látom nem tudod, hogy egy processzor játékteljesítményét, hogy szokták mérni ezért leírom.:Teljesen minimum grafikán jó erős videókártyával.Mert egy játéknak mindegy milyen grafikára van beállítva mert ugyanúgy terheli/né le.Ha meg maximum grafikán van nézve akkor az inkább videókártya teszt.Ebből remélem már lejön miért nem tették fel max grafikára.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
lapartman997 írta:
Huhh Cooley! Nagyon köszi ezt a tesztet! Na, egy ilyenre vártam! Mert tudod valaki úgy méri össze hogy 800x600-as felbontáson minimum grafikán mérik! Itt végre maximumon mérték! Tényleg erős! Erősebb mint az i7! Ha húzva lenne az is 50%-al akkor elverné az i7-et! Mégegyszer köszi a tesztet! Én csak szarokat találtam ilyen közepes grafikán 1024x768 meg ilyenekkel.

De Intel 4 maggal és Ht vel 😃 AMD meg 8 magnak hírdeti bazzeg 😆
És asszem nem 3Dmark ba fogsz játszani 😂 😂
És 800x600 ba kell tesztelni hogy a CPU dolgozzon ne a GPU 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
lapartman997 írta:
Cooley írta:
lapartman997 írta:
25.000Ft-ért például jó vétel lenne az FX-8150P. De 54.000-ért a kutyának sem kéne. Bolond aki annyiért megvenné.

25? 😆 Te nem vagy normális...

lapartman997 írta:
25.000Ft-ért például jó vétel lenne az FX-8150P. De 54.000-ért a kutyának sem kéne. Bolond aki annyiért megvenné.

Akkora felbontáson az átlag 10-15%-ot nagyon keményen elnézted.

Hopp elírtam 😆! 35-öt akartam írni.

35 a legkisebb modellért még azt mondom talán közelít a reálishoz, de azért ezt nézd végig: [LINK] És azt is vedd figyelembe, hogy az i7 53% OC-t kapott, az FX-8 32%-ot... És ezt egy GTX580-nal, amire nem sok embernek van pénze, gyengébb kártyával még kisebb a különbség. Ezért mondom, hogy jó árral teljesen rendben van a dolog, pláne, ha valóban láthatóan gyorsulni fog még a jobb szoftveres támogatás által (bár ehhez nem fűzök sok reményt).
0
0
0
0
Cooley avatar
lapartman997 írta:

25? 😆 Te nem vagy normális...

lapartman997 írta:

Akkora felbontáson az átlag 10-15%-ot nagyon keményen elnézted.
0
0
0
0
foxbet avatar
én most azon agyalok hogy az fx4100-at megvegyem-e mert annak azért elég normális teszteredmény jött ki. Mert elvileg 2-3 szálon futó dolgoknál nem kavar be ez a probléma.
Ti mit gondoltok megvegyem vagy inkább Phenom II x4 vagy x6 legyen?
0
0
0
0
Csabi0906 avatar
Háááát....szerintem maradok az i5 2500K-nál, majd valahogyan spórolok valamelyik alkatrészen és megveszem inkább az i5-öt.
0
0
0
0
twoKgames avatar
az eleinte mindig drágák az új cuccok, erre gondolhattatok volna...majd egy olyan fél év múlva már jó lesz az ára
0
0
0
0
foxbet avatar
lapartman997 írta:
Hát és az ár? Normál esetben az i7-2600k 65.000Ft és az i7-980X? 250.000Ft. Azért van egy kis különbség a kettő között. Amúgy nem csak 5%-kal jobb. Átlagban 10-15% (valahol megvan a 20 is!)

Én láttam egy amerikai teszt szerver ben ezt az fx sorozatú procit tudjátok abban ami azzal jött létre hogy a gép helyett ö számol vagyis a szerver futatja a játékot te pedig kapod az adatokat és megjelenik a te géped képernyőjén amihez nem kell más mint egy jó net(és egy ilyen bérelhető is). Ráhárítottam egy videó tömörítést full HD-s videó és előbb végzett mint a másik hasonló teszt szerver amibe intel xenon van és Németországban van a 32nm-es.
0
0
0
0
Cooley avatar
lapartman997 írta:
Amúgy nem csak 5%-kal jobb. Átlagban 10-15% (valahol megvan a 20 is!)

1024x768-as felbontáson? 😃
0
0
0
0
ors11 avatar
de ennek van még egy jó oldala...mert így aki nem csúcskategóriás procit akar venni,annak most elméletileg olcsóbban hozzájuthat pl. egy X4 955-hez ami egyesek szerint nagyón jó játékokra....
0
0
0
0
foxbet avatar
lapartman997 ez nézőpont kérdésen renderelés tömörítésnél agyon veri a 980x a 2600k-t de játékoknál is csak 5%-al jobb a 2600k ami =0-ával 5% az semmi. Szóval ugyan az.
0
0
0
0
Cooley avatar
lapartman997 írta:
Én is azt hittem hogy sokkal erősebb lesz ennél. Amiket ígértek... Szánalmas. 50%-ot ráver az i7-re... -.-". Hát ez fordítva történt. Az i7 vert rá több mint 50%-ot.

Soha nem ígértek olyat, hogy bármelyik i7-nél is gyorsabb lesz 50%-kal... Csak annyit mondtak, hogy egyes esetekben, és az is még csak az első generációs 4 magos i7-ekre vonatkozott, ha az emlékezetem nem csal. És várjunk egy hónapot, mert az új dolgok általában eszetlenül drágák, aztán nézzük meg a teljesítmény/ár arányt. Mondjuk a teljesítmény/fogyasztás arány már most is egy kalap szar. Mindenféleképpen csalódás a dolog, de attól még lehet jó vétel.
0
0
0
0
ors11 avatar
én szerintem nem lett annyira rossz...bár ez így is nyilvánvaló,hogy az Intel sokkal jobb...de szerintem azért az AMD-től ez is nagy előrelépés...
0
0
0
0
Matyi10 avatar
akkor még nem tudtam h ez lesz.. nem baj következő újításnál intel.
0
0
0
0
Matyi10 avatar
ebben a vidiben nem vízhütést adtak.. parasztvakítás?😃
0
0
0
0
Matyi10 avatar
lapartman997 írta:
Valamivel drágább... És amúgy is gagyi lett ez a proci. Vegyél inkább egy i5-2500k-t. Ezt az AMD elcseszte. (megint)

kiváncsi vagyok h a skorpió platform mit dob.. 9 széria alaplap már megvan😃
0
0
0
0
Matyi10 avatar
kiváncsi vagyok milyen ára lesz hogy ha vízhűtést adnak hozzá...
0
0
0
0
AdroxX avatar
Itt egy videó az AMD Bulldozerekről 😀
0
0
0
0
foxbet avatar
http://www.legitreviews.com/article/1741/9/
itt van egy normális teszt az fx8150-ről.
0
0
0
0
khaled98 avatar
Synda írta:
lapartman997 írta:
Emberek! Ti megveszitek a Core i7/Core i5-öt, vagy megvárjátok inkább amíg szoftveresen javítanak a buldin? Mert ez elég gyenge eresztés lett.

Én már nem tudom mit csináljak.
Az biztos,amit akartam 3 hónapja 270k lett volna,most 330k 😲
Megint sírok 😆

te meg ne sírj... (lehet rosszabb is 😀😉
0
0
0
0
khaled98 avatar
Osynho írta:
khaled98 írta:
én maradok az intelnél.. 😃😃

A racionális érvek gyönyörködtetnek! 😂

hehe..😃😃 😆
0
0
0
0
Osynho avatar
khaled98 írta:

A racionális érvek gyönyörködtetnek! 😂
0
0
0
0
khaled98 avatar
0
0
0
0
Osynho avatar
khaled98 írta:
tudom hogy még 40 -en még em életveszélyes... de hajtásnál már igen... ;D

A 60-70fok se sok. Ha valami nem tetszik neki, majd kilövi magát. Nehéz kinyírni. 😀

lapartman997:

Leginkább egyiket se veszem meg. 😃 Különben se kell ráugrani egyből az új hardverekre. Jönnek más steppingek, kedvezőbb árak, jobb alaplapok, stb. Előbb veszek egy SSD-t a Phenom II mellé, minthogy erősebb cpu-ra költsek...
0
0
0
0
khaled98 avatar
tudom hogy még 40 -en még em életveszélyes... de hajtásnál már igen... ;D
0
0
0
0
Osynho avatar
Ilyen hőfokoktól semmi baja nem lesz a procinak.
0
0
0
0
khaled98 avatar
amugy csináltam egy képet és ot van a cpu a hűtőjén... kb annyi volt rajta..
0
0
0
0
khaled98 avatar
nézegettem és 38-40 fokos (és csak netezek) nem akarok játszani mert akkor lesz vagy 60-70... 😃 egy tubus 1000 ft? akkor veszek egy olyat... nem drága...(+ egy ezres = + 1 év😆😆😉
0
0
0
0
Osynho avatar
khaled98:
Ja, van, de nem tudom mennyi, meg irreleváns is szerintem. 😀 AC, Noctua paszták jók, 1000Ft körül mennek, sokáig elég lesz egy tubus.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
khaled98 írta:
oks köszi mindenkinek, amugy ez egy éve lett összerakva (a gép) és én azért szedetem szét mert egyre lassabb , lehet hogy az a kö***** aki összerakta az nem rakott rá sok pasztát mert látszik rajtahogy volt de ha megfogom akkor nem jön át a kezemre... és nem fehér hanem kicsit barnaás szürke színű...
jah és mennyi kell rá? 2-5 g?

Keveset kell rátenni mint az előbb is írtan kb fél borsónyit filmréteg vastagságban kell rajta elteríteni. Ha vastagon teszed rá úgy is kinyomja a két felület között és minden úszik majd a pasztában. Van fehér és ezüst színű paszta is mindegy milyet raksz rá kb ugyanaz a hatás.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
hát még a borsónyi is sok mert már abból is elég sok kifolyik a gépből. Egy fél borsónyi bőven elég tökéletesen lefedi a procit.
0
0
0
0
khaled98 avatar
ja amugy most formáztam a gép mind2 vinyóját.. egyiken csak a win7 volt, akkor is lassú volt...
0
0
0
0
khaled98 avatar
hehe.. 😃 de annak a borsónak is van súlya.. 😉
0
0
0
0
Osynho avatar
Nem feltétlenül attól lassult be, hogy nem jól van pasztázva, sőt az kb az utolsó dolog, amire gondolnék. 😃
A rossz minőségű paszták bekeményednek az idő múlásával, lehet, hogy ez van nálad is.
2-5g? 😲 Neked tepsi méretű processzorod van? Írta Gaboo7, hogy kb egy borsónyit tegyél rá. A súlyát nem szoktam méregetni, esetleg patikamérleggel szerelsz gépet? 😃
0
0
0
0
khaled98 avatar
oks köszi mindenkinek, amugy ez egy éve lett összerakva (a gép) és én azért szedetem szét mert egyre lassabb , lehet hogy az a kö***** aki összerakta az nem rakott rá sok pasztát mert látszik rajtahogy volt de ha megfogom akkor nem jön át a kezemre... és nem fehér hanem kicsit barnaás szürke színű...
jah és mennyi kell rá? 2-5 g?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
khaled98 írta:
nekem egy kérdésem lenne, hogyha nem teszek hűtőpasztát a procira akkor nagy kár lehet? (mert most sincs rajta de télleg meleg is ) És hogy okozhat-e lassulást a gépen?

Egy fél borsónyi nagyságú pasztát egyenletesen teríts el a processzor tetején és úgy rá a hűtő, paszta nélkül hosszútávon megsütöd! A paszta azért kell mert a processzor teteje és a hűtőborda felülete nem tökéletesen sík felület így nem tudja tökéletesen átadni a hőt a processzor a bordának, ezért kell a paszta ami a két felület közti jobb hőátadást segíti elő. PASZTÁZD!!!
0
0
0
0
ximo avatar
khaled98 írta:
nekem egy kérdésem lenne, hogyha nem teszek hűtőpasztát a procira akkor nagy kár lehet? (mert most sincs rajta de télleg meleg is ) És hogy okozhat-e lassulást a gépen?

lehet gond belőle, de mivel a BIOS egy adott biztonsági értéknél (amit egyébként be tudsz állítani) lekapcsolja a gépet, mielőtt a proci elfüstölne...
És igen egyértelműen érezhetsz lassulást a hőmérséklet emelkedésével, próbáld mondjuk Everest nevű progival méregetni a cpu hőmérsékleteket, van benne egy stress-test is amivel meg lehet terhelni a procit, ha nem megy 75 fok fölé akkor azért nagy baj nem lehet.
0
0
0
0
foxbet avatar
khaled98 írta:

annyi lesz az egész hogy télre nem kell füteni mert a szobádban lesz egy kellemes 25 fok emiatt.😂😆
0
0
0
0
ximo avatar
Synda írta:
Értem én,hogy nem használják ki a magokat,de akkor mi a bánatért nem szerverekbe gyártották őket.(azt is tudom hogy oda is mentek 😜)

Itt ugráltam örömömbe egy héttel a megjelenés előtt,erre most meg tegnap óta ülök,telefújtam 2x200 Db-os zsepit,sírtam is este...😆

Most megint nem értem mi van,várjak nem várjak vegyek Intelt ne vegyek.
Teljes létbizonytalanságban kell élnem a napjaim,nem tudhatom mit hoz a holnap,szoftverekkel álmodom,meg rókákkal. 😂

Visszanézve kurva jó döntés volt, hogy nem vártam az AMD-re😀
Az lesz még egy nagy pofon, ha kiderül miért nem dobják piacra (szerintem messze elmarad majd a teljesítménye az ígérttől)
0
0
0
0
khaled98 avatar
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
foxbet írta:
lapartman997 írta:
Vedd meg az Intelt! Had veszítsen vevőket az AMD! Megérdemli! Átbaszták az embereket! Menjen csődbe!

Az Intel HT is néhol ugy viselkedik mint az AMD CMT ahogy most áll szoval ő se kivétel. A windows az oka mindennek mert rossz a cpu optimalizációja.
Volt velem olyan hogy pont a HT fogta vissza tesom gépénél.
Ez annak köszönhető hogy a procimagok-nál a szálak közös erőforrást használnak és küzdenek a magok egymás ellen a z erőforrások megszerzésért.Ugyan ezt a szituációt ubuntunál is elvégeztük és ott nem volt ilyen baki mint a windows-nál.Szoval az oka a windows *zar cpu optimalizációja.

Bakinak nevezni talán túl enyhe kifejezés. 😀 Én nem hiszem hogy ezen bármilyen csodaprogram lényegesen javítana. Ez a processzor ennyit tud és kész ezt kár is ragozni, ha lenne olyan játék ami 8 magot használ akkor lenne is előnye nem is kicsi de amíg a 90% 2 magot a mardék 10 pedig maximum 4-et használ addig ez a proci az árához képest elég harmatos játékok alatt. A számok nem hazudnak. 😀
0
0
0
0
foxbet avatar
Gaboo7 írta:
foxbet írta:
lapartman997 írta:
Na, még megint várni kell vagy 3 hónapot azokra a javító szarokra amitől jobb lesz a buldózer. Szerintem úgy sem fogja megverni az i7-et... Szerintem kb. annyira igaz az a hír hogy 80%-al nőni fog a teljesítménye, mint hogy azt mondták múltkor hogy 50%-ot ráver egy i7-2600k-ra 😆!

Nézdmeg a BF3-at készült tesztet ott jól van optimalizálva. Ott tényleg meglátszik hogy a corei7 2600k szintjét hozza de egyébként meg így kellene neki jól működni-e mint a bf3-ban szóval ez már a windows szoftver mérnökein múlik hogy menyire jól írják meg és az menyit tud majd kihozni belőle. Ez már itt nem az AMD asztala itt már minden a windows -on múlik hogy mennyire tudja majd jól megcsinálni az optimalizációt.

Milyen BF3 tesztet néztél? Mert a BF3 még ki sem jött. Amikor a tesztek folytak már a Beta sem működött mivel hétfőn vége volt a beta tesztnek. Az AMD promo anyagában volt egyedül benne mint ahogy az is hogy 50%-al gyorsabb mint a 2600k. Érdekes hogy pont egy olyan játékkal takaróznak ami beta állapotban van és kb 2 hétig még nem lesz elérhető...

a windows 7 béta is olyan mint most a többi ultimate enterprise stb. csak annyi hogy több a program benne a mostaniakba pl.: minialkalmazás,játékok, egyébb apróság de lényegében ugyan az.
Szóval hogy valami béta az nem tesz semmit. csak annyi hogy hiányzik belőle pár dolog ami az eredetiben nincs bent.
0
0
0
0
foxbet avatar
lapartman997 írta:
Vedd meg az Intelt! Had veszítsen vevőket az AMD! Megérdemli! Átbaszták az embereket! Menjen csődbe!

Az Intel HT is néhol ugy viselkedik mint az AMD CMT ahogy most áll szoval ő se kivétel. A windows az oka mindennek mert rossz a cpu optimalizációja.
Volt velem olyan hogy pont a HT fogta vissza tesom gépénél.
Ez annak köszönhető hogy a procimagok-nál a szálak közös erőforrást használnak és küzdenek a magok egymás ellen a z erőforrások megszerzésért.Ugyan ezt a szituációt ubuntunál is elvégeztük és ott nem volt ilyen baki mint a windows-nál.Szoval az oka a windows *zar cpu optimalizációja.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
foxbet írta:
lapartman997 írta:
Na, még megint várni kell vagy 3 hónapot azokra a javító szarokra amitől jobb lesz a buldózer. Szerintem úgy sem fogja megverni az i7-et... Szerintem kb. annyira igaz az a hír hogy 80%-al nőni fog a teljesítménye, mint hogy azt mondták múltkor hogy 50%-ot ráver egy i7-2600k-ra 😆!

Nézdmeg a BF3-at készült tesztet ott jól van optimalizálva. Ott tényleg meglátszik hogy a corei7 2600k szintjét hozza de egyébként meg így kellene neki jól működni-e mint a bf3-ban szóval ez már a windows szoftver mérnökein múlik hogy menyire jól írják meg és az menyit tud majd kihozni belőle. Ez már itt nem az AMD asztala itt már minden a windows -on múlik hogy mennyire tudja majd jól megcsinálni az optimalizációt.

Milyen BF3 tesztet néztél? Mert a BF3 még ki sem jött. Amikor a tesztek folytak már a Beta sem működött mivel hétfőn vége volt a beta tesztnek. Az AMD promo anyagában volt egyedül benne mint ahogy az is hogy 50%-al gyorsabb mint a 2600k. Érdekes hogy pont egy olyan játékkal takaróznak ami beta állapotban van és kb 2 hétig még nem lesz elérhető...
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
lapartman997 írta:

Jól látod, sajnos a játékok még a 4 magot sem támogatják a legtöbb esetben itt pedig 8 található a processzorban ami szép meg jó de egy játék sem támogatja és nagyon sokáig nem is fogja. A legtöbb játékban 1-2 mag dolgozik még a legújabbakban is max 4, munkaállomásokba jók lesznek ezek a processzok ahol kifejezetten több processzormagot támogató programkörnyezetbe kerül de játékra nem a legjobb választás mert teljesítményéhez képest drága és terhelés alatt sokat fogyaszt.
0
0
0
0
foxbet avatar
lapartman997 írta:

Synda írta:
Értem én,hogy nem használják ki a magokat,de akkor mi a bánatért nem szerverekbe gyártották őket.(azt is tudom hogy oda is mentek 😜)

Itt ugráltam örömömbe egy héttel a megjelenés előtt,erre most meg tegnap óta ülök,telefújtam 2x200 Db-os zsepit,sírtam is este...😆

Most megint nem értem mi van,várjak nem várjak vegyek Intelt ne vegyek.
Teljes létbizonytalanságban kell élnem a napjaim,nem tudhatom mit hoz a holnap,szoftverekkel álmodom,meg rókákkal. 😂

nyugi na majd jó lesz *zar-ez a windows azért van ezzel az optimalizációval gond rosszul írták meg a cpu optimalizáció-t is a CMT is most rámutatott erre a dologra és néhol még az Intel HT-is. olvasd vissza az én példámat az előző hozzászólásomat.
0
0
0
0
wdavid avatar
én úgy érzem attól függetlenül, hogy elmaradt az elvárásoktól az FX sorozatos procik teljesítménye, még nem kell őket leírni, szóval én bizakodó vagyok 😃 akármilyen is most a teljesítménye én veszek egy FX-6100 (legkésőbb) tavasszal 😀😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció