AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Quadgame94 avatar
wdavid írta:
esetleg nem lehetséges, hogy egy win7 update megoldaná ezt a szoftveres problémát (legalább részlegesen)? 😃

Hát mindenképpen, már csak kikell dolgozni és ki kell adni, ami kb 2 hónap, de nem akarok hülyeséget írni. Windows 8 már 100%-ban támogatnia fogja.
0
0
0
0
wdavid avatar
esetleg nem lehetséges, hogy egy win7 update megoldaná ezt a szoftveres problémát (legalább részlegesen)? 😃
0
0
0
0
repfect avatar
Full hd max grafon az az 1-2 fps különbség amiről világháboru szintű vita folyik, szinte már nevetséges!!! Ezen a szinten nem lehet különbséget tenni a csúcskategóriás procik között, régi pheom x4 is 1-2fps különbséggel hoza a kötelezőt mivel játékhoz még az is elég!!!!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Synda írta:
Na de nézzük a tényeket.

Fx 4100 ugyanazt nyújtja mint az Fx 8120.

Fx 8120 3x nagyobb,3x több tranzisztor,8 mag 16 feldogozási szál,nagyobb gyorsítótár mint az i7-nek,akkor itt csak szoftveres gondok lehetnek,vagy ha nem akkor tényleg nagyon mellényúltak.😃

Elvileg még 50%-ot gyorsulhatna,de ne gyorsuljon csak 20-at,akkor tényleg Intel keksz lesz.😂
Így van.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Ebben most tévedtem.De csak azért mert mással is foglalkozok nem csak írással.😉
0
0
0
0
Cooley avatar
gyenesmartin írta:
Synda írta:
Várjunk 2-3 hónapot aztán vitassuk meg.😉
Az a 2-3 hónap kevés.Én több évről beszéltem (De nem 5-ől többre). Amikor már ugyanezekkel a processzorokkal már nem lenne a játékokban vga limit.(Természetesen erősebb videókártyával mint most)

Megint te nem értetted meg, amit más mondott... 😀 Synda úgy értette, hogy várjuk meg, mi sül ki a szoftveres csiszolásból.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Synda írta:
Várjunk 2-3 hónapot aztán vitassuk meg.😉
Az a 2-3 hónap kevés.Én több évről beszéltem (De nem 5-ől többre). Amikor már ugyanezekkel a processzorokkal már nem lenne a játékokban vga limit.(Természetesen erősebb videókártyával mint most)
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Ilyen bonyolultan fogalmazok?Na mindegy.Legyen igazatok (még ha nem is).😆
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
A hozzászólásaimmal csak az én gépemből kiindulva írkáltam.A processzornak teljesen mindegy milyen grafikán megy a játék mert ugyanannyi fps-t ad le.Csak a videókártyának nem mindegy.Viszont egy szóval sem mondtam olyat, hogy az amd ne érné meg.
0
0
0
0
Cooley avatar
gyenesmartin írta:
Leírom másképp akkor ha így bonyolult.Ha a mostani játékokat nézzük minimális grafikán akkor jóval erősebb az i7.Ez később is igaz lesz amikor jóval erősebb gép kell a játékoknak.Azaz ha csak a videókártya lenne újítva akkor már sokkal jobban menne az a játék mint az amd-el.Természetesen max grafikán.A processzor leginkább az fps-t adja.

Elsőre is tökéletesen megértettem, amit mondani akarsz, csak rosszul gondolkozol.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Most leszarod, hogy mit mutat azon a felbontáson.De később már nem fogod.

Mondtam valami sértő szót?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Leírom másképp akkor ha így bonyolult.Ha a mostani játékokat nézzük minimális grafikán akkor jóval erősebb az i7.Ez később is igaz lesz amikor jóval erősebb gép kell a játékoknak.Azaz ha csak a videókártya lenne újítva akkor már sokkal jobban menne az a játék mint az amd-el.Természetesen max grafikán.A processzor leginkább az fps-t adja.
0
0
0
0
Cooley avatar
gyenesmartin írta:
Látom nem értetted meg azt a mondatot.Pedig az már a max grafikára vonatkozik.

Látom te nem értetted meg, amit én mondok. 😆😂
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Látom nem értetted meg azt a mondatot.Pedig az már a max grafikára vonatkozik.
0
0
0
0
Cooley avatar
gyenesmartin írta:
Cooley írta:
gyenesmartin írta:
lapartman997 írta:
Itt sem mert most gyenge a forint! Eddig volt egy HD6970 82.000Ft, most meg lett 100.000! gyenesmartin: Az nem nagyon igaz, mert ha jobban megnézed, meglátod hogy az FX-4170 átlagban 4-5FPS-sel van lemaradva az i7-től... És az FX-8150P húzva 4,8GHz-re, meg az i7-2600k is annyira, ott a buldózer az újabb játékokban megveri az i7-et. És olcsóbb is. Csak valamivel többet fogyaszt. Csak a régebbi játékokban gagyi a 8 magos buldózer mint például a Far Cry 2.
Nem olyan játékteszteket kell nézni ahol vga limit van.Ezért is nézem én inkább a minimum grafika szerint a teszteket és nem maximum.Így viszont rendesen le van maradva az FX 4100 az i7 2600K-tól.
Synda:Úgy véltem, hogy a programok később 6 magot fognak kihasználni és nem 8-at.Ezért se tettem olyan nagyon erősre a 8magosat.

Abszolút irreleváns fullhd max graf szempontjából az alacsony felbontás és részletesség mellett nyújtott teljesítmény. Meg amúgy is teljesen értelmetlen olyan teszteket nézni, hisz nem úgy fogsz játszani. Ha meg esetleg videokártyalimit miatt lenne azonos eredmény egy GTX580 mellett, akkor mi a szarért vennéd meg a drágább procit, ha az olcsóbb mellett sem procilimit van? 😀
Ezelőtti hozzászólásom utolsó mondata a válasz erre a kérdésre.

"Abszolút irreleváns fullhd max graf szempontjából az alacsony felbontás és részletesség mellett nyújtott teljesítmény." Ezt ugye elolvastad? Nem egy játék van, ahol alacsony felbontás mellett elpicsázza az i7 az FX-et, nagyobb felbontás mellett meg fordítva. Vágesz?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Cooley írta:
gyenesmartin írta:
lapartman997 írta:
Itt sem mert most gyenge a forint! Eddig volt egy HD6970 82.000Ft, most meg lett 100.000! gyenesmartin: Az nem nagyon igaz, mert ha jobban megnézed, meglátod hogy az FX-4170 átlagban 4-5FPS-sel van lemaradva az i7-től... És az FX-8150P húzva 4,8GHz-re, meg az i7-2600k is annyira, ott a buldózer az újabb játékokban megveri az i7-et. És olcsóbb is. Csak valamivel többet fogyaszt. Csak a régebbi játékokban gagyi a 8 magos buldózer mint például a Far Cry 2.
Nem olyan játékteszteket kell nézni ahol vga limit van.Ezért is nézem én inkább a minimum grafika szerint a teszteket és nem maximum.Így viszont rendesen le van maradva az FX 4100 az i7 2600K-tól.
Synda:Úgy véltem, hogy a programok később 6 magot fognak kihasználni és nem 8-at.Ezért se tettem olyan nagyon erősre a 8magosat.

Abszolút irreleváns fullhd max graf szempontjából az alacsony felbontás és részletesség mellett nyújtott teljesítmény. Meg amúgy is teljesen értelmetlen olyan teszteket nézni, hisz nem úgy fogsz játszani. Ha meg esetleg videokártyalimit miatt lenne azonos eredmény egy GTX580 mellett, akkor mi a szarért vennéd meg a drágább procit, ha az olcsóbb mellett sem procilimit van? 😀
Ezelőtti hozzászólásom utolsó mondata a válasz erre a kérdésre.
0
0
0
0
Cooley avatar
gyenesmartin írta:
lapartman997 írta:

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
lapartman997 írta:
Ott igen, persze hogy gyengébb a buldózer. De gondolom aki 8 magos buldózert vesz a gépébe, az nem 640x480-on lowon fog játszani 😉.
Még mindig ezzel vagy?Pedig úgy kell mérni játékoknál a processzor tesztet.Később meg erősebb videókártyával lenne az amd-el 30fps-ed míg az i7-el meg 40-50.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
lapartman997 írta:
0
0
0
0
Cooley avatar
Gta4vevo írta:
Előző HSZ-em szerkesztve.

Amúgy azt nem is beleszámítva hogy egy FX lap 25 ezernél kjezdődik ahogy vki írta és a drágák 30-60 ezresek...
Mert ezzel olyan mintha a procit + 10 ezerbe adnák akik olcsón akarnák megúszni...😊

FX lap 25-nél kezdődik? Ha az FX alatt 990FX chipszettet értettél, akkor azok 30-tól kezdődnek, de gondolom AM3+ lapra értetted, akkor viszont még nagyobbat tévedsz, mert a 95W-os modellekhez (akár FX-8120) már alig 10eFt felett lehet kapni deszkát...

lapartman997 írta:
És az FX-8150P húzva 4,8GHz-re, meg az i7-2600k is annyira, ott a buldózer az újabb játékokban megveri az i7-et. És olcsóbb is. Csak valamivel többet fogyaszt.

Valamivel? Azért procinál a 150W - kb ennyi 4,8-on áratott i7 és FX-8 közti fogyasztáskülönbség terhelés alatt - differencia elég kemény. 😃 Nagyon durván megugrik OC hatására az AMD procik fogyasztása.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Synda írta:
gyenesmartin írta:
Ha jól veszem ki a hozzászólásokból akkor így van az erősségi sorrend.
amd FX 8120/8150 = Intel CORE I5 2500K
AMD FX 6100 = Intel CORE I5 2300
AMD FX 4100 =Jelenleg nincs intel ellenfele.Azért mert az i3-tól erősebb, de az i5-ől gyengébb.De ha a játékteszteket nézzük akkor az I7 2600K az ellenfele a 8 magosoknak.

Nem jelen állás szerint az Fx 4100 az Fx 8120 szintjét hozza,de csak azért mert annak nincs kellő szoftveres támogatása.😀
Kicsit előrébb látó vagyok és én így úgy gondoltam, hogy erősebbek lesznek a 8magosok.
0
0
0
0
ors11 avatar
tudtoke ojan magyarországi céget aki romániába is szálít és olcsón jó gép jön ki,mert Romániába nem valami olcsók az árak...
0
0
0
0
thug85 avatar
Távol áll tőlem a vitázás, de azt nehezen viselem, ha a véleményemet ilyen korlátozott szemlélettel bírálják. Eszem ágában sincs egyik gyártó termékét sem szapulni, elvégre nekünk az a jó, ha ők egymással versengenek.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Ha jól veszem ki a hozzászólásokból akkor így van az erősségi sorrend.
amd FX 8120/8150 = Intel CORE I5 2500K
AMD FX 6100 = Intel CORE I5 2300
AMD FX 4100 =Jelenleg nincs intel ellenfele.Azért mert az i3-tól erősebb, de az i5-ől gyengébb.De ha a játékteszteket nézzük akkor az I7 2600K az ellenfele a 8 magosoknak.
0
0
0
0
ors11 avatar
Mónika show!!!

Na de sztem is azért elég nagy áttörés az AMD-től,hogy olyan procit csináltak,ami felér az Intel-lel és még övék az első 8 mag is....én kiváncsian várom,hogy az Intel mit hoz majd ki...😆
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Hát ez kész, hogy mi folyik itt.😆 De legalább pontgyűjtésre jó.
0
0
0
0
thug85 avatar
Gta4vevo írta:
Te legalább jtrlvksz értelmesen gondolkozol...

Az informatika világában nagyon gyorsan fejlődnek a dolgok...

Áh így is felidegesítettetek , én megyek is innen.😶

Áh az utolsó kommentet thug85től még elolvastam.

GONDOLKOZZÁL MÁR EMBER RÉGIT AZ ÚJHOZ NEM HASONLÍTUNK MAJD HA KIJÖN AZ INTEL-É ÉS UGYANOLYAN LESZ MINT A MÁSODIK GENERÁCIÓS I3,I5,I7 AKKOR HASONLÍTGASSÁL ....😠OLYAN MINTHA PENTIUM4ET HASONLÍTANÁD A BULLDOZEREKHEZ CSAK NAGYOBB IDŐTTÁVVAL...

UI:Az intel ár/teljesítmény kategóriába nagyon is jó a phenomokhoz.

Drága agyoniskolázott barátom. Vegyél vissza a hangnemből, nem a kocsmában vagy.
Nos minden nézőpont kérdése. Ki a megveszekedett lótökét érdekli, hogy mit mikor adtak ki. A példád elég sarkított. Ha nekem van pl. 40 ezer forintom processzorra, akkor azt fogom megvenni, amelyik proci ennyiért többet nyújt nekem. Pont leszarom, hogy azt mikor dobták piacra, miért is érdekelne ez engem. Nem hiszem, hogy ezt a szemléletet olyan nehéz felfogni, talán még neked is sikerülhet. Ha pedig ideges vagy, szedjél nyugtatón, ne velem hangoskodjál.
0
0
0
0
niteforce avatar
jól megcsinálta az AMD a buldikat!
Ne onnan nézzétek hogy ha olyan lenne ahogy beharangozták, hanem úgy, hogy sok éve végre felér az intelek szintjére az AMD, megtartva azt, hogy az inteltől sokkal alacsonyabb árat kell kifizetni
Így már tényleg best buy az AMD
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
jtrlvksz írta:
hát a 955 messze nincs a 2500K és 2700K szintjén 😃
Azért írtam, hogy most amiatt vitatkoztok mert annál a játéknál videókártya limit volt?
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
hát a 955 messze nincs a 2500K és 2600K szintjén 😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Most azon a teszten vitatkoztatok amikor egy phenom 955, fx 4100, fx 6100, fx 8120, fx 8150, i5 2500, i7 2600 közel azonos eredményeket adtak?
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Nem mondtam ilyet.

Amúgy lehet picit igazatok lesz és nem átverés lesz ez😀
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Áh én abbahagytam már mert csak mégjobban felb@szták az agyam és tudom nekem van igazam...😂😎

Szerk:Én meg a phenom IIx4 955-re gondoltam amikor hasonlítgattam😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Jó látni, hogy vitáztok a semmin.Na mindegy folytassátok.
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Synda:2009 5.hón(kb) jött k a phenom 955 mivel én most arról beszéltem...
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Te legalább jtrlvksz értelmesen gondolkozol...

Az informatika világában nagyon gyorsan fejlődnek a dolgok...

Áh így is felidegesítettetek , én megyek is innen.😶

Áh az utolsó kommentet thug85től még elolvastam.

GONDOLKOZZÁL MÁR EMBER RÉGIT AZ ÚJHOZ NEM HASONLÍTUNK MAJD HA KIJÖN AZ INTEL-É ÉS UGYANOLYAN LESZ MINT A MÁSODIK GENERÁCIÓS I3,I5,I7 AKKOR HASONLÍTGASSÁL ....😠OLYAN MINTHA PENTIUM4ET HASONLÍTANÁD A BULLDOZEREKHEZ CSAK NAGYOBB IDŐTTÁVVAL...

UI:Az intel ár/teljesítmény kategóriába nagyon is jó a phenomokhoz.
0
0
0
0
thug85 avatar
Én mindig is ár kategóriában hasonlítottam össze a procikat. Kit érdekel, melyik mikor jött ki. Az érdekel, hogy egy adott összegért, melyik nyújt többet.
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Mondjuk ez igaz. A i5 és i7 SB kategóriára az FX a válasz, eléggé megkésve. Majd ha az Intel is kiadja az új procikat, na akkor lesznek valós eredmények a 2 gyártó között.
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
De azon még nem gondolkodtatok el hogy rosszhoz hasonlítjátok a Bulldozereket?😀

Majd ha az intel kihozza az ő új procijait utána mondjatok véleményt , kérlek!😀

Mivel az intel sandy bridge-t hasonlítsátok a phenomhoz mert ott ugyanazok a kiadási idők!

És ebben kib@szott nagyot tévedsz synda.Vegyél már 10 ezerből olyan amd procit ami ugyanolyan szinten tud mindent csinálni mint az i3 2100...
0
0
0
0
niteforce avatar
ors11 írta:
a kérdésemre a választ még nem kaptam 😆 látom jól vitáztok

nem tudom melyik román kereskedés megbízható, nem sűrűn rendelek Romániából Pestre cuccokat 😃
0
0
0
0
ors11 avatar
a kérdésemre a választ még nem kaptam 😆 látom jól vitáztok
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Ha kínait veszel, akkor nem 😃 Vagy legalábbis a márkás cipő azt tudja 1-2 évig, a kínai 1-2 hónapig 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
de gondolj bele, mi értelme lenne annak hogy
az amd kiadás előtt azt mondja hogy kiadunk egy új procit de nagyon szar lesz 😃😃
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Példának hoztam fel h 2X annyi 😃 De ez így van, csak mondjuk phenom szériánál szomorú, hogy az Intel 2magosához kell hasonlítani az AMD 4 magosát...Nemtudom mennyivel jobb most ez az FX, kicsit kell még, hogy üllepedjen a dolog, meg kidobják azt a szoftvert is hozzá, de ahhoz képest ahogy beharangozták, na ahhoz képest semmi....
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
jtrlvksz írta:
Túl van árazva az Intel proci, DE azért eddig is meglátszott a különbség, ami 2X annyi volt az azért teljesítményben is jobb volt mint egy AMD...szóval mindig kell azért keresni mögötte a buktatót is.

Te érted már😀

Amúgy nem 2x annyi mivel pl phenom IIx4 955 vs i3 2100 a 955 kicsit jobb de az ár ugyanaz😀
0
0
0
0
niteforce avatar
Az AMD pár ezerrel 2-3 ezerrel mindig alacsonyabb áron fogja adni az intelnél a procikat.
Különben nem érné meg neki.
és az AMD -nek van még az az előnye is, hogy ritkán kell lapot venni.
mert most az AM3+ (vagy Am3) lapokba mennek a bulldozerek, és szerintem a következő generáció is ezekbe bele fog menni. mert az AM2+-ba is mennek bizonyos AM3 procik. ez is csábíthat vásárlókat.
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Témát befejeztem majd meglátjuk de én így is boldogulok az i3-ammal mivel tökéletesen elég ez nekem😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció