ATI vs. nVidia

Szerző: Keratesz, 2008. November 26., téma
Fórum » Asztali PC
[color=#ff0000]Szerintetek melyik jobb?? ATI vagy az nVidia? Indokoljátok lécci!!:D[/color]
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
XHTX avatar
MaximumGame írta:

Bulldozer AMD vel meg eszik sokat ha azt nézzük hogy 8mag... 😃 ami nem 100% os 😃 nah mind1 az is kamu 8 mag 😀 valami 80% is
i7 40+% szálával szembe .....

A bullban 4 modul van(ha nagyon akarod azt is kifejtem majd, vagy elolvasod egy tesztoldalon), az i7-nél meg a HT az életbe nem fog hozni +40%-ot, plusz azt hozzá kell tenni hogy működéséhez szoftveres támogatottság szükséges, emlékeim szerint optimális esetben kb 20% pluszt hoz, egyes esetekben akár lassíthat is. A kettő működése(HT, CMT) nem hajaz egymásra, és hatásfoka is nagyban eltér.

Amúgy meg az i7 920 egy sandy i5-höz képest el is marad néhol szóval ez az i7 vs i5 dolog pontos típusok nélkül kissé vicces.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Csak AVP ni fogok 😃 😆
0
0
0
0
Keksz03 avatar
hát ennél a játéknál nem, de azért már akadnak olyanok ahol elférne az i7, de valóban nem kifejezetten éri meg egyelőre!
egyébként AVP jobban fekszik a radeonoknak de azért durva a különbség, nem számítottam ekkorára, tesztek alapján nem láttam ilyen különbséget! de várjuk a többit vmi nvidiás játékból! 😀
0
0
0
0
Keksz03 avatar
PH!-s kolléga mért egyet saját GTX680-al AVP benchmarkkal!

i7 @ 4.4GHz+GTX680 @ 1200/6600:

Number of frames: 6332
Average Frame Time: 16.6ms
Average FPS: 60.4

i5 @ 4.6GHz+HD7970 @ 1125/6300 (CCC max feszemelés nélkül):

Number of frames: 7332
Average Frame Time: 14.3ms
Average FPS: 69.9

i7 920 @ 4.4GHz+HD7970 @ 1200/1600:

Number of frames: 8300
Average Frame Time: 12.6ms
Average FPS: 79.1
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Nekem is nagyon korlátozott a fizetésem, és nem is nagyon költök gépre ...
de ha lenne mire akkor szívesen gyűjtenék ha lenne értelme 😀

persze én mint családtag szeretem a gépet... és aki GTX680 / 7970 re költ és van pénze 😃 annak van i7 re is pénze !
ha nincs akkor ott nagyon labilis hogy ki mire költ ....
valakinek 3éve i7 920 van megvette 100ezerbe de még mindig jó...
asszem évi 25ezerbe lazán bejött már az ára 😀

Bulldozer AMD vel meg eszik sokat ha azt nézzük hogy 8mag... 😃 ami nem 100% os 😃 nah mind1 az is kamu 8 mag 😀 valami 80% is
i7 40+% szálával szembe .....
Az a lényeg legjobbal élvezheted a legjobbat, mindegy mennyi az ára ilyen kategoriába.... ezt pénz dönti el 😀 meg márka !

Sok zsé kell hozzá ez tény : csak egy mostani csúcs VGA hoz 😃 lap proci 😃 jó 300 ezer 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Alám pl nem tolják be a gépet, és nincs is valami túl jó fizetésem, de én azt mondom, hogy b@ssza rosseb, a lehető legtovább hozzá sem akarok nyúlni a géphez, fizetek érte egyszer +20-30eFt-ot, de megveszem a jobb cuccokat. Legfeljebb meg kell várnom a következő fizut, de nem lesz az, hogy "jaj mi lett volna ha...". Amit a terv gépemre az elkövetkezendő 3 évben legfeljebb költeni szeretnék az majd még 1 GTX680, még egy 2TB-os vinyó, meg még 8giga memó, de többet semmiképp. Persze most először lesz ilyen stílusú gépváltás, de korábban lényegesen korlátozottabbak voltak a forrásaim.
0
0
0
0
repfect avatar
Én bocsánatot kérek az off-ért 😃 nem szándékoztam, de beszippantott a vita 😃 emberek vigyázzatok mert nagy a kisértés
0
0
0
0
Kornel77 avatar
ximo írta:
ricshard004 írta:
Érdekes vita folyik itt,én csak röhögök( nem azért mert vicces 😕)

Igen sokan olvassuk szerintem az "Off tengert" de vigyázz mert könnyű belekeveredni 😀

Lényegében itt a prociról megy nagyban az off 😃 mert mink a HD 7970 vs GTX 680 élet érvét tudattuk egymással 😆 De tényleg,vigyázzatok,mert könnyű belecsöppenni 😃
0
0
0
0
ximo avatar
ricshard004 írta:

Igen sokan olvassuk szerintem az "Off tengert" de vigyázz mert könnyű belekeveredni 😀
0
0
0
0
ricshard004 avatar
0
0
0
0
repfect avatar
GokuTM írta:
repfect írta:
GokuTM írta:
Keksz03 írta:
repfect írta:
Annyira nem értem az embereket, de most komolyan 😃 vicc az egész!!!! Ha már kidobsz 140k-t egy csúcskártyára akkor ne az legyen már h a 45k-s procit veszem a 65k-s proci helyett mert elég az olcsóbb is. Akkor minek veszed meg a csúcskártyát ha olyan procival használod ami nem hajtja ki? Nem tom lehet h csak én gondolkodom így, de ha van még abban a videókártyában +10-40% százalék játéktól függően akkor kiszeretném használni!!!! Am ha jól láttam az FX nem csak h nem hajtja ki a kártyákat de még többet is eszik mint a 6 magos intel ami meg többet eszik mint egy 2600k 😃

rosszul látod! 2 játék volt a 6ból amiben érezhető a különbség, többi majdnem egál, viszont az amd-s proci+lap kombó jóval olcsóbb...lehet h épp így fér bele a 7970 vkinek egy gyengébb kártya helyett, butaság lenne nem így vásárolni! plusz nem tudhatod h az elkövetkező játékok h fogják kihasználni a cpu-t nem kizárt h jobban!

Nagyon rosszul látod 😆 Miért vennél 45eFt-os CPU-t egy 75eFt-os helyett??...talán mert a 45eFt-os is teljesen elég ahoz, hogy kihajtsa. Kicsit könnyelmű gondolkodás. Így az gondolkodik, aki alá betolják a gépet 😃 Ha Neked kéne finanszírozni, nem hiszem, hogy ilyen könnyen dobálóznál 20-30 ezrekkel.

Csak pillants rá a gépemre és meglátod h nem tolják alám a gépet, nekem ennyire futotta saját pénzből, de mindig igyekszem logikusan felépíteni a gépem, ezért sem veszek csúcskategóriás kártyát sem procit, mert a mostani is elég fullhd-ban, és minden komponens tökéletesen ki van használva, + nem érzem úgy hogy a pénzemért ami nem kevés egy ien kártya esetén mint a 7970, van még kiaknázatlan erő. És ha pillanatnyilag nincs 200k-m intel+7970-re csak mondjuk 180k akkor türelemre intem magam és rendes társat veszek a combos kártya mellé. Ne érts félre jó a bull, de csúcskártyánál meglátszik a hátránya, teljesítményben is meg fogyasztásban is!!! EZ IS TÉNY, nem vita tárgya, csak be kell látni!

egy példa: ha megveszed a világ legbikább autóját akkor nem 85-ös keverékkel próbálod kihozni belőle az utolsó lóerőt, pedig az jóval olcsóbb mint a 98 esetleg 100-as! 😃

Az a TÉNY, hogy tévedésben vagy. Nincs semmiféle kihasználatlan erő.
100%-ban kihasználja a HD7970-et...ha vissza olvasol, találsz egy videót, amiben egy 150.000Ft-os i7 3930K-val van lemérve a HD7970/GTX680, és egy FX8150-el, és csodák csodájára 100%-ban kihasználja 😀
Egyedül a Skyrim-ben van mérvadó különbség, de ennek biztos oka is van. Gondolom ezt nem kell ecsetelni 😆 Nem értem, hogy 2 oldalt olvashatsz erről, amit most leírtam, aztán ezek tetejére belőssz egy ilyen marhaságot...Komolyan néha nem hiszem, hogy van lentebb és aztán csak van. 😆

Azt a pontot itt már több napja elértétek ahogy nézem 😃 off-tól hangosak a forumok amióta a gtx 680 kijött 😃 Ne haragudj rám, nem akartam megsérteni a procidat, nem tehet róla h félkészen hozták ki, és most nem győzik "patchelni". Idővel biztos finomhangolják és ha így lesz akkor jól jártál, de addig légyszi ne istenítsd. Értem h spórolni akarsz az AMD-vel de akkor már vehetnél gyengébb vga-t is mondjuk 7950/7870 személyében mert az is hozza a kötelező fps-t és akkor mégtöbb pénzt megtakaríthattál volna!
0
0
0
0
repfect avatar
lapartman997 írta:
Repfect: i5-2500k lazán csúcsproci 😀. Amit az áráért kapsz teljesítményt 😃

sztem aki játszik a gépén annak i5 kell mert legjobb ár/érték proci, nagyon jól teljesít! ahogy elnézem te is azt tervezel venni, sztem jól döntesz ha megveszed
0
0
0
0
repfect avatar
GokuTM írta:
Keksz03 írta:
repfect írta:
Annyira nem értem az embereket, de most komolyan 😃 vicc az egész!!!! Ha már kidobsz 140k-t egy csúcskártyára akkor ne az legyen már h a 45k-s procit veszem a 65k-s proci helyett mert elég az olcsóbb is. Akkor minek veszed meg a csúcskártyát ha olyan procival használod ami nem hajtja ki? Nem tom lehet h csak én gondolkodom így, de ha van még abban a videókártyában +10-40% százalék játéktól függően akkor kiszeretném használni!!!! Am ha jól láttam az FX nem csak h nem hajtja ki a kártyákat de még többet is eszik mint a 6 magos intel ami meg többet eszik mint egy 2600k 😃

rosszul látod! 2 játék volt a 6ból amiben érezhető a különbség, többi majdnem egál, viszont az amd-s proci+lap kombó jóval olcsóbb...lehet h épp így fér bele a 7970 vkinek egy gyengébb kártya helyett, butaság lenne nem így vásárolni! plusz nem tudhatod h az elkövetkező játékok h fogják kihasználni a cpu-t nem kizárt h jobban!

Nagyon rosszul látod 😆 Miért vennél 45eFt-os CPU-t egy 75eFt-os helyett??...talán mert a 45eFt-os is teljesen elég ahoz, hogy kihajtsa. Kicsit könnyelmű gondolkodás. Így az gondolkodik, aki alá betolják a gépet 😃 Ha Neked kéne finanszírozni, nem hiszem, hogy ilyen könnyen dobálóznál 20-30 ezrekkel.

Csak pillants rá a gépemre és meglátod h nem tolják alám a gépet, nekem ennyire futotta saját pénzből, de mindig igyekszem logikusan felépíteni a gépem, ezért sem veszek csúcskategóriás kártyát sem procit, mert a mostani is elég fullhd-ban, és minden komponens tökéletesen ki van használva, + nem érzem úgy hogy a pénzemért ami nem kevés egy ien kártya esetén mint a 7970, van még kiaknázatlan erő. És ha pillanatnyilag nincs 200k-m intel+7970-re csak mondjuk 180k akkor türelemre intem magam és rendes társat veszek a combos kártya mellé. Ne érts félre jó a bull, de csúcskártyánál meglátszik a hátránya, teljesítményben is meg fogyasztásban is!!! EZ IS TÉNY, nem vita tárgya, csak be kell látni!

egy példa: ha megveszed a világ legbikább autóját akkor nem 85-ös keverékkel próbálod kihozni belőle az utolsó lóerőt, pedig az jóval olcsóbb mint a 98 esetleg 100-as! 😃
0
0
0
0
Keksz03 avatar
repfect írta:

lapartman997 írta:
Keksz03 írta:
lapartman: az a baj h 7850 most jó, de ha megteheti vki jobb döntés megvenni most a felsőkategóriát majd később még egyet mellé ha már kijött az újabb széria és esett az ára a régieknek! én erre játszok! plusz nem kell a többkártyás rendszer problémáival szembesülnöm! 😀

szerk.: most látom h már vagy fél oldalnyival le vagyok maradva! 😃 mi megy itt? 😃 beárazom a projektorokat és már 15 perc olvasás kell h felzárkózzak! 😃

Hát igaz, de én azért VGA-ra nem adnék ki 250.000-et 😃! Még egy 6850-el is szinte minden megy full hd maxon 😃! Egy 7850 meg főleg elég 😃! Meg mostanában 45k egy 6870 és abból CF sem szar 90-ért 😃! Csak a 6870 CF full hd-ra kevés lesz jövőben 1GB VRAM miatt 😃! Ezért megéri inkább először 1 7850 később meg még egy.

nem 250, most kerülne annyiba, de pl ha megjelennek a 8000es széria kártyái biztos esni fog, akkor kell beruházni a 2. kártyára. addig nagyon nincs is értelme megvenni, mert mindenhez elég, én meg eyefinitybe kibírom a 2x élsimítással is a 8 helyett! 😃
0
0
0
0
repfect avatar
0
0
0
0
no avatar
cseszka: 😂 Húsból meg vasból vga-t.Az kell a népnek 😃
0
0
0
0
Kornel77 avatar
MaximumGame írta:
Kornel77 írta:
MG: Ha már a kicseszés..Legyen egy példa.. :

van 1 nike patika meg 1 adidas
A nike 100K az adida 100K. A nike jobb(kitartóbb,kényelmesebb,könnyebb,stb) de az előállítása 20K az Adidas 50K. Akkor te a Rosszabb Adidast veszed,mert a Nike "kicsesz" az emberekkel,és adhatná olcsóbban? 😆

Rosszabb ? 😃 Szinűltig van a neten GTX680 sok se tudják meg HD7970 sek se melyik a jobb.... mivel a 99% a teszteknek kamu....

Szerinted miért dobtak ki GTX680 ból 4GB verziót ? 😀 mert nincsenek megelégedve vele a vérpistikék 😀 2GB a jövőbe kevés... 1 minitorhoz....

nem 3-6 hóz 😀

és tény jó a GTX680 de semmi újjat nem tudd 😀 és 1100Mhz en gyorsabb persze mint a 925Mhz órajelen a HD7970 😀 de mennyivel alig ? 😃

Ez csak 1 hasonlat volt,nem kell 100%-ig belegondolni..de azt hittem érted a célzásom..
Hát az a 4Gb-s érved elég halvány,mert jönnek 4Gb-s példányok..Galaxy már készíti is,vagy már meg is van,csak piacra kell dobni ?! 😉

lapartman997: Én se vagyok rosszba maxival,báris én eddig úgy vettem észre 😀 Csak összeszólalkoztunk 😃
0
0
0
0
Keksz03 avatar
lapartman: az a baj h 7850 most jó, de ha megteheti vki jobb döntés megvenni most a felsőkategóriát majd később még egyet mellé ha már kijött az újabb széria és esett az ára a régieknek! én erre játszok! plusz nem kell a többkártyás rendszer problémáival szembesülnöm! 😀

szerk.: most látom h már vagy fél oldalnyival le vagyok maradva! 😃 mi megy itt? 😃 beárazom a projektorokat és már 15 perc olvasás kell h felzárkózzak! 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Kornel77 írta:

A nike 100K az adida 100K. A nike jobb(kitartóbb,kényelmesebb,könnyebb,stb) de az előállítása 20K az Adidas 50K. Akkor te a Rosszabb Adidast veszed,mert a Nike "kicsesz" az emberekkel,és adhatná olcsóbban? 😆

Rosszabb ? 😃 Szinűltig van a neten GTX680 sok se tudják meg HD7970 sek se melyik a jobb.... mivel a 99% a teszteknek kamu....

Szerinted miért dobtak ki GTX680 ból 4GB verziót ? 😀 mert nincsenek megelégedve vele a vérpistikék 😀 2GB a jövőbe kevés... 1 minitorhoz.... nem 3-6 hóz 😀

és tény jó a GTX680 de semmi újjat nem tudd (fogyasztáson kívül )😀 és 1100Mhz en gyorsabb persze mint a 925Mhz órajelen a HD7970 😀 de mennyivel alig ? 😃
0
0
0
0
cseszka avatar
Apám,adig vitatkozok,h mindjárt átmegyek a szemközti kovácshentesmühelybe és csinálok én egy videókártyát.😆
0
0
0
0
Kornel77 avatar

0
0
0
0
Kornel77 avatar
MaximumGame írta:
Cooley írta:
MaximumGame írta:
Kornel77: jah bocs , hogy 1000/5 ember érdekel ez 😃
kb átbaxás.... túl van árazva 😃 és Fizika árat i beszámolták és azért adják most jó árba.... 😃 szóval kb 100ezer lenne a normál ár érte 😀

Neked mind 1 hogy a Tesco gépet eladják neked 160ezerbe és kb 130ért jobbat kapsz boltba ? 😂 problem ? 😃

Mégis miért kéne, hogy ez érdekelje a gyártókat? Pont leszarják az embert, a haszon érdekli őket, de ezzel nincs is semmi gond, mert így működik a gazdaság. Persze ez csak egy kapitalista gazdaság, ami közel sem a legjobb, de a gazdagoknak ez éri meg a legjobban, ez van, ezt kell szeretni (vagy nem szeretni). Kétlem, hogy ez egy cseppet is zavarna, ha nV részvényes lennél... 😂

Cooley: Látom te legalább levágtad mit írok 😃 Kornel77 nak nem sikerült....
minek olcsóbban ? mert lehet jobb, de nem véletlen hozták ki Skót Szoknyás NVidia gyártok ezt.... minek adnék olyan termékért ami kispóroltabb mint a másik ? 😃

Ferrarit is lehagy egy Tuning Lada ... minek vegyek Ferrarit ? nem ?

Értek én mindent.Csak a szerinted "kicseszés" egy hülye felfogás.Ha a gyártó megteheti,miért ne tegye meg?😊
És ha az AMD ereszt az Árból,az Nvidia még könnyebben megteheti,mivel olcsóbban állította elő 😉

GokuTM: De már nem a procin megy a vita 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Cooley írta:
MaximumGame írta:
kb átbaxás.... túl van árazva 😃 és Fizika árat i beszámolták és azért adják most jó árba.... 😃 szóval kb 100ezer lenne a normál ár érte 😀

Neked mind 1 hogy a Tesco gépet eladják neked 160ezerbe és kb 130ért jobbat kapsz boltba ? 😂 problem ? 😃

Mégis miért kéne, hogy ez érdekelje a gyártókat? Pont leszarják az embert, a haszon érdekli őket, de ezzel nincs is semmi gond, mert így működik a gazdaság. Persze ez csak egy kapitalista gazdaság, ami közel sem a legjobb, de a gazdagoknak ez éri meg a legjobban, ez van, ezt kell szeretni (vagy nem szeretni). Kétlem, hogy ez egy cseppet is zavarna, ha nV részvényes lennél... 😂

Cooley: Látom te legalább levágtad mit írok 😃 Kornel77 nak nem sikerült....
minek olcsóbban ? mert lehet jobb, de nem véletlen hozták ki Skót Szoknyás NVidia gyártok ezt.... minek adnék olyan termékért ami kispóroltabb mint a másik ? 😃

Ferrarit is lehagy egy Tuning Lada ... minek vegyek Ferrarit ? nem ?

Keksz03: Dehogy is vegyenek GTX680 at nemhogy már jobban élvezzék mint én a modelt 😃
0
0
0
0
Keksz03 avatar
egyre jobban azt érzem h MaximumGame részvényekkel spekulál! 😃😃

MG: viccet félretéve hülyeségeken vitázol, ráadásul konkrétumok nélkül...miért nem mész benchmarkolni egyet vagy terjeszteni az igét h a 7970en játszik a Mindenható is, azt vegyen mindenki mert te is azt vettél!
hagyd a vitázást a nagyokra! 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
MaximumGame írta:

0
0
0
0
Kornel77 avatar
MaximumGame írta:

De mért beszélsz félre? 😆 Ez a 2 hasonlat elég gázos volt.. Épp az a lényeg hogy Miért érne kevesebbet a GTX ha van olyan erős,ha talán még erősebb mind a HD 7970..Így mind ahogy leírták előttem,sokkal könyeben be tudnak férkőzni a 7970 ára alá a 680-al,mert olcsóbb az előállítás,és nincs akkora veszteség..De nem látsz tovább az orrodnál,annyira rá vagy kattanva erre az "AMD jobb,Nvidia átver mindenkit" témára..
0
0
0
0
MaximumGame avatar

0
0
0
0
Keksz03 avatar
MaximumGame írta:
Keksz03 írta:
MaximumGame:

BF3 - egál
Crysis 2 - 6 FPS
Witcher 2 - 2 FPS
Dirt 3 - itt érdekes hogy Bull-al a 7970 jobban futmint a gtx680 pedig intellel mekkora a különbség...
Batman - 1-8 FPS
Skyrim - ez az egyedüli ahol nagy a különbség! kíváncsi lennék az okára!

Továbbá nem ismerem ezt az embert nem tudom h valóban annyit mért-e, egy táblázatba én is tölthetek ki bármit, nem tudom milyen beállítások, driver stb...lehet csúszott neki egy kis pénz ajtó alatt! nem vádolom csak mondom h nem elképzelhetetlen...nem AMD-t védem, hanem az emberben nem bízok! 😃

Arról nem is beszélve h a két hardver ára merőben eltér míg FPS-ben 2 játékról beszélhetünk amiben az intel abszolút győztes! szted megéri?

Skyrimba jó ha van sok fps... de minek 180 meg 50000fps ? 😀 még szarrá moddolva is megvolt nekem a 60+ fps em ahol a 6970 en 30-34fps el ment 😀

ezek szerint te is azt mondod h jobban megéri egy olcsóbb FX cpu-val szerelt rendszer mint egy drágább i7-es akár 2600k akár 3930K, ugyanis nincs érezhető különbség, max a skyrim esetében de ott meg minek 60 FPS-nél több amit ugye hoz a bull is! javíts ki ha tévedek! 😀

Cooley: Na látod ilyen ha vki fanboykodik mint MG! 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
MG #1529: Te mindig megnevettetsz. 😆
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Keksz03 írta:
MaximumGame:

BF3 - egál
Crysis 2 - 6 FPS
Witcher 2 - 2 FPS
Dirt 3 - itt érdekes hogy Bull-al a 7970 jobban futmint a gtx680 pedig intellel mekkora a különbség...
Batman - 1-8 FPS

Továbbá nem ismerem ezt az embert nem tudom h valóban annyit mért-e, egy táblázatba én is tölthetek ki bármit, nem tudom milyen beállítások, driver stb...lehet csúszott neki egy kis pénz ajtó alatt! nem vádolom csak mondom h nem elképzelhetetlen...nem AMD-t védem, hanem az emberben nem bízok! 😃

Arról nem is beszélve h a két hardver ára merőben eltér míg FPS-ben 2 játékról beszélhetünk amiben az intel abszolút győztes! szted megéri?

Skyrimba jó ha van sok fps... de minek 180 meg 50000fps ? 😀 még szarrá moddolva is megvolt nekem a 60+ fps em ahol a 6970 en 30-34fps el ment 😀
0
0
0
0
Keksz03 avatar
MaximumGame:

BF3 - egál
Crysis 2 - 6 FPS
Witcher 2 - 2 FPS
Batman - 1-8 FPS

0
0
0
0
MaximumGame avatar
Én enyém asszem 65ezerbe vettem 😀 újjonan
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Devis írta:
de ez már régóta nem titok hogy ha csak 1 kártyás rendszered van akkor elég az amd, ha több akkor intel. nehogy már eből is vita legyen 😃

ha meg megveszed Intelt és jönnek a 60-meg 1 újra rá a 150% gyorsabb GPu uk akkor már AMD dobhatod ki 😀 így meg az Intel maradhat 3-4évig is !
0
0
0
0
Devis avatar
de ez már régóta nem titok hogy ha csak 1 kártyás rendszered van akkor elég az amd, ha több akkor intel. nehogy már eből is vita legyen 😃
0
0
0
0
Keksz03 avatar
GokuTM: én már nem is látom a kávát, észre se veszem h ottvan! 😃

MaximumGame: 5760x1080-as felbontásról beszélek szigorúan! láttam tesztet ahol i7 jobb volt, olyat is ahol a bull, igazából a gond ott kezdődik h nem használnak csak 4 magot a játékok amiben ugye az SB gyorsabb, de BF3 alatt az FX jobb volt igaz pár FPS-el! Majd Far Cry 3 és pár újabb game alatt kiderül h érdemes-e tényleg 8 mag vagy csak 4 és 8 szál! minden esetre AMD-re szívesen visszatérnék! 😀 de ez nem a jövőhéten lesz, sajnos a 7970+a 3. monitor vásárlása most leszívott és még új asztalt is kéne csináltatni stb stb...a pénz meg hamar fogy!
0
0
0
0
Kornel77 avatar
GokuTM írta:
Kornel77 írta:
MaximumGame írta:
Keksz03 írta:
GokuTM: eddig is felesleges volt egy i7 akár egy csúcskártya alá...i5 bőven elég kicsit megrángatva, csináltam pár mérést! rossz látni amikor a sok buta i7-2600k mellett egy gtx560 Ti-vel BF3-azik! 😃 ennyi észt...biztos van ahol kijön az előny, de akkora felárat nem ér mint amennyit kérnek érte!
én tervezem h leváltom az SB-t egy 8 magos Bull-ra, kérdéseim mennek mindjárt üzenetben! 😀

Láttad Bull 8 mag és i7 között mennyi fps van egyes játékoban ? 😃
valahol jó 40-60fps is van eltérésbe 😃

40-60 FPS különbség? 😆 Erről vannak is képek 😃

Biztos, hogy van ilyen. Egyfelől vannak lefizetett oldalak. Másfelől régi játékokban nagyon fos a Bull, de viszont sok vizet nem is kavar, mert régi játékokkal nem sokan játszanak, és a "nagyon fos" is játszható képkocka szám felett van.

Bazz 😃 Azt akkor is sokallom 😀
0
0
0
0
Kornel77 avatar
MaximumGame írta:
Keksz03 írta:
GokuTM: eddig is felesleges volt egy i7 akár egy csúcskártya alá...i5 bőven elég kicsit megrángatva, csináltam pár mérést! rossz látni amikor a sok buta i7-2600k mellett egy gtx560 Ti-vel BF3-azik! 😃 ennyi észt...biztos van ahol kijön az előny, de akkora felárat nem ér mint amennyit kérnek érte!
én tervezem h leváltom az SB-t egy 8 magos Bull-ra, kérdéseim mennek mindjárt üzenetben! 😀

40-60 FPS különbség? 😆 Erről vannak is képek ? 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Keksz03 írta:

0
0
0
0
Keksz03 avatar
GokuTM írta:
Cooley: Látom 😆😆😃😃
Remélem Én is az árversenyt. 100.000Ft-om van új VGA-ra, nem szeretnék sokat hozzátenni😃

Keksz03: Jó' megy😃 Én amikor 3 monitorral toltam, nem tetszett, hogy benne van a gépben a monitorok széle.
Jó kis processzor az, főleg az árcédulájuk, és hozzá való Alaplap😃

olyat kell venni aminek vékony a kávája, mint a két szélsőm! a középsőt azóta eladtam az volt az első 24" moncsim és rendeltem egy 3. ugyanilyet!

https://img97.imageshack.us/img97/9165/1002410s.jpg

baromi nagy feeling az eyefinity!! és nem kis előny! 😃

https://www.hardwareheaven.com/reviewimages/asus-geforce-gtx-680-oc/bf3-screenshot.jpghttps://www.hardwareheaven.com/reviewimages/asus-geforce-gtx-680-oc/bf3-screenshot-5760.jpg
0
0
0
0
Keksz03 avatar
gyenesmartin: van ilyen is de a többség nem használja csak játszik és ezt vette mert hasonló vérpistik adták az ötleteket mikor összerakták a gépet! 😀

GokuTM: köv héten ideér a 3. monitorom, néztem teszteket 8 magos bull jól szerepel 5760x1080ba, meg hát AMD nem Intel...😜

ez egy elég jó kis teszt, látható 5760x1080-ban is h ottvan azért a gtx680 bár a BF3-at nyeri 3 MAX FPS-el viszont számomra a 7970 nagyobb győztes h a MIN FPS 3-al több, azzal előrrébb vagyok! 😃 de a lényeg h jó kártya lett akár nagy felbontásban is bár azt nem tudni mit hoz a jövő, sokminden eldől jövőre illetve év vége felé mikor kijönnek az új játékok h milyen irányba mozdulnak el a játékfejlesztők! Érdekes ez a Skyrim, nagyon durva különbség van, tud vki olyan tesztet ahol már a 4K-s textúrákkal tesztelik a 2 vga-t? kíváncsi lennék mennyiben változik az eredmény!

[LINK]
0
0
0
0
Cooley avatar
GokuTM: Tessék, máris nem értünk egyet Gaboo7-tel, ami az árversenyt illeti... 😆

Én viszont visszavonom, amit az árkülönbséggel kapcsolatban mondtam a #1508 hsz-omban, totál megváltoztak az árak pár óra alatt, de ez is csak azt bizonyítja, hogy eleinte nagy az összevisszaság. 😀 Igazából egy darabig nem is izgat a dolog, de kívánom, hogy Gaboo7-nek legyen igaza, és kialakuljon egy komoly árverseny. 😆
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
Keksz03 írta:

Jah. i7 CF/SLI alá való. Vagy Menőéknél menőzni 😆
Okés, várom 😉
Vagy használnak olyan programokat is amik kihasználják az I7-et.😊
0
0
0
0
Keksz03 avatar
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Synda írta:
Kár ezen vitáznotok.

Aki Nvidia párti lehet bármi, akkor is azt fogja isteníteni, és fordítva.

Gtx 680 van ahol csúnyán megveri a 7970-et,és megint csak fordítva.😆

7970 10 ropival olcsóbb, 2Gb Vram némelyik játéknál már most is kevés...ezzel megvan a győztes. 😊 😜

Én meg veszek 120k-ért 2 hd 7850 ami lenyomja mindkettőt... 😆
Akkor hol van itt árverseny ? 😜

Ugyanabban a kiskerben azonos gyártótól származó referencia GTX680 és 7970 között 4k az árkülönbség és a 680 az olcsóbb. Én nem vagyok sem AMD sem Nvidia párti mindig azt veszem ami alacsonyabb áron kínál azonos vagy magasabb teljesítményt. A jelenlegi helyzet az hogy az Nvidia kijött egy kicsivel ugyan de alacsonyabb árú kártyával (hivatalosan 680: 500$ 7970: 550$) ami a legtöbb játéknál gyorsabb erre az AMD-nek lépnie kell és fog is csökkenti az árait amire az Nvidia könnyebben tud válaszolni mivel nagyobb a piaci részesedése ráadásul a 680 előállítása gazdaságosabb mint a 7970-é az egyszerűbb felépítés miatt. Ebből biza pár héten belül kemény árverseny lesz és én most per/pill erre várok! 😀 Pár napja új 7970-et árultak a PH-n 3 év garral 110k-ért és akkor még a tesztkártyákon kívül nem is volt Magyarországon GTX680. Ha ilyen ütemben halad a dolog és zuhan még a 7970 ára nem kizár hogy az lesz. Ez olyan mint amikor kijött anno a GTX285, akkor a 2008 novemberben 130k-ért vásárolt 4870X2-őt vettem 2009 januárban 85k-ért, mert hirtelen a 285 miatt szabadulni akartak tőle. 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Synda írta:

Persze az lesz a kifogás: "miért nem i7-el tesztelték"... -.-

A 3930K az i7. 😃 Érdekes volt látni ezeket az eredményeket, még jobban megerősítettek abban, hogy a Terv gép lesz - remélhetőleg - a következő gépem. 😀 Bár van ott hivatalosan még be sem jelentett alkatrész, de azokat meg némi bizalommal az elődei alapján írtam. Persze majd minden kiderül, ha az összes alkatrész elérhető lesz, addig is az az én fantáziagépem. 😜

GokuTM: Nézz meg egy i7-2600K és egy i7-3930K összehasonlítást! 😀 Játék téren teljesen elenyésző az eltérés.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Cooley írta:
Keksz03 írta:
Ne haragudj de nem fogok IQ tesztre menni, főleg nem veled! 😃 Sosem hittem az ilyesmiben, szerintem butaság, annak jó akinek nincs elég önbizalma vagy vmit bizonyítani akar másoknak, arra tökéletes!
Az "okos" szót használtam valóban, szemléltetem h miért! Számodra ez az értelmes válasz:

"Majd ha te is dolgozol egyetem mellett, és nem anyuci meg apuci pénzéből élsz meg, akkor megengedem, hogy elküldj házit írni. Addig viszont csak egy nagypofájú, elkényeztetett hülyegyerek vagy."

(megjegyzem egyetem mellett dolgozok és magam vettem a gépem minden darabját saját pénzből! 😜 )

vagy

"Egyébként már tényleg kezdem saját magamat szánalmasnak érezni, hogy egy ilyen fogyatékos takonnyal vitázom. Hogy süllyedtem erre a szintre?!"

Én ezt írtam:
"jobban szerepel a gtx680 általában, de nem lényegesen kiemelkedő, OC ide vagy oda, driver ide vagy oda, a két kártya 1 súlycsoport, ha ezt nem látod, akkor komoly problémáid vannak!"

vagy

"Mindkettő ugyanazt hozza átlagba, ha játékokra nézzük hol ez hol az nyer, vagy épp 2560x1080 felett 7970 jobb a 3GB miatt...mindkettő jól húzható stb..."

vagy

"elismerem h jó lett, sztem tökéletes párja a 7970nek, az fog dönteni h ki mivel játszik illetve h hány monitoron! csúcskártyák spec igényekre vannak sztem, ezt nem szabad elfelejteni! ha tényleg beállnak az árak lehet majd vitázni, de sztem a 7970 árai most szépen lemennek így jobb választás lesz sokak számára!"

Egyébként én dolgozok számtech boltban, néztem több nagykert is ahol gtx680 drágább volt min. egy 10essel! ez tény nem kitaláció! legközelebb lövök screenshotot... 😀

Valóban ezeket írtad, de azt sosem fogadtad el, hogy jobb, hanem egyenrangúnak tituláltad.
És pontosan erről beszéltem, nem vagy képes felfogni, hogy ezek kezdeti árak. Nézd meg az i Pon-t, ott már olcsóbb 11eFt-tal a GTX680 Giga ref modell, mint a 7970 ref Giga. És igen, azokat a dolgokat mondtam neked, és ahogy írtam is, már saját magamat szántam, mert voltam olyan hülye, hogy leálltam veled vitázni... Sértő szavak pedig mindenki száját gyakorta elhagyják, ha valaki felbosszantja őket, márpedig a te butaságaid rendesen felbosszantottak. Az első dologgal, amit idéztél tőlem, pedig az értelmi szintedre utaltam, és eléggé nehezemre is esik elhinnem, hogy te egy tanult, dolgos ember vagy. 😉

De kár osztani egymást..Úgyse juttok közös nevezőre 😀 Mindenki okos a maga módján. 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
Keksz03 írta:
Ne haragudj de nem fogok IQ tesztre menni, főleg nem veled! 😃 Sosem hittem az ilyesmiben, szerintem butaság, annak jó akinek nincs elég önbizalma vagy vmit bizonyítani akar másoknak, arra tökéletes!
Az "okos" szót használtam valóban, szemléltetem h miért! Számodra ez az értelmes válasz:

"Majd ha te is dolgozol egyetem mellett, és nem anyuci meg apuci pénzéből élsz meg, akkor megengedem, hogy elküldj házit írni. Addig viszont csak egy nagypofájú, elkényeztetett hülyegyerek vagy."

(megjegyzem egyetem mellett dolgozok és magam vettem a gépem minden darabját saját pénzből! 😜 )

vagy

"Egyébként már tényleg kezdem saját magamat szánalmasnak érezni, hogy egy ilyen fogyatékos takonnyal vitázom. Hogy süllyedtem erre a szintre?!"

Én ezt írtam:
"jobban szerepel a gtx680 általában, de nem lényegesen kiemelkedő, OC ide vagy oda, driver ide vagy oda, a két kártya 1 súlycsoport, ha ezt nem látod, akkor komoly problémáid vannak!"

vagy

"Mindkettő ugyanazt hozza átlagba, ha játékokra nézzük hol ez hol az nyer, vagy épp 2560x1080 felett 7970 jobb a 3GB miatt...mindkettő jól húzható stb..."

vagy

"elismerem h jó lett, sztem tökéletes párja a 7970nek, az fog dönteni h ki mivel játszik illetve h hány monitoron! csúcskártyák spec igényekre vannak sztem, ezt nem szabad elfelejteni! ha tényleg beállnak az árak lehet majd vitázni, de sztem a 7970 árai most szépen lemennek így jobb választás lesz sokak számára!"

Egyébként én dolgozok számtech boltban, néztem több nagykert is ahol gtx680 drágább volt min. egy 10essel! ez tény nem kitaláció! legközelebb lövök screenshotot... 😀

Valóban ezeket írtad, de azt sosem fogadtad el, hogy jobb, hanem egyenrangúnak tituláltad.
És pontosan erről beszéltem, nem vagy képes felfogni, hogy ezek kezdeti árak. Nézd meg az i Pon-t, ott már olcsóbb 11eFt-tal a GTX680 Giga ref modell, mint a 7970 ref Giga. És igen, azokat a dolgokat mondtam neked, és ahogy írtam is, már saját magamat szántam, mert voltam olyan hülye, hogy leálltam veled vitázni... Sértő szavak pedig mindenki száját gyakorta elhagyják, ha valaki felbosszantja őket, márpedig a te butaságaid rendesen felbosszantottak. Az első dologgal, amit idéztél tőlem, pedig az értelmi szintedre utaltam, és eléggé nehezemre is esik elhinnem, hogy te egy tanult, dolgos ember vagy. 😉
Mellesleg az AMD biztos vagyok benne, hogy nem fog árharcba szállni az nV-vel, mert a GTX680-nak jóval alacsonyabbak az előállítási költségei, mint a 7970-nek, úgyhogy esélyük sem lenne, és ők nem hülyék.
0
0
0
0
Keksz03 avatar

vagy

Én ezt írtam:

vagy

vagy

0
0
0
0
GAMER2 avatar
Várj most vok a 22. kérdésnél mindjár szólok.
0
0
0
0
Cooley avatar
GokuTM írta:
Cooley írta:
GokuTM írta:
Rendben. Ez csak egy vélemény, vagy amolyan meglátás volt.
Teljesen magán meglátás. Ha bántóan érintett, akkor elnézést 😀
Ez a "kussolsz" mondjuk kicsit erős. Szerintem itt a Gépigény.hu-n, kb 1-2 témakört érinthet az értelem megcsillantgatása. Informatika;hardverismeret leginkább.(Persze aláírom, hogy vannak olyan "extrém" esetek, akik nem tudnak helyesen írni, vagy 3 soros szövegnél nagyobbat értelmezni, logikai készségük 0-ők más tészta, itt nagyrészt nem erről van szó.) Na már most, ha valaki többet olvas ilyen témában, bizonyos oldalakon; Követi a minden napi híreket tehát naprakész, attól még nem biztos, hogy okosabb is. Maximum tájékozottabb ebben a témakörben.
Hogy értetőbb legyen az álláspontom, én nem hiszek abban, hogy az intelligenciát mérni lehet 😀

Én csak rákérdeztem, hogy mi alapján mondtad, mert nem értek egyet.
Keksz03 pedig az "okos" szóval élt, nem pedig a "tájékozott"-tal. 😀 Az IQ mérése gyakorlatilag ugye egy átlagolás, ami kellően sok ember esetén elég pontos képed ad, hogy ki hülyébb vagy okosabb a másiknál, arról persze már nem, hogy mennyivel. Viszont ha csak egy hangyaf@sznyival is, de okosabb nálam Keksz03, én leborulok előtte.

Én nem azt tartom "okos"-nak, aki 8 kérdéssel továbbjut Legyen Ön is Milliomos-ban, mint egy másik ember. Nálam az "okos" az, aki például, matekórán 3x kevesebb idő alatt megérti az anyagot, mint más. Fele annyi kell otthon tanulnia. Vagy a Programozás, aminek az elméleti része engem földhöz vág, de van aki órán úgy megtanulja, mint Én 2 nap alatt.
Szóval oké, megír egy tesztet és szerencséje van, mert jobban emlékszik 1-2 dologra, nekem attól nem lesz okosabb, mert bárki felhozhatja magát g.ci okos szintre, csak k.rva sok időt kell tanulnia. Nálam az az "okos" akinek kevesebb idő kell a megtanuláshoz/megértéshez, mint másoknak. Akinek több pontja van egy tesztben max szerencsésebb, vagy tájékozottabb.
Viszont erre pedig egy olyan elméletem van (magamon tesztelt) hogy arra vagyok fogékony, abban vagyok "okos" ami érdekel. Például, amikor kijön egy 6 oldalas teszt valami hardverről, ami érdekel, egyszeri elolvasás után értem és visszamondom másnap is. Viszont ha ülök, például programozás elmélet órán, ami nem érdekel, egy fél oldalas programot nem értek meg. Mert lesz.rom.

Szóval, ez most elég sután és szájbarágósan sikerült, de összefoglalva, nálam az Okos az, aki könnyebben gyorsabban tanul/megért.
Amiről Ti beszéltek, az nálam a Tájékozottsági szint+Szerencse+Jó emlékezet keveréke.

Ez így is van, de az intelligencia nem összekeverendő az általános műveltséggel. 😀 Ezzel természetesen jómagam is tisztában vagyok, és az utóbbit nem tartom túl sokra. Én arra mondom, hogy okos, aki intelligens (jó problémamegoldó képesség, amit az IQ teszteken is mérnek, és néhány egyéb pozitív szociális képességek) is.
Szvsz mások véleményének el nem fogadása, még akkor is, ha nem ért velük egyet, nem utal magas intelligenciára. Én elfogadtam az érveléseit, egyet is értettem vele, hogy több monitoros megoldásokban, így az ő esetében is a 7970 a jobb, míg ő nem volt képes elfogadni, hogy egy átlagfelhasználónak, aki ilyen kártyákban gondolkozik (pl akik 1920x1080-on szeretnének játszani full grafon), mint pl én, a GTX680 egyértelműen jobb. Valamint az sem volt hajlandó megérteni, hogy bármilyen IT cuccról is legyen szó, az első darabok árai mindig magasabbak, ő csak azzal vagdalkozott, hogy "mert az ő ismerőse nagykeres", vagy valami ilyesmi.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció