Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bady8 avatar
Sziasztok

Szerintetek melyik gépet lenne érdemes megvenni? Pár évig nem szeretnék hozzányúlni a géphez. Azért választottam kész,használt konfigot mert összeszerelni nem tudok ,de újonnan elég húzós lenne egy ilyen kaliberű gépet összerakni.
1. konfig 300 000 Ft
lap : ASUS Maxinmus VIII HERO - 2019.01-ig garis
cpu : I7 6700K / dobozos - 2018.11-iggaris
ram : 4x4GB DDR4-3000 Gskill RippjawS 4 Red - 2020.01-ig garis
hűtő : Antec H2O 650 - 2017.11-ig garis
vga : MSI GTX 970 Gaming 4G OC - 2019.03-ig garis
ssd : 250GB Samsung 850 EVO - 2018.08-ig garis
hdd : 1TB WD Blue - 2017.09-ig garis
ház : Coolermaster CM690 III / 2db ventivel , dobozos , 2018.01-ig garis
táp : Coolermaster G650M moduláris- 2019.01-ig garis

2. Konfig 320 000 Ft
CPU - Intel Core i5 6600K - 2019.07.25
CPU Cooler - Be Quiet Dark Rock 3 - (2018.07.25)
MoBo - Gigabyte GA-Z170X-Gaming 5 EU - ( 2019.05.19)
RAM - 16GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3000MHz CL15 Kit - 2021.01.21
VGA - Gigabyte GV-N1070G1 Gaming 8GB GDDR5 - 2019.07.12)
PSU - Be Quiet Straight Power 10 CM Modular 500W 80+Gold - ( 2019.07.25)
Ház - Be Quiet Silent Base 800 Silver/Window - ( 2018.05.21)

Gari miatt jobban tetszik a 2. ,de abba még kell hdd meg ssd.Előre is köszönöm!!
0
0
0
0
odinx avatar
Blade890. Szia!

Én ezt tudom neked ajánlani:

MSI B150M MORTAR alaplap
Intel Core i5-6500
Kingston 2x4GB DDR4 2133MHz HyperX Fury Black HX421C14FBK2/8 memória
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez
FSP 500W Hyper M tápegység
Zalman Z3 Plus fekete számítógép ház

160.428 Ft (pcx), videókártya és +8gb ram mehet bele később és van egy erős géped.
😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Egy olyan kérésem lenne, hogy valaki össze bírna nekem rakni 160.000Ft.-ért egy elég erős vasat PCX-en? Nagyon megköszönném, ugyanis nézegettem már előre kész gépeket 150-160ezerért, de rájöttem hogy erősebb gépet is ki lehet hozni ebből a pénzből ha úgy van összeválogatva. Csak az a baj hogy azért annyira nem értek hozzá, hogy pl miből melyik a legjobb, melyiket kell megvenni. Kérem, hogy olyasvalaki csinálja, aki nagyon othonosan mozog ebben, mert azért nem kis összeget fizetnék ki. Előre is köszönöm! 😀
0
0
0
0
Hunork avatar
Kis OFF

Mivel utóbbi időben igen sokat volt téma, gondoltam tesztelek picit. Eddig FC3 ment, és nem bírtam ki, míg a vadászatokon kívül mindent meg nem csináltam. 😃
És most eljött az idő.
Battlefiled 1. Gépem eszközei adatlapomon.
A játék beállításaiban elsőre most óvatos voltam, minden HIGH módban. Felbontás: FHD. Vsync ON.
Mérés: Aida64 és MS AB -vel történt.

Nos, igaz az állítás: a négy CPU mag 90-98% -on dübörögnek a játék alatt. A GPU szintén remekelt, ezen a felbontáson és beállításokkal 2,7 - 2,9 GB videó memóriát evett, és nagyjából 72-97% volt a GPU terhelése.
Ami jó hír, hogy folyamatos 50-60 fps (átvezető videó 30), a játék eszméletlenül szép, és részletes. Lag, szaggatás nem volt. Ja, single player természetesen, fiam majd teszteli a multis részt. 😃
Aztán ami örvendetes, hogy a jól összeválogatott PC-ház, hűtés, ventik elhelyezésének köszönhetően (és a jó venti profiloknak), a CPU maximális hőmérséklete 43 fok volt, míg a GPU esetében 64 fok. (utóbbi nagyon kellemes csalódás volt számomra! 😉 )

Gondoltam, megosztom, mégis saját mérés, és hátha segít támpontot adni, és eldönteni egy esetleges vitát. Valóban, a BF1 alatt a 4 mag szépen teker teljes üzemmel, és ha van valakinek elkölteni való pénze, akkor egy i7 is jól jöhet.

OFF vége.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Szerintem nem vészes a dolog, én a mostani konfigomat 240-ből raktam össze, egyedül tárhelyre nem költöttem (még) mert elfogyott a keret, és a régi átmenetileg elég.
Szóval ha tudsz vadászni valahonnan HDD-t olcsón akkor meg is állhat 250-ből.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Necrotoxic: ilyen igényekhez mindenképp egy i7 és minimum egy 970 passzol, ami újonnan nem igazán megvalósítható a keretből (illetve 970-et újonnan nem is szabad venni)
gyorsan ránéztem, mit adnak használtan, és őrá bukkantam
[LINK]
Nem én vagyok az eladó, de ez egy igazi gyöngyszem, higgy nekem. Igaz a vga hibádzik, de a maradékból kijön egy új 1060 vagy egy használt 980. Plusz kellene bele még 8 giga ram, így beleférhet a 250be, vagy esetleg pár ezerrel megy fölé.
Így viszont egy olyan gépet kapsz, ami ki tudja elégíteni az igényeidet
0
0
0
0
Necrotoxic avatar
Tudom marha sokan kérdezik, de 250ből lehet olyan gépet össze rakni hogy No.1-es játokat vigye illetve streamelhessen vele az ember ?
0
0
0
0
Hunork avatar
Sandra: ha választani kell az RX 480 és a GTX 1060 3GB között, akkor én az RX 480 8GB verziót ajánlom (Sapphire). Hosszú távra mindenképpen jobb választás!
0
0
0
0
HPaja avatar
Sziasztok!

Szeretném megkérdezni tőletek, hogy az újabb Lenovo notebookok jók, megbízhatók-e? Ideapad 510-est néztem, szóval ez messze nem a "legendás" ThinkPad kategória. A szervízről hallottam, engem inkább a tartósság érdekel.

Ha nem lenne nagy kérés, a válaszokat priviben küldd el, mert az egyetem miatt nem tudom olyan gyakran nézni az oldalt. Köszönöm 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Dx 12 alatt jobb az RX
0
0
0
0
Sandra avatar
Sziasztok! Arra lennék kíváncsi hogy a GTX1060 3G jobb vagy lemarad az RX480 4G mögött?
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
a procihoz jár a gyári intel hűtő
bár sokan - köztük én se - nem szeretik, magas fordulatszámon elég hangosak, és nem túl esztétikusak. később, ha kell cserélheted valami minőségi cuccra
0
0
0
0
odinx avatar
Az intel prociknak jó a hűtésük. Inkább a régi amd- melegednek nagyon, vagy akkor kell hűtő, hogy ha K-s procid van és tuningolni akarod.
😀
0
0
0
0
no avatar
Ja,meg annyi,hogy a lentebb leirt osszeallitasba,nem kell hutes?
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
ez igaz, de hogy egy 460 csak filmezésre és/vagy netezésre legyen jó, az azért túlzás 😃
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
H-ECTOR
Persze, ez az árazás csak az én személyes véleményem 😃 Ha már új kártyát veszek akkor nem kompromisszumokkal akarok küzdeni, és olcsóbb kategóriával sajnos vannak kompromisszumok
0
0
0
0
no avatar
Koszi szepen,meg gondolkozom,hogy mi legyen,nehez dontenem 😞
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
azért egy 460 2G még alkalmas játékokra is 😀
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
ackileus8
60-70 ezer és a fölött ha nem akarsz azon gondolkozni hogy mi hogyan fog futni, 45-ig bezárólag ha megelégszel a középszerű beállításokkal és fpssel is, vagy 45 alatt ha csak filmezni, böngészős vagy old school játékokkal akarsz játszani.
0
0
0
0
no avatar
Jahh,koszi,nem tudtam,
Meg az lenne a kerdesem,hogy mennyibe kerul egy olyan videokartya amivel mar erdemes foglalkozni?
0
0
0
0
csuz-li avatar
ackileus8: Linket tiltja a szabályzat... Tudomásom szerint működnek. A Microsoft hivatalos oldaláról érdemes magát az oprendszert akkor is letölteni.
0
0
0
0
no avatar
A tortek is jol mukodnek?
Es esetleg egy oldalt tudsz linkelni?
0
0
0
0
csuz-li avatar
A németeknél olcsóbb: [LINK]
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
ackileus8: tegyél rá törtet, felesleges megvenni. win10 is van virágbolti, de úgy tudom, hogy az még mindig úgy van, hogy 180 naponta újraaktiválni kell
0
0
0
0
no avatar
A gondom most az,hogy lehet hogy windows-t is kell vegyek,es akkor mar az i5 nem ferne bele 😞
0
0
0
0
Mellifera avatar
Már hívtak is, hogy holnap hozza a futár. Tájékoztattak, hogy két dobozt fogok kapni, az egyikben a gép lesz a másikban az alkatrészek dobozai. És kérésemre elmondták, hogy miután összeszerelik, egy "próba" windows-zal tesztelik is a konfigurációt.
0
0
0
0
csuz-li avatar
ackileus8: Jó úgy is. Akkor a különbözetbe kb egy r7 360 fér bele, amivel HD felbontáson szépen lehet játszani. (Minden az igényektől és a lehetőségektől függ) Az i5 jobb alap, komolyabb VGA-kat is tudsz mellé tenni később. Az i3 is jó ezzel a VGA-val, de hamarabb eljön a pillanat, hogy processzort kell cserélj, ha fejlesztesz. Ha nem akarsz fejlesztgetni, akkor viszont jobb az i3 + 360 (Vagy hasonló VGA). Szépen el lehet azzal is játszani, csak ne akarj FHD felbontást és magas beállításokat.
0
0
0
0
no avatar
Es ha i3 lenne a proci,es akkor egy videokartya ugy nem jo?
0
0
0
0
odinx avatar
ackileus8. Szia!

Ennyi pénzból nem jön ki a videókártya is. Szóval szerintem később videókártya, addig használd az IGP-t.

MSI B150M MORTAR alaplap
Intel Core i5-6500
Kingston 2x4GB DDR4 2133MHz HyperX Fury Black HX421C14FBK2/8 memória
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez
FSP 500W Hyper M tápegység
Zalman Z3 Plus fekete számítógép ház

pcx összesen: 152.956 Ft
😀
0
0
0
0
no avatar
Koszi,es akkor az lenne a kerdesem/keresem,hogy intel alapon szerintetek milyen gepet rakjak ossze,kb 150e-ert?
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Én személy szerint, rögtön mikor kézhez kapnám, lecserélném, szerintem gyárit hagyják rajta, az pedig nem a legjobb. Egyébként 2-3 évente, vagy amikor jóval magasabb a hőmérséklet, mint kellene, ezért kell figyelni
0
0
0
0
Mellifera avatar
Tegnap megrendeltem a vasat. 😀 csuz-li gondolatmenetét követve összerakatom. Idestova 20 éve szerelgetem a gépeim, nagyon szeretek én is bíbelődni vele, de gyakorlatom nincs. Például a processzort még egyszer sem mertem kivenni, így azt sem tudom hogyan kell pasztázni. Egyébként mikor kell újrapasztázni a processzort?
0
0
0
0
no avatar
köszi a segítséget majd ránézek
0
0
0
0
odinx avatar
Robi105! Szia!

ASUS VivoBook Max X541UA-DM139D Notebook- 158.480 Ft.

Lenovo IdeaPad B51-80 80LM0143HV Notebook- 164.900 Ft, ez i7-es.

Mind a kettőt árukeresőn találtam.

😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok. segítséget szeretnék kérni,hogy milyen notebook-ot vegyek,world of tanks játékhoz. Amin normálisan fut és nem csak az alap grafikai beállításon.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Az attól függ azt hiszem hogy milyen kiadásban lett az a Windows vásárolva. Gondolok itt: Dobozos vagy OEM.
0
0
0
0
no avatar
A masodik kerdesem az,hogy egy mar felhasznalt(az van most a laptopomon) windows-t,fel tudok-e rakni az uj gepre,vagy ujjat kell vegyek?
0
0
0
0
odinx avatar
csuz-li. Erre gondoltam én is pont ezért írtam, mert ha ott történik valami azt még tudják cserélni, de ha már hibásan érkezik hozzád, akkor postázhatod.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Azért a bolttal való összerakatásnak is meg van a maga előnye. Bár én is szeretem magam összerakni a gépet (meg szétszedni, meg gondozgatni..), szóval azon túl, hogy az előttem szólóknak igaza van, magam is ezt preferálom, de saját példámból tudom, hogy nem rossz az, ha a boltban rakják össze. Volt olyan gép, amit pont az Ipon-ban rakattam össze. Összerakáskor kiderült, hogy rossz volt a proci és tönkre vágta az alaplapot is (vagy fordítva? Mindegy). Viszont nem nálam történt, hanem náluk, úgyhogy szépen megrendelték az új alkatrészt és cserélték. Én meg megúsztam az oda-vissza postázást és az egész mizériát a "mitől ment pontosan tönkre" kérdéskörrel.

ackileus8: Ha magad rakod (vagy rakatod hozzáértő ismerőssel) össze, az mindig jobb, ráadásul tényleg olyan, ami neked kell.
0
0
0
0
odinx avatar
ackileus8. Szia!

Előre összerakott gépet én nem vennék, mert ott mindig kispórolják a tápegységet és valami ismeretlen tápot raknak bele. Szóval szerintem érdemes inkább kicsivel drágábban, de minőségibb alkatrészekből összerakni.

😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.
Az elso kerdesem az lenne,hogy szerintetek is jobban megerni osszerakatni egy gepet vagy jobb ha veszek?
0
0
0
0
odinx avatar
Piero. Bocs, akkor elírtam.😀
0
0
0
0
Hunork avatar
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Meg kell tanulni a gép összerakását. Ha másért nem, azért, hogy ha eljön egy alapos tisztítás, GPU/CPU újra pasztázás ideje, akkor képben legyünk. Meg nem árt tisztában lenni, hogy mi mire való, mi milyen csatlakozó.
Persze sokan nem feccölnek bele energiát, és inkább fizetnek egy boltnak mindezekért. nekik jó, van plusz bevétel, nem csak áruforgalom. 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Én soha nem bíztam másra a gépem, minden configomat én raktam össze. Így tudom mi van benne, és hogy van össze rakva.
0
0
0
0
Puffin avatar
H-ECTOR: így van! Én már többször is darabokra szedtem az enyém tisztítás céljából utána meg újra összerakni egy élmény 😃

odinx: nekem csak 168-ra jött ki a 1150-es konfig. 😃
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
nem tudom, nekem nagyon nagy élmény volt itthon összeszerelni a saját gépem, és még nem is került semmibe. nyilván előtte hetekig olvasgattam utána mindennek, hogy minden mindennel kompatibilis és megfelelő méretű legyen😆
0
0
0
0
Puffin avatar
Esetleg iponnál is megnézheted mennyibe jönne ki. Olcsóbb az összeszerelés, minden alkatrészre háztól házig garancia van felár nélkül. És kérhető tesztelés is.
0
0
0
0
odinx avatar
Hát szerintem az a biztos, ha ők összeszerelik, mert ha valami nem stimmel az alkatrészekkel azt ők ott észreveszik.
0
0
0
0
Mellifera avatar
Köszönöm szépen a segítségeteket!
odinx. Meggondolom az ajánlatod, hogy most megveszem videokártya nélkül és ha lesz kicsivel több akkor veszek bele videokártyát.

Még az jutott az eszembe, ha megrendelem a konfigot, akkor hogy járok jobban, ha a pcx szereli össze 5 ezerért, vagy ha én itthon (van csavarhúzóm), ha ők csinálják akkor a beszerelt perifériák dobozait és esetleg nem használt szerelési anyagokat is elküldik, vagy nem?
0
0
0
0
drogba avatar
Rendben köszönöm a segitségeket maradok ennél az összeállitásnál és már rendelem is 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció