AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
jumbo avatar
ki gondolkodik ezen a piacon 3-4 évre előre???

Egy friss cikk.
Az internetes "mindenki haverja"-ba írd be:
AMD Bulldozer kislapát vagy munkagép?

Na az AMD bulldozerekbe mégegy rúgás....
Megjött a Core i7-2700K 😉
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
lapartman997 írta:
Akkor. 3-4 évre jó vétel lenne egy FX-8150P? Vagy ezt még korai megmondani? 😆
Gabbo7: Ha Full HD-hoz elég 1 mag 1 szál, akkor cseréld le a mostanit egy Pentium 4-re vagy Celelronra 😆!

"Ha Full HD-hoz elég 1 mag 1 szál, akkor cseréld le a mostanit egy Pentium 4-re vagy Celelronra 😆!"

Látom nem érted a lényeget... 1-2 nagyon-nagyon ritkán 4 mag nyers ereje számít játékoknál, később ha komolyabb lesz a VGA-k teljesítménye ugyanúgy ez fog számítani csak ott már ki is jön a processzorok közötti különbség magasabb felbontáson is, egy általad említett celeron egy magjának "nyers" ereje össze sem hasonlítható egy i7 2600K-val 1 mag használata esetén sem mivel itt nem csak a magok számát növelték hanem a processzor magonkénti "nyers" teljesítményét is. Az AMD a magok számának növelésével próbálja kompenzálni a magonkénti gyengébb teljesítményt ami játékoknál hallva született ötlet (lásd FX 8150) A Phenom-hoz képest az FX szériánál a magonkénti teljesítmény alig változott...

"Akkor. 3-4 évre jó vétel lenne egy FX-8150P?" ??? Már most kevés sok esetben két csúcs VGA-hoz... Később ahogy nő a kártyák teljesítménye már egyhez is kevés lesz! 😀
0
0
0
0
wdavid avatar
lapartman: én korainak mondanám, és szerintem aki FXes prociban gondolkodik annak az FX6100 és társai bőven elég mert ezeket sem használják ki a játékok még 😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Én csak leegyszerüsítettem a legegyszerűbb formára.
0
0
0
0
Cooley avatar
gyenesmartin írta:
ors11 írta:
Összezavarodtam....akkor mi is az a:
1.VGA limit...ilyenkor mi gyenge,vagy hogy van?

2.És hogy van a prociba a szálak...mert a magokat értem? 😆

1: Ilyenkor a videókártya gyenge a processzorhoz.
2: Ez egy kissé bonyolult.PL.: Néhány processzornál a magok mellett vannak még szálak is. Ez annyit tesz, hogy pl egy i3 ami 2 magos az 4 szálon dolgozik nem pedig 2-őn. Ez nem mindeggyik processzornál van így. A gép 4 magosnak is érzékeli.

1: A gyenge nem a legjobb jelző rá, elvégre program és beállításfüggő a dolog. Leegyszerűsítve az, hogy VGA limitnél a proci gyorsabban küldi az utasítást, mint ahogy azt a VGA(k) ki tudnák számolni. Mert ugye a videokártya nem hajtja ki a procit... 😂
2: A mag maga is egy szálnak számít, nem a mag mellett vannak a szálak. 😜 A szál megint csak leegyszerűsítve annyit tesz, hogy egy órajel alatt hány számítást képes egyszerre kezelni a proci. Bár ez tényleg elég bonyolult dolog, és ennyire leegyszerűsítve nem is teljesen igaz, de a lényeg benne van, és talán érthető. 😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Nem is írtam olyat.
Ja vagy innen vetted?:"A gép 4 magosnak is érzékeli."
A windows feladatkezelőben tényleg 4 kis 'kijelző' van ilyenkor.
0
0
0
0
Devis avatar
de nem 1 szál nem olyan erős mint 1 mag 😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
ors11 írta:

1: Ilyenkor a videókártya gyenge a processzorhoz.
2: Ez egy kissé bonyolult.PL.: Néhány processzornál a magok mellett vannak még szálak is. Ez annyit tesz, hogy pl egy i3 ami 2 magos az 4 szálon dolgozik nem pedig 2-őn. Ez nem mindeggyik processzornál van így. A gép 4 magosnak is érzékeli.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Metro 2033 800x600 low beállítások:

1mag 1szál:136FPS
1mag 2szál:154FPS
2mag 2szál:167FPS
2mag 4szál:171FPS
4mag 4szál:198FPS
4mag 8szál:198FPS

Itt derül ki hogy tényleg használ 4 magot... 😀 A VGA-k így 30%-ra voltak terhelve 800/4000Mhz-es órajeleken.
0
0
0
0
ors11 avatar

0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Cooley írta:
Gaboo7 írta:
1mag 1 szálon is lemértem igaz hogy 100%-on ment a proci de ugyanúgy 94 FPS-t kaptam! 😆

Továbbra is csak azt tudom mondani viccet félretéve, hogy VGA limit, az viszont meglepő, hogy 1 maggal is képes lépést tartani 2 GTX480-nal.
Kisebb felbontáson is meglesed? Kíváncsi lettem. 😃

Természetesen!
0
0
0
0
Cooley avatar
Gaboo7 írta:
1mag 1 szálon is lemértem igaz hogy 100%-on ment a proci de ugyanúgy 94 FPS-t kaptam! 😆

Továbbra is csak azt tudom mondani viccet félretéve, hogy VGA limit, az viszont meglepő, hogy 1 maggal is képes lépést tartani 2 GTX480-nal.
Kisebb felbontáson is meglesed? Kíváncsi lettem. 😃
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
1mag 1 szálon is lemértem igaz hogy 100%-on ment a proci de ugyanúgy 94 FPS-t kaptam! 😆 Sajnos a játékok nagy többségében (szerintem keveset mondtam a 95%-al) 1-2 mag nyers ereje számít és ott hiába van 6 meg 8 mag!
0
0
0
0
Cooley avatar
TestamentRec írta:
Hmm, akkor lehet maradok még a jelenleginél, egy ideig, aztán ha már kiforottabak lesznek az új procik váltok. A Mostani Phenom II X4 Széria milyen ? van valakinek tapasztalata róla ? Egy kártyás rendszernél.

Az árához képest nagyon jó, csak már ősrégi architektúra. Persze kit érdekel, amíg úgy működik, ahogy kell, pláne ennyiért?! 😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
TestamentRec írta:
Hmm, akkor lehet maradok még a jelenleginél, egy ideig, aztán ha már kiforottabak lesznek az új procik váltok. A Mostani Phenom II X4 Széria milyen ? van valakinek tapasztalata róla ? Egy kártyás rendszernél.

Nekem volt, egyébként a Phenom II X4 sok helyen elég még. egy jó VGA és sokáig elég. De most már biztos nem azt venném.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
TestamentRec írta:

Egy kártyás rendszerhez ideális választás most és az FX hisztéria miatt valószínűleg esni fog az ára is, ráadásul sok helyen gyorsabb mint az FX...
0
0
0
0
no avatar
Hmm, akkor lehet maradok még a jelenleginél, egy ideig, aztán ha már kiforottabak lesznek az új procik váltok. A Mostani Phenom II X4 Széria milyen ? van valakinek tapasztalata róla ? Egy kártyás rendszernél. Főlegek a BE verziók érdekelnének, mennyit bírnak órajelben,, mennyire melegednek, mennyit fogyasztanak 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Gaboo7 írta:
A játékok 95%-a 1-2 magot használ és ez a közeljövőben nem fog megváltozni amíg a háztartások nagy többségében is ilyen processzorok vannak addig a játékokat is ilyen hardware-ekre írják, csak parasztvakítás a nyolc mag, hiába nyolc magos a proci ha csak 1-2 mag dolgozik. " Az újabb játékok már egyre jobban profitálnak a több szálból" Sajnos ez megint csak feltételezés, mert hogy ez is a jövő és ebbe maximum kristálygömbbel láthatnál bele ami gondolom nincs otthon. 😆

Ezzel sajnos tisztában vagyok, de megalapozott a feltételezésem, mert pont itt figyel egy kristálygömb... 😂
TestamentRec: Egyébként ja, a 2500K-val is egész biztos jól jársz, csak egy FX-8120 olcsóbb, viszont kicsit zsákbamacska a dolog, mert egyenlőre kérdéses, hogy mi lesz, és mikorra lesz valami abból a szoftveres javításból, és ki tudja, hogy mikor állnak rá a játékfejlesztők a több mag használatára. Addig is a magonkénti teljesítmény a lényeges, amiben jelenleg az FX széria konkrétan egy kalap szar. 😆 Ettől függetlenül összességébe véve ~50eFt-ért egy nagyon jó proci az FX-8120, és olcsón is lehet nagyon jó lapot kapni hozzá!

Gaboo7 írta:
niteforce írta:
akkor nézd meg hogyan fut a metro 2033 vagy a GTA 4 egy 1 vagy 2 magos procival és egy 4 vagy 6 magos procival.

Merto 2033 1920x1080 Minden max:
4mag 8szál:94 FPS
4mag 4szál:94 FPS
2mag 4szál:94 FPS
2mag 2szál:94 FPS

(Ezeket az értékeket a Prológus epizódban mértem rögtön ahogy felérnek a leszakadó létra tetejére.)

VGA limit! 😆
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
niteforce írta:
akkor nézd meg hogyan fut a metro 2033 vagy a GTA 4 egy 1 vagy 2 magos procival és egy 4 vagy 6 magos procival.

Merto 2033 1920x1080 Minden max:
4mag 8szál:94 FPS
4mag 4szál:94 FPS
2mag 4szál:94 FPS
2mag 2szál:94 FPS
1mag 1szál:94 FPS
(Ezeket az értékeket a Prológus epizódban mértem rögtön ahogy felérnek a leszakadó létra tetejére.)
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
niteforce írta:
A metrónak is elég egy erősebb 2 magos processzor.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
De írta, hogy a játékok 95%-a.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
niteforce írta:

Rögtön megnézem!
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Cooley írta:
Gaboo7 írta:
TestamentRec írta:
Sziasztok, A Közel jövőben szeretnék fejleszteni elsősorban a processzort, aztán másodsorban a vga-t. De a jelenlegi helyzet számomra annyira zavaros az AMD és Intel háza táján is jönnek ki az új cuccok, nem hajlok egyik gyártó felé sem, fejlesztés esetén úgyis alaplap csere is kellene. Szeretnék segítséget kérni, hogy a jelenlegi és majd a jövőben ( természetesen már amennyit tudni lehet jelenleg az FX és Ivy processzorokról ) megjelenő AMD illetve Intel platformokból melyik lenne kifizetődőbb választás. Fő szempontok: az ára ( maximum 50K ) a TDP ( tehát a fogyasztása ) és legyen elegendő a játékoknak hosszútávon. Szóval ezeknek a kritériumoknak megfelelően Ti miket ajánlanátok ? 😀 Válaszokat előre is köszöntem !!

2500k lenne a legjobb választás ebben az árkategóriában az FX szári később kevés lesz mert játékoknál sebességben kb azt hozza mint a Phenom 2 csak magasabb órajeleken.

Még... Az újabb játékok már egyre jobban profitálnak a több szálból, és ha a vindóz feladatütemezője is úgy fogja kezelni, ahogy kell, akkor azért igen komoly teljesítményre is képes lesz. 😀

A játékok 95%-a 1-2 magot használ és ez a közeljövőben nem fog megváltozni amíg a háztartások nagy többségében is ilyen processzorok vannak addig a játékokat is ilyen hardware-ekre írják, csak parasztvakítás a nyolc mag, hiába nyolc magos a proci ha csak 1-2 mag dolgozik. " Az újabb játékok már egyre jobban profitálnak a több szálból" Sajnos ez megint csak feltételezés, mert hogy ez is a jövő és ebbe maximum kristálygömbbel láthatnál bele ami gondolom nincs otthon. 😆
0
0
0
0
Cooley avatar
Gaboo7 írta:
TestamentRec írta:
Sziasztok, A Közel jövőben szeretnék fejleszteni elsősorban a processzort, aztán másodsorban a vga-t. De a jelenlegi helyzet számomra annyira zavaros az AMD és Intel háza táján is jönnek ki az új cuccok, nem hajlok egyik gyártó felé sem, fejlesztés esetén úgyis alaplap csere is kellene. Szeretnék segítséget kérni, hogy a jelenlegi és majd a jövőben ( természetesen már amennyit tudni lehet jelenleg az FX és Ivy processzorokról ) megjelenő AMD illetve Intel platformokból melyik lenne kifizetődőbb választás. Fő szempontok: az ára ( maximum 50K ) a TDP ( tehát a fogyasztása ) és legyen elegendő a játékoknak hosszútávon. Szóval ezeknek a kritériumoknak megfelelően Ti miket ajánlanátok ? 😀 Válaszokat előre is köszöntem !!

2500k lenne a legjobb választás ebben az árkategóriában az FX szári később kevés lesz mert játékoknál sebességben kb azt hozza mint a Phenom 2 csak magasabb órajeleken.

Még... Az újabb játékok már egyre jobban profitálnak a több szálból, és ha a vindóz feladatütemezője is úgy fogja kezelni, ahogy kell, akkor azért igen komoly teljesítményre is képes lesz. 😀
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
TestamentRec írta:

0
0
0
0
Cooley avatar
Ha a keret 50eFt, és hosszútávra tervezel, akkor szerintem FX-8120. 😀
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
_AsheXp avatar
s1155, de a high-end ivy-k már új foglalatba

lapartman: Sandy-E váltja a 1366-ot.. sztem kisakkozod hogy milyen erős lesz 😀
0
0
0
0
khaled98 avatar
az ivy az melyik s.-ba tartozik ?😀
0
0
0
0
Logen33 avatar
lapartman997 írta:
Melyik lesz az erősebb? Ivy Bridge vagy Sandy-E?

sztem a Sandy-E! Ha a számozást nézzük akkor Sandy-E procik: Core i7-3960X, i7-3930K, Core i7-3820...
Ivy: Core i7-3700, i5-3500
Ebből az jön le hogy a 39** termékek lesznek az abszolút csúcsprocik, és alatta helyezkednek el az Ivy termékek!
0
0
0
0
bukta2 avatar
Üdv,Skacok az én procim,lehet majd húzni a későbbiekben? még most nincs tervben de ha később szeretném,akkor lehetne? kösz előre is.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Az hogy igy akinek netezésre kell gép nem kell VGA-t is venni elég lesz a proci vga-ja

amit foxbet mond abban is van valami 😀
0
0
0
0
Devis avatar
hardx szted mi lenne abban az értelem hogy:
1 évvel (most csak mondtam vmit) ezelőtt kiadunk egy proci családot
majd rá 2 évvel kiadunk még 1-et de gyengébb lesz mint az előző
hát ennek mi értelme lenne?
0
0
0
0
foxbet avatar
hardX írta:
Ivy az gyengébb lesz mint a sandy, csak a beépitett gpu-ja lesz erősebb sokkal

Ivy erőssebb lesz mivel 22nm-el készül és az alapból teljesítmény növekedéshez vezet az architektura átalakítása nélkül.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Ivy az gyengébb lesz mint a sandy, csak a beépitett gpu-ja lesz erősebb sokkal
0
0
0
0
Devis avatar
ivyra én is kíváncsi vagyok, sztem beruházok majd egyet. igazából a fogyasztásra leszek kíváncsi, teljesítményben egy picit gyorsabb lesz mint a sandyk 😀
0
0
0
0
rob_B avatar
én is így gondolom. Ha meg 1-2 év múlva "lesz" olyan program, akkor az intel úgy is kihoz majd egy 8 magos procit. Viszont majd kíváncsi leszek az Ivy Britge-re!
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Csabi0906 írta:
Gaboo7 írta:
Egy FX-8150 teszt 6970 Crossfire-el ide már a 2600k-t nem is merték betenni, nem is sok értelme lett volna...

[LINK]

https://alienbabeltech.com/main/wp-content/uploads/2011/10/PerfSummary-1.jpghttps://alienbabeltech.com/main/wp-content/uploads/2011/10/PerfSummary-2.jpg

Az i7 920 kb. milyen erős? Mert ha erős, akkor az FX nem teljesít rosszul.

Az i7 920 4000mhz-en az FX-8150 pedig 4200Mhz-en ment, Crossfire teszteket nézd a jobb oldalon. Egyébként az i7 920 egy 3 éves processzor.

twoKgames írta:
az a baj hogy még nincs olyan program ami mind a 8 magot teljesen kihasználná, de , ha lesz akkor szerintem erősebb lesz a 8 magos mint a 2500K, bár arra mg várhatunk 1-2 évet

Amíg a játékok 95%-a a 1-2 processzor magot használ és a maradék 5% sem használ 4-nél többet addig a magok számának növelésével játékokban nem lehet sebességnövekedést elérni. Ez a processzor pedig erre épít teljesen feleslegesen, ez kb annyi fejlődés volt mint az AMD X6-os processzorai, adtak a szarnak egy pofont.
Szerintem itt 2 év múlva nem hogy 8 magot de még 4-et sem fog támogatni minden játék, majd ha elterjed a háztartások többségében a 8 magos processzor akkor arra fognak fejleszteni, most ott tartunk hogy a többség 2 magot használ és erre fejlesztenek. 2 év múlva nem hiszem hogy a nagy többség 8 magos rendszerekre fejleszt... Az FX 8150 parasztvakítás a rosszabbik fajtából.
0
0
0
0
twoKgames avatar
az a baj hogy még nincs olyan program ami mind a 8 magot teljesen kihasználná, de , ha lesz akkor szerintem erősebb lesz a 8 magos mint a 2500K, bár arra mg várhatunk 1-2 évet
0
0
0
0
Csabi0906 avatar
Gaboo7 írta:
Egy FX-8150 teszt 6970 Crossfire-el ide már a 2600k-t nem is merték betenni, nem is sok értelme lett volna...

[LINK]

https://alienbabeltech.com/main/wp-content/uploads/2011/10/PerfSummary-1.jpghttps://alienbabeltech.com/main/wp-content/uploads/2011/10/PerfSummary-2.jpg

Az i7 920 kb. milyen erős? Mert ha erős, akkor az FX nem teljesít rosszul.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar

[LINK]

0
0
0
0
Csabi0906 avatar
Osynho írta:
Csabi0906 írta:
Osynho írta:
Lehet. 😜 Az eget rengető, mint mértékegység nincs meghatározva, így nehéz is erről beszélni. Nekem bőven megérte váltani és nem is lesz egyhamar TN-es monitorom. (Sajnos a netbookomban az van.)
Manapság simán kapni elérhető áron IPS monitort, nem kell 2-3X-os árat fizetni egy TN-eshez képest. Ezért pl, azt, aki sok százezres gép mellé TN-es monitort vesz, csak sajnálni tudom.

"aki sok százezres gép mellé"
Sok százezres mi? Sok százezer kisnyúlas gép? 😆 Ezt csak azért írom, mert nincs eget rengető mértékegység, de tulajdonképpen nincsen akkor sok százezres gép sem. 😜

Látom levetted a lényeget.... 😕

Nyugi, levettem a lényeget, csak megemlítettem ezt is. 😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
foxbet írta:
Szerintetek az L3 cache elosztás all cores vagy auto funkción legyen?
(AMD FX 4100)
Mindegy mert úgyis az L3 az közös.Az a mag használja amelyiknek kell.De szerintem jobb ha auto-n van.
0
0
0
0
foxbet avatar
Szerintetek az L3 cache elosztás all cores vagy auto funkción legyen?
(AMD FX 4100)
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Osynho írta:
Csabi0906 írta:
Osynho írta:
Lehet. 😜 Az eget rengető, mint mértékegység nincs meghatározva, így nehéz is erről beszélni. Nekem bőven megérte váltani és nem is lesz egyhamar TN-es monitorom. (Sajnos a netbookomban az van.)
Manapság simán kapni elérhető áron IPS monitort, nem kell 2-3X-os árat fizetni egy TN-eshez képest. Ezért pl, azt, aki sok százezres gép mellé TN-es monitort vesz, csak sajnálni tudom.

Sok százezres mi? Sok százezer kisnyúlas gép? 😆 Ezt csak azért írom, mert nincs eget rengető mértékegység, de tulajdonképpen nincsen akkor sok százezres gép sem. 😜

Játékra szerintem tökéletes a TN, filmet meg nem 24" monitoron néz az ember... 😀 Próbáltam IPS monitort is de az utánhúzás miatt nekem sajnos ez kiesik. Multiplayer FPS-t játszom aminél ez elég zavaró, így maradok a gyorsabb TN-nél.
0
0
0
0
Osynho avatar
Csabi0906 írta:
Osynho írta:

0
0
0
0
wdavid avatar
úgy látszik az i.pon is végzett egy közvélemény kutatást 😃

kirakták az FX-6100at ~48 000 Ft.ért és miután mindenki megmondta h az szinte rablás, szépen levették hehe 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció