sudosu: A top 5 animédhez irtad még ezt is: Love Live! School Idol Project. Ez olyan mint a K-on mert ha igen letöltöm? 😃 Csak random képeket néztem belőle "gugliba"...
kobortomi97: na ha jól emlékszek abba a részbe érnek oda a Grand Linera. Ezek után egy hatalmas történetrész következik. Igazából spoiler nélkül nehéz lenne elmesélni ezért annyit írok hogy lényegébe most egy 300-400 rész arra fog elmenni, hogy minden csapattagnak aki még csatlakozni fog Luffy kalózcsapatához lesz egy történetrésze ugyanúgy mint zoronak, usoppnak. Csak ezek már hosszabbak lesznek két okból: harcokat legtöbb helyen sajnos eléggé elhúzzák mindig majd, de lényegében sztem ez nem baj. A másik ok pedig hogy általában mindig úgy lesz hogy elindulnak egy nagy történetrész elkezdéséhez, eközben megismernek egy oylan személyt akit Luffy csapattársának akar és annak is lesz egy kis történet része. Olyan ez mint egy rpg (mass effect pl) 😆 Aztán majd irod ha van még kérdésed de spoiler nélkül nehéz erről beszélni mert lényegében a one pieceben majdnem minden annak számit.. 😀
Hát a spoiler-t anélkül is lehet tudni mivel valós esemény alapján megy a történet. Én már elég sokat olvastam a Japán történelemről szóval tudtam mi lesz a vége. Csak azt nem tudtam hogy valós esemény alapján lesz a film, mivel én még nem is hallottam a filmről. 😀
Aki szeretne megismerkedni a Japán történelemmel rendesen annak ajánlom ezt a könyvet:
[LINK]
Magyar nyelvű könyv is van ami a jó biztos, én ezt választottam.
sudosu: Először is köszi, másrészt meg noNameFPS igazad van szereti a TW:Shogun-t mert királyok a japánok viszont az animéket azért utálja mert az japán... nem értem én sem 😃 a 47 Ronin-t meg én is mostanában terveztem megnézni csak már osztálytársam el spoiler-ezte a végét.... na mind1 azért még érdekel 😃
Nemrég láttam pont 😃 Nem valami nagy szám, persze nem azt mondom, hogy rossz. A történet nem rossz, igaz követi a történelmi esemény-t, persze ezért nem is nagyon lehetett változtatni rajta. De lényegében egy közép kategóriás hollywood-i produkció nem több. Keanu alakítása kb 0, viszont a Ronin-oké valamivel jobb volt. A szerelmi szálat nem is kellet volna erőltetni mert az olyan, hogy semmilyen.
Csak, hogy mondjak egy kis pozitívumot is, harcok jók, látványosak, izgalmasak. Érdemes azért meg nézni még bőven a nézhető kategória, akinek meg bejön a japán kultúra (gondolom vagyunk itt páran 😃 ) annak úgy is tetszeni fog. Ha nem is nagyon legalább annyira, hogy ne aludjon be rajta.
Ó he mit bénáztam, na mind1 😀. Xoki:
Nem is rád értettem akinek nem inge ne vegye magára! Ezt csak úgy általánosságba írtam.
Közbe beugrott mi az a Shogun szóval, jogos a felvetés. Én is kiakartam próbálni a játékot, csak akkor még a gépem nem bírta, az utóbbi évbe el is felejtkeztem róla, lehet letöltöm egy próbát feltétlenül megér.
Ma ám pont Japán történelmének egyik szeletéből néztünk meg egy filmet nővéremékkel. A címe 47 Ronin. Érdemes szerintem nektek is megnézni mert, megismerkedhettek a Japán történelem egy szeletével. A roninok voltak azok a szamurájok akiknek a gazdájukat elvesztették valamilyen oknál fogva. Ez egy valós esemény alapján játszódik, December 11.-én (ha jól emlékszek) Japánban és a világon összegyűlnek az emberek hogy megemlékezzenek a legdicsőségesebb Szamurájokról. Nem tudom hogy van e Japán szinkron hozzá, valószínűleg lenni kell mert csak 1-2 nem Ázsiai személyt láttam a film során.
Egész jó igazából a film, hozza a megfelelő színvonalat, a Magyar szinkronnal is megvoltam elégedve. Bár az érdekesség hogy a palotában szinte állandóan jelen voltak a cseresznyevirágok 😀.
sudosu: pl én azért járok trollfészre, mert halálra unom magam Ilyenkor felnézek néha-néha + gépigényen vagyok folyamatosan(ja és persze funnymama 😃 ), ezért is válaszoltam ilyen gyorsan 😃 Ez általában olyankor van amikor megy nagy erővel a letöltés és lefoglalja a netet ezért játékokba nagy a pingem 😆
Igazából szerintem van ebbe valami hogy japán, mert én sok olyannal találkoztam hogy nézd meg ez a filmet nagyon jó, meglátja hogy japán a főszereplő és már nem is érdekli... Ez egy másik réteg, szóval nem is irok többet. Már mondtam hogy nagyon szűkszavú vagyok de sokat irok, és ez arra is igaz hogy sokat olvasok kommenteket/blogokat/véleményeket szóval sok fajta embert ismerek/ilyen vélemények alapján rájövök a jellemére... (igen a tiedbe is beleolvasok néha sudosu 😃 )
Most a Chuunibyou van letöltés alatt 😃 Még egy jó fél óra kell neki, aztán megyek dailyzni, aztán meg jöhet jó pár to love ru rész.... 😂
A Total War: Shogun a japán történelmi eseményeket elevenítti meg tudtommal, szerintem norbli01 arra akalt célozni, hogy ha szereti ezt a játékot, ami szinte 100% ban japán, akkor miért mondja azt, hogy nem jó az anime mert japán. Na ebbe jól belekeveredtem 😃
találkoztam már olyannal aki csak azért nem szereti őket mert japán, de ennek ellenére folyamatosan a Total War : Shogun-nal játszik.
Bár az hogy valaki szereti a Japán/Koreai eredetű játékokat az nem azt jelenti hogy az Animés ábrázolás módot is szeretnie kell. Ezt magamról is tudom, hisz letoltam a Koreai Silkroad Online-al legalább 6 évet. Meg ott van az Osu! amely végett végül otaku lettem. Szóval nem sokat jelent ez.
Én olyan hülyeségeket mint Trollfész nem olvasok, mivel nem tartozik az érdeklődési köreim közé a trollkodás. Nem érdekelnek azok az emberek akik ezt a """művészetet""" végzik. Ilyen oldalak nélkül is sajnos találkozom velük időnként. Aki ezt a tevékenységet végzi, általában még életképtelen ember. Nem akarlak titeket megsérteni, ez az én személyes véleményem 😀.
Akkor örülök hogy becsatlakozhatok 😃 amúgy a nővéremmel kezdtem animét nézni, és a Bleach-et utáltam régen aztán egyszer untam magamat és gondoltam megnézek egy részt hátha nem is olyan rossz 😃 szerencsére még olyan első részeket adtak és így nem volt olyan értelmetlen a sztori 😃 most a 237. rész-t kell megnéznem.
Más részt lehetnénk többen is, de az se baj ha túl sokan vagyunk hiszen akkor nagy lenne a kavalkád 😃
Ha mesének nevezik az nem zavar annyira, tegyék -az ő dolguk, lényeg hogy nekem anime. Viszont ahogy sudosu irta, gyerekeknek szól maga a mese. Nálam is a mese fogalma ezt jelenti, viszont ez nem 100% ba igaz. A lényeg hogy ezek az utálkozók így értik amikor mesének nevezik és ez idegesít nagyon 😀 Mert pl egy harry potter is lehetne mese mint kitalált misztikus történet, de ez nem helyes. Na erről ennyit én se szeretnék ebbe belemenni 😃
norbli01: már miért lenne baj 😃 Veled együtt csak 5 en vagyunk itt aktivak mindössze 😞
Én is a yu yu hakusho + a bleach miatt szerettem meg az animét, oylan 16-7 évesen lettem nagy otaku csak 😃
Szerencsére a környezetembe nincs senki akire rámondhatom azt hogy elitéli, inkább csak nem foglalkozik senki se vele, semmilyen téren.
Jelenleg éppen osztja az észt egy anime ellenes trollfészen, sajnos nem birtam ki hogy ne irja neki vissza... de legalább nem unatkozok 😆
Ha nem baj én is megírom a véleményem.
Egyetértek sudosu-val, én mondjuk eddig csak olyannal találkoztam aki általánosította az animéket és meg se nézett még két részt se belőle mert már látott egy kifejezetten rosszra sikerültet és ez elég is volt neki, találkoztam már olyannal aki csak azért nem szereti őket mert japán, de ennek ellenére folyamatosan a Total War : Shogun-nal játszik. Az még oké, ha nem tetszik neki a rajzolása de ha valami jó akkor azt nézi tovább (én legalábbis).
Személy szerint sosem értem azokat akik ok nélkül utálják az animéket, ha találkozok eggyel ész érvekkel próbálom meggyőzni, esetleg mutatok neki 1-2 részt és ha továbbra sem tetszik neki akkor oké, de ahogy megtudják rólam hogy animés vagyok egyből minden gyökérséggel idegesítenek. 😜
Nincs túl konkrét véleményem mert ezt sosem értettem... Én amióta az eszemet tudom Inuyasha-n és YuYu Hakusho-n nőttem fel (+ nagy kedvencem a Kiddy Grade) és én nem tudom elképzelni ezek nélkül hogy alakulna az életem... (15 éves vagyok, nem éltem még olyan sokat 😃😉
Aha és akkor most leszek álszent 😃.
Én is nagyon sokáig elítéltem az animéket, bár én nem a Hentai-al tettem egyenlővé vagy a mesékkel hanem a Dragonball-al. Ezt már igazából említettem is egy régebbi témánkba lásd "Hogyan lettél otaku". Elismerem nem ismertem a stílust, nem voltam tisztában a Japán kultúrával , a sok tudatlan ember még most is Kínát a Japán kultúrával. Attól hogy egy kontinensen élnek teljesen eltérő kultúrájuk van, meg egy féle írást használnak. Ez olyan mint ha a magyar kultúrát egyenlővé tennénk a Spanyol kultúrával. Hiszen hasonló írást használunk! Meg a kinézetünk is hasonló...
Meg az emberre is rámondják hogy Kínai, hát a kínaiak teljesen másként néznek ki...
Azzal nem igazán értek egyet hogy mesék lennének. A mese szerintem az amelyet a gyerekeknek készítettek, persze ez a én szubjektív véleményem ahogy mondta noNameFPS. Az animét inkább rajzfilmnek nevezném amelynek több alkategóriája is van
Például az amerikai comics amely legjobban hasonlít a Japánban megismert Mangához és Animéhez. Abban is vannak erőszakos karakterek lásd Joker a Batman-ből, Megatron a Transformers-ből és még sorolhatnám . Ezeket se nevezném meséknek mivel ezek bőven el vannak látva "felnőtebb" azaz Teenager-eknek készült tartalommal. Ha már Amerikánál tartunk akkor megemlíthetném a South Park-ot is, azt is bűn lenne mesének hívni, azt biztos nem fogom oda adni a 9 éves gyermekemnek hogy nézze hogy épp Cartman hogy szidja Kyle anyját.
Szóval zárásként engem nem az zavar sosem hogy elítélik az Animét, hanem azt hogy mennyire nincsenek tisztában a fogalmakkal. Jó ez érthető is valamilyen szinten, csak értitek ha elmagyarázom valami nagyon laikusnak hogy mi micsoda, meg említek pár szót a Japán kultúrával kapcsolatban, akkor vagy nem hisz nekem, vagy csak kötekedő. Azért mondom hogy érthető hisz a Eurázsia másik felében laknak, sokak még a saját népük kultúráját se ismerik még hogy egy ilyen távoli ország dolgaival tisztában legyenek.
Igen, igen pontosan erre gondoltam elfelejtettem beleirni, hogy láthatatlanba szidja és rögtön a hentai-hoz köti magát az anime fogalmát. Ami akár igaz is lehetne, viszont akkor szépen kifejezve a felnőtt film is film mégse ítélik el ennyire.
Engem annyira nem zavar, inkább nem érdekel. Ha valaki elkezdi, hogy "mi ez a sz*r" meg, hogy "nézzél mesét" bár a mese jelző nem hinném, hogy sértő az animére nézve mert végül is mondhatni rá, hogy mese, de mégsem. Mese egy eredetileg egy epikai műfaj, de a magyar ember ha meghallja azt a szót, hogy "mese" egyből mi ugrik be, hát a gyerekeknek szánt alkotások, a Hófehérkétől kezdve a Hupikék törpikék -ig. Akinek a mese az animált rajzolt dolgokat definiálja az mondhatja, hogy mese, mert lényegében akkor az. A japán meg minden ilyen alkotást Animének hív szóval. Ez elég kényes téma nem megyek inkább jobban bele 😃
Lényegében nem zavar ha valaki leszólja vagy elítéli, csinálja, mindenkinek megvan a saját szubjektív véleménye a dolgokoról és ezt tiszteletben tartom. Ami viszont itt nagyon zavar az, hogy az emberek megmerem kockáztatni, hogy 90%-a úgy teszi mind ezt, hogy egy cseppet sem tud semmit az egészről, max látott egy két Dragonball részt 6 évesen, és az édeskevés a pontos megítéléshez.
Persze van kivétel, aki tisztában van a dolgokkal és utána is mondja, hogy neki az nem tetszik meg nem jön be. Viszont aki vette a fáradságot, hogy jobban beleássa magát és így is negatív marad a véleménye az van annyira kultúrált, hogy értelmesen kifejtse a véleményét a dolgokról.
Ennyi jutott így eszembe, majd lehet írok még valamit ha tudok 😃
Kíváncsi vagyok arra hogy ti hogyan viszonyultok azokhoz az emberekhez akik elítélik magát az animét és szubkultúráját. (legyen az személyes/vagy irásos utálat)
Tehát olyanra gondolok hogy: tegyük fel hogy láttok egy animés posztot/cikket valahol. Megnézed a kommenteket és köztük van egy néhány, hogy "mi ez a sz@r", "minek nézel ilyen meséket" stb. ( Általában erről megy a vita mindig trollfészen is... 😃 Most is láttam egyet szóval ezért jutott eszembe ez a téma... )
Szóval az én véleményem erről:
Eleibe nagyon kitudott akasztani az ilyen személy (igazából most is szívesen behúznék neki egyet - persze igazából nem tenném meg mert nem vagyok olyan, de ilyen érzést kelt bennem) de most már igazából csak nevetni tudok rajtuk hogy milyen sok jó mindent hagynak ki ha nem nézik, főleg amikor tudatlanul, definíciókkal irják körül a fogalmát 😃
Remélem másnak is van véleménye erről, mert ebből egy jó hosszú téma is kialakulhat 😀
Hát én top listát képtelen vagyok összerakni, nem tudom az egyik anime-t a másik elé helyezni rangsorban, mert mindegyik más végett tetszett. Persze vannak gyengébbek amik tuti, hogy nem kerülnének bele, de kapásból 10-15 mondok ami kedvencem 😃
1. Bleach
2. Death Note
3. Sword art Online
4. Highschool d x d
5. K-on!
A fairy tail tűnt el belőle, mert annyira de annyira irritál ez a szemrajzolás hogy ráse birok nézni az új verzióra... Elveszi a figyelmemet miközbe nézem...
noNameFPS : Én csak Tsunemori nevére emlékszem emlékszem 😃 de még ebben az évben elméletileg újra megcsinálják az első évadot új forgató könyvel vagy valami ilyesmi... Kíváncsi leszek mert sajnáltam Makishima-t. :/
norbli01: Persze, hogy szeretem, egyik kedvencem. Várom, hogy jöjjön már a 2. évad.
A 2 főszereplő karaktere elégé bejött (Akane Tsunemori, Shinya Komiuga) csak kimásoltam, mert nem emlékeztem már pontosan a nevükre 😃
noNameFPS: Köszi, nem tudtam hogy onnan is le lehet tölteni, de ismerem az oldalt, viszont onnan eddig csak attack on titan-t töltöttem le eddig 😜 és szereted a Psycho-Pass-t? Nővéremnek és nekem is nagy kedvencem 😀
sudosu: tele van ONE OK ROCK al az osu! m mert nagyon sokan azokat a számokat választják multira... 😃
Épp azon gondolkodok hogy valami jó kis avatár kéne a K-on! ból (épp azt keresem, de semmi jót nem találtam eddig) mivel én mindig az aktuális kedvencről szoktam rakni 😃
Mellesleg "Azunyan" most már a kedvencem belőle 😃
AAA kategóriás J-Rock, így éjszakára megteszi. Nem túl sok J-Rock-ot szeretek, valahogy a Japán vokálhoz nem illik ez a stílus 😀. Lehet nekem szokott túlságosan Death Metal-hoz a fülem.
bigbeagle01:
Nézd meg egyik előző hozzászólásomat, írtam párat ami komolyabb kicsit.
Ó he elkezdtem nézni a Seitokai Yakuindomo 2. évadját, élvezhetetlen cenzúrával, még a fansub-nál is ki van csillagozva a káromkodás. Azt hiszem meg kell várni a BD változatot 😀.
Kicsit megint eltűntem (úgy néz ki hogy túlságosan is elmerültem), és szeretnék egy kis segítséget kérni.
Tudnátok egy-két olyan animét mondani nekem ami a humorostól már eltávolodik, és inkább komolyabb irányokat vesz fel történetileg, de ugyanakkor nem is az a túláradó komolyság érvényes rá amitől nehezemre esne a nézése, vagy esetleg meg is unnám.
Ha ki tudnátok segíteni az jó lenne 😀
Na a végére értem a K-on! - nak... Azt hiszem muszáj lesz folytatni a mangával is 😃 Bár azt mondják hogy rövidebbek az előző animébe is feldolgozottakhoz képest. Mindenesetre még nem kerestem rá szóval mindegy is... Most jöhet a to love-ru, aztán még van 21 felgyülemlett One Piece rész is 😃
Egyébként vannak olyan emberek akik jobban hallják a gyengébb minőségű zenéknél a zúgást búgást és hamisságot jobban mint más embertársuk. Na én is ilyen vagyok, igazából elviselem, de ha lehet legyen jó minőségű a zene. Amit kevesebbszer hallgatok annak elég a csutka mp3 is.
Meg hát az sem mindegy hogy 16 bites az a flac vagy 24 meg annak milyen a bitsűrűsége stb...
Meg igazából ez hangkártyától meg fejhallgatótól is függ. Tervezek venni egy jobb hangkártyát mert ez még épp elég 😀.
Én észreveszem a kettő közti különbséget.
ui.:
Ez főként J-POP-nál veszem észre, ezért abból van a legnagyobb gyűjtemény FLAC zenéből. Ott tipikus magas hangok zaklatják a fülemet ha nem megfelelő minőségűek.
Jól van, én igénytelen vagyok e téren. Vagy csak lusta keresgélni 😃
Szerk. Kipróbáltam, hogy mi a különbség egy MP3 320-as zene és egy FLAC-os között (ugyan azon szám volt). Hát én nem nagyon hallottam köztük különbséget, kivéve azt, hogy a FLAC-os 3x annyi helyet foglal 😀
Hát nekem olyan hangminőségű YT-s vidit nem tudsz mondani aminek számomra is megfelelő 😀. Túlságosan megszoktam a Flac minőségű zenéket. Max YT-n egyszer hallgatok meg egy zenét és utána minimum 320-as MP3 de inkább FLAC 😆
Nem gondoltam hogy más is kitölti ráadásul ilyen részletesen 😃
Ja igen, itt az enyém fejből irtam remélem nem hagytam ki semmit 😃
Spoiler!
5
Kirito, Klein, Kuradeel
Asuna, Sugu, Yui
guardian knights
Aincard
2
Sugu
?! egyiket se tudom névről 😃
floor 75
semmi nem igazán figyeltem hogy ki miben van 😃
Kirito új kardja a sárkány harc után amit kovácsoltatott.
All
😃
11
Kirito , Heathcliff, Agill
Asuna, Sachi, Yui
Guardians knights
Selmburg
Ep 2
Asuna
Swordland meg nagyon sok más 😀
Grand Quest
Asuna Kosztűmnél szintén Asuna magyarázat (persze angolul írtam de kedvetekért magyarul😀😉:
A guild ruha egyszerűen csodálatos! Annyit mutat amennyit kell, A fehér és piros tökéletes összhangot alkot, az emblémákat megfelelően eltaláltátok. A cipőn esetleg egy kicsit jobban dolgozhattattok volna, kicsit részlethiányos a az egész kosztűmhöz képest, bár ez is oké. Pont a kedvenc harisnya típusomat használtátok ezért plusz pont jár! Felszerelés
Talán Heatchliff azaz Kayaba Akhiko fegyvere volt a kedvencem, kicsit hasonlít egy keresztes lovagoknak a kardjához. A pajzs különösen tetszett hosszúsága végett, ilyet még nem is láttam. Skillek
Érdekes kérdés. Talán Kiritonak a kétkardos skill-jei tetszettek legjobban. Őszintén nem tudok túl sokat mondani erről, csak azért jelentett sok pontot nálam mert a Gothic III-ban is vannak hasonszőrű skillek.
Köszi, párat feltettem a listámra, másik felét meg láttam vagy már fent volt a listán.
Viszont szerintem az Ergo proxy-t kezdem, mert mostanában sok ilyen vidám/vicces anime-t láttam nem beszélve a Chuunibyou demo Koi ga Shitai-ról ami lent van csak már nincs kedvem elkezdni. Szóval jó lesz most ez a "sötét" anime. legalább is azt írták róla, hogy ilyen sötét, komor hangulatú. Remélem ilyesmi lesz, mert szeretem ezeket a fajta animéket.
Talán Toaru kagaku no railgun ami esetleg még szóba jöhet. Bár előtte érdemes lenne megnézni a Toaru Majutsu No Index 2 évadját is, de nem feltétlenül szükséges a cselekmény megértéséhez. Az index azt mondják nem lett annyira jó, viszont nekem jobban tetszik mint a Railgun.
Canaan: Ez egy ilyen FPS szerű anime, tele lövöldözéssel, árulással, kicsit zavaros de oké. Ja és Kínában játszódik.
Jormungand és Jormungand Perfect Order: Fegyverkereskedelemről szól, épp egyik első animéim közé tartozik, ebből adódóan van benne bőven Battlefield rész is 😀
Psycho Pass: E évben jön a második évadja, talán a 12-es szezon egyik legjobbja. Egy remek nyomozós anime, Sci-Fi. Az első pár rész elég furcsa, viszont utána jó lesz.
Van egy kissé könnyebb műfaj is aki arra vágyik 😀: B Gata H Kei - Egy remek Ecchi. Olyan perverz lányt még animében nem láttam mint itt a főszereplőt Yamada-t.
Seitokai No Ichizon: Tipikus középiskolás ecchi hasonlít a Seitokai Yakuindomo-ra.
Boku wa tomodachi ga sukunai: Ecchi szintén. Elég sokat nevettem rajta, bár a története elég gyenge, még egy tipikus Ecchi komédiához is.
Hát én pont most nézegettem, szóval ha nem tud senki ajánlani akkor szerintem elkzedem a Ergo Proxy-t vagy a Shiki-t. Ránézésre ezek ilyen izgalmasnak tűnnek. 😃
noNameFPS: to love ru van nekem tervbe a k-on után (nekem még 16 rész maradt), szóval ezen kivül nem nagyon tudok én se semmit ajánlani, szóval nekem is kéne pár ajánlat 😆 Várjuk sudosu válaszát 😃
Lassan befejezem a K-On-t. Úgyhogy kéne nekem valami izgalmas anime, olyan amiben egész végig megvan a feszültség és fent tartja az érdeklődést. Olyant mondjatok amit már látattok mert biztosra akarok menni 😃
kobortomi97: akkor jó 😀
Aki szeretne megismerkedni a Japán történelemmel rendesen annak ajánlom ezt a könyvet:
[LINK]
Magyar nyelvű könyv is van ami a jó biztos, én ezt választottam.
Csak, hogy mondjak egy kis pozitívumot is, harcok jók, látványosak, izgalmasak. Érdemes azért meg nézni még bőven a nézhető kategória, akinek meg bejön a japán kultúra (gondolom vagyunk itt páran 😃 ) annak úgy is tetszeni fog. Ha nem is nagyon legalább annyira, hogy ne aludjon be rajta.
Lehet megnézem majd, úgy is régen néztem már filmet.
Xoki:
Nem is rád értettem akinek nem inge ne vegye magára! Ezt csak úgy általánosságba írtam.
Közbe beugrott mi az a Shogun szóval, jogos a felvetés. Én is kiakartam próbálni a játékot, csak akkor még a gépem nem bírta, az utóbbi évbe el is felejtkeztem róla, lehet letöltöm egy próbát feltétlenül megér.
Ma ám pont Japán történelmének egyik szeletéből néztünk meg egy filmet nővéremékkel. A címe 47 Ronin. Érdemes szerintem nektek is megnézni mert, megismerkedhettek a Japán történelem egy szeletével. A roninok voltak azok a szamurájok akiknek a gazdájukat elvesztették valamilyen oknál fogva. Ez egy valós esemény alapján játszódik, December 11.-én (ha jól emlékszek) Japánban és a világon összegyűlnek az emberek hogy megemlékezzenek a legdicsőségesebb Szamurájokról. Nem tudom hogy van e Japán szinkron hozzá, valószínűleg lenni kell mert csak 1-2 nem Ázsiai személyt láttam a film során.
Egész jó igazából a film, hozza a megfelelő színvonalat, a Magyar szinkronnal is megvoltam elégedve. Bár az érdekesség hogy a palotában szinte állandóan jelen voltak a cseresznyevirágok 😀.
IMDB: [LINK]
Kis éji zene:
Igazából szerintem van ebbe valami hogy japán, mert én sok olyannal találkoztam hogy nézd meg ez a filmet nagyon jó, meglátja hogy japán a főszereplő és már nem is érdekli... Ez egy másik réteg, szóval nem is irok többet. Már mondtam hogy nagyon szűkszavú vagyok de sokat irok, és ez arra is igaz hogy sokat olvasok kommenteket/blogokat/véleményeket szóval sok fajta embert ismerek/ilyen vélemények alapján rájövök a jellemére... (igen a tiedbe is beleolvasok néha sudosu 😃 )
Most a Chuunibyou van letöltés alatt 😃 Még egy jó fél óra kell neki, aztán megyek dailyzni, aztán meg jöhet jó pár to love ru rész.... 😂
Akkor hivatalosan üdv a köreinkben 😀!
Bár az hogy valaki szereti a Japán/Koreai eredetű játékokat az nem azt jelenti hogy az Animés ábrázolás módot is szeretnie kell. Ezt magamról is tudom, hisz letoltam a Koreai Silkroad Online-al legalább 6 évet. Meg ott van az Osu! amely végett végül otaku lettem. Szóval nem sokat jelent ez.
Én olyan hülyeségeket mint Trollfész nem olvasok, mivel nem tartozik az érdeklődési köreim közé a trollkodás. Nem érdekelnek azok az emberek akik ezt a """művészetet""" végzik. Ilyen oldalak nélkül is sajnos találkozom velük időnként. Aki ezt a tevékenységet végzi, általában még életképtelen ember. Nem akarlak titeket megsérteni, ez az én személyes véleményem 😀.
Más részt lehetnénk többen is, de az se baj ha túl sokan vagyunk hiszen akkor nagy lenne a kavalkád 😃
norbli01: már miért lenne baj 😃 Veled együtt csak 5 en vagyunk itt aktivak mindössze 😞
Én is a yu yu hakusho + a bleach miatt szerettem meg az animét, oylan 16-7 évesen lettem nagy otaku csak 😃
Szerencsére a környezetembe nincs senki akire rámondhatom azt hogy elitéli, inkább csak nem foglalkozik senki se vele, semmilyen téren.
Jelenleg éppen osztja az észt egy anime ellenes trollfészen, sajnos nem birtam ki hogy ne irja neki vissza... de legalább nem unatkozok 😆
Egyetértek sudosu-val, én mondjuk eddig csak olyannal találkoztam aki általánosította az animéket és meg se nézett még két részt se belőle mert már látott egy kifejezetten rosszra sikerültet és ez elég is volt neki, találkoztam már olyannal aki csak azért nem szereti őket mert japán, de ennek ellenére folyamatosan a Total War : Shogun-nal játszik. Az még oké, ha nem tetszik neki a rajzolása de ha valami jó akkor azt nézi tovább (én legalábbis).
Személy szerint sosem értem azokat akik ok nélkül utálják az animéket, ha találkozok eggyel ész érvekkel próbálom meggyőzni, esetleg mutatok neki 1-2 részt és ha továbbra sem tetszik neki akkor oké, de ahogy megtudják rólam hogy animés vagyok egyből minden gyökérséggel idegesítenek. 😜
Nincs túl konkrét véleményem mert ezt sosem értettem... Én amióta az eszemet tudom Inuyasha-n és YuYu Hakusho-n nőttem fel (+ nagy kedvencem a Kiddy Grade) és én nem tudom elképzelni ezek nélkül hogy alakulna az életem... (15 éves vagyok, nem éltem még olyan sokat 😃😉
Én is nagyon sokáig elítéltem az animéket, bár én nem a Hentai-al tettem egyenlővé vagy a mesékkel hanem a Dragonball-al. Ezt már igazából említettem is egy régebbi témánkba lásd "Hogyan lettél otaku". Elismerem nem ismertem a stílust, nem voltam tisztában a Japán kultúrával , a sok tudatlan ember még most is Kínát a Japán kultúrával. Attól hogy egy kontinensen élnek teljesen eltérő kultúrájuk van, meg egy féle írást használnak. Ez olyan mint ha a magyar kultúrát egyenlővé tennénk a Spanyol kultúrával. Hiszen hasonló írást használunk! Meg a kinézetünk is hasonló...
Meg az emberre is rámondják hogy Kínai, hát a kínaiak teljesen másként néznek ki...
Azzal nem igazán értek egyet hogy mesék lennének. A mese szerintem az amelyet a gyerekeknek készítettek, persze ez a én szubjektív véleményem ahogy mondta noNameFPS. Az animét inkább rajzfilmnek nevezném amelynek több alkategóriája is van
Például az amerikai comics amely legjobban hasonlít a Japánban megismert Mangához és Animéhez. Abban is vannak erőszakos karakterek lásd Joker a Batman-ből, Megatron a Transformers-ből és még sorolhatnám . Ezeket se nevezném meséknek mivel ezek bőven el vannak látva "felnőtebb" azaz Teenager-eknek készült tartalommal. Ha már Amerikánál tartunk akkor megemlíthetném a South Park-ot is, azt is bűn lenne mesének hívni, azt biztos nem fogom oda adni a 9 éves gyermekemnek hogy nézze hogy épp Cartman hogy szidja Kyle anyját.
Szóval zárásként engem nem az zavar sosem hogy elítélik az Animét, hanem azt hogy mennyire nincsenek tisztában a fogalmakkal. Jó ez érthető is valamilyen szinten, csak értitek ha elmagyarázom valami nagyon laikusnak hogy mi micsoda, meg említek pár szót a Japán kultúrával kapcsolatban, akkor vagy nem hisz nekem, vagy csak kötekedő. Azért mondom hogy érthető hisz a Eurázsia másik felében laknak, sokak még a saját népük kultúráját se ismerik még hogy egy ilyen távoli ország dolgaival tisztában legyenek.
Lényegében nem zavar ha valaki leszólja vagy elítéli, csinálja, mindenkinek megvan a saját szubjektív véleménye a dolgokoról és ezt tiszteletben tartom. Ami viszont itt nagyon zavar az, hogy az emberek megmerem kockáztatni, hogy 90%-a úgy teszi mind ezt, hogy egy cseppet sem tud semmit az egészről, max látott egy két Dragonball részt 6 évesen, és az édeskevés a pontos megítéléshez.
Persze van kivétel, aki tisztában van a dolgokkal és utána is mondja, hogy neki az nem tetszik meg nem jön be. Viszont aki vette a fáradságot, hogy jobban beleássa magát és így is negatív marad a véleménye az van annyira kultúrált, hogy értelmesen kifejtse a véleményét a dolgokról.
Ennyi jutott így eszembe, majd lehet írok még valamit ha tudok 😃
Kíváncsi vagyok arra hogy ti hogyan viszonyultok azokhoz az emberekhez akik elítélik magát az animét és szubkultúráját. (legyen az személyes/vagy irásos utálat)
Tehát olyanra gondolok hogy: tegyük fel hogy láttok egy animés posztot/cikket valahol. Megnézed a kommenteket és köztük van egy néhány, hogy "mi ez a sz@r", "minek nézel ilyen meséket" stb. ( Általában erről megy a vita mindig trollfészen is... 😃 Most is láttam egyet szóval ezért jutott eszembe ez a téma... )
Szóval az én véleményem erről:
Eleibe nagyon kitudott akasztani az ilyen személy (igazából most is szívesen behúznék neki egyet - persze igazából nem tenném meg mert nem vagyok olyan, de ilyen érzést kelt bennem) de most már igazából csak nevetni tudok rajtuk hogy milyen sok jó mindent hagynak ki ha nem nézik, főleg amikor tudatlanul, definíciókkal irják körül a fogalmát 😃
Remélem másnak is van véleménye erről, mert ebből egy jó hosszú téma is kialakulhat 😀
1. Bleach
2. Death Note
3. Sword art Online
4. Highschool d x d
5. K-on!
A fairy tail tűnt el belőle, mert annyira de annyira irritál ez a szemrajzolás hogy ráse birok nézni az új verzióra... Elveszi a figyelmemet miközbe nézem...
A 2 főszereplő karaktere elégé bejött (Akane Tsunemori, Shinya Komiuga) csak kimásoltam, mert nem emlékeztem már pontosan a nevükre 😃
Épp azon gondolkodok hogy valami jó kis avatár kéne a K-on! ból (épp azt keresem, de semmi jót nem találtam eddig) mivel én mindig az aktuális kedvencről szoktam rakni 😃
Mellesleg "Azunyan" most már a kedvencem belőle 😃
AAA kategóriás J-Rock, így éjszakára megteszi. Nem túl sok J-Rock-ot szeretek, valahogy a Japán vokálhoz nem illik ez a stílus 😀. Lehet nekem szokott túlságosan Death Metal-hoz a fülem.
-Darker than Black
-Guilty Crown
-Hellsing Ultimate
-Psycho-Pass
-Code Geass
Persze tudnék még mondani, de ezeket mind láttam és ezek tetszettek nekem.
Nézd meg egyik előző hozzászólásomat, írtam párat ami komolyabb kicsit.
Ó he elkezdtem nézni a Seitokai Yakuindomo 2. évadját, élvezhetetlen cenzúrával, még a fansub-nál is ki van csillagozva a káromkodás. Azt hiszem meg kell várni a BD változatot 😀.
Kicsit megint eltűntem (úgy néz ki hogy túlságosan is elmerültem), és szeretnék egy kis segítséget kérni.
Tudnátok egy-két olyan animét mondani nekem ami a humorostól már eltávolodik, és inkább komolyabb irányokat vesz fel történetileg, de ugyanakkor nem is az a túláradó komolyság érvényes rá amitől nehezemre esne a nézése, vagy esetleg meg is unnám.
Ha ki tudnátok segíteni az jó lenne 😀
Wtf kép:
Meg hát az sem mindegy hogy 16 bites az a flac vagy 24 meg annak milyen a bitsűrűsége stb...
Meg igazából ez hangkártyától meg fejhallgatótól is függ. Tervezek venni egy jobb hangkártyát mert ez még épp elég 😀.
Én észreveszem a kettő közti különbséget.
ui.:
Ez főként J-POP-nál veszem észre, ezért abból van a legnagyobb gyűjtemény FLAC zenéből. Ott tipikus magas hangok zaklatják a fülemet ha nem megfelelő minőségűek.
Szerk. Kipróbáltam, hogy mi a különbség egy MP3 320-as zene és egy FLAC-os között (ugyan azon szám volt). Hát én nem nagyon hallottam köztük különbséget, kivéve azt, hogy a FLAC-os 3x annyi helyet foglal 😀
Amiket Nyaa-ról szedek le BD koncert felvételeket sokkal jobbak. De még egy sima 720p is jobb 😀
Egyébként tényleg jó minőségű...😀
Rég láttam már tűrhető hangminőségű koncert felvétlelt
Ja igen, itt az enyém fejből irtam remélem nem hagytam ki semmit 😃
Spoiler!
5
Kirito, Klein, Kuradeel
Asuna, Sugu, Yui
guardian knights
Aincard
2
Sugu
?! egyiket se tudom névről 😃
floor 75
semmi nem igazán figyeltem hogy ki miben van 😃
Kirito új kardja a sárkány harc után amit kovácsoltatott.
All
😃
Spoiler!
11
Kirito , Heathcliff, Agill
Asuna, Sachi, Yui
Guardians knights
Selmburg
Ep 2
Asuna
Swordland meg nagyon sok más 😀
Grand Quest
Asuna
Kosztűmnél szintén Asuna magyarázat (persze angolul írtam de kedvetekért magyarul😀😉:
A guild ruha egyszerűen csodálatos! Annyit mutat amennyit kell, A fehér és piros tökéletes összhangot alkot, az emblémákat megfelelően eltaláltátok. A cipőn esetleg egy kicsit jobban dolgozhattattok volna, kicsit részlethiányos a az egész kosztűmhöz képest, bár ez is oké. Pont a kedvenc harisnya típusomat használtátok ezért plusz pont jár!
Felszerelés
Talán Heatchliff azaz Kayaba Akhiko fegyvere volt a kedvencem, kicsit hasonlít egy keresztes lovagoknak a kardjához. A pajzs különösen tetszett hosszúsága végett, ilyet még nem is láttam.
Skillek
Érdekes kérdés. Talán Kiritonak a kétkardos skill-jei tetszettek legjobban. Őszintén nem tudok túl sokat mondani erről, csak azért jelentett sok pontot nálam mert a Gothic III-ban is vannak hasonszőrű skillek.
SAO AWARD
[LINK]
Olyanokra kell szavazni mint pl legjobb rész, legjobb férfi/női karakter stb.
Viszont szerintem az Ergo proxy-t kezdem, mert mostanában sok ilyen vidám/vicces anime-t láttam nem beszélve a Chuunibyou demo Koi ga Shitai-ról ami lent van csak már nincs kedvem elkezdni. Szóval jó lesz most ez a "sötét" anime. legalább is azt írták róla, hogy ilyen sötét, komor hangulatú. Remélem ilyesmi lesz, mert szeretem ezeket a fajta animéket.
Canaan: Ez egy ilyen FPS szerű anime, tele lövöldözéssel, árulással, kicsit zavaros de oké. Ja és Kínában játszódik.
Jormungand és Jormungand Perfect Order: Fegyverkereskedelemről szól, épp egyik első animéim közé tartozik, ebből adódóan van benne bőven Battlefield rész is 😀
Psycho Pass: E évben jön a második évadja, talán a 12-es szezon egyik legjobbja. Egy remek nyomozós anime, Sci-Fi. Az első pár rész elég furcsa, viszont utána jó lesz.
Van egy kissé könnyebb műfaj is aki arra vágyik 😀:
B Gata H Kei - Egy remek Ecchi. Olyan perverz lányt még animében nem láttam mint itt a főszereplőt Yamada-t.
Seitokai No Ichizon: Tipikus középiskolás ecchi hasonlít a Seitokai Yakuindomo-ra.
Boku wa tomodachi ga sukunai: Ecchi szintén. Elég sokat nevettem rajta, bár a története elég gyenge, még egy tipikus Ecchi komédiához is.
Na tessék kis választék 😀.
-Manga
-Eroge
-Game
-Anime
-Figure
-Cosplay
ui.:
Alfheim mi 😀?
Épp Agerest Generations of War-al játszok. Tegnap jelent meg az új rész, úgy gondoltam először az elsőt játszom ki. Jó kis JRPG.