AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kornel77 avatar
60 forintból 😂 😆 😆 😆
0
0
0
0
_AsheXp avatar
60 forintból? 😆 😆
0
0
0
0
bukta2 avatar
[quote][b]kisbicski írta:[/b]
[quote][b]Osynho írta:[/b]
[b]almos:[/b] Ezek a procik nem holmi játékos gépekbe valók, mezei vga-k mellé. :)[/quote]

így van ahogy mondod ezek komoly grafika melókra kellenek számolni stb..nem gamelni:)

Ahogy mondod! meg az FPS huszároknak... xD de birom az olyanokat :D mindeggyik feszít hogy juj jöjjön már ki ez vagy az a game had akassza ki FPS-be XD csak azt nem veszi észre hogy mennyit is költött rá? :D én 60 forintból játszom szépen 1024 be minden max efektel azt amit ő kicsivel nagyobb képernyőn maxon... :D és 200ezer Ft. a különbség xD nah ittjön az a kérdés hogy (Megéri?) és ezután jön a képbe az FPS huszár (Persze hogy meg, hogy jól menjen a game) xDD hát ha apa túrja a picsájukat hátulról akkor persze hogy megéri :D de ha megdolgozna érte akkor mingyárt nem költene annyit rá, ha mégis akkor megérdemli :D(de ez csak az én szerény véleményem :D)
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Cooley írta:
lapartman997 írta:
Robi1992 írta:
AMD és nincs vita😀
-.-" no comment. Egy 19-20.000Ft-os Pentium G840 tudja azt mint egy PHII X4... Játékban jelenleg egy Pentium G840 elveri az FX-8150t is 😆! [LINK]. Az AMD-t lefizették hogy direkt ilyen szarokat adjon ki?

Egyrészt akinek olyan drága procija van, mint az FX-8150, az nem fog 1680x1050-ben játszani, meg egyenlőre csak kevés játék képes 4 szálat is kihasználni, nemhogy 8-at, pláne, hogy egyenlőre nem is úgy funkcionál a Bull, ahogy annak kellene. És magonkénti teljesítményben ugye nem túl jó a CMT miatt, ezért is gyengébb az ilyen téren kevésbé fejlett játékok alatt. Ráadásul nem csak játékok léteznek... És lassan úgyis egyre jobban kifogják használni a játékok is a Bullokat, és akkor a Sandy i7-eket is képes lehet elverni, ahogy azt láthattuk (csak a többkártyás rendszerekkel mi lesz?!). És most nehogy azzal gyere, hogy mire a játékok kihasználják a 8magot, addigra gyenge lesz a Bull, mert a 8 magnál kevesebbel rendelkezők meg még gyengébbek lesznek...

Ott a pont..De ezt hiába mondja akárki annak,aki beépítette magába hogy az Intel a király,és kész..
0
0
0
0
Cooley avatar
lapartman997 írta:
Robi1992 írta:
AMD és nincs vita😀
-.-" no comment. Egy 19-20.000Ft-os Pentium G840 tudja azt mint egy PHII X4... Játékban jelenleg egy Pentium G840 elveri az FX-8150t is 😆! [LINK]. Az AMD-t lefizették hogy direkt ilyen szarokat adjon ki?

Egyrészt akinek olyan drága procija van, mint az FX-8150, az nem fog 1680x1050-ben játszani, meg egyenlőre csak kevés játék képes 4 szálat is kihasználni, nemhogy 8-at, pláne, hogy egyenlőre nem is úgy funkcionál a Bull, ahogy annak kellene. És magonkénti teljesítményben ugye nem túl jó a CMT miatt, ezért is gyengébb az ilyen téren kevésbé fejlett játékok alatt. Ráadásul nem csak játékok léteznek... És lassan úgyis egyre jobban kifogják használni a játékok is a Bullokat, és akkor a Sandy i7-eket is képes lehet elverni, ahogy azt láthattuk (csak a többkártyás rendszerekkel mi lesz?!). És most nehogy azzal gyere, hogy mire a játékok kihasználják a 8magot, addigra gyenge lesz a Bull, mert a 8 magnál kevesebbel rendelkezők meg még gyengébbek lesznek...
0
0
0
0
Kornel77 avatar
lapartman997: Ha ennyire sz@rod,akk miért AMD-t vettél? Mert ugye bár ami neked van,az még rosszabb mind az x4..
0
0
0
0
Osynho avatar
lapartman997:
Több, mint másfél éve vettem használtan, de majdnem 3 év garral egy B45-ös Phenomot, 18 ezer forintért. A meglévő ramjaimat se kellett lecserélnem és lapot is jó áron kaptam hozzá. Minimális ráfizetéssel léptem 4 magra egy E5200-ről. Azóta használom és nem is tervezem lecserélni egy darabig, elég a 6870 mellé. Igen, le van fizetve az AMD, hogy nekünk szar legyen. 😃
0
0
0
0
almos avatar
Osynho írta:
almos: Ezek a procik nem holmi játékos gépekbe valók, mezei vga-k mellé. 😀

Hát azt én is tudom,játékokban nincs nagy különbség az 1000dolláros 3960X és az 250dolláros 2500K között,nade akkor is,hihetetlen teljeitményt nyújt ez a processzor. Szinte sehova nem kell ekkora teljesitmény,a többi hardver nem tudja kiszolgálni...
0
0
0
0
kisbicski avatar
Osynho írta:

így van ahogy mondod ezek komoly grafika melókra kellenek számolni stb..nem gamelni😀

már nekem az i7 2600k is sok nagyon is..i3 2105-el is éppen olyan jól játszom mint a majdnem 3x annyiba kerülő i7 2600k-val..

intel könnyen van nincs veszély rájuk nézve AMD le van maradva egy kevés gyártási technologiával😀De az intelnek is jó ez egy szinten mert ha nem lenne AMD nem lenne össze hasónlitási alapjuk sem"
0
0
0
0
Osynho avatar
0
0
0
0
almos avatar
[LINK]

Komolyan,beteg ez az Intel,ilyen processzort piacra dobni...ott tartunk,hogy a processzorok jóval minden hardver előtt járnak,most a 28nm-s GPU-knak fel van adva a lecke,hogy rögtön nehogy 4db 7970/GK100-nak elég legyen egy 3960X,szerintem az tenne jót...
0
0
0
0
kisbicski avatar
Én most a napokban teszteltem az új FX cpu-kat!
Nagyot csalódtam sajnos ár/teljesítményben semmire sem jó azt kel mondjam.
Szimplán egy gtx560 TI OC volt kezem ügyében,és egy i3 2105 cpu az FX ellen.
Teszteltem (crisys2,shift2,rage,BF3,MF3)Felbontás 1920:1080 volt egy 23" moncsin,mindent maxra tettem mindegyik játéknál!Minimum FPS-ek kritikus helyzetekben 4-5FPS eltérés is lehetet intel@amd teszten..nem lepódtem meg csak fura volt számomra hogy egy 30K-s cpu simán hozza AMD oldalon az 50-60k-s cpu-kat!Nem vagyok Intel mániás mielőtt azzal támadtok😀

Remélem segíthettem!😉
0
0
0
0
ximo avatar
Köszönjük az árakat, és most tegyük félre a viccet6 ezért ennyit???
Az AMD-nek úgy tűnik van humora, mert ezt csak viccnek szánhatták, még a legjobb bull is gyengébb mint egy i5 ennek ellenére drága mint állat, ez felháborító!
Azt hiszem egyelőre dugják fel maguknak!
0
0
0
0
foxbet avatar
Habor írta:
nah itt vannak a buldik árai

AMD FX-4100 Box AM3+ (3,600GHz) 95W 32000
AMD FX-6100 Box AM3+ (3,300GHz) 95W 44000
AMD FX-8120 Box AM3+ (3,100GHz) 125W 56000
AMD FX-8150 Box AM3+ (3,600GHz) 125W 68000
2011-11-17 érkezik, előre foglalj be, kis mennyiséget kapunk!

Ez csak magyar ország rendeld meg Hong Kong-boll és is onnan rendelem azokat a cucokat amik drágák és olcsóbb mint itthon.
pl.: most nézem hogy ott az fx 4100-as 23000Ft a szállítási díj meg nem nagy ördöngösség.
0
0
0
0
no avatar
nah itt vannak a buldik árai

AMD FX-4100 Box AM3+ (3,600GHz) 95W 32000
AMD FX-6100 Box AM3+ (3,300GHz) 95W 44000
AMD FX-8120 Box AM3+ (3,100GHz) 125W 56000
AMD FX-8150 Box AM3+ (3,600GHz) 125W 68000
2011-11-17 érkezik, előre foglalj be, kis mennyiséget kapunk!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
stalker41 írta:
hát én nem tom mire vélni a mostani proci helyzetet egy biztos h ezek CPU-k megelőzik a korukat alig van szoftver ami kihasználja olyan meg pláne nincs ami igényli mondják itt pár h jobb a sandy a 6 magos intelnél erre azt mondom a h a semmi sem bizonyítja a hosszútávú előnyét majd ha 2-3 év múlva de talán még hamarabb jönnek és ha azokon is jobb lesz akkor elismerem h jobb és hogy ha a 6 magos intel nem tudja megmutatni az erejét akkor az 8 magos amd se
Mire kelleni fog a 8mag addigra már kevés lesz a bull. Persze már most is jobb olyanoknál amik kihasználják a 8magot. De ezeknél a teszteknél rendszerint egy i5-össel hasonlítják össze ami jóval olcsóbb meg kevesebbet fogyaszt.
0
0
0
0
Devis avatar
vagy esetleg szerveresek 😃
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Quadgame: Akik vesznek MARS II-t azok vesznek Sandy-E-t is 😃 😃
0
0
0
0
stalker41 avatar
hát én nem tom mire vélni a mostani proci helyzetet egy biztos h ezek CPU-k megelőzik a korukat alig van szoftver ami kihasználja olyan meg pláne nincs ami igényli mondják itt pár h jobb a sandy a 6 magos intelnél erre azt mondom a h a semmi sem bizonyítja a hosszútávú előnyét majd ha 2-3 év múlva de talán még hamarabb jönnek és ha azokon is jobb lesz akkor elismerem h jobb és hogy ha a 6 magos intel nem tudja megmutatni az erejét akkor az 8 magos amd se
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Ha a processzor helyzetet egy gerelyhajító versenyre hasonlítanánk, akkor az Intel a sandy-vel rekordot dobott, az AMD meg ali lépte saját magát túl. És aki már a saját procijainál sem tud jobbat csinálni, az elég nagy baj, persze picit kételkedek az intel új procijaiba mert minek ennél jobb, vagy minek ennél gyorsabb? A sandy olyan lett mint amire senki nem gondolt, jól átrgondolt, gyors és nagyon innovatív CPU, kérdés hogy az intel túl tudja -e szárnyalni önmagát, vagy kinek kell majd az, nem hiszem hogy Phenom, vagy i5/i7 sandy tulajok rohanva mennének a boltokba az a sandí-e cpu-k-ért.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Még a sata-k is alacsonyabbak a hűtő miatt egy helyen 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Bírom, amikor egyik procit egy másik 2x drágábbhoz akarnak hasonlítani. 😆
0
0
0
0
Osynho avatar
Jack25 írta:
Hello mindenki! Lehet, hogy volt már ez a kérdés de nem olvastam vissza csak pár oldalt. Szerintetek melyik proci jobb játszani egy INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOX vagy egy AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 BOX Black Edition??

i5, az árából is látszik.
0
0
0
0
no avatar
Hello mindenki! Lehet, hogy volt már ez a kérdés de nem olvastam vissza csak pár oldalt. Szerintetek melyik proci jobb játszani egy INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOX vagy egy AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 BOX Black Edition??
0
0
0
0
Csabi0906 avatar
Az ám, de december közepén gépet veszek, ha addigra nem lesz kint, hát jó lesz az x4-es.
0
0
0
0
wdavid avatar
ha jól tudom a következő FX procik már az új steppingel (C0 ha jól tudom) jönnek ki, hozhat ez javulást szerintetek?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Csabi0906 írta:
Gaboo7 írta:
Csabi0906 írta:
És az FX-4170 mikor tolja elő magát?
Csak mert én karácsony körül veszem a gépet, tovább már nem halogatom.

Ph II 965-ről nem váltanék a helyedben FX4170-re...

Akkor inkább vegyem a Ph II x4 965-öt? Mondjuk lehet, hogy az lenne a legjobb döntés.

Azt hittem már van ilyen processzorod. 😀 Ha még nem vettél semmit akkor várj még egy picit a tesztekre, és az árkülönbség is elég fontos szempont gondolom, alapból magasabb az órajele az FX4170-nek (4200Mhz) valószínűleg gyorsabb is valamivel és ha árban sem lesz nagy eltérés akkor érdemes az újabb arhitecturát választani.
0
0
0
0
Csabi0906 avatar
Gaboo7 írta:
Csabi0906 írta:

Akkor inkább vegyem a Ph II x4 965-öt? Mondjuk lehet, hogy az lenne a legjobb döntés.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Csabi0906 írta:

0
0
0
0
wdavid avatar
itt 2011 4. negyedévet írnak 😃

http://www.cpu-world. com/CPUs/Bulldozer/AMD-FX-Series%20FX-4170%20FD4170FRW4KGU.html
0
0
0
0
Csabi0906 avatar
0
0
0
0
no avatar
FIGYELJETEK!! van egy uj intel procim soket 775 intel hogyha behelyezem nem kellsz uj windows minden ugy fog mukodni mint az elozo procival nem kell a behelyezes utan semmit sem atalakitani a biosban gyors valaszt kernek surgos
0
0
0
0
wdavid avatar
hát csak január/február körül lesz pénzem h megvegyem szóval addig még azért nézem majd a teszteket 😃 am tényleg kevés teszt van róla 😜
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
wdavid írta:
szóval azt mondod h az FX6100 még aránylag jó vétel? 😃 ha jól tudom abból is lesz még több változat, FX6110 meg FX6120 ha jól emlékszem 😃

igen X6ot szeretnék 😀 akor szerintem maradok az FX6100nál 😀

Érdemes várni egy kicsit és átolvasni még néhány tesztet mert az FX-6xxx processzorok még nem nagyon kerültek reflektorfénybe. Érdemes előtte utánaolvasgatni: [LINK] Itt például nem túl pozitív a visszajelzés.
0
0
0
0
wdavid avatar
szóval azt mondod h az FX6100 még aránylag jó vétel? 😃 ha jól tudom abból is lesz még több változat, FX6110 meg FX6120 ha jól emlékszem 😃

igen X6ot szeretnék 😀 akor szerintem maradok az FX6100nál 😀
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
wdavid írta:
ezek után én is elgondolkodok h érdemes e FX prociba fektetni, pedig nekem is nagypn fáj rá a szívem 😜

Ahogy néztem az FX6100 a Phenom II X6 1090T BE-vel van nagyjából egy árban...jobban megérné inkább egy 1090T BE?

Ha egy árba vannak és mindenféleképp X6-ot akarsz akkor inkább vedd az FX-et a magasabb órajel és a jobb tuningolhatóság miatt. Szerintem FX-ből játékra a 4170 lesz a bestbuy a 4.2 Ghz-es alap órajel miatt, ha valaki nem akar lapot cserélni és nem szimpatikus az Intel akkor a 4170 tűnik most a legjobb választásnak. Az FX szériát szerintem az AMD a Phenom II ráncfelvarrásának szánta amire jók is a processzorok (magasabb órajel, jobb tuningolhatóság kb azonos áron) viszont az FX 8xxx széria ezen az áron zsákutca.
0
0
0
0
wdavid avatar
ezek után én is elgondolkodok h érdemes e FX prociba fektetni, pedig nekem is nagypn fáj rá a szívem 😜

Ahogy néztem az FX6100 a Phenom II X6 1090T BE-vel van nagyjából egy árban...jobban megérné inkább egy 1090T BE?
0
0
0
0
Csabi0906 avatar
Én se fogok FX-et venni, hanem inkább megveszem am3+-os lapba a Phenom II x4 965 BE-t és kész.
Később meg ha lesz egy jó procija az AMD-nek (mivel nem hinném h fognak váltani foglalatot mostanság) és ha nem lesz elég az x4, akkor veszek bele új procit. ENNYI gyerekek! 😃
Intelt meg most azért sem fogok venni, mert nem fogok processzorra kiadni annyi pénzt, ott meg úgy is 2 év múlva az 1155 már sehol sem lesz.
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Látom nehéz felfogni, hogy semmit nemér az új AMD proci. Majd ha kilesz használva a 8 ½mag½ akkor kicsit jobb lesz, de az nem most lesz ,addigra lesz pár új proci...És ezt úgy írom, hogy semmi bajom az AMD-vel nekemis az van, erre tellett
0
0
0
0
jumbo avatar
lapartman997 írta:
Már többször is mondtam hogy többkártyás rendszerekben gyenge. Újabb játékokban 1 karival erősebb az i5/i7-nél (Full HD maxon). [LINK] Aki nem akar CF/SLI-t annak jó lesz. Ebben a tesztben ezekben a játékokban megveri az i5-öt, és úgy, hogy nem HD6850 vagy jobb VGA-val csinálták a tesztet, vagyis nincs Scorpio platform, hanem egy GTX570-el. (az AvP-ben 1-2FPS-sel le van maradva 😆😉

Jumbo: Az csak több karival csinált teszt. Ott tényleg gyenge. De nézd amit linkeltem. (nem noname gagyi oldal, hanem az OC3D) Ott erősebb az i5-2500k-nál játékban.

Melyik játékokról beszélsz,
az általad adott linken????
1 játékban erősebb az i5 2500 asnál.A többinél alulmarad.max akkor veri meg 1-2 játéknál,mikor megkapja a tunongot az fx.A 2500 as tuningja mértnincs bent a tesztben???Gondolom mert akkor tényleg csak 1 játékban lenne jobb még tuninggal is!!!
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
lapartman997 írta:
Már többször is mondtam hogy többkártyás rendszerekben gyenge. Újabb játékokban 1 karival erősebb az i5/i7-nél (Full HD maxon). [LINK] Aki nem akar CF/SLI-t annak jó lesz. Ebben a tesztben ezekben a játékokban megveri az i5-öt, és úgy, hogy nem HD6850 vagy jobb VGA-val csinálták a tesztet, vagyis nincs Scorpio platform, hanem egy GTX570-el. (az AvP-ben 1-2FPS-sel le van maradva 😆😉

Jumbo: Az csak több karival csinált teszt. Ott tényleg gyenge. De nézd amit linkeltem. (nem noname gagyi oldal, hanem az OC3D) Ott erősebb az i5-2500k-nál játékban.

Látom tök felesleges 101-edszer is leírni mert vannak akik nem értik meg hogy nem a több kártya a lényeg hanem a több kártya teljesítménye. Már a mostani csúcskártyákkal (HD6990, GTX590) CPU limit van akkor mi lesz később? Hány éves vagy hogy ilyen nehezen megy a szövegértelmezés? Ha jól számolom 14 éves vagy akkor már kellett volna venni az iskolában. 😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
lapartman997 írta:
OKÉ. A cf/sli teljesítménye nem a processzortól függ. Azért nem jó hozzá mert nem elég erős. egy gpu-s kártyához még elég, de pár év múlva nem. Ráadásul drágább mint az i7 és többet fogyaszt tőle. Télleg nagyon jó.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
GokuTM írta:
Csak ezzel az a baj, hogy ez a processzor még egyenlőre nem tudja megmutatni hogy mit tud. Majd ha 100%-os lesz, akkor lehet tényeket fel dobállni, Ti meg ezt nem értitek meg.

Jelenleg 1db VGA-hoz bőven elég a Phenom II X4 is ami hozza az FX sebességét játékok alatt és több kártyával is ez a helyzet tehát dupla áron kapsz ugyanolyan teljesítményt ha most FX-re cserélsz tényleg jó biznisz. 2-3 komolyabb kártyákhoz kell csak komolyabb processzor ott pedig már az FX kevés, 1-2 év és 1db VGA tudja majd ezt a sebességet, de nem kell messzire menni ott a HD6990 és a GTX590! Akkor most játékra kinek jó választás az FX??? Az meg hogy majd egyszer gyorsabb lesz csak a mese része, láttál már olyan processzort amihez software-es javítást adtak ki és megtáltosodott??? Patch processzorhoz 😂 egyre komolytalanabb az AMD.

Volt pár AMD procim az évek alatt (Duron 900Mhz, Thunderbird 1100Mhz, Palomino 2000+, Barton 2500+, Barton 3200+, A64 3500+, A64 X2 4200+, A64 X2 4400+) de amit most az AMD csinál az tragédia!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
Csak ezzel az a baj, hogy ez a processzor még egyenlőre nem tudja megmutatni hogy mit tud. Majd ha 100%-os lesz, akkor lehet tényeket fel dobállni, Ti meg ezt nem értitek meg.
A processzor ennyit tud. a szoftveres támogatás jó esetben is 25%-ot fog hozni.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Én is már hányszor leírtam. Reggelente volt is vitatkozás miatta.😃 Inkább hagyom. Higgyenek azt amit akarnak.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
gyenesmartin írta:
GokuTM:Most nem vitatkozni akarok csak a tényeket írom le.
Veszel 8magos processzort meg egy i7-es processzort ugyanannyiért.Minden ugyan az a két gépben kivéve a processzor meg a lap. Pár év múlva amikor már jóval erősebb videókártyák lesznek a piacon az i7-eshez nyugodtan vehetsz mert elég lenne hozzá míg az fx még ma is csak egy erős gpu-hoz elég. Mi következik ezután? PL megvedted mindkettő gépbe ugyanazt a videókártyát és csodálkozni fogsz, hogy az i7-esen miért megy jobban a játék. Melyiket érdemes hosszútávra megvenni szerinted? Ráadásul az AMD szinte dupla annyit is fogyaszt mint az Intel.
Nem vagyok egyik párti se.
Elhiszem, hogy még most ugyanúgy mennek a játékok mindkettőn, de később jobban meglátszana a különbség.

Már leírtam ezt kb százszor de sajnos nagyon nehezen akarják ezt felfogni sőt nagyon sok embernek ez magas...
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM:Most nem vitatkozni akarok csak a tényeket írom le.
Veszel 8magos processzort meg egy i7-es processzort ugyanannyiért.Minden ugyan az a két gépben kivéve a processzor meg a lap. Pár év múlva amikor már jóval erősebb videókártyák lesznek a piacon az i7-eshez nyugodtan vehetsz mert elég lenne hozzá míg az fx még ma is csak egy erős gpu-hoz elég. Mi következik ezután? PL megvedted mindkettő gépbe ugyanazt a videókártyát és csodálkozni fogsz, hogy az i7-esen miért megy jobban a játék. Melyiket érdemes hosszútávra megvenni szerinted? Ráadásul az AMD szinte dupla annyit is fogyaszt mint az Intel.
Nem vagyok egyik párti se.
Elhiszem, hogy még most ugyanúgy mennek a játékok mindkettőn, de később jobban meglátszana a különbség.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció