Gamer125 írta:
Hali!
Kérdésem lenne,mert ezt nem értem.
Sokat hallottam ezekről az Intel Pentium E xy processzorokról.
Nekem van egy Intel P4 521-esem.
Ezek mennyivel tudnak többet, miben jobbak?
Vagy ezek egy új széria példányai?
Szia!
Az nem Pentium E hanem Sandy Bridge E. Nagyon sokkal többet tudnak.
Pl.: több mag,nagyobb teljesítmény,kevesebb fogyasztás,korszerűbb gyártási technológia=kisebb csíkszélesség, L3 cache,amit könnyebben elér a CPU, könyebben és jobban tuningolható( lásd szorzószármentesek),beépített memóriavezérlő,integrált grafikus vezérlő, stb...stb..
Az E elég széles modellpalettával rendelkezik. Egészen a gagyi celeronoktól az izmos E8000 core 2 duókig. Egy p4 erősebb lehet mondjuk egy E2200 -asnál, de mondjuk egy E8400-asnál már jóval gyengébb.
Hali!
sily írta:
A szakértők szerint csak fogyasztásban és a beépített videó részlegbe lesz számottevő javulás a processzor teljesítménye esetleg csak kis mértékbe javul.
Igazából az ára fogja eldönteni menyire lesz jó.
Ahogy az Intelt ismerem tuti 1komplet gépet veszek az árán
A szakértők szerint csak fogyasztásban és a beépített videó részlegbe lesz számottevő javulás a processzor teljesítménye esetleg csak kis mértékbe javul.
almos írta:
Igazából kb 3 ezerenként másik processzor a jobb, ilyen 20ezer körül nincs jobb egy PII x2 5**-nél,aztán 30-33 körül ott van a PII 955,ami egy nagyon jó processzor,de i3 2100 is abban az árban még jobb.40 felett már nagyon nincs értékelhető AMD processzor szerintem, felső kategóriában az Intel jobb(2500K,920,2600K).
ez igaz, de egy átlagfelhasználónak hol nem elég egy Phenom II X4?
almos írta:
Igazából kb 3 ezerenként másik processzor a jobb, ilyen 20ezer körül nincs jobb egy PII x2 5**-nél,aztán 30-33 körül ott van a PII 955,ami egy nagyon jó processzor,de i3 2100 is abban az árban még jobb.40 felett már nagyon nincs értékelhető AMD processzor szerintem, felső kategóriában az Intel jobb(2500K,920,2600K).
2óra 27perces prim95 útán 89c fok-os volt a proci és everest azt írja hogy Tjmax hőmérséklet 90c fok..... jah és terhelés nélkül cpu:36c- 1. mag 38c- 2. mag 27c- 3. mag 28c- 4. mag 35c
Üdv. nekem is lenne egy ilyen jelegü kérdésem mint az előző hozaszólásokban volt. Szóval az egyik haveromnak van egy pentium g620-as procija 1155-ös foglalatu és az everest és minden ilyen jellegü program azt írja a hőfokra hogy cpu alapjáraton terhelés nélkül 87-94 fok között ugrál a magok pedig 32c-on mennek. Ilyenkor mi van?
Én 2 magos procinál találkoztam ilyen hőmérséklettel, de akkor gyakorlatilag nem volt rajta paszta. Amint lett paszta csak 62-64 fok volt max, még 20%-os oc után is.
Hát az fps magas felbontásnál inkább a videokártyától függ és nem érsz el nagy különbségeket. Ha a processzorok közötti különbséget akarod mérni akkor alacsony felbontásnál és minimumon kell futtasd a játékot mindkét procival.
nyozo írta:
nah megjött a q6600-am. dirt2-be 1920x180 8xaa minden ultra/high dx9 E6500-al volt minimum 41fps átlag 52fps q6600 minimum 47fps átlag 60fps ezt jó eredmény? (jah és az normális hogy olyan hangja van a hütőnek mint 1 turbinának?😃D)
Vagy
AMD Athlon 64 X2 6000+ AM2??
Hali!
Szia!
Az nem Pentium E hanem Sandy Bridge E. Nagyon sokkal többet tudnak.
Pl.: több mag,nagyobb teljesítmény,kevesebb fogyasztás,korszerűbb gyártási technológia=kisebb csíkszélesség, L3 cache,amit könnyebben elér a CPU, könyebben és jobban tuningolható( lásd szorzószármentesek),beépített memóriavezérlő,integrált grafikus vezérlő, stb...stb..
Ahogy az Intelt ismerem tuti 1komplet gépet veszek az árán
ha a nm csökken, magyarán új technológia, akkor az alapból teljesítmény növekedést eredményez
én csak azt mondtam amit irtak neten!!am jah keveseb fogyasztás ugyan olyan teljesítmény kb enyi..szal ....
Én is úgy tudom hogy inkább az iGPU fog csak fejlődni érdemben
ha a nm csökken, magyarán új technológia, akkor az alapból teljesítmény növekedést eredményez
én csak azt mondtam amit irtak neten!!am jah keveseb fogyasztás ugyan olyan teljesítmény kb enyi..szal ....
vagy hasonló teljesítményt alacsonyabb fogyasztás mellett tudnak elérni.
még gondolom várni kell még lejebb megy az ára majd jön az ivy brige aztán....
az is, meg az idén fejlesztik az FX-eket, leheth a végén még jó procik lesznek, akkor majd beruházok én is 8magosba
Egy 8 magos az ugy ütne azé jöne a tré😜
még gondolom várni kell még lejebb megy az ára majd jön az ivy brige aztán....
az is, meg az idén fejlesztik az FX-eket, leheth a végén még jó procik lesznek, akkor majd beruházok én is 8magosba
megéri 8 magos-t venni??
FX-böl? Szerintem most még nem.
[LINK]
i pon
Valaki tud tesztet küldeni az FX-4100-ról, hogy hogyan teljesít az új patchel?
Ilyen 5-10%-ot gyorsultak, nézegettem én is a neten...
Az aztán marha sok... 😃
Valaki tud tesztet küldeni az FX-4100-ról, hogy hogyan teljesít az új patchel?
Ilyen 5-10%-ot gyorsultak, nézegettem én is a neten...
Nem csak átlagfelhasználók vannak. 😀
Csakis AMD! ár/teljesítmény/megbízhatóság még tudnám sorolni nkm AMD nagyon is megfelel 😀
én is ezt gondolom 😀
Most van először AMD procim, eddig intel volt, nagyon elégedett vagyok ezzel, olcsó, de elég 😀
Akkor nyílván nem mutatja jól a program. Nincs ekkora különbség a magok és a proci között.
10 fok eltérés előfordulhat, de nem 50.
De mindent érzékelő program ezt írja.
10 fok eltérés előfordulhat, de nem 50.
Ha igen akkor normális mert az intel oldalán az van hogy 71 fokos ha nincs terhelés alatt de ugye 65nm -es szóval nem meglepő.
Mert alapórajelen tényleg sok a 87 fok.
Ha oc után csinálja, akkor vissza kell venni az órajelet.
max egy bios frissítés kell neki
és az fps eredmények azok jók?
Hát az fps magas felbontásnál inkább a videokártyától függ és nem érsz el nagy különbségeket. Ha a processzorok közötti különbséget akarod mérni akkor alacsony felbontásnál és minimumon kell futtasd a játékot mindkét procival.
nah megjött a q6600-am. dirt2-be 1920x180 8xaa minden ultra/high dx9 E6500-al volt minimum 41fps átlag 52fps q6600 minimum 47fps átlag 60fps ezt jó eredmény? (jah és az normális hogy olyan hangja van a hütőnek mint 1 turbinának?😃D)
A q6600-nal normális 😆