AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
gyenesmartin írta:
Abban igazad van, hogy AMD vga-nál elég egy gyengéb AMD proci is a kihajtásához, de abban nincs, hogy egy erősebb intel nem tudj a 100%-osan kihasználni.[/quote]

Akkor tehát evvel elismerted hogy az AMD 😀 jobb mint a topik neve is mutatja AMD vs INTEL egy AMD gyengébb proc ki tud hajtani akármilyen vidkarit az intel nem csak az erősebb.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
tudodkivagy írta:
gyenesmartin írta:
tudodkivagy írta:
Devis írta:
az amd saját video kártya részelegével ami optimalizálva van a saját procokra ennyi ez is tény. Miröl is is vitáztok.Az Intelt egy Ati videokártya sem támogatja kb fél éve evvel az intel nagy hátrányba került ugyhogy hogy ki van elöl az eldölt
meg ez azt is mutatja ki jár elöbre ki tudta megvenni az ATI céget

helyedbe kitörölném

Miért ez tény az intelt nem támogatja az ati videokártya és ez játékoknál fontos a proc és a vidkari együtmüködése.
Meg ha megkérhetlek indokold meg miért mert amit irtam az mind tényeken alapul nem csak a levegöbe írtam.
"az intelt nem támogatja az ati videokártya" Képzeld nekem Intel mellett van ATI vga és semmi kompatibilitás problémám nincs. Csak annyi, hogy ez a processzor nagyon kevés a videókártyának.

😆 na jó gyerekek ennyit belöletek nem azt írtam nem megy hanem ha valamit is tudnátok akkor nem írtatok volna.
A videokártyáitokat nem fogyja kihajtani az intel ugy ahogy kellene olvas utána mint mondtam de ahogy írtam kötözködni egyszerübb nektek. 😀
Abban igazad van, hogy AMD vga-nál elég egy gyengéb AMD proci is a kihajtásához, de abban nincs, hogy egy erősebb intel nem tudj a 100%-osan kihasználni.
0
0
0
0
Devis avatar
ja nem fogja...2 magos intel 3 magos amd szintjén van/volt..... sebaj olvasgass még...
0
0
0
0
no avatar
gyenesmartin írta:
tudodkivagy írta:
Devis írta:
az amd saját video kártya részelegével ami optimalizálva van a saját procokra ennyi ez is tény. Miröl is is vitáztok.Az Intelt egy Ati videokártya sem támogatja kb fél éve evvel az intel nagy hátrányba került ugyhogy hogy ki van elöl az eldölt

helyedbe kitörölném

Miért ez tény az intelt nem támogatja az ati videokártya és ez játékoknál fontos a proc és a vidkari együtmüködése.
Meg ha megkérhetlek indokold meg miért mert amit irtam az mind tényeken alapul nem csak a levegöbe írtam.
"az intelt nem támogatja az ati videokártya" Képzeld nekem Intel mellett van ATI vga és semmi kompatibilitás problémám nincs. Csak annyi, hogy ez a processzor nagyon kevés a videókártyának.

😆 na jó gyerekek ennyit belöletek nem azt írtam nem megy hanem ha valamit is tudnátok akkor nem írtatok volna.
A videokártyáitokat nem fogja kihajtani az intel ugy ahogy kellene olvas utána mint mondtam de ahogy írtam kötözködni egyszerübb nektek. 😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
tudodkivagy írta:
Devis írta:

helyedbe kitörölném

0
0
0
0
Devis avatar
igen szar tényeket mondtál akkor, mert egyrészt én is intel-ati párost használok, + van ismerősöm aki i7 + atit használ, és teljesen jól mennek együtt.
mellesleg az is hülyeség h amd-ati val jobban megy.

mellesleg szted ki vette volna meg az atit annak idején, ha nem az amd akinek a legközelebbi partnere volt??
0
0
0
0
no avatar
Devis írta:

helyedbe kitörölném

0
0
0
0
Wentrion avatar
lapartman997 írta:
Szerintem meg pont hosszú távra az FX lesz a befutó. Már az újabb játékokban is valahol egy 4GHz-re húzott FX-8150 jobban teljesít játék alatt, mint egy i7-3930k alapon. Talán Linus az egyetlen akinek még hiszek az összes tester közül. És ezek GTX680 meg 7970 mellett voltak eredmények. Szóval FX elég csúcs VGA-k hoz is.

Juhúúú még egy Linus bújó!!! 😃 Örömmel látom 😃
0
0
0
0
Devis avatar

helyedbe kitörölném
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
niteforce írta:
Nekem eléggé az AMD felé húz a szívem, de ha most új gépet vennék biztos intel lenne ebben a kategóriában.
Nekem meg a phenom 965 felé húz a szívem. Pedig egy félig használt i5-össel sokkal jobban járnék.
0
0
0
0
niteforce avatar
Nekem eléggé az AMD felé húz a szívem, de ha most új gépet vennék biztos intel lenne ebben a kategóriában.
0
0
0
0
no avatar
O menyi okoska meg emese 😀. Látom itt is egymás böködése megy.
Elöször is akinek csak az egyik proc gyártotól volt gépe az nem is írhatna ide.
Nekem nem egy Intel gépem volt sajna.Asztalnak porfogónak nagyon kiváloak.
Az AMD legalább hozza a teljesitményt és az ára sem egy nagy valami ami lényeg.
Olvasatok is el pár dolgot mielött letámadtok valakit breed1995 legalább olvasott pár dolgot az AMD és az Intel tényleg egy cég volt ez tény az AMD volt az Intel tuning
részlege és hogy az asztal allat mi megy azt ti nem tudjátok ennyi kb.
Meg hogy ki jár elöbre az tiszta sor az amd saját video kártya részelegével ami optimalizálva van a saját procokra ennyi ez is tény. Miröl is is vitáztok.Az Intelt egy Ati videokártya sem támogatja kb fél éve evvel az intel nagy hátrányba került ugyhogy hogy ki van elöl az eldölt
meg ez azt is mutatja ki jár elöbre ki tudta megvenni az ATI céget😀 .
De majd mindjárt jönnek a kötözködések nekem is😀 ahelyet hogy elolvasnátok pár dolgot igaz némelyy angolul van leírva de ha más nincs forditsátok le van online forditó.
Kb ennyi na jöhetnek a böködések. 😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
lapartman997 írta:
Szerintem meg pont hosszú távra az FX lesz a befutó. Már az újabb játékokban is valahol egy 4GHz-re húzott FX-8150 jobban teljesít játék alatt, mint egy i7-3930k alapon. Talán Linus az egyetlen akinek még hiszek az összes tester közül. És ezek GTX680 meg 7970 mellett voltak eredmények. Szóval FX elég csúcs VGA-k hoz is.

Nem értelek. Azt hittem tudod, hogy ez az i7 3930K játékokban még egy i5-ös teljesítményét sem éri el. Én meg nem a mostani csúcs kártyákról beszélek, hanem majd a következő csúcskártyákról (csak vga fejlesztésnél) amiknél már jobban meglátszana egy erősebb processzor közti különbség.
0
0
0
0
Devis avatar
ja...4 ghz es 8150 vs 3930k alapon.... az teszt.... lapartman vmi értelmesebbet pls...
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
lapartman997 írta:
WackoSheep írta:
egyértelműen jobbak az Intelek énis megbántam hogy AMD vettem!
Szerintem nem egy low-end Athlon II X2 processzorról kéne megítélned az AMD-t. 12 ezerért mit vártál? Intelből se kaptál volna sokkal jobb 12-ért. Lenne legalább egy Phenom II X4-ed, másként vélekednél szerintem.
gyenes: Ja, gyorsabb... 1 VGA mellett átlag 5FPS-el 😆! És az megér +20.000Ft-ot lap+prociért? Szerintem nem igazán.
Miért beszéltek úgy, mint aki ha fejleszt gépet az egybe cserél mindent? Ezt nem értem. Lehet, hogy most csak 5fps, de pár év múlva lesz az 20-30 is (Természetesen erősebb kártyánál). Szerintem a magok száma meg fog állni 4 és 6 között. Innentől már csak az egyenkénti erejüket kéne növelni nem a számukat.
0
0
0
0
Wentrion avatar
WackoSheep írta:
egyértelműen jobbak az Intelek énis megbántam hogy AMD vettem!

Na... megint csak feldobják, de konkrét példát nem mondanak rá, hogy miben is jobb 😃...
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Engem csak az érdekel, hogy melyik fejleszthető jobban. PL ha vennék egy g530-ast akkor később akár tudnék venni egy i5-öst is. Ami erősebb játékokban, mint az fx 8120 (persze itt már inkább vga limit van)
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
breed1995: Mert az Intel nem szokott tesztelgetni?
0
0
0
0
Devis avatar
őőő...hát nem az amd-től.
0
0
0
0
breed1995 avatar
gyenesmartin írta:
breed1995 írta:
Először is nem tudom hogy ti hol éltek vagy milyen gépetek van de azt, hogy fogalmatok sincs hogy miből áll egy gép vagy hogy kell összeállítani egy gépet. A számítógép fejlődésének történelmi terén nem tudtok semmit mert ha tudnátok akkor tudnotok kellene hogy az amd a pentium tuning műhelye volt a kezdetekkor csak felülmúlta és kinőtte az intelt mind teljesítményben mint technologiában érdekes módon az intel még ma is nagyon sokszor amd licenseket vásárol meg az amd-től ha meg akad valamiben pl 64 bit arhitechtura. Régebben igaz volt hogy az amd felmelegedése gátolta a teljesítményt minimálisan a mostani amd processzorok ami kezdődött a 754 socket-től a mai a 3 socket-ig ezekre már ez nem igaz a hőmérséklet leadásuk sokkal kisebb mint akármelyik más gyártó által kiadott processzor hőleadását teljesítményben a teljesítménytől függetlenül. Az amd 3d-s arhitechtura támogatásai ami minden amd processzorban alapban bent van mint a játékokban mint a konvertálásban mint a filmlejátszásban nagyon nagy előnyt jelentenek aki komolyabban foglalkozik a 3d-s tervezéssel 3d-s grafikákkal az amd gépet vásárol aki irodai munkára akarja ofice és más alkalmazásra futtatására akarja a gépet használni az maard az intelnél az intel az jobban az irodai gépekből él meg és a tömeg gyártott tescos és stb-nek gyártott gépekből él meg.Az amd érdekes módon az olyan játékokat is futtatja fullon pl egy 939-es ami gépigényileg szinte pentium legújabb konfigurációját kérné a játék úgy hogy aki csak menőzni akar van pénze az vegyen intelt hogy mutassa ,hogy van pénze aki teljesítményre vágyik és a filmek konvertálás és a játékok minőségének tényleges jó grafikai hatásaira kíváncsi az vegye meg az amd-t ami olcsóbb és tényleges teljesítményt ad. Amd vissza van maradva maardva a fejlődésben? Érdekes módon hogy hogy az amd rukkol elő mindig az újabb processzorokkal mint pl a mostani 8 magos ami az intelnél még híre hamva sincs!
8 magos amd deskstopban nincs is. De 8 szálas igen. 4 igazi mag van mellette és ezek mellett egyenként van még egy másodlagos mag is ami a főnek kb a 70-80%-át hozza, de nem teljes mag. Intelnél meg a 6 magos is nagyon drága, nemhogy a 8. "Amd vissza van maradva fejlődésben?" Miért, nem? Van már 22nm-es processzorjuk ami 3d-s tranzisztorból építkezik?

Igen? Mért mit gondolsz honnan vette az intel a 22 nms processzorokat ami 3d tranzisztorokból épül fel tudod van olyan cég ami tesztel is nem csak piacra dobja!
0
0
0
0
Devis avatar
hátha most hülyeségeket irogat...
lehet hogy szerinted 2-3 évente adnak ki processzorokat de nekem nem sült el a proci magom megy mind a 2 magom 100% tökéletesen ami elvileg nem is mehetne és azt hogy

nagyon jó vagy...nekem is megy mind a kettő. majdnem 50%-os tuning mellett...
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Szegény. Összehozott egy kis regényt erre meg szinte mindenki leoltja.😆

breed1995: Ezt nem értem...
0
0
0
0
breed1995 avatar
lapartman997 írta:
breed1995 írta:
Először is nem tudom hogy ti hol éltek vagy milyen gépetek van de azt, hogy fogalmatok sincs hogy miből áll egy gép vagy hogy kell összeállítani egy gépet. A számítógép fejlődésének történelmi terén nem tudtok semmit mert ha tudnátok akkor tudnotok kellene hogy az amd a pentium tuning műhelye volt a kezdetekkor csak felülmúlta és kinőtte az intelt mind teljesítményben mint technologiában érdekes módon az intel még ma is nagyon sokszor amd licenseket vásárol meg az amd-től ha meg akad valamiben pl 64 bit arhitechtura. Régebben igaz volt hogy az amd felmelegedése gátolta a teljesítményt minimálisan a mostani amd processzorok ami kezdődött a 754 socket-től a mai a 3 socket-ig ezekre már ez nem igaz a hőmérséklet leadásuk sokkal kisebb mint akármelyik más gyártó által kiadott processzor hőleadását teljesítményben a teljesítménytől függetlenül. Az amd 3d-s arhitechtura támogatásai ami minden amd processzorban alapban bent van mint a játékokban mint a konvertálásban mint a filmlejátszásban nagyon nagy előnyt jelentenek aki komolyabban foglalkozik a 3d-s tervezéssel 3d-s grafikákkal az amd gépet vásárol aki irodai munkára akarja ofice és más alkalmazásra futtatására akarja a gépet használni az maard az intelnél az intel az jobban az irodai gépekből él meg és a tömeg gyártott tescos és stb-nek gyártott gépekből él meg.Az amd érdekes módon az olyan játékokat is futtatja fullon pl egy 939-es ami gépigényileg szinte pentium legújabb konfigurációját kérné a játék úgy hogy aki csak menőzni akar van pénze az vegyen intelt hogy mutassa ,hogy van pénze aki teljesítményre vágyik és a filmek konvertálás és a játékok minőségének tényleges jó grafikai hatásaira kíváncsi az vegye meg az amd-t ami olcsóbb és tényleges teljesítményt ad. Amd vissza van maradva maardva a fejlődésben? Érdekes módon hogy hogy az amd rukkol elő mindig az újabb processzorokkal mint pl a mostani 8 magos ami az intelnél még híre hamva sincs!
Köszönjük Emese! Minden évben melyik cég rukkol elő új procival? Az AMD? A frászt. Az Intel ad ki minden évben újakat. AMD 2-3 évente szokott. Egyes részeknél nem érteni, hogy mit írsz! Próbáld meg átfogalmazni!

lehet hogy szerinted 2-3 évente adnak ki processzorokat de nekem nem sült el a proci magom megy mind a 2 magom 100% tökéletesen ami elvileg nem is mehetne és azt hogy
0
0
0
0
Devis avatar
kevesebb butaságot nem tudtál volna mondani?
Elég sok játék volt régen, ami 2 magos intel mellett 3 magos amd-t kért.
3d alkalmazásra ahogy én láttam intel a dominánsabb, de tény h amd-t is vesznek rá, tekintve h az fx ebben erősebb.

az h az intelnél nincs 8 mag, megint nagy butaság, mert van nála, nem is egy. csak szimplán te, hétköznapi felhasználó nem vehetted észre, mert egyrészt nem kell neked az, másrészt nem a hétköznapi platformokra jött ki.

Örülnék ha legközelebb a rózsaszín ködöt elvennéd a szemed elől mielőtt írsz....
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
breed1995 írta:
8 magos amd deskstopban nincs is. De 8 szálas igen. 4 igazi mag van mellette és ezek mellett egyenként van még egy másodlagos mag is ami a főnek kb a 70-80%-át hozza, de nem teljes mag. Intelnél meg a 6 magos is nagyon drága, nemhogy a 8. "Amd vissza van maradva fejlődésben?" Miért, nem? Van már 22nm-es processzorjuk ami 3d-s tranzisztorból építkezik?
0
0
0
0
breed1995 avatar
Először is nem tudom hogy ti hol éltek vagy milyen gépetek van de azt, hogy fogalmatok sincs hogy miből áll egy gép vagy hogy kell összeállítani egy gépet. A számítógép fejlődésének történelmi terén nem tudtok semmit mert ha tudnátok akkor tudnotok kellene hogy az amd a pentium tuning műhelye volt a kezdetekkor csak felülmúlta és kinőtte az intelt mind teljesítményben mint technologiában érdekes módon az intel még ma is nagyon sokszor amd licenseket vásárol meg az amd-től ha meg akad valamiben pl 64 bit arhitechtura. Régebben igaz volt hogy az amd felmelegedése gátolta a teljesítményt minimálisan a mostani amd processzorok ami kezdődött a 754 socket-től a mai a 3 socket-ig ezekre már ez nem igaz a hőmérséklet leadásuk sokkal kisebb mint akármelyik más gyártó által kiadott processzor hőleadása a teljesítménytől függetlenül. Az amd 3d-s arhitechtura támogatásai ami minden amd processzorban alapban bent van mint a játékokban mint a konvertálásban mint a filmlejátszásban nagyon nagy előnyt jelentenek aki komolyabban foglalkozik a 3d-s tervezéssel 3d-s grafikákkal az amd gépet vásárol aki irodai munkára akarja office és más alkalmazásokra futtatására akarja a gépet használni az marad az intelnél az intel az jobban az irodai gépekből él meg és a tömeg gyártott tescos és stb-nek gyártott gépekből él meg.Az amd érdekes módon az olyan játékokat is futtatja fullon pl egy 939-es ami gépigényileg szinte pentium legújabb konfigurációját kérné a játék úgy hogy aki csak menőzni akar a pénzével az vegyen intelt hogy mutassa ,hogy van pénze aki teljesítményre vágyik és a filmek konvertálás és a játékok minőségének tényleges jó grafikai hatásaira kíváncsi az vegye meg az amd-t ami olcsóbb és tényleges teljesítményt ad. Amd vissza van maradva a fejlődésben? Érdekes módon hogy hogy az amd rukkol elő mindig az újabb processzorokkal mint pl a mostani 8 magos ami az intelnél még híre hamva sincs!
0
0
0
0
jumpen97 avatar
Alaplap neve Hewlett-Packard HP Compaq dc7700p Small Form Factor

a cpumagok külön 38 39 celziusz fokosak ha nem játszok.
0
0
0
0
Garadex avatar
jumpen97 írta:
van egy HP Compaq DC7100 SFF gépem egy intel core2duo e6300-as procival az alaplapomat nem tudom. és azt hallottam hogy ez a proci jól bírja a húzást, még is meddig húzhatom és hogyan? a hűtő gyári
előre is köszi

Ami még biztonságos gyári hűtéssel 2.9 Ghz az e6300-nak. De függ a Ramtól és az alaplap fajtájától.
0
0
0
0
Garadex avatar
shadowgn írta:
GokuTM írta:
Garadex írta:
GokuTM írta:
GAMER2 írta:
Garadex írta:
Szilard96 írta:
Valahogy nekem is szimpatikusabb az Intel. Már a foglalat, és a hűtő miatt is. Igényesebben van megtervezve szerintem.

ATI kártyával nincs bajom... talán egy-egy játéknál gyengébben teljesít mint egy Nvidia, de azt el kell nézni (jelenleg ATI van mindkét gépben) 😃

Procikról csak annyit, hogy sikerült tesztelnem 1 hétvége alatt egy AMD A6 3500-as procit ami 3 magos (+tuning 2.5Ghz mert tovább nem ment alapfeszültséggel 😂 400 MhZ kemény tuningot bírt 😆😉, de kb egy Dual-Core E2200(2.8GhZ alapfeszültségen, de tovább nem próbáltam alap feszültséggel, lehet tovább nem lenne stabil. De ígyis 600MhZ -t megbírt, és bírja már 3 éve 😀 ) szintjén van ami 2 magos.

AMD -nek az APU techonlógiája tetszik. Az A6-os prociba épített videokártyával viszonylag meg voltam elégedve. 😀 A processzor teljesítménye gyenge csak ,többet vártam 3 magtól. Ára megint csak dícséretre méltó.

Nem ismerem az A6-os processzort, de én magam húztam 700 MHZ-et az Fx8120-on és gyári hűtővel semmi baja. Most 4.1 Ghz-en ketyeg.

Intel-t nem szeretem, volt egy I5-ös procim ami nem bírt el egy Hd filmet. Akadt minden baja volt, kodekek minden a helyükön voltak Amd procival sosem volt ilyen gondom.

"Intel-t nem szeretem, volt egy I5-ös procim ami nem bírt el egy Hd filmet."
Hagyjuk már ezt a dumát. Az én ezeréves HT-s P4-em elbírta a HD filmeket.😂

Kicsit nem tartjátok...hogy írjam..."méltatlannak" hogy olyan processzorok képességeiről/erejéről vitáztok, mint a nem tudom mi, úgy, hogy közötök nem volt még az említett darabokhoz. 😊
2500K, FX8120/50 teszem azt.

Magyarán nincs egy deka személyes tapasztalatotok sem, csak amit olvastatok róla...és ennyi háttérrel ölitek egymást....😂
Grat 😆

GokuTM:
Először is van személyes tapasztalat mivel 8120-asom van jelen pillanatban.
GAMER2, nem tudom h az volt-e a baja csak annyit, mikor azt leváltottam nem volt vele több gond.

Előre mondtam hogy nem ismerem az A6-t és hogy mennyire lehet húzni. Arre akartam kilyukadni, hogy az AMD egyáltalán nincs lemaradva húzás terén. Ha jól tudom épp egy FX8150-es tartja a világrekordot 8.1 Ghz-el.

Kinek nem inge...😊

Sziasztok. Nekem egy fx 8120-asom van. gyárilag ugye 3.1GHz, nekem most 4.2-n megy stabilan, gyári feszültséggel. Nem volt még játék, ami fullHD-ben kifogott volna rajta. Emellett végeselemes számításokra és renderelésre is használom.
Az egyetemen van egy i7 2600 (3.4GHz), amit simán lenyomott renderelésnél az fx.
Emellett szerintem felesleges a vita, mindenki az általa preferált márkát fogja dícsérni😀 én az mellett vagyok, hogy AMD-vel jobb ár-érték arányt lehet elérni😜

Enyém is most gyári hűtéssel van ellátva 4.2 GHz-en, egy két nap múlva rendelem meg az új házat mert nagyon fűtenek a dolgok belül 😀
0
0
0
0
jumpen97 avatar
van egy HP Compaq DC7100 SFF gépem egy intel core2duo e6300-as procival az alaplapomat nem tudom. és azt hallottam hogy ez a proci jól bírja a húzást, még is meddig húzhatom és hogyan? a hűtő gyári
előre is köszi
0
0
0
0
shadowgn avatar
GokuTM írta:
Garadex írta:
GokuTM írta:
GAMER2 írta:
Garadex írta:
Szilard96 írta:
Valahogy nekem is szimpatikusabb az Intel. Már a foglalat, és a hűtő miatt is. Igényesebben van megtervezve szerintem.

ATI kártyával nincs bajom... talán egy-egy játéknál gyengébben teljesít mint egy Nvidia, de azt el kell nézni (jelenleg ATI van mindkét gépben) 😃

Procikról csak annyit, hogy sikerült tesztelnem 1 hétvége alatt egy AMD A6 3500-as procit ami 3 magos (+tuning 2.5Ghz mert tovább nem ment alapfeszültséggel 😂 400 MhZ kemény tuningot bírt 😆😉, de kb egy Dual-Core E2200(2.8GhZ alapfeszültségen, de tovább nem próbáltam alap feszültséggel, lehet tovább nem lenne stabil. De ígyis 600MhZ -t megbírt, és bírja már 3 éve 😀 ) szintjén van ami 2 magos.

AMD -nek az APU techonlógiája tetszik. Az A6-os prociba épített videokártyával viszonylag meg voltam elégedve. 😀 A processzor teljesítménye gyenge csak ,többet vártam 3 magtól. Ára megint csak dícséretre méltó.

Nem ismerem az A6-os processzort, de én magam húztam 700 MHZ-et az Fx8120-on és gyári hűtővel semmi baja. Most 4.1 Ghz-en ketyeg.

Intel-t nem szeretem, volt egy I5-ös procim ami nem bírt el egy Hd filmet. Akadt minden baja volt, kodekek minden a helyükön voltak Amd procival sosem volt ilyen gondom.

Kicsit nem tartjátok...hogy írjam..."méltatlannak" hogy olyan processzorok képességeiről/erejéről vitáztok, mint a nem tudom mi, úgy, hogy közötök nem volt még az említett darabokhoz. 😊

Magyarán nincs egy deka személyes tapasztalatotok sem, csak amit olvastatok róla...és ennyi háttérrel ölitek egymást....😂
Grat 😆

GokuTM:
GAMER2, nem tudom h az volt-e a baja csak annyit, mikor azt leváltottam nem volt vele több gond.

Előre mondtam hogy nem ismerem az A6-t és hogy mennyire lehet húzni. Arre akartam kilyukadni, hogy az AMD egyáltalán nincs lemaradva húzás terén. Ha jól tudom épp egy FX8150-es tartja a világrekordot 8.1 Ghz-el.

Kinek nem inge...😊

Sziasztok. Nekem egy fx 8120-asom van. gyárilag ugye 3.1GHz, nekem most 4.2-n megy stabilan, gyári feszültséggel. Nem volt még játék, ami fullHD-ben kifogott volna rajta. Emellett végeselemes számításokra és renderelésre is használom.
Az egyetemen van egy i7 2600 (3.4GHz), amit simán lenyomott renderelésnél az fx.
Emellett szerintem felesleges a vita, mindenki az általa preferált márkát fogja dícsérni😀 én az mellett vagyok, hogy AMD-vel jobb ár-érték arányt lehet elérni😜
0
0
0
0
Garadex avatar
GokuTM írta:
GAMER2 írta:
Garadex írta:
Szilard96 írta:

Grat 😆

GokuTM:

0
0
0
0
superkiller avatar
Devis írta:
superkiller írta:
Gamer, idén vettem lapost, egy ideig le van tudva a dolog, de ez egy jó tanács volt, köszi 😉

Devis írta:
és kérdés h meddig

Az AMD Sempronom (+3200) 5 éve üzemel, 1,8 ghz-en.

de aki játékra vesz, annak már régen kevés egy sempron.
azt a meddiget azt arra értettem h egy gamernek meddig jó.
sempronnal még 20 évig netehetsz.

Ezzel a Sempronnal, meg geforce 6600-al toltam ki anno a STALKER SHOC-T A CLEAR SKY-T és a Crysist. Persze alapon, de lagg nélkül
0
0
0
0
XHTX avatar
zelcsi írta:
hát azért játékokban van különbség rendesen a 2500k javára!

http://www.anandtech.com/bench/Product/288?vs=434

és ez az erősebb FX8150 néztem és nem az FX8120-al! 😉

Gratula, abban a "tesztben" azt se tudjuk milyen VGA mellett mértek, és néha egészen kis felbontáson.
Amúgy meg a legtöbb VGA-val így is VGA limit lesz hiába van i5 2500, vagy FX-8120, ha meg olyan VGA rendszered van(tételezzük fel, hogy a felbontáson nem pattanásnyi) ahova egy FX-8120 kevés, akkor van pénzed erősebb CPU-ra is, ha meg nincs akkor se lesz fps gondod nagy valószínűséggel.
0
0
0
0
Devis avatar
mire a 7970 teljesítménye kevés lesz ilyen gyér felbontások között, még a 9xxx-es széria is kijön 😃
5830-at már lassan 1 éve megvettem, nem egy izmos kártya, közép kategória, és még mindig mindenhova elég.
7850-7870 ha belegondolok alapból 3-4 évig szinte biztos h elég, utána már inkább lecserélném.
0
0
0
0
zelcsi avatar
hát azért játékokban van különbség rendesen a 2500k javára!

http://www.anandtech.com/bench/Product/288?vs=434

és ez az erősebb FX8150 néztem és nem az FX8120-al! 😉
0
0
0
0
Devis avatar
goku azért veszek 2500k-t nagyon erős proci, amivel sztem te is tisztában van.
fx-et nem veszek, mert win8-at tuti biztos h nem fogok használni, így nekem az már nem is lenne jó.
7970 teljesítménye teljesen fölösleges, 35 fps felett már nem látom a különbséget, fölöslegesen erős lenne.

Egyébként nem vagyok intel fan, nem tom miért hiszed azt 😕
0
0
0
0
XHTX avatar
Devis írta:
cf= kuka, sokat eszik, kompakt. problémák.

7850 tuningal 7870 szintjén van, és 10-15k-t spóroltam vele

Nem feltétlen minden többkártyás megoldás rossz, van hogy költség hatékony módszer. Az ilyen esetek igaz akkor szoktak fen állni a legtöbbet, amikor a 2 GPU-s csúcs kártyánál olcsóbban veszek 2 db 1 GPU-s felső szegmensbelit, meg néha a közép kategóriában el lehet csípni jó áru, de erős kártyákat, amik CF/SLI-ben olcsóbban hozzák azt a teljesítményt amit az adott csúcs kártya kínál. Persze legtöbb esetben én is a szingli megoldásra szavazok, az driveresen is sokkal biztosabb.
Persze ez se jó téma, hisz intel vs AMD topik.
0
0
0
0
Devis avatar
cf= kuka, sokat eszik, kompakt. problémák.

7850 tuningal 7870 szintjén van, és 10-15k-t spóroltam vele
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Légyszíves a továbbiakban ezt a vitát a profiljaitoknál folytassátok, mert eltértek az eredeti témától! Köszönöm!
0
0
0
0
GAMER2 avatar
GokuTM írta:
Devis írta:
goku: hát nem tom ki menőzik itt, de azért köszönöm a titlet. a vga-s dolgokat elfelejtetted megemlíteni a 3 nagy 8120 meg 2500k így meg úgy dolgod között, bocs h ezt nem tudtam kiszívni a kisujjamból

Óh, semmi gond. Leírtam Én ezt már párszor, de nem tiszted emlékezni rá 😆

Gondolom Te rendíthetetlen vagy, de azért leírom, mert úgy sem tudom magamban tartani.

Megnéztem a terv géped és látom, hogy sokat pazarolsz a Procira, így csak egy HD7850-et veszel.
Ha egy 960T-ben gondolkodnál, lehetne egy HD7870-is.
Vagy ha mindenképpen egy 2500K-t akarsz, akkor simán gondolkodhatnál Cf-ben, ahoz viszont egy másik Alaplapot kellene nézned, mert így ez pénzpocséklás és gondolom Te sem rajzolod a pénzt.

GAMER:
Csak Én veled ellentétben 2 perc alatt tudok neked mutatni képet az FX-ről is és a 2500K-ról is. 😀

Én leszarom, hogy mit nyomsz a pofámba!😂 Ebből kiszállok, mert aztán még elkezdesz itt nekem személyeskedni!😊

Szerk: Mint mindig😂
0
0
0
0
GAMER2 avatar
GokuTM írta:
GAMER2 írta:
GokuTM írta:
GAMER2 írta:
Garadex írta:
Szilard96 írta:

Grat 😆

Ha ezt nekem szántad akkor gratulálok! Nekem volt HT-s P4-em is, és I5-öm is.😊Attól még nem vagy menő, hogy volt két ""csúcsprocid"", és azokat húzogattad, aztán pedig abból mondod itt a nagy szentségeidet! Szerintem fogd vissza magad egy kicsit!😉

Neked volt i5-öd??😃
Attól, hogy beírod gépigényre, hogy van...még nem lesz x)
De nekem nem kell bizonygatnod 😃 Attól, hogy speciel Én nem hiszem el, az az Én dolgom 😉

Mi vagyunk az elvakultak?? Tőled sem láttunk semmiféle tesztet, se a Fx-el,se az I5-tel.Ennyi erővel már mi is a hasunkra üthetnénk hogy volt Pl: Egy I5-öm és az egy nagy rakat szar mert egy 8120-szarráalázza.😢
0
0
0
0
Devis avatar
goku: hát nem tom ki menőzik itt, de azért köszönöm a titlet. a vga-s dolgokat elfelejtetted megemlíteni a 3 nagy 8120 meg 2500k így meg úgy dolgod között, bocs h ezt nem tudtam kiszívni a kisujjamból
0
0
0
0
niteforce avatar
tényleg, mértél valamit?
Vagy csak úgy hasra ütve mondasz valamit, hogy melyik a jobb?
Akinek meg jó procija van és nem áraszt el téged bizonyító erejű képekkel az kamuzik feltétlenül mi?
0
0
0
0
GAMER2 avatar
GokuTM írta:
GAMER2 írta:
Garadex írta:
Szilard96 írta:

Grat 😆

Ha ezt nekem szántad akkor gratulálok! Nekem volt HT-s P4-em is, és I5-öm is.😊Attól még nem vagy menő, hogy volt két ""csúcsprocid"", és azokat húzogattad, aztán pedig abból mondod itt a nagy szentségeidet! Szerintem fogd vissza magad egy kicsit!😉
0
0
0
0
Devis avatar
mellesleg megjegyzem: igazi teljesítményről te se tudsz nagyon mit mondani, ugyanis igpu-val bámulod a win7 asztalt. azt meg bármelyik procival tudsz (vagy integrált vga-val). de azért köszönjük...
0
0
0
0
niteforce avatar
Nincs mindenkinek lehetősége rá mindent letesztelni magának. Így marad az, hogy teszteket olvasunk. Rólad meg tudjuk, hogy volt FX-ed, és 2500K-d is, nem kell mindig felvágni vele. Az meg hogy neked volt szerencséd mindkettőhöz, nem azt jelenti hogy csak te szólhatsz, a többi meg fogja be a pofáját, mert bármi ami nem a te tapasztalatod, az hülyeség.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Garadex írta:
Szilard96 írta:

0
0
0
0
Devis avatar

fm1 és am3 ég és föld...nm hasonlítgatnám a kettőt---

sztem az nem a proci baja volt....
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció