Egy szóval sem erőltettem rá senkire az intelt, csak felvetettem egy másik lehetőséget, ami az én véleményem szerint, jobb választás mint andreew összeállított AMD konfigurációja, ami olyan 150k körül van. Ezt az i5 2500 vagy i5 2500K összeállítást nem kötelező megvenni, csak egy ajánlat.
Nem csak a processzoron meg a videókártyán múlik a gép 😃 Én AMD-t vennék jobb alaplappal, jobb rammal. De ez az én saját elképzelésem 😀 Szerintem ha intelt próbáltok kihozni neki ennyi pénzből akkor máson kell spórolni: alaplap,ram. AMD-vel meg SZERINTEM ugyanúgy tud játszani (nyilván arra kell neki) maximum pár fps-el kevesebb. Tény, hogy az intel jobb választás lenne de jóval drágább is. Én minőségibbet vennék minden másból és így szerintem kompenzálódna a processzorok közötti különbség. De majd ő eldönti úgyis.
Ne erőltessétek már rá szegény gyerekre az intelt. AMD-vel is ugyanúgy fog gamelni, csak fele annyit fizet érte 😂 a kevesebb fogyasztás meg úgyse érdekli.
Erre kíváncsi leszek, és is ilyesmi árban gondolkodom!
Biztos nem vennék i5öt (nagyon is tetszik nem arról van szó) -bár laikus vagyok-, hanem inkább annak a feléért egy amd-t a maradékból meg még vga-ra költenék és valószínű még így is a vga lenne a szűk keresztmetszet a teljesítményben nem a proci..
holnap összeírok neked egy jobb konfigot amd-vel.
kung nem rosz,de full hd-re aránytalan.Nagyon intel párti vagy.
Kérdezõ a 150 ezer az egész gép vagy csak azok a hardvereket nézed??
andreew: nem akarlak lebeszélni az AMD-ről, de én azért meggondolnám nagyon,
mert ez az Intel Sandy Bridge Core i5-3470 konfig is 150 k körül mozog, és jóval erőseb meg kevesebbet is fogyaszt.
Intel Core i5-3470 processzor 45,987 Ft
Asrock B75 Pro3 alaplap 17,481 Ft
Kingmax 8GB DDR3 1333MHz memória 14,793 Ft
Sapphire 7870 2GB DDR5 videokártya 58,423 Ft
Chieftec CTG-500-80PB OEM táp 12,293 Ft
Összesen: 148,977 Ft
ddkk22: szerintem nem éri meg lecserélni a mostani AMD Phenom II X4 920-ast, a Phenom II X6 1045T-re. Játékok alatt semmi különbséget nem fogsz észrevenni.
ricsirics
Minek kell neked mindenhol idegbeteg módjára irkálni? Valakik rendesen írnak még azokra is ráordítasz így csak rosszabb vagy náluk nem hogy jobb.
sadox19: szerintem az intel 1155-el jobban járnál mint bármelyik AMD-vel, később ha lesz rá pénzed fejlesztheted, mert mehet bele, akár egy Core i7 3770, SSD SATA3 6.0 Gb/s és egy AMD Radeon HD 7990 szörnyeteg is, ami jó sokáig mindenre elég.
táp lehet Gigabyte 420W GE-C420A-C2 12cm OEM tápegység p c xnél mivel ez egy FSP 350 wattos táp és simán elég oda és akkor maradék pénzből mehet a HD 7770 is😀
Nem a felbontásról beszélek, hanem a hardver tudásáról.😉
Annyi pénzből 2x erősebb asztalit rak össze...😃
De, ha valaki egy lapos, hordozható izére vágyik akkor hajrá !
Asztaliból Pl ilyet:
MSI 970A-G43 /// 16k
AMD FX 6300 3.5Ghz /// 28k
Sapphire Radeon HD7870 2Gb (Túlhajtva 7950 szint) /// 58k
Kingston HyperX Red DDR3 1600Mhz 2x4Gb ///16k
Western Digital Caviar Blue 500GB_7200Rpm_16Mb_Sata3 /// 13k
A-Data Premier SP600 SSD 32GB (Rendszernek) /// 12k
FSP HEXA 400W /// 10k
Sharkoon Vaya /// 8k
orodreath: Abba is gondolj bele, hogy asztali jobban bővíthető, nem beszélve az árról, 160k-ért igen erős asztali gépet kalapálsz össze, ugyanez laposban mindenre jó csak nem játékra, valamire való gamer lapos 300+k.😜
Cr4zY79: koleszba egyszer kell elvinni, én is voltam koleszes.😆
Hát igen tudom asztalival jóljárnék de van asztalim elég jó viszont azért akarok most laptopot mivel másik városba megyek továbbtanulni és kollégista leszek, oda meg nekem kéne a laptop:/
Egy Athlon II x4 simán kihajt egy hd 7870 kártyát még egy kis tuninggal egy 7950-s kártyát is kihajt full hd-n.
És b*szhatod az i5 procid egy gyenge vga mellet. Játékra a vga az első!
Játékra az a lényeg, hogy a proci kihajtsa a videókártyát.
orodreath
Asztali gépbe beraksz egy hd 7870 vidikarit a 160K-s gépbe és a laptopba 160k ért nem tudsz berakni valami ilyen erős kártyát ennyi pénzért.
Tehát még mindig jobban járni egy asztali géppel,mint egy laptoppal.Persze a kérdezőn múlik, hogy neki melyik kell.
Sziasztok gondolkozok 1 laptopon hogy kéne venni igyhát körülnéztem a neten és ezeket találtam:Lenovo G580 MAA6XGE , Lenovo G580-M2189 , ASUS K56CB igazából az 1. az ami igazán a szivemhez nött viszont 1 darab tesztet játékvideót nemtaláltam róna, ahogy a többiről sem ha megtudnátok mondani hogy miért jó miért nemjó mit vinne el (az 1.) akkor hálás lennék viszont nemtudom hogynémi + pénzecskével mennyivel tudnék jobb üzletet kötni azzal a maradék 2 vel SEGITSÉGET KÉREK😃 köszönöm
Oké, legyen 150 körül😀 Egyenlőre hipotetikus az egész történet, de előbb utóbb vmi kelleni fog és ha kiadok rá lóvét, akkor inkább felfelé kerekíteném a konfigra szánt összeget. Az biztos hogy max jövőre lehet ebből vmi. Addig meg változhatnak és remélem változnak is majd az árak lefelé😀
Amúgy megnéztem az aktuális géped és vmi hasonlóban gondolkoznék😀
Legyen mondjuk ~120. Hozzáteszem, nem tudom, hogy ennyiből mit lehet kihozni, ezért sem írtam összeget, hanem inkább azt az irányvonalat, hogy ahonnan elkezd aránytalanul drága lenni, de a teljesítménynövekedés már szinte minimális.. na azon a határon belül gondolkodom, ami számomra megéri ezt a kiadást. És ha kijön vmikor a HalfLife3, akkor azt jó lenne ha fullon vinné😀
És nem zárkózom el a használt dolgoktól sem, amik mondjuk még garisak is.
A 7970 mondjuk elég húzós. A 6970 majd feleannyi (és 1enlőre talán elég is(?), hogy vigyen "bármilyen" gamet) és mivel komplett gépről lenne szó, lenne hova folyatni a pénzt.
Alaplap, ram, táp.. ezekből mi lenne ár/érték arányban jó? A monitor is jó kérdés, hogy mekkora és milyen.?
szerk:
Lehet hogy elírtam azt a feleannyiba kerülést. Annyi féle árképzés van gyártótól függően, hogy én az egyik variáció alapján írtam..
Ha 1920x1080 ba játszol akkor a piros csík ami érdekel téged és mint láthatod a 20 ezer ft os phenom 2 vel is ugyan úgy megy a játék mint egy 80 ezres intel-el aztán hogy 10mp lassabban csomagol ki kit érdekel?ugyhogy ebbőla listából sztem tökmind1 melyiket veszed teljesen tökéletes 7970 kártyával ugyan azt tudják viszont 2 vga hoz intel kell!!!!!!
Teljesen átlagos user vagyok és hozzáértőbbeket kérdezek, hogy milyen (erősebb) középkategóriás gépet raknának össze kifejezetten játékra!? AMD-Ati alpokra gondoltam, merthogy úgy tűnik ár/értékben ezek jobban teljesítenek. A fő szempont, hogy kiegyensúlyozott legyen a gép, tehát értelemszerűen nem akarok olyan cpu-t, ami kisujjból kihajtja a VGA-t (vagy fordítva?). De a bővíthetőség azért szempont (idővel 2 VGA?).
A kérdés még, hogy kell-e a 4 magos proci. Ahogy olvasgattam a játékok egyenlőre kettőt használnak. Feleslegesen nem kell 4 magos, inkább az erősebb két magos(?).
És amit gondolom a legtöbben próbálnak belőni, hogy azon a határon belül nézelődnek, ahol ugrásszerűen megnőnek az árak, csak a teljesítmény nem nő velük együtt.. na hát én is ezt a határt keresem, ezért is nem írtam anyagi korlátot.. Nem vagyok szaki, ezért kérdezlek titeket.
Akár..még meggondolom:D Tuningot annyira nem szeretem. xD Egyrészt gépházon nincs semmilyen extra venti, az alap hűtő pedig nem tudom mennyire bírná. Meg amúgy sem szeretem piszkálni.:DD Így is bőven VGA limit lesz:D Később viszont már jól jöhet, az igaz:D
Dehogynem számít. Ezt plusz 5k-t lehetne nyomni bele az alaplapba😀
pl egy ilyenbe: GIGABYTE GA-970A-UD3 ha jól tudom első 8+2 fázisú vrmmel szerelt lap és ez jól jön tuningnál ha esetleg arra kerülne a sor és egy FX procinál már miért ne kerülne rá sor?😃 Szorzózármentes mindegyik😃
ricsirics: 13k-ért 8-at? Hát..:DD Amúgy 1866Mhz-es, lehet azért is drágább. És ahogy nézem az FX-6300 csak 1866Mhz-es RAM-okat támogat. Pont múltkor olvastam asszem, hogy ezeknél az új AMD prociknál az vezérli a memóriát is..:DD
Javítsatok ki ha tévedek!:)
Szevasztok!:DD
Úgy látszik összejön a diákmunka nyárra, ezért később fejleszteni akarom gépemet.
Úgy vagyok vele, hogy alaplapot, procit, és ram-ot veszek, vga megmarad:D
Ezt néztem ki eddig a mostaniak helyett:
Alaplap: ASUS M5A78L LE ~ 13k CPU: AMD FX-6300 Black Edition 3,5GHz ~ 31k RAM: Kingston 4GB (2x2GB) DDR3 1866MHz ~ 13k
Összesen ez 57k-ból jönne ki. VGA ugyebár maradna a HD4870, ami tudom, hogy kicsit gyenge a procihoz, de nem baj:D Ti esetleg mit változtatnátok?:)
Mostani gépemet szeretném egy kicsit átalakítani.
Eladnám belőle az alaplapot, a videókártyát, a processzort, az egyik 160gb vincsesztert, és 2db ventilátort.
Vennék helyette egy AMD A8 5600K processzort és egy Biostar A55MD2 alaplapot. Ez így összesen 31 ezer forint.
Ha eladom a cuccokat, akkor olyan 5 ezer forintot még hozzá kéne raknom. Megéri?
Sziasztok!
új gépet szeretnék venni de sajnos nem vagyok otthon ebben a témában, ezért a ti segítségeteket szeretném kérni.Főleg játékra lenne a keret 150-200ezer Ft.
Előre is köszönöm!
Sziasztok!
Haverom új gépet szeretne venni, de jelenleg csak 90K-ja van. Ennél többet már nem szeretne rááldozni 😕 Szerintetek ebből milyen jönne ki? 😀
Biztos nem vennék i5öt (nagyon is tetszik nem arról van szó) -bár laikus vagyok-, hanem inkább annak a feléért egy amd-t a maradékból meg még vga-ra költenék és valószínű még így is a vga lenne a szűk keresztmetszet a teljesítményben nem a proci..
kung nem rosz,de full hd-re aránytalan.Nagyon intel párti vagy.
Kérdezõ a 150 ezer az egész gép vagy csak azok a hardvereket nézed??
mert ez az Intel Sandy Bridge Core i5-3470 konfig is 150 k körül mozog, és jóval erőseb meg kevesebbet is fogyaszt.
Intel Core i5-3470 processzor 45,987 Ft
Asrock B75 Pro3 alaplap 17,481 Ft
Kingmax 8GB DDR3 1333MHz memória 14,793 Ft
Sapphire 7870 2GB DDR5 videokártya 58,423 Ft
Chieftec CTG-500-80PB OEM táp 12,293 Ft
Összesen: 148,977 Ft
táp rosz vétel
vganak:hd 7870
Igy jobb lesz.
Alaplap:Asrock 970 Extreme3 alaplap
Proci:AMD Bulldozer x6 fx-6100
Memoria:Kingston HiperX 2x4 Ddr3 1600mhz
Hütö:Cooler Master hiper 212 Evo
Táp:Cooler Master Elite Power 600W
Vidikari:Sapphire Radeon HD7850 2GB
Együtt olyan 150k körül mozog!
Választ elöre is köszi:
Minek kell neked mindenhol idegbeteg módjára irkálni? Valakik rendesen írnak még azokra is ráordítasz így csak rosszabb vagy náluk nem hogy jobb.
[LINK]
[LINK]
E: Vinyó, optika egység, monitor nem kell.
Annyi pénzből 2x erősebb asztalit rak össze...😃
De, ha valaki egy lapos, hordozható izére vágyik akkor hajrá !
Asztaliból Pl ilyet:
MSI 970A-G43 /// 16k
AMD FX 6300 3.5Ghz /// 28k
Sapphire Radeon HD7870 2Gb (Túlhajtva 7950 szint) /// 58k
Kingston HyperX Red DDR3 1600Mhz 2x4Gb ///16k
Western Digital Caviar Blue 500GB_7200Rpm_16Mb_Sata3 /// 13k
A-Data Premier SP600 SSD 32GB (Rendszernek) /// 12k
FSP HEXA 400W /// 10k
Sharkoon Vaya /// 8k
Össz :162k
Cr4zY79: koleszba egyszer kell elvinni, én is voltam koleszes.😆
Ja így már más.
És b*szhatod az i5 procid egy gyenge vga mellet. Játékra a vga az első!
Játékra az a lényeg, hogy a proci kihajtsa a videókártyát.
Asztali gépbe beraksz egy hd 7870 vidikarit a 160K-s gépbe és a laptopba 160k ért nem tudsz berakni valami ilyen erős kártyát ennyi pénzért.
Tehát még mindig jobban járni egy asztali géppel,mint egy laptoppal.Persze a kérdezőn múlik, hogy neki melyik kell.
Ha játékra akarsz gépet venni sokkal jobban jársz egy asztali géppel,mint egy laptoppal ár/érték arányban?
Amúgy megnéztem az aktuális géped és vmi hasonlóban gondolkoznék😀
És nem zárkózom el a használt dolgoktól sem, amik mondjuk még garisak is.
Alaplap, ram, táp.. ezekből mi lenne ár/érték arányban jó? A monitor is jó kérdés, hogy mekkora és milyen.?
szerk:
Lehet hogy elírtam azt a feleannyiba kerülést. Annyi féle árképzés van gyártótól függően, hogy én az egyik variáció alapján írtam..
Ha 1920x1080 ba játszol akkor a piros csík ami érdekel téged és mint láthatod a 20 ezer ft os phenom 2 vel is ugyan úgy megy a játék mint egy 80 ezres intel-el aztán hogy 10mp lassabban csomagol ki kit érdekel?ugyhogy ebbőla listából sztem tökmind1 melyiket veszed teljesen tökéletes 7970 kártyával ugyan azt tudják viszont 2 vga hoz intel kell!!!!!!
Teljesen átlagos user vagyok és hozzáértőbbeket kérdezek, hogy milyen (erősebb) középkategóriás gépet raknának össze kifejezetten játékra!? AMD-Ati alpokra gondoltam, merthogy úgy tűnik ár/értékben ezek jobban teljesítenek. A fő szempont, hogy kiegyensúlyozott legyen a gép, tehát értelemszerűen nem akarok olyan cpu-t, ami kisujjból kihajtja a VGA-t (vagy fordítva?). De a bővíthetőség azért szempont (idővel 2 VGA?).
A kérdés még, hogy kell-e a 4 magos proci. Ahogy olvasgattam a játékok egyenlőre kettőt használnak. Feleslegesen nem kell 4 magos, inkább az erősebb két magos(?).
És amit gondolom a legtöbben próbálnak belőni, hogy azon a határon belül nézelődnek, ahol ugrásszerűen megnőnek az árak, csak a teljesítmény nem nő velük együtt.. na hát én is ezt a határt keresem, ezért is nem írtam anyagi korlátot.. Nem vagyok szaki, ezért kérdezlek titeket.
Előre is köszönöm a válaszokat!
pl egy ilyenbe: GIGABYTE GA-970A-UD3 ha jól tudom első 8+2 fázisú vrmmel szerelt lap és ez jól jön tuningnál ha esetleg arra kerülne a sor és egy FX procinál már miért ne kerülne rá sor?😃 Szorzózármentes mindegyik😃
Javítsatok ki ha tévedek!:)
Ram 13k ért nem éri meg azért már 8Gb-sat lehet venni.
Úgy látszik összejön a diákmunka nyárra, ezért később fejleszteni akarom gépemet.
Úgy vagyok vele, hogy alaplapot, procit, és ram-ot veszek, vga megmarad:D
Ezt néztem ki eddig a mostaniak helyett:
Alaplap: ASUS M5A78L LE ~ 13k
CPU: AMD FX-6300 Black Edition 3,5GHz ~ 31k
RAM: Kingston 4GB (2x2GB) DDR3 1866MHz ~ 13k
Összesen ez 57k-ból jönne ki. VGA ugyebár maradna a HD4870, ami tudom, hogy kicsit gyenge a procihoz, de nem baj:D Ti esetleg mit változtatnátok?:)
Mostani gépemet szeretném egy kicsit átalakítani.
Eladnám belőle az alaplapot, a videókártyát, a processzort, az egyik 160gb vincsesztert, és 2db ventilátort.
Vennék helyette egy AMD A8 5600K processzort és egy Biostar A55MD2 alaplapot. Ez így összesen 31 ezer forint.
Ha eladom a cuccokat, akkor olyan 5 ezer forintot még hozzá kéne raknom. Megéri?
új gépet szeretnék venni de sajnos nem vagyok otthon ebben a témában, ezért a ti segítségeteket szeretném kérni.Főleg játékra lenne a keret 150-200ezer Ft.
Előre is köszönöm!
Haverom új gépet szeretne venni, de jelenleg csak 90K-ja van. Ennél többet már nem szeretne rááldozni 😕 Szerintetek ebből milyen jönne ki? 😀