AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
NTSC Jani avatar
Lassan térjünk vissza az eredeti témához, mert megint elkalandoztunk! 😀
0
0
0
0
Szilard96 avatar
GokuTM írta:
Szilard96 írta:
Csak az idegel fel ha valaki pofázik, hogy ez nem mehet úgy, miközben itt űlök a gép előtt, és látom. nem azt mondtam, hogy 60FPS-el tolok valamit is... max a régebbieket. De ne msok különbséget látok 60 és 30 között...

Majd ha látsz életedben 60fps-t, meglátod mi a különbség, és azért pofázunk mert kamuzol, mint a nem tudom mi.
Tisztában vagyunk a kártya képességeivel, ezért tudjuk, hány fps-t ad.
De mondtam elhiszem, hogy egy olyan régi szar játék megy 30fps-el.
Csak a kutyát nem érdeklik a régi szar játékok....

Crysis;Metro 2033; Crysis 2; Bf BC2; Bf3...
De ha autós, akkor Dirt 2; Dirt 3; Dirt Showdown, NFS Hot Poursit; NFS The Run...Ezekkel Te low-on sem tudsz játszani, mert úgy is szaggat.
Maximum a Dirt 2 megy el low-on, mert az elfut a szar gépeken is low-on. De a többi, nem.

niteforce:
Nálam fix 30...lol.

Érdekes az egészet végigvittem, és nem LOW -on, hanem jóval fentebb...
Dirt 2 megy a HD 3000 szérián is LOW -on.

De itt nem osztom az észt... a lényeg, hogy nekem megy szaggatás nélkül elég magas beállításokon akárki akármit mond..😀
Csinálnék gameplay -t de ott csak 15-20lesz max...
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
30 és 60 fps között tényleg van különbség. Mikor még mazsola voltam, s nem ismertem még a fraps-et, akkor nem is foglakoztam vele, hogy mennyi az annyi. De már egy ideje (2-3 éve) rájöttem, hogy igenis számít az fps.
0
0
0
0
niteforce avatar
Szilard96 írta:
niteforce írta:
A legjobb példa erre az NFS the Run. a bevezető videó 30 FPS, és amikor a kocsi mögé fordul a kamera az is. Amikor már te vezetsz na az már nincs korlátozva, nálam átlagosan 75 volt, és egy megváltás tényleg az az érzés.

Nekem nem lesz anyi... max 2 év múlva új géppel 😂

Csak mondom, hogy ég és föld a különbség a 2 érték között.

Goku TM : kell patchelni, kezdetben korlátozva volt a sebesség 30-ra, de adtak ki rá patch-et.
0
0
0
0
Szilard96 avatar
niteforce írta:
A legjobb példa erre az NFS the Run. a bevezető videó 30 FPS, és amikor a kocsi mögé fordul a kamera az is. Amikor már te vezetsz na az már nincs korlátozva, nálam átlagosan 75 volt, és egy megváltás tényleg az az érzés.

Nekem nem lesz anyi... max 2 év múlva új géppel 😂
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Csak az idegel fel ha valaki pofázik, hogy ez nem mehet úgy, miközben itt űlök a gép előtt, és látom. nem azt mondtam, hogy 60FPS-el tolok valamit is... max a régebbieket. De nem sok különbséget látok 60 és 30 között...
0
0
0
0
Master Killer avatar
tgabika969: Jah, hogy te a töltési időt fps-ben méred.... omfg...
0
0
0
0
niteforce avatar
az játszhatatlan, szerintem vedd le low-ra, biztos jobban fogod tolni is
0
0
0
0
PhantomVII avatar
Master Killer írta:
bukta2: Az a 30fps nagyon ritkán stabil... bemész egy komolyabb grafikájú helyre aztán megy az szépen lefele és nem mindegy, hogy 30-ról 15-re vagy 230-ról 215-re....

tgabika969: Töltés közben... ki a halál ***át érdekli? 😆 Most mondd már meg őszintén...

Megmondom őszintén,ha 10 percig tart egy r*hadt pálya betöltése akkor mit csinálsz?(low-on tehát ott szinte csak játékélmény van,mert látvány az nincs sok)
0
0
0
0
Cooley avatar
Szilard96: Egyrészt ne káromkodj, másrészt meg ne kamuzz.
0
0
0
0
Szilard96 avatar
GokuTM írta:
Szilard96 írta:
GokuTM írta:
Szilard96 írta:
GokuTM írta:
bukta2 írta:
nem tudom ez a topic minek megy, mindig a szájkarate megy 😆 annyit mondok hogy én megvagyok elégedve az én procimmal nemlessz gondomm még 1 darabig vele mert még húzva nemvolt,nemis kell még 1-2 évig, és miért??? mert nemvagyok FPS buza 😀 az a lényeg hogy ne képregényt nézzek, tökéletes akadásmentes játék és kész! 😀 most hogy 30fps vagy 230fps annyira nemérdekel hogy csak na.... mit ér el vele az illető? 😃 semmit! max egy cod 2 be jó ha az embernek van 250 fps 😃D de single játékba fölös! 😃

Amúgy, szerinted kit érdekel a véleményed??😂
Általában az összes olyan ember, akinek "olyan gépe van, mint neked😊", azt mondja amit te. 😊😂

Megnézném hol van neked 30fps-ed (ami nem sok, mert 60 kellene), egy 2007-es Crysis-ban akár(Ja lehet megvan a 30fps 1024+768-ban low-on és úgy megfelelő...ja bocs, akkor jó gamelést 😊😆😉, de szerintem a Battlefield 3; Crysis 2; Metro 2033 el sem indul...All Lowon Laggol.

Gondolom az már "fps buza" akinek nem felel meg egy crt monitor felbontása és a low, netán medium grafikai beállítás.
Na meg akinek a gépe 2-4 évig viszi játékokat Ultra/Very High, majd Highon, FULLHD felbontáson 😊

Ebbe a válaszba csak annyi a hibás, hogy semmi nem úgy van ahogy állítod 😆

Nézd már meg az én gépen, és az övét... nekem mennek a játékok 1680*1024 felbontáson medium-high(többnyire high) beállításokon akadásmentesen 25-30 FPS -en... Az övén akkor miért ne mehetnének, kérdem én...
Először gondolkozz el, tapasztald meg és azután "pofázz" core i5 -ös procival, meg jobbacska videokártyával. Nem mindenki engedheti meg magának, hogy évente gépet cseréljen, van aki 5-6 évig sanyargat 1 gépet (pl: én, a mostani tavasszal töltötte be a negyedik évét, és az idén cseréltem videokártyát) Nem kell lenézni mások gépét amiért gyengébb mint a tied!

Persze, hogy megy neked úgy és annyival.
A Need for Speed Most Wanted...Underground 2...
Megnéznék a gépeden egy mai játékot (fentebb soroltam párat) hogy úgy megy-e, ahogy írod. Kétlem...

Nem nézem le a csicska gépeket, de attól még egy csicska gépes ne ugasson be, hogy fps búza vagyok, amiért elviselek egy Max grafikai színvonalat.😊

Apád f*sza MostWanted meg underground 2 😆
Nyugodtan megnézheted... dirt 3, showdown, The Run, stb kategória 😀

Igen, ezek jól optimalizált játékok, de még ezek sem mennének el neked High-on 30fps-el. De még low-on sem.

Hallod, most ki tudja ezt jobban? Te aki csak elméletben "látod" a gépem ,vagy én aki itt űl előtte?

Csak jól be kel lállítani a játék grafikáját(Pl: árnyék ki a f*szt érdekel? legyen valamilyen s kész, tükröződés szintén medium) Ezeket szoktam lennébb venni 😀
És nem folyonos 30... 25-30 között mozog az FPS
0
0
0
0
Szilard96 avatar
GokuTM írta:
Szilard96 írta:
GokuTM írta:
bukta2 írta:
nem tudom ez a topic minek megy, mindig a szájkarate megy 😆 annyit mondok hogy én megvagyok elégedve az én procimmal nemlessz gondomm még 1 darabig vele mert még húzva nemvolt,nemis kell még 1-2 évig, és miért??? mert nemvagyok FPS buza 😀 az a lényeg hogy ne képregényt nézzek, tökéletes akadásmentes játék és kész! 😀 most hogy 30fps vagy 230fps annyira nemérdekel hogy csak na.... mit ér el vele az illető? 😃 semmit! max egy cod 2 be jó ha az embernek van 250 fps 😃D de single játékba fölös! 😃

Általában az összes olyan ember, akinek "olyan gépe van, mint neked😊", azt mondja amit te. 😊😂

Megnézném hol van neked 30fps-ed (ami nem sok, mert 60 kellene), egy 2007-es Crysis-ban akár(Ja lehet megvan a 30fps 1024+768-ban low-on és úgy megfelelő...ja bocs, akkor jó gamelést 😊😆😉, de szerintem a Battlefield 3; Crysis 2; Metro 2033 el sem indul...All Lowon Laggol.

Gondolom az már "fps buza" akinek nem felel meg egy crt monitor felbontása és a low, netán medium grafikai beállítás.
Na meg akinek a gépe 2-4 évig viszi játékokat Ultra/Very High, majd Highon, FULLHD felbontáson 😊

Nézd már meg az én gépen, és az övét... nekem mennek a játékok 1680*1024 felbontáson medium-high(többnyire high) beállításokon akadásmentesen 25-30 FPS -en... Az övén akkor miért ne mehetnének, kérdem én...
Először gondolkozz el, tapasztald meg és azután "pofázz" core i5 -ös procival, meg jobbacska videokártyával. Nem mindenki engedheti meg magának, hogy évente gépet cseréljen, van aki 5-6 évig sanyargat 1 gépet (pl: én, a mostani tavasszal töltötte be a negyedik évét, és az idén cseréltem videokártyát) Nem kell lenézni mások gépét amiért gyengébb mint a tied!

Persze, hogy megy neked úgy és annyival.
A Need for Speed Most Wanted...Underground 2...
Megnéznék a gépeden egy mai játékot (fentebb soroltam párat) hogy úgy megy-e, ahogy írod. Kétlem...

Nem nézem le a csicska gépeket, de attól még egy csicska gépes ne ugasson be, hogy fps búza vagyok, amiért elviselek egy Max grafikai színvonalat.😊

Apád f*sza MostWanted meg underground 2 😆
Nyugodtan megnézheted... dirt 3, showdown, The Run, stb kategória 😀
OC nélkül alap, hogy nem menne így...
0
0
0
0
Szilard96 avatar
GokuTM írta:
bukta2 írta:

És addig nem is szándékszom gépet cserélni amíg medium beállításokon meglessz bár a 25 FPS.
0
0
0
0
Master Killer avatar
bukta2: Az a 30fps nagyon ritkán stabil... bemész egy komolyabb grafikájú helyre aztán megy az szépen lefele és nem mindegy, hogy 30-ról 15-re vagy 230-ról 215-re....

tgabika969: Töltés közben... ki a halál ***át érdekli? 😆 Most mondd már meg őszintén...
0
0
0
0
niteforce avatar
bukta2: próbáld meg egyszer 60FPS-en milyen a játék egy havernál, na utána a 30-al nem fogsz tudni játszani.
0
0
0
0
PhantomVII avatar
bukta2 írta:

Általában a Milyen Processzort vegyek? topicban szokott nézeteltérés lenni.
Amúgy teljesen egyet értek veled.Az Alien vs Predator 2010-ben töltés közben lement 0 FPS-re és 20 fölé csak ritkán ment játék közben az FPS.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
30 és 60 között van különbség. Nem tudom miért mondjátok mindig ezt a 30-at. 60 felett nincs különbség.

De nem azért nem lesz gond vele, mert nem húztad. A procinak semmi baja nem lesz a húzástól. Egy a lényeg: Legyen lehűtve. A többi nem számít. Ha instabil, akkor úgyis kifagy a rendszer, vagy be se tölt. Ma már nehéz nagy kárt tenni ily módon egy gépben.
0
0
0
0
bukta2 avatar
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Q8300.

Újabb utasításkészletet támogat.
0
0
0
0
no avatar
Hali egy olyan kérdésem lenne melyik a jobb
intel quad core q6600
vagy
intel quad core q8300????
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
semmit. Az a nevük. Az i3 a leggyengébb az i7 a leg drágább és leg erősebb.
0
0
0
0
mamusz11 avatar
Hali!

Azt szeretném kérdezni hogy mit jelent az intel prociknál az hogy i7 i3 meg ezek?
0
0
0
0
Dani234 avatar
Kösz a segitséget mindenkinek 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
kapcsold ki biosban a Cool'n quiet funkciót.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Dani234 írta:
Szevasztok megint én vagyok 😃

Az lenne a Kérdésem hogy miért 800 Mhz n megy a CPU m amit most hasnálok először :S
A leirtak szerint 2600 Mhz de ez meg mást mutat :S
valaki ötlet hogy hogyan lehetne 2600 ra állitani?.

https://kepfeltoltes.hu/120629/325644002N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png

Na, nem tán működik a proci?😀 Örülök neki.Jó bátor voltál hogy beletetted, de sikerült!😎
0
0
0
0
Devis avatar
magától megy fel majd 2600-ra. azért megy 800-on mert nincs terhelve.

ha elkezdesz játszani vele akkor 2600-on fog menni
0
0
0
0
Dani234 avatar
Szevasztok megint én vagyok 😃

Az lenne a Kérdésem hogy miért 800 Mhz n megy a CPU m amit most hasnálok először :S
A leirtak szerint 2600 Mhz de ez meg mást mutat :S
valaki ötlet hogy hogyan lehetne 2600 ra állitani?.

https://kepfeltoltes.hu/120629/325644002N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
no avatar
Hall iszerintema AMD jóbb nekem is az van és emg vok elégedve vele 😃
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Dani234 írta:
Szeretnék segitséget kérni olyantól aki nagyon vágja az AMD CPU tokozást meg a CPU t az irjon egy Üzenetet én leirom a bajomat Köszi.

Nekem leírhatod, hátha tudok Neked segíteni!😀
0
0
0
0
Dani234 avatar
Szeretnék segitséget kérni olyantól aki nagyon vágja az AMD CPU tokozást meg a CPU t az irjon egy Üzenetet én leirom a bajomat Köszi.
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
megtudná mondani nekem valaki hogy mennyit érne ez a proci?
AMD Athlon X2 4850e
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Már nem kell több Pentium II, mert van egy doboznyi Slot1-es procim. 😆
0
0
0
0
niteforce avatar
bajkaization96 írta:
lenne egy kérdésem: találtam egy pentium II-es procit itthon, leporoltam, kitisztítottam mindent, hűtőbordát kiporoltam, megkentem a kis ventijét és újra összeraktam, vannak még esetleg olyan Intel-megszállott régiséggyűjtők, akiknek kellene ez a csodás kis szerkezet? 😃

nem kell érte pénz, csak ha tudtok valakit Debrecen környékén akinek kellene, írjatok és szívesen odaadom 😀

én a témához szólva Intel párti vagyok, de a mostani (nemsokára új lesz) gépemben AMD van, és egy szavam se lehet, pedig már több mint tíz éves 😂
még így is felhúztam 2,2 ghz-re és Crysisra meg régebbi nfs-ekre még tökéletes

superlompos odavan érte szerintem őt érdekli 😃
0
0
0
0
no avatar
lenne egy kérdésem: találtam egy pentium II-es procit itthon, leporoltam, kitisztítottam mindent, hűtőbordát kiporoltam, megkentem a kis ventijét és újra összeraktam, vannak még esetleg olyan Intel-megszállott régiséggyűjtők, akiknek kellene ez a csodás kis szerkezet? 😃

nem kell érte pénz, csak ha tudtok valakit Debrecen környékén akinek kellene, írjatok és szívesen odaadom 😀

én a témához szólva Intel párti vagyok, de a mostani (nemsokára új lesz) gépemben AMD van, és egy szavam se lehet, pedig már több mint tíz éves 😂
még így is felhúztam 2,2 ghz-re és Crysisra meg régebbi nfs-ekre még tökéletes
0
0
0
0
Sanchez avatar
Master Killer: Raktam fel képeket még pluszba.😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Sanchez írta:
Hát Athlon x2 után ez az i7 3770k valami brutális...Lehet, hogy X6 után nem így vélekednék de igen, nálam Intel viszi...rendernél brutálisan mértékű változást tapasztalok.

És még milyen brutális lenne, ha nem egy GTX550Ti lenne a gépedben, hanem valami komoly kártya...

Master Killer írta:
Cooley: Én egy szóval nem mondtam, hogy rossz lenne... de játékra nem venném.

Nem, te konkrétan azt mondtad, hogy az X4 otthagyja az X6-ot játékban. Én ezt cáfoltam meg...
0
0
0
0
Master Killer avatar
Sanchez: Mondjuk rakhatnál még fel képeket arról a gépről! 😊
Valamelyik nap majd csinálj róla 3 dátumozott képet! 😉
0
0
0
0
XHTX avatar
Sanchez írta:
Hát Athlon x2 után ez az i7 3770k valami brutális...Lehet, hogy X6 után nem így vélekednék de igen, nálam Intel viszi...rendernél brutálisan mértékű változást tapasztalok.

A kettő között rohadt nagy a difi, így hasonlítgatni se érdemes.
Ez olyan mintha ha egy HD 5450-et cserélnék GTX 570-re, és utána sose akarnék AMD-t, mivel az nV-m jobban muzsikált mint az AMD-m.
0
0
0
0
Sanchez avatar
0
0
0
0
XHTX avatar
ricshard004 írta:
XHTX

7970 kaliberű vga mellett "rossz" ,mert nemhajtha ki ha szabad ilyen hülyén...

Jó fejből 1366-ra emlékeztem, igaz 1156(bár az összes 1366-os 9xx szóval a memóm nagyon jó). Ettől független az i7 nem ugyan az az árkategória, így értelmetlen az összehasonlítás még OC-zva is. Az az i7 nagyon csúnyán mondva, 4 magig simán veri az X6-ot, és hiába 6 mag, ha nincs ami kezeli, vagy épp egy játék igen, annak se valami szükséges.
Amint látom félre értettél. Mivel nem írtad, hogy felső kategóriás VGA-k mellé nem ajánlod az AMD-t azért teljesen olyan volt az egész, mintha semmilyen AMD-t nem ajánlanál. Én ezen akadtam fenn.
Én amúgy se vitázni akartam veled, de egy valamiért megérte, hogy így jött ki, a hsz-eden nagyon jót nevettem. Látom mivel elnéztem egy foglalatot egyből úgy kell beszélni mint egy hülyével? Vicces.
0
0
0
0
Master Killer avatar
Cooley: Én egy szóval nem mondtam, hogy rossz lenne... de játékra nem venném.

https://prohardver.hu/dl/cnt/2011-10/78307/results/3dsmax.png
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Master Killer

Tény,de amint kipróbáltam megváltozott a véleményem bár még GTX295 mellé jóvolt,de kb onnantól kezdődtek a gondok,ennyi,kikell próbálni és utána véleményt nyílvánítani,nekem meglett.

Cooley

X4 vs X6-ről annyit,hogy próbáltam úgy,hogy 4 szálon futtatom a gameket és 6 szállal,fél éve volt is egy tesztem csak elúszott egy balszerencsés winyó dögléssel.(Persze nem ugyanaz az X4 és az X6 "lebutítása",de majdnem reális)
Még a Metroban is kijött ilyen 7-8fps difi a 4vs6 magos Phenom között 😉
0
0
0
0
Master Killer avatar
ricshard004. Ha nem ruházol be annak idején X6-ra nem ilyen véleménnyel lennél az AMD-ről...
0
0
0
0
Cooley avatar
Master Killer írta:
A Thubant meg inkább hagyjuk, mert ha játékokról van szó a 4 magos "kistesó" ott hagyja...

Na... Nem csak azért, mert nekem X6-om van, de ez egy baromság. Persze egy több száz MHz-cel magasabb órajelű X4-et vetünk össze egy X6-tal olyan játékok alatt, ami legfeljebb 4 magból képes profitálni, akkor természetes, de magas felbontáson ott sincs lényeges különbség. Ha meg azonos órajelet nézünk a Thuban jobb, mert kevesebb magon TC miatt az órajele magasabb lesz. Meg aztán a Thubant ugyan úgy lehet tuningolni...
0
0
0
0
ricshard004 avatar
XHTX

7970 kaliberű vga mellett "rossz" ,mert nemhajtha ki ha szabad ilyen hülyén fogalmaznom,ergó olyan mintha vettél volna egy 7870 vagy 7950-t mert kb annyit dob fps-ben.
6990- Full HD-ban is eltud ám fogyni a kártya és a 860 nem 1366-s hanem 1156-s.
Ha kiakarjátok pörgetni a 7970 kaliberű vga-itok mindenképp Intel,ha azalatt vagy elmegy az AMD is mi ebben olyan hűdenem felfogható? Ezt bárki megmondja neked aki bennevan ebben a proci/vga páros témában.
Nemvitázom,sosem vezet semmire itt,ha gondoljátok azért nézzetek néha a teszt mögé...a felhasználók véleményeit,mert a tesztek sokszor olyan baromságot írnak,hogy az kegyetlen.
Részemről befejezve
0
0
0
0
Master Killer avatar
XHTX: +1

40k-ért van most a 8120.
0
0
0
0
XHTX avatar
ricshard004 írta:
Tudom,hogy nincs értelme győzködni őket,csak néha kitőr 😃

Ezt úgy írod mintha az AMD rossz lenne, pedig...

Az meg, hogy nálad egy HD 6990 mellett(milyen felbontáson is) egy tuningolz X6 nem hozott annyit mint egy jóval drágább LGA1366-os i7 min kell csodálkozni?
És emiatt leírod az AMD-t. Hát gratula.

ui: Az FX 8150 nem éri meg az árát, ott a 8120, vagy 10k-val olcsóbb, és csak órajel különbség van.
0
0
0
0
Master Killer avatar
ricshard004. Ha már csak a PH-s tesztet nézed, nagy felbontásnál 1-2 fps különbség észlelhető, kisseb felbontásnál illetve régebbi játékoknál jön ki az Intel előnye. Eyefinity-ba 6060x1200-ba egy 7970-el megtámogatva nem sok különbség lenne egy 2600k vagy egy 8150 között. A Thubant meg inkább hagyjuk, mert ha játékokról van szó a 4 magos "kistesó" ott hagyja...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció