Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Egykártyás rendszer mellé bőven elég az Fx, max 1-2 Fps-t nyernél Intellel, Fx 8320+ hozzá egy jó lap 60k, annyiért mennek az Intel procik és még nincs alaplapod...😀

Nem lebeszélni akarlak, de szűkös költségvetéssel jobban járnál, ha Amd mellett döntenél.😉
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Értem rendben.
Csak most azért nem akarok venni még egy AMD-s alaplapot, hogy tuningoljak.. mikor úgy is átfogok állni INTEL-re, pénzkidobás lenne 😕
Mert, ha maradnék AMD-nél és beszereznék egy FX processzort, akkor azt mondom, hogy oké és megérné, de így nem nagyon.. Addig elleszek így is vele.
0
0
0
0
no avatar
Igen valószínű az alaplap, vagy esetleg kevés feszt adtál.
Elvileg 4.5Ghz is megy neki, legalábbis ezt olvastam.😜

Tuning műhely rovatban érdeklődj, Amd procihoz hülye vagyok.😃
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Jelenleg a processzorom 3400MHz-en megy, nemrég egyszer egy teszt erejéig felhúztam 4GHz-re, de azt nem bírta, de én inkább az alaplapra tippelek, hogy annak nem tetszett.. Elkezdett csíkozódni..stb. Visszavettem 3,8GHz-re, de ott már nem tapasztaltam nagy előrelépést teljesítményben. Artic Freezer A30-as hűtőm van, így lehetne tuningolni amúgy. Lehet, hogy egy jobb alaplap kellene, hogy jól menjen?

VGA terén pedig alap: gpu:1000MHz --> 1100MHz, Ram: 1200MHz --> 1300MHz. Tovább még nem húztam.
0
0
0
0
no avatar
Hosszútávra K-s procit érdemes venni, ami 60k környékén mozog, mellé egy jobb lap minimum 20-25k, ha nem építesz Cf vagy Sli rendszert nem lesz nagy a változás, inkább várj még, mostani procidban is van kakaó.😆

Sőt mint írtam, tuningolj, +10-15% tartalék minden hardveredben van.😉
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Már régebben is terveztem, hogy INTEL-re váltok, de nem úgy alakultak a dolgok, hogy megvalósíthassam ezt.. És most lenne rá esély és hosszútávra terveznék vele, mert hallottam, hogy az INTEL jóval tovább bírja, mint az AMD, erősebb is teljesítményben, kevesebbet fogyaszt és a játékok alatt sokkal jobban teljesít.
0
0
0
0
no avatar
Ferrari056 : Limites a procid ? ha nem teljesen felesleges a váltás, inkább rángasd meg az órajeleket Cpu+ vga..😀
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Helló!

A jelenlegi gépemtől (Ferrari F138) mennyivel lenne jobb az Intel tervezett gép?
0
0
0
0
xChuchx avatar
Sziasztok!

Nyári munkás fizetésemből szeretnék majd egy gépet venni. A kérdés az lenne, hogy lehet-e 150e körül összeállítani egy ***a gépet, vagy inkább gyűjtögessek hozzá, és vegyem majd meg ezt a gépet ?

A válaszokat előre is köszönöm! 😀
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Üdv!

Olyan kérdésem lenne, hogy 60k-ig szeretnék egy alaplapot és egy processzort nézni. Mindenképpen INTEL! Ebbe az árkategóriába milyen alaplap és processzor lehet a legjobb?
Illetve, hogy az alaplapom és processzorom mennyiért lehetne eladni?
0
0
0
0
Ducky avatar
Játékra elég a 4gb, ha nem ultrán, FHD-ban játszol. A Helios elég fapad ház, felső táphellyel nem ajánlott kategória. Hidd el a tápod díjazná ha nem a CPU által termelt hőt szívná be.
0
0
0
0
no avatar
Közben nézem, bluechippes honlapon hogy mi a helyzet. Ha inteles, nvidias összeállításban gondolkodunk, mit saccolsz összegre hasonló teljesítménnyel? Nomeg, csak játékra elég a 4gb ram, nem? (Xigmatek Helios csak 9e, az asgard pro pedig 13e, ha az oldalsó rács végett jobb a szellőzés akkor az adott a heliosnál is, vagy van más is?) Mehet a 7790, de 7e különbség van, hol tudok sarkítani az összegen, nem szeretném túllépni a büdzsét, azért enni is kell rendesen 😜
0
0
0
0
Ducky avatar
Akkor inkább már HD7790, nem sokkal drágább nála...
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Meguntam a konzolom, nem szeretnék ps4 et venni, úgyhogy arra jutottam veszek egy fajin asztali gépet. Utána olvastam, googleztem, érdeklődtem stb. Kijött egy ilyen konfiguráció. Na most mint kezdő, gondoltam megérdeklődöm a nagyérdeműtől hogy jó-e, megéri-e!? Játékra használnám. Arma2, company of heroes 2, és leginkább multis játékok mozgatnak. Ehhez a konfighoz egy tv-t kötnék, más info ha szükséges szóljatok. Remélem jó helyen érdeklődök (ha nem hát bocs...) szóval maga a gép:

Processzor AMD Athlon II X4 740 dobozos
Alaplap Asus F2A85-M LE
Memória Corsair Vengeance DDR3 PC12800 1600MHz 4GB (ebből 2db)
Videokártya Asus HD7770-DCT-1GD5 1024MB DDR5
Belső merevlemez Hitachi 500GB 7200rpm 16MB SATAII HDS721050CLA362
Számítógépház Xigmatek Helios szürke beltérrel
Tápegység Chieftec CTG-400-80P 400W
Optikai meghajtó Samsung SH-224BB/BEBE SATA OEM Fekete;
Billentyűzet Genius SlimStar i820 - 2.4GHz Wireless (+egér);
Processzorhűtő Alpenföhn Civetta - 92mm;
Rendszerhűtő Alpenföhn Wing Boost Plus 140mm PWM Kék

http://www.***/pckonfigurator/GQ32GPK/

Itt tartok, bármilyen építő jellegű ötlet, alkatrész csere, jó tanács jöhet. Igazából Pentium 2 es korszak óta nem követem a hardware fejlődést és hát a i3 meg a x4 nekem semmit nem mond, csak néztem nagyokat amikor megláttam hogy 4 magos proci...

Segítségetek előre is köszönöm!
(mindez 150e körüli összegből jönne ki)
Most láttam csak meg ezt a fórum témát a Segítség kezdő vagyok... ba is beírtam, bocs a duplázásért!
Közben változott picit a felállás, de jöhet teljesen másik konfig is a lényeg hogy 150ből kijöjjek és "minden benne legyen".
0
0
0
0
niteforce avatar
Akkor nem költök rá, köszi, úgysem lesz ebből annyim hogy erre költsek még, meg amúgy jó a mostani is 😀
0
0
0
0
mathejocy avatar
TaylorXIII:Ez relatív,hogy mi az olcsó és mi nem az.Teljesítményéhez képest nem drága.
0
0
0
0
RIbeni avatar
Jó, kicsit szélsőséges voltam, az A10-5700-as már alkalmas játékra...
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Azért ez így nem igaz. A 7660D már elég jó de az meg nem az olcsó APUk közé tartozik.
0
0
0
0
RIbeni avatar
Niteforce: Egyenlőre nincs olyan APU, vagy IGP ami teljesítményben helyettesíteni tudna egy 10-15 ezer forinttól kezdődő videókártyát. Az FM-es procik és IGP-vel ellátott Intel procik dedikált VGA nélkül játékra alkalmatlanok.
0
0
0
0
no avatar
queBra: felejtsed el a meghajtót felesleges, helyette inkább valami minőségibb tápot vegyél. pl fps raider 550w
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem.

queBra:
merevlemez: WD WD10EZEX vagy Seagate Barracuda ST1000DM003
tápegység: SEASONIC M12 II 520W
processzorhűtő: Thermalright Macho 120, Thermalright Macho.
0
0
0
0
niteforce avatar
Sziasztok egy AMD A6 5400K HD7540D és egy ASROCK FM2A55M-DGS erősebb lenne mint most egy AMD Athlon X2 240 és egy Geforce GT440 1GB?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Itt azért nem kevéssel jobb😃
https://gamegpu.ru/images/stories/Test_GPU/Action/Crysis%203/test/proz.jpg
0
0
0
0
no avatar
M4tador: Nem erről van szó, de ahová kevés a 6100 hidd el 6300 is az lesz, úgyhogy teljesen felesleges ezen vitázn. Tuningolni ugyanúgy lehet, játékok alatt ugyanúgy teljesít, 6300 viszont drágább, "papíron" leírtak szerint jóval jobb, gyakorlatban meg egyformák.😆
0
0
0
0
M4tador avatar
Jó akkor maradjon az fx 6100 proci a merc alpha házzal együtt.
Bár job lenne a fx 6300 sharkoonnal.

Amúgy Novakiin vegyél te egy előre összerakott szarságott, ha ennyire nem érdekel.
queBra
kaki lesz
0
0
0
0
no avatar
Szerintetek?😃

Processzor: AMD FX 8320
Memória: Patriot 2x4GB DDR3 1333MHz PSD38G1333K
Videókártya: POWERCOLOR AX7870 2GBD5-2DHPPV3E HD7870 2GB GDDR5 PCS+ Myst. Edition PCIE
Alaplap: GIGABYTE GA-970A-UD3
Merevlemez: Toshiba 1TB 32MB SATA3 DT01ACA100
Optikai meghajtó: LG GH24NS95 Fekete OEM
Ház: Zalman Z11
Tápegység: Corsair 430W CMPSU-430CXEU
SSD:Kingston 64 GB
0
0
0
0
niteforce avatar
Sziasztok
Van most melóm nyáron, így talán egy pár ezer forintot tudok szánni a gépre is, arra lennék kíváncsi hogyha eladnám ezt a mostanit, de meghagynám a nagyobbik vincsesztert a ramot meg a tápot, a többit eladnám, mennyit kellene rádobni hogy jobb teljesítménye legyen? Maximum olyan 5-6 ezer forintot teszek hozzá, többet nem ér nekem a dolog.
Mondjuk ha a proci 6500ft
Az alaplap 6000
A kis vincseszter 3000
Videokártya 6500-7000
+Mondjuk 6000 forint
Az már olyan 25-26 ezer forint.
Ebből kellene alaplap meg processzor amiben VAN videókártya, mev talán még 2gb RAM
Használt árakon mit lehet ebből kihozni, mennyivel lenne erősebb a mostaninál?
0
0
0
0
no avatar
gyenesmartin: persze nem lett elrejtve a kábel, célnak megfelel, nem kell belenézni. 😆

M4tador: linkeltem tesztet, végszónál leírtakat ajánlom szíves figyelmedbe.😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Látom te nagyon ismered a vaya házat mert annyira ajánlod. Meg tudod akkor mondani, hogy ténylegesen mekkora kártya fér bele ha nem HDDvel egy szintben van a kártya? gyártó szerint 27 centi(azt nem írjah HDDvel egy szintben vagy más szinten) de gyakorlatilag is ennyi? valamelyik 7970 elfér benne? a merc alpha házba sok ventilátor tehető és cpu hűtő is sokkal több fér bele és a gyártó szerint is befér akármilyen kártya a házba mivel 320 mm fér bele és annyival nem drágább, hogy ezek ne érnék meg.
0
0
0
0
M4tador avatar
Synda:
6300 emelt órajelű 6100.

Ez a fx 8320 és a fx 8350 között van így.
Nézz teszteket is és meglátod majd mekkora külömbség van a két 6xxx között.
TaylorXIII:
a merc alpha jobb ház és megéri az árát nagyon.

Igen de ne lépjük át nagyon a 140 ezres határt.
Ide az én házam jób választás lesz.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Ha az alaplap fölött van elvezetve akkor lehet elég hosszú.
0
0
0
0
no avatar
[LINK]

TT Commander MS-III házban hexa 400 kábelei mindenhova odaértek, tudtommal a BitFenix háza kisebb...😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
A Vishera proci az már a javított Piledriver mag. Azonos órajelen is legalább 10-20% különbség van köztük. De csak azoknál amik nem használják ki teljesen a 6-8 szálat.
A Hexa-nak rövidek a kábelei alsótápos házba.
0
0
0
0
no avatar
Marketing, azonos órajelen egyformák, semmi lényeges változás nincs rajta, tuningban is ugyanazt tudja, csak többet fogyaszt...😊

6% a difi az pont a Mhz emelés miatt történt.😃
0
0
0
0
RIbeni avatar
Én úgy tudom , hogy az FX-6300 nem csak a +200 Mhz-ben jobb. Eltelt egy év, sokat javítottak a bulldozer processzoron, új utasításkészletek, alacsonyabb hőmérséklet és nagyobb tuningpotenciál...
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
a merc alpha jobb ház és megéri az árát nagyon.
0
0
0
0
no avatar
M4tador: 6300 emelt órajelű 6100...Ram meg hiába dual-channel játék alatt kb semmi változást sem fog észrevenni.😜
0
0
0
0
M4tador avatar
Synda:
Háznak mehet egy sharkoon vaya igy mehet procinak agy amd fx-6300.
Ram-nak kittes legyen.
Tucanagabor: abban az árban a lehetô legjobb gépet rakjuk össze.

Amúgy tökmindegy,ha a kérdezõ b*szik vissza írni nekünk.
0
0
0
0
no avatar
M4tador: Mégis mi bajod a lent írt géppel ? 😊
Annál jobbat max használtan vesz...😉
0
0
0
0
M4tador avatar
Synda:
De kérlek ne rakj össze konfigot szegény gyereknek, ha még te se tudsz normálisat összerakni.😀
0
0
0
0
no avatar
Novakhiin:

MSI 970A-G43 /// 18k
AMD FX 6100 /// 26k
Kingston HyperX Black DDR3 1600Mhz 1x8Gb /// 17k
Asus GTX660 TI-DC2-2GD5 2GB /// 58k
FSP Hexa 500W /// 13k
BitFenix Merc Alpha /// 11k

Össz: 143k

Erős konfig, HDD nincs benne, használd a régit. 😆
0
0
0
0
kung avatar
Novakhiin: összebírod rakni a gépet, vagy olyan helyről kell ahol össze is szerelik?
0
0
0
0
no avatar
Hali!

Szeretnék segítséget kapni, egy új gépet szeretnék venni, csak sajnos nem értek nagyon hozzá, vagyis az alapokat igen de néhány különbséget már nem nagyon. Körülbelül olyan 130-140k-ból kéne kijönnie, szeretnék kérni segítséget olyan géphez ami ennyiből maximum a legjobb kijön 😀 Előre is köszi.
0
0
0
0
kung avatar
Knvis: Asrock z77 pro 3-as alaplap mellé, mindenképpen a Core i5-2500K a jó választás.
0
0
0
0
Knvis avatar
melyik éri meg jobban

2500k 44990 ft
3470 42990ft

asrock z77 pro 3 as alaplaphoz
0
0
0
0
Ducky avatar
Úgy 180 ezret szánok rá maximum. Az a probléma hogy a proci a legolcsóbb i5...:\
0
0
0
0
ricsirics avatar
Ducky
Tegyél bele egy olcsóbb processzort és igy mehet vga-nak egy hd 7870.
A játékok megfogják hálálni ezt.
Amugy összesen mennyiért vennéd a gépet?
0
0
0
0
Ducky avatar
Sziasztok!
A Terv gépemen kell valamit változtatni? Battlefield 3-ra lenne használva...az gondolom menne ultrán nem?
0
0
0
0
toopa avatar
rafferd: Kérlek legalább nézz pár tesztet mielőtt ilyeneket mondasz. Nekem nem úgy tűnik hogy az amd vga jobban muzsikál amd cpu-val.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció