Egykártyás rendszer mellé bőven elég az Fx, max 1-2 Fps-t nyernél Intellel, Fx 8320+ hozzá egy jó lap 60k, annyiért mennek az Intel procik és még nincs alaplapod...😀
Nem lebeszélni akarlak, de szűkös költségvetéssel jobban járnál, ha Amd mellett döntenél.😉
Értem rendben.
Csak most azért nem akarok venni még egy AMD-s alaplapot, hogy tuningoljak.. mikor úgy is átfogok állni INTEL-re, pénzkidobás lenne 😕
Mert, ha maradnék AMD-nél és beszereznék egy FX processzort, akkor azt mondom, hogy oké és megérné, de így nem nagyon.. Addig elleszek így is vele.
Jelenleg a processzorom 3400MHz-en megy, nemrég egyszer egy teszt erejéig felhúztam 4GHz-re, de azt nem bírta, de én inkább az alaplapra tippelek, hogy annak nem tetszett.. Elkezdett csíkozódni..stb. Visszavettem 3,8GHz-re, de ott már nem tapasztaltam nagy előrelépést teljesítményben. Artic Freezer A30-as hűtőm van, így lehetne tuningolni amúgy. Lehet, hogy egy jobb alaplap kellene, hogy jól menjen?
VGA terén pedig alap: gpu:1000MHz --> 1100MHz, Ram: 1200MHz --> 1300MHz. Tovább még nem húztam.
Hosszútávra K-s procit érdemes venni, ami 60k környékén mozog, mellé egy jobb lap minimum 20-25k, ha nem építesz Cf vagy Sli rendszert nem lesz nagy a változás, inkább várj még, mostani procidban is van kakaó.😆
Sőt mint írtam, tuningolj, +10-15% tartalék minden hardveredben van.😉
Már régebben is terveztem, hogy INTEL-re váltok, de nem úgy alakultak a dolgok, hogy megvalósíthassam ezt.. És most lenne rá esély és hosszútávra terveznék vele, mert hallottam, hogy az INTEL jóval tovább bírja, mint az AMD, erősebb is teljesítményben, kevesebbet fogyaszt és a játékok alatt sokkal jobban teljesít.
Nyári munkás fizetésemből szeretnék majd egy gépet venni. A kérdés az lenne, hogy lehet-e 150e körül összeállítani egy ***a gépet, vagy inkább gyűjtögessek hozzá, és vegyem majd meg ezt a gépet ?
Olyan kérdésem lenne, hogy 60k-ig szeretnék egy alaplapot és egy processzort nézni. Mindenképpen INTEL! Ebbe az árkategóriába milyen alaplap és processzor lehet a legjobb?
Illetve, hogy az alaplapom és processzorom mennyiért lehetne eladni?
Játékra elég a 4gb, ha nem ultrán, FHD-ban játszol. A Helios elég fapad ház, felső táphellyel nem ajánlott kategória. Hidd el a tápod díjazná ha nem a CPU által termelt hőt szívná be.
Közben nézem, bluechippes honlapon hogy mi a helyzet. Ha inteles, nvidias összeállításban gondolkodunk, mit saccolsz összegre hasonló teljesítménnyel? Nomeg, csak játékra elég a 4gb ram, nem? (Xigmatek Helios csak 9e, az asgard pro pedig 13e, ha az oldalsó rács végett jobb a szellőzés akkor az adott a heliosnál is, vagy van más is?) Mehet a 7790, de 7e különbség van, hol tudok sarkítani az összegen, nem szeretném túllépni a büdzsét, azért enni is kell rendesen 😜
Sziasztok! Meguntam a konzolom, nem szeretnék ps4 et venni, úgyhogy arra jutottam veszek egy fajin asztali gépet. Utána olvastam, googleztem, érdeklődtem stb. Kijött egy ilyen konfiguráció. Na most mint kezdő, gondoltam megérdeklődöm a nagyérdeműtől hogy jó-e, megéri-e!? Játékra használnám. Arma2, company of heroes 2, és leginkább multis játékok mozgatnak. Ehhez a konfighoz egy tv-t kötnék, más info ha szükséges szóljatok. Remélem jó helyen érdeklődök (ha nem hát bocs...) szóval maga a gép:
Processzor AMD Athlon II X4 740 dobozos
Alaplap Asus F2A85-M LE
Memória Corsair Vengeance DDR3 PC12800 1600MHz 4GB (ebből 2db)
Videokártya Asus HD7770-DCT-1GD5 1024MB DDR5
Belső merevlemez Hitachi 500GB 7200rpm 16MB SATAII HDS721050CLA362
Számítógépház Xigmatek Helios szürke beltérrel
Tápegység Chieftec CTG-400-80P 400W
Optikai meghajtó Samsung SH-224BB/BEBE SATA OEM Fekete;
Billentyűzet Genius SlimStar i820 - 2.4GHz Wireless (+egér);
Processzorhűtő Alpenföhn Civetta - 92mm;
Rendszerhűtő Alpenföhn Wing Boost Plus 140mm PWM Kék
http://www.***/pckonfigurator/GQ32GPK/
Itt tartok, bármilyen építő jellegű ötlet, alkatrész csere, jó tanács jöhet. Igazából Pentium 2 es korszak óta nem követem a hardware fejlődést és hát a i3 meg a x4 nekem semmit nem mond, csak néztem nagyokat amikor megláttam hogy 4 magos proci...
Segítségetek előre is köszönöm!
(mindez 150e körüli összegből jönne ki)
Most láttam csak meg ezt a fórum témát a Segítség kezdő vagyok... ba is beírtam, bocs a duplázásért!
Közben változott picit a felállás, de jöhet teljesen másik konfig is a lényeg hogy 150ből kijöjjek és "minden benne legyen".
Niteforce: Egyenlőre nincs olyan APU, vagy IGP ami teljesítményben helyettesíteni tudna egy 10-15 ezer forinttól kezdődő videókártyát. Az FM-es procik és IGP-vel ellátott Intel procik dedikált VGA nélkül játékra alkalmatlanok.
M4tador: Nem erről van szó, de ahová kevés a 6100 hidd el 6300 is az lesz, úgyhogy teljesen felesleges ezen vitázn. Tuningolni ugyanúgy lehet, játékok alatt ugyanúgy teljesít, 6300 viszont drágább, "papíron" leírtak szerint jóval jobb, gyakorlatban meg egyformák.😆
Sziasztok
Van most melóm nyáron, így talán egy pár ezer forintot tudok szánni a gépre is, arra lennék kíváncsi hogyha eladnám ezt a mostanit, de meghagynám a nagyobbik vincsesztert a ramot meg a tápot, a többit eladnám, mennyit kellene rádobni hogy jobb teljesítménye legyen? Maximum olyan 5-6 ezer forintot teszek hozzá, többet nem ér nekem a dolog.
Mondjuk ha a proci 6500ft
Az alaplap 6000
A kis vincseszter 3000
Videokártya 6500-7000
+Mondjuk 6000 forint
Az már olyan 25-26 ezer forint.
Ebből kellene alaplap meg processzor amiben VAN videókártya, mev talán még 2gb RAM
Használt árakon mit lehet ebből kihozni, mennyivel lenne erősebb a mostaninál?
Látom te nagyon ismered a vaya házat mert annyira ajánlod. Meg tudod akkor mondani, hogy ténylegesen mekkora kártya fér bele ha nem HDDvel egy szintben van a kártya? gyártó szerint 27 centi(azt nem írjah HDDvel egy szintben vagy más szinten) de gyakorlatilag is ennyi? valamelyik 7970 elfér benne? a merc alpha házba sok ventilátor tehető és cpu hűtő is sokkal több fér bele és a gyártó szerint is befér akármilyen kártya a házba mivel 320 mm fér bele és annyival nem drágább, hogy ezek ne érnék meg.
A Vishera proci az már a javított Piledriver mag. Azonos órajelen is legalább 10-20% különbség van köztük. De csak azoknál amik nem használják ki teljesen a 6-8 szálat.
A Hexa-nak rövidek a kábelei alsótápos házba.
Én úgy tudom , hogy az FX-6300 nem csak a +200 Mhz-ben jobb. Eltelt egy év, sokat javítottak a bulldozer processzoron, új utasításkészletek, alacsonyabb hőmérséklet és nagyobb tuningpotenciál...
Synda:
Háznak mehet egy sharkoon vaya igy mehet procinak agy amd fx-6300.
Ram-nak kittes legyen.
Tucanagabor: abban az árban a lehetô legjobb gépet rakjuk össze.
Amúgy tökmindegy,ha a kérdezõ b*szik vissza írni nekünk.
Szeretnék segítséget kapni, egy új gépet szeretnék venni, csak sajnos nem értek nagyon hozzá, vagyis az alapokat igen de néhány különbséget már nem nagyon. Körülbelül olyan 130-140k-ból kéne kijönnie, szeretnék kérni segítséget olyan géphez ami ennyiből maximum a legjobb kijön 😀 Előre is köszi.
Nem lebeszélni akarlak, de szűkös költségvetéssel jobban járnál, ha Amd mellett döntenél.😉
Csak most azért nem akarok venni még egy AMD-s alaplapot, hogy tuningoljak.. mikor úgy is átfogok állni INTEL-re, pénzkidobás lenne 😕
Mert, ha maradnék AMD-nél és beszereznék egy FX processzort, akkor azt mondom, hogy oké és megérné, de így nem nagyon.. Addig elleszek így is vele.
Elvileg 4.5Ghz is megy neki, legalábbis ezt olvastam.😜
Tuning műhely rovatban érdeklődj, Amd procihoz hülye vagyok.😃
VGA terén pedig alap: gpu:1000MHz --> 1100MHz, Ram: 1200MHz --> 1300MHz. Tovább még nem húztam.
Sőt mint írtam, tuningolj, +10-15% tartalék minden hardveredben van.😉
A jelenlegi gépemtől (Ferrari F138) mennyivel lenne jobb az Intel tervezett gép?
Nyári munkás fizetésemből szeretnék majd egy gépet venni. A kérdés az lenne, hogy lehet-e 150e körül összeállítani egy ***a gépet, vagy inkább gyűjtögessek hozzá, és vegyem majd meg ezt a gépet ?
A válaszokat előre is köszönöm! 😀
Olyan kérdésem lenne, hogy 60k-ig szeretnék egy alaplapot és egy processzort nézni. Mindenképpen INTEL! Ebbe az árkategóriába milyen alaplap és processzor lehet a legjobb?
Illetve, hogy az alaplapom és processzorom mennyiért lehetne eladni?
Processzor AMD Athlon II X4 740 dobozos
Alaplap Asus F2A85-M LE
Memória Corsair Vengeance DDR3 PC12800 1600MHz 4GB (ebből 2db)
Videokártya Asus HD7770-DCT-1GD5 1024MB DDR5
Belső merevlemez Hitachi 500GB 7200rpm 16MB SATAII HDS721050CLA362
Számítógépház Xigmatek Helios szürke beltérrel
Tápegység Chieftec CTG-400-80P 400W
Optikai meghajtó Samsung SH-224BB/BEBE SATA OEM Fekete;
Billentyűzet Genius SlimStar i820 - 2.4GHz Wireless (+egér);
Processzorhűtő Alpenföhn Civetta - 92mm;
Rendszerhűtő Alpenföhn Wing Boost Plus 140mm PWM Kék
http://www.***/pckonfigurator/GQ32GPK/
Itt tartok, bármilyen építő jellegű ötlet, alkatrész csere, jó tanács jöhet. Igazából Pentium 2 es korszak óta nem követem a hardware fejlődést és hát a i3 meg a x4 nekem semmit nem mond, csak néztem nagyokat amikor megláttam hogy 4 magos proci...
Segítségetek előre is köszönöm!
(mindez 150e körüli összegből jönne ki)
Most láttam csak meg ezt a fórum témát a Segítség kezdő vagyok... ba is beírtam, bocs a duplázásért!
Közben változott picit a felállás, de jöhet teljesen másik konfig is a lényeg hogy 150ből kijöjjek és "minden benne legyen".
queBra:
merevlemez: WD WD10EZEX vagy Seagate Barracuda ST1000DM003
tápegység: SEASONIC M12 II 520W
processzorhűtő: Thermalright Macho 120, Thermalright Macho.
Bár job lenne a fx 6300 sharkoonnal.
Amúgy Novakiin vegyél te egy előre összerakott szarságott, ha ennyire nem érdekel.
queBra
kaki lesz
Processzor: AMD FX 8320
Memória: Patriot 2x4GB DDR3 1333MHz PSD38G1333K
Videókártya: POWERCOLOR AX7870 2GBD5-2DHPPV3E HD7870 2GB GDDR5 PCS+ Myst. Edition PCIE
Alaplap: GIGABYTE GA-970A-UD3
Merevlemez: Toshiba 1TB 32MB SATA3 DT01ACA100
Optikai meghajtó: LG GH24NS95 Fekete OEM
Ház: Zalman Z11
Tápegység: Corsair 430W CMPSU-430CXEU
SSD:Kingston 64 GB
Van most melóm nyáron, így talán egy pár ezer forintot tudok szánni a gépre is, arra lennék kíváncsi hogyha eladnám ezt a mostanit, de meghagynám a nagyobbik vincsesztert a ramot meg a tápot, a többit eladnám, mennyit kellene rádobni hogy jobb teljesítménye legyen? Maximum olyan 5-6 ezer forintot teszek hozzá, többet nem ér nekem a dolog.
Mondjuk ha a proci 6500ft
Az alaplap 6000
A kis vincseszter 3000
Videokártya 6500-7000
+Mondjuk 6000 forint
Az már olyan 25-26 ezer forint.
Ebből kellene alaplap meg processzor amiben VAN videókártya, mev talán még 2gb RAM
Használt árakon mit lehet ebből kihozni, mennyivel lenne erősebb a mostaninál?
M4tador: linkeltem tesztet, végszónál leírtakat ajánlom szíves figyelmedbe.😀
Ez a fx 8320 és a fx 8350 között van így.
Nézz teszteket is és meglátod majd mekkora külömbség van a két 6xxx között.
TaylorXIII:
Igen de ne lépjük át nagyon a 140 ezres határt.
Ide az én házam jób választás lesz.
TT Commander MS-III házban hexa 400 kábelei mindenhova odaértek, tudtommal a BitFenix háza kisebb...😀
A Hexa-nak rövidek a kábelei alsótápos házba.
6% a difi az pont a Mhz emelés miatt történt.😃
Háznak mehet egy sharkoon vaya igy mehet procinak agy amd fx-6300.
Ram-nak kittes legyen.
Tucanagabor: abban az árban a lehetô legjobb gépet rakjuk össze.
Amúgy tökmindegy,ha a kérdezõ b*szik vissza írni nekünk.
Annál jobbat max használtan vesz...😉
De kérlek ne rakj össze konfigot szegény gyereknek, ha még te se tudsz normálisat összerakni.😀
MSI 970A-G43 /// 18k
AMD FX 6100 /// 26k
Kingston HyperX Black DDR3 1600Mhz 1x8Gb /// 17k
Asus GTX660 TI-DC2-2GD5 2GB /// 58k
FSP Hexa 500W /// 13k
BitFenix Merc Alpha /// 11k
Össz: 143k
Erős konfig, HDD nincs benne, használd a régit. 😆
Szeretnék segítséget kapni, egy új gépet szeretnék venni, csak sajnos nem értek nagyon hozzá, vagyis az alapokat igen de néhány különbséget már nem nagyon. Körülbelül olyan 130-140k-ból kéne kijönnie, szeretnék kérni segítséget olyan géphez ami ennyiből maximum a legjobb kijön 😀 Előre is köszi.
2500k 44990 ft
3470 42990ft
asrock z77 pro 3 as alaplaphoz
Tegyél bele egy olcsóbb processzort és igy mehet vga-nak egy hd 7870.
A játékok megfogják hálálni ezt.
Amugy összesen mennyiért vennéd a gépet?
A Terv gépemen kell valamit változtatni? Battlefield 3-ra lenne használva...az gondolom menne ultrán nem?