lapartman997 írta:
Miért nem veszel akkor már egy X4 965-öt? 25 körül adják.
Mert AM3+ foglalatú = Drágább egy ugyanolyan tudású lap. Amiben van belső usb3, jó tuninglap az kb 30K. Ehhez meg 22-24K. Plusz ebben van még egy igen erős igp is. Proci teljesítményben meg szinte egálban vannak, kisebb fogyasztás mellett.
gyenesmartin írta:
Lehet benevezek egy Lianóba. Még ha halott platform is (3 évig úgy sem cserélnék semmit, max eladnám és kis veszteséggel bővítenék)
22-ért BF3-ban erősebb, mint egy I3 plusz van még benne egy hd 5570-es erejű IGP, és jól lehet tuningolni. Az IGP 444MHz-es órajelét simán fel lehet emelni 1GHz körülire. A processzor meg kb 3.5 GHz-en már eléri egy alap Phenom II X4 955-ös szintjét.
Llano, nem Liano, és már hamarosan itt van az FM2-es platform, azt már szerintem várd meg.
Amit hallottam arról, hogy bulldozer alapú lesz. Bár mondtak olyat is, hogy 4x2mb cache lesz benne (amivel olyan erős lenne elvileg, mint a phenom), így sima 4 magosnak kéne lennie, nem bull alapúnak.
gyenesmartin írta:
Lehet benevezek egy Lianóba. Még ha halott platform is (3 évig úgy sem cserélnék semmit, max eladnám és kis veszteséggel bővítenék)
22-ért BF3-ban erősebb, mint egy I3 plusz van még benne egy hd 5570-es erejű IGP, és jól lehet tuningolni. Az IGP 444MHz-es órajelét simán fel lehet emelni 1GHz körülire. A processzor meg kb 3.5 GHz-en már eléri egy alap Phenom II X4 955-ös szintjét.
Llano, nem Liano, és már hamarosan itt van az FM2-es platform, azt már szerintem várd meg.
Az AMD processzorok mindig olcsóbbak az Intelnél... a minőségnek ára van.. azért írtam az I5 2500k-t Mert egy bivalyerős proci... jól tuningolható és sokáig ellesz vele... persze ha nincs elég pénze erre, akkor vegyen i3-at azzal is jobban jár... i3 2120-t only... Én is a közeljövőben fogok váltani i3-ról i5-re... talán gta4 miatt ajánlott a 4 mag... máshol eddig nem volt problémám.. de gta4 is modok miatt..
Jahm kemenyen megy itt az 50k-s proci ajanlas amikor jatekokban nemlesz kulonbseg 6970/7870 szintig a jatekok 90%ban es ha 20-30k van procira ketlem,hogy vgara pedig 100k
+1 egyetértek sokkal jobban járnál. Az amd már nem igazán napra kész. Még egyéve a Phenom 2 ők jók voltak de ma már az intelek jobbak ugyan olyan áron.
zsoci2075 írta:
Bocsi, hogy most igy sokat kérdezek, de biztosra akarok menni a gép össze rakásnál 😀. A kérdésem :
AMD FX4100 4,2Ghz vagy AMD Phenom X6 2,7Ghz ?
Azt mondták ismerőseim, hogy a több mag ellenére ugyan annyira is képes mint az X6-os. A válaszotokat előre is köszönöm !!!! 😀
Az FX sorozatból nem ajánlottak a 'kisebb' procik, viszont a 8120-at szokták ajánlani. Ha a kettő közül kell, akkor x6. Amúgy meg x4 965be ami még ajánlott.
Bocsi, hogy most igy sokat kérdezek, de biztosra akarok menni a gép össze rakásnál 😀. A kérdésem :
Azt mondták ismerőseim, hogy a több mag ellenére ugyan annyira is képes mint az X6-os. A válaszotokat előre is köszönöm !!!! 😀
zsoci2075 írta:
Sziasztok!! Lenne egy nagyon fontos (és sürgős) kérdésem.....
Melyik az jobb:
- AMD Phenom II X6 2.70 Ghz
vagy
- INTEL Core i5-2300 (Quad) 2.80GHz
Tudom hogy több benne a mag, de valahol azt irják erősebb az i5 :S
A válaszokat előre is köszönöm !!
Hansen írta:
kössz a gyors válaszokat, csak nem írtam, hogy októberben tervezem lecserélni a vga-t is gtx670-re
gondolom így már ésszerűbb lenne a csere
vagy inkább elsőnek kéne a vga csere?
Szerintem ésszerűbb lenne a vga-t lecserélni előbb.
Nem hozna gyursulast jatekok alatt tehat hacsak nem tervezel a kozeljovoben sli-t kidobott penz. 75K ba belekerulne egy valamire valo lappal es nem hozna semmit. Az a proci boven jo a VGA-dhoz.
Ha van rá zséd akkor igen bár akkor lapot is kel cserélned a végén nem biztos hogy megéri belenyúlni ,de szerintem kapsz hamarosan szakmaibb hozzászólást is 😀Ja és az 560 asodnak biztos jobban fog ízleni az i5 proci mert öcsémnek is hasít az 560 asa az i5 ötössel szépen összhangban vannak.
INTEL Core i3-2120 3.30GHz 1155
vagy
AMD Athlon II X4 651K 3.00GHz FM1
vagy
AMD Phenom II X6 1045T 2.70GHz AM3
http://prohardver.hu/teszt/intel_core_i3-2100_az_uj_nepprocesszor/az_uj_core_i3.html ezt nézd meg és akkor egyértelműen i3, igaz 2100 de az csak jobb, mert neked +200MHz a 2120 esetén.(Egy hátulütője van, hogy nincs lehetőség OC-ra)
Bigjoey007 írta:
AMD FX-4100 3.60GHz AM3+ BOX
ettől is jobb??
Attól meg főleg. Viszont egy Pehnom II 965-nél már játék kérdése. Bár ez már régi, kétszer annyit fogyaszt és még olyan játékokban amik teljesen kihasználják a 4 magot is alig van különbség e és az I3 között.
niteforce írta:
Mondjuk játékok alatt a CPU teljesítményt nem FullHD-n célszerű mérni 😃 800x600-ban azért átrendeződne egy kicsit 😃
De az i5-öt akkor sem verné meg semmi 😀
Már miért ne FullHD-n lenne célszerű? Aki mostanában vesz számítógépet játékra, az az esetek többségében FullHD-ra vesz. Teljesen irreleváns, hogy 800x600-as felbontáson milyen eredményt produkál...
Mondjuk játékok alatt a CPU teljesítményt nem FullHD-n célszerű mérni 😃 800x600-ban azért átrendeződne egy kicsit 😃
Miért nem veszel akkor már egy X4 965-öt? 25 körül adják.
Intel-t veszek.
De szegény vagyok,
AMD-nél maradok.
😆 😂
Amd meg megbizhatóbb 😀
sokkal jobban jársz vele
Az FX sorozatból nem ajánlottak a 'kisebb' procik, viszont a 8120-at szokták ajánlani. Ha a kettő közül kell, akkor x6. Amúgy meg x4 965be ami még ajánlott.
AMD Phenom II X6 1045T 2.70GHz vagy AMD FX-8150 3.60GHz ???? És miért az ?
FX-8150 magasabb órajel, nagyobb tuning potenciál, több mag... i5 2300-nál a tuning hiánya elég nagy érvágás a 8150-el szemben. Ha i5 akkor 2500k... 😀
Sziasztok!! Lenne egy nagyon fontos (és sürgős) kérdésem.....
Melyik az jobb:
vagy
Az I5 sokkal jobb!😉
Melyik az jobb:
vagy
Én személyemben úgy vagyok vele hogy ami a legjobb ár/érték-ben.
A címből látszik:
AMD vs. INTEL
Az AMD van előbb.😆
Bocs az offért de rossz napom volt.
Amúgy engem nem érdekel,hogy AMD vagy Intel.Az a lényeg,hogy csinálja meg azt,amit elvárunk tőle.
kössz a gyors válaszokat, csak nem írtam, hogy októberben tervezem lecserélni a vga-t is gtx670-re
Szerintem ésszerűbb lenne a vga-t lecserélni előbb.
Ha csak nem akarsz kát kártyás rendszert, akkor totál felesleges lenne a csere.
egy
Intel Core i5 2500k 3,3Ghz-ra???
melyik processzor jobb játékra?
vagy
vagy
http://prohardver.hu/teszt/intel_core_i3-2100_az_uj_nepprocesszor/az_uj_core_i3.html ezt nézd meg és akkor egyértelműen i3, igaz 2100 de az csak jobb, mert neked +200MHz a 2120 esetén.(Egy hátulütője van, hogy nincs lehetőség OC-ra)
AMD Phenom II X4 965BE ez viszont jobb vetel az i3 nal is
AMD FX-4100 3.60GHz AM3+ BOX
ettől is jobb??
ettől is jobb??
melyik processzor jobb játékra?
vagy
vagy
vagy
vagy
jasko: Ezt nem tudom miből állapítottad meg...
Már miért ne FullHD-n lenne célszerű? Aki mostanában vesz számítógépet játékra, az az esetek többségében FullHD-ra vesz. Teljesen irreleváns, hogy 800x600-as felbontáson milyen eredményt produkál...
Ez is nagy intel fan csapat lehet... 😂
Intel gyorsabb, igaz csak picivel, Amd viszont sokkal olcsóbb, kinek mire van igénye.
Ez kegyetlen leegyszerűsítés, hisz rengeteg modell van, különböző felhasználás irány stb...