AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Devis avatar
cserébe sokkal jobban melegszik és többet is eszik
0
0
0
0
akos328 avatar
Amikor én a gépemet vettem 120K volt a keret rá. Ha megnézed, a majdnem ha legkisebb Athlon X2, legolcsóbb DDR2-es lap és bele a RAM (ugyanis akkor a Kingmax volt a legolcsóbb) HD5770 és 5750 között vaciláltam, ahol 5K volt a különbség.
de mivel tudtam még rá megy a szállítás, meg anyám se nagyon örülne ha pont 120K lenne, így muszáj volt lemondanom a 10%-plusz teljesítményről.
És ha van 1 kevés pénzem, nem szeretem sose az egészet elkölteni, megnyugtat ha marad vmi a zsebembe. Magamból indulok ki. De mondom még1x, az Ő döntése mit választ.
Azt megjegyzem ha a 6950-et is elég jól lehet tuningolni, 6970 fölé is mehet jóval.
0
0
0
0
Cooley avatar
Nincs azzal semmi gond, hogy te azt ajánlod, csak én speciel épp az ellenkezőjét nem értem annak, amit te. Ha egyszer azt mondja, hogy max 190eFt, akkor mégis miért állítsak össze neki 160-ért egy gyengébbet? Az a 30eFt teljes összeg ~16%-a, viszont játékokban meg 20-30%-kal gyengébben teljesítene a gép. Egyébiránt: [url]http://www.i pon.hu/webshop/product/corsair_8192mb_vengeance_ddr3_1600mhz_cl9_kit_cmz8gx3m2a1600c9b/186912[/url] [url]http://www.i pon.hu/webshop/product/kingmax_8192mb_ddr3_1600mhz_kit/169956[/url] A Kingmax drágább egy ezressel, és még gagyibb is, akkor miről is beszélünk?
0
0
0
0
akos328 avatar
nem fogom mindet leírni én is.
én csak egy HD6870, v egy 6950-et javasoltam és nem Corsair RAM-t hanem vmi olcsóbbat mondjuk Kingmax. De mind1, úgy is azt veszi ami neki tetszik. ha neki mindenképp 190K-s gép kell akkor 7870-et veszi, ha nem akarja mindent kidobni akkor 6950-et, de a HD7850 is olcsóbb, és ugyanúgy kiszolgálja ez a 3 kari is 2-3 évig, talán még tovább is. De ha neki fontos az a 10-30% hát legyen.
0
0
0
0
akos328 avatar
Én nem azt mondom h baj ha 190-et kér, akkor 190-ből legyen összerakva.
Azt kérte maximum 190K, de sztem örülne ha nem mind a 190K kell rádobni.
ha 30K marad a zsebében az sem gond, vagy igen???
0
0
0
0
Cooley avatar
Nagyon egyszerű a dolog. Azt mondta, max 190eFt, akkor abból én a lehető legjobbat rakom össze. Az meg ne legyen már előny, hogy csak egy 6870 vagy egy 6950 kerül a gépbe... 😀 Közel azonos fogyasztás mellett a 7870 HAWK ~30%-kal erősebb, és ugyan kb annyival is drágább, de sokkal nagyobb a tuningpotenciálja, illetve hűvösebb és halkabb egy ref 6950-nél. A memória meg olcsó, minek azon spórolni? Vegyen most annyit, amivel évekig nem lesz gondja, nem a dual channel, hanem a mérete miatt. A ház meg csak javaslat, úgyis azt veszi, amelyik a legszimpatikusabb számára az adott árkereten belül. Amúgy teljesen igazad van, máris 160eFt-nál járunk a te megoldásoddal, valamint fele annyi memóriánál és egy jóval gyengébb videokártyánál... Állíts össze neki te is egy konfigot, aztán majd eldönti, hogy melyiket választja. 😀 Minél több a javaslat, annál valószínűbb, hogy köztük fog szerepelni az a konfig, amit aztán megtetszik az illetőnek.
0
0
0
0
akos328 avatar
Cooley írta:
menoteboj írta:
szivembol szoltal!😀
goku segitesz nekem ossze rakni egy configot? Ar maximum 190.000Ft! Videokartyat neztem sapphire radeon hd6870! Ha lehe amd-s llegyen! Legyszi irj le egy configot puben! Oasze akarom hasonlitani az en "kitalalciommal"!😀 elore is koszi!😀 ja es ha lehet akko ne lefyen 450w tobb!😀 mondjuk egy fsp aurum! Mondjuk az 400w de jo fele!
Tobbit puben😀

Szerintem azt is írd meg neki, hogy konkrétan mely alkatrészek kellenek, de ha jól sejtem, akkor gépház és minden, ami abban foglal helyet. 😀 Azt meg megint csak ha jól sejtem, akkor te azt hiszed, hogy annyit eszik a gép, mint amekkora a táp teljesítménye, ami hatalmas, gyakori tévedés. A táp teljesítménye, az általa maximálisan leadható teljesítmény, de csak annyit ad le, amennyit a gép igényel (a hálózatról valamivel többet vesz fel, ez hatásfok függő). Röviden szólva egy táp teljesítménye lehet 2kW is, az akkor is csak annyit vesz föl a hálózatról, amennyi a konfig teljesítményigénye. 😀
Amúgy tessék:
Intel:
i3-2120 ~30eFt
2x4GB DDR3 Corsair Vengeance 1600MHz CL9 ~14eFt
MSI R7870 HAWK ~84eFt
MSI B75A-G43 ~20eFt
Western Digital Caviar Blue SATA3 500GB ~17eFt
Thermaltake Commander MS-I ~12eFt
FSP FSP500-60APN 85+ 500W ~13eFt
össz.: ~190eFt
AMD:
Phenom II X4 965 ~26eFt
MSI R7870 HAWK ~84eFt
MSI 970A-G46 ~22eFt
össz.: ~188eFt

Cooley én elismerem a tudásod, azt is tudom jóval többet tudsz nálam, de azt nem értem az emberekben h ha vki azt írja max 190, akkor miért kell 190-ért összerakni gépet.
Pl sztem ilyen drága RAM bele ráadásul elég 1x 4GB, majd ha kell vesz még bele, a Dual chanel úgyse nyom rajta annyit, h észrevehető legyen, akkor minek a legújabban kijött VGA. GTX560, de ha muszáj az AMD, akkor 6870, 6950, És így mindjárt módosul az összeg.
Gépháznak és Sharkoon vaya javasolnék, amit 8-10K között megkapsz, ventivel, könnyű szerelhetőséggel, tágas térrel. Így máris csak 160K-nál járunk. Ugyanis ha nem tudja 1 helyről beszerezni akkor még a szállítást is fizetnie kell.
0
0
0
0
no avatar
intel a kiraly az a tuti proci
0
0
0
0
Cooley avatar
menoteboj írta:
szivembol szoltal!😀
goku segitesz nekem ossze rakni egy configot? Ar maximum 190.000Ft! Videokartyat neztem sapphire radeon hd6870! Ha lehe amd-s llegyen! Legyszi irj le egy configot puben! Oasze akarom hasonlitani az en "kitalalciommal"!😀 elore is koszi!😀 ja es ha lehet akko ne lefyen 450w tobb!😀 mondjuk egy fsp aurum! Mondjuk az 400w de jo fele!
Tobbit puben😀

Szerintem azt is írd meg neki, hogy konkrétan mely alkatrészek kellenek, de ha jól sejtem, akkor gépház és minden, ami abban foglal helyet. 😀 Azt meg megint csak ha jól sejtem, akkor te azt hiszed, hogy annyit eszik a gép, mint amekkora a táp teljesítménye, ami hatalmas, gyakori tévedés. A táp teljesítménye, az általa maximálisan leadható teljesítmény, de csak annyit ad le, amennyit a gép igényel (a hálózatról valamivel többet vesz fel, ez hatásfok függő). Röviden szólva egy táp teljesítménye lehet 2kW is, az akkor is csak annyit vesz föl a hálózatról, amennyi a konfig teljesítményigénye. 😀
Amúgy tessék:
Intel:
i3-2120 ~30eFt
MSI R7870 HAWK ~84eFt
MSI B75A-G43 ~20eFt
össz.: ~190eFt
AMD:
Phenom II X4 965 ~26eFt
MSI R7870 HAWK ~84eFt
MSI 970A-G46 ~22eFt
össz.: ~188eFt
0
0
0
0
menoteboj avatar
szivembol szoltal!😀
Tobbit puben😀
0
0
0
0
Loltv avatar
HAJRA AMD
kosz GokuTM!!!!!!
0
0
0
0
akoska1 avatar
Mondjuk nekem nem volt sosem AMD procim,mert világéletemben intelem volt.Volt amikor az AMD volt előnyösebb helyzetben,volt amikor az intel.De az elmúlt 3-4 év alatt én úgy vettem észre hogy az AMD igen csak elmaradott,és a pénztárcakíméló átlagusereknek a szívébe tudta belopni magát.Míg az intel elég komoly sebességbeli különbségeket tud felmutatni az amd ellen.Nem azt mondom,hogy az amd nem jó.Nem is tudok róla véleményt nyilvánítani,mivel már említettem mióta gépem van kb 1997-től,csak intel procim volt.De azt tényként beláthatjuk,most akár tetszik a többségnek akár nem,most az intel van felül.És ez még így is maras egy darabig ha csak az amd valami nagy újítást nem eszközöl.
0
0
0
0
Loltv avatar
Meg is meggyoztek mondjatok egy aktiv hutot ami hatekonyabb a COLLER MASTER 612S-tol ,ar nem szamit,,ja es ROHADT HALK LEGYEN!!!!!!!!!!!!!!!!!
0
0
0
0
Andy avatar
AMD szerintem jobb, de az Intel is a nyomában van.
0
0
0
0
akos328 avatar
Loltv írta:
pont ezert izgalmas,de ha megsem mukodne a mokuskerekbe menne 2db 8 venti ami kifele nyomja a levegot de remelem ere nem lesz sukseg!!!

fel kilonyi rez es 1kg aluminium borda eleg lesz szerintem!!!

kosz super 😆😆 ja es bocs

vegyél egy SpinQ VT-t. az mókuskerés alakú, bár légkeveréses.
műtsd ki vhogy a ventit és kész 😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Loltv írta:
pont ezert izgalmas,de ha megsem mukodne a mokuskerekbe menne 2db 8 venti ami kifele nyomja a levegot de remelem ere nem lesz sukseg!!!

kosz super 😆😆 ja es bocs
Ha mindenféleképpen passzív kell: [url]http://www.youtube.com/results?search_query=oil+computer&oq=oil+computer&gs_l=youtube.3..0l2j0i5l7j0i5i10.433.2848.0.2932.12.12.0.0.0.0.153.1251.7j5.12.0...0.0...1ac.hJKz-vLYBp4[/url]
0
0
0
0
Loltv avatar

kosz super 😆😆 ja es bocs
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Loltv írta:
Kett oldalt mennenek a rez csovek majd ra a bordak kozzepen egy mokuskerekre haszonlito bordazat volna rezbol ami kifele szivna a meleget elmeletileg!!!!
JA AMUGY 125w eszik a cpum
Épp amiatt a 125W miatt hagyd ezt a passzív dolgokat.
0
0
0
0
Loltv avatar
Kett oldalt mennenek a rez csovek majd ra a bordak kozzepen egy mokuskerekre haszonlito bordazat volna rezbol ami kifele szivna a meleget elmeletileg!!!!
JA AMUGY 125w eszik a cpum
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Loltv írta:
De en ugy gondoltam hogy apropenzert beszerzek bordakat es en magam allitanam ossze ,szerenem ossze!
Ha passzívan kell mindenképp, inkább felejtsd el. Egy Thermalright Macho is épphogy megbírkózik 65W-al.
Legalább kéne hozzá vagy 2-3 kilónyi réz, vagy 1kiló szupergyémánt (gyémánt ugyan, de az egyik legjobb hővezető, illetve jobb áramvezető is, mint a grafén).
0
0
0
0
Loltv avatar
De en ugy gondoltam hogy apropenzert beszerzek bordakat es en magam allitanam ossze ,szerenem ossze
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
gyenesmartin írta:
Loltv írta:
CSAK AZ ARR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dRAGA inteL es nekem ezert SZAR 😆😆

TUDNAL nekem arat es linket mutatni arol a hutorol GYENESMARTIN??????

Persze! [LINK]. Meg egy jó kis szivattyú.
Goku: Már megint a tuning.
(Igaz itt múltkor beszéltem én is erről még a lianónál.)

Igen a tuning, mert kurv.ra számít...
Most úgy akarod, az i3-at győztesnek nyílvánítani, hogy az összes hátránya, ami a Phenom II előnye az nem igazi érv? (Magszám;Tuning)
-és legyen már LLANO NEM LIANO.😆

Loltv: Az, hogy annak jó hatásfoka is legyen, rohadt drága. Inkább vegyél egy vízhűtést, vagy egy nagy léghűsét, tegyél rá egy 800rpm-es ventit, aminek 0 a hangja, de konkrétan 0 és kész.
Be Quiet Dark Rock Pro 2. Alapjáraton a ventik kb 13db hangosak!!! (azaz nincs hangja)
Még akkor is alapon mennek, ha alá egy 5GHz-es FX 8120-as kerül. Jó kis hűtő. (Nem neked akart volna menni ez)
0
0
0
0
Loltv avatar
CSAK PASZIVAN 😆😆
0
0
0
0
Loltv avatar
de en nem szeretnek vizhutest csak PASZIVAN venti es viz nelkul! Nagy bordazatokkal
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Loltv írta:

Persze! [LINK]. Meg egy jó kis szivattyú.
Goku: Már megint a tuning.
(Igaz itt múltkor beszéltem én is erről még a lianónál.)
Nem 2, hanem 1,7-8 körül. Ebben tévedtem.
0
0
0
0
Loltv avatar
ja ezt tudom az jo nalunk 59eu ujonan!!!!!
A hutorol mond valamit!linket.......

PASZIV HUTO KELLENE CPURA!!!!!!!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Loltv írta:
Hát mondjuk ott van az athlon 631. A maga 17-es árával. BF3 alatt meg olyan erős, mint az I3 vagy a phenom II X4.
0
0
0
0
Loltv avatar

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
gyenesmartin írta:
GokuTM írta:
gyenesmartin írta:
Loltv írta:
En ezt ugy ertetem,hogy egy kartyas rendszernel az AMD nem marad nagyon ell jatekokban,persze a progiknal eg es fold a kulonbseg!
kar kidobni 8o euro helyet 150et pl.955BE 85eu i5 2500k 150eu "NALUNK" viszont egy kartyaval szinte ugyanazt az FPS--t hozak,de meg akor is egy kicsivel jobb az i5,,,,,,,,,,,,,,De en evvel azt akarom mondani hogy nem eri meg plus 70eut kidobni cpura azert a par FPs-ert azt inkabb VGA-ba lehett tenni!!!!!!!!!!!!!
Ott van az I3. Hozza azt a szintet, mint a phenom II X4. De cáfoljatok meg rendes érvekkel, ne csak azzal, hogy ez 2 magos.

Az miért is nem rendes érv az a tény, hogy 2 magos?...
Pont a legnagyobb hátrányát vegyük ki a kalapból?😆

Ez az egyik legnagyobb érv ellene a Phenom II X4-el szemben.
Mert KB 2-szer erősebbek a magjai, mint a phenomnak. Azért.

Ami remekül jön egy 1-2 magot kihasználó programban.
De egy 4 magot kihasználó játékban hátránya van, és minek venne 2 magosat, amikor egyre több játék támogatja a több magot?...Akkor már vagy tegyen félre egy i5-re, vagy ott a Phenom II.
Hanyas vagy matekból?
Mert szerintem 2x2=4
4x1=4
A magjai kétszer erősebbek. Ha még az AMD-nél ki is tudja használni a 4 magot akkor van olyan erős, mint az I3. Néhány játéknál meg ott van még a HT (például az forma 1-es játékok elég jól kihasználják, csak példa).
Kissebb fogyasztás, kissebb melegedés, jobb fejleszthetőség, újabb technológia ami az újabb játékoknál előny.

Loltv: Vízhűtő + a borda meg egy radiátor.
0
0
0
0
Loltv avatar
Valaki tudna nekem mondani egy "BAZINAGY" PASZIV hutot cpura???
AMD 955BE
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
gyenesmartin írta:
Loltv írta:
En ezt ugy ertetem,hogy egy kartyas rendszernel az AMD nem marad nagyon ell jatekokban,persze a progiknal eg es fold a kulonbseg!
kar kidobni 8o euro helyet 150et pl.955BE 85eu i5 2500k 150eu "NALUNK" viszont egy kartyaval szinte ugyanazt az FPS--t hozak,de meg akor is egy kicsivel jobb az i5,,,,,,,,,,,,,,De en evvel azt akarom mondani hogy nem eri meg plus 70eut kidobni cpura azert a par FPs-ert azt inkabb VGA-ba lehett tenni!!!!!!!!!!!!!
Ott van az I3. Hozza azt a szintet, mint a phenom II X4. De cáfoljatok meg rendes érvekkel, ne csak azzal, hogy ez 2 magos.

Az miért is nem rendes érv az a tény, hogy 2 magos?...
Pont a legnagyobb hátrányát vegyük ki a kalapból?😆

Ez az egyik legnagyobb érv ellene a Phenom II X4-el szemben.
Mert KB 2-szer erősebbek a magjai, mint a phenomnak. Azért.
0
0
0
0
Loltv avatar
Egyebkent dragabb is szoval ha minimalisanis de jobbnak kell hogy legyen ugyebar!
Evvel nem mondas ujat hogy az intel jobb de DRAGA is,es en inkabb veszek feleanyiert egy eros AMDt es akkor duplaja marad VGARA!!!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Loltv írta:
0
0
0
0
Loltv avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
AnonimMC írta:
Milyen jó procit tudnátok mondani 10k ért ? 😀
ha lehet mondjatok egy AMD-set és egy Intel eset . Köszi ! Spoiler!
Puszi 😆
Intel Celeron G540
AMD Sempron 190.
A celeron majdnem egy X3-as Athlonnak felel meg. Vagy egy jól meghúzott X2-esnek.
0
0
0
0
AnonimMC avatar
Milyen jó procit tudnátok mondani 10k ért ? 😀
ha lehet mondjatok egy AMD-set és egy Intel eset . Köszi ! Spoiler!
Puszi 😆
0
0
0
0
Devis avatar
775-ről váltottál am3-ra. még jó hogy több fps-d lett.....
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Hát nem tudom, én egy C2Q Q8300 (3,2Ghz) ről váltottam és nekem az AMD irányába billen a mérleg minden játékban több fps-t produkál a kártyám azóta. 😜
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Egyetértek a többiekkel hatalmas baromság. Ráadásui egy 20 000ft os
I3 mas intel még videó kódolásban is legyőzi a 4 magos AMD-t. Játékokban is lazán győz még ott is ahol a több mag számít.
0
0
0
0
ricshard004 avatar
En meg X6rol i7re es szinten eg es fold mind nyers sebessegben mind jatekban.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Mindkettő jó játékra, tehát ez így téves megállapítás.

Inkább az a kérdés, hogy 1 vagy 2 kártyás rendszerben gondolkodik az illető. Előbbinél elég egy Phenom II X4 + valamilyen erősebb VGA, míg az utóbbinál i5 + 2 valamilyen erős VGA.
0
0
0
0
niteforce avatar
Loltv írta:
Aki jatekra veszi annak AMD-kell mivel oriasi elteres van a ketto kozott,viszont ez jatekban minimalis elony az Intelnek,szoval nem eri meg dupla avagy tripla anyit perkalni!!!
Az Intel csak a "kulonbozo" programokban hagya le az AMD-et de abban NAGYON!!!De ez mit szamit annak aki jatszik:Szoval AMD

ez baromság
0
0
0
0
Loltv avatar
Aki jatekra veszi annak AMD-kell mivel oriasi elteres van a ketto kozott,viszont ez jatekban minimalis elony az Intelnek,szoval nem eri meg dupla avagy tripla anyit perkalni!!!
Az Intel csak a "kulonbozo" programokban hagya le az AMD-et de abban NAGYON!!!De ez mit szamit annak aki jatszik:Szoval AMD
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
lapartman997 írta:
Phenom II X4 965 vagy i3-2120 tök mindegy ugyan azt tudja mindkettő összes játékban. Valahol egyik jobb, valahol másik.
Csak az I3 mellett van még egy pár érv. A Phenomnál, meg hogy amik igénylik a 4 magot ott egy kicsivel jobb, meg lehet tuningolni.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Én is inkább akkor i3 mat javasolnám. Én úgy vettem észre jobban teljesít minden játénál mint a Phenom 2 x4. A bf nek meg csah patchelték már a HT baját. Legalábbis én a béta óta bekapcsolt HT val játszok és semmit nem vettem még észre.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
lapartman997 írta:
Mivan? 5 ezerrel drágább lenne az i5 konfig és te még azon gondolkodsz, hogy a Llanót veszed inkább? 😆DDDD
A mondatomat azzal kezdtem, hogy "Lehet".Ha valamiért nem sikerülne az I5 konfig arra az esetre írtam.

Goku: Semmi bajom az AMD-vel. Azt veszek, meg ajánlok amit jobbnak látok. Battlefield miatt vennék processzort, de ez meg nem igazán támogatja a HT-t. Így meg az I3-as kb olyan erős, mint egy PH II X3-as processzor.
A fogyasztásokról meg nem csak azért beszélek mert felnyomja a kilowatt/órát, hanem jobban is melegednek azok a processzorok. FX ellen meg tényleg jobb az I5. De még mindig azt mondom, hogy PH II X4 helyett inkább akkor már I3.😆 Néhány játéknál alul maradhat ami nem kezeli jól a HT-t de itt is elég erős, nameg fele annyit fogyaszt újabb és jobban bővíthető.

Cooley: Nekem Lianó marad.😆
0
0
0
0
Cooley avatar
gyenesmartin írta:
Vagy ez, vagy egy I5-ös gép. Procit tudnék olcsón szerezni (i5 2300-at hűtővel 32 körül (nem használt).) így csak 5-el lenne drágább a Lianónál, meg kétszer erősebb is.
I5 2300 meg ASUS P8B75-v az kb 51K.

Akkor az Intelt vedd, ezen ne is gondolkozz! A Llano meg még mindig nem Liano.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Vagy ez, vagy egy I5-ös gép. Procit tudnék olcsón szerezni (i5 2300-at hűtővel 32 körül (nem használt).) így csak 5-el lenne drágább a Lianónál, meg kétszer erősebb is.
I5 2300 meg ASUS P8B75-v az kb 51K.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
A kiegészítők miatt 😆.
Lehet furcsa, de 3-4 évig nem "tudnám" bővíteni jó ha vannak egyéb "szolgáltatásai" amiket ki is használnék.
A 3870K meg a 3670K procierőben csak 300MHz-ben térnek el. Amit egyből kompenzálnék is 😜.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
gyenesmartin írta:
lapartman997 írta:
Miért nem veszel akkor már egy X4 965-öt? 25 körül adják.
Mert AM3+ foglalatú = Drágább egy ugyanolyan tudású lap. Amiben van belső usb3, jó tuninglap az kb 30K. Ehhez meg 22-24K. Plusz ebben van még egy igen erős igp is. Proci teljesítményben meg szinte egálban vannak, kisebb fogyasztás mellett.

Alaplap árban ugyan ott vannak, ha nem kókány sz@rt vesz az ember.
Processzornál pedig Van Phenom II X4 965 26K és A8 3870 27K, lényegében egy árban vannak Alaplappal Processzoral együtt.

Teljesítményben egy Phenom II X4 945 szintjét hozza átlagban, ami nem rossz. Kevesebbet is fogyaszt, ami mondjuk villanyszámlában nem igen fog visszakacsintani, maximum a tudat, hogy kevesebbet fogyaszt.
Bővíthetősége egyenlőre semmi kimagasló.

Szóval egyenlőre nem sok értelme van a FM1-nek a 26K-s kategóriában, viszont az olcsóbb kategória tökéletes az integrált grafikus ereje miatt, irodai munkához, mellette egy kis játékkal(kisebb multimédiás konfighoz.).

Én véleményem, hogy erősebb kategóriában AM3+ jobb, de az FM2-t érdemes megvárni ha mindenképpen Llano a cél.
Hogy a tápom elbírja, azért kéne a kisebb fogyasztás (csak 4 pinesen megy a cpu-ra, meg azért a kb 40-60W sem mindegy. Mert a 3670K az igp-vel fogyaszt max 100w-ot -jobban lehet hűteni-). Milyen 3870K? 3670K 22-ért, vagy 631 17-ért.
3670K meg ASUS F1A75V PRO az 47K vagy 631-el 42K
Phenom II 965 meg ASUS M5A99X EVO az 56K.
Alaplap ugyanolyan tudású mindkettőnél.

Pesze megvárom az FM2-őt.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció