AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
niteforce írta:
gyenesmartin írta:
niteforce írta:
Szerintem egy átlag embernek sokkal nehezebb kiadni egyszerre +30 ezer forintot, mint évente a fogyasztása miatt pár ezer forintot.
Hát igen.
Nálunk az a 6000ft egy havi villanyszámla.

És minden nap 5 órát játszol?
Normális ember szerintem nem játszik minden nap ennyit, és akkor ugye megint csak csökken a fogyasztás.

Akkor nemnormális vagyok ?!...köszi niteforce -.- 😆
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
niteforce írta:
gyenesmartin írta:
niteforce írta:
Szerintem egy átlag embernek sokkal nehezebb kiadni egyszerre +30 ezer forintot, mint évente a fogyasztása miatt pár ezer forintot.
Hát igen.

Normális ember szerintem nem játszik minden nap ennyit, és akkor ugye megint csak csökken a fogyasztás.
Én kb heti 2-3 órát játszok.
0
0
0
0
niteforce avatar
gyenesmartin írta:
niteforce írta:
Hát igen.

0
0
0
0
Cooley avatar
gyenesmartin írta:
Cooley írta:
Nyugodtan szólj bele, az értelmes keretek közt lezajló vita jó. És egyből meg is kérdezném, hogy milyen 60? Játék közben közel sincs 60W különbség, arról nem is beszélve, hogy hatalmas hibákat vétenek teszteléseknél, meg mondjuk egy átlagfelhasználó is, szóval igazából ezt sokan nem tudják kikerülni, de ugye az Inteleket és az AMD-ket is a gyári beállításokkal tesztelik. Az Inteleknél pedig a proci megállapított működési feszültsége az alapbeállítás, valamint bekapcsolt C1E, C3, C6 stb. Míg az AMD-nél az C'n'Q-t leszámítva minden energiatakarékossági beállítás ki van kapcsolva, és 1.4V-on működik, holott 1.1/1.3V (965 esetén utóbbi) a működési feszültségük, ami már számottevő különbséget produkál. Egy hozzáértő keze alatt még 30W sincs a különbség, pláne nem üresjáratban. És ha évente 6eFt plusz villanyszámlát hoz, akkor is több, mint 3 év kell, hogy behozza az árkülönbséget. Az informatikában meg 3 éven kár gondolkozni, mert azalatt brutális mértékekben változnak a dolgok.
[LINK]174-115 az biza 59 egy olyan programnál ami a cput terheli le. De itt ugye Ivyről van szó ami meg annyit fogyaszt, mint egy I3 (KB!). Van itt 70W különbség is. Úgy hogy csak processzorban meg alaplapban van különbség. Az energiamenedzsmentek meg ugye nem sokat érnek terhelésnél.
3 év az bizony sok. De nem mindenki teheti, hogy évente vegyen be mindig vagy 2-3 havonta.
Én is most veszek majd egy G840-est. Elég lesz nekem a bad company-hoz. Hozza egy Athlon II X3-as szintjét.

Pont arról beszéltem, hogy játék alatt közel sincsenek ilyen mértékű fogyasztáskülönbségek. Valamint tuti, hogy ezek a tesztek is úgy készültek, hogy teljesen feleslegesen 1.4V-ot kapott az AMD... Az energiamenedzsmentet meg azért tettem hozzá, mert szóba hoztad az üresjárati fogyasztást. Havi 500 forint a villanyszámlára meg szerintem senkit nem vág a földhöz, ha már ilyen kategóriájú gépe van, meg ha valaki ekkora kocka, hogy ekkora plusz költséget produkál, akkor az szvsz meg is érdemli...
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
Én már ezeknek az embereknek, akik már körmük szakadtáig védenek egy oldalt, meg sem próbálom leírni ezt a fogyasztásos dolgot, amit Cooley felvázolt.
Úgy sem fogják megérteni és úgy is az lesz az isten, amit elsőnek a seggük alá toltak.
0 racionalitás, felesleges minden legépelt karakter.
Ennyi erővel egy teszt sem ér semmit.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
niteforce írta:
Hát igen.
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Cooley írta:
Nyugodtan szólj bele, az értelmes keretek közt lezajló vita jó. És egyből meg is kérdezném, hogy milyen 60? Játék közben közel sincs 60W különbség, arról nem is beszélve, hogy hatalmas hibákat vétenek teszteléseknél, meg mondjuk egy átlagfelhasználó is, szóval igazából ezt sokan nem tudják kikerülni, de ugye az Inteleket és az AMD-ket is a gyári beállításokkal tesztelik. Az Inteleknél pedig a proci megállapított működési feszültsége az alapbeállítás, valamint bekapcsolt C1E, C3, C6 stb. Míg az AMD-nél az C'n'Q-t leszámítva minden energiatakarékossági beállítás ki van kapcsolva, és 1.4V-on működik, holott 1.1/1.3V (965 esetén utóbbi) a működési feszültségük, ami már számottevő különbséget produkál. Egy hozzáértő keze alatt még 30W sincs a különbség, pláne nem üresjáratban. És ha évente 6eFt plusz villanyszámlát hoz, akkor is több, mint 3 év kell, hogy behozza az árkülönbséget. Az informatikában meg 3 éven kár gondolkozni, mert azalatt brutális mértékekben változnak a dolgok.
[LINK]174-115 az biza 59 egy olyan programnál ami a cput terheli le. De itt ugye Ivyről van szó ami meg annyit fogyaszt, mint egy I3 (KB!). Van itt 70W különbség is. Úgy hogy csak processzorban meg alaplapban van különbség. Az energiamenedzsmentek meg ugye nem sokat érnek terhelésnél.
3 év az bizony sok. De nem mindenki teheti, hogy évente vegyen be mindig vagy 2-3 havonta.
Én is most veszek majd egy G840-est. Elég lesz nekem a bad company-hoz. Hozza egy Athlon II X3-as szintjét.
0
0
0
0
Cooley avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
niteforce írta:
de akkor is 5 évig minden nap 5 órát kell ahhoz játszani hogy megtérüljön...
5 évig még elég lehet az I5. Igaz akkor már eléggé olcsón fogják adogatni.
Processzorok nem avulnak el olyan gyorsan. LSD.: Intel Q9550. 4 és fél éves és még mindig hozza egy phenom II X4 szintjét. Bár ez akkoriban csúcskategória volt.
0
0
0
0
niteforce avatar
de akkor is 5 évig minden nap 5 órát kell ahhoz játszani hogy megtérüljön...
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Cooley írta:
Ezt én így ebben a formában erősen vitatnám. A villanyszámlán érezhető? Mi? Az a ~30W? Ha valaki napi 10 órát játszik, az kb havi 500 extra forintjába fog kerülni... Mire egy akasztanivaló kockának behozza az árkülönbséget a fogyasztáskülönbség, addigra már commodore-nak fog számítani egy ilyen proci... Egyébiránt 2-3 év múlva már minimum a 3840x2160-as felbontás lesz a divat, ott még kevésbé számít majd a processzor teljesítmény, és játékok terén annyi különbség sem lesz a 2 proci közt mint most... Teljesen felesleges azt a +24eFt-ot kidobni, inkább fordítsa videokártyára, milliószor jobban jár, ha nem egy high-end gépet akar. Egy i5-2500K különben is sokkal jobb választás.
Jó lesz az 60-nak is. IDLEben is többet fogyaszt amúgy.
Így a dupla fogyasztással a 10 óra lemegy 5-re. Annyit egy igazi kocka azért szokott játszani. Havi 500ft plusz évente már 6000 is lehet.
Bocs, hogy most beleszóltam ebbe. Nem akarok most semmi vitát.
0
0
0
0
no avatar
Fogyasztással takarózást sosem értettem, ha valaki erős hardvert akar az győzze etetni ! 😂
0
0
0
0
Cooley avatar
Ezt én így ebben a formában erősen vitatnám. A villanyszámlán érezhető? Mi? Az a ~30W? Ha valaki napi 10 órát játszik, az kb havi 500 extra forintjába fog kerülni... Mire egy akasztanivaló kockának behozza az árkülönbséget a fogyasztáskülönbség, addigra már commodore-nak fog számítani egy ilyen proci... Egyébiránt 2-3 év múlva már minimum a 3840x2160-as felbontás lesz a divat, ott még kevésbé számít majd a processzor teljesítmény, és játékok terén annyi különbség sem lesz a 2 proci közt mint most... Teljesen felesleges azt a +24eFt-ot kidobni, inkább fordítsa videokártyára, milliószor jobban jár, ha nem egy high-end gépet akar. Egy i5-2500K különben is sokkal jobb választás.
0
0
0
0
Szilard96 avatar
De a villanyszámlán érezhető lesz a különbség 😂

Jobban jár az I5-el, és ráadásul nem kell 2-3 év múlva lecserélnie mert már gyenge lesz.
0
0
0
0
Szilard96 avatar
A minőségnek ára van 😆
0
0
0
0
Cooley avatar
Bírom az ilyen kérdéseket. 😆 Vajon a 26eFt-os vagy az 50eFt-os proci a jobb? Nem is tudom...
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Az i5 jobb, és a fogyasztása is csak a fele az AMD-vel szemben 😀
0
0
0
0
Megaisten avatar
Melyik jobb a Intel Core i5-3450 ivy bridge vagy a AMD Phenom II X4 965 Black Edition processzor.
0
0
0
0
niteforce avatar
a legrégebbi 775 lapok egyike.
Add el, és gyűjts egy új gépre.
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Yep,szvsz se pci-e sin nincs rajta se ddr2 ettol nemis lehetne elvarni,hogy belemenjen egy olyan proci
0
0
0
0
Sanchez avatar
Hát úgy érti, hogy nem támogatja az alaplapod azt a procit. Egyszóval nem tudod használni benne. Ezeket tudod belerakni: http://www.asrock.com/mb/cpu.asp?Model=775VM800
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Asus00 írta:
sziasztok
lenne1 fontos kérdésem

jó lenne -e eza procia gépembe
Intel Pentium E5800 3.2Ghz

ebbe azalaplapba
Asrock 775MV800-ba?
Léci help😀

Itt az összes lapod által támogatott proci :

http://www.asrock.com/mb/cpu.asp?Model=775VM800
0
0
0
0
SMGAsusHUN avatar
ricshard004 írta:
Nem tamogatja

Szia hogy érted ,hogy nem támogatja?
és mi?
0
0
0
0
SMGAsusHUN avatar
sziasztok
lenne1 fontos kérdésem

jó lenne -e eza procia gépembe
Intel Pentium E5800 3.2Ghz

ebbe azalaplapba
Asrock 775MV800-ba?
Léci help😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ha már itt tartunk. Az létezik, hogy egy Deschutes Pentium II 266 MHz-es plédányt felhúztak 619 MHz-re, s csak 0,2v-ot adtak neki ehhez a művelethez?

[LINK]

Mert ez jóval 100%-os OC felett van, s ez gyansú nekem, db1-es stepping ide vagy oda.
0
0
0
0
no avatar
Cooley írta:
Synda Rebirth írta:
gyenesmartin írta:
Synda Rebirth írta:
gyenesmartin írta:
Ramból a Mushkin a legjobb 😆.

G.Skill jobb.😊 😆
De a Mushkin drágább 😂 (30K 4gb 1600MHz-es. Igaz CL6-os)
Biztos jobb?

G.Skill meg tunigbarát. 😆

https://kepfeltoltes.hu/120809/3286_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Mushkin 3842MHz mellett elolvadna.😂

Az "csak" 3286MHz, de ha már egyszer, akkor már:
https://www.xbitlabs.com/images/news/2011-11/corsair_memory_record.jpg 😀

[LINK]
Puff neki, 3840MHz. 😆

[LINK]
Az összes G.Skill, Corsair vagy Kingston.

Igaz, ezt a képet linkelték.😜

😲 hűtik...porcukorral 😂
https://kepfeltoltes.hu/120809/799420_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Hat szerintem a kingmaxok is jok.Van ez a nagy bordas 1600som. Stabilan viszi a 2400t 10-9-11-9ben meg a Kingstonjaim kb 2000-2050 korul kifulladnak.De meg a Genesis Tri kitet nemprobaltam csak a Blue dualt.
0
0
0
0
Cooley avatar
Synda Rebirth írta:
gyenesmartin írta:
Synda Rebirth írta:
gyenesmartin írta:

G.Skill jobb.😊 😆
Biztos jobb?

Az "csak" 3286MHz, de ha már egyszer, akkor már:
https://www.xbitlabs.com/images/news/2011-11/corsair_memory_record.jpg 😀

[LINK]
Puff neki, 3840MHz. 😆

[LINK]
Az összes G.Skill, Corsair vagy Kingston.
0
0
0
0
no avatar
gyenesmartin írta:
Synda Rebirth írta:
gyenesmartin írta:

G.Skill jobb.😊 😆
Biztos jobb?

0
0
0
0
Cooley avatar
gyenesmartin írta:
Cooley írta:
Nem attól lesz valami jó, hogy drága...
Tudom.
De azért feltűnő, hogy többszörös ára van.

Gyakori az elárazás... Hasonló árban (/GB) kapható ilyen is: [LINK] Egy csöppet gyorsabb. 😀 A G.Skill és a Kingston kínálatában is vannak hasonlók, de sehol máshol.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Cooley írta:
Tudom.
De azért feltűnő, hogy többszörös ára van.
0
0
0
0
Cooley avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Synda Rebirth írta:
gyenesmartin írta:

G.Skill jobb.😊 😆
Biztos jobb?
0
0
0
0
levi27 avatar
gyenesmartin írta:

[LINK]
Ez a ram mindent visz......a procit, a lapot, a tápot 😆
Vettem egy ilyet és helyből rossz volt 😆
0
0
0
0
no avatar
gyenesmartin írta:

G.Skill jobb.😊 😆
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
Erről beszélek, hogy ma már nincs az az előnye meg a kingmaxnak hogy olcsóbb.
Régebben olcsóbb volt, az volt kb a legolcsóbb RAM, de most annyi mint a többi, jobb gyártó, és a RAM ugyan az

Most a samsungnak vannak jó áru moduljai, bár nem tudom hogy az milyen sebesség szempontjából, ramok körében nem vagyok túl jártas.
0
0
0
0
no avatar
Élettartam szempontjából nem mindegy.😀
Erre most jöttem rá 😊 bexart a q9400 😢 egy évig nyúztam gyári hűtővel 3.6Ghz néha 3.8 😆
Na szóval igenis sokat jelent a megfelelő hűtés.😉
0
0
0
0
niteforce avatar
A kingmax amúgy nem szar, mert lehet vele játszani is simán, (nálam nem akad tőle semmi), csak a kingston hyperX, és más ramok is hasonló árban vannak mint az alap kingmax modulok, ezért sokkal jobb vétel a kingston, vagy corsair, vagy más.
Én amikor másfél éve a gépet vettem a kingmax 5K volt, a kingston, amin szintén nem volt borda 7K . 2 esetén már 4K, akkor megérte kingmaxot venni inkább.
Amúgy az hogy nincs hűtése nem negatívum, mert nincs szüksége rá még akkor sem, ha 450MHz-t húzok rajta. Nem melegszik ez, úgyhogy csak feleslegesen drágítaná egy hűtőborda.
0
0
0
0
no avatar
Norbi777 írta:
GokuTM: De azért te se húzd az agyát(Ja és igenis elkezdted, mert belementél a beszélgetésbe ill. vitatkozásban is benne voltál, szóval nagyon is elkezdted).

Legalább ő nem a levegőbe beszél...

1: Asrock szar hulladék semmirevaló, tuning mellett nem lesz hosszú élete.
2: Kingmax úgyszintén, volt már olyan ramom 2 évig bírta.😉

Gép ára igenis mindent befolyásol, 190k-ért jó gépet kap amihez egy darabig nem kell nyúlni, 160k-ért megint csak jó gépet kap de jövő januárban költhet rá újból, ha lépést akar tartani.😀
0
0
0
0
no avatar
GokuTM: De azért te se húzd az agyát(Ja és igenis elkezdted, mert belementél a beszélgetésbe ill. vitatkozásban is benne voltál, szóval nagyon is elkezdted).
0
0
0
0
akos328 avatar
Okoskodtam 1 szóval is??? Annyi, h ajánlottam egy olcsóbb VGA-t is. Most akkora probléma ez? lelehet rólam szállni most már, 2x írtam h abba hagyom, de még folytatjátok.
semmi rosszat nem mondtam, nem zavartam bele rossz vásárba, annyit mondtam ha olcsóbbat akar ott a 6870, és kész. Goku nem tudom mire fújod fel úgy.
Amúgy mit nyomok, 2x írtam csak le, 1x Cooleynak írtam h így is lehetne, másodszor pedig ha jól emlékszem neked válaszoltam, h én mit raknék össze. ha nem írtál volna 2 kommentet már rég elfelejtettük volna dolgot.

És ráadásul Nylenak igaza van, az AsRock, már nem csinál olyan selejt lapokat, ráadásul mondjuk én 2 Kingmax modullal élek 2 éve és edig semmi baj nem volt vele...
0
0
0
0
Nyle avatar
GokuTM írta:
akos328 írta:
nem fogom mindet leírni én is.
én csak egy HD6870, v egy 6950-et javasoltam és nem Corsair RAM-t hanem vmi olcsóbbat mondjuk Kingmax. De mind1, úgy is azt veszi ami neki tetszik. ha neki mindenképp 190K-s gép kell akkor 7870-et veszi, ha nem akarja mindent kidobni akkor 6950-et, de a HD7850 is olcsóbb, és ugyanúgy kiszolgálja ez a 3 kari is 2-3 évig, talán még tovább is. De ha neki fontos az a 10-30% hát legyen.

Úgy írod a 30%-ot, mint ha ennyi pénzért elenyésző lenne. Ennyi ráfordításért ajándék, arról nem beszélve, hogy kevesebbet eszik, és a tuningpotenciálja a HD7970 fölé emeli. 😊

Kingmax RAM az kuka. Mint a Tápoknál a Codegen, vagy az Alaplapoknál az ASRock. A legolcsóbb leggagyibb márka. Irodai gépekbe való, nem Gamer gépbe, ráadásul alig kerül többe egy minőségi, akkor miért választana kuka minőséget.

Az Asrock már egy jó ideje nem olyan szar mint sok leragadt állítja.. simán megéri venni.. vannak közte nagyon jó lapok.
0
0
0
0
unknown user avatar
akos328: szimplán az igazságot nem tudod elfogadni szerintem.
0
0
0
0
akos328 avatar
Jólvan most hagyjuk abba mi előtt Goku elkezdi itt a szarkazmust, mert az meg ki nem állhatom.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció