apetit1989 írta:
Az intel p4-es korszaka nagyon is jó volt, nem tudom miről beszéltek.
nagyon nem volt jo nézz vissza egy amd 64 athlon x2 tesztet mindenben verte az intelt.
csak az idők változnak mostanában más szelek járnak😀
olyan procit vegyél amennyi pénzed van rá, azért ár/teljesítményben jol skálázódnak amelyik drága az valóban többet is fog tudni.
szerintem kicsit túlvan lihegve ez a procis téma kb csak csak akkor van értelme ha fullhd alatt játszol vagy a CF. SLI kérdéseknél.
Ha játékra kell a gép akkor csak is AMD!Tökéletesen megy minden játék egy jó igényes, átgondolt AMD konfiggal(persze ne Athlon II ben gondolkozzunk).Intelt a felső kategóriából választani igen nagy pénzkidobás lenne.
Én haveromnak is azért ajánlottam Intelt, mert nem tudom, hogy teljesít az AMD... Szerintem ha neked ízlik mondjuk 1 csokifagyi, a haverodnak nem ajánlod azt a fajta kivi fagyit amiről fingod sincs, hogy milyen...
Azt tudom, hogy ha az én procim viszi a mai dolgokat HD-ban mediumon, akkor az i3 és egy 1 Gb-s DDR5-ös vidkari is fogja mendimum így, sőt jobban..
Devis írta:
daraox: mi lenne ha a jelenlegi procikról beszélnénk? intel régen egy sz@r volt (p4 korszak) és most mégis jó. amd meg athlon (1ghz) korszakban meg isten király volt. most mégis padlót fogott...
Az nem volt megszabva hogy melyik korszakról írhatunk, de igazad van.....
Én az újabb amd-król szinte semmit nem tudok mert nekem, apámnak, haveromnak is intelje van (haveromnak Q6600 quad)...
Csak egy ismerősömnek van 4magos amd (athlon2 nem tudom pontosan, de nem a rosszabb fajtából) és a kettő között igen csak van külömbség....De én most csak alap dolgokra gondoltam mint kicsomagolás, tömörítés stb.
Játék téren nem tudom hogy teljesít az amd.
daraox: mi lenne ha a jelenlegi procikról beszélnénk? intel régen egy sz@r volt (p4 korszak) és most mégis jó. amd meg athlon (1ghz) korszakban meg isten király volt. most mégis padlót fogott...
AMD az elm utcában ahol a CPU-k kipurcannak 😆
Régen 1magos amd athlonom volt apámnak meg egy 1magos celeron (a celeron 1,4GHz, az athlon pedig 1.6GHz-es volt) mikor huzamosabban járszottam az amd-vel és kiléptem a játékból a gépem azt se tudta mit csináljon úgy belassult, de mikor UGYANAZAL a játékkal játszottam az intellel akkor az intel jobban állt a lábán érezhetően gyorsabb volt.
Az amd-s be 512, az intelesben meg 256 mb ram volt.
nankacu írta:
AZ Intel akkor is jobban megáll a lábán terhelésnél, mint az AMD. Akinek nincs annyi pénze, de nem is akarja megölni a gépét, annak jó az AMD: De aki mondjuk reggeltől-estig meneti és mondjuk 3D-ben tervez vagy ilyesmi annak kell a corájhét.
Miért az AMD meghal egy kis terheléstől?
Látod. daraox szerint csak belassul, de itt már meg is öli a gépet.
nankacu írta:
AZ Intel akkor is jobban megáll a lábán terhelésnél, mint az AMD. Akinek nincs annyi pénze, de nem is akarja megölni a gépét, annak jó az AMD: De aki mondjuk reggeltől-estig meneti és mondjuk 3D-ben tervez vagy ilyesmi annak kell a corájhét.
SweetJesus 😃
-és akkor lehet beszélni az oldal színvonaláról-
De már a konfigodat elnézve látszik, hogy fogalmad sincs melyik oldal mit nyújt.
G860-GT630 párossal, igazán sok fogalmad lehet.
Mennyivel értelmesebbnek tűnnél, hogy ha azt írtad volna, hogy:
Az Intel szerintem, jobban meg áll a lábán terhelésnél mert (itt valami alátámasztás) mert ez így működne...de...így nem tűnsz annak.
daraox írta:
személyszerint én megcsináltam egy terhelési
tesztet egy szakemberrel intel 2magos és amd
4magos procival.
Max terhelés alatt az intel ugyanazon a
sebességen dolgozott mint alapból, de az amd
jelentősen belassult! Nagyobb teljesítmény ide vagy oda az intel
biztosabban áll a lábán mint az amd...
Ha megnéztek a neten egy gamer pc-t abban is
legtöbb esetben intel van, meg a notebookokban
is mindig intelt látni!
Ez így nagyon kevés. Mert nem mindegy, hogy pl. AMD Phenom II X4 980 vs Intel Pentium Dual Core e5300, vagy Intel Core i -3240 vs Athlon ii x4 620...
Nandi17653 írta:
NagnorTM na most akkor ténleg nem tudom melyik a job jól ösze zavart
Személy szerint Én ha így állnék anyagilag, erősebb Videókártyát vennék, és gyengébb processzort.
Elvégre a VGA adja a sok FPS-t, nem a CPU.
Főleg nagy felbontáson, ahol gyengébb CPU-val sincs limit.
De, hogy valami érthetőt is írjak, (gondolom már meg van a HD7870, hogy ha a mellé kell) i5 2500K illetve i5 3570K-nál nem igen kell nagyobb egy jó ideig.
Még 2db HD7870-el is nagyon vígan elvannak.
Ha még marad pénzed, így gondolom marad, vegyél SSD-t, vagy valami egyebet...
Processzor hűtőt, az úgy is kötelező.
Terhelési tesztet egy szakemberrel?
Igen, több év tanulás, és minimum 5 év szakmai tapasztalat szükséges, egy Prime;LinX;3DMark és 1-2 játék Benchmark lefuttatásához.
2 Magos Intel, 4 Magos AMD...ez így rettentő sovány.
Ha értelmes körbe helyezzük el őket, akkor a 2 magos Intel megveri a 4 magos AMD-t a magonként teljesítményében?...Könnyen lehet.
Mit csinál a 2 magos Intel, a 4 magos AMD-vel szemben, ha egy program 2-nél több magot kér...Gondolhatod.
Ha tényleg elhelyeztük őket, és visszakacsintunk a magonkénti teljesítményre, a 4 magos AMD-t feljebb lehet tuningolni, míg a 2 magos Intelt nem.
Ide szerintem kommentár sem kell...!
De egy kicsi: Tegyük fel, hogy ez így történt.
A belassulás mitől lehet?...Ebbe bele is lett gondolva a szakemberrel, vagy ennyire már nem értetek hozzá?
Túlmelegedés felmerült, mint probléma? Például...
Mit gondolsz, ha valóban így lenne, nem ment volna még csődbe az egész AMD?? Ha olyan Processzorokat gyártanak, amik terhelésnél belassulnak...
4magos procival.
is mindig intelt látni!
az alaplapommal nincs gond, de frissebb procit akarok venni, és hogy a Phenom II X6 1045T képes-e kezelni az 1066-os ramokat. mivel nem szándékozom kivenni őket 😃
Reincarnation írta:
nem intel vs amdre gondoltam hanem házon (amd) belül bulldozer vs piledrive😀
Na igen, pl egy 8320 nem csak jobban optimalizált de olcsóbb és erősebb is egy 8150-nél. 4000mhz-en pedig a teljesítménye azonos a 8350-esével, /tudtommal/ egyébként is csak az órajelük különbözik...na meg az áruk 😃
igen de ez egy optimalizált változat mivel ha megnézett csökkent a fogyasztás
pl( fx 6100 95w tdp ennek huzott változata az fx6200 aminek 125w tdpje van és az fx 6300 ami 6200 magasabb ora jelenken van de csak 95w tdpje van)
másik nyilván óra jelet kellet emelni hiszen először tudták hogy azzal lehet vmi-t is elérni ebben az architekturában aminek köszönhetjük a jo OC tuladonságot😀
tudom éppen azért mondtam maximum 15% pluszt hoz elég sok helyen az fx 8150 hez képest az fx 8350 és szerintem ebböl legalább 8-9 százalék az órajeltöbblet miadt van
gatya123 írta:
Nekem FX 6300 van GTX 670 mellett és a legigényesebb játékok alatt is max 60%-on fut, böven elég a VGA-hoz meg a játékokhoz is, szal ha 200euroval drágább i7-es lenne hejette akkor se lenne több fps-em
Tévhit. Egy 2 éves i5-2300-al is jóval több FPS-ed lenne. Olyan kártya alá bűn AMD FX procit tenni 😃!
Az tuti, nézem az Nvidia oldalon mit tud a kártyám eggyes játékok alatt, azok az fps-ek böven megvannak és ott a legerösebb i7-el tesztelnek. [LINK]
Volt már dolgod FX procivalh ijen szakértö vagy a témában? (ok a 4100 tényleg fos, de a 6300 már más tészta)
Játékok alatt messze nincs akkora differencia egy i5 és egy PII X4 között pl, ami indokolná az i5 ártöbbletét. Persze ezt nem csúcs vga-s, illetve cf/sli konfigokra értem. 3d mark más tészta, de az egy szintetikus teszt, semmi köze a valósághoz. Túlpontozza az erős processzorokat.
humerot írta:
áh még az s sok neki de nem is értem mért oké hogy annyival olcsóbb de mégse azt kapja az ember a pénzéért amire számít néztem az én kártyámhoz teljesen megegyező oc val 3d mark 11 a mostani eredményemhez képest röpke 3500 ponttal kap többet egy alap i7 2600k val szóval elkezdtem gondolkodni azon hogy ha bejön nyárig a 4. intel széria platform csere lesz mert oké hogy olcsó az AMD de az Intel megéri a felárat ezt meg kell hagyni
humerot írta:
áh még az s sok neki de nem is értem mért oké hogy annyival olcsóbb de mégse azt kapja az ember a pénzéért amire számít néztem az én kártyámhoz teljesen megegyező oc val 3d mark 11 a mostani eredményemhez képest röpke 3500 ponttal kap többet egy alap i7 2600k val szóval elkezdtem gondolkodni azon hogy ha bejön nyárig a 4. intel széria platform csere lesz mert oké hogy olcsó az AMD de az Intel megéri a felárat ezt meg kell hagyni
gatya123 írta:
Nekem FX 6300 van GTX 670 mellett és a legigényesebb játékok alatt is max 60%-on fut, böven elég a VGA-hoz meg a játékokhoz is, szal ha 200euroval drágább i7-es lenne hejette akkor se lenne több fps-em
Tévhit. Egy 2 éves i5-2300-al is jóval több FPS-ed lenne. Olyan kártya alá bűn AMD FX procit tenni 😃!
Synda Rebirth: már csak te kellettél (Y) olvass feljebb.
Te meg értelmezz, másodsorban vegyél régi procikat aztán okoskodj ! 😉 😂
Reincarnation: P4 nem X2 ellenfele volt.😶
nagyon nem volt jo nézz vissza egy amd 64 athlon x2 tesztet mindenben verte az intelt.
csak az idők változnak mostanában más szelek járnak😀
olyan procit vegyél amennyi pénzed van rá, azért ár/teljesítményben jol skálázódnak amelyik drága az valóban többet is fog tudni.
szerintem kicsit túlvan lihegve ez a procis téma kb csak csak akkor van értelme ha fullhd alatt játszol vagy a CF. SLI kérdéseknél.
Ott a pont...Régi Fx széria volt jobb az Intelnél, azóta, meg előtte is mögötte volt, nem gond Devis akkor még fiatal volt nem emlékezhet rá.😆
Az elején? intel mélypontja volt
daraox: LOL és így nyilvánítasz véleményt, hogy azt se tudod hogy most mivan? 😆
Azt tudom, hogy ha az én procim viszi a mai dolgokat HD-ban mediumon, akkor az i3 és egy 1 Gb-s DDR5-ös vidkari is fogja mendimum így, sőt jobban..
Az nem volt megszabva hogy melyik korszakról írhatunk, de igazad van.....
Én az újabb amd-król szinte semmit nem tudok mert nekem, apámnak, haveromnak is intelje van (haveromnak Q6600 quad)...
Csak egy ismerősömnek van 4magos amd (athlon2 nem tudom pontosan, de nem a rosszabb fajtából) és a kettő között igen csak van külömbség....De én most csak alap dolgokra gondoltam mint kicsomagolás, tömörítés stb.
Játék téren nem tudom hogy teljesít az amd.
Régen 1magos amd athlonom volt apámnak meg egy 1magos celeron (a celeron 1,4GHz, az athlon pedig 1.6GHz-es volt) mikor huzamosabban járszottam az amd-vel és kiléptem a játékból a gépem azt se tudta mit csináljon úgy belassult, de mikor UGYANAZAL a játékkal játszottam az intellel akkor az intel jobban állt a lábán érezhetően gyorsabb volt.
Az amd-s be 512, az intelesben meg 256 mb ram volt.
következő az lesz h téged is megöl
Jah, az egész utcát 😂
Látod. daraox szerint csak belassul, de itt már meg is öli a gépet.
-és akkor lehet beszélni az oldal színvonaláról-
De már a konfigodat elnézve látszik, hogy fogalmad sincs melyik oldal mit nyújt.
G860-GT630 párossal, igazán sok fogalmad lehet.
Mennyivel értelmesebbnek tűnnél, hogy ha azt írtad volna, hogy:
Az Intel szerintem, jobban meg áll a lábán terhelésnél mert (itt valami alátámasztás) mert ez így működne...de...így nem tűnsz annak.
jelentősen belassult.
Lehet nem cseréltek alaplapot, belefaragták baltával szegény Amd-t Intel lapba, nem csoda, hogy belassult...szakemberek már csak ilyenek.😂
Két külön alaplappal csináltuk amd meg intel „kompatibilissel” ja és core 2 duo meg phenom ll x4 volt 😆
Te mint laikus ezt el is hitted a szakembernek.😆
Csak a baltát nem láttad a farzsebében, átmatricázott alaplapról már nem is beszélek.😂
jelentősen belassult.
Lehet nem cseréltek alaplapot, belefaragták baltával szegény Amd-t Intel lapba, nem csoda, hogy belassult...szakemberek már csak ilyenek.😂
Két külön alaplappal csináltuk amd meg intel „kompatibilissel” ja és core 2 duo meg phenom ll x4 volt 😆
jelentősen belassult.
4magos procival.
is mindig intelt látni!
Ez így nagyon kevés. Mert nem mindegy, hogy pl. AMD Phenom II X4 980 vs Intel Pentium Dual Core e5300, vagy Intel Core i -3240 vs Athlon ii x4 620...
NagnorTM na most akkor ténleg nem tudom melyik a job jól ösze zavart
Személy szerint Én ha így állnék anyagilag, erősebb Videókártyát vennék, és gyengébb processzort.
Elvégre a VGA adja a sok FPS-t, nem a CPU.
Főleg nagy felbontáson, ahol gyengébb CPU-val sincs limit.
De, hogy valami érthetőt is írjak, (gondolom már meg van a HD7870, hogy ha a mellé kell) i5 2500K illetve i5 3570K-nál nem igen kell nagyobb egy jó ideig.
Még 2db HD7870-el is nagyon vígan elvannak.
Ha még marad pénzed, így gondolom marad, vegyél SSD-t, vagy valami egyebet...
Processzor hűtőt, az úgy is kötelező.
sebességen dolgozott mint alapból.
őszintén az elég gáz.. úgy érzem nem nagyon érted a témát
na de hogy ne offoljak
amint tudsz venni i5 2500k-t -intel te estedben ugyérzem nem probléma szóval i7 3770😀
u.i: az viszont sajnálom hogy csak inteles laptopokat látni főleg ha apu-s
mert pont itt 10x jobban járna a vásárló egy amd apu-s géppel.
Igen, több év tanulás, és minimum 5 év szakmai tapasztalat szükséges, egy Prime;LinX;3DMark és 1-2 játék Benchmark lefuttatásához.
2 Magos Intel, 4 Magos AMD...ez így rettentő sovány.
Ha értelmes körbe helyezzük el őket, akkor a 2 magos Intel megveri a 4 magos AMD-t a magonként teljesítményében?...Könnyen lehet.
Mit csinál a 2 magos Intel, a 4 magos AMD-vel szemben, ha egy program 2-nél több magot kér...Gondolhatod.
Ha tényleg elhelyeztük őket, és visszakacsintunk a magonkénti teljesítményre, a 4 magos AMD-t feljebb lehet tuningolni, míg a 2 magos Intelt nem.
Ide szerintem kommentár sem kell...!
De egy kicsi: Tegyük fel, hogy ez így történt.
A belassulás mitől lehet?...Ebbe bele is lett gondolva a szakemberrel, vagy ennyire már nem értetek hozzá?
Túlmelegedés felmerült, mint probléma? Például...
Mit gondolsz, ha valóban így lenne, nem ment volna még csődbe az egész AMD?? Ha olyan Processzorokat gyártanak, amik terhelésnél belassulnak...
SweetJesus 😃
4magos procival.
is mindig intelt látni!
egy HD 7870 graf krátyával
nem intel vs amdre gondoltam hanem házon (amd) belül bulldozer vs piledrive😀
Na igen, pl egy 8320 nem csak jobban optimalizált de olcsóbb és erősebb is egy 8150-nél. 4000mhz-en pedig a teljesítménye azonos a 8350-esével, /tudtommal/ egyébként is csak az órajelük különbözik...na meg az áruk 😃
pl( fx 6100 95w tdp ennek huzott változata az fx6200 aminek 125w tdpje van és az fx 6300 ami 6200 magasabb ora jelenken van de csak 95w tdpje van)
másik nyilván óra jelet kellet emelni hiszen először tudták hogy azzal lehet vmi-t is elérni ebben az architekturában aminek köszönhetjük a jo OC tuladonságot😀
Az tuti, nézem az Nvidia oldalon mit tud a kártyám eggyes játékok alatt, azok az fps-ek böven megvannak és ott a legerösebb i7-el tesztelnek. [LINK]
Volt már dolgod FX procivalh ijen szakértö vagy a témában? (ok a 4100 tényleg fos, de a 6300 már más tészta)
Te 3d markkal játszol?
Te 3d markkal játszol?
Az egyetlen játék ahol az AMD gyorsabb. A Frostbite 2 köztudottan jobban fut AMD procik alatt és nem véletlenül... 😀
Multi alatt már közel sem ez a helyzet,minimum fps-ben 1 gpu mellett 10fps különbség befigyel. FX 8150 4.5GHz vs i7 3770k 4.2GHz
És még így sincs egy órajelen a proci,hát igen az AMD durva vga-k mellett nem rúg labdába,max egy 7870-t tennék mellé,de az is már a plafon