Na igen, mármint a TV sorozat vége.😃 Szerintem mangát fogok olvasni, googliztam Berserk képeket és ott a Guts armor nagyon de nagyon kíváncsivá tett, k*rvajól néz ki. Tiszta daedric armor.😃
Amúgy dispPaP kis hibák a cikkben "Marslow Piramis lealsó fokán" "médiája által krehált"
és az utóbbi idézetben lévő rész előtt a "kell" többesszámban lenne helyes szerintem. Amúgy érdekes.
Grammar Nazi out.😃
Elkezdtem a Berserket. Nem mondok róla véleményt, már csak azért se mert úgyis (remélem) mindenkinek ugyan az a véleménye róla mint nekem. Még csak a 10.résznél járok, nem is nézem tovább.... Ameddig le nem jön végre nCore-ról HD-ben mert a neten valami borzalmas.😃
Engem az úgy különösebben nem zavar, annyira fel sem tűnt. Láttam, hogy viszonylag rideg az anyjával, de gondoltam biztos megvan rá az oka és ezzel le is zártam.
dispPaP: A hangulatáról beszélve nem is tudom. Én úgy éreztem, hogy van hangulata csak össze-vissza változik és néha csöppet zavaróan. Nincs meg például egy állandó nyomasztó hangulat vagy ilyesmi. Ergó kb. igazad van 😆 .
Boku dake ga Inai Machi episode 5
Na kb a fele annak amire számitottam bekövetkezett.
Viszont a másik fele eléggé meglepett, szóval ez egy nagyon jó kis rész volt.
Rávilágitott a rész két dologra ami nem jön be: először is hogy túlságosan hasonlitanak a karakterek arcban, nem tudom ez a miatt van e hogy ne lehessen kitalálni a tettes személyét, de eléggé idegesit. Mondjuk van tippen a tettesre, de egyenlőre megtartom magamnak.
A másik meg csak engem idegesit a főhős anyjának a szája?! 😆
és most már hatalmas spoilerek következnek. Spoiler!
Airi is eléggé idegesit, a vége meglepett hogy felgyujtották a házát, tehát ő is biztos tud valamit, legelején azt gondoltam ő Hinazuki felnőtt mása, szintén a rajzolás miatt, de most hogy visszakerült ismét a jelenbe, főszereplőnk airi túlságosan is segit neki. Remélem itt lesz valamit csavar még. Az viszont tetszik hogy visszakerült btw, most igy komorabb a hangulat picit.
Na elég lesz ennyi, kiváncsian várom a következő részt...
Ez a Boku Dake elég jó, de van egy tippem, hogy ki lehet a gyilkos, igaz hogy csak sima intuició, de van rá esély. Spoiler!
Szerintem a tanár volt az. Ő volt az aki beszélt a pizzás menedzserrel is. Ez igy nagyon hülyén hangzik, de az öltözködése nagyon hasonlit és láttuk a fiatal verzióját és a jelenben pedig egy eléggé öreges hangot adott ki a gyilkos és ez az egész szerintem csöppet gyanús.
Persze semmi biztosat nem tudok mondani ez csak egy sejtés.
NEm rosz de alternatív szál a 2-3. film. Amúgy full izgalmas a Live Action megéri megnézni, Shishio-t az a színész játsza, aki a DN LA-ban Lightot és mocsok jól szerepel. 😃
Na és most az utóbbi négy évben jött ki belőle élőszereplős film is. Az első az animét követve a kezdeteket dolgozta fel, az utolsó kettő meg pont a Shishio-s összecsapást.
Ütős sorozat, bár a fél animéje filler, de imádtam anno. Shishio egy epic főboss, és ugyan azt a történetet dolgozta fel 20 évvel előbb amit a Naruto próbált, csak a Kenshinben emellé találkozott két világlátás is, és elmélyítette a dolgokat....
és most nem részletezném mert nem akarok egy féloldalas kommentet. 😃
Na gyors végignéztem az egyiket 😃 Ha már inaktiv a forum 😃
Bamboo Blade
Na ez valószínűleg hosszú lesz 😃
Cimből ki lehet találni hogy ez egy Kendo anime. Konkrétan ugyebár kendo klub.
Először is kezdeném azzal hogy ez az első olyan anime ahol a karaktereket amelyeket utáltam az elején a végére kedvencé váltak, valamint amelyek kedvencek voltak az elején a vége felé megutáltam. Viszont ez felcserélődött az anime közepén is párszor. Na most igy végignézve, tehát a legvégén pedig pár nem tudom egyiket se utálni 😃 MIért is van ez igy? A továbbiakban kiderül:
Az iskolában a kendo klub lényegében 4 személyből áll + a tanár. Ebből egy jár be gyakorolni rendszeresen, a klub elnök. Két fiú tagjuk durva, verekedős személyiséggel rendelkeznek, ezért elriasztják az elsősöket a csatlakozástól. a 4. tag meg, nevezzük megszállottnak, ha valamit a fejébe vesz azt nem hagyja félbe (ezt arra kell érteni hogy megakarja találni miben is jó - igazából csak kendóban.... vagyis hát abba se igazán...) Tanárjuk pedig egy elég lusta személy, viszont ért a kendóhoz de nincs motivációja már... Aztán egyik vetélytársa kihivja csapatát, szóval még is muszáj neki nyerni ezért új tagokra van szükség mivel lány tagok kellenek. Na itt aztán érdekes karakterek fognak csatlakozni. Apropó, megjegyzés: karakterek igazából nem nagy valamik, pontban kifejezve egy olyan 5-6/10, tehát közepes klisé karakterek. Viszont valamiért az összes együtt kitesz egy jó kis jellemvezetést. Ráadásul megtanit maga az anime a karaktereken keresztül sok dologra, köztük hogy ne adjuk fel, vagy hogy kemény munka kifizetődik egyszer, még ha nem is azonnal. Igen ezek is a szokásos dolgok, de mint mondtam a karaktereken keresztül, az egész olyan élvezhető lesz. HA megkérdezné valaki hogy miért tetszett/nem tetszett ez az anime, csak a karaktereket tudnám felhozni... Jellemváltozás nem nagyon történik viszont jellemfejlődést vagy hogy nevezik, fel lehet fedezni. Mondjuk úgy hogy motivációjuk lesz, ahhoz hogy folytassák/elkezdjék a kendót.
Egyszerűen nem tudom megmondani miért de nézette magát.
Visszatérve a történethez. Miután csatlakozik a klubhoz Tama-chan, minden megváltozik. Ő ugyanis egy nagyon, értsd NAAAAAGYON profi kendós. Felnőttekkel gyakorol és még sose vesztett. Ő róla szól szerintem maga az anime, igazából senkiről se úgy konkrétan, nincs középpontba senki, viszont ő az akitől majd tanulnak, ő az aki megtanit az előbb emlitett dolgokra, és ő lesz az aki a végén próbál még jobb lenni, hiába profi már, mert Spoiler!
talált egy ellenfelet aki letudta győzni
Szereti a szuperhősös animet, ezért abból is lesz már kapcsolat a történet szempontjából, igazából nem fontos.
Még annyi a fontos hogy a tanárjuk belekeveredik egy vitába, egy öregasszonnyal vitázik össze aki viszont ismeri az egyik személyt az iskolában és kiakarja rúgatni. Ezt megakadályozni pedig a kendó klub jó eredményével lehet megtenni, igen ám de ez nem lesz ilyen egyszerű. Ráadásul a két még a legelején emlitett fiú is rátesz egy lapáttal....
Graf, hang meg egyéb dologról most nem irnék, viszont a magyar felirat nagyon sz*r volt 😆 (nem is tudom hogy birtam végignézni vele, viszont lusta voltam keresni angolt, vagy letölteni másikat... 😃😉
Szóval konkrétan még mindig nem tudom megmondani miért, de tetszett! 😃 8/10
Ki mit néz manapság?
Szezonálisokon kivül
Bamboo blade
Vividred operation - ez egy no comment anime, holnap vagy holnapután kiderül a kis irományomból hogy miért 😃
xoki már fentvagyok a listádon, csepzone néven.😃 Inaktív a fórum. Ki mit néz manapság?
Én a GTO-t nézem, semmi mást. Szoktam szakadni rajta rendesen.😃 Bár lenne egy ilyen tanárom mint Onizuka.😆
flyaway2: nekem ok, friend listemen vagy már? Nem tudom 😆 (me--->xoki93)
(egyébként már nem csak 2en lehet menni remélem tudjátok...)
Ja és igen sok platos kiakadt e miatt, de szerintem jó, mivel igy leestek a boostoltak is...
(megnövelték az MMR követelményt elvileg...)
xoki Én beszállnék a LoL premade-be. Bronz I-be dobott.😞 A haverom meg letörölte a játékot, szóval vele offos a premade. Felb*szta, hogy most csak Silveres lett Plat után.
Amúgy 1:1ben le van modellezve New York... de csak egy szelete lesz elérhető a megjelenéskor, és fizetős DLC formájában jön Brooklyn, Bronx és a többi külváros. Ezen felül viszont a sima map is az arányok miatt Kurva nagy!
Rohadt unalmas az a véleményem, annyira repetetív és monoton. Mész futsz 5 percet, felveszed a küldit, futsz még 5 percet nyomsz egy F betűt megvan a küldid, futsz még 5 percet, lövöldözöl egy kicsit, futsz még 5 percet, lövöldözől még egy kicsit, majd futsz újra és leadod. 3 órát játszottam vele, elég is volt, borzalmasan unalmas. Egyébként vannak vele komoly grafikai parák a bétában. Én nem költök rá, mostmár biztos. 😃
Boku dake ga Inai Machi episode 4
Na szerencsére nem lesz elhúzva mint ahogy vártam, ebbe a részben szépen elrepült az idő. Ha nem nézted meg ne olvasd tovább, spoilerbe nem rakom mert csak az én gondolatmenetem hogy mi fog történni...
A következő részben szerintem kiderül hogy még is behalt a csaj. Tehát nem változtatta meg a múltat. Aztán valószínű hogy ismét visszakerül valahogy a halála előtti időre VAGY próbál visszakerülni. Na most ha még se igy lenne akkor nagyon felfogom pontozni az biztos 😃 Ugye ha nem hal be, akkor logikátlan lenne és túl egyszerű és túl happy az egész 5. rész....Sima eltűnés szintén. Na mindenesetre eddig ez a rész jött be legjobban.
Egyébként a nyomasztó hangulat megvan, viszont sokszor úgymond enyhül.
A B2P-t nem igazán erre szokták használni, de igen, olyan lesz mint a Guild Wars 2 volt, (mielőtt ingyenes lett...) megveszed és utána nem kell már rá költeni elvileg... de jól is teszed dispPaP majd kíváncsi vagyok a te véleményedre is a játékról 😃
F2P lesz legalább? Akkor talán kap egy hajszálnyi esélyt 😃
Kung fu master egyenlőre nem is akarom kipróbálni, mert a leirása alapján elég lassú támadású, az meg nem nekem való, ahogy a blade master nél se jön be a counter, assassinnál mondjuk oké...
Hát én nem 😃 De nem sokára megfogom, vagyis attól függ majd meddig tart összeszedni új karakterhelyre a pizt a játékba, már ha lehet...
Asszem lvl 24 - blade dancer
Meg a többit mind elvittem már egyszer úgy lvl 5-10 ig, még a kungfu mastert és a summonert nem próbáltam....
Ma az assasint próbáltam, eddig ez a leg OP abb 😃
Akkor a Gosick jó lesz elsőre ha már mindhárman emlitettük...
off norbli01 Látom bronzba rakott téged is lolba, mehetnénk premadbe. Kezd felidegesiteni 😃 Nem azért mert nem tudnék kijutni, hanem mert nem akarok olyan csapattal nyerni akik nem érdemlik meg 😆 Meg lehet találni kéne még egy - két játékost. Mit szólsz?
norbli01: nah, csak akkor ha nem történetközpontú. Most hogy nézek egy csomó 12 részes moe meg comedy animet, nem vesztek semmit ha nincs folytatása 😃 Meg jól van nézem a szezonosokat is, de régi történet központúakat amelyekből kevés rész van most már kerülöm 😃 Nem mintha sok lenne...
Jut eszembe tud valaki valami nyomozós animet? Vagy valami feladvány megoldós stb
Olyasmi mint a régi Columbo sorozat. (mindig tudtam ki lesz a bűnös benne, mert mindig azzal a személlyel beszélgetett 😃 de bejött) Vagy olyasmi mint az elveszett ereklyék fosztogatói 😃 valami ilyesmi van e?
Anime pl: Gosick, nanana
Az elsőt nem láttam, mig a második meg nem valami komoly, de olyasmi is jó..csak lehetőleg befejezett legyen 😃
Szerintem mindegy hány részes, ha a színvonal megvan, erről most lehet vitatkozni, hogy 12 rész alatt miket lehet össze hozni, de azért volt pár 12 részes anime, mellesleg ha meg jön egy anime ami érdekel akkor gondolom megnézed akkor is ha 12 részes, nem? 😃 De igen, jó ez a részenkénti értékelés 😃
Amúgy dispPaP kis hibák a cikkben "Marslow Piramis lealsó fokán" "médiája által krehált"
és az utóbbi idézetben lévő rész előtt a "kell" többesszámban lenne helyes szerintem. Amúgy érdekes.
Grammar Nazi out.😃
Vagy olvass mangát. 😃 Nyáron jön a folytatás. Milyen vége? A Berserknek az 1/8adát dolgozták csak fel, nagyon az eleje a sorozat.
<--- ő legalábbis biztos nem 😃
Bár nem tudom te milyen véleményen vagy... 😃
Amúgy Boku Dake-val még mindig a legangyobb bajom hogy nincs hangulata, meg hogy egy-két szereplő egymással mennyire nem konzisztens.
Boku dake ga Inai Machi episode 5
Na kb a fele annak amire számitottam bekövetkezett.
Viszont a másik fele eléggé meglepett, szóval ez egy nagyon jó kis rész volt.
Rávilágitott a rész két dologra ami nem jön be: először is hogy túlságosan hasonlitanak a karakterek arcban, nem tudom ez a miatt van e hogy ne lehessen kitalálni a tettes személyét, de eléggé idegesit. Mondjuk van tippen a tettesre, de egyenlőre megtartom magamnak.
A másik meg csak engem idegesit a főhős anyjának a szája?! 😆
és most már hatalmas spoilerek következnek.
Spoiler!
Na elég lesz ennyi, kiváncsian várom a következő részt...
és most nem részletezném mert nem akarok egy féloldalas kommentet. 😃
Bamboo Blade
Na ez valószínűleg hosszú lesz 😃
Cimből ki lehet találni hogy ez egy Kendo anime. Konkrétan ugyebár kendo klub.
Először is kezdeném azzal hogy ez az első olyan anime ahol a karaktereket amelyeket utáltam az elején a végére kedvencé váltak, valamint amelyek kedvencek voltak az elején a vége felé megutáltam. Viszont ez felcserélődött az anime közepén is párszor. Na most igy végignézve, tehát a legvégén pedig pár nem tudom egyiket se utálni 😃 MIért is van ez igy? A továbbiakban kiderül:
Az iskolában a kendo klub lényegében 4 személyből áll + a tanár. Ebből egy jár be gyakorolni rendszeresen, a klub elnök. Két fiú tagjuk durva, verekedős személyiséggel rendelkeznek, ezért elriasztják az elsősöket a csatlakozástól. a 4. tag meg, nevezzük megszállottnak, ha valamit a fejébe vesz azt nem hagyja félbe (ezt arra kell érteni hogy megakarja találni miben is jó - igazából csak kendóban.... vagyis hát abba se igazán...) Tanárjuk pedig egy elég lusta személy, viszont ért a kendóhoz de nincs motivációja már... Aztán egyik vetélytársa kihivja csapatát, szóval még is muszáj neki nyerni ezért új tagokra van szükség mivel lány tagok kellenek. Na itt aztán érdekes karakterek fognak csatlakozni. Apropó, megjegyzés: karakterek igazából nem nagy valamik, pontban kifejezve egy olyan 5-6/10, tehát közepes klisé karakterek. Viszont valamiért az összes együtt kitesz egy jó kis jellemvezetést. Ráadásul megtanit maga az anime a karaktereken keresztül sok dologra, köztük hogy ne adjuk fel, vagy hogy kemény munka kifizetődik egyszer, még ha nem is azonnal. Igen ezek is a szokásos dolgok, de mint mondtam a karaktereken keresztül, az egész olyan élvezhető lesz. HA megkérdezné valaki hogy miért tetszett/nem tetszett ez az anime, csak a karaktereket tudnám felhozni... Jellemváltozás nem nagyon történik viszont jellemfejlődést vagy hogy nevezik, fel lehet fedezni. Mondjuk úgy hogy motivációjuk lesz, ahhoz hogy folytassák/elkezdjék a kendót.
Egyszerűen nem tudom megmondani miért de nézette magát.
Visszatérve a történethez. Miután csatlakozik a klubhoz Tama-chan, minden megváltozik. Ő ugyanis egy nagyon, értsd NAAAAAGYON profi kendós. Felnőttekkel gyakorol és még sose vesztett. Ő róla szól szerintem maga az anime, igazából senkiről se úgy konkrétan, nincs középpontba senki, viszont ő az akitől majd tanulnak, ő az aki megtanit az előbb emlitett dolgokra, és ő lesz az aki a végén próbál még jobb lenni, hiába profi már, mert Spoiler!
Még annyi a fontos hogy a tanárjuk belekeveredik egy vitába, egy öregasszonnyal vitázik össze aki viszont ismeri az egyik személyt az iskolában és kiakarja rúgatni. Ezt megakadályozni pedig a kendó klub jó eredményével lehet megtenni, igen ám de ez nem lesz ilyen egyszerű. Ráadásul a két még a legelején emlitett fiú is rátesz egy lapáttal....
Graf, hang meg egyéb dologról most nem irnék, viszont a magyar felirat nagyon sz*r volt 😆 (nem is tudom hogy birtam végignézni vele, viszont lusta voltam keresni angolt, vagy letölteni másikat... 😃😉
Szóval konkrétan még mindig nem tudom megmondani miért, de tetszett! 😃 8/10
Persze angol (de inkább magyar) felirattal és eredeti japán hanggal, úgy az igazi.
Ki mit néz manapság?
Szezonálisokon kivül
Bamboo blade
Vividred operation - ez egy no comment anime, holnap vagy holnapután kiderül a kis irományomból hogy miért 😃
Ki mit néz manapság?
Én a GTO-t nézem, semmi mást. Szoktam szakadni rajta rendesen.😃 Bár lenne egy ilyen tanárom mint Onizuka.😆
(egyébként már nem csak 2en lehet menni remélem tudjátok...)
Ja és igen sok platos kiakadt e miatt, de szerintem jó, mivel igy leestek a boostoltak is...
(megnövelték az MMR követelményt elvileg...)
Na szerencsére nem lesz elhúzva mint ahogy vártam, ebbe a részben szépen elrepült az idő. Ha nem nézted meg ne olvasd tovább, spoilerbe nem rakom mert csak az én gondolatmenetem hogy mi fog történni...
A következő részben szerintem kiderül hogy még is behalt a csaj. Tehát nem változtatta meg a múltat. Aztán valószínű hogy ismét visszakerül valahogy a halála előtti időre VAGY próbál visszakerülni. Na most ha még se igy lenne akkor nagyon felfogom pontozni az biztos 😃 Ugye ha nem hal be, akkor logikátlan lenne és túl egyszerű és túl happy az egész 5. rész....Sima eltűnés szintén. Na mindenesetre eddig ez a rész jött be legjobban.
Egyébként a nyomasztó hangulat megvan, viszont sokszor úgymond enyhül.
Kung fu master egyenlőre nem is akarom kipróbálni, mert a leirása alapján elég lassú támadású, az meg nem nekem való, ahogy a blade master nél se jön be a counter, assassinnál mondjuk oké...
Asszem lvl 24 - blade dancer
Meg a többit mind elvittem már egyszer úgy lvl 5-10 ig, még a kungfu mastert és a summonert nem próbáltam....
Ma az assasint próbáltam, eddig ez a leg OP abb 😃
off
norbli01 Látom bronzba rakott téged is lolba, mehetnénk premadbe. Kezd felidegesiteni 😃 Nem azért mert nem tudnék kijutni, hanem mert nem akarok olyan csapattal nyerni akik nem érdemlik meg 😆 Meg lehet találni kéne még egy - két játékost. Mit szólsz?
- Conan? Gosick? Tantei Gakuen? Hyouka? Kaito? Kindaichi? Memochu? Un-Go? Ragnarok? Yakumo? Milky Holmes?
Amúgy a Lupin és a Conan széria kivételével elég klisések ezek a nyomozós animék.
norbli01: nah, csak akkor ha nem történetközpontú. Most hogy nézek egy csomó 12 részes moe meg comedy animet, nem vesztek semmit ha nincs folytatása 😃 Meg jól van nézem a szezonosokat is, de régi történet központúakat amelyekből kevés rész van most már kerülöm 😃 Nem mintha sok lenne...
Jut eszembe tud valaki valami nyomozós animet? Vagy valami feladvány megoldós stb
Olyasmi mint a régi Columbo sorozat. (mindig tudtam ki lesz a bűnös benne, mert mindig azzal a személlyel beszélgetett 😃 de bejött) Vagy olyasmi mint az elveszett ereklyék fosztogatói 😃 valami ilyesmi van e?
Anime pl: Gosick, nanana
Az elsőt nem láttam, mig a második meg nem valami komoly, de olyasmi is jó..csak lehetőleg befejezett legyen 😃
Egyébként valaki errefelé nincs olyan aki hobbiból olvas? Könyveket (nem tankönyveket) fantasy/Sci-fi könyveket?
Ezért tértem át 26 részesekre.