Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek érdemesebb külföldről (pl. az Amazon-ról) rendelni az alkatrészeket, mert ahogy elnézem úgy még szállítással is olcsóbb mint itt Magyarországon?
P C X en nézd én mindig onnan vásárolgatok a legversenyképesebbek az árak és a garanciával se cseszegetnek bármi gond van bár nálam ez nem fordult elő csak haveromnál halt meg a vinyoja időn belül mivel garancia futáral rendelte igy ingyenes oda vissza szállitás volt 2 hét allat kapott egy újat 😀!
Sziasztok!
Összeállítottam egy gépet, segítsetek hogy ez így működne?
Alaplap: ASROCK 970DE3/U3S3
Videokártya: HD 7850 2GB GDDR5
Processor: AMD FX-6300 3.50GHz
Memória: 8GB 1600MHz DDR3
A többi cucc maradna. Ez így kb jó gépnek számít most?
kaizinger: Lényegében egy átnevezett GTX680 némi órajelemeléssel és valamivel kisebb árcédulával. Igazából a 700-as szériában csak a 760, a 770 és a 780 van, a 760 egy 670-es 1-gyel kevesebb SMX modul (192 CUDA mag), magasabb órajelen, jóval olcsóbban, a 770-et leírtam, a 780 pedig egy 2 SMX modullal - 384 CUDA maggal - kevesebbet tartalmazó, de magasabb órajelen üzemelő és nagyságrendekkel olcsóbb Titan.
ErzsikeTurika: Attól függ, melyik mennyibe kerül. Én amúgy jobban szeretem az Xbox kontrollerét.
Cooley 2013. 10. 16. 20:36:23
Ez elég igényfüggő. Én az Xbox-ra szavazok.
Hát, én igazából sztem egyjátékos módban játszanék, GTA V, FiFa 14-13, NBA 2K14 vagy 13, NFS-ek stb.😀 Cod is esetleg 😀
FullHD TV-n, ha ez fontos :s
s azért 1évet bírjon ki 😀
XBOX ONE-ra illetve PS4-re nem akarok 150k-t költeni..
a PS3 Super Slim, nem jó.? 😲 az XBOX 360 E 250GB-os lenne, ha az XBOX jobb 😀
igazából a P C X ről gondoltam hogy megveszem számitásaim szerint ott a legolcsobb és aszem 100K után ingyenes a posta amin megint sporolhatók😀!
ODD az nem kell a mostaninak rákéne mennie mert satás😀!
és ez a gtx 770 ről mit lehet tudni mert a hetes szériáról alig találtam valami normális tesztet ismerősi körömben meg mindenkinek 660 ja van igy még véleményezést se tudok kérni:/
kaizinger: Először is felejtsd el a konvertálást! Az egy rakás semmit nem érő szar. Memót meg vegyél abba a gépbe 2-4GB-ot, jó lesz az apukádnak, a 8-at meg tartsd meg, mert nagyon felszöktek az árak mostanság. 😀 És így lényegében ugyan ott tartunk, esetleg egy plusz ODD még, ha szükség van rá. Kb. 80eFt-nál járunk, a 6300 helyett legyen 8320, a maradék meg akkor mehet VGA-ra. Egy MSI N770 TF 2GD5/OC Gaming-gel ~195eFt.
Tehát:
MSI 970A-G46 ~20
AMD FX-8320 ~38
Valami olcsó 2-4GB memó a mostani gépedbe. ~5-10
Egy szimpatikus ODD, ha kell. ~5
FSP Raider 550 ~15
MSI GTX770 Gaming ~105
~188-193eFt+ a szállítás. Bár lehet, hogy érdemes lenne itt-ott farigcsálni, és belesuvasztani egy legalább 60-64GB-os SSD-t. Pl. ha nincs ODD, és csak 2GB memót veszel, már bele is férne egy olcsóbb modell (Kingston SSDNow V300 60GB, ADATA SP600 64GB).
Ezek persze kiskeri árak, szóval hardverapróról, esetleg vateráról és hasonló helyekről akár olcsóbban is össze lehet halászni.
Akkor leírom részletesebben!
számolgattam és a keretem több lesz mint terveztem amig eltudok menni az max 200K!
aminem kell az ház,HDD a többit átadom faternak hogy legyen neki is valami gépe😀 és tudjunk majd kommunikálni 😀!
3d tv-t veszek elvileg az tud 2D-ből 3D-be konvertálni amit én néztem és játékok allat is müködik szépen😀!
Nv-n gondolkodtam igazából mert atit annyira nem kedvelem a rossz driverezés miatt meg egyébb😀
meg a 3D-t azért annyira nem erőltetném csak nagyon ritkán😀 valószinüleg úgyis csak filmeknél venném komolyan hasznát😀
kaizinger: FullHD-n szeretnél 3D-ben játszani 130-140eFt-ból? Az felejtős. Azt viszont még mindig nem mondtad, hogy milyen alkatrészek kellenek. Minden kell, vagy netán ház/táp/ODD/HDD nem? Ahogy látom memó is van bőven, az sem kell? Elég csak proci, lap meg videokártya, esetleg egy nagyobb táp? Mert úgy máris reálisabb a helyzet. Úgy FX-6300 valami szimpatikus lappal (pl. MSI 970A-G46), egy FSP Raider 550 meg egy R9 280X, és kész is. Ja meg még meg kell venni a TriDef-et a 3D játékhoz, de az már kisebb tétel. Mondjuk ha a 3D kell, akkor lehet, hogy egy nV jobb választás lenne a 3D Vision miatt, akkor pedig GTX760.
Lehet annak az az üzemi höfok.Kül ha ujann veszed,kapsz vele gart,ha netalán megföne cserélni kell nekik,esetleg ráfizetéssel másik modellt,pl inteltöl.Bár kolegámnak most cseréltem proci ventit a laposában,egy 2magos athlon van neki benne(nem mai darab)de nincs vele gond,szépen dolgozik neki,mikor meghalt a ventije,be se kapcsolt neki.A 3.pin a ventiröl nemküldte vissza a jelet h dolgozik,ill mekkora fordulatonn,igy be se lehtett kapcsolni,mig kinem cseréltem a ventit.Az amint megvolt pöccre röffent mindjárt.
december elején vásárolnám olyan 3-4 edikén😀
amire használnám az videozás (vágás,szerkesztés)
játékok Full hd monitorhoz lehet 3 D is mert tervbe van az is hogy veszek!
130-140 amit beleáldoznék ennél több nem lehet postával együtt értendő!
kaizinger: Mennyire sürgős, és mire használnád, milyen alkatrészek kellenek? Én megvárnám a next-gen AMD-ket, és először dVGA nélkül raknám össze, majd később vennék bele egy ütősebb kártyát.
lumosnina: szerintem ez a LENOVO G700 17.3" Laptop £599.99 jó választás lenne. Véleményem szerint, net, hd filmek, photoshop, webfejlesztésre és az újabb nfs, grid játékoknak tökéletesen megfelel a LENOVO G700-as laptop.
lumosninca: Ha a mobilitás "elég fontos", akkor én nem is igazán értem, hogy ezt a kérdést miért tetted föl... 😀 Csak egy itthoni példa: Annyiból vennék egy Lenovo ThinkPad Edge E535-öt, de a HDD-t kicseréltetném egy 120-as SSD-re, és külső vinyónak meg vennék hozzá egy 3TB-os HDD-t USB3-as csatival, amihez nem kell külön táp. Illetve egész pontosan én személy szerint már megvárnám az AMD következő generációs mobil procijait és videokártyáit, és ennek a Lenovo-nak az utódját vagy valami hasonlót vennék.
Noti / asztali gep vasarlasa elott allok. A helyzet az, hogy en sem tudom mit is vegyek. Jatszani nem igazan jatszok, neha az ujabb nfs, grid gamek befigyelnenek. Az asztalinak van egy feelingje amit nagyon szeretek. Viszont nem hordozhato- csak cipelheto. 😀 A mobilitas azonban eleg fontos lenne. Igy aztan elso kerdes noti vagy asztali? Es hogy milyen? 😀
Nagy tarhely jol jon. Igazabol csak net, hd filmek, photoshop, webfejlesztes lenne amire hasznalnam. Angliaban lakom igy legyszi olyat ajanljatok amit itt lehet kapni.
Elore is koszi, szep napot nektek!
360 60k, van 50k-ért de az csak 4Gb-os, ellenben az one 150k, szerintem vegyen egy régit, aztán, ha mérséklődtek az árak, és nincs már jövője a réginek, vegye meg 60k-ért az "újat. 😆
One árából Pc-t kell fejleszteni, ami bővíthető, nem egy műanyagdoboz... 😶
Sziasztok.! 😀
Lesz egy nem ideillő kérdésem, előre is elnézéseteket kérem, de kiváncsi lennék, hogy melyiket érdemesebb megvásárolni.?
XBox 360 vagy PS3 .?
Előre is köszönöm segítségeteket.! 😀
Attol h az alaplapi cpufan 4tüs,még rámegy a 3tüs procihütö csatija.Annyival h 4.tü üresen marad.Azokat csak 1 féleképp lehet rákötni,igy else tudod rontani.A 4.tü,ami a fordulat vezérlés lenne nemfog dolgozni,igy max fordulaton megy majd,baja nemlesz,max csak hangos.
-----Szerk-----:
Muszály a cpu fanra kötni,mert ha nem a gép állandoan riasztana h "CPU FAN Failur"...
De ha veszek egy átalakított hozzá ,akkor is max fordulaton menne nem? Mer azt az egyik molex kábelbe kell beleszúrni nem? Vagy tudnátok nekem ajánlani hasonló jó hűtőt, aminek kék led világítása is van?
én a helyedben ezt választanám erről csak jót hallotam
Összeállítottam egy gépet, segítsetek hogy ez így működne?
Alaplap: ASROCK 970DE3/U3S3
Videokártya: HD 7850 2GB GDDR5
Processor: AMD FX-6300 3.50GHz
Memória: 8GB 1600MHz DDR3
A többi cucc maradna. Ez így kb jó gépnek számít most?
ha esetleg kevesebb jönne össze a 760 az rossz választás lenne?
ErzsikeTurika: Attól függ, melyik mennyibe kerül. Én amúgy jobban szeretem az Xbox kontrollerét.
Synda:TY😀
Cooley 2013. 10. 16. 20:36:23
Ez elég igényfüggő. Én az Xbox-ra szavazok.
Hát, én igazából sztem egyjátékos módban játszanék, GTA V, FiFa 14-13, NBA 2K14 vagy 13, NFS-ek stb.😀 Cod is esetleg 😀
FullHD TV-n, ha ez fontos :s
s azért 1évet bírjon ki 😀
XBOX ONE-ra illetve PS4-re nem akarok 150k-t költeni..
a PS3 Super Slim, nem jó.? 😲 az XBOX 360 E 250GB-os lenne, ha az XBOX jobb 😀
ODD az nem kell a mostaninak rákéne mennie mert satás😀!
és ez a gtx 770 ről mit lehet tudni mert a hetes szériáról alig találtam valami normális tesztet ismerősi körömben meg mindenkinek 660 ja van igy még véleményezést se tudok kérni:/
Tehát:
MSI 970A-G46 ~20
AMD FX-8320 ~38
Valami olcsó 2-4GB memó a mostani gépedbe. ~5-10
Egy szimpatikus ODD, ha kell. ~5
FSP Raider 550 ~15
MSI GTX770 Gaming ~105
~188-193eFt+ a szállítás. Bár lehet, hogy érdemes lenne itt-ott farigcsálni, és belesuvasztani egy legalább 60-64GB-os SSD-t. Pl. ha nincs ODD, és csak 2GB memót veszel, már bele is férne egy olcsóbb modell (Kingston SSDNow V300 60GB, ADATA SP600 64GB).
Ezek persze kiskeri árak, szóval hardverapróról, esetleg vateráról és hasonló helyekről akár olcsóbban is össze lehet halászni.
számolgattam és a keretem több lesz mint terveztem amig eltudok menni az max 200K!
aminem kell az ház,HDD a többit átadom faternak hogy legyen neki is valami gépe😀 és tudjunk majd kommunikálni 😀!
3d tv-t veszek elvileg az tud 2D-ből 3D-be konvertálni amit én néztem és játékok allat is müködik szépen😀!
Nv-n gondolkodtam igazából mert atit annyira nem kedvelem a rossz driverezés miatt meg egyébb😀
meg a 3D-t azért annyira nem erőltetném csak nagyon ritkán😀 valószinüleg úgyis csak filmeknél venném komolyan hasznát😀
amire használnám az videozás (vágás,szerkesztés)
játékok Full hd monitorhoz lehet 3 D is mert tervbe van az is hogy veszek!
130-140 amit beleáldoznék ennél több nem lehet postával együtt értendő!
Alaplap: Asrock 970 Pro 3
Processzor: AMD FX-6300 3.50 GHz
Memória: KINGMAX 4GB DDR3 1600MHz
Videokártya: GAINWARD 426018336-2999 GTX760 Phantom 2GB GDDR5 PCIE Merevlemez: TOSHIBA 500GB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA050
Ház: SHARKOON Vaya
Táp: FSP Raider 550
[LINK]
Noti / asztali gep vasarlasa elott allok. A helyzet az, hogy en sem tudom mit is vegyek. Jatszani nem igazan jatszok, neha az ujabb nfs, grid gamek befigyelnenek. Az asztalinak van egy feelingje amit nagyon szeretek. Viszont nem hordozhato- csak cipelheto. 😀 A mobilitas azonban eleg fontos lenne. Igy aztan elso kerdes noti vagy asztali? Es hogy milyen? 😀
Nagy tarhely jol jon. Igazabol csak net, hd filmek, photoshop, webfejlesztes lenne amire hasznalnam. Angliaban lakom igy legyszi olyat ajanljatok amit itt lehet kapni.
Elore is koszi, szep napot nektek!
Ja! Olyan 5-600 font korul szanok ra.
One árából Pc-t kell fejleszteni, ami bővíthető, nem egy műanyagdoboz... 😶
Lesz egy nem ideillő kérdésem, előre is elnézéseteket kérem, de kiváncsi lennék, hogy melyiket érdemesebb megvásárolni.?
XBox 360 vagy PS3 .?
Előre is köszönöm segítségeteket.! 😀
-----Szerk-----:
Muszály a cpu fanra kötni,mert ha nem a gép állandoan riasztana h "CPU FAN Failur"...
GIGABYTE GA-970A-DS3 (rev. 1.0) /// 18k
AMD FX 6300 /// 28k
Kingston HyperX 1600Mhz 1x4Gb /// 9k
Sapphire HD7870 OC GHz Edition 2Gb /// 51k
Western Digital Caviar Blue 1TB_7200rpm_64Mb_Sata3 /// 15k
FSP HEXA 400W /// 10k
Sharkoon Vaya /// 8k
Össz: 139k
Zgamer93: Működne, de szerintem a venti mindig max fordulaton pörögne.