Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Cooley avatar
Igen, ez szép fogás volt, csak az a baj, hogy a sok hülyesége mellett ez sokat nem javít a helyzeten. Meg csak belekötött valamibe, aminek túl sok köze nincs is az eredeti témához. Nagy ügy, ott van a Tt Versa G2 2eFt-tal drágábban, vagy olcsóbban vannak kevésbé csilli-villi, nem-szerszámmentes házak, amikbe simán befér. Most erre épp Synda sem gondolt, hogy egy elég extrém méretű kártyát választott, mert amúgy jó kis ház a Vaya az áráért. Én meg nem is néztem, hogy milyen a ház, csak a proci-videokari kombót néztem.
Egyébként meg az összeszerelés miatt nem lett volna gond, mert az i Ponosok rakták volna össze, vagy legalábbis próbálták volna, akkor kiderül a probléma, és lehet módosítani. Apróság.
Sokkal becsülendőbb lenne, ha elismerné, hogy nincs igaza, minthogy foggal-körömmel próbál keresni valami hibát a mi számításunkban.
0
0
0
0
no avatar
Befér az oda, Talmacsi vedd meg, én belefaragom neked , de akkor is nekem lesz igazam. 😆
0
0
0
0
ximo avatar
Nem is ezt vitattam, csak tetszik a srác stílusa addig keresett valamit amibe beleköthet amíg talált! 😉
0
0
0
0
Cooley avatar
Akkor szimplán másik házat kell venni, de ez nem indok arra, hogy gyengébb videokártyát vegyen az ember. A hangsúly nem a házon van, hanem a procin és a videokártyán.
0
0
0
0
ximo avatar
[url]http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://www.sharkoon.com/sites/default/files/products/pc_cases/big_Vaya_03.jpg&imgrefurl=http://www.sharkoon.com/?q%3Den/content/vaya&h=1000&w=1000&sz=119&tbnid=MigsHsIBPUjgfM:&tbnh=95&tbnw=95&zoom=1&usg=__1PthQBJK0g5c42YVSKDq-mI7op0=&docid=D-Z0NIV_0gotpM&sa=X&ei=XeNnUqHKDKvU4wS2q4HYDw&ved=0CDMQ9QEwAQ[/url] Ha erről van szó:
Most Kung nak kell igazat adnom a Vaya nem az a kategória amiből kiszeded a HDD tartót, állhatsz neki fűrészelni, szóval ott a pont, és házon amúgy sem érdemes spórolni 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
kung: Megmondom őszintén erre nem figyeltem, de nehogy már ez legyen a gond. Kiszedi az alsó 3.5"-es tárolót, aztán kész, emiatt nem kell drága gépház.
0
0
0
0
no avatar
Ennyire futotta abból a nagy eszedből ? kiszerel 2db hdd tartót és befér...
0
0
0
0
Domfoz avatar
8 helyett esetleg csak 4 giga ram, máris kijöhet egy olyan ház abból a maradék pénzből amiben elfér, és később vesz még hozzá 4et
0
0
0
0
kung avatar
Synda Rebirth : a baj ott van, hogy amikor megveszi Talmacsi az által összeállított konfigurációt, csodálkozni fog, hogy az MSI R7970 Lightning BE 3GB videokártyát nem tudja majd beszerelni (lehet, hogy ez téged nem zavar). Az a helyzet, hogy a konfigurációba ami persze meghaladja a 170k határt belekerült egy Sharkoon Vaya alsokategóriás ház amibe csak maximum 270mm videokártya fér el. Sajnos a MSI R7970 Lightning BE 3GB 305 mm hosszú, ezért én nagyon átgondolnám mielőtt ezt a konfigurációt ebben a formában megvenném. Azon csodálkozok, hogy Cooley is ezt jónak tartotta, az én összeállításom meg nem. Szóval nem is tudom, hogy miért kell nektek ennyire lekezelni másokat?
0
0
0
0
no avatar
kung: Te direkt teszed a hülyét... Vagy talán annak születtél ?
Mi az, hogy aránytalan ? 😊 😂 Szaros 270x+i5 3470 marha jó párosítás, minek vegyen erős processzort, hogy GPU limit legyen, semmi értelme, jóval jobb teljesítményt nyújt az fx6300+ 7970 páros...
Tiéddel lehet jobban járna, de a lányokat szereti. 😊 😆

Dani46: Ez nyugodt témakör 😜 https://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_…ead_id=413
0
0
0
0
Dani46 avatar
vazzeg nemtok belépni olyan helyre ahol ne a vita menne😃na milyen barátságos ott mindenki😃
0
0
0
0
Domfoz avatar
Aránytalaaaaaan? 200k alatt nem nagyon raknék össze i5-ös konfigot...
0
0
0
0
Cooley avatar
Szerintem pedig játékra szeretné, és egyáltalán nem aránytalan. Ha valaki FullHD-n játszik egy mai játékkal magas grafikai részletességen, akkor ez pont jó, ha régivel akar, akkor meg úgyis jóval magasabb lesz a frame rate, 120 felett meg már kit érdekel 10-20 fps eltérés. Sőt, a többség 60Hz-es monitort használ, ott meg már 60 felett tökmindegy... Szóval tévedésben vagy elég rendesen.
0
0
0
0
kung avatar
Cooley: ha észre vetted volna Talmacsi 170k keret adott meg konfigurációnak. Véleményem szerint ez a keret nem egy átlag gamer konfigurációt célozza meg ezért nem ajánlottam az i3-at. Lehet hogy te egyetértesz Synda Rebirth konfigurációjával, de én azért óva inteném Talmacsit e konfiguráció megvételére. Sajnos aránytalan. Az enyémmel jobban járna.
0
0
0
0
Cooley avatar
"az R9 -es a számítógép által küldött képi információkat feldolgozza, és egy megjelenítő egység számára értelmezhető analóg jelekké alakítsa.Ez az egység a monitorod." Hát ezen besírtam. 😂 😆 Egyrészt gáz másolni, akkor legalább linkelnéd a wikipédiát, másrészt ha már másolsz, legalább ne f@szságot! Mivel a cikk elavult, és még hibás is. A videokártya nem a gép által küldött képi információkat dolgozza fel, hanem a kapott információkat feldolgozva alkot képet, és nem feltétlenül alakítja analóg jellé, miután a többség már digitális csatlakozást használ. Ráadásul nagy valószínűséggel Talmacsi kérdése nem erre irányult...
A procis témát meg ne kezd megint! Meg aztán te magad mondtad, hogy az i3 is elég mindenhez, akkor minek i5? Nem jobb egy erősebb videokártyát betenni? Dehogynem. Synda összeállítása lényegesen erősebb.
0
0
0
0
no avatar
Nem is kell összehasonlítani, Vga viszont 2x erősebb és ez jóval fontosabb mint a processzor.😉
0
0
0
0
kung avatar
Talmacsi: az R9 -es a számítógép által küldött képi információkat feldolgozza, és egy megjelenítő egység számára értelmezhető analóg jelekké alakítsa.Ez az egység a monitorod.

A hölgynek lehet, hogy igaza van a VGA-val kapcsolatban, de én nem hasonlítanám össze egy i5 3470-et egy Fx 6300-al. Nem egy kategória.
0
0
0
0
no avatar
Semmit, emelt órajelű 7870...drágább, ennyivel tud többet. 😉

Én a helyedben megtartanám a régi HDD-t.
Akciós Msi 7970 Lightning van benne, 120k helyett most csak 80. 😆
https://kepfeltoltes.hu/131023/Akci_s_7970_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
DeXHerO avatar
kung az R9 -es kàrtya mit tud ?
0
0
0
0
kung avatar
Talmacsi: esetleg egy inteles, új garis. Csomagküldés futárral, utánvétnél teljes összegre biztosított a csomag.

Alaplap ASRock B75M-DGS (mATX) (Intel s1155): 12.990,-
CPU Intel Core i5-3470 3.20GHz BOX: 43.750,-
SAPPHIRE R9 270X 2GB GDDR5 OC with Boost (11217-01-20G): 52.990,
Kingston 8GB/1600 HyperX Black (KHX16C10B1B/8): 17.990,-
HDD Toshiba 1.0TB/SATA3/7200rpm/32Mb (DT01ACA100): 13.750,-
Cooler Master N400 Plexi (NSE-400-KWN1): 14.990,-
Táp Chieftec 500W OEM (CTG-500-80P): 12.500,-

Összesen: 168.960Ft
0
0
0
0
Cooley avatar
Olcsóbb ház és táp vagy mínusz ODD, és máris belefér egy GTX760.
0
0
0
0
ximo avatar
I P O N -nál összerakva minden egy helyről, szerintem minőségi jól passzoló cuccok, a Ház ízlés dolga én egy corsairt választottam nem is olcsót 17E Huf azon még lehet faragni ízlés szerint, a gtx 660 helyett így lehet hd 7870, de én a GeForce-ot választanám még ha hajszálnyival gyengébb is.
https://kepfeltoltes.hu/131022/fx6300_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
DeXHerO avatar
max 170 a keret. jàtékra akkarom hasznàlni. lehetöleg egy helyen legyenek a cucok. meg legyen a vgàn hdmi csati.
0
0
0
0
ximo avatar
Szerintem ennél olcsóbban jobbat összeraksz 10 perc alatt a P C X-en vagy I P O N- on 😀
Visszavonom az előzőt nekem legalábbis nem ment, de ha el lehet menni 150-ig és nem kell bele optikai meghajtó 😀 akkor akár egy gtx 660-as is belefér
0
0
0
0
DeXHerO avatar
helotok szerintetek ez jó vàlasztàs ebben az àr kategoriàba. www.skynet-computer.hu/gallery/Power-Core-HD-21_thumb.png
0
0
0
0
ximo avatar
Ja ezt el is felejtettem, ha úgy is új lap lesz akkor már miért nem AM3+? Időt állóbb ha új gép akkor platform váltást ajánlanék
0
0
0
0
szabyy avatar
Ha mindenképpen fm2-es lapba akarsz gondolkodni, akkor ezt ajánlom: AMD Athlon II X4 750K
0
0
0
0
ximo avatar
Vedd az Fx-et az majdnem ugyan annyiba kerül, de sokkal jobb, azzal nem lesz CPU limited, nem fogja vissza sehol a 7850-est
A tápot tényleg muszály lenne pontosan tudni...
0
0
0
0
Roger98 avatar
Ximo: Valami ATX táp, de az a CPU nem gátolná a videókártyát, ugye?
0
0
0
0
ximo avatar
Roger: én nem nagyon értek hozzá, de a CPU nem jó szerintem, ha jól tudom az A8 6600-as beépített IGP-s modell ami Neked egy ilyen videokártya mellé tök felesleges és a méltán népszerű Fx 6300-at ajánlanám, a 480W-os táp bőven elég de nem a wattok száma a lényeg, amint már unalomig ismételte mindenki, hanem hogy jó márka legyen, Chieftech, FSP, Corsair, stb sorolhatnám
Konkrétan milyen márka és milyen típus az a 480-as táp?
0
0
0
0
Roger98 avatar
Sziasztok.Ha minden igaz jövő héten meglesz ez a gép, kicsit változott az előbbi tervemhez képest.
Alaplap: ASRock FM2A55M-DGS R2.0
Processzor: AMD A8-6600K 3.9GHz
Videókártya: HD7850 2GB XFX Core Edition
Ram: 8GB 1600MHz DDR3

Ezt egy 480W-os táp elbírná? Illetve a processzor és a videókártya összhangban lenne?
0
0
0
0
kaizinger avatar
jah csak rádob úgy egy ezrest még😃 ezek a p c l, i-pon 😀!
és a posta se a legolcsobb *** esetén😃
0
0
0
0
flashbang8909 avatar
Tudom már vásároltam náluk. Több ezer forintot is lehet spórolni velük, de az i p o n és a p c l a n d se rossz.
0
0
0
0
kaizinger avatar
P C X.hu egybe írd majd be😀 magyarországon szerintem az egyik legolcsobb webshop én innen szoktam vásárolni😀 gond még nem volt garanciát válalják😀
0
0
0
0
flashbang8909 avatar
köszi szépen, majd akkor részletesebben utánajárok vagy simán megveszem itthon.
0
0
0
0
kaizinger avatar
az összesitet ára de kissé zavarosak az állami leírások
0
0
0
0
flashbang8909 avatar
Valamint az amazon-nál milyen plusz költségek pl vám vagy áfa stb, és mennyiért szállítanák
ki az alkatrészeket, mert nem igazán tudtam ezeken a dolgokon elmenni?

Minden darabra jön a plusz pénz vagy csak az összesített árra?
0
0
0
0
kaizinger avatar
hát amit kirak árr és postán rendeled arra számolj rá olyan 3-5 ezer ft posta dijként súlytól mérettől függ!
0
0
0
0
flashbang8909 avatar
És a www.scan.co.uk oldalról csak paypallal lehet vásárolni vagy lehet akár utánvéttel vagy máshogy is fizetni, illetve van e valamilyen plusz költség amiről érdemes tudni?
0
0
0
0
kaizinger avatar
valamenyire ha kint élsz akkor olcsobb
0
0
0
0
flashbang8909 avatar
Hát ahogy most utánanéztem még némelyik drágább mint itthon.
0
0
0
0
kaizinger avatar
elvileg ott egész olcsók az alkatrészek
0
0
0
0
flashbang8909 avatar
Esetleg németből érdemes lenne venni? Mert ott lehet, hogy személyesen is elhozná egy ismerős.
0
0
0
0
kaizinger avatar
Amazont szokták ajánlani
0
0
0
0
Balage89 avatar
Én pl www.s can.co.uk innen vásárlok néha, és paypal-al.
0
0
0
0
flashbang8909 avatar
És milyen oldalról lenne érdemes rendelni, ha több alkatrészt is szeretnék?
0
0
0
0
no avatar
Dehogy adóztatja, megrendeled a futár meg házhoz szállítja.😉
Külföldre adózol ahonnan rendelted, már az áfás árat kérik.
0
0
0
0
kaizinger avatar
az lehetséges😀 csak nálunk a kormány keményen adóztatja a külfőldi megrendeléseket😀! "magyarul :Vám"
0
0
0
0
Balage89 avatar
Az attól függ mit szeretnél, meg mekkora tételben, kis tételbe nem érdemes (1-2 alkatrész), de pl komplett gépet vagy lapost vagy egyebet szerintem jobban megéri.
0
0
0
0
flashbang8909 avatar
Azt tudom, hogy Európában nincs vám és ehhez Anglia is hozzátartozik, úgyhogy Europán belül lenne érdemes.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció