Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
i_adrian avatar
hát ha az alaplapon 1 csatlakozó van akk csak a tápra kötheted😆
0
0
0
0
KuTYanMajOM avatar
Sziasztok!
Tervezem hogy hétfőn veszek egy Aerocool Aeroengine II plexis gépházat és van benne 2 beépített venti. Azt szeretném kérdezni hogy ezeket az alaplapra vagy a tápra kell kötni? (esetleg semmire)?? Mert hogy az alaplapomon csak egy venti csatlakozó van. 😕
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
hát 10 és 15 ezer közti hűtők amik már nagyon erősek de szerintem egy erős hűtővel lehet 3,5GHz ig is húzni mert ezért a pénzért az már nagyon erős a hűtő hát gyáti hűtőbel alpból lehet kb 25% húzni ami már alapból 3,5GHz és egy ilyen árú hűtő szerintem gond nélkül hajtani fogja
0
0
0
0
no avatar
3Ghz-ig sztem mehet de írd le h pontosan milyen hűtő
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
szerintetek egy Intel Core 2 Quad Q9550 2,8GHz et meddig tudom húzni egy jó kb 10-15 ezer forintos hűtővel???
0
0
0
0
pomrum avatar
Flash írta:
Értem, köszi! Am stabilitás tesznél nemnagyon ment följebb 60 foknál, sztem az jó.

Az egy terhelt és húzott procitol bőven jó.
0
0
0
0
Flash avatar
Értem, köszi! Am stabilitás tesznél nemnagyon ment följebb 60 foknál, sztem az jó.
0
0
0
0
pomrum avatar
Egyébként használja mindenki az Everest stabilitási tesztjét ez biztos jó hőfokokat ír, valamint ha instabil a rendszer a huzás miatt akkor az is kiderül.
0
0
0
0
pomrum avatar
Flash írta:
Felhúztam az X2 5000+ procimat 2.6Ghz-ről 3.1Ghz-re.
Alapjáraton a BIOS-ban a hardware monitor 55 fokosnak írja, az Everest meg 45-nek. Na most akkor melyiknek higgyek?

A bios még nem müködteti a Cool n' Quiet technológiát, azt csak a rendszer kezeli ezért egy kicsit magasabb a hőfok a biosban amég van a gép. Azután viszont a rendszer már máshogy kezeli a hűtést és ezért lessz kissebb az everest szerint.
0
0
0
0
Flash avatar
Felhúztam az X2 5000+ procimat 2.6Ghz-ről 3.1Ghz-re.
Alapjáraton a BIOS-ban a hardware monitor 55 fokosnak írja, az Everest meg 45-nek. Na most akkor melyiknek higgyek?
0
0
0
0
NoysR avatar
Én meddig tudnám húzni a procimat, ami még úgy-ahogy egészséges?
0
0
0
0
no avatar
ezt a VGA-t 675 MHz-ről mennyire lehet húzni?
[url]http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=22588[/url]
0
0
0
0
Bewy avatar
letöltöttem ezt a core temp programot és játékok alatt maximum 50-55C-ot mért a cpu-ra szerintetek érdemes húzni rajta vagy nem?core 2 duo e7400(2.8ghz)
a VGA-t nem tudom hány fokos lehet de gigabite 9800gt van nem tudom hogy ezen lehet e húzni...meg érdemes egyáltalán húzáson gondolkozni mert valami olyasmit hallottam hogy romlik a teljesítmény vagy mi
0
0
0
0
filecsko avatar
ne mnagyon érdemes jobb ha az eredetin fut
de te tudod
0
0
0
0
levi27 avatar
laptopba egy 400mhz-s vga-t érdemes húzni vagy lehet e egyáltalán?(Ati X1200 a vgya neve)
0
0
0
0
Flash avatar
Köszi a válaszokat!
Kemény 5%-ot tudtam rajta húzni stabilan. 8%-os húzásnál már bedobta a kulcsot 3DMark alatt... egyébként húzva kevesebb pont jött ki, mint alapórajelen...
0
0
0
0
pomrum avatar
Így van de ha jó a gépházad hűtése akkor lehet addig húzni ameddig minden még stabil marad. A legfontossabb a szinkron az maradjon meg legalább nagyábol.
0
0
0
0
thug85 avatar
Megfelelő hűtés mellet egy 10-15%-ot húzhatsz rajta. De figyeld a hőmérsékletet!
0
0
0
0
Flash avatar
Egy HD4670-et mennyire érdemes húzogatni?
Órajelei: 750/873
Összhangban kell hogy legyen a két érték?
Tehát ha az egyiket emelem valamennyivel, akkor a másikat is annyival kell?
Aki szokott húzogatni VGA-t, az legyen szíves írjon vlmi okosat!
0
0
0
0
dave500 avatar
Nekem támogatja ezt, de nem csinálja😃 Csak ha túlmelegedik.
Amúgy megy Nekem van amikor 3001mhz-en megy, de általában 2992...
0
0
0
0
Laci92 avatar
én úgy tom h ez azér van mert a proci nem dolgozik maximumon h ha nemkell, nekem is a 3016MHz-helyett 2004MHz-et ir a CPU-Z de ha valamit csinálok akk többet ir
0
0
0
0
dave500 avatar
De amúgy az AMD 3000+ Vista élmény indexre 4.3-at kapott, az én procim(sokkal jobb) "csak" 4.2-t... de ez semmit nem jelent.
0
0
0
0
BoyLeR avatar
na ez ***a...:
CPU típusa DualCore Intel Core 2 Duo, 1600 MHz (6 x 267)
Eredeti órajel 2800 MHz
CPU #1 Intel(R) Core(TM)2 CPU E7400 @ 2.80GHz, 2813 MHz
CPU #2 Intel(R) Core(TM)2 CPU E7400 @ 2.80GHz, 2813 MHz

everest.. és vista élményindexem 4.7..és a proci a 4.7.. poszinak meg 2.50 GHz-es és 5.4 az élményindexe a procinak 😆 nemvágom😞 vmi nem stimmel. és nála a cpu tipusnál is 2500 MHz-et ir...és nekem meg 1600 MHz közbe 2800 MHz-nek kéne lennie...nem jó valami..
0
0
0
0
BoyLeR avatar
de mondja má el vki h mi ez az 1600 Mhz 😆
am hnap nemjó mer megy bájkom szervizbe és elkísérem 😆
0
0
0
0
Poszi24 avatar
Akk holnap átmegyek hozzád és fölhúzom 😆
0
0
0
0
BoyLeR avatar
a szorzóm az 6...és irja h 6 x 267 az 1602 MHz...de nem vágom. procim 2800 MHz... de akkor miez az 1602 MHz?? még ha megszorzom kettövel akkor is 3200 MHz jön ki...de nekem 2800 MHz...nem értem az összefüggést.
0
0
0
0
BoyLeR avatar
köszönöm😃 és még mit áliccsak ezen kivül?😃
0
0
0
0
no avatar
BoyLeR írta:
kösz poszi, de biosba nekem nincs ijen szorzó...😆 néztem jutubon vidiket és megvan hogy kell huzni csak ott vidibe van ijen szorzó... pl h 9 x 333..de nekem nincs ojan szorzó rész biosba:S és nemtom h mit irjak oda a pl 333-as részhez...azt irja h minimum a 100 és max a 600. gyárilag 100on van nekem.
hat nezd meg az everestbe mert ott irja hogy mien szorzod van,en is az everestbol tudom,pl nekem 17x134,az en esetembe,mert nekem Intel Celeron 1 magos procim van,es az a 17x134=2278 mhz-el,szal nezd meg es akkor te is megtudod mien szorzod van.es akkor te is fogsz tudni huzni a procin😃
0
0
0
0
BoyLeR avatar
kösz poszi, de biosba nekem nincs ijen szorzó...😆 néztem jutubon vidiket és megvan hogy kell huzni csak ott vidibe van ijen szorzó... pl h 9 x 333..de nekem nincs ojan szorzó rész biosba:S és nemtom h mit irjak oda a pl 333-as részhez...azt irja h minimum a 100 és max a 600. gyárilag 100on van nekem.
0
0
0
0
Poszi24 avatar
Akk lehet h én is huzigálom majd 😆
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
az én cpu-mon húztam 300mhz-et és csak 3fokkal lett melegebb.
0
0
0
0
Poszi24 avatar
Az a progi nem is olyan fontos. Azért kb lehet tudni h mit bír a proci.😃
0
0
0
0
levi27 avatar
poszi megnéztem én is a progit és cerka procit nem támogat 😢
0
0
0
0
Poszi24 avatar
Először is nézd meg, mit tud a processzorod! Ehhez töltsd le a CoreTemp nevű programot.
Ezután lépj be a BIOS-ba
Ezután megkeresed azt a részt ahol a proci órajelét mutatja.

Ott van egy olyan ahol a külső órajelet mutatja de ezt nem mindig lehet állítani.PL nálam nem lehet.

Van még itt egy órajel szórzó vagy multipiler.Ha ezt beszorzod a külső órajellel megkapod a végeredményt. Pl: 200Mhz X 12 = 2.4 Ghz
nálam ennél 0.5- ön ként lehet rá küldeni a kakaót. na ezt növeld addig ameddig nem éred el amit akarsz.

De szerintem ne szórakozz a gyári hűtővel vegyél egy jobbat és húzd meg rendesen 😆

ha valamit nem jól írtam szóljatok😃
0
0
0
0
BoyLeR avatar
köszi😃 de a biosba ott van sok szám...és mit huzzak és mennyire?:S mer nem akarom elb*szni... gőzőm nincs mit huzzak feljebb itt a sok cucc közül...😞
0
0
0
0
pomrum avatar
BoyLeR írta:
Van egy Intel Core 2 Duo-m ami 2.8 GHz-es és a azt huzni szeretném de nemtom hogy kell és hogy mennyire lehet (gyári hűtővel)...:S Segítene vki? köszi..

Húzni a Biosban tudod ha engedi az alaplap, és a Max amit javaslunk gyári hűtővel az a 15%
0
0
0
0
BoyLeR avatar
nekem meg nem segit senki 😞 😆
0
0
0
0
PrekopDavid1993 avatar
Szívesen 😀 😃 😜 sztem is Nagyon jóó😃
0
0
0
0
levi27 avatar
thx az oldalért krumpli kicsit jo és olcsobb mint egy tv tunner😆
0
0
0
0
PrekopDavid1993 avatar
ja értem 😞 azzért kősz 😃

Anyááááááás 😃 most találtam http://nettv.extra.hu/page.php?22 😃 online rtl klub aki keress az találll 😃 tőlem mindenki nézzheti 😃
0
0
0
0
dave500 avatar
Nem nagyon, csak TV-Tunerrel lehet.
0
0
0
0
PrekopDavid1993 avatar
Sziasztok!
Hogy lehetne gépen nézzni pl. RTL-KLUBOT Élőben 😀 😃
tom hogy meglehet csinálni hogy vmi TV TUNER KÁRTYA de anélkül valami programmal meglehet csinálni 😀?
mert én vmit letőltőtem de az inkább külföldi meg minden !

hmm valahogy rtl klub nézzés Gépen 😃?
0
0
0
0
dave500 avatar
Sehogy. A shader model az adott, nem lehet vele semmit csinálni!
0
0
0
0
levi27 avatar
a sharder modelt hogyan lehet fentebb huzni?ja és attol nem fog jobban melegedni a kártya?
0
0
0
0
zelcsi avatar
zbence írta:
Ez hülyeség!
A haverokkal teszteltünk egy E7400-at gyári hűtővel 3,9Ghz-ig ment 70 fok alatt!
persze hogy fell lehet húzni csak nem birja úgy huzamosabb ideig!azért itt az is lényeges nem?
0
0
0
0
no avatar
Ez hülyeség!
A haverokkal teszteltünk egy E7400-at gyári hűtővel 3,9Ghz-ig ment 70 fok alatt!
0
0
0
0
BoyLeR avatar
köszi 😀
de am a biosba hogy? 😆
jah és még 1 kérdés. videokarimhoz van ijen gamerHUD amivel tudom állítani a GPU órajelét, a memória órajelét meg Sharder-t...azt mennyire szabad huzni?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció