Heló!
Segítségeteket kérném. El szeretném adni a gépemet, mert laptopra váltok.
Csak nem tudom mennyit érhet jelenleg. Szóval, aki vetne egy pillantást a gép adataira és megtudná mondani hogy nagyjából mennyiért tudnám eladni az megköszönném. Jah igen, az XPC azt mondta hogy ők 15-20 ezret adnának érte, de szerintem azért többet ér. Csak a videókártya volt 23... Gép adatok: Spoiler!
már nem először csinálom, ezek a lépések : megveszed a boltban amit szeretnél, áfás számlát kérsz, ezt a határon lepecsételik, azt a papírt visszaviszed a boltba és felmarkolod a sok zsíros zsetont 😆 de eléggé elhatárolódtunk a témától, tehát ha valaki tudna mondani egy megbízható és olcsó szegedi boltot azt megköszönném... 😊
ha postán rendelem akkor fel kell mennem pestre mert azt nem küldik el számlára vagy ilyesmi...a lepecsételt számlát személyesen kell visszavinned az útleveled társaságában a boltba ahol vetted és úgy kapod vissza. 😉 update: gondoltam rálestél a profilomra, nem vagyok magyarországi...
Sziasztok. Lenne egy olyan kérdésem, hogy melyik érné meg jobban egy AMD fx 8350 vagy egy AMD fx 9590 egy új gépben? (a profilomban az omega x gépnél megtudjátok nézni mi a többi alkatrész amit tervezek venni). Valamint az fx 9590-hez elég lenne egy cooler master 212 evo venti vagy mit ajánlanátok ami méretben és árban is kb annyi?
Üdv.
Van most egy,
AMD Phenom II X4 B55 processzorom ezt szeretném cserélni egy AMD FX 6300-as processzora, viszont egy vagy két éven belül újítanék megint a gépemen. A kérdésem az volna, hogy egy R9 270X 2GB-os VGA-t egy AMD Phenom II X4 B55 processzor mennyire tudna kihajtani? illetve egy
ASRock N68-VS3 UCC alaplap elbírná-e az R9 270X 2GB VGA-t?
Szeretnék most minél többet megspórolni, úgy hogy ha nagyon nem szükséges és a mostani processzor, alaplap elbírná a VGA-t akkor nem költök új processzorra és alaplapra.
Tanácsokat, véleményeket kérnék. Előre is köszönöm.
csak az a 4 cucc kéne monitor van 😃 nekem lövésem sincs hogy oda mi kell 😃 gondolom nagy VRAM erős proci meg sok memó. DE nem mind1 milyne VGA van benn az a lelke az egésznek (ilyen AMD meg Geforce 3D s kártyát 150 él kezdik osztani....) tehát az szóba nem jön 😃
Haver venne filmkészítés/animáció/videóvágás/3D modellezés stb. (ilyen típusú programokkal dolgozna hogy Aftereffects, Adobe cuccok, Autodesk) számítógépet. Nos a keret maximum 100 ezer forint. Amire szükség lenne: alaplap, proci, RAM, VGA esetleg táp. A többi cucc adott. Ha valakinek van rá ötlete hogy mit érdemes megvenni akkor írjon. Választ előre is köszi!
Megérné egy gyengébb processzort(AMD A8-6500 sFM2) venni mint a jelenleg tervereztt(AMD FX-6300 AM3+), de sokkal jobb videókártyával(MSI GeForce GTX660 OC) vagy maradjon a jobb processzor és mellé egy MSI Radeon HD 7790 2gb?
igen de még megkell nézni a táp hatásfokát is mert 100%-ig nem tudja leadni.Jó is lenne
pl. 500w táp 80% hatásfokkal 400w-t ad le maximum de javítsatok ki ha hülyeséget írtam.
Egy minőségi táp le tudja adni azt amit ráírtak. (Az más kérdés hogy hosszú távon nem igazán érdemes csúcsra járatni.) Például egy 500W-os táp ha 80%-os hatásfokkal működik 100%-os terhelésnél(tehát amikor leadja az 500W-ot), akkor bizony 625W-ot vesz fel. Amennyiben 90%-os hatásfokkal tesz ezt az előbbi példánál maradva, akkor már csak 555,5W-ot kajál be.
Abba most inkább nem megyek bele hogy érdemes nézni egy tápnál az ágankénti terhelhetőséget is, és az is előnyös lehet ha a 12V-os ágat egyben hagyják.
Sziasztok! Arra a döntésre jutottam, hogy eladom a szeretett és megbecsült laptopomat. Nincs semmi baja, az eladás oka, hogy konzolra szeretnék váltani. Érdeklődni privátba! Bocsánat az offért!
Hát inkább felső mint alsó 😃 .Mondjuk proci szempontjából én inteles vagyok a magonkénti teljesítmény és fogyasztás miatt...nem is követem nagyon az amd-s megoldásokat procikból.Ram-ból fogsz még pakolni bele ? mert most az új konzolok miatt úgy is az lesz a "trend" h nagy lesz a ram igény.
Jmarcell: Hasonló gépem van, illetve az alaplapunk ugyan olyan 😀
Szerintem se fejlessz már a Socket 775-ös lapra, nem éri meg pl baromi drágák a DDR2-es memóriák, a processzor már kevés manapság tápot is cserélni kéne.
Szerintem egy új konfig: ha nincs pénzed akkor AMD alapon FX 6000- 6300-as proci 4gb DDR3-as RAM, valami olcsóbb de jó minőségű táp, (FSP raider- Chieftec Ctg vagy hasonló) videokártya ami belefér a keretbe...
jmarcell: Szerintem spórolj és vegyél egyben egy felső-közép kategóriás konfigot.Mert így csak elcseszed a pénzed szerintem.Ha a procihúzást + vidikártyát választod akkor valszeg az M-tech táp vagy az alaplap fog nemet mondani,ha a i3,alaplap,ddr3,táp kombót választod akkor meg a proci cserélésekor veszítesz pénzt ha esetleg i5-re vagy nagyobb procira váltasz + kell grafkártya.
Üdv.
A mostani gépem: Gigabyte EP31 - D3SL alaplap - Intel E5200 2.50Ghz - 2GB DDR2 800 Mhz - Gigabyte 9500GT OC 1GB - M-Tech 420W táp elvileg 350W körül ad le. Szeretnék bele venni még 2GB memóriát és egy Gigabyte 1GB-os GTX550Ti vagy GTX650 videókártyát és a procit szeretném felhúzni 3-3,5Ghz környékére. Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyire érné meg ez a beruházás vagy inkább új alaplap, DDR3, i3-ra ruházzak be? Illetve milyen tápot és hűtőt ajánlanátok hozzá elérhető áron.
Szeretnék venni egy lenovo ideapad y510p-t, de nem tudom ,hogy melyiket vegyem
az egyik
i7 4700mq 2,4ghz
16gb ram 1600mhz
2 darab gt755m
és a többi nem is érdekes a másik az ugyan ez, de abban nem 4700mq van hanem 4800mq ami 300mhzvel erősebb de abban nem gt755m van hanem gt750m ... ezért nem tudom melyik legyen ... az ár körülbelül ugyan az, de nem tudom pontosan megmondani a különbséget mert az egyik amerikából jönne 😃 eddig 1-1 az állás valaki azt mondta, hogy az erősebb processzoros a jobb valaki meg azt, hogy vidikaris ... ezért fordulok hozzátok 😃
Üdv.
A gépeim közt megtaláljátok a "Folyamatban" nevű gépet odaírtam mi van meg.Na és az lenne a kérdésem mit szóltok hozzá jó lesz így vagy esetleg ha valami tanácsotok lenne szívesen meghalgatnám.Elsősorban az alaplapról írhatnátok valamit mert én leginkáb azt fiygeltem,hogy a hipertranszportja legyen elég és ez tud 5200MT/S-t és 32gb 1866MHz-es ramot bír szerintem nem rossz.Még a másik kettő alaplap amin gondolkodtam az Asrock 970 Extreme 3 vagy Extreme 4. Várom a véleményeket. 😃
MMathers latom nem ertesz meg.en nagyon jatekmanias vagyok,jo ha eleg lesz az 1tb,8gb ram viszont kel,mondom huto is lesz.ezeket felrehagyva mi a velemenyetek a geprol?meglesz a 40fps full hd-ba minden jateknal?
Segítségeteket kérném. El szeretném adni a gépemet, mert laptopra váltok.
Csak nem tudom mennyit érhet jelenleg. Szóval, aki vetne egy pillantást a gép adataira és megtudná mondani hogy nagyjából mennyiért tudnám eladni az megköszönném. Jah igen, az XPC azt mondta hogy ők 15-20 ezret adnának érte, de szerintem azért többet ér. Csak a videókártya volt 23...
Gép adatok:
Spoiler!
Memória: 2GB DDR2-800 SDRAM
Alaplap: Gigabyte GA-845GCM-S2C
Merevlemez: 300GB SATAII
Monitor: BenQ T903 [19" LCD]
Videókártya: ASUS Radeon HD7750 GDDR5
Videókártya adatok:
Memória mérete: 1024MB
GPU órajele: 820MHz
Memória órajele: 4600MHz (1150MHz GGDR5)
Válaszokat előre is köszönöm!
Van most egy,
AMD Phenom II X4 B55 processzorom ezt szeretném cserélni egy AMD FX 6300-as processzora, viszont egy vagy két éven belül újítanék megint a gépemen. A kérdésem az volna, hogy egy R9 270X 2GB-os VGA-t egy AMD Phenom II X4 B55 processzor mennyire tudna kihajtani? illetve egy
ASRock N68-VS3 UCC alaplap elbírná-e az R9 270X 2GB VGA-t?
Szeretnék most minél többet megspórolni, úgy hogy ha nagyon nem szükséges és a mostani processzor, alaplap elbírná a VGA-t akkor nem költök új processzorra és alaplapra.
Tanácsokat, véleményeket kérnék. Előre is köszönöm.
Nekem összeállítanátok egy olyan gépet ami olyan 50000Ft-ból kijönne? Ellőre is köszi a választ. 😎
Haver venne filmkészítés/animáció/videóvágás/3D modellezés stb. (ilyen típusú programokkal dolgozna hogy Aftereffects, Adobe cuccok, Autodesk) számítógépet. Nos a keret maximum 100 ezer forint. Amire szükség lenne: alaplap, proci, RAM, VGA esetleg táp. A többi cucc adott. Ha valakinek van rá ötlete hogy mit érdemes megvenni akkor írjon. Választ előre is köszi!
ÜDV
pl. 500w táp 80% hatásfokkal 400w-t ad le maximum de javítsatok ki ha hülyeséget írtam.
Egy minőségi táp le tudja adni azt amit ráírtak. (Az más kérdés hogy hosszú távon nem igazán érdemes csúcsra járatni.) Például egy 500W-os táp ha 80%-os hatásfokkal működik 100%-os terhelésnél(tehát amikor leadja az 500W-ot), akkor bizony 625W-ot vesz fel. Amennyiben 90%-os hatásfokkal tesz ezt az előbbi példánál maradva, akkor már csak 555,5W-ot kajál be.
Abba most inkább nem megyek bele hogy érdemes nézni egy tápnál az ágankénti terhelhetőséget is, és az is előnyös lehet ha a 12V-os ágat egyben hagyják.
Szerk: Veszek +4GB-t.... 😃
És a ram az tényleg nem ártana bele.
Szerintem se fejlessz már a Socket 775-ös lapra, nem éri meg pl baromi drágák a DDR2-es memóriák, a processzor már kevés manapság tápot is cserélni kéne.
Szerintem egy új konfig: ha nincs pénzed akkor AMD alapon FX 6000- 6300-as proci 4gb DDR3-as RAM, valami olcsóbb de jó minőségű táp, (FSP raider- Chieftec Ctg vagy hasonló) videokártya ami belefér a keretbe...
A mostani gépem: Gigabyte EP31 - D3SL alaplap - Intel E5200 2.50Ghz - 2GB DDR2 800 Mhz - Gigabyte 9500GT OC 1GB - M-Tech 420W táp elvileg 350W körül ad le. Szeretnék bele venni még 2GB memóriát és egy Gigabyte 1GB-os GTX550Ti vagy GTX650 videókártyát és a procit szeretném felhúzni 3-3,5Ghz környékére. Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyire érné meg ez a beruházás vagy inkább új alaplap, DDR3, i3-ra ruházzak be? Illetve milyen tápot és hűtőt ajánlanátok hozzá elérhető áron.
az egyik
i7 4700mq 2,4ghz
16gb ram 1600mhz
2 darab gt755m
és a többi nem is érdekes a másik az ugyan ez, de abban nem 4700mq van hanem 4800mq ami 300mhzvel erősebb de abban nem gt755m van hanem gt750m ... ezért nem tudom melyik legyen ... az ár körülbelül ugyan az, de nem tudom pontosan megmondani a különbséget mert az egyik amerikából jönne 😃 eddig 1-1 az állás valaki azt mondta, hogy az erősebb processzoros a jobb valaki meg azt, hogy vidikaris ... ezért fordulok hozzátok 😃
A gépeim közt megtaláljátok a "Folyamatban" nevű gépet odaírtam mi van meg.Na és az lenne a kérdésem mit szóltok hozzá jó lesz így vagy esetleg ha valami tanácsotok lenne szívesen meghalgatnám.Elsősorban az alaplapról írhatnátok valamit mert én leginkáb azt fiygeltem,hogy a hipertranszportja legyen elég és ez tud 5200MT/S-t és 32gb 1866MHz-es ramot bír szerintem nem rossz.Még a másik kettő alaplap amin gondolkodtam az Asrock 970 Extreme 3 vagy Extreme 4. Várom a véleményeket. 😃