Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TeKaZ3 avatar
Hát továbbra se semmi, úgyhogy irán a szervíz :/
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De, a bios beállítások. Ez a cél.
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Oksa, megpróbálom. Csak még annyit hogy attól nem fog semmi elszállni a gépen ugye? 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
csinálhatnál egy bios resetet úgy, hogy ki van véve a kártya. Alapla***k tényleg működnie kéne ettől függetlenül.
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
De az a baj, hogy a DVI-on keresztül sem ad képet...
De hogy ennyitől elromoljon, hogy valaki átesik a kábelen, azért elképesztő.
De még akkor sincsen kép, ha a kártya be van rakva a gépbe, de a monitor az alaplapi kártyába van dugva.. Ilyenkor csak folyamatosan újraindul a gép, olyan 5-6 percenként...
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Hát hibásan 8-9-et ér max😃 Én nem tudom mit kéne vele csinálnod. De valszeg visszahajlítani ami elhajlott.
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Az is igaz. Csak mondjuk nem ártana előbb megjavítani a vidikarit...
Ha van időtök ránéznétek a Gép hiba? topikban amit írtam?
Fontos lenne, már csak eladás szempontjából is.
0
0
0
0
Bronson avatar
ahogy kiviszel valamit a boltból lemegy az árából 15százalék minimum...
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Am, a vga eredetileg 23k 😃 A lényeg, hogy akkor meghírdetem 55 ezerért aztán meglátjuk lesz-e rá vevő.
0
0
0
0
Bronson avatar
a monitor szerintem nem ér annyit. de valóban többet ér akkor így összeszámolva... 😊
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
30-35k? Szerintem inkább 50 körül lol... vga 17k, vinyó 7k, proci 6k, alaplap 4k, ram 4k, monitor szerintem 15k lehet,
0
0
0
0
Bronson avatar
szerintem 30-35 a reális ár, de ha ráfutsz valami laikusra lehet többért is...
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Heló!
Segítségeteket kérném. El szeretném adni a gépemet, mert laptopra váltok.
Csak nem tudom mennyit érhet jelenleg. Szóval, aki vetne egy pillantást a gép adataira és megtudná mondani hogy nagyjából mennyiért tudnám eladni az megköszönném. Jah igen, az XPC azt mondta hogy ők 15-20 ezret adnának érte, de szerintem azért többet ér. Csak a videókártya volt 23...
Gép adatok:
Spoiler!
Processzor: Intel Pentium Dual Core E6600 3066MHz
Memória: 2GB DDR2-800 SDRAM
Alaplap: Gigabyte GA-845GCM-S2C
Merevlemez: 300GB SATAII
Monitor: BenQ T903 [19" LCD]
Videókártya: ASUS Radeon HD7750 GDDR5
Videókártya adatok:
Memória mérete: 1024MB
GPU órajele: 820MHz
Memória órajele: 4600MHz (1150MHz GGDR5)
0
0
0
0
Bronson avatar
elvileg így is adócsalásnak számít papíron, szóval maradok a hivatalos verziónál 😂
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Amit te írsz az a hivatalos verzió, létezik a nem hivatalos. Persze én ezt nem ismerem, régen halottam róla, de már elfelejtettem. 😊
0
0
0
0
Bronson avatar
már nem először csinálom, ezek a lépések : megveszed a boltban amit szeretnél, áfás számlát kérsz, ezt a határon lepecsételik, azt a papírt visszaviszed a boltba és felmarkolod a sok zsíros zsetont 😆 de eléggé elhatárolódtunk a témától, tehát ha valaki tudna mondani egy megbízható és olcsó szegedi boltot azt megköszönném... 😊
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Azt nem néztem honnan írsz, szerintem ott is megoldható a számlázás, ha nem megeszem a piros füleimet. 😆
0
0
0
0
Bronson avatar
ha postán rendelem akkor fel kell mennem pestre mert azt nem küldik el számlára vagy ilyesmi...a lepecsételt számlát személyesen kell visszavinned az útleveled társaságában a boltba ahol vetted és úgy kapod vissza. 😉 update: gondoltam rálestél a profilomra, nem vagyok magyarországi...
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Áfát bárhol visszaigényelheted, magyarországon élünk... 😊
0
0
0
0
Bronson avatar
egy haveromnak segítek aki vissza szeretné igényelni az áfát és ezért kell a személyes átvétel Szegeden...
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Rendelj Pestről, futár 2k-ért házhoz viszi. 😉
0
0
0
0
Bronson avatar
sziasztok! tudnátok mondani szegeden olyan PC boltot ahol a legérdemesebb vásárolni?
0
0
0
0
Datsik-Dub avatar
Sziasztok egy Dual Core E2180 2.6Gghz(OC) jol meghajtja a video kartyamat?nVidia Geforce 8500Gt 512Mb DDR2
0
0
0
0
delveccio avatar
Szerintem egyik se éri meg, ennyiből már jobb lenne egy Intelt venni.
0
0
0
0
flashbang8909 avatar
Sziasztok. Lenne egy olyan kérdésem, hogy melyik érné meg jobban egy AMD fx 8350 vagy egy AMD fx 9590 egy új gépben? (a profilomban az omega x gépnél megtudjátok nézni mi a többi alkatrész amit tervezek venni). Valamint az fx 9590-hez elég lenne egy cooler master 212 evo venti vagy mit ajánlanátok ami méretben és árban is kb annyi?

Válaszokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm a válaszod.
0
0
0
0
Bronson avatar
Ki tudja hajtani a proci a vga-t, az alaplapot sem kell cserélned.
0
0
0
0
no avatar
Üdv.
Van most egy,
AMD Phenom II X4 B55 processzorom ezt szeretném cserélni egy AMD FX 6300-as processzora, viszont egy vagy két éven belül újítanék megint a gépemen. A kérdésem az volna, hogy egy R9 270X 2GB-os VGA-t egy AMD Phenom II X4 B55 processzor mennyire tudna kihajtani? illetve egy
ASRock N68-VS3 UCC alaplap elbírná-e az R9 270X 2GB VGA-t?
Szeretnék most minél többet megspórolni, úgy hogy ha nagyon nem szükséges és a mostani processzor, alaplap elbírná a VGA-t akkor nem költök új processzorra és alaplapra.
Tanácsokat, véleményeket kérnék. Előre is köszönöm.
0
0
0
0
MentaLike avatar
Sziasztok!
Nekem összeállítanátok egy olyan gépet ami olyan 50000Ft-ból kijönne? Ellőre is köszi a választ. 😎
0
0
0
0
matyosowski avatar
csak az a 4 cucc kéne monitor van 😃 nekem lövésem sincs hogy oda mi kell 😃 gondolom nagy VRAM erős proci meg sok memó. DE nem mind1 milyne VGA van benn az a lelke az egésznek (ilyen AMD meg Geforce 3D s kártyát 150 él kezdik osztani....) tehát az szóba nem jön 😃
0
0
0
0
Davezorrr avatar
matyosowski : akkor egy kicsivel többet kéne rászánnia mondjuk úgy 150k körül + egy jobb monitor.
0
0
0
0
Lizard avatar
Ez igen...Razer-éknél értenek azért az izléses és high end dolgokhoz!
0
0
0
0
matyosowski avatar
csövi all!

Haver venne filmkészítés/animáció/videóvágás/3D modellezés stb. (ilyen típusú programokkal dolgozna hogy Aftereffects, Adobe cuccok, Autodesk) számítógépet. Nos a keret maximum 100 ezer forint. Amire szükség lenne: alaplap, proci, RAM, VGA esetleg táp. A többi cucc adott. Ha valakinek van rá ötlete hogy mit érdemes megvenni akkor írjon. Választ előre is köszi!

ÜDV
0
0
0
0
no avatar
Megérné egy gyengébb processzort(AMD A8-6500 sFM2) venni mint a jelenleg tervereztt(AMD FX-6300 AM3+), de sokkal jobb videókártyával(MSI GeForce GTX660 OC) vagy maradjon a jobb processzor és mellé egy MSI Radeon HD 7790 2gb?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A k-s jobb választás, mert azt tudod tuningolni is.
0
0
0
0
Lacessz16 avatar
Sziasztok!!! SLi-re mien proci lenne jo i5 be gondolkodom csak azt nem tudom h meik jo rá 3570k v csak sima 3570?
0
0
0
0
toopa avatar
Davezorrr:
igen de még megkell nézni a táp hatásfokát is mert 100%-ig nem tudja leadni.Jó is lenne
pl. 500w táp 80% hatásfokkal 400w-t ad le maximum de javítsatok ki ha hülyeséget írtam.

Egy minőségi táp le tudja adni azt amit ráírtak. (Az más kérdés hogy hosszú távon nem igazán érdemes csúcsra járatni.) Például egy 500W-os táp ha 80%-os hatásfokkal működik 100%-os terhelésnél(tehát amikor leadja az 500W-ot), akkor bizony 625W-ot vesz fel. Amennyiben 90%-os hatásfokkal tesz ezt az előbbi példánál maradva, akkor már csak 555,5W-ot kajál be.
Abba most inkább nem megyek bele hogy érdemes nézni egy tápnál az ágankénti terhelhetőséget is, és az is előnyös lehet ha a 12V-os ágat egyben hagyják.
0
0
0
0
wandula avatar
Sziasztok! Arra a döntésre jutottam, hogy eladom a szeretett és megbecsült laptopomat. Nincs semmi baja, az eladás oka, hogy konzolra szeretnék váltani. Érdeklődni privátba! Bocsánat az offért!
0
0
0
0
no avatar
Mindenkinek megköszönném aki véleményt írna a ".:Hexa-Core AMD:. - Építés alatt" gépem alá, mivel véletlen sem szeretnék rossz összeállítást venni.😀
0
0
0
0
no avatar
Igen, előbb-utóbb szeretnék bele azt is. Lehet, hogy inkább azt veszek most billentyűzet helyett.
Szerk: Veszek +4GB-t.... 😃
0
0
0
0
Bukta avatar
MMathers: nálam is felső 😀
És a ram az tényleg nem ártana bele.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
+4 GB RAM tényleg jól jönne. Mert a közel jövőben már kelleni fog a 8 giga.
0
0
0
0
Davezorrr avatar
Hát inkább felső mint alsó 😃 .Mondjuk proci szempontjából én inteles vagyok a magonkénti teljesítmény és fogyasztás miatt...nem is követem nagyon az amd-s megoldásokat procikból.Ram-ból fogsz még pakolni bele ? mert most az új konzolok miatt úgy is az lesz a "trend" h nagy lesz a ram igény.
0
0
0
0
no avatar
Nekem felső középkategória 😉
0
0
0
0
no avatar
A Terv összeállításom az melyik középkategóriába esik? alsó vagy felső?
0
0
0
0
ximo avatar
Jmarcell: Hasonló gépem van, illetve az alaplapunk ugyan olyan 😀
Szerintem se fejlessz már a Socket 775-ös lapra, nem éri meg pl baromi drágák a DDR2-es memóriák, a processzor már kevés manapság tápot is cserélni kéne.
Szerintem egy új konfig: ha nincs pénzed akkor AMD alapon FX 6000- 6300-as proci 4gb DDR3-as RAM, valami olcsóbb de jó minőségű táp, (FSP raider- Chieftec Ctg vagy hasonló) videokártya ami belefér a keretbe...
0
0
0
0
Davezorrr avatar
jmarcell: Szerintem spórolj és vegyél egyben egy felső-közép kategóriás konfigot.Mert így csak elcseszed a pénzed szerintem.Ha a procihúzást + vidikártyát választod akkor valszeg az M-tech táp vagy az alaplap fog nemet mondani,ha a i3,alaplap,ddr3,táp kombót választod akkor meg a proci cserélésekor veszítesz pénzt ha esetleg i5-re vagy nagyobb procira váltasz + kell grafkártya.
0
0
0
0
no avatar
Üdv.
A mostani gépem: Gigabyte EP31 - D3SL alaplap - Intel E5200 2.50Ghz - 2GB DDR2 800 Mhz - Gigabyte 9500GT OC 1GB - M-Tech 420W táp elvileg 350W körül ad le. Szeretnék bele venni még 2GB memóriát és egy Gigabyte 1GB-os GTX550Ti vagy GTX650 videókártyát és a procit szeretném felhúzni 3-3,5Ghz környékére. Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyire érné meg ez a beruházás vagy inkább új alaplap, DDR3, i3-ra ruházzak be? Illetve milyen tápot és hűtőt ajánlanátok hozzá elérhető áron.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció