Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Pety avatar
Fölösleges, max 200mhz-et húzhatnál rajta gyári hűtővel, de az nem ér semmit, hidd el
0
0
0
0
dokee78 avatar
Holey írta:
Szerintetek 1 AMD Phenom x3 8650 túlélné ha 3000MHz-ig húznám? 😆 Vagy inkább 2600-2700? 😆 És melyik hűtővel maradna hűvösebb ezek közül?: Cooler Master Hyper TX3 vagy Arctic Cooler Freezer 64 Pro??

Inkáb 2,6-2,7 tel próbálkozz,a 3GHz necces kicsit,ahhoz már jó lap+tuningRAM kell meg némi szerencse.
0
0
0
0
Roland avatar
de szerintem a két hűtő között nemsok különbség van
0
0
0
0
Roland avatar
ez jó kérdés nekem is ilyen procim van😃
0
0
0
0
Holey avatar
Szerintetek 1 AMD Phenom x3 8650 túlélné ha 3000MHz-ig húznám? 😆 Vagy inkább 2600-2700? 😆 És melyik hűtővel maradna hűvösebb ezek közül?: Cooler Master Hyper TX3 vagy Arctic Cooler Freezer 64 Pro??
0
0
0
0
Vkrisz avatar
Roland írta:
kösz. én is így gondoltam😀

Az inteleket lehet békésen huzogatni, sztem azt a procitha jó a hűtőd 3,4-3,5 ghz re felhúzhatod.
0
0
0
0
Roland avatar
jozsi22 írta:
sziasztok felszeretném húzni a procimat mit ajánlotok hogy mennyire tegyem fel?Intel Celeron D 347, 3066 MHz
szerintem ne sokat max 200mhz-et.
0
0
0
0
jozsi22 avatar
sziasztok felszeretném húzni a procimat mit ajánlotok hogy mennyire tegyem fel?Intel Celeron D 347, 3066 MHz
0
0
0
0
Roland avatar
kösz. én is így gondoltam😀
0
0
0
0
Holey avatar
Szerintem azzal még nem lehet gond, de ha tovább akarod húzni, ajánlatos venni 1 tuning hűtőt!
0
0
0
0
Roland avatar
AMD Phenom processzorom van szerintetek nem baj ha alap hűtővel 100Mhz-et húztam rajta?vagy mennyit lehet?
0
0
0
0
Pety avatar
Tudom, 2gb ramom van, az csak elég...
0
0
0
0
Vkrisz avatar
Mert a ramból csípi le magának ha van annyi ramod
0
0
0
0
Pety avatar
Jah, de biosban csak 256 a max :S
0
0
0
0
Vkrisz avatar
Pety írta:
Nekem tudna segiteni valaki? 😞 már leirtam feljebb aproblémam

Gyakorlatilag annyi, hogy a videokarid memóriája 512MB.
0
0
0
0
destroyer91 avatar
Vkrisz írta:
Nos nem rossz ha nem fagyott le eddig akkor jo de a GPU-t egy 30-50MHz el sztem vissza kén venned nehogy késöbb problémák legyenek.

Oks,köszi levettem😉
0
0
0
0
Pety avatar
Nekem tudna segiteni valaki? 😞 már leirtam feljebb aproblémam
0
0
0
0
Vkrisz avatar
Nos nem rossz ha nem fagyott le eddig akkor jo de a GPU-t egy 30-50MHz el sztem vissza kén venned nehogy késöbb problémák legyenek.
0
0
0
0
destroyer91 avatar
hy all,na 2-3 nap tuningolás tesztelgetés után úgy érzem befejeztem a vga húzást😆 : http://kepfeltoltes.hu/090726/220710525N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
szerintetek ez így tartósan maradhat?😉 komoly gamek alatt is 65-68ra megy fel max a gpu,a ventit fullra,mivel még igy is elég halk a masina,már értem miért van ott a Silent a kártya nevében😆 a memóriát csak addig huztam,mert fölötte már érdekes dolgok jöttek elő:Ð fagyással stb-vel nem találkoztam egyelőre...de mondom azért megkérdezem a véleményetek,biztos ami biztos😆😉
0
0
0
0
Pety avatar
Ódv, azt irja az everest, hogy "Memória mérete 128 MB (TurboCache: 512 MB)", a GPU-nál, ez mit jelent? 😲
0
0
0
0
Holey avatar
Hát ebben van valami 😆 De azért azzal a hűtővel nem hiszem hogy süti lenne belőle 😆 +még raknák bele 2db. 8cm es ventit ami meg keringetné a levegőt bent... A ramra meg valami bordát és akkor már nem félnék attól hogy megsül 😆 De nem hűznák rajta olyan sokat... Max 3GHz re 😆
0
0
0
0
no avatar
lol 😆 véletlen kisütöd oszst milesz ?😃 letolom oszt kilesz 😜😜😜 😆
0
0
0
0
Holey avatar
Igen, a legtöbb játék elmegy rajta fullon, de ki akarom próbálni mit bír 😆 És az is közre játszik, hogy nem szeretem ha valami alap órajelen van 😆 De komolyabb indok nincs amiért húznom kéne... 😆😆
0
0
0
0
no avatar
Holey.. ez én szemembe egy buta kérdés .. tudod miért ? miért akarsz te x3-as procin húzni ha a mostani új játékok igényelnek x2-t ? én örülnék egy x2-es 2800mhz-es procinak , és nem húznák rajta semmit.. mert tom hogy minden menne rajta , ha vennék hozza több ramot es egy jo vga-t..
0
0
0
0
Holey avatar
Az én procimat (AMD Phenom x3 8650) kb. meddig lehetne húzni 1 Cooler Master Hyper TX3-as hűtővel?
0
0
0
0
laci503 avatar
50 Mhz húzás után befagy a gép tőle 1 idő után :S
0
0
0
0
no avatar
hmm:S nekem fodor azt mondta hogy ő 91% / 0% -al kijátszotta.. lag nélkül , és mondta h nekem is menne.. de mivel nemtudtam h a vidikarim a shader model 3.0-ást támogatja ezert 2.0 volt bejelolve es ezért mutatott nekem is 91% 0% -ot , de most h rájöttem h 3.0-ást támogatja akkor 91% 84%..
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
A procid miatt lehet nem de talán elmenne des szerintem kicsit akadna
0
0
0
0
laci503 avatar
menne szerintem nekem is ment 7300GT vel csak az ddr3 mas volt meg mongyuk 4 magos proci és 2 giga ramom volt 😃 de mennie kéne neki 😃 szeritnem egy próbát megér 😃
0
0
0
0
no avatar
lehet nem ide illő kérdés de megkérdezem , a válaszokat előre is köszi : az én gépemen menne a cod 4 ?low grafikával , akadás nélkül játszhatóan ?
91% / 84%
egyik haverom mondta h menne , de azért megkérdezlek titeket is 😀
0
0
0
0
laci503 avatar
egy ATI Radeon 9250et lehet tuningolni?? haveromnak kéne kicsit rajta húzni 😃 valahogy 😃
0
0
0
0
laci503 avatar
hogy a GTA 4 jobban mennyn mennyit kéne rajta húzni? 😃
0
0
0
0
laci503 avatar
oké megpróbálom fentébb húzni majd az órajeleket 😃 de most megyek elitthonrol kb. 1 óra múlva jöövök haza majd akkor elszórakozok vele 😃
0
0
0
0
toopa avatar
laci503 írta:
aha nem még 1 kérdés 😃😃😃 ha a memóriát húzom fel mongyuk 100 Mhz val (csak hasraütésnszerüen mondtam) akkor a Shader órajelét és a GPU mag órajelét is vigyem annyival fentébb?? szal ha 1iket fentébe vszem valamennyivel a másiakt is annyival vigyem fentébb?? 😃

Nem feltétlenül. Persze nem árt ha valamennyire szinkronban tudod húzni, de itt inkább %-os értékre gondolok. Az a legjobb ha mindegyiken tudsz húzni. Előfordulhat hogy a gpu-n csak 50Mhz-et sikerül húzni, a memórián 100 Mhz-et, a shader processzorok órajelén meg akár 150Mhz-et (ez most csak egy példa volt). Majd azért írd le mire jutottál, kíváncsi vagyok. 😀
0
0
0
0
laci503 avatar
aha nem még 1 kérdés 😃😃😃 ha a memóriát húzom fel mongyuk 100 Mhz val (csak hasraütésnszerüen mondtam) akkor a Shader órajelét és a GPU mag órajelét is vigyem annyival fentébb?? szal ha 1iket fentébe vszem valamennyivel a másiakt is annyival vigyem fentébb?? 😃
0
0
0
0
toopa avatar
laci503 írta:
halljátok akk énnekem msot lehet azzal a progival tuningolni? előző odlalon van fenn róla kép és ott meddig húzhatom 😃 ?? 😃

Próbálkozz vele, de csak apró lépésekben, és figyeld a hőmérsékletet. Előbb utóbb biztos megtalálod azokat az órajeleket ahol még stabil a kártya. Hogy meddig húzhatod az szerencse kérdése is. Majd meglátod hogy neked meddig sikerül. Sok szerencsét! 😉
0
0
0
0
laci503 avatar
halljátok akk énnekem msot lehet azzal a progival tuningolni? előző odlalon van fenn róla kép és ott meddig húzhatom 😃 ?? 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát 60-65 foknál már ne legyen több mert azt már nem szeretik az alaplapok az én alaplapomon hivatalosan az van írva hogy a tranzisztorok 57 évig mennek 65 fokon szóval az a 65-70 még elfogadható de lehetőleg ne legyen annyi nekem az alaplapom 50-55 fokos maximum
0
0
0
0
toopa avatar
Azt sajnos nem tudom hogy mennyi a maximum ameddig gond nélkül elmehetsz. Próbálj utánanézni a neten, fórumokban, hátha valahol le van írva, vagy ha szerencséd van akkor innen is tudja valaki a választ. 😀
0
0
0
0
destroyer91 avatar
ja gondoltam má rá😉 de mennyi a maximum amig az alaplap felmehet? most aktivan játék közbe olyan 65-68on van alapon meg 52-55
0
0
0
0
toopa avatar
destroyer91 írta:
toopa írta:
destroyer91 írta:
jaja😆 viszont van egy kérdésem,az alaplap hőmérséklete meddig normális?mert game közbe azér felmegy 60-70reB)

Az alaplapnál a 70 °C már magas, gpu-nál még egyáltalán nem.

Oks köszi már vágom,viszont mit lehet tenni az alaplappal ha melegszik? Mármint ugy értem h alapjáraton is 60 fok körül ketyeg,és akkor ha a cpu meg gpu nem melegszik ez miért😕 egy Gigabyte GA-M52L-S3 Nvidia Nforce 520 LE Am2 deszkáról van szó

Jobb szellőzés kellene a háznak. Ha tudsz, tegyél bele plusz ventillátort, akár többet is.
0
0
0
0
destroyer91 avatar
toopa írta:
destroyer91 írta:
jaja😆 viszont van egy kérdésem,az alaplap hőmérséklete meddig normális?mert game közbe azér felmegy 60-70reB)

Oks köszi már vágom,viszont mit lehet tenni az alaplappal ha melegszik? Mármint ugy értem h alapjáraton is 60 fok körül ketyeg,és akkor ha a cpu meg gpu nem melegszik ez miért😕 egy Gigabyte GA-M52L-S3 Nvidia Nforce 520 LE Am2 deszkáról van szó
0
0
0
0
laci503 avatar
nekem a programban a 400 Mhz-t engedi húzni a shader órajelet meg a GPU-t

http://kepfeltoltes.hu/view/090724/GAMER_HUD_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

így néz k ia program

ja és akkor a gépem hez amiket bekell írkálni a memóriához a 400at vagy a 800 at írjam??
0
0
0
0
toopa avatar
Laci503, destroyer91: A memóriánál azért lehet hogy az egyik program 400Mhz-et a másik meg 800Mhz-et ír mert az egyik a valódi órajelet mutatja, a másik az effektívet.
Az everest mutatja mindkettőt.
A következő cikk eleje talán segít megérteni a dolgokat:
[LINK]
0
0
0
0
toopa avatar
destroyer91 írta:

0
0
0
0
thug85 avatar
laci503 írta:
én akkorsem tom most merjem húzni a gamer hud ba na 400 Mhz-t vagy ne 😆 HELP 😆 😆 szal nem vágom 😆 mert a Gigabyte honlapon mait előbb linketlem az ta RAMDAChoz van írva a 400 Mhz 😆 jó lenne egy kis szakértői HELP 😃 !!! 😆

A memória órajelet felhúzhatod 900-ra, a mag órajelet pedig úgy 750-re. Csak óvatosan, és ügyelni a hőmérsékletre, és a stabilitásra.
0
0
0
0
laci503 avatar
én akkorsem tom most merjem húzni a gamer hud ba na 400 Mhz-t vagy ne 😆 HELP 😆 😆 szal nem vágom 😆 mert a Gigabyte honlapon mait előbb linketlem az ta RAMDAChoz van írva a 400 Mhz 😆 jó lenne egy kis szakértői HELP 😃 !!! 😆
0
0
0
0
destroyer91 avatar
ja de hát ezek szerint nincs senki😆
0
0
0
0
laci503 avatar
mien jó lenne ha valaki hozzáértő is segítene elvileg azért van a topik... 😃 de nem?? 😃
0
0
0
0
destroyer91 avatar
ja szerintem is azér kérdezem😆 de a cpu 55 körül van meg a vga is max 70re megy fel,sőt 66 inkább,szóval az tökéletes...csak az alaplapot nem vágom😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció