Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Szerintetek 1 AMD Phenom x3 8650 túlélné ha 3000MHz-ig húznám? 😆 Vagy inkább 2600-2700? 😆 És melyik hűtővel maradna hűvösebb ezek közül?: Cooler Master Hyper TX3 vagy Arctic Cooler Freezer 64 Pro??
Inkáb 2,6-2,7 tel próbálkozz,a 3GHz necces kicsit,ahhoz már jó lap+tuningRAM kell meg némi szerencse.
kösz. én is így gondoltam😀
Az inteleket lehet békésen huzogatni, sztem azt a procitha jó a hűtőd 3,4-3,5 ghz re felhúzhatod.
sziasztok felszeretném húzni a procimat mit ajánlotok hogy mennyire tegyem fel?Intel Celeron D 347, 3066 MHz
Nekem tudna segiteni valaki? 😞 már leirtam feljebb aproblémam
Gyakorlatilag annyi, hogy a videokarid memóriája 512MB.
Nos nem rossz ha nem fagyott le eddig akkor jo de a GPU-t egy 30-50MHz el sztem vissza kén venned nehogy késöbb problémák legyenek.
Oks,köszi levettem😉
szerintetek ez így tartósan maradhat?😉 komoly gamek alatt is 65-68ra megy fel max a gpu,a ventit fullra,mivel még igy is elég halk a masina,már értem miért van ott a Silent a kártya nevében😆 a memóriát csak addig huztam,mert fölötte már érdekes dolgok jöttek elő:Ð fagyással stb-vel nem találkoztam egyelőre...de mondom azért megkérdezem a véleményetek,biztos ami biztos😆😉
91% / 84%
egyik haverom mondta h menne , de azért megkérdezlek titeket is 😀
aha nem még 1 kérdés 😃😃😃 ha a memóriát húzom fel mongyuk 100 Mhz val (csak hasraütésnszerüen mondtam) akkor a Shader órajelét és a GPU mag órajelét is vigyem annyival fentébb?? szal ha 1iket fentébe vszem valamennyivel a másiakt is annyival vigyem fentébb?? 😃
Nem feltétlenül. Persze nem árt ha valamennyire szinkronban tudod húzni, de itt inkább %-os értékre gondolok. Az a legjobb ha mindegyiken tudsz húzni. Előfordulhat hogy a gpu-n csak 50Mhz-et sikerül húzni, a memórián 100 Mhz-et, a shader processzorok órajelén meg akár 150Mhz-et (ez most csak egy példa volt). Majd azért írd le mire jutottál, kíváncsi vagyok. 😀
halljátok akk énnekem msot lehet azzal a progival tuningolni? előző odlalon van fenn róla kép és ott meddig húzhatom 😃 ?? 😃
Próbálkozz vele, de csak apró lépésekben, és figyeld a hőmérsékletet. Előbb utóbb biztos megtalálod azokat az órajeleket ahol még stabil a kártya. Hogy meddig húzhatod az szerencse kérdése is. Majd meglátod hogy neked meddig sikerül. Sok szerencsét! 😉
jaja😆 viszont van egy kérdésem,az alaplap hőmérséklete meddig normális?mert game közbe azér felmegy 60-70reB)
Az alaplapnál a 70 °C már magas, gpu-nál még egyáltalán nem.
Oks köszi már vágom,viszont mit lehet tenni az alaplappal ha melegszik? Mármint ugy értem h alapjáraton is 60 fok körül ketyeg,és akkor ha a cpu meg gpu nem melegszik ez miért😕 egy Gigabyte GA-M52L-S3 Nvidia Nforce 520 LE Am2 deszkáról van szó
Jobb szellőzés kellene a háznak. Ha tudsz, tegyél bele plusz ventillátort, akár többet is.
jaja😆 viszont van egy kérdésem,az alaplap hőmérséklete meddig normális?mert game közbe azér felmegy 60-70reB)
Oks köszi már vágom,viszont mit lehet tenni az alaplappal ha melegszik? Mármint ugy értem h alapjáraton is 60 fok körül ketyeg,és akkor ha a cpu meg gpu nem melegszik ez miért😕 egy Gigabyte GA-M52L-S3 Nvidia Nforce 520 LE Am2 deszkáról van szó
http://kepfeltoltes.hu/view/090724/GAMER_HUD_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
így néz k ia program
ja és akkor a gépem hez amiket bekell írkálni a memóriához a 400at vagy a 800 at írjam??
Az everest mutatja mindkettőt.
A következő cikk eleje talán segít megérteni a dolgokat:
[LINK]
én akkorsem tom most merjem húzni a gamer hud ba na 400 Mhz-t vagy ne 😆 HELP 😆 😆 szal nem vágom 😆 mert a Gigabyte honlapon mait előbb linketlem az ta RAMDAChoz van írva a 400 Mhz 😆 jó lenne egy kis szakértői HELP 😃 !!! 😆
A memória órajelet felhúzhatod 900-ra, a mag órajelet pedig úgy 750-re. Csak óvatosan, és ügyelni a hőmérsékletre, és a stabilitásra.