orodreath: 170k nem kis pénz, lehet abból jót építeni, monitorral, pont olyat amit lentebb írtam.
Melyik apu irányába, "kaviár" 😆 drága lett, annyi pénzért inkább egy olcsó négy magos, mellé 30k környékén Vga, ha pedig venne Vga-t semmi értelme az apunak.
3dsMax, Adobe, videóvágás, renderelés stb ilyen stílusú gépet akarok összerakni. Összesen 100-120 ezer Ft-om van ami kell: VGA, CPU, Memória, Alaplap, Tápegység. Választ előre is köszi!
kung: Halott szót ne szó szerint értsd. Erre válaszoltam "későbbi fejlesztés szempontjából a haswell platform előnyösebb", nem előnyösebb, lényeget szerintem leírtam. Ameddig Fake teszteket linkelgetsz, veled e témában nem kívánok további beszélgetéseket bonyolítani, bocsi ! 😀
orodreath: Jövőbe nézz most persze elég, nem mintha az Fx 6300 kevés lenne. i5 összehasonlításban nem kérdés melyik a jobb, i7 már fényévekre jár. De mint írtam, a megjelenő Amd procik Am3+-ra fognak építkezni. Viszont a megjelenő Intel h97/z97 tudtommal ilyet még nem vehetsz. Nem beszélve arról, a kedves fórumtársnak 170k a keret, monitorral együtt. Tanácsolhatnám, hogy vegyen i7 4770k-t, de arra kevés a keret, és nem 5 év múlva akar vásárolni mire lemegy a használt ára 20k-re hanem most.
Ha nekem nem hiszel i3 témában nézz 3dmark cpu tesztet, látni fogod melyik az erősebb, segítek Fx 6300, amit még tuningolni is lehet, i3 nemigen szereti.😊
RedRabbit: véleményem szerint arra az intel architektúrára lehet kijelenteni, hogy halott, amelyiket túlszárnyalta a konkurencia. Addig ameddig még a sandy bridget sem képes túlszárnyalni a konkurencia, addig nem, hogy a haswell architektúra, de még a Sandy Bridge architektúrát sem mondanám halottnak. Teljesen feleslegesnek tartom a 14nm Broadwell CPUs kiadást. Itt már csak maszatolások lesznek, az új cpu-k területén.
kung: Ez a megállapítás addig igaz, amíg olyan játékokkal játszol amik max 4 szálat használnak. Ahogy átléped ezt a küszöböt, a kis i3 azonnal elvérzik. Hiába erős magonként, csak 2 van neki, a +2 szál kb fél magnak felel meg, tehát többszálas alkalmazásokban gyorsabb a 6300.
Haswell platform halott, mivel az érkező Broadwell 14nm, mai lapok nem fogják támogatni, tavasszal jön a h97 illetve z97 azok viszont igen. Viszont az érkező AMD Steamroller/Excavator, továbbfejlesztett Carrizo Apu-val AM3+-ra fog építkezni. 😀
Ja és a linkelt teszted Fake, R9 280X Fx 6300 mellett GPU limites...😆
SWfan: annyit hozzátennék, hogy a későbbi fejlesztés szempontjából a haswell platform előnyösebb. Egyes típusú haswell I3-nak nem ellenfele játékok alatt az Athlon II X4 750K, de még az Fx 6300 sem. Battlefield 4, Assassin’s Creed IV: Black Flag, Crysis 3 és még sorolhatnám, ahol az i3 még az AMD FX-8350-et is megizzasztja.
Egyik se jó, Intel gyenge Vga, Amd gyenge proci, monitor sem az igazi.
MSI 760GA-P43 (FX)_14k
Fx 6300_27k
MSI GTX660 2GB_47k
Kingston Hyperx 1600Mhz 1x8Gb_20k
Western Digital Caviar Blue 1TB_14k
Corsair VS450_10k
Sharkoon Vaya_8k
LG Electronics 22EN33S___21"5*1920x1080_28k
Helló!
összeállítottam 2 gépet.(***)
Melyik lenne a jobb játékra?És hogy futnának rajtuk a mai játékok?
A gépek:[url]http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=86248&sub=usercomp[/url]
És a másodiknál megteszi a ház?Mert már nem fért bele jobb.
Üdv.
Egy tervgépet szeretnék összeállítani már valamennyire elkezdtem - ha minden jól megy, egy-másfél éven belül meglesz -.
Abban kellene segítség, hogy milyen alaplapot (AM3+), SSD-t, HDD-t, hangkártyát, optikai meghajtót (külső), monitort (max. 85.000FT), billentyűzetet, egeret illetve processzorhűtőt lenne érdemes egy "Gamer PC-hez" vásárolni? (SSD-ből elég egy 50-120GB-os, HDD-ből pedig egy 500-1000GB-os kellene)
Fontos, hogy az adott hardverek: ASUS, CORSAIR márkájúak és fekete színűek legyenek.
Ha hosszútávra gondolkodsz és nem csak only intel akkor sztem várd meg mi lesz az AMD-s Kaverival,mantleval és dualgraphal,esetleg az új Haswelekkel amik ebben az évben jönnek.Ha sürgős akkor 1150 és később tudsz bele tenni egy erős processzort.Am. meglátásom szerint most nem a legjobb gépet venni ha játékra veszed.Személyszerint megvárnám az első,valóban újgenerációs játékokat (Witcher,Division) és azok szerint építenék pc-t.Lehet konzolok miatt lesz meglepetés intel fronton.
Tudom. Igazából sok jót olvastam az Intel-ről és ezért kérdeztem,hogy lenne-e értelme. 😀
Mondjuk egy i3 4330-at. Tudom,hogy elvileg nincs olyan erős mint az fx 6300-as,de lehet hogy jobb befektetés lenne hosszú távon. Vagy rosszul gondolom? 😀
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. 😀
Még 1 kérdésem lenne,hogyha hosszabb tábra tervezek,érdemesebb lenne 1150-es alaplapot vennem 4. generációs procival? Vagy ez annyira nem lényeges? 😀
igazából néztem is már h inteles procival kb ugyanannyira jönne ki,mondjuk erőssen függ a ram árától mert itt nem kéne a leggyorsabb ramokat vennem,hanem inkább rákölteném a grafkártyára de viszont elég igéretesnek néz ki ez a mantles cucc + dualgraph egy grafkártyával,viszont akkor meg érdemes lenne ddr4-ig kivárni ami meg ahogy mondtad drága lesz.Akk szerintem várok....ha már 5évet kibírtam 😃
Ha ki is jönnek akkor a lapok és a ramok is aranyáron mennek majd. Szertintem biztos vagyok benne, hogy pl 8GB DDR4 olyan 40 000 körül fog szállingózni. Én pl 2009 ben DDR3 mat ami már vagy 1 éve piacon volt 20 000 ért vettem 4gb ot. Szertintem vagy húzd ki még egy darabig a gépeddel vagy valami alap de korszerű gépet dobj össze.
Nekem egy 1155 ös pentium procis gépem van bőven jó komolyabb játékra meg már i3 is elég legalábbis nálam.
Üdv.
Nem tudom, hogy hová tehetném fel a kérdést...
Az van, hogy ha külföldről rendelném meg a processzort amit kinéztem spórolnék egy olyan 7.000FT-t.
Az amazon.com-ról rendelném a terméket, ha megrendelem és kiszállítják akkor az árat dollárban számítják vagy euróban? a terméknél dollárként van feltüntetve az összeg...
De az a baj, hogy a DVI-on keresztül sem ad képet...
De hogy ennyitől elromoljon, hogy valaki átesik a kábelen, azért elképesztő.
De még akkor sincsen kép, ha a kártya be van rakva a gépbe, de a monitor az alaplapi kártyába van dugva.. Ilyenkor csak folyamatosan újraindul a gép, olyan 5-6 percenként...
Az is igaz. Csak mondjuk nem ártana előbb megjavítani a vidikarit...
Ha van időtök ránéznétek a Gép hiba? topikban amit írtam?
Fontos lenne, már csak eladás szempontjából is.
[LINK]
[LINK]
Asrock Z87 EXTREME4
Intel Core i5-4670K
Sapphire R9 270X 2G DDR5 Toxic
Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz
Cooler Master Hyper 212 EVO
Western Digital 1TB 64MB SATA3
Cooler Master RC-K350-KWN2-EN Elite Knight 350
FSP Raider 550W
Melyik apu irányába, "kaviár" 😆 drága lett, annyi pénzért inkább egy olcsó négy magos, mellé 30k környékén Vga, ha pedig venne Vga-t semmi értelme az apunak.
3dsMax, Adobe, videóvágás, renderelés stb ilyen stílusú gépet akarok összerakni. Összesen 100-120 ezer Ft-om van ami kell: VGA, CPU, Memória, Alaplap, Tápegység. Választ előre is köszi!
orodreath: Jövőbe nézz most persze elég, nem mintha az Fx 6300 kevés lenne. i5 összehasonlításban nem kérdés melyik a jobb, i7 már fényévekre jár. De mint írtam, a megjelenő Amd procik Am3+-ra fognak építkezni. Viszont a megjelenő Intel h97/z97 tudtommal ilyet még nem vehetsz. Nem beszélve arról, a kedves fórumtársnak 170k a keret, monitorral együtt. Tanácsolhatnám, hogy vegyen i7 4770k-t, de arra kevés a keret, és nem 5 év múlva akar vásárolni mire lemegy a használt ára 20k-re hanem most.
Ha nekem nem hiszel i3 témában nézz 3dmark cpu tesztet, látni fogod melyik az erősebb, segítek Fx 6300, amit még tuningolni is lehet, i3 nemigen szereti.😊
Haswell platform halott, mivel az érkező Broadwell 14nm, mai lapok nem fogják támogatni, tavasszal jön a h97 illetve z97 azok viszont igen. Viszont az érkező AMD Steamroller/Excavator, továbbfejlesztett Carrizo Apu-val AM3+-ra fog építkezni. 😀
Ja és a linkelt teszted Fake, R9 280X Fx 6300 mellett GPU limites...😆
[LINK]
MSI 760GA-P43 (FX)_14k
Fx 6300_27k
MSI GTX660 2GB_47k
Kingston Hyperx 1600Mhz 1x8Gb_20k
Western Digital Caviar Blue 1TB_14k
Corsair VS450_10k
Sharkoon Vaya_8k
LG Electronics 22EN33S___21"5*1920x1080_28k
Össz: 168k
összeállítottam 2 gépet.(***)
Melyik lenne a jobb játékra?És hogy futnának rajtuk a mai játékok?
A gépek:[url]http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=86248&sub=usercomp[/url]
És a másodiknál megteszi a ház?Mert már nem fért bele jobb.
Egy tervgépet szeretnék összeállítani már valamennyire elkezdtem - ha minden jól megy, egy-másfél éven belül meglesz -.
Abban kellene segítség, hogy milyen alaplapot (AM3+), SSD-t, HDD-t, hangkártyát, optikai meghajtót (külső), monitort (max. 85.000FT), billentyűzetet, egeret illetve processzorhűtőt lenne érdemes egy "Gamer PC-hez" vásárolni? (SSD-ből elég egy 50-120GB-os, HDD-ből pedig egy 500-1000GB-os kellene)
Fontos, hogy az adott hardverek: ASUS, CORSAIR márkájúak és fekete színűek legyenek.
Köszönöm a tanácsot. 😀
Mondjuk egy i3 4330-at. Tudom,hogy elvileg nincs olyan erős mint az fx 6300-as,de lehet hogy jobb befektetés lenne hosszú távon. Vagy rosszul gondolom? 😀
Még 1 kérdésem lenne,hogyha hosszabb tábra tervezek,érdemesebb lenne 1150-es alaplapot vennem 4. generációs procival? Vagy ez annyira nem lényeges? 😀
MSI 970A-G43_17k
AMD FX 6300_27k
Gainward GeForce GTX760 Phantom 2Gb_66k
Kingston HyperX Red 1600Mhz 1x8Gb_20k
Western Digital Caviar Black 1TB 7200rpm 64MB_20k
FSP HEXA 500W_12k
Sharkoon Vaya_8k
Össz: 170k
*** helyett computerimperium
ezt láttátok már? fajin kis cucc:
[LINK]
Nekem egy 1155 ös pentium procis gépem van bőven jó komolyabb játékra meg már i3 is elég legalábbis nálam.
Gondolkodok h építek egy Kaveris PC-t.Szerintetek megvárjam a ddr4 ramok kihozatalát ? Nem szeretnék lapot cserélni 1év múlva.
Alaplap:MSI 970A-G46 21.892Ft
HDD:HGST 1TB 7K1000.D 7200rpm 32MB SATA3 HDS721010DLE630 15.415Ft
SSD:KINGSTON 60GB SATA3 2,5" SSDNow KC300 SKC300S37A/60G 19.571Ft
Memo:CORSAIR 4GB DDR3 1600MHz CL11 CMV4GX3M1A1600C11 (késöbb bövited + 4Gb) 11.678Ft
VGA:ASUS R9270X-DC2-2GD5 R9 270X 2GB GDDR5 PCIE 55.754Ft
Táp:CHIEFTEC CTG-450-80P 450W BOX 12.560Ft
Végösszeg:164.848Ft
+ valami ház,ami neked megfelel/tetszik,esetleg ha nem kell az ssd,akkor a + memo és komolyabb ház....
A közeljövőben egy gépet szeretnék vásárolni és kíváncsi lennék az ajánlatokra. Nagyonjából 150-170 ezer ft körüli összegben.
Szerk: Helyesbítek 114k lenne, 7770 2Gb verzióban értelmetlen vétel, lehúzás, annyit ér a +1Gb Vram, mint szarnak egy pofon.😆
http://www.zackzack.de/html/index.html
Azt viszont nem tudom, hogy szállítanak-e külföldre...
Elkezdtem tervezgetni egy új konfig összeállítását, eddig erre jutottam :
Spoiler!
Próbáltam mindenből a lehető legjobb ár-érték arányú cuccot választani. Ha jól számoltam ~108000 Ft-ból kijönne az egész. Vélemények?
[Gépház / Proci / Alaplap / Videókártya / Memória]
Nem tudom, hogy hová tehetném fel a kérdést...
Az van, hogy ha külföldről rendelném meg a processzort amit kinéztem spórolnék egy olyan 7.000FT-t.
Az amazon.com-ról rendelném a terméket, ha megrendelem és kiszállítják akkor az árat dollárban számítják vagy euróban? a terméknél dollárként van feltüntetve az összeg...
De hogy ennyitől elromoljon, hogy valaki átesik a kábelen, azért elképesztő.
De még akkor sincsen kép, ha a kártya be van rakva a gépbe, de a monitor az alaplapi kártyába van dugva.. Ilyenkor csak folyamatosan újraindul a gép, olyan 5-6 percenként...
Ha van időtök ránéznétek a Gép hiba? topikban amit írtam?
Fontos lenne, már csak eladás szempontjából is.