Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
pakai93 avatar
hát sztem max 200MHz-et... de húzás esetén ajánlott egy új procih?t? pl egy Cooler Master Hyper TX3... kedden én is ilyet veszek... kategóriájában szinte verhetetlen... nagyon jól h?t és mindössze 4900 Ft
0
0
0
0
krisz153 avatar
szerintetek az én procimat meddig lehet húzni gyári h?t?vel?
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
telepítésnél azt írja ki hogy Fail to Install ACPI Driver. :/ ilyenkor mivan?😀
0
0
0
0
jumbo avatar
yugiohyugiohzebuyugioh írta:
Az én procimat mennyire lehetne?? (gyári hütt?) és ha lehet progival 😜 nemakarok a BIOSba sz.rakodni 😆 Megnemis tom hogy kell azt... amit roberto mondott hát ez történt: 3GHZre probáltam --> kékhalál, azt 2,9 --> kékhalál 😆😆😆 ilyenkor mivan ? 😆 vagy monjatok mást, vgay menyire lehetne biztonságosan, meg progit HA tudtok pls 😀

Mivel látom ASUS lapod van probáld meg letölteni az AI Suite nevezetö progit az Asus hivatalos oldaláról.
Azt nem tudom hogy támogatja e a Te procidat.Nekem az Intellel tökéletessen müxik,bár még azzal is kell a Bioszban állitgatni,ha nagyobb eredményt szeretnél elérni.
üdv
0
0
0
0
thug85 avatar
Razorblade írta:
köszi Thug85 ! és hol hogyan lehet húzni ? azt eltudnád magyarázni?

A BIOS-ban tudod állítani. Hogy hol, az BIOS függ?. Ha nem értesz hozzá, akkor inkább kérd ki hozzá ért? személy segítségét. Csak van valaki az ismer?seid körében aki meg tudja csinálni.

s3ctorr: Nekem is ilyen procim van, és én 2.5 Ghz-ig húztam. Bár nekem nem gyári h?t?m van!

yugiohyugiohzebuyugioh: Sajnos nem ismerek olyan progit, amivel tudod húzni a procit.

parditomi: Az attól függ, hogy mennyit vagy hajlandó költeni rá! Én a Zalmant favorizálom, különböz? árfekvésben kapható és biztosan jó szolgálatot tesz. Fel van általában tüntetve rajtuk, hogy milyen procikra ajánlott.
0
0
0
0
parditomi avatar
szerintetek milyen proci h?t?t vegyek ?
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
Az én procimat mennyire lehetne?? (gyári hüttő) és ha lehet progival 😜 nemakarok a BIOSba sz.rakodni 😆 Megnemis tom hogy kell azt... amit roberto mondott hát ez történt: 3GHZre probáltam --> kékhalál, azt 2,9 --> kékhalál 😆😆😆 ilyenkor mivan ? 😆 vagy monjatok mást, vgay menyire lehetne biztonságosan, meg progit HA tudtok pls 😀
0
0
0
0
s3ctorr avatar
akkor már énis kérdezek. amd athlon 64 X2 4200+ meddig húzhatom gyári hűtővel hogyne essen kár benne ? (magonként 2.20 ghz)
0
0
0
0
no avatar
köszi Thug85 ! és hol hogyan lehet húzni ? azt eltudnád magyarázni?
0
0
0
0
thug85 avatar
Razorblade írta:
Sziasztok! azt szeretném kérdezni hogy meddig lehetne AMD SEMPRON 2800+ 1,6ghz-es procit húzni , hogy ne essen benne kár? gyári hűtővel ? és még egy kérdés , nemtudjátok véletlenül mennyi az ASUS EN7300GS 256mb ddr2-es vga-nak a -GPU órajele és a -Memória órajele ? a válaszokat előre is köszi!

Az hőmérséklet függő. Addig húzd amíg nem melegszik túl, és stabil marad. Szerintem egy 1.8-1.9Ghz-ig húzhatod

VGA Tulajdonságok

- 256 MB DDR2
- Engine 550MHz
- Memória órajel 540MHz(270MHz DDR)
- RAMDAC 400MHz
- PCI-Express
- Memória interfész 64-bit
- Max Felbontás 2048x1536
- VGA kimenet Szabványos 15-pin D-sub
- TV kimenet
- DVI Output DVI-I
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
a clockgennel miért nem lehet húzni?Vagy csinálljak egy bios frissítést?
0
0
0
0
no avatar
köszi , és a procihúzásra is tudnál válaszolni ?😕
0
0
0
0
Athesz avatar
Itt mindent leír a kártyáról:
[LINK]
, de a húzásba abba nem tudok segíteni!

0
0
0
0
toopa avatar
Razorblade írta:
Sziasztok! azt szeretném kérdezni hogy meddig lehetne AMD SEMPRON 2800+ 1,6ghz-es procit húzni , hogy ne essen benne kár? gyári hűtővel ? és még egy kérdés , nemtudjátok véletlenül mennyi az ASUS EN7300GS 256mb ddr2-es vga-nak a -GPU órajele és a -Memória órajele ? a válaszokat előre is köszi!

ASUS EN7300GS 256mb :
-Grafikus mag órajele: 550MHz
-Memória órajel: 540MHz(270MHz DDR)
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Vkrisz írta:
Hello, egy Intel Pentium 4 524 3.06GHz -es procit mennyire lehetne kihúzni károsodás nélkül ugy kb??
Válaszokat előre is köszi!!!
kb 4ghz-ra.
0
0
0
0
Vkrisz avatar
Hello, egy Intel Pentium 4 524 3.06GHz -es procit mennyire lehetne kihúzni károsodás nélkül ugy kb??
Válaszokat előre is köszi!!!
0
0
0
0
pakai93 avatar
én processzorhűtőt szeretnék venni... láttam h be van zárva az a topic és ide van átterelve... nem melegszik a proci annyira... de attól függetlenül vételén gondolkozok... szerintetek megérné venni... én egy CoolerMaster Hyper TX3-ra gondoltam ez ár érték-ben szinte verhetetlen... ha vennék lehet h kicsit tuningolnám is a procit... ezzel kapcsolatban pedig olyan kérdésem lenne h nem károsodik tőle a proci vagy nem rövidül meg az élettartama vagy van-e vmi háttulütője? és melyik programmal lehet legegyszerűbben tuningolni? 😲
0
0
0
0
no avatar
okok kössz a segítséget Kmisi99 és roberto888.
0
0
0
0
davidegp9999 avatar
kk de ha rémegyek kidob 1 kis ablakot és ott csomo kacat van rámegyek az 2-odikrakidob 1 másik ablakot étt tudom huzkálni a proct felhuzom 2.5GHz-re és rámegyek az apply selection és késöbb kiírja a program nem válaszol Jah és még annyi a clock generator setup-on belül meiket válasszam???
0
0
0
0
roberto888 avatar
A PLL Control-ra kell menni!
0
0
0
0
davidegp9999 avatar
Köszi a programot amit javasoltál de van még 1 problémám hogy nem tudom hogy kell használni mivel angolul van és nem vagyo jó angolos és kezdő vagyok ezen a téren pls ha valaki tud hogy kell használni küldjön pls leírást vagy fényképet hogy mire katingassak ez a program a ClockGen nevü program ! előre is köszönöm segitségeteket
0
0
0
0
roberto888 avatar
BIOS-ból a tuti, de van a ClockGen nevű program, azzal is lehet!
Szerintem gyári hűtővel olyan 2.6-2.8GHz-ig simán elmehetsz, egy kis plussz feszültséggel!
0
0
0
0
davidegp9999 avatar
Sziasztok kezdő vagyok és nem tudjátok hohy meddig tudnám felhuzni a procimat E4500 2.2GHz és ha lehet akkor a bios-on kivül progival meglehet ezt csinálni akko pls írjatok és még annyi, hogy milyen programmal lehet ezt csinálni pls azt is írjátok le előre nagyon köszönök minden választ.
0
0
0
0
roberto888 avatar
Nekem is most 2.2GHz-en(9x245) van a Sempron 3000+-om, de nem megy 45 fok fölé! Húznám feljebb is de nem tudok adni neki plussz feszt, mert 1.450 a max, pedig az alaplap még tudna adni neki! Szal simán menne nekem is feljebb, de már sokszor megfagy, és instabil, ezért vissza is vettem 2.1GHz-re(9x233)! Ezen stabil, és 43 fok fölé nem megy!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
hát addig húzd hogy maximum 60 fok legyen szerintem 2,3 ig is húzhatod de 2,5 ig is mehet talán de ez nem biztos
0
0
0
0
cucikam avatar
Bryan666 írta:
Nekem van egy AMD Athlon64 X2 6000+ 3,0GHz prcoim de sajna gyári hűtőm van és kb milyen hűtőt érdemes rű venni vagy milyen kell h kb olyan 3,5-re tudjam felhúzni😀 és még akkor is jó legyen meg azért halk is lehet😀😃😆
cs a legjobb ha teszel ra DUORB-OT az allati😃
0
0
0
0
no avatar
hellósztok! szeretném egy picit tuningolni a régi gépemet. Szóval szerintetek meddig lehet húzni egy Amd Sempron 3000+..? Alapból 1.8Ghz gyári hűtővel én 2,1Ghz-ig húztam és 5óra Crysis-ozás után se megy a cpu hőmérséklete 43fok fölé.
0
0
0
0
no avatar
sziasztok olyan program kéne ami méri a cput és az asztalon helyeszkedik el és ugy nézki mint egy km óra de mérhet hömérsékletet és venti sebbeséget is
0
0
0
0
jumbo avatar
jumbo írta:
Segítséget szeretnék kérni.
Az FSB😃RAM arányát hogy tudom megváltoztatni??
Ugyanis 1:1-re beáll és így csak 730MHz mennek a ramjaim
Elöre is köszi.

Privit légyszi😉

senki???????😕
0
0
0
0
jumbo avatar
Segítséget szeretnék kérni.
Az FSB😃RAM arányát hogy tudom megváltoztatni??
Ugyanis 1:1-re beáll és így csak 730MHz mennek a ramjaim
Elöre is köszi.

Privit légyszi😉
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Tofy írta:
jumbo írta:
gyenesmartin írta:
a hd4850-est fel lehet húzni hd4870-es szintjére?

kizárt

Én olvastam hogy 4850-en annyit húztak hogy nem messze volt a 4870-töl😃
akkor ennél is meismétlem az 1ghz-s gpu-t😆
0
0
0
0
Tofy avatar
jumbo írta:
gyenesmartin írta:

kizárt

Én olvastam hogy 4850-en annyit húztak hogy nem messze volt a 4870-töl😃
0
0
0
0
nitram02 avatar
20e től 30ig
és köszi a segítséget
0
0
0
0
toopa avatar
nitram02 írta:
Köszi de ha van más ötleted kb ebbe az árba akk megírhatod előre is köszi😉

Mondjad mennyit szánsz vga-ra, és küldök PM-et a lehetőségekről.
0
0
0
0
nitram02 avatar
Köszi de ha van más ötleted kb ebbe az árba akk megírhatod előre is köszi😉
0
0
0
0
toopa avatar
nitram02 írta:
Sziasztok!
Anyi kérdésem lenne h épp videó kártya vásárlás előtt allok és megszeretném kérdezni a véleményeteket hogy melyikket válasszam.
Választási alternatívák:gigabyte 9500 gt 512mb gigabyte 9600gt 512mb vagy 9800gt 512mb.

Ha csak ez a három jöhet szóba akkor mindenképp a 9800Gt-t vegyed, mert az a legerősebb ezek közül.
0
0
0
0
gillanyi avatar
hát szentem a 9600gt de van olyan téma:Milyen videókártyát vgyek?😉
0
0
0
0
nitram02 avatar
Sziasztok!
Anyi kérdésem lenne h épp videó kártya vásárlás előtt allok és megszeretném kérdezni a véleményeteket hogy melyikket válasszam.
Választási alternatívák:gigabyte 9500 gt 512mb gigabyte 9600gt 512mb vagy 9800gt 512mb.
0
0
0
0
bunyi avatar
tehát akkor egy százast még elbír?
0
0
0
0
jumbo avatar
gyenesmartin írta:

kizárt
0
0
0
0
Ferrari avatar
bunyi írta:
játék alatt 51 fokos aproci ez nem sok?

nekem 4 órányi GTA 4 után ment fel 51 fokra a procim..., az még nem oly vészes, sőt az még elég jó.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
0
0
0
0
thug85 avatar
Az még nem olyan veszett sok.
0
0
0
0
bunyi avatar
játék alatt 51 fokos aproci ez nem sok?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
tedd fel még 2.9-re de tovább ne nagyon.
0
0
0
0
bunyi avatar
sziasztok szerintetek az e7300-as procit gyárihűtövel meddig lehet húzni? 2800-nál tatok.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció