AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gazsobence97 avatar
Bocsánat,most vettem csak észre,hogy én tartozom egy CPU-Z Képpel.

Hát akkor tessék(webestől együtt):

http://kepfeltoltes.hu/view/140416/forrr_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
GAMER2 avatar
gazsobence97: Szerintem inkább valld be, hogy az egy álom PC, mert ez így eléggé cinkes már...Vagy ha mégis megvan, akkor pedig 2 másodpercbe se telne egy GPU-Z+CPU-Z+ mögötte egy gépigényes fotó 😉
Kíváncsian várom a fotót, de ha nem akarod nagy dobra verni, akkor jöhet PÜ-ben is!
0
0
0
0
Roger87 avatar
Most hogy oda írtad mellé a 750-et,már igen,Te szerencsétlen...
0
0
0
0
Dani46 avatar
Oké szóval nem tudod megcsinálni a képet akkor téll nincs miről beszélni!
0
0
0
0
gazsobence97 avatar
Roger87 : Remélem észrevetted,hogy 2db Táp van beírva...
A 650W-os a régi,a 750W-os az új !

szilard1976 : Semmi gond,szerintem is fejezzük be,már én is eluntam magam...
0
0
0
0
Roger87 avatar
@gazsobence97
Elég gyorsan váltogatod a tápot.Úgy egy órája még 750W-os volt.😊

(Én nem szoktam tippelgetni,hogy itt az oldalon melyik gép lehet kamu,mert a nagy számok törvénye alapján (95000 felhasználó) lehet bőven akár több száz erőmű is...)
(Ez viszont bukta...)
0
0
0
0
szilard1976 avatar
gazsobence97:Én kérek elnézést😀Minden kiderült a gépedről.Bocs hogy ilyen undok voltam😀HAGYJUK
0
0
0
0
Dani46 avatar
Semmit se mond a kép,printscreen cpu-z gpu-z+gépigény megnyitva nem hiszem hogy nagy feladat annak akinek meg is van hozzá ami kell és akkor megse szólalunk,várjuk😃
0
0
0
0
gazsobence97 avatar
Csakis nektek utoljára a gépemhez,az egész házról töltöttem fel egy képet 😀
Hozzáteszem,akkor még csak egy db GTX 770 volt benne,remélem meglesztek elégedve...

szilard1976 : Elég jól értek a földrajzhoz,nem csak 50-es az Intelligenciahányadosom 😃

GAMER2 : Azok a videók nem saját felhasználásra vannak szerkesztve,vagy csak poénból adnak pénzt értük? Szerintem nem 😀
0
0
0
0
szilard1976 avatar
gazsobence:Egy asztalt CPU-Z + GPU-Z vel megnéznék.Amúgy Uganda KözépAfrika,fóka tengeri emlős.Kicsit nem vagy képben😀
0
0
0
0
GAMER2 avatar
gazsobence97: Kérnék egy screent a gépedről, 16 évesen érdekes hogy ilyenre futotta. (még ha féláron is volt) Már bocsánat, de 13 évesen (mivel 3 évet rákészültél az építésre), nem hinném hogy Te képes lennél Android és Java programozásra...mert ha még valami egyszerű Pascalrol meg alapokról beszélnénk, akkor még elképzelhető lenne a történeted, de így kétlem. Meg ha olyan híresek a videóid, akkor gondolom az se lenne baj, ha belenéznék egy-kettőbe. Kíváncsi lettem! 😀
0
0
0
0
Dani46 avatar
Bocs de képek nélkül nem nagyon tudom elhinni,de igazából mind1 is,most hogy neked van vagy nincs,nekem nem lesz se jobb se rosszabb!Szívesen elbeszélgetnék ilyenről csak úgy érzem felesleges!
0
0
0
0
gazsobence97 avatar
Dani46 : Tisztázzunk valamit!
A mostani gépem se magam raktam össze,elég sok segítség kellett hozzá.Az alapötletem annyiból állt,hogy a renderelés,és a programok végső Debugolása a lehető leggyorsabb legyen,és szabadidőmben nyugodtan bírjak játszani akadásmentesen.Ezért kértem segítséget,de akkor én ezért a kis baklövésemért szeretnék tőletek elnézést kérni,nem gondoltam,hogy ekkora probléma lesz belőle.
UI : A RAMokat,Processzort,és a 2db GTX 770-es Videókártyát Németországban vettem,és szinte csak fele annyiba került,mint Magyarországon.

toopa : Köszönöm szépen a segítséged,a válaszom pedig az,hogy én a Processzort kemény 140 euróért vettem,még garancia is van rá,ha 50.000-ért eladom,ami szerintem nem sok érte,még úgy is én járok jobban.
Az alkatrészek ára nagyon gyorsan megtérülne,azzal nem lesz gond.
A programoknál,amivel jelenleg dolgozom nagyon számít az idő(jelenleg is órák alatt végez a dolgával),egyik ismerősöm szerint ez egy AMD processzor alatt a duplája is lehet.
Végül szeretném megköszönni a válaszod,nekem az a +2 mag,illetve +4 szál bőven megéri,és ezek ahogy elnézegettem a weben,a jelenlegi processzoromhoz képest +25-35%os javulást(gyorsulást) érek el,ha az új alkatrészeket megveszem 😀

szilard1976 : Elhiszem,akkoriban jóformán még nem is volt az embereknek szüksége számítógépekre.A mai világban viszont a technika dominál,ha érted...
És 3 éves előkészülettel vágtam bele a dolgokba,tehát a tudásom nem volt meg alapvetően.

Mivel megkaptam a várt választ mindenre,ezért én már nem folytatom tovább a "szópárbajt".
0
0
0
0
toopa avatar
gazsobence97: Ha munkára kell a gép, akkor a kérdés hogy mennyi idő alatt térülne meg a befektetett pénz. Egy 4930K és a hozzá való lap sem olcsó mulatság. Ha el is tudod adni a mostani lapod és procid, azon is buksz valamennyit, mert nem fogod tudni beszerzési áron elsózni. Szóval neked kell kiszámolnod hogy azt a némi plusz teljesítményt mennyiből tudod nagyjűból kigazdálkodni, és hogy ez neked megéri-e.
Ebben a tesztben benne van a 4930K és a 4770K is:
[LINK]
Amint láthatod, van olyan program ahol a 4770k egy kicsit még jobb is a drágább procinál, máshol meg elég rendesen kikap. Ha te olyan programot használsz ami tud profitálni a plusz két magból, és sokat számít hogy mennyi idő alatt végez a munkával, akkor érdemes lehet cserélni. Ha csak hébe-hóba használnál olyan alkalmazást ami ebből profitálhat, akkor szerintem egyenlőre felesleges, hiszen eleve nem gyenge proci a 4770k, és tuningolni is lehet ha mégis kellene egy kicsit nagyobb teljesítmény.
0
0
0
0
szilard1976 avatar
gazsobence97:Én 16 évesen fókazsírt bányásztam Ugandában Mégse telt ilyen gépre.Ezen gondolkozz el.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Nem vagyok irigy,örülnék neki vkinek ilyen gépe lenne itt(igazi)mer érdekelne mit tud!!
Igazából azért nagyon buta a kérdésed mer úgy gondolom akinek valóban lenne egy ilyen gépe az tudná érdemes e lecserélni 2x annyiba kerülő procira,amennyibe ez kerülne +-ba nem kapnál annyit + %-ba sőt amondó vagyok semmi kül nem lenne a 2 proci között,sli-cross ról jót nemtok mondani nekem sose jöttek be engem idegesítene hogy 2-3 vga nál 50% on mennek akkor minek bele?csak a probléma van vele!!!!!
0
0
0
0
gazsobence97 avatar
Dani46 : Nem szórom a pénzt,nem vagyok gazdag,viszont a videóimmal és amit még azon kívül csinálok elég szépen keresek!
A 4960X processzor árán megveszem a 4930K-t,az alaplapot,és a GTX 770-et is.
Én azt kérdeztem szép szavakkal,hogy megéri-e a processzor csere,erre te nekemjössz a házival,meg minden mással?
Már bocs,de felnőtt ember létedre nem úgy viselkedsz,mint aki igazán felnőttnek vallhatja magát.Ahogy kiolvasom a soraidból,mintha irígységet éreznék(nem 100%).
Megköszönném,ha legközelebb a kérdésemre is választ adnál!

szilard1976 : A szüleim egy 1ft-ot nem adtak bele a gépembe.2013 nyarán külföldön dolgoztam meg a pénzemért,amiből a gépet vettem.Ekkor kezdtem el komolyabban programozni,és videózni,amivel most egész komolyan foglalkozom.(Android,C++,Java)
Ezek után várj 1 percet,és gondolkozz el a dolgokon mielőtt ide írsz 😀
0
0
0
0
szilard1976 avatar
gazsobence:Hihetetlen technikára tettél szert ilyen fiatalon😀Irígylésre méltó szüleid lehetnek hogy ileyen gépet vesznek neked.Gondolom hozzáértőek és megértik kisfiuk olthatatlan tudásszomját😀És próbálják csillapítani több mint félmilliós géppel,hogy el fusson a World of Tanks.Írd meg a leckéd buta fiú😀
0
0
0
0
Dani46 avatar
60 ezer a legolcsóbb lap,ja hogy neked csak annyi hogy csett és meg is van akkor bocsi😃+140 ezer a proci hagyj már a hülyeségeddel menj inkább írd meg a házid😃
Helyedben 4960X vennék,4930k nehogy gyenge legyen😃
0
0
0
0
gazsobence97 avatar
Pedig ha hiszed,ha nem, VAN!
Az alaplap csere szerintem már természetesnek számít,ekkora összegek mellett az már szinte elvész....
0
0
0
0
Dani46 avatar
99% hogy nincs ilyen géped😃
Másik:az alaplap ami "neked van" lga 1150 es,procit amit "akarsz" lga 2011!!!!
0
0
0
0
gazsobence97 avatar
Sziasztok.
Adott a jelenlegi gépem,benne egy Intel Core i7-4770K processzorral és 2db GTX 770-es videókártyával.
A kérdésem az lenne,hogy a processzoromat érdemes lenne lecserélni egy Intel Core i7-4930Kra ha egy 3. Videókártyát tervezek venni a gépbe?
Illetve,hogy a 4930K meddig lenne jövőképes ebben az esetben?
Leginkább Ultra HD videó renderelésre használnám ki a processzort,és szabadidőben a játékokra 😀
0
0
0
0
GAMER2 avatar
A másik topicban megtalálod a választ! (Segítség kezdő vagyok)
0
0
0
0
no avatar
sziasztok véleményt szeretnék erröl a procirol i5-2500 elöre is köszi
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hol raktad te össze? 143 000 jött ki nekem az alapján, hogy összeszámoltam az összetevőket. Vidikariból szerintem msi vel jobban járnál én jobb gyártónak mondom bár azt hiszem a gigabyte ra általában 3 év gari van szóval az se vészes.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.Új gépet tervezek venni és nem tom,hogy intel i5 4570et vagy amd fx8350et vegyek,csak játékra,tuningolni soha nem fogok.szerintetek melyik jobb?
0
0
0
0
SWfan avatar
Helló!
Összeraktam két számítógépet.Egyikbe intelt raktam a másikba amd-t.
Melyikkel járnék jobban?Az 1.Konfig (inteles) 167.493 Ft monitorral a 2.(amd-s) 168.742 Ft monitorral.
Játékokra használnám leginkább.Gépeimnél megtalálható mind a kettő. Én jobban szeretem az intelt (eddig csak az volt.)És az AMD-be már nem fért bele egy normális ház.És nem vagyok biztos benne hogy jó lesz.
szerintetek?
0
0
0
0
czene avatar
Sziasztok.Nekem eddig mindig is Intel procim volt az utolsó Q9505 és a napokban váltottam AMD-re (fx6100-ra)sokan mondták,hogy felesleges,nem éri meg és hasonló dolgok,de egyáltalán nem bántam meg a cserét,gyorsabb is olcsóbb is a régi procimtól.Én ezentúl biztos AMD veszek.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Nekem ilyen problémáim nincsenek, ha megvan a 60, manapság egyre ritkább, már vigyorgok.😆 Beállításokra tennék még egy lapáttal, ha bírná a kártya, de mivel 4 éves(5870) örülök, hogy ennyi adatott.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
V-sync on és máris egy bebetonozott sárga60 szúrja a szemedet

Nincs azaz isten, amiért én On-ra tenném azt. 😆 Ha lehet 60+, akkor hadd szóljon! Akkor pörögnek a VGA-k. Meg ne lássam, hogy nem mennek 90%-on feletti kihasználtságon. Csak abban az esetben hagyom bekapcsolva, ha ettől megdöglik a játékmenet. Erre jó példa az Unreal Engine 3-as játékok. Ugye ott fix 62 a szent, s ha meghackeled, hogy ne annyi legyen a korlát, akkor játék közben el fogsz akadni, mert pl. ilyenkor szereti a kurzor sebességét gyök2-re visszavenni, s így téged nyírnak ki. Szeretem látni, hogy 60+ fps-sem van. 😜
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Elégnek elég, beb@szna, ha kevés lenne, Pl élsimítást 16x visszatolod 8x máris kétszeres sebességgel hasít. V-sync on és egy bebetonozott sárga60 szúrja a szemedet. 😃
0
0
0
0
RedRabbit avatar
orodreath: Nem kell oda FHD feletti felbontás, hasamra ütök és mondok 5 címet ami alatt nem tudja stabilan tartani a 60FPS-t.

[LINK]
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
Megírhatná az NV, csak eddig nem bólintottak rá. Ha jól tudom. : D
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Igen a konzolok fix hardverek, a pc-s hardverek sokaságába ne menjünk bele, hosszú felsorolás lenne.😆
Ezért vannak kétségeim, igaz nem vagyok programozó, ami nekem magas azt ők lehet megoldják.
0
0
0
0
Cooley avatar
RedRabbit: Ami azt illeti, az XOne is DX-et használ. Csak egy sokkal kötetlenebb változatát, de ez is csak azért lehetséges, mert a hardver fix, és a hibalehetőség programozás közben a töredéke emiatt. Megfelelő technológia mellett egy teljes architektúrát lehet így támogatni (idővel akár ugyan olyan hatásfokkal). Erre van a Mantle a GCN-hez. Ha még az nV is megírhatná majd a Maxwellnek a támogatást hozzá, az lenne csak a király. Majd meglátjuk mit hoz a jövő.
0
0
0
0
PC GAMER avatar
yugiohyugiohzebuyug Koszonjuk a linket!😃
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Összejönne visszaszívnám a hozzászólásaimat.😃
0
0
0
0
Nyilván... vagy kurva jó cucc, vagy kurva nagy bukás. De valamiért Nekem olyan érzésem van, hogy az előbbi lesz. Persze ezt még "senki" nem tudja biztosra, majd kiderül! 😀 Várjuk...
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Igen, de ehhez minden hozzá fűzött reménynek teljesülnie kell, a semmi mögé nem fognak beállni a gyártók, ha bukik a BF 4, bukik az egész projekt.
0
0
0
0
Igen, 45% BF4 alatt, ez játékonként változhat... és ezek a százalékok a későbbiekben csak nőnek. 😀
Akit érdekel a Mantle, de keveset tud róla és van ideje olvasni, belinkelek egy hírt, ahova írtak pár okosságot.
[LINK]
( 4. oldalon a 23. 24. 25. komment )
Bemásoltam volna, de túl hosszúnak bizonyúlt...
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Nem váltottam témát, leírtam a gondolataimat. Mantle +45% teljesítményt ígért, erre megjelent a 780Ti ami 20% gyorsabb az agyonhúzott R9 290X-nél, megértem a kapkodásukat. 😉
0
0
0
0
Domfoz avatar
RedRabbit:Az is tök jó, hogy témát váltasz.
0
0
0
0
Kyle21 avatar
Szerintem Intel. Az AMD kicsit gyoesabban csinálja a dolgokat, de az intel okosabban, ezáltam gyorsabb.
Árba az AMD olcsób. De én csak Intel-t veszek.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Domfoz: Látom vannak akik még hisznek az újjal mutogatásban. Én ebből ovodában kinőttem, rájöttem, ha a másikra mutogatok nem feltétlenül lesz igazam. Inkább Gtx 780Ti okoz fejfájásokat, bele kell húzni, hogy egyáltalán megközelítsék. Ugyebár itt is a vetélytársak földbe döngöléséről meséltek.

Cooley: De a konzolok más API-ra építkeznek, a kettőt nem tudom, hogy akarják egy tető alá hozni. Itt jön az, hogy papíron jól mutatnak, aztán a gyakorlatban mi mezi felhasználók semmit sem profitálunk.
0
0
0
0
Cooley avatar
RedRabbit: Nanana! 😀 Korai értelmetlennek titulálni az APU-kat. Egyre több cucc íródik OpenCL-ben meg egyre több cucc fog vélhetően C++AMP-ben, és az összes létező olyan programban, amikben ezeket masszívan használják, köröket ver az AMD az APU-jaikkal az Intelre. Szóval ennek még várjuk csak ki a végét, mielőtt elhamarkodott kijelentéseket tennénk! Nem poénból került AMD APU mindkét nagy konzolba.
0
0
0
0
Domfoz avatar
Mantle a DICE hibájából nincs még kint, de majdnem jó.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Igen épp ezzel kezdtem tegnap, nem az értelmetlen Apu-t kéne erőltetni, hanem a magonkénti erőre gyúrni. Idén jön a Broadwell 14nm-en valószínű megint elhúznak. AMD pedig olyan technológiába öli a pénzt aminek még ők sem látják a végét, sokszor megközelítették a konkurenciát, sőt a régi "Fx" lenyomta az aktuális Intelt. Mégis mindig más irányba haladnak, aztán a saját kardjukba dőlnek.
Kaveri sem több már vicces mérnök próbálkozásánál, nem beszélve az árról. Nem éri meg erre fejleszteni, jóval életképesebb megoldás a Bulldózer. Olcsóbb, jobb teljesítményt nyújt, középkategóriás kártyával tökéletes játékra.
0
0
0
0
Cooley avatar
Dehogynem, de CPU teljesítményben nem sokat változna a mutatvány. 😃 Márpedig ott van nagy előnyben az Intel.
0
0
0
0
Cooley avatar
TaylorXIII: Gyaníthatóan belevágna egy másfélszer ekkora GPU-t meg némi eDRAM-ot, és viszlát.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció