Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
én csak azt tom mondani amit nekem mondtak hogy 15% kot majdnem minden kártya bír órajel emelésben...
nekem msot az lenen a kérdésem hogy van neekm egy Q6600ps procim gyári hűtővel. már kérdeztem 1szer a tuningolást de most hozzá is kezdtem és az a probléma állt fel hogy uyge átálílto ma szórzót 9re elemtnem a biosba és pl. a CPU-zben azt írja 6oson maradt szal alapbeálíltáson van... nameg nem bírja a gépem a FSB-t állítani ezt úgy értem hogy 9xeres elveielges szorzó melelt 290 felett kékhalállal indul a gép szal nem tom a 9x290nél fentébb tenni előre is bocsnat ha nem jól tok vlaamit nekem a Cowaw segített ezügyben segíteni és őse tuggya mért van ez :S szóval előre is köszönöm a válaszokat!!
1:ha jól tudom a Q6600 asnak alapból 9 es a szorzoja,ugyhogy nem kell állítani.
2:nem állítunk ekkora külömbséggel adatokat.PL: 9 esről 6 osra,vagy forditva.A tuningolás kis léptékben folyon.
3: mivel általában a rendszer visszaveszi a proci ill. a vga tejesítményét,így előfordul,hogy nem az az érték fog látszódni a cpu-z ben mint amit beállítottál.ez főleg a szorzora igaz!
4: a ramokat is figyelni kell mert a szorzandó értékkel azt is emeled,és lehet,hogy az miatt fagy a rendszer.de lehet az is hogy kevés a fesz,vagy csak ennyit bir,vagy a lapod nem támogatja....😕
sok dolog miatt fagyhat
nekem msot az lenen a kérdésem hogy van neekm egy Q6600ps procim gyári hűtővel. már kérdeztem 1szer a tuningolást de most hozzá is kezdtem és az a probléma állt fel hogy uyge átálílto ma szórzót 9re elemtnem a biosba és pl. a CPU-zben azt írja 6oson maradt szal alapbeálíltáson van... nameg nem bírja a gépem a FSB-t állítani ezt úgy értem hogy 9xeres elveielges szorzó melelt 290 felett kékhalállal indul a gép szal nem tom a 9x290nél fentébb tenni előre is bocsnat ha nem jól tok vlaamit nekem a Cowaw segített ezügyben segíteni és őse tuggya mért van ez :S szóval előre is köszönöm a válaszokat!!
KÉREM CSAK OLYAN EMBEREK VÁLASZÁT VÁROM AKIK ÉRTENEK IS HOZZÁ NEM SZERETNÉM VALAKI VICCE MIATT KISÜTNI A GÉPEMET KÖSZÖNÖM
Tudnátok mondani nekem egy jó hűtőt Core I5-750-es procihoz amivel kb. 4Ghz-re fel tudom húzni?? Kb. 10-13.000Ft-ot szánnék rá
Hy all!
A problémám a következő: Van egy AMD Athlon 62 x2 4400+ procim,és amióta megvan a GEiL ramom,nem tudom húzni.Esetleg a ram miatt lehet?Kingmax volt előtte és minden gond nélkül tudtam húzni a procit.Alapórajelről( 2,3Mhz) 2,8 Mhz-re és stabil volt.Csere után meg már pár %-os órajelemelést sem bír a proci.Lefagy a gép és utána még a biosba sem tudok visszalépni,csak ha kiveszem az elemet az alaplapból és visszarakom.Ez sztem elég érdekes,remélem van vkinek vmi jó magyarázata erre.
Ja és még vmi: nem gyári hűtés van a procin,szal túl sem tud melegedni.
Előre is köszi
Próbáld meg, a memória gyári értékeit beállítani. Itt gondolok, az időzítésekre, és a feszültségre. Anno nálam is hasonló probléma lépett fel, az overclock-nál...
A memó a gyári értékeken van,ahoz nem nyúltam.A régi ramot piszkáltam,ahogy mondtad: időzítés,fesz...de ehhez még hozzá se nyúltam:S Egyéb ötlet?Azért köszi😀
Hy all!
A problémám a következő: Van egy AMD Athlon 62 x2 4400+ procim,és amióta megvan a GEiL ramom,nem tudom húzni.Esetleg a ram miatt lehet?Kingmax volt előtte és minden gond nélkül tudtam húzni a procit.Alapórajelről( 2,3Mhz) 2,8 Mhz-re és stabil volt.Csere után meg már pár %-os órajelemelést sem bír a proci.Lefagy a gép és utána még a biosba sem tudok visszalépni,csak ha kiveszem az elemet az alaplapból és visszarakom.Ez sztem elég érdekes,remélem van vkinek vmi jó magyarázata erre.
Előre is köszi
Próbáld meg, a memória gyári értékeit beállítani. Itt gondolok, az időzítésekre, és a feszültségre. Anno nálam is hasonló probléma lépett fel, az overclock-nál...
Előre is köszi
Marmint olyan, mint az en ATI-karim eseteben,
h az ATI-Catalyst Control Center- nevu progiban van 1 un. ATI-Overdrive, ami automatikusan kepes beallitani a megfelelo tuning-sebesseget, ami meg nem okoz problemat a 3D-s megjelenitesnel.
Mondjuk en a mostani karim nem huztam sokat, mivel OC-s, sz`val gyarilag huzott.
Abból lehet probléma, hogy mondjuk beállítasz egy állandó fordulatod a ventinek,
előnye: alacsonyabb hőmérsékleten van a mag és a memória, alacsonyabb hőmérsékleten van a kártya.
hátránya: ha mondjuk egy olyan programot futtatsz a gépen, ami kihasználja a kártya teljesítményét maximálisan, szükség lesz a a megfelelő hűtésre, de mivel beállítottál egy állandó fordulatod, a hűtés nem lesz elegendő, és tulmelegedhet, ergo lefagy a rendszer.
Itt eldöntheted, hogy figyeled a ventit, és a nagy igényű prg-nál visszaállítod, vagy hagyod automatán, és rábízod a vezérlésre. Esetleg extra venti ami friss levegőt fúj a kártyára, vagy felesleges forintok birtokában hűtő csere...
lehet, de csak óvatosan, ne kapkodj, csak türelem, bár azért a pár fps-ért lehet felesleges, de ha szükséged van rá, akkor......
akkor csak ésszel, és kellő körültekintéssel...
akkor a tuningot a SYSTEM TWEAKS fülön csináljuk. (ezt megbeszéltük, hogy hol van.
itt vannak a csuszkák amikkel be lehet állítani a kívánt értékeket.
ahogy vissza olvastam 600/1500/1800 (ez a rivában 900) az alap érték.
szerintem kezdetnek 10%-os tuninggal próbálkozz.
ha húzod a csúszkát a magnál állítja vele a shader sebességét is, ha be van pipálva a Link clocks.
ha megvan a kívánt beállítás----Apply overclocking at Windows startup... kipipál----save---alkalmaz.
ezek után teszt, mindennel ami van. 3dmark, game.
Ha a tesz során villogó textúra, vagy más hiba jön, akkor lentebb kell venni a tuningot.
Most ennyi, csak óvatosan, ha valami kell írj...
Na most jön az érdekes rész.
Main fül \ Driver settings \ ForceWare detected_Customize mellette egy kis kocka szürke háromszöggel, na ide klikk\ System settings (1.ikon vidikártya ikon) klikk
feljön egy új ablak system tweaks névvel.
Overclocking fül
[] Enable driver level hardware overclocking...performance 3D ....kipipál ekkor feljön egy újabb ablak, itt Detect Now.
ez után felismeri a vidikártya alap beállításait,---alkalmaz
ezzel még nincs tuning, csak beállítottuk a vidikártya részleteit.
ha megvagy megyünk tovább...
elindítod:
1. setting fül,
[] Send to tray on close_bepipálni
[] Run at Windows startap [via Startup registry key]_bepipálni.
Ezzel elértük, hogy a windows indulásával elindul a prg, és megjeleni az óra mellett. Lehet, hogy újraindítja a géped. Nem muszály, lehet később is.
Ha megcsináltad irj, hogy a MAIN fülön megjelen-e a driver verzió száma, a driver settings résznél...
[LINK]
ha feltelepítetted akkor írj. msn-t nem használok, itt megbeszélünk mindent.
tudod a core és a shader sebességét szinkronban és aszikronban állítani, hozzá a memóriát, a hűtés sebességét...
ha kell segítség akkor szólj, és segítek beállítani a prg-t..
Vagy ha akarod próbáld a RivaTunert-t. Azt hallotam jó kis program 😉
Igen! Csak a RivaTuner a legújabb drivereket nem támogatja és nem tudja vele húzni a kártyát! Magyarul semmire nem mész vele!
oh na megint itt vagyok 😃😃😃😃 nos van nekem egy galaxy Nvidia 9600GT-m low Low Power Version (nicns tápcsatlakozója) az órajelek 600/1500/1800 na és nekem van egy Ntune nevezetü progim abban cska a memóriát meg a GPU órajelet lehet húzni... kérdésem azt hogy fel lehet e egy normális szintü 9600GT re húzni??? pl. 650/1500/2000 re??? vagy mennyit érdemes rajta húzni?? a válaszokat előre is köszönöm 😃
Én kártyát húzni az EVGA Precision nevezetű progit használom! Ajánlom azt mert azon még a hűtést is lehet állítani! Amúgy max 15%ot lehet rajtuk húzni! Húzzál rajta vmennyit és közbe nézd meg Everesten h mennyi a %!
Hali
Sima intel p4-es egymagos procim van, ami 2,4 ghz-n fut, és 3,2-ig lehet húzni.
egy hűtő van rajta, és 38-39 fokos a proci, néha-néha 40
szerintetek húzhatom valamennyire? gondolom a maximumig (3,2) nem tanácsos 😃
érdemes-egyáltalán vagy ilyesmi?
amíg el nem éri a 70-75 fokot addig húzhatod,persze terhelésnél.😉
köszi 😃
Hali
amíg el nem éri a 70-75 fokot addig húzhatod,persze terhelésnél.😉
szerintetek az én procim-at érdemes lenne huzni lenne vlami telj, növekedés?
Lenne de csak minimális. Megpróbálkozhatsz vele, mert legalább kicsivel jobban ki lesz hajtva a VGA -d, de persze a legjobb egy új proci lenne.
aha de szerinted megéri bajlóggyak vele vagy még nem? jah meg egy olyan kérdésem is lenne hogy uyge amihez a gépigényhez 1 magos procit írnak ajánlottnak is na szóval akkor azok az én procimbol végülis csak 1 magot hasznnálnának ki?? 😃 tehát mongyuk csak 2.4GHz-t?? mert ezt nem vágom annyira 😃
Szerintem manapság már megéri legalább 3GHz -en járatni a procikat, szóval igen.
A másik kérdésre is igen a válasz, az egy magot használó programok csak egy magon futnak, de az utolsó mondatod miatt le kell írnom valamit.
Ha egy proci négy magos, és 3GHz -es attól még nem lehet ezeket az órajeleket összeadni, nem 12GHz -es processzurunk van, hanem egy 3GHz -es, aminek minden magja 3GHz -en üzemel. Ha valami kihasználja a több magban rejlő lehetőségeket, akkor gyorsabb lesz, ha nem, akkor pontosan ugyanolyan, mintha egy ugyanolyan architektúrájú és órajelű egymagos egységen futtatnád 😀 . Eleve a MHz -ek alapján történő besorolás sem reprezentatív, mert a felépítésüktől függően máshogy teljesít egy 3GHz -es P4, egy 3GHz -es C2D, egy 3HGz -es Phenom II, szóval inkább tesztekben érdemes a teljesítményt figyelni 😀 .
Hy 😃 van nekem egy Q6600os procim. ÉS azt szeretném kérdezni megérné e tuningolni most? ha igen mongyuk gyári hűtővel mennyit lehetne? 😃 előre is köszi a választ 😃 mert amit beírtam Dirt 2 höz gépigényt találtam egy angol oldalon uyge ahoz mát 4 magos 2.66Ghz-s proci kéne 😃 vagy lehet hülyeség de nah még1szer köszi a választ 😃
Gyári hűtővel sokat nem fogsz tudni húzni rajta, de egy próbát megér. Annyi a lényeg, hogy amíg nem lesz jobb hűtőd semmiképpen ne emeld a feszültséget, addig húzd, amíg az alap engedi. Állítsd be a proci alap feszültségét BIOS -ban (az auto poció azért nem jó, mert a húzással ellenőrizhetetlenül emeli a feszt) és apró léptékekben emeld az FSB -t (ha kell a memóriákat oszd vissza, nehogy amiatt legyen labilis) és tesztelj (mondjuk Prime95 -tel, vagy OCCT -vel). Ha hibát észlel valamelyik program vagy lefagy a gép, akkor állítsd vissza a legutolsó stabil értékre és gól 😀 .
Működött neked?Mert nekem nem vállt be.
Nálam bevállt. Titan trutyit vettem, nm raktam rá sokat, és a régi pasztát se töröltem le teljesen, csk amennyi lejött attól, h megdörzsöltem 1 kis száraz papirral. 😂 Bár az is igaz, h előtte nm volt rendesen rárakva a hűtő a procira, azéé melegedett annyira, szal nm a trutyi vitte le 10 fokkal a proci hőmérsékletét. De akkor se volt még ien alacsony, mióta figyelem, a Grid, ami eddig elvitte a procit 60 fokig is (68ig mikor nm volt rárakva a hűtő ahogy kell 😆😉 az most 54 fokig viszi csak. 😜
Most megint 40 - 41 fok, kb 5 perce jöttem ki a Gridből. Nm is oan rossz ez a gyári hűtő. 😆