Sziasztok! Ez így megfelel? AMD Athlon II X4 750K,MSI GeForce GTX 750 GAMING 1GB GDDR5 128-bit [OC, TWIN FROZR IV], Asrock FM2A75M-DGS alaplap,Super Flower SF-550K12XP, 550W táp és Thermaltake Versa II ? 😀 az FM2 foglalatot lehet még fejleszteni?
Hali. Pls help van egy gépem ami ati 4670 4gb ram és egy tápom M-Tech KOB AP4450XA És hozza szeretnék venni a Intel Core 2 Quad Q9550 procit, tápot kell cserélnem?
Egy haverom aki eddig konzolos volt gondolkozik, hogy gépre váltson ... a pcgurus 'gamer' gépet néztem ki neki, mert nem akar nagyon drágát ... annyira emlékszem belőle, hogy Fx6300 + r9 270x (2gb) kombó volt 8 giga rammal... szerintem megéri az árát, de azért meg akarom tőletek kérdezni ... jó az ár/érték aránya? (pls ne indítsatok fanboy háborút)
milyen alkatrészek kellenek? winyó, ház, táp, memó, alaplap, proci, VGA, stb? ha van házad mekkora a mérete (adatait írd le). ha van winyód akkor satas vagy IDE-s (gondolom sata) stb stb 😃 amúgy szerintem 85k körül elég karcsú gamer gépet lehetne összerakni. az inkább 100 környéke szerintem 😃
Nem kevés, cache 30x nagyobb mint az i7 esetében, így az elérési út lényegesen rövidebb.
Magyarán a Cpu+ram gyorsabban kommunikál, de ez megint az én olvasatom, aki ért a szerverekhez lehet mást mond.😜
Hát azért egy szerver CPU-t ne hasonlítsunk egy PC-s CPU-hoz, teljesen más kategória.
Egy szervergépnek sokkal nagyobb terhelést kell elbírnia mint egy mezei PC-nek. Akkora teljesítményt nem fog semmilyen számítás igényleni átlagos felhasználásnál hogy szerver processzort kelljen hozzá venni.
Esetleg azért érdemes ebbe fektetni mert a szerver CPU sokkal tartósabb mint egy PC-s... szerintem!
Van pár Hibrid konfiguráció érdemes szétnézni 😀.
TaylorXIII: Felcsigáztál, i7 4770 1 magon 2.1 Gigaflop/sec. IBM Power 570 1 magon 17.47 Gigaflop/sec. Ez szerintem a puszta számítási teljesítményről mindent elárul. Persze más a felhasználási területük.
és az igaz amit írtam, hogy 2 magos processzrokból van benne 8 db vagy 16 db? Sosem foglalkoztam én ezekkel. És ez pl miért 29 millió? [LINK] Most ez mit tud?😃 x2 mit jelent? 2x2 magos? De akor nem lehetne gondolom ilyen drága😃 Szóval miért 29 millió ez?
TaylorXIII: Használt 12magos Xeon 50k, ebből 2 és hozzá egy alaplap... De elsőnek azt kellett volna eldönteni, hogy mivel és mit akar számolni.😀 "gyenge" i7 kijelentésnél rátapintottál a lényegre, ez igencsak relatív. Egyrészt, mert magonként nincs párja, másrészt mihez mérjük.
az az IBM Power 570 ha jól olvasom vagy 8 darab 2 magos processzorral dolgozik vagy 16 darab 2 magossal. Ez azért elég kemény különbség az i7-4770-hez képest vagy az FX 8350-hez képest.
Bár lehet tök hülyeséget írtam😃
Szerinted a 4771 lényegesen eltér 4770-től, felvilágosítalak +100Mhz az eltérés...😊
Okoskodni én is tudok, de a hülyeséget inkább meghagyom magamnak, mert sajnos ragadós !
Charma: Talán megfogadhattad volna Cooley tanácsát, az általad említett alkalmazásban az FX lényeges gyorsabb, esetleg utánaolvashatnál mielőtt másokat szapulsz.
Többszálas alkalmazások túlnyomó többségében jobb az Fx, persze vannak kivételek.
Charma: Szerinted miért is Linuxon mérnek. Kevesebb hely,kevesebb ram+proci,teljesitmény kellneki igy azon sokkal gyorsabban tudsz szintetikus teszteket csinálni mint a rendes win7-8.stb rendszereken.
Abból gondolom, hogy gyenge, mert amikor éles backteszt van a fejlesztők körében egy szerverszolgáltatóhoz megyünk. Van lehetőség napi bérlésre. Egy IBM power 570-ös gépet bérlünk (csillagászati ára van a bérlésnek is). Ott a srácok RAM-ba töltik az adatállományt. Igazából a ram és a proci. Kizárólag Linuxon tesztelnek.
Az ottani teljesítmény és az itthoni (próbálkozás) még köszönő viszonyban sincs egymással. Jogos bennem a kérdés, hogy "ennyire?"....
Igaz, 100k $-ért meg nem veszek gépet...
Csak be akartam szólni, hogy mi mennyire valós, valójában mindegy. A gyerek tud ezen is játszani.
Charma: Szóval nem elég a 4771 teljesítménye? Egyébként kedves tőled amit írtál de nem igaz. Kétlem, hogy Cooleynál jobban értenék a hardverekhez😀 Én magához az igényedhez nem tudtam mit szólni ezért írtam azt, hogy attól függ hány magot tud kihasználni a program. De akkor ezek szerint elvileg képes 8-at. Azt sanos nem tudom miért gyenge a proci. Egyébként miből gondolod, hogy gyenge? Van hasonlítási alapod?
Régebben itt kérdezgettem, hogy milyen gépet kéne nekem mégis venni. 2013.09.17-én...
Cooley akkor nagyon csúnyán beoltott, hogy milyen hülye vagyok. Újra beidézném:
"
Charma: Elmehetnél a Barátokköztbe szövegírónak, ott hallani ilyen IT dumákat (az adatbázist feldolgozó robot bemeneti paramétereit szeretném optimalizálni - zseniális). Laughing soft Nem teljesen vágom a dolgot, meg még mindig van egy olyan erős gyanúm, hogy te sem, de ahhoz hogy bizonyos módosításokat végezz egy adott adatbázison, ahhoz nem kell 1x sem újra "átpörgetni". Ha van 1 ilyen relatíve kis méretű adatbázis, és egy program azon dolgozik, akkor beírja a memóba az adatbázist, és csak a változásokkal számol.
A bérlés pedig pont az olcsóbbik ötlet, ha bebukna a mutatvány. Aztán ha működne, ráérsz gépet venni. Ha elég ügyes az a programozó emberke, akkor pedig érdemesebb GPGPU programozásban gondolkozni. Egy AMD FX-8320 + 7970 vagy a hamarosan megjelenő új csúcs AMD kártya kezdetnek tökéletesen megtenné.
Most már csak az a kérdés, hogy honnan jött az a 4x10^528? Laughing soft Mert annyiszor 4GB-nyi adatot a mai csúcs szuperszámítógép sem lenne gépes feldolgozni még egy évezred alatt sem.
"
Erre fel morcosan, de berendeltem a gépemet 1 hétre rá:
Corsair 650W CMPSU-650TXMEU
Gigabyte Z87X-UD3H alaplap
Intel Core i7-4771 processzor
2 * Samsung 120GB EVO MZ-7TE120KW SSD meghajtó
Seagate 2TB SATA3 SSHD ST2000DX001 merevlemez
Gigabyte GTX650 OC GV-N650OC-2GI 2GB DDR5 videokártya
Kingston HyperX 8GB DDR3 1600MHz KHX1600C10D3B1/8G memória
Thermaltake VL80001W2ZD V3 fekete ház
Elkezdtem vele a teszteket. Mind a 8 magot használja a progi ÉS GYENGE A PROCI!!!!
[LINK]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [LINK]
Ha legközelebb tanácsot kérek egyedül Taylor-t fogom felkeresni, mert ő az aki ért is a hardware-ekhez!
Több konklúziót is levontam az esetből, ezért is írok nektek:
- A fórumozók közt, akinek nagy az arca, annak kevés tudása. Ergo fordított arányosság vélhető fel a tudás és az ego szintje közt.
- Ha barátilag kérsz valakit, hogy segítsen, mindig a saját szintjén próbál neked segíteni. A saját pénztárcájához szab be téged. Engem nem érdekelnek az olcsó, gyengébb teljesítményű AMD procik, mert nem játékra kellek. Ha valami játékra vennék gépet lehet az AMD-re voksolnék, de nekem munkára kellettek. Ezt látta Taylor is, aki objektíven adott véleményt.
- Egy i7 4771-es proci is kevés tud lenni!
- Végezetül. Ne egy számítógépen spóroljon az ember! Ha az 350-400k akkor tessék letejelni. Nincs értelme állandóan új gépet venni, meg fejlesztgetni. Ha majd pár éven belül kijönnek az otthoni asztali gépekbe is a 32 magos gépek akkor majd újra beruházunk. Ez így megy!
Köszönöm Taylor, hogy te tényleg ott vagy a szakmában és objektíven, tényekre alapozva segítesz a gépeket vásárló egyéneknek!
[LINK]
Tesómnak elhalálozott a gépe, így újat szeretenénk összeállítani. Erre gondoltunk:
alaplap: Asus M5A97 EVO R2.0
proci: AMD FX6300
hűtő: Cooler Master Hyper TX3 EVO
memória: Corsair 2x2GB DDR3 1600Mhz
videókártya: Sapphire R7 260X 1GB DDR5
ház: Cooler Master Elite Knight 350
táp: FSP HEXA 400W
merevlemez: 1TB WD Caviar Blue
+DVD író
a monitorja sima HD felbontású.
A keret 140 - max 150ezer Ft.
Vélemények?
[LINK]
Szerk: Ha agyon ütsz sem találom. 😃 Kereső : "i7 4770 1 core gflops benchmark"
Magyarán a Cpu+ram gyorsabban kommunikál, de ez megint az én olvasatom, aki ért a szerverekhez lehet mást mond.😜
RedRabbit: Honnan van ez a 2.1 Gflops eredmény? Hol találtad? Nem kevés az egy kicsit?
Egy szervergépnek sokkal nagyobb terhelést kell elbírnia mint egy mezei PC-nek. Akkora teljesítményt nem fog semmilyen számítás igényleni átlagos felhasználásnál hogy szerver processzort kelljen hozzá venni.
Esetleg azért érdemes ebbe fektetni mert a szerver CPU sokkal tartósabb mint egy PC-s... szerintem!
Van pár Hibrid konfiguráció érdemes szétnézni 😀.
Bár lehet tök hülyeséget írtam😃
Okoskodni én is tudok, de a hülyeséget inkább meghagyom magamnak, mert sajnos ragadós !
Többszálas alkalmazások túlnyomó többségében jobb az Fx, persze vannak kivételek.
Abból gondolom, hogy gyenge, mert amikor éles backteszt van a fejlesztők körében egy szerverszolgáltatóhoz megyünk. Van lehetőség napi bérlésre. Egy IBM power 570-ös gépet bérlünk (csillagászati ára van a bérlésnek is). Ott a srácok RAM-ba töltik az adatállományt. Igazából a ram és a proci. Kizárólag Linuxon tesztelnek.
Az ottani teljesítmény és az itthoni (próbálkozás) még köszönő viszonyban sincs egymással. Jogos bennem a kérdés, hogy "ennyire?"....
Igaz, 100k $-ért meg nem veszek gépet...
Csak be akartam szólni, hogy mi mennyire valós, valójában mindegy. A gyerek tud ezen is játszani.
Régebben itt kérdezgettem, hogy milyen gépet kéne nekem mégis venni. 2013.09.17-én...
Cooley akkor nagyon csúnyán beoltott, hogy milyen hülye vagyok. Újra beidézném:
"
Charma: Elmehetnél a Barátokköztbe szövegírónak, ott hallani ilyen IT dumákat (az adatbázist feldolgozó robot bemeneti paramétereit szeretném optimalizálni - zseniális). Laughing soft Nem teljesen vágom a dolgot, meg még mindig van egy olyan erős gyanúm, hogy te sem, de ahhoz hogy bizonyos módosításokat végezz egy adott adatbázison, ahhoz nem kell 1x sem újra "átpörgetni". Ha van 1 ilyen relatíve kis méretű adatbázis, és egy program azon dolgozik, akkor beírja a memóba az adatbázist, és csak a változásokkal számol.
A bérlés pedig pont az olcsóbbik ötlet, ha bebukna a mutatvány. Aztán ha működne, ráérsz gépet venni. Ha elég ügyes az a programozó emberke, akkor pedig érdemesebb GPGPU programozásban gondolkozni. Egy AMD FX-8320 + 7970 vagy a hamarosan megjelenő új csúcs AMD kártya kezdetnek tökéletesen megtenné.
Most már csak az a kérdés, hogy honnan jött az a 4x10^528? Laughing soft Mert annyiszor 4GB-nyi adatot a mai csúcs szuperszámítógép sem lenne gépes feldolgozni még egy évezred alatt sem.
"
Erre fel morcosan, de berendeltem a gépemet 1 hétre rá:
Corsair 650W CMPSU-650TXMEU
Gigabyte Z87X-UD3H alaplap
Intel Core i7-4771 processzor
2 * Samsung 120GB EVO MZ-7TE120KW SSD meghajtó
Seagate 2TB SATA3 SSHD ST2000DX001 merevlemez
Gigabyte GTX650 OC GV-N650OC-2GI 2GB DDR5 videokártya
Kingston HyperX 8GB DDR3 1600MHz KHX1600C10D3B1/8G memória
Thermaltake VL80001W2ZD V3 fekete ház
Elkezdtem vele a teszteket. Mind a 8 magot használja a progi ÉS GYENGE A PROCI!!!!
[LINK]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [LINK]
Ha legközelebb tanácsot kérek egyedül Taylor-t fogom felkeresni, mert ő az aki ért is a hardware-ekhez!
Több konklúziót is levontam az esetből, ezért is írok nektek:
- A fórumozók közt, akinek nagy az arca, annak kevés tudása. Ergo fordított arányosság vélhető fel a tudás és az ego szintje közt.
- Ha barátilag kérsz valakit, hogy segítsen, mindig a saját szintjén próbál neked segíteni. A saját pénztárcájához szab be téged. Engem nem érdekelnek az olcsó, gyengébb teljesítményű AMD procik, mert nem játékra kellek. Ha valami játékra vennék gépet lehet az AMD-re voksolnék, de nekem munkára kellettek. Ezt látta Taylor is, aki objektíven adott véleményt.
- Egy i7 4771-es proci is kevés tud lenni!
- Végezetül. Ne egy számítógépen spóroljon az ember! Ha az 350-400k akkor tessék letejelni. Nincs értelme állandóan új gépet venni, meg fejlesztgetni. Ha majd pár éven belül kijönnek az otthoni asztali gépekbe is a 32 magos gépek akkor majd újra beruházunk. Ez így megy!
Köszönöm Taylor, hogy te tényleg ott vagy a szakmában és objektíven, tényekre alapozva segítesz a gépeket vásárló egyéneknek!
Üdv.
Charma