Simánn birnia kell neki,még afelett is,de ez a hütö csak egy példa volt,lehet még nézelödni meik mit tud,kb 15K marad a hütöre,ha ezeket a hardvereket veszed.Ja emigy i.p.o.n néztem öket.
Köszönöm szépen a gyors összeállítást,ahogy elnézem a VGA1-es a legmegfelelőbb,mivel az én számítógépemben is GTX 770-es van,és tökéletesen muzsikál 😀
Még egy gyors kérdés : Ezzel a THERMALRIGHT-os hűtővel az i5-öt fellehetne tolni 3.9-4.0 GHz-re ? Hogy már legyen is valami haszna,ha külön hűtőt veszek 😃
Sziasztok!
Az öcsémnek szeretnénk venni egy számítógépet,mert a mostani ami van neki eléggé elavult.
Ebben szeretném a segítségeteket kérni.Nagyon szeret a Crysis 3-al Multiban játszani.Jelenleg full lowon,full HD-ban alig 30-35 FPS-e van.
Nekem egy gépösszeállításra lenne szükségem,amivel lehetőleg Ultrán Full HD-ban élvezhető lenne a játék.A keret maximum 250k(250.000)forint,ennyiből kellene kihozni.
Ami kell : Alaplap,processzor,memória(RAM),videókártya,táp.A többi kellék megvan a mostani gépből.
Előre is köszönöm szépen a segítséget!
Értékelnétek a gépem? Smiley Elnézést ez olyan lehet, mint facebookon a ''lájkkéregetés'' de én csak annyit szeretnék, hogy esetleg megmondanátok, hogy jó, mi rossz benne?
Sziasztok! Ez így megfelel? AMD Athlon II X4 750K,MSI GeForce GTX 750 GAMING 1GB GDDR5 128-bit [OC, TWIN FROZR IV], Asrock FM2A75M-DGS alaplap,Super Flower SF-550K12XP, 550W táp és Thermaltake Versa II ? 😀 az FM2 foglalatot lehet még fejleszteni?
Hali. Pls help van egy gépem ami ati 4670 4gb ram és egy tápom M-Tech KOB AP4450XA És hozza szeretnék venni a Intel Core 2 Quad Q9550 procit, tápot kell cserélnem?
Egy haverom aki eddig konzolos volt gondolkozik, hogy gépre váltson ... a pcgurus 'gamer' gépet néztem ki neki, mert nem akar nagyon drágát ... annyira emlékszem belőle, hogy Fx6300 + r9 270x (2gb) kombó volt 8 giga rammal... szerintem megéri az árát, de azért meg akarom tőletek kérdezni ... jó az ár/érték aránya? (pls ne indítsatok fanboy háborút)
milyen alkatrészek kellenek? winyó, ház, táp, memó, alaplap, proci, VGA, stb? ha van házad mekkora a mérete (adatait írd le). ha van winyód akkor satas vagy IDE-s (gondolom sata) stb stb 😃 amúgy szerintem 85k körül elég karcsú gamer gépet lehetne összerakni. az inkább 100 környéke szerintem 😃
Nem kevés, cache 30x nagyobb mint az i7 esetében, így az elérési út lényegesen rövidebb.
Magyarán a Cpu+ram gyorsabban kommunikál, de ez megint az én olvasatom, aki ért a szerverekhez lehet mást mond.😜
Hát azért egy szerver CPU-t ne hasonlítsunk egy PC-s CPU-hoz, teljesen más kategória.
Egy szervergépnek sokkal nagyobb terhelést kell elbírnia mint egy mezei PC-nek. Akkora teljesítményt nem fog semmilyen számítás igényleni átlagos felhasználásnál hogy szerver processzort kelljen hozzá venni.
Esetleg azért érdemes ebbe fektetni mert a szerver CPU sokkal tartósabb mint egy PC-s... szerintem!
Van pár Hibrid konfiguráció érdemes szétnézni 😀.
TaylorXIII: Felcsigáztál, i7 4770 1 magon 2.1 Gigaflop/sec. IBM Power 570 1 magon 17.47 Gigaflop/sec. Ez szerintem a puszta számítási teljesítményről mindent elárul. Persze más a felhasználási területük.
és az igaz amit írtam, hogy 2 magos processzrokból van benne 8 db vagy 16 db? Sosem foglalkoztam én ezekkel. És ez pl miért 29 millió? [LINK] Most ez mit tud?😃 x2 mit jelent? 2x2 magos? De akor nem lehetne gondolom ilyen drága😃 Szóval miért 29 millió ez?
TaylorXIII: Használt 12magos Xeon 50k, ebből 2 és hozzá egy alaplap... De elsőnek azt kellett volna eldönteni, hogy mivel és mit akar számolni.😀 "gyenge" i7 kijelentésnél rátapintottál a lényegre, ez igencsak relatív. Egyrészt, mert magonként nincs párja, másrészt mihez mérjük.
az az IBM Power 570 ha jól olvasom vagy 8 darab 2 magos processzorral dolgozik vagy 16 darab 2 magossal. Ez azért elég kemény különbség az i7-4770-hez képest vagy az FX 8350-hez képest.
Bár lehet tök hülyeséget írtam😃
Szerinted a 4771 lényegesen eltér 4770-től, felvilágosítalak +100Mhz az eltérés...😊
Okoskodni én is tudok, de a hülyeséget inkább meghagyom magamnak, mert sajnos ragadós !
Charma: Talán megfogadhattad volna Cooley tanácsát, az általad említett alkalmazásban az FX lényeges gyorsabb, esetleg utánaolvashatnál mielőtt másokat szapulsz.
Többszálas alkalmazások túlnyomó többségében jobb az Fx, persze vannak kivételek.
Még egy gyors kérdés : Ezzel a THERMALRIGHT-os hűtővel az i5-öt fellehetne tolni 3.9-4.0 GHz-re ? Hogy már legyen is valami haszna,ha külön hűtőt veszek 😃
Proci:INTEL Core i5-4670K 3.40GHz 1150 BOX 59.125
Memoria:CORSAIR 8GB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9 22.822Ft
Táp:CHIEFTEC CTG-600-80PB 600W OEM 15.582Ft
SSD:SAMSUNG 120GB SATA3 2.5" 840 EVO MZ-7TE120BW 19.787Ft
Vga1:ASUS GTX770-DC2OC-2GD5 GTX770 2GB GDDR5 OC PCIE 89.435Ft
Vga2:ASUS R9280X-DC2-3GD5 R9 280X 3GB GDDR5 PCIE 87.941Ft
Végösszeg a Vga1 karival:235.212Ft
Végösszeg a Vga2 karival:233.718Ft
Esetleg egy proci hütö,pl THERMALRIGHT Macho120 Rev.A 11.303Ft
250K benne van az össz.
Az öcsémnek szeretnénk venni egy számítógépet,mert a mostani ami van neki eléggé elavult.
Ebben szeretném a segítségeteket kérni.Nagyon szeret a Crysis 3-al Multiban játszani.Jelenleg full lowon,full HD-ban alig 30-35 FPS-e van.
Nekem egy gépösszeállításra lenne szükségem,amivel lehetőleg Ultrán Full HD-ban élvezhető lenne a játék.A keret maximum 250k(250.000)forint,ennyiből kellene kihozni.
Ami kell : Alaplap,processzor,memória(RAM),videókártya,táp.A többi kellék megvan a mostani gépből.
Előre is köszönöm szépen a segítséget!
[LINK]
Tesómnak elhalálozott a gépe, így újat szeretenénk összeállítani. Erre gondoltunk:
alaplap: Asus M5A97 EVO R2.0
proci: AMD FX6300
hűtő: Cooler Master Hyper TX3 EVO
memória: Corsair 2x2GB DDR3 1600Mhz
videókártya: Sapphire R7 260X 1GB DDR5
ház: Cooler Master Elite Knight 350
táp: FSP HEXA 400W
merevlemez: 1TB WD Caviar Blue
+DVD író
a monitorja sima HD felbontású.
A keret 140 - max 150ezer Ft.
Vélemények?
[LINK]
Szerk: Ha agyon ütsz sem találom. 😃 Kereső : "i7 4770 1 core gflops benchmark"
Magyarán a Cpu+ram gyorsabban kommunikál, de ez megint az én olvasatom, aki ért a szerverekhez lehet mást mond.😜
RedRabbit: Honnan van ez a 2.1 Gflops eredmény? Hol találtad? Nem kevés az egy kicsit?
Egy szervergépnek sokkal nagyobb terhelést kell elbírnia mint egy mezei PC-nek. Akkora teljesítményt nem fog semmilyen számítás igényleni átlagos felhasználásnál hogy szerver processzort kelljen hozzá venni.
Esetleg azért érdemes ebbe fektetni mert a szerver CPU sokkal tartósabb mint egy PC-s... szerintem!
Van pár Hibrid konfiguráció érdemes szétnézni 😀.
Bár lehet tök hülyeséget írtam😃
Okoskodni én is tudok, de a hülyeséget inkább meghagyom magamnak, mert sajnos ragadós !
Többszálas alkalmazások túlnyomó többségében jobb az Fx, persze vannak kivételek.